www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Κινητά και ακίνητα

Ο Μητσοτάκης στα Χανιά

Ακούγονται πυροβολισμοί στην είσοδο των Χανίων από Ηράκλειο και κάποιος με το όνομα Σήφης λέει στο γιο του:


- Αμε, μωρέ Μανωλιό, εκειά που ακούγονται οι πυροβολισμοί να δεις ίντα συμβαίνει και έλα να μου πεις, μα γερά-γερά, για να έχω τ' αμέντε μου (το νου μου).

Πάει ο Μανωλιός εκεί που του είπε ο πατέρας του και γυρνώντας του λέει:

- Πατέρα, οι πυροβολισμοί είναι μαθές γιατί ήρθε ο Μητσοτάκης.

Αφού παύουν για λίγο οι πυροβολισμοί σε μια στιγμή ακούγονται και πάλι από την κεντρική πλατεία του

Ο καιρός αύριο 19.08.2010

Ηλιοφάνεια με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 38 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 23 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Ανατολικές Κυκλάδες και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί ενώ στα ανοιχτά του Βορείου Ιονίου θα φτάνουν τα 7 μπ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως

Αυτό θα πει... «την άκουσε»

Ναρκωτικά με τη μορφή ήχου κυκλοφορούν πλέον στο διαδίκτυο. Πρόκειται για αρχεία, τα οποία αφού ο χρήστης «κατεβάσει» από το Ίντερνετ, τα αποσυμπιέζει με ειδικό πρόγραμμα και τα ακούει μέσω ακουστικών.


Λόγω του διαφορετικού κύματος συχνότητας προκαλούν αντιδράσεις που μοιάζουν με αυτές που προκαλούν το αλκοόλ, η μαριχουάνα, τα χάπια έκταση, το Lsd και η κοκαΐνη.

Η τιμή τους κυμαίνεται από 2,5 έως 200 δολάρια.

Η επίδραση των ηχητικών ναρκωτικών σταματά με το που σταματήσει ο ήχος, ωστόσο οι

Ανασχέσεις ανέμων και κλιματικές αλλαγές

Μία άνευ προηγουμένου σειρά κλιματολογικών γεγονότων "σημάδεψε" το φετινό καλοκαίρι.

Στις αλλαγές που έχουν παρατηρηθεί στα ατμοσφαιρικά ρεύματα που διατρέχουν τον πλανήτη βρίσκεται η αιτία των ακραίων καιρικών συνθηκών, υποστήριξε κλιματολόγος των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού και κάλεσε τους ειδικούς να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στις αλλαγές των ρευμάτων.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, οι ισχυροί μουσώνες στο Πακιστάν, το κύμα καύσωνα στη Ρωσία, οι καταρρακτώδεις βροχές και οι κατολισθήσεις στην Κίνα αποτελούν «ιδιαίτερα εξαιρετικά» καιρικά φαινόμενα.

«Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου σειρά γεγονότων που υπερβαίνει, σε ένταση, διάρκεια και γεωγραφική έκταση, όλα τα προηγούμενα ιστορικά φαινόμενα», αναφέρει ανακοίνωση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού και θέτει το ερώτημα στους ειδικούς εάν γνωρίζουν ότι αλλάζει η

Απώλειες 120 εκατ. ευρώ τα δυο τελευταία χρόνια στην αγορά ασφαλειών ζωής

Πάνω από 120 εκατ. ευρώ φαίνεται να έχασε τα δυο τελευταία χρόνια η αγορά ασφαλειών ζωής στη χώρα μας με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων εξαμήνων 2008, 2009 και 2010 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Επιτροπή Ελέγχου Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ), καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι προτίμησαν να εξαγοράσουν τα συμβόλαια τους.


Η αγορά εκτιμά ότι αν η τάση αυτή συνεχιστεί για το σύνολο του τρέχοντος έτους τότε η παραγωγή ασφαλίστρων θα πέσει κάτω από τα 2,4 δισ. ευρώ και θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2007.

