www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τρίτη και 13 !

Tρίτη και 13 σήμερα και μην περάσεις κάτω από σκάλα, μη δεις μαύρη γάτα και καλύτερα θα ήταν να μην κουνήσεις καθόλου από το σπίτι. Αλλά και εκει πρόσεξε μη σπάσεις κανά καθρέφτη και για καλά και για κακό μην ανοίγεις την τηλεόραση και κάνει την εμφάνισή του κανας «γκαντέμης»!


Γιατι όμως η Τρίτη και 13 θεωρείται μαύρη μέρα; Κατά την ελληνική παράδοση η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη καθώς είναι η μέρα που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια του Μωάμεθ του Πορθητή (Τρίτη 29 Μαΐου 1453). Έκτοτε γιορτές και γλέντια δεν γίνονταν ποτέ Τρίτη και τα σπιτικά παρέμεναν κλειστά για τους επισκέπτες. Ήταν ένας τρόπος για να μη λησμονήσουμε ως εθνος. Ωραία, και γιατί δεν επιλέξαμε Τρίτη και 29; Διοτι το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 . Προσέξτε 12 οι μήνες, 12X2 οι ώρες, 12 οι θεοί του Ολύμπου, 12 και οι μαθητές του Χριστού, 12 οι άθλοι του Ηρακλή. Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σχηματιζόταν η αρχή ενός νέου κύκλου. Το «άγνωστο», που αντιπροσώπευε ο αριθμός 13, προκάλεσε ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να τον συνδέουν με ατυχή γεγονότα.

Ο Φίλιππος Β' της Μακεδονίας λέγεται πως πέθανε αφότου τοποθέτησε το άγαλμά του δίπλα σε αυτά

Δήμος Ρέντη: ΄Κάλιο αργά παρά ποτέ΄

Την Πέμπτη 15/4 και ώρα 20:30 συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ρέντη με θέμα την συνένωση του δήμου με την Νίκαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο δήμαρχος Ρέντη θα εισηγηθεί την διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος.

Ο δήμαρχος Ρέντη ελπίζοντας πως ο δήμος του θα συνενωνόταν με Ταύρο - Μοσχάτο και ελπίζοντας πως είχε τύχη να εκλεγεί δήμαρχος είχε απορρίψει πριν δύο μήνες σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος.

Βλέποντας πως οι υποσχέσεις που είχε ήταν φούσκα και μη έχοντας καμία τύχη για εκλογή του στον Καλλικράτιο δήμο μιας που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζει ούτε έδρα στο δήμο Νικαίας αποφάσισε να εισηγηθεί δημοψήφισμα.

Πάντως πολλοί δημότες έστω και αργά θα συστρατευτούν στο πλευρό του όχι για αυτόν φυσικά αλλά μήπως και κερδιθεί η αυτονομία του δήμου Ρέντη.
troktiko

Τύφλα να έχει ο Μητσοτάκης !!!

Ο Φρεντ Σέλακ είναι ένας Κροάτης δάσκαλος μουσικής που χρόνια τώρα παίζει με την τύχη του.Εν έτι 1962, σε ηλικία 33 ετών, βρίσκεται σε ένα τρένο με προορισμό το Ντουμπρόβινκ. Με ώρα μετά την αναχώρηση η αμαξοστοιχία εκτροχιάζεται και καταδύεται σε ένα παγωμένο ποτάμι.

Ο Σέλακ θα είναι ο μοναδικός επιζών. Έναν χρόνο αργότερα αποφασίζει να επισκεφθεί τη βαριά άρρωστη μητέρα του. Το αεροπλάνα είναι όλα γεμάτα, αλλά πείθει τους υπεύθυνους να τον αφήσουν να... καθίσει έστω στο κενό κάθισμα δίπλα στην αεροσυνοδό. Λίγο πριν από την προσγείωση, ανοίγει η πίσω πόρτα του αεροσκάφους και ο Σέλακ παρασύρεται (μαζί με την αεροσυνοδό) στο κενό.

Όλοι βρίσκουν τραγικό θάνατο κατά την αναγκαστική προσγείωση. Ο Σέλακ προσγειώνεται σε μια

Απάντηση Ολυμπιακού στον Πατέρα

H ΠΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε να αντιδράσει στις δηλώσεις του Νίκου Πατέρα τη Δευτέρα σύμφωνα με τις οποίες ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε κατακτήσει 6-7 πρωταθλήματα από τα τελευταία 12 που πήραν οι ερυθρόλευκοι.


Aπό τον Ολυμπιακό λοιπόν σχολίαζαν την Τρίτη: "Απλά θα υπενθυμίσουμε του κυρίου Πατέρα, επειδή είναι καινούργιος στα καθήκοντά του, ότι στα 12 πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός τη μία χρονιά τερμάτισε πέμπτος, τις έξι τρίτος και τις πέντε δεύτερος.

Μάλιστα, από τις πέντε φορές που τερμάτισε δεύτερος, τις δύο φορές είχε μεγάλη διαφορά από τον πρώτο Ολυμπιακό. Απορούμε, λοιπόν, πως με τέτοιες βαθμολογικές διαφορές θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να πάρει έξι εφτά πρωταθλήματα".
contra

Δηλώσεις του Νίκου Πατέρα στον «Flash 9,61».

Βολές κατά του Ολυμπιακού εξαπέλυσε ο Νικόλας Πατέρας, που έκανε λόγο για διαιτησία 50-50 στο φετινό πρωτάθλημα. Κάτι που όπως υποστήριξε «δεν αρέσει στον μεγάλο αντίπαλό μας που είχε συνηθίσει διαφορετικά». Ακόμη, αφιέρωσε τον τίτλο στον κόσμο του Παναθηναϊκού και επισήμανε ότι «μπορούσαμε και τα προηγούμενα χρόνια να πάρουμε 6-7 από τα πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός τα οποία δεν ήταν όλα δίκαια».


«Ηταν ένα πρωτάθλημα που το ήθελε πολύ ο κόσμος του Παναθηναϊκού και γι’ αυτό του το αφιερώνουμε όλοι. Μπορούσαμε και τα προηγούμενα χρόνια να πάρουμε 6-7 από τα πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός τα οποία δεν ήταν όλα δίκαια» ήταν το πρώτο του σχόλιο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96,1».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το αν μπορούν οι ελληνικές ομάδες να κοντράρουν τις μεγάλες ευρωπαϊκές, απάντησε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να λύσει πρώτα τα δικά του προβλήματα και μετά να κοιτάξει πως θα ανταγωνιστεί τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Αν βέβαια ο ΠΑΟ ή ο

Ανατριχίλα: 14χρονος πατροκτόνος για ένα βιντεοπαιχνίδι

Αφού τον σκότωσε με ένα τσεκούρι στο κρανίο, πήρε το βιντεοπαιχνίδι και άρχισε να παίζει σαν να μην είχε γίνει τίποτα.

'Ενας 14χρονος έφηβος σκότωσε σχεδόν ακαριαία τον πατέρα του με διαδοχικά κτυπήματα με τσεκούρι στο πρόσωπο και στο κρανίο του, όταν το θύμα τού αποστέρησε το βιντεο-παιχνίδι του, συγκεκριμένα την "κονσόλα" του, ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα από την εισαγγελία στο Κρασνοντάρ στη νοτιο-δυτική Ρωσία.

Διευκρινίστηκε ότι το φονικό έγινε στη μία τη νύχτα, ενώ ο άτυχος πατέρας κοιμόταν...κι ακόμα ότι η αιμοσταγής αυτή πράξη έγινε την 12η Απριλίου στην πόλη Τουπσέ, που απέχει περίπου 1.200 χλμ.από τη Μόσχα.

'Οπως διέρρευσε, το φονικό υπήρξε αποτέλεσμα επιβολής "πειθαρχικού" μέτρου στον ανήλικο. Συγκεκριμένα, ο έφηβος έπαιζε συνεχώς με το βιντεο-παιχνίδι κι οι γονείς του τόν έβλεπαν διαρκώς

'Ερχεται «ψαλίδι» στις υψηλές συντάξεις

Μείωση στις υψηλότερες συντάξεις και μικρή αύξηση στις χαμηλές από το έτος 2018, προκαλεί το νέο σύστημα υπολογισμού των παροχών στο οποίο κατέληξε, μέσα στο Σαββατοκύριακο, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και θα ανακοινώσει αύριο εκτάκτως ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.


Διάσταση απόψεων

Κατά τη διάρκεια διαδοχικών συνεδριάσεων της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, και παρά τη διάσταση απόψεων που εντοπίζεται ως προς το ύψος των συντελεστών με τους οποίους θα υπολογιστεί το ανταποδοτικό τμήμα της σύνταξης, έχουν οριστικοποιηθεί τα εξής σημεία του νέου ασφαλιστικού:

- Ο νέος τρόπος υπολογισμού θα ισχύσει από το 2018, αλλά στην αρχή θα επικρατήσει ένα μεικτό σχήμα. Δηλαδή, ένα τμήμα της σύνταξης (π.χ. τα 10 τελευταία έτη μιας 35ετίας) θα υπολογίζεται με το σύστημα ανταπόδοσης και το υπόλοιπο (τα 25) με το ισχύον, έως ότου καταργηθεί σταδιακά. Οι συντελεστές αναπλήρωσης για κάθε έτος εργασίας θα κυμαίνονται από 0,9% ή 1% έως 1,6%. Θα

Η προσεκτική δίαιτα βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση του κινδύνου για Αλτσχάιμερ

Μια δίαιτα πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ψάρια, καθώς επίσης ορισμένα φρούτα και λαχανικά, μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στο να κρατήσει μακριά τη νόσο του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, στην οποία συμμετείχε ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής νευρολογίας Νικόλαος Σκαρμέας.


Οι άνθρωποι που έτρωγαν επιλεγμένες τροφές, οι οποίες κάνουν καλό στην υγεία του εγκεφάλου, εμφάνισαν 40% μικρότερο κίνδυνο για Αλτσχάιμερ σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Η έρευνα, υπό την εξειδικευμένη στη νόσο ερευνήτρια Γιάν Γκου του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Κολούμπια της Ν.Υόρκης, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Archives of Neurology” (Αρχεία Νευρολογίας), σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

«Η δίαιτα είναι πιθανότατα ο ευκολότερος τρόπος να μειώσει κανείς τον κίνδυνο της ασθένειας», σύμφωνα με την Γκου. Όπως είπε, αφού δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία της νόσου, η έγκαιρη πρόληψη είναι αναγκαία, ειδικά όσο μεγαλύτερης ηλικίας είναι κάποιος.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει την ωφέλεια επιμέρους τροφών και ουσιών για την αποφυγή του Αλτσχάιμερ, όμως η νέα έρευνα μελέτησε το θέμα της διατροφής από συνολική σκοπιά. Διαπίστωσε ότι ορισμένες τροφές, όπως τα κορεσμένα λιπαρά οξέα στο βούτυρο και το κόκκινο κρέας, πρέπει να αποφεύγονται, ενώ αντίθετα άλλες ουσίες όπως τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, οι βιταμίνες Ε και Β12 κλπ.

Η νέα έρευνα μελέτησε επί τέσσερα χρόνια τη διατροφή περίπου 2.150 υγιών ατόμων άνω των 65 ετών και τους έκανε ελέγχους για Αλτσχάιμερ ανά 18 μήνες. Από αυτά τα άτομα, τα 253 τελικά εμφάνισαν τη νόσο.

Όσοι εμφάνισαν τις λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης της ασθένειας, έτρωγαν περισσότερες σαλάτες με λάδι, ξηρούς καρπούς, ψάρια, τομάτες, πουλερικά,, φρούτα μπρόκολα και άλλα λαχανικά, ενώ παράλληλα κατανάλωναν το λιγότερο κόκκινο κρέας και τα λιγότερα γαλακτοκομικά με πολλά λιπαρά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συγκεκριμένη διατροφή έχει διπλό όφελος. Από την μια έμμεσο, επειδή προστατεύει την καρδιά από εμφράγματα και τον εγκέφαλο από εγκεφαλικά, που μπορεί να τον καταστήσουν πιο ευάλωτο στο Αλτσχάιμερ. Από την άλλη έχει άμεσο όφελος, καθώς οι συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες (ωμέγα-3, αντιοξειδωτικά κ.α.) προστατεύουν άμεσα τον εγκέφαλο.

Οι υπάρχουσες θεραπείες βοηθούν στην καταπολέμηση ορισμένων συμπτωμάτων και στην καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου, που πλήττει πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους διεθνώς, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πορεία της.
kathimerini

ΗΣΑΠ: 6ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 15/04/2010

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει για πάνω από 6 ώρες το επιβατικό κοινό, την προσεχή Πέμπτη, 15 του μηνός, εξαιτίας κινητοποίησης των εργαζομένων στο συγκεκριμένο μέσο Σταθερής Τροχιάς.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, οι Διοικήσεις των Σωματείων των εργαζομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την προσεχή Πέμπτη τη γενική συνέλευση με ταυτόχρονη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση.

Η ανωτέρω απεργιακή κινητοποίηση θα έχει σαν αποτέλεσμα η εταιρία να μην μπορεί να εκτελέσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια και να εξυπηρετήσει το επιβατικό της κοινό τις ώρες αυτές.
kathimerini

Δ. Αβραμόπουλος: "Ανοικτό το θέμα αλλαγής του τίτλου του κόμματος - Αν τεθεί θέμα θα συζητηθεί"!

Ακόμα και ο τίτλος του κόμματος, το όνομα της Νέας Δημοκρατίας που έδωσε ο ιδρυτής του Κωνσταντίνος Καραμανλής του 1974, θέλουν να αλλάξουν στη Ν.Δ.

Με έμμεση πρόσκληση στους συνέδρους της ΝΔ να αναζητήσουν ακόμη και νέο όνομα για την παράταξη επανέρχεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, προτρέποντας τα γαλάζια στελέχη να φέρουν το θέμα στο επικείμενο συνέδριο στις 25-27 Ιουνίου.

 «Ο καθένας στη ΝΔ μπορεί να προτείνει ό,τι θέλει στο συνέδριο. Και για το θέμα του ονόματος. Αν τεθεί θέμα για το όνομα, θα συζητηθεί. Οι αλλαγές δεν οριοθετούνται. Δεν υπάρχουν ταμπού. Είμαστε ανοικτοί στις αλλαγές», δήλωσε στο MEGA ο Δ.Αβραμόπουλος.


Ο Δ.Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, εκτιμά ότι και αυτή η αλλαγή θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της ριζικής ανασυγκρότησης της ΝΔ.

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν ότι το ζήτημα έχει κλείσει από την πλευρά της ηγεσίας, αλλά ο

Δεκαοχτώ αεροσκάφη και πέντε παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου

Το δίκτυο των ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της ΠΑ εντόπισαν σήμερα 13 Απριλίου, 3 σχηματισμoύς αποτελούμενους από 18 συνολικά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν 3 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, ενώ 4 από αυτά ήταν οπλισμένα.

Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
defencenet

"Καρκινογόνος" ο διακόπτης για το φως της τουαλέτας;

Η έκθεση του ανθρώπινου εγκεφάλου στο ξαφνικό φως πυροδοτεί αντιδράσεις που ευθύνονται για τη δημιουργία της νόσου

ΛΟΝΔΙΝΟ Μπορεί το απλό πάτημα ενός διακόπτη που ανάβει το φως να οδηγήσει σε καρκίνο; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, αυτό δεν είναι απίθανο. Ερευνητές από τη Βρετανία και το Ισραήλ ισχυρίζονται τώρα ότι η απειροελάχιστη έκθεση του ανθρώπινου εγκεφάλου στο ξαφνικό φως της λάμπας του μπάνιου, κατά τη διάρκεια μιας «έκτακτης» βραδινής μας επίσκεψης στην τουαλέτα, μπορεί να συνδέεται με μηχανισμούς ανάλογους με εκείνους που καταγράφονται στα υγιή κύτταρα όταν προσβάλλονται από την επάρατη νόσο.

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου του Λέστερ Χα ράλαμπος Κυριάκου διενήργησε μια σειρά πειράματα σε δύο ομάδες ποντικιών προσπαθώντας να κατανοήσει την επίδραση του τεχνητού φωτός στον εγκέφαλο.

Διεπίστωσε ότι οι εγκέφαλοι των ποντικιών που είχαν εκτεθεί επί μία ώρα σε τεχνητό φως

Διευκρινίσεις για το Ε9 από το Υπουργείο Οικονομικών

Διευκρινίσεις για τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), έδωσε με ανακοίνωσή του, την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα:

1) Για το έτος 2010 ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων έχει ως το σχετικό υπόδειγμα (έντυπο Ε9), το οποίο επισυνάπτεται και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης.

2) Η δήλωση υποβάλλεται σε δύο αντίτυπα, σε έντυπα που παρέχονται δωρεάν από το Δημόσιο, υπογράφεται από τον υπόχρεο και τη σύζυγο, εφόσον έχει ακίνητα ή εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά,

ΟΛΜΕ: Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 15/4

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. κηρύσσει για την Πέμπτη 15 Απριλίου η ΟΛΜΕ καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι στις 12 το μεσημέρι.


Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας (προσλήψεις, εργασιακά εκπαιδευτικών κ.λπ.), αλλά και για τη συνολική επίθεση, όπως αναφέρουν, που δέχεται η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί από την πολιτική που ασκείται και το πρόγραμμα σταθερότητας με τις περικοπές δαπανών, μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων.
naftemporiki

Vodafone: Διακοπή προώθησης κλήσεων σε διεθνείς προορισμούς με υψηλές χρεώσεις

H VODAFONE ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΛΗΣΕΩΝ, ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ


Ακολουθώντας τις εξελίξεις στην κινητή τηλεφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο και με γνώμονα την προστασία του πελάτη, η Vodafone προχωρά στην οριστική διακοπή της υπηρεσίας προώθησης κλήσεων, προς συγκεκριμένους διεθνείς προορισμούς με υψηλές χρεώσεις.

Χρήση της υπηρεσίας προς τους προορισμούς αυτούς δεν θα μπορεί να παρέχεται, είτε ο συνδρομητής βρίσκεται στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Στο link που ακολουθεί θα δείτε τους προορισμούς:

http://www.vodafone.gr/portal/resources/media/res16957.pdf

Από φέτος καταργείται η βάση του 10

Από φέτος καταργείται η βάση του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.


Όπως διευκρινίζεται, πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο που αφορά στην υλοποίηση προγράμματος για το Νέο Σχολείο - σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο στις 04.03.2010 – και αναφέρεται στην αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού.

Παράλληλα, με το νομοσχέδιο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος για το «Νέο Σχολείο», έχουν προκηρυχθεί μια σειρά δράσεων που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, όπως οι

Χειρουργήθηκε και πάλι η μικρή Αφγανή

Σε νέα επέμβαση στο αριστερό της μάτι υποβλήθηκε σήμερα η μικρή Αφγανή που τραυματίστηκε κατά την έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», «η έκβαση του χειρουργείου ήταν σύμφωνα με τον σχεδιασμό κατ’ αρχάς θετική και χωρίς επιπλοκές».

Πρόκειται για την πρώτη από τις προγραμματισθείσες επεμβάσεις στο αριστερό μάτι του κοριτσιού.
naftemporiki

Σχολεία: Αυξάνουν κατά 30% το όριο των απουσιών λόγω... γρίπης

Ειδικά για την εφετινή χρονιά αποφασίστηκε η αύξηση κατά 30% του ορίου των απουσιών που μπορεί να κάνει ένας μαθητής λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της νέας γρίπης. Η εγκύκλιος βρίσκεται ήδη στα σχολεία.

Σήμερα όριο απόρριψης για έναν μαθητή λόγω απουσιών είναι οι 164. Το όριο των αδικαιολόγητων απουσιών είναι οι 64. Οι υπόλοιπες 100, αν μπορούν να δικαιολογηθούν από τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών για ιατρικούς ή άλλους λόγους, δεν οδηγούν σε απόρριψη του μαθητή αν έχει πάνω από 15 μέσο όρο στα μαθήματά του και διαγωγή κοσμιοτάτη.

Το όριο των απουσιών που οδηγεί σε εξετάσεις τον μαθητή ή τη μαθήτρια τον Σεπτέμβριο είναι οι 114 ενώ το όνειρο των απουσιών που μπορούν να δικαιολογήσουν οι γονείς ενός μαθητή, οι δέκα.
newsit

ΣΟΚ στο διαδίκτυο απο την εισβολή του Opera στο iPhone!

Η Apple ενέκρινε το Opera Mini για το iPhone, προκαλώντας φυσικά σοκ στο Internet.

Η εταιρία του Opera browser, ανακοίνωσε την έγκριση της σήμερα, λέγοντας ότι η δωρεάν εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη στο AppStore.

Όσοι λοιπόν θέλουν, μπορούν να δοκιμάσουν το νέο Browser που όπως φαίνεται και από το παρακάτω video είναι πολύ πιο γρήγορος απο τον Safari!

http://www.youtube.com/watch?v=OpTCS3g-cBY&feature=player_embedded
newsit

Απέβαλαν μαθητή γιατί έγραψε επικριτικά σχόλια στο Facebook

Όλο και περισσότερα προβλήματα φαίνεται πως δημιουργεί το Facebook ειδικά σε ανηλίκους


Σάλο στη μαθητική κοινότητα της Αχαΐας είχε προκαλέσει η αποβολή 14χρονου από ιδιωτικό σχολείο, επειδή κατηγορούσε συμμαθητή του μέσω... Facebook.

Τα επικριτικά δημοσιεύματα εντόπισε η μητέρα του θιγόμενου, που απευθύνθηκε στον διευθυντή του σχολείου όπου φοιτά ο γιος της και ζήτησε εξηγήσεις. Ο διευθυντής κάλεσε τον 14χρονο και τον απέβαλε.

Όλα συνέβησαν, όταν ο 14χρονος μαθητής της β’ γυμνασίου και κάποιοι φίλοι του ξεκίνησαν να έχουν διαφορές με συμμαθητή τους. Δημιούργησαν λοιπόν μία ομάδα στο Facebook με τίτλο «Και εμένα με θάβει ο Κ.Μ.». Το γκρουπ αναφερόταν στις σχέσεις του συγκεκριμένου μαθητή με τους υπόλοιπους συμμαθητές του. Ο Κ.Μ. ανακάλυψε στην ιστοσελίδα τη συγκεκριμένη ομάδα και ενημέρωσε τους γονείς του, οι οποίοι ζήτησαν την τιμωρία του 14χρονου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η μητέρα του Κ.Μ., που είναι δικηγόρος, υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και ηθική βλάβη, ζητώντας δέκα χιλιάδες ευρώ.

Πως να μείνετε για πάντα...νέοι!

Επιστήμονες ανακάλυψαν τις τροφές που συμβάλλουν στη μακροζωία του ανθρώπινου οργανισμού


Στις σαρδέλες, στα ρεβίθια και στα ακτινίδια βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το μυστικό της «αιώνιας» νεότητας. Ελβετοί επιστήμονες από την Ακαδημία Δερματολογίας και Ογκολογίας Βίντερ, μαζί με ιταλούς συναδέλφους τους από τα Πανεπιστήμια της Σιένα, της Φλωρεντίας και του Μιλάνου ανακάλυψαν όλες εκείνες τις τροφές που εμποδίζουν τη δημιουργία ρυτίδων, και κατ΄ επέκταση συμβάλλουν στη μακροζωία του ανθρώπου, και συγκρότησαν μια νέα δίαιτα κατά των γηρατειών.

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 120 ατόμων διαφορετικών φύλων και ηλικιών, έδειξε ότι τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη, όπως τα μπισκότα, οι τούρτες, τα γλυκά και τα πλούσια σε ζάχαρη

Εως το τέλος του έτους οι αποζημιώσεις ασφαλισμένων Ασπίς - Commercial

Eως το τέλος του χρόνου πρέπει να περιμένουν όσοι εκ των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια  ΑΕΓΑ αναμένουν αποζημιώσεις, ενώ για την Commercial Value ίσως απαιτηθεί λιγότερος χρόνος για την κάλυψη των πελατών της.


Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής των δύο εταιρειών, Ι. Παντελίδης, πρέπει πρώτα να προσδιοριστούν, να αποτιμηθούν και να εκποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία των δύο ανακληθεισών εταιρειών ώστε να εξευρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια και οι διαδικασίες αυτές σε κάθε περίπτωση απαιτούν χρόνο για να ολοκληρωθούν».

Ο πρόεδρος της Επ.Ε.Ι.Α., Γ. Πέτσας, ζήτησε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να εκλάβουν ως θετικό

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη γιάφκα

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της γιάφκας της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Μέχρι στιγμής από τις έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια, δεν έχει βρεθεί το οπλοστάσιο της οργάνωσης. Από την ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μεταφέρθηκαν τα όπλα από ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης.


Οπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία, στο σπίτι της Νέας Φιλαδέλφειας, επί της οδού Σαραντόγλου 35, που είχε νοικιάσει ο κατηγορούμενος Χριστόφορος Κορτέσης με ψεύτικα στοιχεία, βρέθηκε

Καλημέρα ! No milk today !


Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομική δύναμη στα Εξάρχεια

Επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ στα Εξάρχεια έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ομάδα νεαρών που βγήκε από το πάρκο της οδού Ναυαρίνου πέταξε μια βόμβα μολότοφ εναντίον της αστυνομικής δύναμης και στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.


Από την Αστυνομία πραγματοποιείται επιχείρηση στην περιοχή, ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές υπόπτων που μεταφέρονται στην Ασφάλεια για εξέταση.
newsit