www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ασθένεια του σύγχρονου κόσμου ο καρκίνος

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις πολλών ειδικών ότι ο καρκίνος είναι μια σύγχρονη ασθένεια που ήταν σπάνια στην αρχαιότητα αλλά και ως πρόσφατα. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα ο καρκίνος οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα και έκανε τη δυναμική εμφάνισή του μετά τη βιομηχανική επανάσταση. Ειδικοί από πανεπιστήμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ εξέτασαν περί τις 1.000 αρχαίες μούμιες από την Αίγυπτο και τη Νότια Αμερική καθώς και διάφορα άλλα ευρήματα όπως απολιθώματα, αλλά και ιατρικά κείμενα και αναφορές της αρχαιότητας. Διαπίστωσαν ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό των ανθρώπων είχαν καρκίνο εκείνα τα χρόνια σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα όπου ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρκίνο.

«Στις βιομηχανικές κοινωνίες ο καρκίνος είναι μετά τα καρδιακά νοσήματα η δεύτερη αιτία θανάτων. Στην αρχαιότητα όμως η παρουσία του ήταν εξαιρετικά σπάνια. Δεν υπάρχει κάτι στο φυσικό

Η μεσογειακή διατροφή ασπίδα στον διαβήτη

Νέα μελέτη δείχνει ότι η μεσογειακή διατροφή εκτός των άλλων ευεργετικών συνεπειών στον οργανισμό εμποδίζει και την εμφάνιση διαβήτη. Τη μελέτη εκπόνησαν ισπανοί ερευνητές οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τους μεγαλύτερους ανθρώπους να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη των μεσηλίκων, ακόμη και χωρίς θερμιδομέτρηση και απώλεια βάρους. Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες λαχανικών, τροφές ολικής αλέσεως, όσπρια, ψάρι, φυτικές τροφές, κυρίως ελαιόλαδο και καρύδια, ενώ περιέχει μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων πλούσιων σε λιπαρά.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Rovira i Virgili στο Ρέους της Ισπανίας μελέτησαν περισσότερα από 400 άτομα ηλικίας 55-80 ετών. Οι εθελοντές έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα διαιτολόγιο

Μακριά από τα παιδιά τα αντιβηχικά σιρόπια

Τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 18 ετών δεν πρέπει να λαμβάνουν σιρόπια για τον βήχα που περιέχουν κωδεΐνη, προειδοποιούν οι υπεύθυνοι της αρμόδιας βρετανικής αρχής για τα φάρμακα. Οπως σημειώνουν δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι αυτού του είδους τα φάρμακα βοηθούν στην αντιμετώπιση του βήχα ενώ παράλληλα η κωδεΐνη που περιέχουν μπορεί να συνδέεται με παρενέργειες.

Η συγκεκριμένη ουσία είναι πιθανό να γίνει εθιστική ενώ παράλληλα διαφορετικά άτομα αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο στη λήψη της. Οι κύριες παρενέργειες με τις οποίες συνδέεται περιλαμβάνουν νευρικότητα, εμέτους, αίσθημα λιποθυμίας, δυσκοιλιότητα, απώλεια της όρεξης, εξάντληση και προβλήματα στην αναπνοή.

Στη Βρετανία θα εισαχθούν προειδοποιήσεις στη συσκευασία των συγκεκριμένων φαρμάκων τον Απρίλιο του επόμενου έτους και οι αρμόδιοι της Ρυθμιστικής Αρχής για τα Φάρμακα ανέφεραν ότι

Πέθανε ο Γιάννης Δαλιανίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 87 του χρόνια ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Γιάννης Δαλιανίδης. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 3 μ.μ., από το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου του 1923 και μεγάλωσε από θετούς γονείς.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής και χορογράφος χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Γιάννης Νταλ».

Από το 1958 άρχισε να γράφει σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες, με πρώτο εκείνο για την ταινία «Το Τρελοκόριτσο».

Το 1959 ξεκίνησε την σκηνοθετική του καριέρα με την ταινία «η Μουσίτσα» και ακολούθησε την ίδια χρονιά το «Λαός και Κολωνάκι».

Το 1961 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Φίνος Φιλμς με την ταινία «Ο Κατήφορος». Ταινία που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και εκτίναξε την καριέρα του.

Στη συνέχει ασχολήθηκε με το μιούζικαλ, είδος στο οποίο διακρίθηκε.

Σκηνοθέτησε περισσότερες από 60 ταινίες, στις περισσότερες από τις οποίες έχει γράψει το σενάριο ο ίδιος. Από τη δεκαετία του 1970 εργάστηκε και στην τηλεόραση δημιουργώντας αρκετές

Το σύμπαν μπορεί να πάψει να υπάρχει

Το σύμπαν και όλα όσα περιέχει μπορεί να γνωρίσει ένα τέλος ύστερα από 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με αμερικανούς και ιάπωνες αστροφυσικούς που αμφισβητούν τη θεωρία την οποία αποδέχεται η πλειοψηφία των κοσμολόγων για μία αέναη επέκταση του χωροχρόνου.


"Είναι απίθανο το σύμπαν να σταματήσει στη διάρκεια της δικής μας ζωής αλλά υπάρχει 50% πιθανότητα ο χρόνος να γνωρίσει ένα τέλος σε 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια", εκτιμούν οι ερευνητές στην ανακοίνωσή τους.

Γνωστοποιούν πως ορισμένες μέθοδοι και υποθέσεις που χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό από τους αστροφυσικούς, ιδίως ένα αυθαίρετο όριο του χρόνου προκειμένου να υπολογιστούν οι

Βιογραφικό: το κλειδί για εύρεση εργασίας

«΄Ενα άρτιο βιογραφικό σημείωμα αποτελεί την απαρχή της παρουσίασής σας στον νέο εργοδότη ή στους εκπροσώπους του. Το τι σημαίνει “άρτιο” επιδέχεται πολλές ερμηνείες, αλλά σε γενικές γραμμές το βιογραφικό σημείωμα είναι η πρώτη “επαφή” του επόμενου εργοδότη μαζί σας» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Μάρω Μπανάκου, πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Creme de la Creme Ηuman Resources ΑΕ, και προσθέτει ότι σε αυτή την πρώτη «συνάντηση» όσοι αναζητούν εργασία δεν πρέπει να απογοητεύσουν.

΄Οπως εξηγούν οι σύμβουλοι εργασίας το βιογραφικό, εκτός από το να παραθέτει τα τυπικά προσόντα του υποψηφίου, θα πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητά του, εγχείρημα που δεν είναι καθόλου εύκολο. Παρ΄ όλες τις δυσκολίες όμως όσοι αναζητούν εργασία θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ο άνθρωπος που θα εξετάσει το βιογραφικό τους δεν θα ασχοληθεί μόνο μαζί τους, αλλά πιθανόν και με δεκάδες άλλους, δεν θα κοιτάξει μόνο το δικό τους βιογραφικό, αλλά και όλα τα υπόλοιπα. Για τον λόγο αυτόν είναι απαραίτητο το βιογραφικό σας να «ξεχωρίζει» και να έχει τη δύναμη να μείνει στη μνήμη

Πώς θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του 2010

Δόθηκε προ ημερών στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών η ερμηνευτική εγκύκλιος του Ν. 3842/2010 με τον οποίο έγιναν σαρωτικές αλλαγές σε όλο το εύρος της φορολογίας και ειδικότερα στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων. Με την εγκύκλιο αυτή ερμηνεύονται οι διατάξεις του πιο πάνω νόμου που αφορούν τη νέα φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιλεκτικά ορισμένες διατάξεις του νόμου αυτού που αφορούν τη φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων.

Είναι γεγονός ότι με τον Ν. 3842/2010 έγιναν ουσιαστικές μεταβολές στη φορολογία, οι οποίες αποβλέπουν στη δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους και στον περιορισμό της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής. Οι σημαντικότερες μεταβολές του νόμου αυτού είναι οι

ΔΕΗ: κέρδη €1δισ. και θέλει νέες αυξήσεις!

Με 1 δισ. ευρώ κέρδη το 2009 και με αυξήσεις τιμολογίων συνολικά 32% την περίοδο 2005-2009 η ΔΕΗ εξακολουθεί να στηρίζεται στις ανατιμήσεις που πληρώνουν οι καταναλωτές. Η πολιτική εφησυχασμού με τις συνεχείς αυξήσεις τιμολογίων την περίοδο αυτή άφησε ανεξέλεγκτες τις λειτουργικές δαπάνες, οι οποίες μετακυλίονταν στους καταναλωτές, ενώ οι διοικήσεις της ΔΕΗ θα έπρεπε να τρέχουν πίσω από τη μείωση του κόστους.

Οι περισσότεροι ενεργειακοί αναλυτές, ακόμη και ουδέτεροι τεχνοκράτες της ΡΑΕ, θεωρούν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η επιχείρηση «στραβά αρμενίζει και βαδίζει ολοταχώς σε ξέρα», αφού στηρίζεται μόνο στα έσοδα από τις ανατιμήσεις των τιμολογίων και έχει «ξεχάσει» τις οικονομίες κλίμακας που θα μπορούσε να κάνει (εννοείται χωρίς απολύσεις) ή

Ο καιρός το Σάββατο 16.10.2010

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, περιμένουμε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 23 στη Δυτική Ελλάδα, από 13 έως 25 - 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 24 στα νησιά του Αιγαίου, αλλά τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 - 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιες διευθύνσεις μέτριοι, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί – νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί μέτριοι. Ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα Δωδεκάνησα.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα