www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Προσφυγή φαρμακοποιών στο ΣτΕ για το ωράριο


Η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων είναι αντίθετη στην Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και στην ευρωπαϊκή και ελληνική

Στη δημοσιότητα η λίστα για τα βαρέα και ανθυγιεινά


Περίπου 365.000 εργαζόμενοι, από 531.000 που ήταν με βάση το σημερινό καθεστώς, υπάγονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, σύμφωνα με τη νέα λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η νέα λίστα θα ισχύσει αναδρομικά από 1/11/2011 για τις ασφαλιστικές εισφορές Νοεμβρίου που θα καταβληθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και νέες κατηγορίες όπως το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι στους βιολογικούς καθαρισμούς, οι αγρεργάτες που απασχολούνται θα θερμοκήπια και στους ψεκασμούς, οι εργάτες αλιείας, οι εναερίτες ηλεκτρολόγοι και τεχνίτες, οι τεχνικοί τηλεόρασης που εργάζονται

ΥΠΟΙΚ: Σκέψεις για μετακίνηση κεντρικών υπηρεσιών σε πρώην κτήριο της «Κεράνης»


Σύντομα θα παραλάβει το υπουργείο Οικονομικών το πρώην βιομηχανικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνης επί της οδού Θηβών 196-198 στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δημοσιεύματα, το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 15.766,59 μ2 με συνολική δομημένη επιφάνεια 32.766,59 μ2. Περιλαμβάνει 6 ορόφους χώρων εργασίας και 506 θέσεις στάθμευσης (248 υπαίθριες, 258 στεγασμένες). Στο ισόγειο εκτός από τους χώρους υποδοχής και εργασίας υπάρχουν χώροι ιατρείου και κυλικείου. Στο

Σεισμός 5,5 βαθμοί ρίχτερ στην Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου.

Ακολούθησαν μετασεισμοί με τον πλέον ισχυρό στις 15:50 με μέγεθος 4,7

Αντίδραση ΣΒΒΕ για το μπαράζ συλλήψεων για χρέη στο Δημόσιο


Την έντονη αντίθεσή του στις συνεχείς συλλήψεις επιχειρηματιών για οφειλές προς το Δημόσιο «χωρίς προηγούμενη στοιχειώδη εξέταση της αιτίας της καθυστέρησης καταβολής των συγκεκριμένων οφειλών» εκφράζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος:

«Πρόκειται για κίνηση που χωρίς διάκριση, δηλαδή επί δικαίων και αδίκων, διαπομπεύει συνεπείς επιχειρηματίες που κατά την παρούσα φάση αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος, την ίδια ώρα που το Κράτος χρωστά σε αυτούς πολλαπλάσια ποσά των οφειλομένων».

Σύμφωνα με τον ΣΒΒΕ, «το ελληνικό δημόσιο επιμένει στην τακτική του εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, με συλλήψεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να οδηγούν ακόμα και υγιείς

Επιστολή Αντ. Σαμαρά σε Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ


Επιστολή προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην οποία εκφράζει τις θέσεις του σχετικά με τις έγγραφες εγυήσεις, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Στην επιστολή του ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει πως η δέσμευση του ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, επαναλαμβάνει ότι στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.

Τονίζει επίσης εκ νέου πως η ΝΔ υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής

Τρικλοποδιές μεταξύ υπουργών στη νέα κυβέρνηση


Τι κι αν άλλαξε τις ταμπέλες με άλλες, που περιείχαν ψιλές και δασείες; Άδικα το έκανε ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης (αρμόδιος για θέματα ναυτιλίας), Άδωνις Γεωργιάδης. Από σήμερα το πρωί, το γραφείο του "ξηλώθηκε" από το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο κτίριο της Δραπετσώνας και μετακόμισε στο παλιό κτίριο του ΥΕΝ, στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στον Πειραιά. Η απόφαση, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Athens Post, ελήφθη από τον υπουργό Χρήστο Παπουτσή (με τον οποίο ήταν "συγκάτοικος" και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημερώθηκε για τη μετακόμιση χθες και έγινε έξαλλος. "Πάνω από το πτώμα μου. Εγώ, γραφείο δεν αλλάζω", έλεγε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης. Την ίδια μέρα ωστόσο,

Ελεύθερος, με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο Κ. Γιαννίκος


Ελεύθερος, με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του 10ου ανακριτή ο Κώστας Γιαννίκος, διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Κατηγορείται για τη μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, που

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το πρωί της Κυριακής για τον 29ο Αγώνα Δρόμο Υγείας


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ το πρωί της Κυριακής 27/11 σε οδούς των δήμων Γλυφάδας και Αργυρούπολης - Ελληνικού, για τη διεξαγωγή του 29ου Αγώνα Δρόμου Υγείας 10.000 μέτρων.

Συγκεκριμένα από τις 09.30 έως τις 12.00 θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα των εξής οδών:

α) Στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της

Αισιόδοξος για την έκτη δόση ο Ευ. Βενιζέλος


Την αισιοδοξία του ότι όλα τα ελληνικά κόμματα θα κάνουν άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα, ό,τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης, εξέφρασε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ανέφερε επίσης ότι οι συζητήσεις για το σχέδιο μείωσης του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσουν μετά την

Για υπεξαίρεση 2,4 εκατ. ευρώ κατηγορείται διευθύντρια τράπεζας


Δικογραφία για υπεξαίρεση 2.400.000 ευρώ από λογαριασμούς πελατών σχηματίστηκε σε βάρος διευθύντριας υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον περασμένο Μάιο η κατηγορούμενη αποσπούσε συστηματικά, χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πελάτες της τράπεζας και τα μετέφερε σε δικούς της κρυφούς λογαριασμούς.

Κατηγορείται επίσης, ότι στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τις υπεξαιρέσεις των μεγάλων χρηματικών ποσών, πλαστογραφούσε τραπεζικές εντολές και ταμειακές αποδείξεις, στις οποίες υπέγραφε η ίδια αντί των πελατών ή αρμοδίων υπαλλήλων, ενώ φέρεται να έχει εξαπατήσει και ανώτερους συναδέλφους της που

Κατάλαβες τώρα;


Κατάλαβες τώρα...

 γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα.
Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού" που μας μπουζούριασαν.

Κατάλαβες τώρα...
γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;
Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης τής πατρίδας σου & θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι παριστάνουν την...
"κυβέρνηση".

Κατάλαβες τώρα
γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60.
Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσανε στη χώρα σου, να

Θ.Σκυλακάκης: Ο κ. Σαμαράς να ξεκαθαρίσει τη θέση του

Στο εσωτερικό ο κ. Σαμαράς δεν κινείται με κίνητρο την εθνική αξιοπρέπεια, στην Ευρώπη όμως, η στάση του εκλαμβάνεται ως διγλωσσία, υποστηρίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων που ζητούν οι Βρυξέλλες.


Όπως επισημαίνει ο Ελληνας ευρωβουλευτής, «αντί η κυβέρνηση να επικεντρώνεται στη διεκδίκηση πόρων για επενδύσεις και συμμάχων στην προσπάθεια να εξασφαλίσουμε χαμηλότερα επιτόκια στο PSI, που ισοδυναμούν με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για τον έλληνα φορολογούμενο, αναγκάζεται

ΔΕΠΑ: Μελετά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φ. αερίου


Την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τα καινούργια κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Ανατολική Μεσόγειο (Ισραήλ και Κύπρο) μελετά η ΔΕΠΑ Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα, η κατασκευή του αγωγού, από την Ανατολική Μεσόγειο μέσω Κρήτης στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί στην Ιταλία ή/ και τη Βουλγαρία είναι τεχνικά εφικτή και οικονομικά βιώσιμη.

Τα παραπάνω ανέφερε ο διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ, Κ. Καραγιαννάκος, μιλώντας σε συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Καραγιαννάκος σημείωσε ότι «η τιμή του αερίου, αφού υπολογιστούν τα κόστη μεταφοράς μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού θα είναι ανταγωνιστική στις χώρες όπου θα καταλήγει ο αγωγός. Θα είναι, συγκεκριμένα, ανταγωνιστική και προς το κόστος του αερίου που θα προέρχεται από το

Η σωματική άσκηση κάνει καλό και στον ύπνο


Ευεργετική και για τον ύπνο φαίνεται πως είναι η σωματική άσκηση. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, όσοι ασκούνται τουλάχιστον επί δυόμιση ώρες συνολικά την εβδομάδα κοιμούνται πολύ καλύτερα τη νύχτα και νιώθουν πιο ξεκούραστοι και «φρέσκοι» το πρωί που ξυπνούν.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή του πανεπιστημίου Μπελαρμίν Πολ Λοπρίντσι και τον καθηγητή του πολιτειακού πανεπιστημίου του Όρεγκον Μπραντ Κάρντιναλ, μελέτησαν πάνω από 2.600 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-85 ετών.

Όπως διαπίστωσαν, κατά μέσο όρο 150 λεπτά μέτριας έως έντονης σωματικής άσκησης εβδομαδιαίως, αυξάνουν κατά 65% την ποιότητα του ύπνου.

Επιπροσθέτως, οι ίδιοι άνθρωποι που ασκούνται συχνά, όχι μόνο κοιμούνται καλύτερα, αλλά επίσης το επόμενο πρωί νιώθουν μεγαλύτερη εγρήγορση, άρα έχουν

«Να μην υπογράψει ο Αντ. Σαμαράς» λένε Φ. Κρανιδιώτης και Γ. Μανώλης


Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πρέπει να υπογράψει την επιστολή που ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου προς τη χώρα μας, υποστηρίζουν ο συνεργάτης κ. Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, και ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού του κόμματος, Γιάννης Μανώλης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Κρανιδιώτης χαρακτήρισε «χάρτινη απειλή» τις ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις περί μη εκταμίευσης των 8 δισ. ευρώ.

«Εάν δεν πατήσεις εδώ φρένο, τότε θα έρθουν και άλλα», δήλωσε και υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να επιμείνει στη στάση του να μην υπογράψει, καθώς έχει δεσμευθεί με πέντε διαφορετικούς τρόπους.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το θέμα της υπογραφής του κ.

Χωρίς περιγραφή - σχολιασμό ο αποψινός αγώνας του Ολυμπιακού

Χωρίς περιγραφή - σχολιασμό θα προβληθεί ο αποψινός αγώνας του Ολυμπιακού στη Μασσαλία (12:45 ΝΕΤ),

Απάντηση ΕΥΠ για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών


Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στους νόμους του κράτους, διαβεβαιώνεται σε σχετική ανακοίνωσή που εξέδωσε η Υπηρεσία με αφορμή δημοσιεύματα για το περιεχόμενο της ενημέρωσης του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η ΕΥΠ προασπίζεται την εθνική ασφάλεια και ενημερώνει σχετικά την πολιτική ηγεσία και τις αρμόδιες Αρχές, ενώ ειδικά για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, σημειώνεται ότι η Υπηρεσία υπόκειται σε εισαγγελικό έλεγχο.

Αφού επισημαίνει ότι η ΑΔΑΕ είναι αρμόδια, σύμφωνα με το νόμο 3115/2003, για τον τακτικό και έκτακτο έλεγχο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών όσον αφορά τη νόμιμη άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, η ΕΥΠ υποστηρίζει ότι η Αρχή δεν της έχει κάνει κανέναν έλεγχο από την ανάληψη καθηκόντων της παρούσης διοίκησης στις 14.10.2009. Η τελευταία φορά που η ΑΔΑΕ άσκησε τη σχετική της αρμοδιότητα στην ΕΥΠ, σημειώνει, ήταν στις 7.1.2009, όπως είπε στην Επιτροπή της Βουλής ο κ. Λαμπρινόπουλος και ακολούθως ζητεί από την ΑΔΑΕ να διενεργήσει το σχετικό έλεγχο ταχύτερο

Μέχρι αύριο η λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά


Σήμερα ή αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, διευκρίνισε ότι στο ειδικό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων θα περιληφθούν 360.000 - 370.000 εργαζόμενοι.

Στη λίστα, όπως ανέφερε ο υπουργός, θα ενταχθούν κατηγορίες εργαζομένων που δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα, μεταξύ των οποίων νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και παραϊατρικό προσωπικό, αγρεργάτες που απασχολούνται σε θερμοκήπια και άλλες βαριές εργασίες κ.ά. Στο

Π.Μπεγλίτης: Πολιτικό λάθος η συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ στην κυβέρνηση


«Πολιτικό λάθος» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμνας, Πάνος Μπεγλίτης, τη συμμετοχή του ΛΑ.ΟΣ στην κυβέρνηση υπό το Λουκά Παπαδήμο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως από τη συνεργασία με το ΛΑ.ΟΣ - κόμμα το οποίο ενέταξε στην ακροδεξιά- το Κίνημα έχει εκροή ψηφοφόρων προς την Αριστερά.

Ερωτηθείς για το ευρωπαϊκό αίτημα έγγραφων δεσμεύσεων από τις

Νέα τεχνική «βράζει» τους όγκους στον μαστό


Μια νέα θεραπεία που αναπτύχθηκε από ειδικούς του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη «βράζει» τους όγκους του μαστού μέσα σε λίγα λεπτά.

Η τεχνική που ονομάζεται επιλεκτικός καυτηριασμός με ραδιοσυχνότητες (Preferential Radio-Frequency Ablation, PRFA) βασίζεται σε χρήση ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο στοχεύει τους όγκους και τους «ψήνει» στους 70 ως 90 βαθμούς Κελσίου.

Εξολόθρευση σε 10 λεπτά


Κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι η μέθοδος, η οποία εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία, εξολοθρεύει τα καρκινικά κύτταρα μέσα σε δέκα λεπτά.

Σύμφωνα με την επικεφαλής των δοκιμών ακτινολόγο δρα Κάριν Λίφλαντ η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική της χειρουργικής επέμβασης για ασθενείς με πρώιμο καρκίνο του μαστού.

