www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Διάλογος για τους μισθούς του ιδιωτικό τομέα

Να ξεδιαλύνει το τοπίο όσον αφορά στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα επιχειρηθεί σήμερα, τουλάχιστον όσον αφορά στις προθέσεις των κοινωνικών εταίρων. Στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, στις 11 το πρωί συναντούνται οι εργοδοτικοί φορείς με τη ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που πραγματοποιείται μετά από συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθούν η μείωση των κατώτατων μισθών, το πάγωμα όλων των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, η περικοπή ή ακόμη και κατάργηση των δώρων και επιδομάτων (13ος και 14ος μισθός) καθώς και η κατάργηση ή αναστολή εφαρμογής των
ωριμάνσεων (3ετίες – πολυετίες).

Τις προηγούμενες ώρες, εντάθηκαν οι διεργασίες προκειμένου να υπάρξει κάποια συμφωνία στο εσωτερικό μέτωπο των εργοδοτών, ενώ με τη ΓΣΕΕ, έχει διαπιστωθεί καταρχήν συμφωνία για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, κατά 10% και αναμένεται να αναζητηθούν τα ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην οδηγηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία σε κατάρρευση.

Η κυβέρνηση έχει στηρίξει πολλά στο διάλογο αυτό, καθώς εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση, με αβέβαιες πολιτικές εξελίξεις. Βέβαια, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία, σε κάποια σημεία, το αποτέλεσμα δεν δεσμεύει απόλυτα την κυβέρνηση. «Εάν υπάρξει συμφωνία, θα αποτελέσει βασική παράμετρο για τη θέση που θα λάβει στη συνεχεία η κυβέρνηση» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: