www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ελλάδα-Κροατία 2-0

Η εθνική μας έκανε το 2-0 με κεφαλιά του Φάνη Γκέκα στο 79' λεπτό, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γιώργου Καραγκούνη και σχεδόν

ΣΕΒ: Πρόθυμοι για επενδύσεις υπό προϋποθέσεις οι Γερμανοί


«Οι εκπρόσωποι των γερμανικών επιχειρήσεων φάνηκαν πρόθυμοι και θετικοί να προχωρήσουν σε επενδύσεις στη χώρα μας, εφόσον θα δημιουργούνται - σταδιακά και με συνέπεια - οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα διαμορφώσουν ένα φιλικότερο επιχειρηματικό κλίμα».

Αυτό σημειώνει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωση για τα συμπεράσματα του Ελληνο-Γερμανικού Επιχειρηματικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γερμανού

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Επικοινωνιών Σ. Κάτσικας

Την παραίτησή του υπέβαλλε στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας.

Η παραίτηση του κ. Κάτσικα, σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν έχει σχέση με κάποια διαφωνία με την πολιτική του υπουργείου, αλλά επιστρέφει στα Πανεπιστημιακά του καθήκοντα.

Ο κ. Κάτσικας είναι καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου είναι και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τεχνο-οικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Συστημάτων.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 60 Ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης, ως ερευνητής, ως επιστημονικός

«Καθαρά» τα όπλα από το διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης


«Καθαρά» είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τα όπλα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκε έκρηξη το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία μετά από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι εντός του διαμερίσματος εξερράγη χειροβομβίδα

«Η Τουρκία δεν "χωράει" στην Ε.Ε.»

Η Τουρκία «δεν έχει θέση» εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την άρνηση της Άγκυρας ν΄αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το τουρκικό κράτος αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση του γάλου προέδρου.

Τα παραπάνω σχόλια έκανε ο Σαρκοζί στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν κατά τη δεύτερη ημέρα της τριήμερης περιοδείας του σε χώρες του Καυκάσου.

«Ο ρόλος της Τουρκίας είναι σημαντικός για τον κόσμο και τη Γαλλία. Είναι μια γέφυρα ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Αλλά δεν έχει ρόλο εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ΕΕ δεν είναι για

Δημόσιοι υπάλληλοι ...


«Πράσινο» από ΕΕ για την εξαγορά του Skype από τη Microsoft


Ενέκρινε η επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν την εξαγορά του Skype από τη Microsoft, κρίνοντας πως δεν δημιουργούνται προβλήματα με τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη αγορά.

Η εξαγορά ύψους 8,5 δισ. δολαρίων σε μετρητά είχε ανακοινωθεί το Μάιιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην 36ετή ιστορία της εταιρείας του Μπιλ Γκέιτς και για το πλέον δυναμικό έως τώρα βήμα της, στο πλαίσιο των προσπαθειών να ενώσει τους κόσμους της πληροφορικής, της ψυχαγωγίας και της διαδικτυακής επικοινωνίας.

Βάσει της συμφωνίας, η Skype θα ενσωματωθεί στη Microsoft, ως νέο τμήμα δραστηριοτήτων. Πρόεδρος του τμήματος θα είναι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας online

Tρεις προσαγωγές για τη ληστεία σε τράπεζα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Τρία άτομα ανακρίνονται από την Ασφάλεια ως ύποπτα για τη μεγάλη ληστεία με λεία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, την περασμένη Κυριακή, στο υποκατάστημα της Alpha Bank που στεγάζεται στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πρόκειται για δύο άντρες και μία

Στη δεύτερη φάση λειτουργίας του το σύστημα ELENXIS


Στη δεύτερη φάση λειτουργίας του Πληροφοριακού Σύστημα ELENXIS προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την ενδυνάμωση του ελεγκτικού έργου για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η ένταξη του συστήματος σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες προκειμένου έχει τεθεί σε άμεση προτεραιότητα προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του ελεγκτικού μηχανισμού με πληροφορίες και δεδομένα.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Μάιο εντοπίστηκαν μέσω του ELENXIS 8.666 φυσικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ που δεν είχαν υποβάλλει δηλώσεις Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας την χρονική περίοδο 1997-2007. Μέχρι σήμερα υποβλήθηκαν 15.787 δηλώσεις ΦΜΑΠ από 2.964 φυσικά πρόσωπα και εισπράχθηκαν

Προσλήψεις 48 αναπληρωτών φιλολόγων ΕΑΕ


Προσλήψεις 48 αναπληρωτών Φιλολόγων ΕΑΕ στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Αξονας Προτεραιότητας 1», «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Αξονας Προτεραιότητας 2» και «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Αξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», για το διδακτικό έτος 2011-2012, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας

΄Ασκησε έφεση η Παναχαϊκή


Σε άσκηση έφεσης για την ποινή του υποβιβασμού που της επιβλήθηκε προχώρησε η Παναχαϊκή.

Η πατραϊκή ΠΑΕ κρίθηκε ένοχη από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Β', Γ' Εθνικής για δωροδοκία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Επίσης, ποινή πενταετούς απαγορεύσεως οποιασδήποτε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ομάδας Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:


«1) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή άσκησε σήμερα το πρωί το δικαίωμα εφέσεως κατά της κατάπτυστης αποφάσεως της πειθαρχικής επιτροπής της Football League.

2) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή, με απόλυτα αιτιολογημένο νομικά έγγραφο, σύμφωνα με το άρθρο 31, παράγραφος 3 του ΚΑΠ και του πειθαρχικού κώδικα, ζήτησε από τον αρμόδια εισαγγελέα της ΕΠΟ κ. Φάκο να ασκήσει έφεση κατά της ίδιας αποφάσεως λόγω του ότι παρανόμως ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της από τον πειθαρχικό δικαστή Κατσή, ο οποίος όρισε μόνος του τον εαυτό του ως εισηγητή της υποθέσεως και όρισε μόνος του τον εαυτό του ως πρόεδρο.

Σημειωτέον ότι αυτή η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, ασκήθηκε

Υπ. Παιδείας: Κατάθεση τροπολογιών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση


Tροπολογίες στον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, στο σχέδιο νόμου για την «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Η σημαντικότερη διάταξη, που προκαλεί αντιδράσεις σε πρυτάνεις, είναι αυτή που ορίζει ότι παρέχεται η εξουσιοδότηση στην υπουργό Παιδείας έως ότου εκδοθεί ο Οργανισμός κάθε Ιδρύματος, «να ρυθμίσει τη διαδικασία ορισμού και ανάδειξης εκπροσώπων των καθηγητών, των φοιτητών και κάθε είδους προσωπικού στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων, καθώς και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη των οργάνων αυτών, για την πρώτη εφαρμογή του ν.4009/2011 και έως την έκδοση των Οργανισμών και των Εσωτερικών Κανονισμών των ΑΕΙ».

Με τον τρόπο αυτό, κάποιοι πρυτάνεις θεωρούν ότι το υπουργείο παρεμβαίνει στην εσωτερική

Αυτόφωρο για μπλόκα στα απορριμματοφόρα


Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου προκάλεσε το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αποκομιδή των σκουπιδιών λόγω κινητοποιήσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Η κ. Ράικου, με αφορμή σχετική επιστολή του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο οποίος θέτει θέμα Δημόσιας Υγείας από τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των σκουπιδιών που σωρεύονται στις γειτονιές, λόγω

Νέα λίστα φαρμάκων ανά θεραπευτική κατηγορία


Την καθιέρωση νέας λίστας φαρμάκων ανά ασθένεια επιχειρεί το υπουργείο Υγείας με τροπολογία που κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή.

Η νέα λίστα αφορά στα φάρμακα που χορηγούνται με μειωμένη (10%) ή μηδενική (0%) συμμετοχή του ασφαλισμένου και για κάθε ασθένεια προβλέπονται συγκεκριμένα φάρμακα, τα οποία θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Συντάσσεται κατάλογος με τις παθήσεις, τα φάρμακα των οποίων χορηγούνται με μειωμένη (10%) ή μηδέν (0%) συμμετοχή του ασφαλισμένου» αναφέρει η σχετική τροπολογία.

Την υποχρέωση σύνταξης καταλόγου κατάταξης των φαρμάκων (δραστικές ουσίες με τις αντίστοιχες εμπορικές ονομασίες τους) ανά θεραπευτική κατηγορία αναλαμβάνει ο ΕΟΦ.


Για τα φάρμακα που εντάσσονται στη θετική λίστα συνταγογραφούμενων σκευασμάτων, θεσπίζεται «εφάπαξ

Αντιδράσεις για μισθολόγιο-εφεδρεία


Εντονες αντιδράσεις προκαλεί το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά την Πέμπτη στη Βουλή για το μισθολόγιο- βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και την αναδιάρθωση του Δημοσίου.

Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος έκανε λόγο για τραγικό απολογισμό των δύο χρόνων της κυβέρνησης που κλείνει με την εργασιακή εφεδρεία μεγάλου αριθμού εργαζομένων.

«Για άλλη μια φορά έχουμε μέτρα, όχι μόνο αντικοινωνικά αλλά και αναποτελεσματικά ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας πως μετά από δύο χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση μας βάζει με την πολιτική της πιο βαθιά στην κρίση και η ελπίδα από αυτή απομακρύνεται. «Η μνημονιακή κυβέρνηση έχει προ πολλού καταστεί μνημειώδης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, σημείωσε ότι για όλα τα θέματα που αφορούν την εφεδρεία, το φορολογικό, το μισθολόγιο και τις αποζημιώσεις, η ΝΔ θα

«Χειρόφρενο» τη Δευτέρα σε όλα τα ΜΜΜ της Αθήνας


Νέα προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς ( Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ , ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η στάση που θα τηρήσουν οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ αντιδρούν στο μέτρο της

Πανελλήνιες: Αποτελέσματα τέκνων Ελλήνων εξωτερικού


Τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των τέκνων Ελλήνων του Εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων αποσπασμένων στο εξωτερικό, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα για τους εν λόγω υποψηφίους στη διεύθυνση του υπουργείου http://results.minedu.gov.gr/epityxontes_omog.php . Πληκτρολογώντας τον εξαψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο), θα μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα, καθώς και την αναλυτική βαθμολογία.


Στη διαδικασία εισαγωγής για τις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες έλαβαν μέρος 1.263 συνολικά

ΑΔΕΔΥ: Τερατούργημα το πολυνομοσχέδιο


«Τερατούργημα» που χτυπά το σύνολο της μισθωτής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή η ΑΔΕΔΥ.


«Οι "πύλες της Κόλασης" άνοιξαν για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου, οι οποίοι αφού κατασυκοφαντήθηκαν και στοχοποιήθηκαν ως οι κύριοι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά αυτού του τόπου, οδηγούνται σήμερα στη λαιμητόμο», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, το νομοθέτημα οδηγεί τους δημοσίους υπαλλήλους οικονομικό αφανισμό μέσω του μισθολογίου-βαθμολογίου, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο στην ανεργία μέσω της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, ενώ παράλληλα διαλύει το σύστημα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό

Βιομηχανικά απόβλητα σε χωματερή στον Ωρωπό


Μεγάλες ποσότητες βιομηχανικών αποβλήτων -η τοξικότητα των οποίων ελέγχεται- εντόπισαν επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΚΑ, στην πρώην χωματερή της κοινότητας Συκαμίνου (δήμος Ωρωπού).

Η εν λόγω χωματερή που βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Ασωπό, είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ο έλεγχος των επιθεωρητών έγινε την Τρίτη μετά από καταγγελίες, και συνεχίστηκε την Τετάρτη σε ιδιόκτητο χώρο, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, λειτουργεί επί σειρά ετών και τουλάχιστον από το

Παρέμβαση Εισαγγελέα για την καταγγελία καθηγητή του ΑΠΘ


Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η η καταγγελία καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι δέχθηκε εκβιασμό και απειλές από μερίδα φοιτητών αριστερής παράταξης, προκειμένου να συγκαλέσει γενική συνέλευση του τμήματος Χημείας για να επικυρώσει αίτημά τους για την εξεταστική περίοδο και την έναρξη του εξαμήνου, μετά τη λήξη των καταλήψεων.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, έδωσε εντολή στην εισαγγελία δίωξης να παραγγείλει διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα στην υπόθεση, όπως για παράδειγμα χρήση παράνομης βίας.

Με επιστολή του σε καθηγητές του τμήματος ο πρόεδρος του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης κατήγγειλε ότι την περασμένη Τρίτη ομάδα περίπου 40 φοιτητών, αριστερής φοιτητικής παράταξης, απαίτησε με απειλές να συγκαλέσει ο ίδιος γενική συνέλευση του

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό την Τετάρτη


Κλειστό για οκτώ ώρες, από τις 08.00 έως τις 16.00, θα μείνει την ερχόμενη Τετάρτη 12/10, τμήμα της Εγνατίας Οδού, λόγω ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης γέφυρας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία «Εγνατία Οδός ΑΕ», θα διακοπεί η κυκλοφορία του αριστερού κλάδου, από τον ανισόπεδο κόμβο του Νεοχωρίου, έως εκείνον του Βασιλικού (κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα

Ζωή χωρίς φάρμακα στη μεταμόσχευση νεφρού


Σήμερα οι ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση νεφρού χρειάζεται να λαμβάνουν εφ’όρου ζωής ανοσοκατασταλτικά φάρμακα προκειμένου να μην απορρίψουν το μόσχευμα. Μια νέα κυτταρική θεραπεία υπόσχεται όμως να βάλει τέλος σε αυτήν την ταλαιπωρία.

Τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα συνδέονται με σοβαρές παρενέργειες καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, λοιμώξεων, καρκίνου και διαβήτη. Ετσι η κατάργηση της ανάγκης λήψης τους αναμένεται να επιφέρει εκτός από σημαντικά οικονομικά οφέλη για τα συστήματα υγείας και τεράστιο όφελος σε ό,τι αφορά την υγεία των ασθενών.

Η μέθοδος της… απελευθέρωσης


Ο Σάμιουελ Στρόμπερ και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια πιστεύουν ότι βρήκαν τον τρόπο για να απαλλάξουν τους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Κουσελά περί φοροφυγάδων

Την άμεση παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την αντιμετώπιση των φοροφυγάδων τα ονόματα των οποίων είχαν περιληφθεί σε σχετική λίστα επί των ημερών του.

Ο κ. Κουσελάς, όπως προκύπτει και από σημερινά δημοσιεύματα, είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Τι γίνεται με του μεγαλοοφειλέτες; Γιατί δεν δίνετε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους - είναι 3.800- και τους αφήνετε ήσυχους την ώρα που θέλουμε να κόψουμε το ρεύμα από ανθρώπους που δεν

Διαμαρτυρία στο σπίτι του πρωθυπουργού

Μαθητές και φοιτητές βρίσκονται συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού, στο Καστρί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην παιδεία αλλά και για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και οι δρόμοι γύρω από την

Υπ. Παιδείας: Διευκρινίσεις για τις εξετάσεις φοιτητών επί πτυχίω


Διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο που αφορά στις εξετάσεις φοιτητών επί πτυχίω έδωσε ο ειδικός γραμματέας Ανωτάτης Εκπαίδευσης, Β. Παπάζογλου.

«Δεν πήραμε καμία εγκύκλιο πίσω. Ο καινούριος νόμος για τα Ανώτατα Ιδρύματα δεν δίνει τη δυνατότητα να δίνουν οι φοιτητές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κάποιοι φοιτητές, όμως, οι οποίοι βρίσκονταν πολύ κοντά στη λήψη του πτυχίου επιθυμούσαν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακά ή διδακτορικά», σημείωσε ο κ. Παπάζογλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, το υπουργείο έκανε μια διασταλτική χρήση του νόμου και αποφάσισε όσοι φοιτητές επί πτυχίω χρωστούν έως πέντε μαθήματα, να μπορούν να δώσουν εξετάσεις και να

Υπό κατάληψη το κτήριο του Υπ. Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος


Συγκέντρωση έξω από το κτήριου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην Πλατεία Κάνιγγος πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εργαζόμενοι οι οποίου συνεχίζουν και σήμερα την κατάληψή τους.

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων προκειμένου να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες η κατάληψη των κτηρίων του

ΔΕΗ: Κάτω από 19% η αύξηση στα τιμολόγια από 1ης Ιανουαρίου


Χαμηλότερη από 19% θα είναι η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Ιανουαρίου 2012, όπως αναφέρει η Επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, από τα κοστολογικά στοιχεία που υπέβαλε στη ΡΑΕ προκύπτει αύξηση του κόστους από το 2010 στο 2011 της τάξης του 16% και από το 2011 στο 2012 της τάξης του 3%.

«Οι πιο πάνω αυξήσεις αφορούν μόνο το ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων (δηλ. το κόστος ενέργειας) και ως εκ τούτου, η συνολική επιβάρυνση του τελικού λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας - που συμπεριλαμβάνει και τις μονοπωλιακές αλλά και άλλες χρεώσεις - θα είναι σαφώς μικρότερη», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι το τελικό ύψος των αυξήσεων καθορίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος,

Βύθιση πλοίου με λαθραία τσιγάρα μεταξύ Σπετσών και Πελοποννήσου


Φορτηγό πλοίο που μετέφερε ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, βυθίστηκε χθες το βράδυ, σε θαλάσσια περιοχή, μεταξύ Σπετσών και Πελοποννήσου.

Πρόκειται για το πλοίο «MORELIA» σημαίας Κομόρες, που εντοπίστηκε χθες το πρωί από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή νότια των Σπετσών.

Μετά από καταδίωξη, το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και το πλήρωμά του, έξι Ουκρανοί και ένας υπήκοος Γεωργίας, δηλώνοντας μεγάλη εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο, ζήτησε βοήθεια και παρελήφθη με ασφάλεια από σκάφη

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο


Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο στο Δημόσιο, την εργασιακή εφεδρεία, τις μειώσεις στις κύριες, αλλά και σε ορισμένες επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, καθώς και τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, που προβλέπει νέα φορολογική κλίμακα με αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ και μειώσεις στις δαπάνες που εκπίπτουν από το εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, καταργούνται όλα τα ειδικά επιδόματα και υπάρχει άμεση σύνδεση των αποδοχών με την παραγωγικότητα. Για ορισμένους υπαλλήλους επέρχεται μείωση αποδοχών έως 50%, ενώ δίνονται μικρές αυξήσεις στους χαμηλά αμειβόμενους, της τάξεως του 7%, καθώς ο κατώτατος μισθός ορίζεται στα 780 ευρώ. Ο ανώτατος μισθός κυμαίνεται περίπου στις 2.700

Ανάκτηση αντικειμένων του 6ου αιώνα π.Χ.


Πάνω από 70 αντικείμενα μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας - χρονολογούνται στο τέλος του 6ου αιώνα π.Χ. - ανακτήθηκαν χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν 4 κράνη, χρυσές μάσκες και χρυσά επιστόμια. Ένα γυάλινο αγγείο (χρησιμοποιούνταν ως μυροδοχείο), πήλινα και μεταλλικά αγγεία, 10 μικρά πήλινα ειδώλια, 2 χρυσά πέλματα, χρυσοί ρόδακες μεγάλου μεγέθους, τμήμα χρυσού διαδήματος με

Ο καιρός στις 07.10.2011


Αλλαγή του σκηνικού του καιρού στη Δυτική Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 13 έως 25 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 27 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 25 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και από το μεσημέρι τοπικά ισχυροί και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και σταδιακά μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς. Οι