Σημειώνεται ότι παρόμοιες θεραπείες που χρησιμοποιούν καυτηριασμό με ραδιοσυχνότητες

Γιατί χρειαζόμαστε σιδεράκια;


Το «μαρτύριο» που υπομένουν σήμερα πολλοί έφηβοι όταν υποχρεώνονται να φορέσουν «σιδεράκια» για να αποκτήσουν πιο αρμονική οδοντοστοιχία οφείλεται ίσως στην αλλαγή του τρόπου ζωής και κυρίως των διατροφικών επιλογών των μακρινών προγόνων μας.

Η εξήγηση αυτή προτείνεται από μια νέα μελέτη η οποία υποστηρίζει ότι οι σημερινές γνάθοι έχουν «κοντύνει» επειδή στο μακρινό παρελθόν μας, όταν εγκαταλείψαμε τη ζωή του κυνηγού-τροφοσυλλέκτη, η διατροφή μας άλλαξε, περιλαμβάνοντας περισσότερες μαλακές τροφές.

Η μελέτη εμπίπτει σε μια σχετικά νέα ερευνητική «γραμμή» στην Ανθρωπολογία, η οποία εξετάζει την ενδεχόμενη επίδραση των πολιτισμικών παραγόντων στην ανθρώπινη ανατομία και βιολογία. Καθότι πρόσφατος, ο τομέας αντιμετωπίζεται ακόμη με κάποια επιφυλακτικότητα, κερδίζει όμως συνεχώς έδαφος.

Εξετάζοντας κρανία


Θέλοντας να διερευνήσει πώς το πέρασμα από τη ζωή του κυνηγού-τροφοσυλλέκτη σε αυτή του γεωργού-κτηνοτρόφου (η σημαντικότερη ίσως στροφή στην εξελικτική ιστορία του ανθρώπινου είδους) ενδέχεται να επηρέασε την ανατομία του προσώπου και του κρανίου μας η Νορίν φον

Θεραπεία χωρίς παρενέργειες για τον καρκίνο του εντέρου


Eνα πρωτοποριακό φάρμακο το οποίο «κυνηγά» τους όγκους του παχέος εντέρου και τους καταστρέφει αφήνοντας ανέπαφους τους υγιείς ιστούς, αναπτύχθηκε από ερευνητές του Ιατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Sanford – Burnham στη Λα Χόγια της Καλιφόρνιας.

Σε πειράματα που διεξήχθησαν σε ποντίκια φάνηκε ότι χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά προκειμένου το φάρμακο να διεισδύσει στους καρκινικούς όγκους και να τους συρρικνώσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες περιπτώσεις πειραματόζωα με καρκίνο του παχέος εντέρου τελικού σταδίου θεραπεύθηκαν.

Επιλεκτική στόχευση


Oπως αναφέρεται σε σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», σημαντικό πλεονέκτημα της νέας πειραματικής θεραπείας είναι ότι στοχεύει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα και όχι τα υγιή.

Οι συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο όπως η χημειοθεραπεία εξαπολύουν μια γενική επίθεση στον οργανισμό με αποτέλεσμα να καταστρέφονται και υγιή κύτταρα εκτός από τα καρκινικά. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση παρενεργειών όπως η απώλεια μαλλιών, η ναυτία, η αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις αλλά και ο κίνδυνος ανάπτυξης δευτερογενών καρκίνων αργότερα στη

Κλειστός ο ΧΥΤΑ στη Φυλή

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής αποφάσισε το κλείσιμο του ΧΥΤΑ στη Φυλή για όλη τη διάρκεια της ημέρας σήμερα.

Οι εργαζόμενοι περιμένουν την τελική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για το αν θα εφαρμόσει τον Καλλικράτη, σύμφωνα με τον οποίο από τις αρχές του χρόνου, ο ΕΣΔΚΝΑ περνά στη δικαιοδοσία της

Υπό κατάληψη και σήμερα το Κέντρο Διακοπών της ΔΕΗ


Υπο κατάληψη τελεί για μία ακόμη μέρα το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, παρά την εντολή που έχει δώσει ο εισαγγελέας για αποχώρηση των συνδικαλιστών από το κτήριο.

Εκτός λειτουργίας παραμένει και το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ, προκειμένου να μην εκδίδονται εντολές διακοπής ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων, ωστόσο εξαιτίας της

Ο καιρός στις 23.11.2011


Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στην Ηπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία, σποραδικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 20 στη Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 16 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, με εξαίρεση την Κρήτη όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι άνεμοι θα πνέουν από βόρεις διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα βόρεια πελάγη βορειοανατολικοί μέτριοι που σταδιακά θα