www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Eισαγγελική παρέμβαση για τις πυρκαγιές

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Ελένης Ράικου προκάλεσαν τα μέτωπα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν στη Βορειοανατολική Αττική το μεσημέρι του Σαββάτου.


Η κ. Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να εντοπισθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Δημήτρης Γκύζης, ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει εάν οι φωτιές οφείλονται σε αμέλεια ή σε πρόθεση και σε κάθε περίπτωση να εντοπίσει τους υπαίτιους.

Όπως δήλωσε ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, η διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού

Σωστό σχήμα φρυδιών ανάλογα με το πρόσωπο

Το σωστό σχήμα των φρυδιών μπορεί πραγματικά να ομορφύνει το πρόσωπο σας , να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας αλλά και να τονίσει το βλέμμα σας!


Πολλές διάσημες τραγουδίστριες και ηθοποιοί έχουν αλλάξει ριζικά την εμφάνιση τους όταν περιποιήθηκαν ή άλλαξαν την γραμμή των φρυδιών τους.

Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας θα ανακαλύψετε πιο σχήμα φρυδιών σας ταιριάζει. Θα αλλάξετε την όψη του προσώπου σας και θα δώσετε άλλη διάσταση στο βλέμμα σας.

Ανακαλύψτε λοιπόν ποιο σχήμα φρυδιών θα σας κολακέψει περισσότερο.

Στρογγυλό πρόσωπο

Όσες από εσάς έχετε στρογγυλό σχεδιάγραμμα γύρω από την περιοχή των μαλλιών, στρογγυλό πηγούνι και φαρδύ πρόσωπο, επιλέξτε έντονη γωνία με μακρύ τόξο και λεπτή άκρη για να δείχνει το

Φωτιά στον Άγιο Νίκωνα Μάνης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 16:00 στα όρια των νομών Λακωνίας - Μεσσηνίας στον Άγιο Νίκωνα Μάνης.


Η πυρκαγιά καίει αγροτική και δασική έκταση.

Για την κατάσβεσή της, σπεύδουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Αρεόπολη και την Καλαμάτα.

Δύο αεροσκάφη Πετζετέλ από το αεροδρόμιο της Τρίπολης επιχειρούν από αέρος.

Σε πύρινο κλοιό Βαρνάβας - Καπανδρίτι

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται Καπανδρίτι και Βαρνάβας με το έργο της κατάσβεσης να γίνεται όλο και πιο δύσκολο λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων και των νέων μετώπων που εκδηλώνονται εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.


Στο Βαρνάβα εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί, ενώ στο Καπανδρίτι έχει πλησιάσει και απειλεί άμεσα τα πρώτα σπίτια. Κλειστός παραμένει ο δρόμος Καπανδριτίου - Βαρνάβα.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, στις φλόγες τυλίχθηκαν σπίτια στο Μικροχώρι, ενώ σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια είχε φθάσει η φωτιά στο Καπανδρίτι στη θέση Μετόχι.

Στη φωτιά του Βαρνάβα επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα, έξι πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή 11 αεροσκαφών, τεσσάρων ελικοπτέρων και πολλών υδροφόρων ΟΤΑ, καθώς και δύο

Νέα πυρκαγιά στην Ανάβυσσο

Σε εξέλιξη είναι νέα πυρκαγιά στην περιοχή ΚΤΕΟ Αναβύσσου. Στο σημείο έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

S&P: Υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση η Τράπεζα Πειραιώς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Τράπεζας Πειραιώς αφήνει η Standard & Poorʼs, όπως μεταδίδει το Reuters.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του διεθνούς οίκου, η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της τράπεζας τίθεται υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση («on watch negative»).

Σύμφωνα με την S&P, η απόκτηση ποσοστών ελέγχου στο ΤΤ και την ATEbank από την Πειραιώς και η συγχώνευσή τους θα αποδυναμώσει το οικονομικό προφίλ της Πειραιώς.

«Σχεδιάζουμε να λύσουμε το καθεστώς CreditWatch, όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Πειραιώς και ελληνικού Δημοσίου, και αν καταλήξουν σε συμφωνία για την πώληση, αφού εξετάσουμε τους όρους της συμφωνίας και αναλύσουμε τις επιπτώσεις της στις δραστηριότητες και

Πάμε για μπάνιο; Το νου μας στα παιδιά (μικρά και μεγάλα) !


Το περασμένο Σάββατο ένα κοριτσάκι σώθηκε από βέβαιο πνιγμό ενώ έπαιζε σε παραλία στο Καβούρι. Η μητέρα, αφού έψαξε μόνη της στην παραλία χωρίς αποτέλεσμα, ενημέρωσε τον ναυαγοσώστη. Αρκετή ώρα μετά το παιδί βρέθηκε σώο και αβλαβές. Οταν εντοπίστηκε από τον ναυαγοσώστη δεν έπαιζε στην άμμο. Κολυμπούσε, φορώντας τα μπρατσάκια του, στα... άπατα. Είχε «ανοιχτεί» στα βαθιά χωρίς να το δει κανείς...
Την επομένη, στην ίδια παραλία, άλλο ένα παιδάκι παραλίγο να πνιγεί όταν έπαθε κρίση επιληψίας μέσα στο νερό. Ευτυχώς το είδε ο ναυαγοσώστης, ο οποίος έβγαλε το παιδί στην παραλία και του έκανε τεχνητές αναπνοές. Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι και αυτό το παιδί κολυμπούσε χωρίς την επίβλεψη ενήλικα.

Δύο έως τρία περιστατικά πνιγμού καταγράφονται κάθε ημέρα στην Ελλάδα τους θερινούς μήνες. Μάλιστα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε πνιγμούς στην Ευρώπη και τη δεύτερη παγκοσμίως. Τα περισσότερα θύματα είναι ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

«Εχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους γονείς μικρών παιδιών, διότι αντιμετωπίζουν την παραλία σαν παιδική χαρά και τον ναυαγοσώστη σαν μπέιμπι σίτερ» δηλώνει η διευθύντρια της Πανελλήνιας

Κάντε κάτι για να μη γίνει γκέτο το κέντρο της Αθήνας

Πρόσκληση-πρόκληση σε υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Υγείας), νομάρχη και δήμαρχο Αθήνας, Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και πολίτες του ιστορικού εμπορικού κέντρου απευθύνει ο Συνήγορος του Πολίτη. Στόχος, να βγει από την... παρένθεση και να μπει δυναμικά στη ζωή της πόλης ο δακτύλιος Μενάνδρου - Γερανίου - Κλεισθένους - Αγίου Κωνσταντίνου - Αθηνάς - Σωκράτους και Ευριπίδου.

Ταυτόχρονα ορίζεται χρονικό διάστημα δύο μηνών για προγραμματισμό και δράση, και συνάντηση εργασίας τον προσεχή Οκτώβριο, οπότε και όλοι οι αρμόδιοι θα αναλάβουν μέρος υλοποίησης των μέτρων που πρέπει να γίνουν άμεσα με τη φιλοσοφία τού «εδώ και τώρα». Με την κίνηση αυτή, ο

Διαστάσεις πήρε η φωτιά στο Βαρνάβα

Διαστάσεις πήρε η φωτιά στο Βαρνάβα, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη ώστε να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ σαφώς καλύτερη είναι η κατάσταση στο Λαύριο, όπου πλέον υπάρχουν μόνο διάσπαρτες μικροεστίες.

Λίγο μετά τις δύο, φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Άνω Σούλι Μαραθώνα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοτάρχη του Βαρνάβα, οι φλόγες

ΔΝΤ: «Πάτε καλά, αλλά...»

Την πιστή τήρηση του προγράμματος σταθεροποίησης αναγνωρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ενδιάμεση έκθεσή του για την Ελλάδα. Η αξιολόγηση διαπιστώνει τη μείωση του ελλείμματος με ρυθμούς ταχύτερους από τον στόχο που είχε τεθεί, επισημαίνει ωστόσο και τις αδυναμίες, όπως τις δαπάνες των νοσοκομείων, των ΔΕΚΟ και των Ταμείων.


Οι ελεγκτές του διεθνούς οργανισμού κρούουν επίσης των κώδωνα του κινδύνου για τον υψηλό πληθωρισμό, και επισημαίνουν ότι, αν και έχουν ήδη υλοποιηθεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, κυρίως σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των αγορών και των κλειστών επαγγελμάτων.

«Με βάση τα στοιχεία του πενταμήνου το έλλειμμα έχει μειωθεί σημαντικά, πολύ περισσότερο απ' ότι είχε προγραμματιστεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά και τονίζεται ότι «οι ελληνικές αρχές έχουν κάνουν πρόοδο θέτοντας τα δημοσιονομικά σε μια βιώσιμη τροχιά. Η προσπάθεια αυτή

Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών - Σουνίου

Διεκόπη η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου από το 54ο έως το 59ο χιλιόμετρο λόγω της πυρκαγιάς στο Λαύριο.


Η κίνηση διεξάγεται από παρακαμπτήριο.

Δυναμώστε τον οργανισμό πριν από τις διακοπές

Το αποτέλεσμα είναι να καταλήγουν να ξεκινούν τις διακοπές με εμφανή τα σημάδια της κόπωσης και να καταλήγουν στο άλλο άκρο καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες φαγητού. Η πλειονότητα αυτών των ανθρώπων παίρνουν βάρος στις διακοπές και τις περισσότερες φορές το χάνουν δύσκολα.

Τελικά, είναι σωστό να εξαντλούμε τον οργανισμό μας λίγο πριν από τις διακοπές προκειμένου να αρχίσουμε τις διακοπές με λιγότερα κιλά;


Η απάντηση είναι πως όχι. Οι διακοπές είναι μια περίοδος όπου όλοι θέλουμε να περάσουμε ξένοιαστα και ξεκούραστα. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχουμε προετοιμαστεί σωστά προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στην κούραση των διακοπών και την πολύωρη έκθεση στον ήλιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πρόγραμμα και ισορροπία

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Καταρχήν θα πρέπει να υιοθετήσουμε τα πολλά μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα. Ο

Μεγάλη πυρκαγιά στο Λαύριο κοντά σε σπίτια και παιδική κατασκήνωση - Φωτιά και στον Κάλαμο

Η φωτιά του Λαυρίου μπήκε σε δύο οικισμούς - Εντολη να εκκενωθούν παιδικές κατασκηνώσεις και κάμπινγκ


- Πολύ σοβαρό περιστατικό σύμφωνα με την Πυροσβεστική - στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

- Φωτιά ξέσπασε και στον Κάλαμο Αττικής και κατευθύνεται προς Βαρνάβα

- Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία σε πολλές περιοχές της χώρας

Ώρες τρόμου ζουν κάτοικοι στο Λαύριο καθώς από τις 12 περίπου το μεσημέρι μεγάλη φωτιά έχει ξεσπασει στην περιοχή Πουντα Zέζα. Οι φλόγες έχουν ήδη μπει στον οικισμό Πασσά ενώ οι κάτοικοι με τα χέρια τους προσπάθησαν να υπερασπίσουν την περιουσία τους. Ένα σπίτι κάηκε σύμφωνα με

Καμπανάκι για 20 πιθανά καρκινογόνα

Μια λίστα από 20 πιθανούς καρκινογόνους παράγοντες παρουσίασαν οι ειδικοί της Αμερικανικής Εταιρείας για τον Καρκίνο σε συνεργασία με τρεις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Πέρα από αρκετές γνωστές χημικές ουσίες, οι επιστήμονες προσθέτουν τώρα στην επικίνδυνη λίστα και το φωσφορούχο ίνδιο, μια σχετικά νέα ουσία η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή επίπεδων τηλεοράσεων. Ιδού η λίστα των 19 χημικών ουσιών που οι αμερικανοί ειδικοί κατονομάζουν ως καρκινογόνες:

* Μόλυβδος και τα παράγωγα μολύβδου * Φωσφορούχο ίνδιο (ΙnΡ) * Καρβίδιο βολφραμίου και κοβαλτίου * Διοξείδιο του τιτανίου * Πυρίμαχες κεραμικές ίνες * Καυσαέρια * Στυρόλιο * Οξείδιο του προπυλενίου vΦορμαλδεΰδη *

Απεργία Γιατρών ΕΣΥ

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από αύριο ως και την Παρασκευή στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος έχει προκηρύξει πενθήμερη απεργία αντιδρώντας στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που αφορούν την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.


Επιμένουν οι Τούρκοι! Μια ανάσα από το Καστελλόριζο το Πίρι Ρέϊς

Συναγερμός σήμανε και πάλι τα ξημερώματα στο Πεντάγωνο με το "ερευνητικό" Πίρι Ρέϊς να πλέει και πάλι κοντά στο Καστελλόριζο.

Το Πίρι Ρέις βρίσκεται 45 μίλια νότια του Καστελόριζου από τις 2.30 τα ξημερώματα.Το παρακολουθεί σκάφος του λιμενικού . Πεντάγωνο και Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε εγρηγορση και όπως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές η νέα αυτη τουρκική πρόκληση είναι ακόμα πιο σοβαρή από τις προηγούμενες αφού τα ύδατα στα οποία πλέει χρησιμοποιούνται μόνο από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο για εμπορικούς σκοπούς.

Οι καλά όπως φαίνεται σχεδιασμένες κινήσεις των τούρκων εντάσσονται στο σχέδιό τους να

Γιατί εγκαταλείπουν άρον - άρον την Ελλάδα οι πολυεθνικές;

- Φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους χιλιάδες άνεργους


- Τουλάχιστον 10.000 σε ένα εξάμηνο οι άνθρωποι χωρίς δουλειά

- Φήμες και για άλλες πολευθνικές που θα φύγουν από την Ελλάδα

Είναι τα πρώτα σημάδια της οικονομικής κρίσης; Είναι η ελληνική γραφειοκρατία την οποία δεν μπόρεσαν να αντέξουν; Οπως και να' χει οι πολυεθνικές που έχουν εγκαταλείψει τον τελευταίο χρόνο την Ελλάδα δεν μετριώνται πλέον στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Την Παρασκευή η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Η αλυσίδα σούπερ - μάρκετ (και μάλιστα φθηνών σούπερ μάρκετ) ALDI ανακοίνωσε οτι εγκαταλείπει την χώρα μας.

Η ελληνική γραφειοκρατία αλλά και οι μηδενικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να δώσουν ώθηση

Στον αέρα τα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ

Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του ΤΕΜΠΜΕ, με την... εγγύηση του οποίου το 2009 χορηγήθηκαν αφειδώς άτοκα δάνεια συνολικού ύψους 2,6 δισ. ευρώ! Αιτία; Η Ευρωπαϊκή Ενωση έκρινε μη σύννομη τη διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ακολούθησαν οι ελληνικές αρχές και τώρα ζητεί να της επιστραφούν κοινοτικοί πόροι ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ!


Η απόφαση - κόλαφος ελήφθη στις 18 Ιουνίου από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής (ΓΔΠΠ), η οποία εποπτεύει το σύνολο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων που εφαρμόζονται από την Ε.Ε. για την οικονομική ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της περιφέρειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης των αρμόδιων κοινοτικών αξιωματούχων η πρωτοβουλία που έλαβε στα τέλη του 2008 η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων με πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) υπήρξε εν πολλοίς πρόχειρη και αποσπασματική, κυρίως όμως μη συμβατή με το κανονιστικό πλαίσιο των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών στην απαντητική τους επιστολή καθιστούν

Η κερδοφόρα “ΔΩΔΩΝΗ” πωλείται στους Τούρκους;

Μεγάλο είναι το άγχος της κυβέρνησης για να εισπράξει χρήμα. Και αυτό το άγχος την οδηγεί σε επιλογές οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες αντιδράσεις. Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να πουλήσει τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά πολλών βουλευτών του  κυβερνώντος κόμματος, όχι μόνο γιατί η εταιρία είναι κερδοφόρα.

Υπάρχει και ένας άλλος, πολύ σοβαρός, λόγος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση συζητά την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ σε Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι συνόδευαν τον Ταγίπ Ερντογάν, όταν αυτός επισκέφθηκε την Αθήνα.

Πριν από δύο εβδομάδες η Αγροτική Τράπεζα κοινοποίησε πρόσκληση ενδιαφέροντος για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών ΖΩ-ΔΩ στα Ιωάννινα, που είναι θυγατρική της εταιρείας «Δωδώνη» και στη συνέχεια σειρά έχει η ίδια η συνεταιριστική

Πετρέλαιο και κυριαρχικά δικαιώματα


Απαντήσεις Apple για το iPhone 4

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή η Apple και δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με την απώλεια σήματος που εντοπίζεται σε ορισμένες συσκευές. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο http://www.iphonehellas.gr/


Η συνέντευξη τύπου της Apple ολοκληρώθηκε και ο Steve Jobs μαζί με Tim Cook και Bob Mansfield απάντησαν στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του τύπου σχετικά με τα προβλήματα σήματος που παρουσιάζουν ορισμένες συσκευές iPhone 4, κάτω από ορισμένες συνθήκες.


Το event ξεκίνησε με την προβολή του “The iPhone Antenna Song” (!) ένα video παρωδία που

Λιγότεροι κατά 15% οι ταξιδιώτες στα νησιά

«Διανύουμε και πάλι τη θερινή περίοδο του 2007» λένε στελέχη των εταιρειών της ακτοπλοΐας, σχολιάζοντας την κίνηση στα πλοία όπως διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες. Οι δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου υπήρξαν πάντα το βαρόμετρο εκείνο που έδινε στα εμπορικά τμήματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών την πρώτη αξιόπιστη εικόνα για το πώς θα εξελίσσονταν οι κρατήσεις τον επόμενο μήνα Αύγουστο.

Σήμερα, έχοντας διανύσει ήδη και τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, η εικόνα είναι πέρα για πέρα απογοητευτική. Η πτώση στις κρατήσεις στις κύριες ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας έχει πλέον ξεπεράσει το 10% και αρκετοί παράγοντες της ακτοπλοΐας πιστεύουν ότι αν σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του-15%, θα είναι θαύμα.

Σε αρκετές άλλες γραμμές, μικρότερης δυναμικότητας, η πτώση αγγίζει ήδη ακόμη και το 30% και οι ίδιοι παράγοντες υποστηρίζουν ότι η κίνηση προς τα μικρά κυρίως νησιά του Αιγαίου, που δεν

Τα ψηλά τακούνια καταστρέφουν τους μυς της κνήμης

Είναι γνώριμο φαινόμενο γυναίκες να κυκλοφορούν επί ώρες καθημερινά με τα ψηλά τακούνια τους και να έχουν μαζί στην τσάντα τους και ένα ζευγάρι ίσια παπούτσια προκειμένου να τα φορέσουν οδηγώντας προς το σπίτι το βράδυ. Και όμως ίσως θα ήταν καλύτερα να μην άλλαζαν παπούτσια, συμβουλεύουν ερευνητές του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι τα ψηλά τακούνια καταστρέφουν τους μυς της κνήμης των γυναικών, καθώς και ότι η αλλαγή από τα ψηλά παπούτσια στα... χαμηλά μπορεί να είναι επώδυνη. Οι ερευνητές είδαν ότι γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια πέντε ημέρες την εβδομάδα επί δύο χρόνια μπορούν να προκαλέσουν συρρίκνωση

Ενέσιμο φάρμακο 4 σε 1

Η λιραγλουτίδη πολεμά παχυσαρκία, διαβήτη, υπέρταση, και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη

Oι ερευνητές έκαναν ένα σημαντικό βήμα στον πόλεμο ενάντια στην παχυσαρκία με ένα νέο ενέσιμο φάρμακο, το οποίο προκαλεί αίσθημα κορεσμού επί ώρες. Η ουσία λιραγλουτίδη, η οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ως θεραπεία ενάντια στην παχυσαρκία σε τρία χρόνια, δείχνει επίσης να μειώνει την αρτηριακή πίεση, να πολεμά τον διαβήτη και να αυξάνει τα επίπεδα της αποκαλούμενης «καλής» ΗDL χοληστερόλης, όπως ανέφεραν ερευνητές κατά τη διάρκεια διεθνούς Συνεδρίου για την Παχυσαρκία στη Στοκχόλμη.

Σημειώνεται ότι η λιραγλουτίδη έχει λάβει ευρωπαϊκή έγκριση για χορήγηση ως αντιδιαβητικής θεραπείας εδώ και περίπου έναν χρόνο. Ωστόσο οι δοκιμές της ουσίας σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 έδειξαν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική και ενάντια σε άλλα «δεινά» του σύγχρονου

Νέα εμπορικά κέντρα κόντρα στην κρίση

Κόντρα στα σύννεφα που πυκνώνουν πάνω από το εμπόριο, η αγορά των εμπορικών κέντρων αντιστέκεται. Αν και ο ρυθμός κατασκευής των σύγχρονων ναών του shopping έχει επιβραδυνθεί, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, μεγάλοι «παίκτες» συνεχίζουν να αναζητούν νέες ευκαιρίες, ενώ δρομολογούν την έναρξη λειτουργίας νέων εμπορικών κέντρων στην Αττική και σε μεγάλα αστικά κέντρα. Παράλληλα, τα εμπορικά κέντρα που βρίσκονται σε λειτουργία φαίνεται να επηρεάζονται λιγότερο από την πτώση της κατανάλωσης σε σύγκριση με τις παραδοσιακές εμπορικές πιάτσες, εξέλιξη που ευνοεί τους μεγάλους και πλήττει περισσότερο τους μικρούς εμπόρους.

Εμπορικό στα Γιάννινα

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα. Στην Αθήνα, σε μεγάλες πόλεις όπως είναι η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη και στα μεγάλα νησιά. Η στρατηγική που ακολουθούμε ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές δεν έχει αλλάξει από τότε που πρωτοήρθαμε στην

«Τέρατα» από την άβυσσο

Κρύβονται στην άβυσσο, επομένως μην ελπίζετε να τα συναντήσετε ενώ επιδίδεστε σε θαλάσσιες εξερευνήσεις με τη μάσκα και τα βατραχοπέδιλά σας.

Αρχαία είδη καρχαρία, γιγάντια ηλιόψαρα, πλήθος από οστρακόδερμα κι ένας ναυτίλος είδος πρωτόγονου καλαμαριού- είναι μέρος μόνο του θησαυρού που απαθανάτισε η τηλεκατευθυνόμενη υποβρύχια κάμερα αυστραλών επιστημόνων.

Σε μια πρωτοφανή αποστολή καταγραφής των απειλούμενων ειδών από την υπερθέρμανση του ωκεανού, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία ανακάλυψαν και άλλα περίεργα πλάσματα.

΄Οπως αποκάλυψε όμως ο επικεφαλής της αποστολής Τζάστιν Μάρσαλ, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να τα αναγνωρίσουν. Πού βρίσκονται όλα αυτά τα απίστευτα κι όμως αληθινά; Σε βάθος 1.400 μέτρων κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, στα έγκατα του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου της Αυστραλίας.

tanea


Ο καιρός σήμερα 17.07.2010

Καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με καταιγίδες το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πολύ ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο, περιμένουμε το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 35 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 24 ως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 ως 36 στη Δυτική Ελλάδα, 25 ως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά στα 7 Μποφόρ. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις στο Ν.