Οι αποζημιώσεις λόγω εξαγορών ανήλθαν το πρώτο εξάμηνο του 2010 στα 363.310.759,27 ευρώ έναντι 329.279.630,07 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2009, ήταν αυξημένες δηλαδή κατά 10,3%.

Ο αριθμός των συμβολαίων μειώθηκε κατά 180.000 περίπου στα 2.477.079 έναντι 2.660.627 το πρώτο

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί στο μικροσκόπιο του ΥΠΟΙΚ

Γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί θα μπουν στο μικροσκόπιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, η οποία το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων.


Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων σήμερα, στη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με το γενικό γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων Δ. Σπινέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διασταυρώσεις θα αφορούν τα ακόλουθα:

- για τους γιατρούς θα διασταυρώνονται τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία και αυτά που προκύπτουν από τις αμοιβές που δηλώνουν τα νοσοκομεία, στα οποία εργάζονται

- για τους δικηγόρους θα γίνεται διασταύρωση των εισοδημάτων τους με τα στοιχεία που προκύπτουν

Υπ. Οικονομικών: Χορηγούνται στοιχεία των φορολογούμενων στην ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ

Την χορήγηση στοιχείων φορολογούμενων στην ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ για τους οποίους η εταιρεία έχει εγγυηθεί για την αποπληρωμή δανείου, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.


Τονίζεται ότι με το νόμο 2238/1994 επιτρέπεται η χορήγηση φορολογικών στοιχείων σε δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν αρμοδιότητα παρακολούθησης ή ελέγχου χρηματοδοτήσεων, ενισχύσεων και επιδοτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο αποφασίζει πως "εφόσον η υπόψη εταιρεία, αποτελούσα δημόσιο οργανισμό, όπως απαιτείται από την περ. ε΄ της παρ. 5 του άρθρου 85 του ν.2238/1994, αιτείται φορολογικά στοιχεία φορολογουμένου υπέρ

Χωρίς νερό αύριο το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Χωρίς νερό θα μείνουν αύριο οι κάτοικοι της περιοχής Γαλήνης του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα,όπως ανακοίνωσε η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η διακοπή οφείλεται στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν για την επισκευή αγωγού ύδρευσης λόγω διαρροής, στη συμβολή των οδών Αεροδρομίου με Αμπελώνων στο δήμο Ωραιοκάστρου.


Οι παραπάνω εργασίες "κρίνονται

Υποψήφιους δημάρχους σε Ημαθία και Πιερία ανακοίνωσε η Ν.Δ.

Τους «εκλεκτούς» της για δήμους του νομού Ημαθίας και Πιερίας ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.


Συγκεκριμένα στο νομό Ημαθίας η Ν.Δ. επέλεξε να στηρίξει:

1 Δήμος Αλεξάνδρειας Δημητριάδης Φώτιος Δήμαρχος Πλατέος

2 Δήμος Βέροιας Τσαβδαρίδης Λάζαρος Πρώην Βουλευτής Ημαθίας

3 Δήμος Νάουσας Γώγος Βασίλειος Χειρουργός

Τηλεφώνημα για βόμβα στο λιμάνι του Πειραιά

Έλεγχο πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα σε τέσσερα πλοία που είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν αυτή την ώρα (19:00) από το λιμάνι του Πειραιά για την Πάρο, μετά από απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Τα πλοία έχουν εκκενωθεί.

Ανθεκτική λοίμωξη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς δώδεκα περιστατικά λοίμωξης από ανθεκτικό στην αντιβιοτική θεραπεία βακτήριο σημειώθηκαν το τελευταίο έτος. Πάντως, οι αρμόδιοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί υπογραμμίζοντας πως λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην ξεσπάσει πανδημία στο νοσοκομείο.


Όπως δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Μοσχοβάκης, έχει ήδη δοθεί εντολή στο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό) να λαμβάνονται πιστά οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του βακτηρίου.

Επιπλέον και ακολουθώντας το πρωτόκολλο, προτείνεται η απομόνωση εκείνων των ασθενών που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει την μεταφορά τους σε μονόκλινο δωμάτιο

Τρίκαλα: Πρόβλημα στατικότητας στο ιστορικό γεφύρι Σαρακίνας

Πρόβλημα στατικότητας αντιμετωπίζει ένα από τα πιο ιστορικά γεφύρια της Καλαμπάκας...Πρόκειται για το περίφημο πέτρινο γεφύρι της Σαρακίνας (14ου αιώνα), που εξυπηρετούσε στη συγκοινωνία των χωριών της Πίνδου και του Ασπροποτάμου. Η γέφυρα συνδέει τη Σαρακίνα με τον απομονωμένο βράχο "Πέτρα" στα βόρειά της, κάτω από τον οποίο είναι χτισμένο το εξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων.


Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων μετέβη το πρωί στη γέφυρα Σαρακίνας,

Σπάνιο άστρο νετρονίων αμφισβητεί τη θεωρία για τις μαύρες τρύπες

Ξύνουν το κεφάλι τους οι αστρονόμοι για ένα σπάνιο, μαγνητικό άστρο νετρονίων, το οποίο δημιουργήθηκε από το βίαιο θάνατο ενός κανονικού άστρου με μάζα τουλάχιστον 40 φορές μεγαλύτερη από του Ήλιου.


Σύμφωνα με την κρατούσα άποψη, η κατάρρευση του άστρου θα έπρεπε να είχε γεννήσει όχι ένα άστρο νετρονίων, αλλά μια μαύρη τρύπα. Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον τα αποτελέσματα της έρευνας ευσταθούν, οι αστροφυσικοί θα πρέπει να τροποποιήσουν τη θεωρία για το σχηματισμό μελανών οπών.

Το αντικείμενο που μελέτησαν ερευνητές του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου (ESO) στη Χιλή είναι ένα «μάγναστρο» (magnetar), ένα είδος άστρου νετρονίων με εξαιρετικά ισχυρό μαγνητικό πεδίο.

Το μάγναστρο βρίσκεται σε ένα γιγάντιο αστρικό σμήνος (ονομάζεται Westerlund 1 και βρίσκεται στον
αστερισμό του Βωμού) το οποίο είναι γνωστό ότι αποτελείται από άστρα που έχουν όλα την ίδια ηλικία. Δεδομένου ότι η διάρκεια ζωής ενός άστρου είναι αντιστρόφως ανάλογη της μάζας του, οι αστρονόμοι συμπεραίνουν ότι το μάγναστρο προέκυψε από την κατάρρευση ενός άστρου με μάζα πολύ μεγαλύτερη

«΄Εφυγε» ο Κωνσταντίνος Βεντούρης

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Κωνσταντίνος Βεντούρης, ιδρυτής της εταιρείας «Ventouris Ferries».

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1927 στην Κίμωλο και γρήγορα επέλεξε το Εμπορικό Ναυτικό όπου και εργάστηκε ως πλοίαρχος. Σε ηλικία 30 ετών απέκτησε το φορτηγό πλοίο "Κίμωλος" με το οποίο ξεκίνησε την εφοπλιστική του δραστηριότητα. Ίδρυσε την εταιρεία Ventouris G. Constantinos μέσω της οποίας διαχειρίζονταν μικρά φορτηγά πλοία και ακολούθως δημιούργησε τον πρώτο του στόλο.

Το 1975 η εταιρεία μετονομάστηκε σε Ventouris Group Enterprises και είχε υπό τη διαχείρισή της 4 φορτηγά πλοία που κινούντο στη Μεσόγειο. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο στόλος επεκτάθηκε τόσο σε

Μικρή η προσέλευση για τους ημιυπαίθριους

Αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τους ημιυπαίθριους καθώς οι πολίτες διστάζουν να προχωρήσουν στην «τακτοποίησή» τους. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία έχουν εκδοθεί περίπου 45.000 εντολές πληρωμής μηχανικών όταν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με κλειστούς ημιυπαίθριους- σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών- φθάνουν το 1,5 εκατομμύριο. Οι περισσότερες από αυτές, όπως αναφέρουν υπεύθυνοι των πολεοδομιών, αφορούν κατασκευαστές που θέλουν να «τακτοποιήσουν» τα ακίνητα προτού τα ρίξουν στην αγορά. Από τους ιδιώτες που έσπευσαν στις πολεοδομίες οι περισσότεροι έχουν ήδη πληρώσει πρόστιμο ανέγερσης και καταβάλλουν ετήσιο πρόστιμο διατήρησης. Δηλαδή έχουν ήδη πέσει στα δίχτυα της πολεοδομίας και τους συμφέρει να προχωρήσουν στην «τακτοποίηση».

Απρόθυμοι εμφανίζονται όσοι έχουν να «τακτοποιήσουν» υπόγεια πολλών τετραγωνικών μέτρων τα οποία άλλαξαν χρήση, διότι το πρόστιμο διατήρησης για αυτά είναι ιδιαιτέρως τσουχτερό. Επιπλέον η υπαγωγή στη ρύθμιση φοβίζει πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων με παράνομους ημιυπαίθριους καθώς το κτίσμα έχει και άλλες παρανομίες. Το σκεπτικό τους είναι ότι αν κάνουν δήλωση μπορεί να τους «τσιμπήσει» ο ελεγκτικός μηχανισμός για τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες καθώς μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι οικείες πολεοδομικές υπηρεσίες προβλέπεται ότι θα ελέγξουν ποσοστό τουλάχιστον του 10% των δηλώσεων που

Καραντίνα στις μεταγγίσεις

Την αναβολή προγραμματισμένων μεταγγίσεων σε ασθενείς με μεσογειακή αναιμία έχει προκαλέσει η καραντίνα των μονάδων αίματος και η διακοπή των αιμοληψιών που επέβαλε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στα νοσοκομεία περιοχών, όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.


Γιατροί εκφράζουν φόβους ακόμα και για αναβολή χειρουργείων σε περίπτωση που δεν γίνει σύντομα προμήθεια αντιδραστήρων για άμεσο μοριακό έλεγχο του αίματος, ώστε να μη δεσμεύονται πολύτιμες μονάδες.

Ενας ακόμη ηλικιωμένος άνδρας που είχε μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου υπέκυψε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 4. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των ταυτοποιημένων κρουσμάτων έφτασε τα 60, με 29 ασθενείς να νοσηλεύονται ακόμη, εκ των οποίων οι 8 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Για 28 ημέρες

Η καραντίνα που εφαρμόστηκε από την περασμένη Παρασκευή αφορά 1τη χρήση των μονάδων αίματος που συλλέχθηκαν μέχρι δύο εβδομάδες νωρίτερα στα νοσοκομεία Λάρισας, Βέροιας, Κατερίνης, Γιαννιτσών και Κιλκίς. Η καραντίνα ισχύει έως ότου εφαρμοστεί πρακτικά ο μοριακός έλεγχος που θα

Δεν συνεννοούνται ασθενείς και γιατροί

Το χάσμα στην επικοινωνία μεταξύ γιατρών και ασθενών έρχεται να επιβεβαιώσει έρευνα του Πανεπιστημίου του Γέιλ, στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς λαμβάνουν εξιτήριο χωρίς να έχουν καταλάβει από τι πάσχουν, ενώ τρεις στους τέσσερις γιατρούς νομίζουν ότι οι ασθενείς έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασής τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι δρ Ντάγκλας Όλσον και Ντόννα Γουίντις από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γέιλ έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 89 ασθενείς σε ένα αμερικανικό νοσοκομείο και διαπίστωσαν ότι πολύ συχνά γιατροί και ασθενείς δεν εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος όταν συζητούν διαγνώσεις και θεραπευτικά
σχήματα.

Οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από τους ασθενείς την ημέρα που πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και παρατήρησαν ότι μόνο το 18% γνώρισε το όνομα του θεράποντα ιατρού του. Εν τω μεταξύ, μόνο το

ΣΥΡΙΖΑ: Θάβουν αρχαία στο ΧΥΤΑ Γραμματικού

Παρέμβαση στο έργο της αρχαιολογικής υπηρεσίας για να «κουκουλωθούν» ευρήματα που θα εμπόδιζαν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Γραμματικού καταγγέλλει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Αναφέρει ότι σύμφωνα με τεκμηριωμένες και διασταυρωμένες πληροφορίες στο χώρο του ΧΥΤΑ βρέθηκαν υπολείμματα οικισμού που κατοικείτο συνεχώς από το 2000 π.Χ. έως τους βυζαντινούς χρόνους. Προσθέτει, όμως ότι στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αναφερόταν ότι δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων.


Ο ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι ασκούνται πιέσεις για να φύγει η αρχαιολογική υπηρεσία από το ΧΥΤΑ, αναφέροντας ως τέτοια τη σημερινή παρουσία στο χώρο του γενικού γραμματέα Περιφέρειας

Απόκρυψη εισοδήματος έδειξαν οι διασταυρώσεις στοιχείων

Περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος που έφτανε έως και τις 340.000 ευρώ αποκάλυψαν οι φορολογικοί έλεγχοι σε φυσικά πρόσωπα, μέλη ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιρειών και κοινωνίας κληρονομικού δικαίου.

Από τις διασταυρώσεις στοιχείων διαπιστώθηκε ότι έλαβαν επιχειρηματική αμοιβή την οποία είτε δεν δήλωσαν είτε την παρουσίασαν μικρότερη από την πραγματική. Ενδεικτικά, φορολογούμενος έλαβε επιχειρηματική αμοιβή 338.686,32 ευρώ για τη διαχειριστική περίοδο από 1/1/2008 έως 31/12/2008 και δεν τη δήλωσε. Το ίδιο έκανε φορολογούμενος που έλαβε για την ίδια περίοδο 117.921,71 ευρώ. Πλήθος φορολογούμενων είχε δηλώσει λάθος το ποσό που έλαβε ως αμοιβή, με αποτέλεσμα να φορολογηθεί

Δύο ελληνικά πανεπιστήμια στα 500 καλύτερα του κόσμου

Το Χάρβαρντ διατήρησε για όγδοη χρονιά τα πρωτεία στην λίστα με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με την Ακαδημαϊκή Ταξινόμηση των Παγκόσμιων Πανεπιστημίων (ARWU) για το 2010. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στην λίστα από το Εθνικό και Καποδιστριακό της Αθήνας και το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.


Το Καποδιστριακό βρίσκεται στη 221η θέση παγκοσμίως και στην 85η στην Ευρώπη, ενώ το Αριστοτέλειο έχει την 301η θέση στον κόσμο και την 124η θέση στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ μονοπωλούν την πρώτη δεκάδα, με οκτώ πανεπιστήμια ενώ έχουν 54 στις 100 πρώτες θέσεις. Στην δεκάδα εκτός από το Χάρβαρντ βρίσκονται το Μπέρκλεϊ, το Στάνφορντ, το MIT, το Κέμπριτζ, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, το Πρίνστον, το Κολούμπια, το πανεπιστήμιο του Σικάγου και

Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΗΣΑΠ λόγω έργων

Συνεχίζονται οι αλλαγές στο πρόγραμμα δρομολογίων του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου εξαιτίας των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Όπως ανακοινώθηκε, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Αυγούστου, θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Άνω Πατήσια - Ειρήνη.

Για το συγκεκριμένο τμήμα, το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή x15

Από τη Δευτέρα 23 του μηνός, επαναλειτουργούν οι αποβάθρες προς Πειραιά στην κάθοδο των σταθμών Περισσού και Πευκακίων και κλείνουν οι αποβάθρες της ανόδου προς Κηφισιά των ιδίων σταθμών.

Εξάλλου, μέχρι τέλος του έτους παραμένει κλειστό το τμήμα

Ομολογία Βούλγαρου υπηκόου για 16 εμπρησμούς

Ένας Βούλγαρος υπήκοος που κρατείται και ανακρίνεται στη Μεσσηνία ομολόγησε ότι διέπραξε 16 εμπρησμούς.

Η ανάκρισή του συνεχίζεται και εξετάζονται τα αίτια τα οποία τον οδήγησαν στους εμπρησμούς.


Σοβαρές επίσης υπόνοιες εμπρησμού υπάρχουν για τις φωτιές στα νησιά Κεφαλονιά και Ζάκυνθος στα οποία έσπευσαν ήδη κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού και διεξάγουν έρευνες.

Υπό έλεγχο οι φωτιές

Εν τω μεταξύ, οι φωτιές είναι υπό έλεγχο σε όλη τη χώρα.

Ενεργότερη από όλες είναι η φωτιά στην περιοχή Βρύσες Κυπαρισσίας.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του πυροσβεστικού σώματος εντός της ημέρας αναμένεται να τεθεί κι

250 ράμπο εξορμούν να μπαλώσουν τρύπα 2,6 δισ.

Το «στοίχημα των εσόδων» του Προϋπολογισμού επιχειρεί να κερδίσει το υπουργείο Οικονομικών, ρίχνοντας από τον Σεπτέμβριο 250 ράμπο του ΣΔΟΕ στην αγορά.

Οπως πιστοποιείται από τα στοιχεία του επταμήνου, τα έσοδα κινδυνεύουν να αποτελέσουν την αχίλλειο πτέρνα του Προγράμματος Σταθερότητας, καθώς ολοένα και περισσότερο ο Προϋπολογισμός αποκλίνει από τους υπερφιλόδοξους στόχους που είχαν τεθεί. Οι εγγενείς αδυναμίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού σε συνδυασμό με τη διολίσθηση της οικονομίας σε μια ολοένα και πιο βαθιά ύφεση έχουν προκαλέσει μια «τρύπα» στα έσοδα, η οποία προς το παρόν υπολογίζεται στα 2,6 με 2,8 δισ. ευρώ. Παρ' όλο που ένα μέρος αυτής καλύπτεται από δραστικότερες

Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο

Στα 569.742 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιούλιο. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μικρή αύξηση κατά 0,52% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 184.709 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 4,09% (7.266 άτομα) σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010.


Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 92.996 και είναι μειωμένες κατά 20,91% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 27.003, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 35.517 και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 29.417.

Μπορεί οι προσλήψεις να εμφανίζονται μειωμένες, ωστόσο μεγαλύτερη μείωση κατά 26,06% παρουσιάζει το άθροισμα των απολύσεων (καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου), των λήξεων

Ο καιρός σήμερα 18.08.2010

Οι βόρειοι άνεμοι ενισχύονται και η θερμοκρασία πέφτει από τους 40 στους... 38-39 βαθμούς!

Η χαμηλότερη τιμή της θερμοκρασίας την Τετάρτη θα είναι οι 35 βαθμοί στη Θεσσαλονίκη και η υψηλότερη, οι 39 στην κεντρική Ελλάδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού της Τετάρτης

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως

Κλείνει και τρίτη αεροπορική εταιρεία στη Βρετανία

Η εταιρεία Kiss Flights του ομίλου Flight Options, που ειδικευόταν σε φτηνές αεροπορικές εξορμήσεις, σταματάει την λειτουργία της όπως ανακοίνωσε η Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας. Η ανακοίνωση προκαλεί ανησυχία στους πελάτες της εταιρείας που είναι σε διακοπές ή πρόκειται να ταξιδέψουν, αν και οι βρετανικές αρχές είναι καθησυχαστικές.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν θα επηρεαστούν από το κλείσιμο. "Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν όλοι οι ταξιδιώτες" τονίζει εκπρόσωπος της Yπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προσθέτοντας πως περίπου 13.000 άνθρωποι είναι αυτή τη στιγμή σε ταξίδι με αεροπλάνα της εταιρείας.


Ο αριθμός των πελατών που σχεδίαζαν διακοπές με την εταιρεία είναι 60.000 και τονίζεται ότι θα μπορούν να αιτηθούν επιστροφής των χρημάτων τους.

H Κιss Flights πρόσφερε και διαφήμιζε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια για νησιά της Ελλάδας, αλλά και

Η Ελένη κάνει επενδύσεις

Μάθαμε ότι η Ελένη Μενεγάκη αγόρασε σπίτι στην Άνδρο, έναντι 1.000.000 €, για να είναι κοντά στον αγαπημένο της και μακριά από τα αδιάκριτα μάτια.

Αληθεύει;

Όποιος έχει φωτογραφίες του σπιτιού, ας τις στείλει.

Ελένη γιατί ακύρωσες το τραπέζι στη Βουρκωτή Άνδρου;

Γιατί Ελένη Μενεγάκη ματέο -σες την επίσκεψή σου στην Άνδρο ανήμερα της Παναγίας;

Το τραπέζι που είχες κλείσει στο εστιατόριο Βράχος στη Βουρκωτή, ακόμα σε περιμένει ....

Τι συνέβη;

Εξουδετερώθηκαν νάρκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Θάσο

Τέσσερις νάρκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εξουδετέρωσαν οι λιμενικές αρχές με τη συνδρομή στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, το απόγευμα, στη θαλάσσια περιοχή «Άγιος Βασίλειος» της Θάσου.


Οι νάρκες εντοπίστηκαν από το λιμενικό, κατόπιν ερευνών, σε απόσταση περίπου 50μ. από την ακτή και σε βάθος 4μ.

Στο σημείο είχε τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση, είχαν απομακρυνθεί τα αγκυροβολημένα

Ξεκινάει η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων

Στις 26 Αυγούστου ξεκινάει η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών του άρθρου 20 του Π.Δ. 186/92, αρκετούς μήνες νωρίτερα από ότι συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια. Ποιους όμως αφορά το συγκεκριμένο μέτρο του υπουργείου; Δείτε στο αφιέρωμα του enet.gr που ακολουθεί, με τη μορφή ερωταπαντήσεων, όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο υποβολής, τις προθεσμίες καθώς και τα πρόστιμα που παραμονεύουν για όποιον ξεχαστεί ή υποβάλλει λανθασμένα στοιχεία.

Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών είναι στην ουσία ένα μέσο ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών, έστω και με λίγο άχαρο για την ηλεκτρονική εποχή που διανύουμε, τρόπο. Πρόκειται για διασταύρωση των συναλλαγών άνω των 300 ευρώ που πραγματοποιούνται από τους

Ποτά μπόμπες σε γνωστό μπαρ της Χώρας της Άνδρου

Αλήθεια ενδιαφέρονται οι δημόσιες αρχές του Δήμου Άνδρου για τις υποψίες που μοιράστηκαν μαζί μας άνθρωποι που πέρασαν το βράδυ τους σε γνωστό μπαρ της παραλίας της χώρας και μιλούν για σερβίρισμα ποτών μπόμπα;

Η μισή χώρα της Άνδρου το ξέρει. Η άλλη μισή σιωπηλά το ανέχεται. Οι αρχές τι κάνουν;

Περιμένουμε και θα επανέλθουμε, αφού ο κόσμος τό'χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι!