www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ανήσυχοι οι κάτοικοι της Σαντορίνης!!!

Ανησυχία επικρατεί σε κατοίκους της Σαντορίνης, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, είδαν κάποια περίεργα φαινόμενα.


Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών αύριο στις 18:00


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, καθώς μετά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις για το PSI και ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται ο επικεφαλής του ΙΙF, θα συνεδριάσουν στις 18:00 το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι η στήριξη ή μη των μέτρων που ζητούν οι δανειστές, αλλά και το περιεχόμενο των προτάσεων για το PSI που κομίζει ο Τσαρλς Νταλάρα.

Πάντως, σύμφωνα με όλες τις μέχρι

Βρέθηκε το όπλο του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής

Βρέθηκε το όπλο του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο βρέθηκε σε ακατοίκητο σπίτι στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν με πολιτικά ρούχα, δέχτηκε επίθεση από

Πυροβόλησε για εκφοβισμό, αλλά τελικά συνελήφθη

Έναν 44χρονο από την Αλβανία συνέλαβαν χθες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στον Πειραιά, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών, που του έκαναν σήμα για έλεγχο, πάτησε γκάζι.

Ο συνοδηγός, που αναζητείται, πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό και ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα με τους δράστες σταμάτησε όταν προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα.

Ο 44χρονος εντοπίστηκε τελικά στο υπόγειο μιας πολυκατοικίας, ενώ μέσα

Παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλώρινα

Χαμηλές παραμένουν οι θερμοκρασίες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, με κύρια χαρακτηριστικά τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Ο νομός Φλώρινας έχει κηρυχθεί από τη Δευτέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού το θερμόμετρο «χτύπησε» θερμοκρασίες -25 βαθμούς!

Στην Αττική η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία χθες το βράδυ στην οδό Σαρανταπόρου στο Χαλάνδρι, από τη συμβολή της με την οδό Χαραυγής, λόγω παγετού. Η κυκλοφορία διακόπηκε και στη Λούτσα στην οδό Αγ. Ιωάννου, από τη συμβολή της με την οδό Ύδρας.

Λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη διάβαση του

Fitch: Η συμφωνία για το PSI θα οδηγήσει την Ελλάδα σε προσωρινή χρεοκοπία

Με νέα προειδοποίηση για την Ελλάδα επανέρχεται ο οίκος αξιολόγησης Fitch, καθώς όπως δήλωσε κορυφαίος αναλυτής του οίκου, η συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους (PSI) είναι πιθανό να οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς προσωρινής χρεοκοπίας (temporary default).

«Σίγουρα θα είναι χρεοκοπία, ανεξαρτήτως του μεγέθους των ζημιών», είπε ο επικεφαλής αναλυτής της Fitch για την Ελλάδα, Paul Rawkins, εξηγώντας ότι «θα αποδίδαμε αξιολόγηση χρεοκοπίας, την οποία πιθανότατα θα διατηρούσαμε για κάποια περίοδο προτού αξιολογήσουμε τα νέα

Ένας αστυνομικός τραυματίας έξω από την ΑΣΟΕE

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα έξω από την ΑΣΟΕE, όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο ομάδες αλλοδαπών μικροπωλητών.

Οι μικροπωλητές προσπάθησαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν επιχείρηση-σκούπα έξω από το κτίριο της ΑΣΟΕE στο πλαίσιο ελέγχου του παρεμπορίου. Ορισμένοι έφυγαν αλλά κάποιοι άλλοι μπήκαν εντός του πανεπιστημιακού χώρου και στη συνέχεια πέταξαν καδρόνια προς τους

Μέχρι τέλος του μήνα η συμφωνία για το PSI

Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται η ελληνική κυβέρνηση και οι ιδιώτες πιστωτές της να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τους όρους του κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Αυτό δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος, πολύ κοντά στο Λουκά Παπαδήμο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων, οι οποίες αρχίζουν ξανά στις 5 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως τα δύσκολα αρχίζουν μετά από τη συμφωνία, καθώς ζητούμενο θα

Φοροκαμπάνες έως 100.000 ευρώ για επιχειρήσεις

Με υψηλότατα πρόστιμα που ξεκινούν από τα 10.000 και φτάνουν τα 100.000 ευρώ, ανάλογα με το τζίρο της χρήσης που ελέγχεται, απειλούνται όλες οι ανώνυμες εταιρείες (ΑΕ) και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) στην Ελλάδα.

Αυτό προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται υπό ψήφιση στη Βουλή σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν ελεγχούν από ιδιώτες ώστε να λάβουν το λεγόμενο φορολογικό πιστοποιητικό.

Το ύψος των προστίμων καθορίζεται ακόμα και από τη σημασία της όποιας παράβασης διαπιστωθεί αλλά και από

Ολόκληρη… αρχαία πόλη έφερε στο φως το μετρό της Θεσσαλονίκης


Ολόκληρη… πόλη έφεραν στο φως οι εργασίες για το μετρό της Θεσσαλονίκης: 3.000 τάφοι, 5.000 αγγεία, 1.500 κοσμήματα, τρίκλιτη βασιλική του 5ου αιώνα και η μαρμαρόστρωτη οδός είναι ανάμεσα στα ευρήματα της μεγάλης ανασκαφής που γίνεται σε έκταση 28.000 τετραγωνικών!

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Έθνος», πρόκειται για μια πόλη με συνεχή ευρήματα και φάσεις κατοίκησης από τον 4ο αιώνα μέχρι σήμερα, κάτι που συμβαίνει με ελάχιστες πόλεις ανά τον κόσμο.

Το μεγαλύτερο μέρος των ανασκαφών γίνεται στο λεγόμενο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά μήκος της Εγνατίας. Μάλιστα, τα στρώματα του δρόμου -μαζί με τις ανακατασκευές από τη λεγόμενη

Κίνδυνος στον κλάδο αυτοκινήτων ασφαλιστικών εταιρειών

Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού πάνω από 10 ασφαλιστικές εταιρίες του κλάδου παραμένουν στο κόκκινο.

Με ανασφάλιστα οχήματα κινδυνεύουν να βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ., καθώς τα προβλήματα στον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτων παραμένουν ιδιαίτερα έντονα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ασφαλιστικές εταιρίες του

Μόνο στα "χαρτιά" η απελευθέρωση των φορτηγών Δ.Χ.

Τέλος Φεβρουαρίου, αντί για 30 Ιουνίου 2013 όπως αρχικά προβλεπόταν, λήγει η μεταβατική περίοδος για τη χορήγηση αδειών φορτηγών δημόσιας χρήσης, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη που συζητήθηκε χθες από την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής και εμπεριέχεται στο πολυνομοσχέδιο.

Και μπορεί από τον Μάρτιο -οπότε μηδενίζεται η άυλη αξία των αδειών- η πρόσβαση στον κλάδο να είναι ελεύθερη για όλους όσους πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ωστόσο η απελευθέρωση βρίσκεται αντιμέτωπη για μία ακόμη φορά με την κωλυσιεργία του Δημοσίου.

Και αυτό διότι η μεταρρύθμιση Ρέππα, ενάμιση χρόνο αφότου ψηφίστηκε, βρίσκεται στα «χαρτιά», όπως έγινε γνωστό χθες στη Βουλή κατά της συζήτησης της τροπολογίας για την κατάργηση του

ΣΟΚ: Πενταμελής οικογένεια ζει σε σπηλιά !

Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό το γεγονός ότι μια πενταμελής…οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει έχοντας μετατρέψει με πενιχρά και πρωτόγονα μέσα σε κατάλυμα διαβίωσης μια σπηλιά στην περιοχή της Χρυσοπηγής στο Ηράκλειο, μη έχοντας άλλες δυνατότητες για την κάλυψη των αναγκών της στέγασής της.


Όταν πέρυσι το χειμώνα ο άνδρας της οικογένειας προσπάθησε να σκεπάσει

Τι θα δούμε σήμερα στον Πειρασμό

Η Μπιχτέρ και ο Μπεχλούλ μπλέκουν όλο και περισσότερο σ' ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Ο Μπεχλούλ βλέπει την Μαντμουαζέλ να πλησιάζει το χρηματοκιβώτιο και προσπαθεί να την αποτρέψει, από το να βρει το μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον του.

Ο Αντνάν μαθαίνει αλήθειες που δεν ήξερε για την Κάτια.

Η Φιρντέβς πιστεύει ότι έχασε τον

Η Ελλάδα νοσεί ...


Ισλαμική αστυνομία «ηθικής» λειτουργεί παράνομα στην Αθήνα!


Στη συγκρότηση παράνομης ισλαμικής αστυνομίας προχωρούν ακραίοι μουσουλμανικοί θύλακες στο κέντρο της Αθήνας, για την επιβολή της Σαρία, του θρησκευτικού νόμου του Ισλάμ, κάτω από τη μύτη των επίσημων ελληνικών Αρχών!

Φανατικοί μουσουλμάνοι, ορμώμενοι από τα δεκάδες ανεξέλεγκτα αυτοσχέδια τζαμιά που λειτουργούν σε πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας, εκμεταλλευόμενοι το φόβο και την ανέχεια των συμπατριωτών και ομοθρήσκων τους αλλά και την παράλυση του κράτους, οργανώνουν ομάδες «εφαρμογής του ισλαμικού Δικαίου», μετατρέποντας την Αθήνα σε Καμπούλ, κατά την έκφραση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.


Το έδαφος για μια τέτοια κίνηση ήταν πρόσφορο εδώ και καιρό. Σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, εκτιμάται ότι οχτακόσιες χιλιάδες αλλοδαποί βρίσκονται στην Αθήνα, το 20% έως

Διάλογος για τους μισθούς του ιδιωτικό τομέα

Να ξεδιαλύνει το τοπίο όσον αφορά στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα επιχειρηθεί σήμερα, τουλάχιστον όσον αφορά στις προθέσεις των κοινωνικών εταίρων. Στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, στις 11 το πρωί συναντούνται οι εργοδοτικοί φορείς με τη ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που πραγματοποιείται μετά από συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθούν η μείωση των κατώτατων μισθών, το πάγωμα όλων των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, η περικοπή ή ακόμη και κατάργηση των δώρων και επιδομάτων (13ος και 14ος μισθός) καθώς και η κατάργηση ή αναστολή εφαρμογής των

Απεργούν μέχρι την Πέμπτη οι δικηγόροι όλης της χώρας


Τη συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, ενόψει της ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών και ειδικά των διατάξεων του άρθρου 6 που αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία υποκαταστημάτων δικηγορικών εταιριών, σε συνδυασμό προς τη θέσπιση του Κώδικα Διαφήμισης των Δικηγόρων, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Παράλληλα, εκφράζει την έντονη αντίθεσή της σε σειρά διατάξεων του υπό κατάθεση στη Βουλή σχεδίου νόμου «για τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας», καθώς επίσης και στο υπό κατάθεση νέο φορολογικό

48ωρη απεργία 18 και 19 Ιανουαρίου για τους εργαζόμενους του ΕΤΕΑΝ


Την κήρυξη απεργίας διάρκειας 48 ωρών για την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012, ανακοινώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ), μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του.

«Οι εργαζόμενοι με τον τρόπο αυτό αντιδρούμε με αγωνιστικό τρόπο στον αντεργατικό, απαράδεκτο και οπισθοδρομικό κανονισμό εργασίας, ο οποίος αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των προστατευτικών για τους

68 % ή αλλιώς στα 32 cents για κάθε ευρώ χρέους κλειδώνει η συμφωνία για το κούρεμα;

Κοντά σε κλείσιμο της συμφωνίας Ελλάδας - πιστωτών, για το PSI, βρίσκονται οι δύο πλευρές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg. Το πρακτορείο, σε έκτακτη είδηση του μεταδίδει την αποκάλυψη του επικεφαλής του hedge fund Marathon που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Η δήλωση από τον CEO του συγκεκριμένου fund, που έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 10 δισ. ευρώ, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς είναι ανάμεσα στα 32 μέλη της επιτροπής που διαπραγματεύεται το κούρεμα με την Ελλάδα.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Bruce Richards, αναφέρει ότι πλησιάζει μια συμφωνία που θα δώσει στους ιδιώτες 32 σεντ ανά ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το κούρεμα θα είναι στο 50-55%, όμως αν υπολογίσουμε και τον πληθωρισμό, τότε οι πιστωτές θα πληρωθούν ομόλογα κουρεμένα τελικά κατά 68%.

Σύμφωνα πάντα με τον Bruce Richards, τα νέα ομόλογα που θα λάβουν οι πιστωτές θα έχουν ετήσιο επιτόκιο 4-5% και θα είναι διάρκειας από 20 έως 30 χρόνια. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη

Ο καιρός στις 18.01.2012


Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο Αιγαίο, στην Εϋβοια και στην Κρήτη με κατά τόπους βροχή ή χιονόνερο, λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανόν σε περιοχές της Εύβοιας και των Σποράδων με πολύ χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες μόνο νεφώσεις, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός που τοπικά στη Μακεδονία θα είναι ολικός.

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -18 έως 5 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -12 έως 6, στη Δυτική Ελλάδα από -7 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -6 έως 9, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο από -4 έως 6 βαθμούς και στις