www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Σκορδαλιά με ψωμί

Υλικά                                            

4 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
                                          
2 - 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. ξύδι από κρασί

8 κ.σ. λάδι

Αλάτι - πιπέρι

Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και το στίβουμε καλά.

Βάζουμε το ψωμί, το σκόρδο και το ξύδι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε

Μπακαλιάρος κροκέτες



1 κιλό μπακαλιάρος παστός φιλέτο                             

1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 κούπα φρέσκο κρεμμύδι ή ξερό

1 κούπα αλεύρι

1 κούπα μπύρα

Ρίγανη, πιπέρι

2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

1/2 κούπα πολτό καρότου  (προαιρετικά)

Βάζουμε τον μπακαλιάρο, τα μυρωδικά

Κάλαντα της Κυριακής των Βαΐων

Ίσως να μην το ξέρετε αλλά σήμερα Κυριακή των Βαΐων, τα παλιότερα χρόνια  έλεγαν κάλαντα.

«Ήρθε ο Λάζαρος ,

ήρθαν τα Βάγια ,

ήρθε η Κυριακή που τρών’ τα ψάρια.

Βάγια ,Βάγια και Βαγιώ,

Τρώνε ψάρι και κολιό.

Και την άλλη Κυριακή,

Κυριακή των Βαΐων σήμερα


Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Τότε, ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλε δύο από τους Μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη.

Ο δε λαός, ακούγοντας ότι ο Ιησούς έρχεται, πήραν αμέσως στα χέρια τους βάγια από φοίνικες και βγήκαν να τον υποδεχτούν. Και άλλοι μεν με τα ρούχα τους, άλλοι δε κόβοντας κλαδιά από τα δέντρα, έστρωναν το δρόμο απ’ όπου ο Ιησούς θα περνούσε. Και όλοι μαζί, ακόμα και τα μικρά παιδιά, φώναζαν: «Ὡσαννά· εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου, ὁ βασιλεὺς τοῦ Ἰσραήλ».

Ο Χριστός εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα «επί πώλον όνου». Πορεύεται και οι Ισραηλίτες τον υποδέχονται με τιμές ως Βασιλιά. Εκείνος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τιμές, δεν περιορίζεται

Νέα εμπλοκή Τσοχατζόπουλου στο σκάνδαλο των υποβρυχίων


Το όνομα του πρώην υπουργού Εθν. Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου εμπλέκεται και πάλι στην υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό “DerSpiegel”. Στο τεύχος του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, δημοσιεύεται το κατηγορητήριο εναντίον δύο πρώην στελεχών της γερμανικής εταιρίας Ferrostaal, από την οποία η χώρα μας αγόρασε τα υποβρύχια. Τα στελέχη αυτά παραπέμπονται σε δίκη, αφού σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί, διαχειρίζονταν τις μαύρες πληρωμές της εταιρίας, μεταξύ άλλων και για τα 4 ελληνικά υποβρύχια τύπου 214.

Στο κατηγορητήριο γίνεται σαφής αναφορά στο όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου, επί θητείας του οποίου παραγγέλθηκαν τα τρία πρώτα υποβρύχια, με δυνατότητα και για τέταρτο (που τελικά παραγγέλθηκε αργότερα, επί θητείας του διαδόχου του στο υπουργείο Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου).

Η συγκεκριμένη αναφορά δίνει νέα διάσταση στο πολιτικό θέμα που έχει εγερθεί, καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραπέμπεται σε Επιτροπή Προκαταρκτικής  Έρευνας της Βουλής, για την υπόθεση

Υπέρ της αναδιάρθρωσης τάσσεται ο Κ. Σημίτης


Η αναδιάρθρωση του χρέους θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα απελευθερώσει δυνάμεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι καλά προετοιμασμένη κίνηση, υποστήριξε ο Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής». Ο Κ. Σημίτης υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι η αναδιάρθρωση δεν είναι πανάκεια και σημειώνει ότι είναι αναγκαία η δημοσιονομική προσαρμογή στους κανόνες της Ευρωζώνης και η τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, όπως είναι το Μνημόνιο.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην αναδιάρθρωση, σε συνεννόηση με τους εταίρους της. Παραδέχεται ότι μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, αν η χώρα είναι απροετοίμαστη και σε αδυναμία να ελέγξει τις επιπτώσεις, προσθέτει όμως πως αν είναι καλά προετοιμασμένη θα βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση της.

Εκτιμά ότι δεν θα κινδυνεύσουν οι τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών από αυτή την κίνηση και σχολιάζει τα μέτρα σημειώνοντας πως δεν πρέπει οι Έλληνες να υποστούν 20 χρόνια λιτότητας, προκειμένου να αποφύγουν την αναδιάρθρωση, εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων που συμφωνήθηκαν

Ηλεκτρονικά οι άδειες, χάος στις πολεοδομίες


Ηλεκτρονικές γίνονται σύντομα οι οικοδομικές άδειες και όλες οι συναλλαγές με τις πολεοδομίες, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Περιβάλλοντος να μπει τέρμα στην ταλαιπωρία των ιδιοκτητών και να αντιμετωπιστεί το περίφημο «γρηγορόσημο». Προς το παρόν στα πολεοδομικά γραφεία επικρατεί το χάος, λόγω της υποστελέχωσης και της πολυνομίας, ενώ η χαριστική βολή ήρθε μέσω «Καλλικράτη».

Με το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία έκδοσης μιας οικοδομικής άδειας θα γίνεται σε δύο φάσεις:


* ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ. Ο μηχανικός και ο ιδιοκτήτης υποβάλλουν το τοπογραφικό σχέδιο του ακινήτου και δηλώνουν τους όρους δόμησης που ισχύουν στο συγκεκριμένο ακίνητο. Τα όρια του ακινήτου καθορίζονται με γεωγραφικές συντεταγμένες, που πλέον καθορίζουν το στίγμα του οικοπέδου και βάζουν τέρμα στις... μετακινούμενες άδειες. Η πολεοδομία ελέγχει τα στοιχεία, τσεκάρει τη θέση του ακινήτου στο χάρτη και χορηγεί την έγκρισή της ή κάνει τις παρατηρήσεις της. Ολη η διαδικασία γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και θα διέπεται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Υπάρχει

Ο καιρός στις 17.04.2011


Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές, τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου και χιόνια στα ορεινά περιμένουμε την Κυριακή 17 Απριλίου 2011.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 8 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 14 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου αλλά η μέγιστη στη Βόρεια Κρήτη θα αγγίξει τους 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις ενώ στον Πατραϊκό θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην κορυφή της Πάρνηθας περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι –