www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Δόθηκε η άδεια για τη λειτουργία μονάδας μεταμόσχευσης νεφρού στο Λαϊκό

Σε λειτουργία τίθεται η μονάδα μεταμόσχευσης νεφρού στο Γ.Ν.Α Λαϊκό, μετά τη χορήγηση της σχετικής άδειας.


Υπεύθυνος για το χειρουργικό μέρος της μεταμοσχευτικής διαδικασίας τέθηκε ο Διευθυντής Χειρουργός Γ. Ζαββός, ενώ υπεύθυνος για το Παθολογικό μέρος της μεταμοσχευτικής διαδικασίας ο Διευθυντής Νεφρολογίας Ι. Μπολέτης.

Ο τελευταίος θα είναι και ο επιστημονικά Υπεύθυνος και

Ανεστάλη η ημερήσια έκδοση της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ

Mία μάλλον αναμενόμενη και άκρως δυσάρεστη εξέλιξη είχαμε πριν λίγο με την αναστολή κυκλοφορίας του ημερήσιου φύλλου της ιστορικής εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ".

Πριν από λίγο η ιδιοκτησία του εκδοτικού συγκροτήματος ΔΟΛ ανακοίνωσε προς τους δημοσιογράφους πως αναστέλλεται η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας.

Αύριο Παρασκευή 26/11/2010 θα είναι το τελευταίο φύλλο που θα εκδοθεί. Αυτό σημαίνει πως η κυκλοφορία της κυριακάτικης έκδοσης θα συνεχιστεί κανονικά.


Μάλιστα, ο εκδότης της ημερησίας εφημερίδας βρίσκεται αυτή την ώρα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και ενημερώνει το διοικητικό συμβούλιο, ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί και οι δημοσιογράφοι της

Δήμος Αθήνας: Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Ανοιχτά θα παραμείνουν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 από τις 10:00 έως τις 18:00 τα εμπορικά καταστήματα στο Δήμο της Αθήνας μετά από απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και σχετικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.
Στο αίτημα του Συλλόγου αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της Αναβάθμισης του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας αλλά και της Ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Μεταφορών και ΥΠΕΚΑ, αποφασίστηκε να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις ΑΕ (ΕΑΧΑ) συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010.

Στην απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που ελήφθη κατά πλειοψηφία διατυπώνεται με σαφήνεια ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο για την

Κομισιόν: Τέλος στα «επικίνδυνα» μπιμπερό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την απαγόρευση από τον Μάρτιο του 2011 της παραγωγής των μπιμπερό που περιέχουν δισφαινόλη Α (BPA) , μία αμφιλεγόμενη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών δοχείων για τρόφιμα, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Οι ειδικοί της ΕΕ που είναι αρμόδιοι για το ζήτημα κατέληξαν σε συμφωνία με ειδική πλειοψηφία σε μία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απαγόρευση της δισφαινόλης Α στα μπιμπερό» ανέφερε η ανακοίνωση της Επιτροπής.

«Υπήρχαν περιοχές αβεβαιότητας, από τις νέες έρευνες που έδειξαν ότι η BPA μπορεί να έχει επίπτωση στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος και στην εμφάνιση όγκων» δήλωσε ο

Κατάληψη και πανό στον Πύργο της Πίζας

Στην κατάληψη του Πύργου της Πίζας προχώρησαν δεκάδες Ιταλοί φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την μεταρρύθμιση που προωθεί για τα πανεπιστήμια η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. «Όχι στη μεταρρύθμιση» ανέγραφε το πανό που ανάρτησαν στο διάσημο ιταλικό αξιοθέατο. Την ίδια ώρα ογκώδεις διαδηλώσεις πραγματοποιούνταν, για δεύτερη ημέρα, σε πολλές πόλεις της χώρας.


Στην Ρώμη χιλιάδες φοιτητές συμμετείχαν στην πορεία, ενώ ορισμένοι φοιτητές κατέλαβαν και το Κολοσσαίο.

Στην Φλωρεντία σημειώθηκαν συμπλοκές με την αστυνομία και αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας σοβαράς.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν πολλούς δρόμους και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ενώ κατέλαβαν και πολλά πανεπιστημιακά κτίρια.

Οι φοιτητές αντιδρούν στη συγχώνευση των πιο μικρών

Ανάληψη ευθύνης μέσω διαδικτύου για τα πακέτα-βόμβες

Την ευθύνη για την αποστολή των εμπρηστικών δεμάτων αναλαμβάνει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», με κείμενο που φέρεται να υπογράφει και το οποίο δημοσιεύθηκε στο athens.indymedia.org.


Στο κείμενο τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: "Άλλος ένας λόγος της δράσης μας, μέσω της μαζικής αποστολής εμπρηστικών δεμάτων σε πρεσβείες και Ευρωπαίους ηγέτες, ήταν για να

Πενταετείς συμβάσεις για τους δασοπυροσβέστες

Την αλλαγή των όρων εργασίας των δασοπυροσβεστών αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.


Οι δασοπυροσβέστες που εργάζονταν έως σήμερα ως εποχικοί υπάλληλοι, σε καθεστώς οκτάμηνης σύμβασης, θα γίνουν επικουρικοί και θα υπογράψουν πενταετείς συμβάσεις.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ακόμη την κατάργηση της Αγροφυλακής και την ένταξη

Διαχωρίζονται οι αρμοδιότητες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Στον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και στη δημιουργία θυγατρικού φορέα ανακοίνωσε ότι προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Ταμείο θα συνεχίσει να παρέχει τη δημόσια υπηρεσία της παρακαταθήκης και στον θυγατρικό πιστωτικό φορέα θα ενσωματωθούν οι

Ιδιώτες στα περιφερειακά αεροδρόμια

Πρώτο βήμα διαρθρωτικών αλλαγών, με βάση τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, είναι η αποσαφήνιση του καθεστώτος λειτουργίας και διαχείρισης των περιφερειακών αεροδρομίων, ώστε ο έλεγχός τους να περάσει στα χέρια ιδιωτών. Επίσης αναδιαρθρώνονται οι αστικές συγκοινωνίες και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Η ΥΠΑ θα καταγράψει τις ανάγκες που υπάρχουν για πιλότους και μηχανικούς αεροσκαφών, ώστε οι εργαζόμενοι στην πρώην Ολυμπιακή να απασχοληθούν σε θέσεις αντίστοιχες εκείνων που διατηρούσαν στον αερομεταφορέα.

Ήδη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, ζήτησε πιλότους για τα πυροσβεστικά

Η κάνναβη συμβάλλει στην εκδήλωση καρκίνων

Η χρήση κάνναβης βλάπτει το ανοσολογικό σύστημα, κάνοντας τον οργανισμό πιο ευάλωτο στην πνευμονία και τον καρκίνο, σύμφωνα με νέα μελέτη.


Στο πλαίσιο δοκιμών, η τετραϋδροκανναβινόλη (THC), το δραστικό συστατικού της κάνναβης βρέθηκε ότι μειώνει δραστικά ένα μηχανισμό, ο οποίος ευθύνεται για την εσωτερική άμυνα του οργανισμού.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν πως η κάνναβης προκαλεί ευπάθεια στον καρκίνο του μαστού, της ουροδόχου κύστης, του πνεύμονα και άλλους συμπαγής όγκους, όπως επίσης και βακτηρίαση λοίμωξη που οδηγεί σε νόσο των Λεγεωνάριων.

Ειδικότερα, το σκανκ, που θεωρείται από τις ποικιλίες με την περισσότερη περιεκτικότητα THC,

Nέα 48 απεργία από την ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν για δύο ακόμα ημέρες τα πλοία έπειτα από τη σημερινή ανακοίνωση της ΠΝΟ για 48ωρη συνέχιση της απεργίας.


Πλέον οι κινητοποιήσεις θα τελειώσουν στις 06.00 π.μ. της Κυριακής ενώ η απεργία

«Φυσιολογικές» οι καθυστερήσεις σε τραμ-μετρό προς Πειραιά

Φυσιολογικές χαρακτηρίζει το υπουργείο Υποδομών τις καθυστερήσεις στην επέκταση των δικτύων του τραμ και του μετρό προς την πόλη του Πειραιά, από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί ενστάσεις. Διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι τα έργα θα προχωρήσουν και κατηγορεί όσους διαμαρτύρονται και καλούν σε «παμπειραϊκή συστράτευση» πως το πράττουν «προς όφελος μικροκομματικών –και μόνο- σκοπών».


"Πρόκειται για ώριμα έργα, με εξασφαλισμένους πόρους και δεν υπάρχει σκέψη για μεταφορά των πιστώσεων σε άλλες περιοχές της Αθήνας", αναφέρει το γραφείο τύπου του υπουργείου.

Εκτιμά ότι ο διαγωνισμός για την επέκταση του μετρό προς Πειραιά θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του

4.500 λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις

Τρεις στις τέσσερις δημοτικές επιχειρήσεις καταργούνται, αλλά δεν τίθεται θέμα απολύσεων. Αρμοδιότητες μετακινούνται από το κράτος στις περιφέρειες και στους δήμους αλλά οι πολίτες πρέπει να εξυπηρετηθούν άμεσα. Το σπάταλο Δημόσιο πρέπει να μικρύνει αλλά να προσφέρει και καλύτερες υπηρεσίες.

Μόνο τον... τετραγωνισμό του κύκλου δεν εξήγγειλαν χθες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στους νεοεκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους στο πλαίσιο εκδήλωσης του υπουργείου. Στην πραγματικότητα, ήταν η δεύτερη ημέρα «σεμιναρίου» για την επιμόρφωση των νέων αυτοδιοικητικών αρχών στον «Καλλικράτη».

Προχθές, πρώτη μέρα της εκδήλωσης, συμμετείχαν οι 66 νέοι δήμαρχοι της Αττικής εκφράζοντας πλήθος ερωτημάτων αλλά και γκρίνια για το επαγγελματικό τους ασυμβίβαστο και τη στελέχωση των γραφείων τους. Χθες οι ερωτήσεις περιορίστηκαν στα «πηγαδάκια», ενώ αυξήθηκαν γεωμετρικά

Και μέσω τράπεζας οι συντάξεις του ΟΓΑ

Νέος τρόπος καταβολής των συντάξεων του ΟΓΑ τίθεται σε εφαρμογή από το 2011. Οι περίπου 800.000 συνταξιούχοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) θα έχουν δυνατότητα να επιλέξουν την πληρωμή των συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων και μέσω τραπεζικών λογαριασμών.


Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου,οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να δηλώσουν μέσω του απογραφικού δελτίου που τους

Τέσσερις τράπεζες στην «εξοικονόμηση κατ΄οίκον»

Τέσσερις τράπεζες επελέγησαν από το ΤΕΜΠΜΕ, ύστερα από διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ' οίκον», που αφορά στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας παλιών κτηρίων.


Πρόκειται για την Εθνική, τη Eurobank, την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank.

H χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από ειδικό ταμείο, στο οποίο το Δημόσιο έχει εισφέρει μέσω του ΕΣΠΑ 241 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες αναμένεται να το χρηματοδοτήσουν με επιπλέον 600

Στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη επέμβαση ο Ιερώνυμος

Σε προγραμματισμένη επέμβαση στο νοσοκομείο αναμένεται να υποβληθεί σήμερα το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.


Η επέμβαση, για αφαίρεση λίθου από την ουροδόχο κύστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αθηναϊκό πρακτορείο, αναμένεται να πάρει εξιτήριο μέσα

Επίκαιρη ερώτηση Παπαρήγα για τα εθνικά θέματα

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τη θέση της κυβέρνησης, σχετικά με τις ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις για τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα, τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και την αποστρατικοποίηση των νησιών, καθώς και τη συμμετοχή στο πυρηνικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ, κατέθεσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ, αναφέρεται στα αποτελέσματα και στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Λισαβώνας, υπογραμμίζοντας ότι με το νέο στρατηγικό δόγμα δυναμώνει η ιμπεριαλιστική

Ιδρύεται νέος φορέας Καταναλωτή

Στη δημιουργία φορέα που θα έχει ως αντικείμενο τη σύγκριση ποιοτικών χαρακτηριστικών και τιμών ομοειδών προϊόντων και υπηρεσιών προχωρούν από κοινού η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ).


Στόχος του νέου φορέα, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, είναι η ολοκληρωμένη και πλήρης ενημέρωση των καταναλωτών και η ενίσχυση

Ντόρα: Οι βουλευτές λογοδοτούν μόνο στους ψηφοφόρους

Τη διαφωνία της με την άποψη ότι οι βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται πρέπει να παραιτούνται από την έδρα τους εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Οι βουλευτές δεν είναι πιόνια, δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, πάρα μόνο σε αυτούς που τους τους έβγαλαν στη Βουλή, λογοδοτούν μόνο στους ψηφοφόρους τους», δήλωσε.


"Η ορολογία του χθες δεν με αφορά", ήταν το σχόλιό της για την κατηγορία της αποστασίας που προσάπτει ο Αντώνης Σαμαράς στην ίδια και στα στελέχη του κόμματός της. "Με αφορά το αύριο και σε αυτό θα επενδύσω. Τα αδιέξοδα των κομμάτων δεν

Σιωπή Καραμανλή και για τις διαρροές

Μέσω «κύκλων» τοποθετήθηκε ο Κώστας Καραμανλής και για την ανεξαρτητοποίηση βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία. «Η Ν.Δ.είναι το σπίτι μας και στηρίζουμε το κόμμα μας», δήλωσαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.


Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να είναι παρών στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, αλλά

Τελεσίγραφο στον ΟΠΑΔ για τις οφειλές στους φαρμακοποιούς

Εντός 45 ημερών υποχρεούται ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) να καταβάλει τα χρήματα που οφείλει στους φαρμακοποιούς, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, την οποία κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.


Τη σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής

ΓΣΕΒΕΕ: Οι νέοι φόροι θα φέρουν αύξηση της ανεργίας

Η αύξηση των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα του ΦΠΑ (από 11% στο 13%) θα εντείνει περαιτέρω την ύφεση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, με άμεσο αντίκτυπο τη μείωση των θέσεων απασχόλησης και τη δραματική αύξηση της ανεργίας εκτιμούν οι επαγγελματοβιοτέχνες σε ανακοίνωσή τους.


Όπως αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, οι συνέπειες αυτής της οικονομικής πολιτικής θα επηρεάσουν αρνητικά και τα έσοδα του Κράτους, δεδομένου ότι θα συρρικνώσουν επικίνδυνα την φορολογική του βάση. "Αντίθετα μια μείωση του ΦΠΑ, έστω και κατά μία μονάδα, θα προσέφερε περισσότερα τόσο στην διατήρηση των θέσεων απασχόλησης όσο και στην βελτίωση της ψυχολογίας της αγοράς".

Η ΓΣΕΒΕΕ υπενθυμίζει ότι πρόσφατα η Ελληνική Στατιστική Αρχή δημοσίευσε την Έρευνα

Στο ΝΙΜΤΣ ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Στο ΝΙΜΤΣ, με ισχαιμικό επεισόδιο, εισήχθη ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος ο οποίος υποβάλλεται, αυτή την ώρα, σε γενικές εξετάσεις.


Η κατάσταση του πρώην υπουργού δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, με τους γιατρούς να τη χαρακτηρίζουν ελεγχόμενη. Όπως γνωστοποιήθηκε βρίσκεται σε επικοινωνία με το περιβάλλον.

Ο πρώην υπουργός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της καρδιολογικής κλινικής του

Κατολίσθηση με δύο τραυματίες σε υπό κατασκευή σήραγγα στα Τέμπη

Δύο εργάτες τραυματίστηκαν ελαφρά, κατά τη διάρκεια κατολίσθησης, σε υπό κατασκευή σήραγγα στα Τέμπη, στην περιοχή της Πιερίας.


Συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλώβισαν και ανέσυραν σώους τους δύο εργάτες, 46χρονο Έλληνα κι 38χρονο Αλβανό, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Προανάκριση διενεργεί το

Κίνδυνος πτώχευσης για τις επιχειρήσεις ακτοπλοΐας

Προς πτώχευση οδεύουν οι επιχειρήσεις ακτοπλοΐας στη χώρα μας λόγω στρέβλωσης του ανταγωνισμού, μη εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή, αλλά και λόγω των συχνών κινητοποιήσεων, επεσήμανε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, Απόστολος Βεντούρης και πρόσθεσε ότι εάν οι εταιρίες δεν είχαν τη στήριξη των τραπεζών, θα είχαν ήδη πτωχεύσει.


Ο κ. Βεντούρης κατήγγειλε το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί ευρωπαίος πολίτης να εργαστεί σε ελληνικό πλοίο και έκανε λόγο για «συνδικαλιστική πατέντα» κάποιων, προκειμένου να προστατεύσουν το επάγγελμά τους.

Ο κ. Βεντούρης υποστήριξε ότι οι έλληνες ναυτικοί είναι οι πιο καλοπληρωμένοι στην Ευρώπη. Τόνισε ότι πλέον δε μιλάμε για απεργία στο λιμάνι, αλλά για κατάληψη από 10 άτομα του ΠΑ.Μ.Ε. οι οποίοι – όπως είπε -«ανεβαίνουν στον καταπέλτη του πλοίου

Τον Απρίλιο αρχίζει το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων

Αντίστροφη µέτρηση για ανατροπές στις συνθήκες εργασίας και τις αµοιβές δεκάδων χιλιάδων επαγγελµατιών άρχισε από χθες, µε την αποχώρηση τηςτρόικας και την εντολή που έδωσε για το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων.


Ηδη, σύµφωναµε πληροφορίες, η νοµοπαρασκευαστική επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονοµικώνγια την προετοιµασίατου σχετικού νοµοσχεδίου εργάζεται µε εντατικούς ρυθµούς, µε σκοπό να είναι έτοιµο ώς το τέλος του χρόνου και να ψηφιστεί ώς το τέλος του πρώτου τριµήνου, όπως υπέδειξε µε µια από τις «∆έκα Εντολές» της η τρόικα προχθές. Ετσι, από 1ης Απριλίου θα αρχίσουν οι ανατροπές στα επαγγέλµατα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νοµοσχέδιο θα αφορά τα γνωστά 5 επαγγέλµατα, στα οποία αναφέρεται το Μνηµόνιο, αλλά όχι µόνο αυτά. Τα επαγγέλµατα αυτά είναι του δικηγόρου,

Λίφτινγκ σε 176 αρχαιολογικούς χώρους

Καλύτερες µέρες θα ζήσουν οι οκτώ εκατοµµύρια και πλέον επισκέπτες που πληρώνουν εισιτήριο σε 176 αρχαιολογικούς χώρους και µουσεία σε ολόκληρη την Ελλάδα µέσα στα επόµενα τρία χρόνια, καθώς αναβαθµίζονται οι παρεχόµενες υπηρεσίες, που σύµφωνα µε την πρώτη πανελλήνια καταγραφή είχαν µεγάλα κενά


Μπορεί η Ακρόπολη να υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από ένα εκατοµµύριο επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων τουρίστες, ουδείς όµως έχει σκεφτεί να βάλει δίγλωσσες ενηµερωτικές πινακίδες στα µνηµεία της.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – το µεγαλύτερο µουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σηµαντικότερα στονκόσµο – δεν έχει πωλητήριο. Στους ∆ελφούς και την Επίδαυρο – χώροι µε µεγάλη επισκεψιµότητα – οι επισκέπτες δεν θα βρουν οδηγούς του Ταµείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ), δηλαδή τους επίσηµους που κυκλοφορούν µε έγκριση για την ποιότητα των πληροφοριών που παρέχουν από το υπουργείο Πολιτισµού και των οποίων τα έσοδα πηγαίνουν στο ταµείο του ΤΑΠ

Η αποκομιδή των σκουπιδιών το πρώτο εμπόδιο για τον «Καλλικράτη»

Πρεμιέρα με σκουπίδια ενδέχεται να κάνει ο «Καλλικράτης» σε αρκετούς δήμους της χώρας, καθώς μετά το τέλος του έτους δεν θα μπορούν να αναθέτουν σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων.


Το αδιέξοδο που αναμένεται να δημιουργηθεί οφείλεται στο γεγονός ότι είτε οι δήμοι δεν διαθέτουν δικές τους υπηρεσίες καθαριότητας, είτε οι υπηρεσίες αυτές δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών όλων των περιοχών, που συνενώνονται πλέον µετά τον «Καλλικράτη», όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν όµως πως είναι σχεδόν απίθανο να δοθεί παράταση και να επιτραπεί η συνέχιση της αποκοµιδής σκουπιδιών από ιδιωτικά συνεργεία και για το 2011.

Σύµφωνα πάντως µε τα στοιχεία, 18 από τους 325 καλλικρατικούς δήµους δεν έχουν καν υπηρεσία καθαριότητας και µέχρι σήµερα εξυπηρετούνταν από ιδιωτικά συνεργεία. Τέτοια περίπτωση αποτελεί

Ασπίδα για έµφραγµα και καρκίνο η ασπιρίνη

Μια µικρή δόση ασπιρίνης την ηµέρα µπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας κατά της καρδιοπάθειας και του καρκίνου για όλους όσοι είναι άνω των 45 ετών, ανακοίνωσε οµάδα βρετανών ακαδηµαϊκών στο συνέδριο της Βασιλικής Ακαδηµίας Ιατρικής.


Σύµφωνα µε το πόρισµα της έρευνας, το οποίο οιερευνητές χαρακτήρισαν «τεράστιαςσηµασίας»για τη δηµόσια υγεία, τα οφέλη πουθα µπορούσαννα αποκοµίσουνπολλοί υγιείς άνθρωποι µέσης ηλικίας, αλλά και µεγαλύτεροι, από την ασπιρίνη υπερακοντίζουν τις παρενέργειες. Ειδικότερα, όσοι παρουσιάζουν αυξηµένο κίνδυνονα εµφανίσουνµία εκ τωνδύο νόσων θα µπορούσαν να βοηθήσουν τον οργανισµό τους λαµβάνοντας το συγκεκριµένο αναλγητικό προληπτικά.

Πριν από έναν µήνα, ερευνητική οµάδα του Πανεπιστηµίου της Οξφόρδης δηµοσίευσε στην Ιατρική Επιθεώρηση «Lancet» πόρισµα βάσει του οποίου η καθηµερινή λήψη 75 mg ασπιρίνης – ένα τέταρτο του χαπιού – για πέντε χρόνια µειώνει τον κίνδυνο εµφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 25%

Ταλαιπωρία από τις στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, ΟΣΕ, Μετρό και προαστιακό

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑ µαζικής µεταφοράς θα µείνει σήµερα από το µεσηµέρι και για τέσσερις ώρες το επιβατικό κοινό της Αττικής, λόγω της συµµετοχής των εργαζοµένων των αστικών συγκοινωνιών στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της Α∆Ε∆Υ.


Ωστόσο,τα προβλήµατα στις µετακινήσειςάρχισαννωρίςτο πρωί και αναµένεται να επαναληφθούν αργάτο βράδυ.Οι οδηγοί της ΕΘΕΛ µετάτη δίωρη ακινητοποίηση των οχηµάτων από τις 5 έως τις 7 τοπρωί θα επαναλάβουν τη στάση εργασίας από τις 10 το βράδυ µέχρι τη λήξη της βάρδιάς τους. Ακινητοποιηµένοι θα µείνουν από τις 12 το µεσηµέρι έως τις 3 το απόγευµα και οισυρµοί του προαστιακού σιδηροδρόµου και τουΟΣΕ, ενώ στο ίδιο διάστηµαδεν θα κινηθούν ούτε τα τρόλεϊ.

Επίσης, από τις 12 το µεσηµέρι έως τις 4 το απόγευµα δεν θα κινηθούν οι συρµοί του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόµου και του τραµ. Στο δίκτυο του τραµ τα οχήµατα θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά από τις 11.30 το πρωί, ενώ θα πραγµατοποιούν δροµολόγια µετά τις 4.30 το

Επίπεδο και «σκοτεινό» το Σύμπαν

Ερευνητές του Πανεπιστήμιου Αix-enΡrovence στη Μασσαλία ανέπτυξαν μια απλή τεχνική η οποία ενισχύει την άποψη ότι το Σύμπαν είναι επίπεδο.

Παράλληλα, με βάση τη συγκεκριμένη μέθοδο, η οποία βασίζεται σε μια θεωρία που αναπτύχθηκε πριν από 30 χρόνια, αποδεικνύεται ότι το Σύμπαν μας αποτελείται κατά 70% από σκοτεινή ενέργεια.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματα αυτά που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Νature» ύστερα από μελέτη ζευγών γαλαξιών που περιστρέφονται ο ένας γύρω από τον άλλον. Οι επιστήμονες μέτρησαν τον βαθμό στον οποίο παραμορφώνεται η εικόνα που λαμβάνεται από

Πράσινες γέφυρες για τους λύκους

Μόλις δύο ετών και διανύει καθημερινά πάνω από 40 χιλιόμετρα. Τρέχει επικεφαλής της ομάδας της, συμβάλλει στην ανατροφή και στην εκπαίδευση των μικρών, παραμονεύει στο σκοτάδι τα θηράματά της και μέσα σε τουλάχιστον 10 ημέρες έχει περιοδεύσει στην «επικράτειά» της, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, περιλαμβάνει 450 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους, υψιπέδων, βουνοπλαγιών και λιβαδιών. Και όλα αυτά τα απολύτως φυσιολογικά και καθημερινά για εκείνη περνούν με ένα απλό σήμα ραδιοεντοπισμού από το ειδικό κολάρο που περιβάλλει τον λαιμό της στις συσκευές καταγραφής της ομάδας βιολόγων που έχουν αναλάβει να προφυλάξουν την απρόσκοπτη μετακίνησή της στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας. Η λύκαινα για την οποία γίνεται λόγος είναι το ζώο που επελέγη από την ομάδα «Καλλιστώ», την περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση, προκειμένου να συμβάλει με την καθημερινή συμπεριφορά της στην προστασία των πληθυσμών των ομοίων της στην ευρύτερη περιοχή του Δομοκού, από όπου τα αμέσως επόμενα χρόνια θα διέρχονται ένας νέος αυτοκινητόδρομος και μια νέα γραμμή τρένου υψηλής ταχύτητας.
«Κατάσκοπος» της αγέλης της

Εδώ και μερικούς μήνες, μετά την ολιγόωρη σύλληψή της από τους βιολόγους της ομάδας «Καλλιστώ» προκειμένου να περιβληθεί τον ειδικό μηχανισμό σε σχήμα κολάρου για τον εντοπισμό της, η λύκαινα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Δίνει άθελά της τα πλέον πολύτιμα δεδομένα

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ σήμερα και αύριο

Να προχωρήσει σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα και αύριο αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσής της.
Οι πράκτορες ζητούν μεταξύ άλλων τη κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων, την άμεση κατάθεση της Νομοθετικής ρύθμισης που κατοχυρώνει το περιεχόμενο των Συμβάσεων, την αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ μέσα από τα πρακτορεία, την άμεση ανανέωση και βελτίωση των υφισταμένων παιχνιδιών, με ανταγωνιστικούς όρoυς καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης με τον ΟΤΕ και άμεση απόδοση του 35% από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης μεταξύ άλλων την καταβολή ενός ευρώ ανά εκκαθαριστικό ανά πράκτορα το οποίο θα παρακρατείται από τα μέλη των σωματείων/ μέλη της ΠΟΕΠΠΠ μέσω του

Πρόστιμα €3,57 δισ. σε επιχειρήσεις για φοροδιαφυγή

Η μία στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος το δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2010 υπέπεσε σε τουλάχιστον μία φορολογική παράβαση. Το αποκαλυπτικό αυτό στοιχείο προκύπτει από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ σε 32.366 επιχειρήσεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι 15.030 από αυτές είχαν υποπέσει σε 903.063 φορολογικές παραβάσεις! Οπως δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα» ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρης, οι περισσότερες από αυτές τις παραβάσεις αφορούν μη έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεων), ενώ σημειώνει ότι όσοι επαγγελματίες εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πέραν των αυστηρών προστίμων χάνουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει μια πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση γι΄ αυτούς της τάξεως των 1.200 ευρώ (12.000 Χ 10% = 1.200 ευρώ).

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, τα συγκριτικά οικονομικά στοιχεία των ελέγχων παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2009. Το συνολικό εκτιμώμενο ύψος προστίμων που καταλογίστηκαν και το ύψος ΦΠΑ υπερδιπλασιάστηκαν, παρουσιάζοντας αύξηση περίπου 136%, ενώ το συνολικό ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν

Επικίνδυνες ακτινοβολίες στο οδοντιατρείο

Στο «απόσπασμα» στέλνουν αμερικανοί επιστήμονες τις οδοντιατρικές αξονικές τομογραφίες κωνικής δέσμης, την τελειότερη τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης της στοματικής κοιλότητας, εξαιτίας των μεγάλων δόσεων ιονίζουσας ακτινοβολίας που δέχεται ο εξεταζόμενος. Εκτιμούν μάλιστα ότι είναι επικίνδυνες για τους ανήλικους, τις εγκύους και τους ηλικιωμένους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι δόσεις ακτινοβολίας από την αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης γνάθων (cone-beam CΤ scanner) μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στο γενετικό υλικό των κυττάρων και να δημιουργήσουν καρκίνους. Οι γιατροί που κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου επισημαίνουν ότι όταν οι ασθενείς υπόκεινται σε αξονική τομογραφία γνάθου διαπερνούν το σώμα τους εκατομμύρια φωτόνια, τα οποία μπορούν να

Τα νέα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στη Λεωφόρο Αθηνών

Κάθε χρόνο ερευνούν περίπου 40.000 εγκληματικές ενέργειες και εξιχνιάζουν 3.000 από αυτές με τη χρήση υπερσύγχρονων τεχνικών και ειδικών μεθόδων. Αναλύουν 3.000 βίντεο από ληστείες και ένοπλες επιθέσεις, ενώ διατηρούν ηλεκτρονική βάση 38.000 σεσημασμένων κακοποιών αλλά και online αρχείο 400 ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις αθλητικής βίας. Επιπλέον προχωρούν σε εξέταση περίπου 500 υποθέσεων με την ανάλυση βιολογικών και γενετικών υλικών, από τις οποίες οι 30-40 αφορούν θέματα πατρότητας και άλλα ενδοοικογενειακά θέματα. Αυτή είναι η δράση του νέου... CSΙ της ΕΛ.ΑΣ. που στεγάζεται εδώ και λίγες εβδομάδες σε ένα υπερσύγχρονο πενταώροφο κτίριο συνολικής έκτασης περίπου 30.000 τετραγωνικών μέτρων στη λεωφόρο Αθηνών. Ενα κτίριο που παραπέμπει σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο, διαθέτει εστιατόρια, τυπογραφείο, γκαράζ 270 θέσεων, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία «Μουσείου του Εγκλήματος».
Ως σήμερα τα Εργαστήρια στεγάζονταν σε έναν χώρο λίγων εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων στον 13ο όροφο του κτιρίου της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με μια σειρά λειτουργικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα πιστοποίησής τους από τους αρμόδιους

Εισφορά 2% για το εφάπαξ στο Δημόσιο

Η λύση της επιβολής πρόσθετης εισφοράς 2% στις αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων για να σωθεί το εφάπαξ και να βγει από την κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία έχει περιέλθει λόγω του κύματος συνταξιοδοτήσεων το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) βρίσκεται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, στον διάλογο που θα ξεκινήσει σύντομα η κυβέρνηση με την ΑΔΕΔΥ για την κατάρτιση του ενιαίου μισθολογίου θα προταθεί η λύση της επιβολής εισφοράς 2% σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους υπέρ του εφάπαξ και η παρακράτηση ενός ακόμη μισθού (του δεύτερου) στους νεοεισερχομένους ώστε να αυξηθούν σε μόνιμη βάση τα έσοδα του Ταμείου και να δημιουργηθεί το αναγκαίο κεφάλαιο που θα διευκολύνει την καταβολή του εφάπαξ στο μέλλον χωρίς την ανάγκη προσφυγής σε

Κλείνει καταστήματα και μειώνει προσωπικό η Citibank

Σε δραστική μείωση του δικτύου καταστημάτων της στην Ελλάδα και σε μείωση του προσωπικού, διαμέσου της παροχής κινήτρων για αποχώρηση από την εργασία, προχωρεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η διοίκηση της τράπεζας Citi.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε κλείσιμο 31 καταστημάτων σε επαρχία και Αττική συρρικνώνοντας κατά το 1/3 το

Σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα για το άσυλο

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε χθες το Προεδρικό Διάταγμα για την παροχή ασύλου σε μετανάστες, που εκκρεμούσε εδώ και μήνες.

Το προεδρικό διάταγμα έχει μεταβατική και προσωρινή ισχύ, καθώς με ειδικό νόμο που προωθείται θα δημιουργηθούν νέες μόνιμες υπηρεσίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου σε όλη τη χώρα.

Οι αιτήσεις που εκκρεμούν

Ο καιρός στις 25.11.2010

Βροχές κατά περιόδους στα δυτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο και στα Δωδεκάνησα, καθώς και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, περιμένουμε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 15 - 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 3 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 20 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα αγγίξουν τους 23 – 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί

Η βαλκανική μαφία των μεταμοσχεύσεων. Σοκ από τις αποκαλύψεις για την κλινική μεταμοσχεύσεων«Medicus» στην Πρίστινα

-Πώς συνδέεται το νέο κύκλωμα εμπορίας οργάνων, που εξαρθρώθηκε στην Πρίστινα, με την παλαιότερη υπόθεση «Κίτρινο σπίτι» στο Μπουρέλι της Αλβανίας.

Κύκλωμα εμπορίας ανθρώπινων οργάνων με τη συμμετοχή και κάλυψη υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων αποκαλύφθηκε στην Πρίστινα έπειτα από έρευνες της τοπικής αστυνομίας και της ευρωπαϊκής αποστολής στο Κοσσυφοπέδιο, EULEX.


Οι μαφιόζοι στρατολογούσαν απελπισμένους και πάμφτωχους δότες από τη Μολδαβία, την Τουρκία, το Καζακστάν, τους μετέφεραν στο Κόσοβο, στην ιδιωτική ουρολογική (!) κλινική «Medicus», όπου και πραγματοποιούσαν την παράνομη μεταμόσχευση οργάνων, κυρίως νεφρών, σε πλούσιους ασθενείς από το Ισραήλ, τον Καναδά και τη Γερμανία. Οι γιατροί και οι μαφιόζοι που έστηναν την όλη επιχείρηση εισέπρατταν έως και 100.000 ευρώ από κάθε ασθενή και έδιναν περί τις 15.000 ευρώ στα θύματά τους. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι μόνο το 2008 έγιναν πάνω από 20 παράνομες μεταμοσχεύσεις οργάνων από ένα κύκλωμα που φαίνεται πως δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια τα τελευταία 11 χρόνια.

Ο εισαγγελέας της EULEX, Τζόναθαν Ράντελ, απήγγειλε βαριές κατηγορίες σε εννέα άτομα, επτά από τα οποία θα προσαχθούν σύντομα σε δίκη ενώ άλλα δύο αναζητούνται από την Ιντερπόλ.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Υγείας του Κοσόβου, Ιλίρ Ρετσάι, που παρείχε κάλυψη στους μαφιόζους, ο ιδιοκτήτης της ιδιωτικής κλινικής «Medicus»,

Δυσλειτουργική αιμορραγία της μήτρας

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να παραπονιούνται οι γυναίκες στο γυναικολόγο τους για απώλεια μεγάλης ποσότητας αίματος κατά την έμμηνο ρύση (περίοδο). Επίσης οι αιμορραγίες αυτές μπορεί να απασχολούν τις γυναίκες για αρκετό καιρό προτού ζητήσουν τη βοήθεια του γιατρού τους.


Σε γενικές γραμμές μπορούμε να διαχωρίσουμε τις αιμορραγίες σε αυτές όπου βρίσκουμε το γενεσιουργό αίτιο της αιμοραγίας και στις "ιδιοπαθείς".

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο γυναικολόγος είναι να πάρει ένα καλό ιστορικό της ασθενούς. Το πλήρες γυναικολογικό ιστορικό, οι πιθανές ασθένειες και τα φάρμακα που λαμβάνει η ασθενής, μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τη διάγνωση και την πιθανή λύση του προβλήματος. Διαταραχές της πήξης του αίματος, η λήψη αντιπηκτικών ή αντιφλεγμονωδών φαρμάκων οδηγούν σε αλλοιωμένα χαρακτηριστικά πήξης του αίματος και σε μεγαλύτερες απώλειες κατά την έμμηνο ρύση.

Η κλινική εξέταση και το υπερηχογράφημα μήτρας και ωοθηκών που πάντα πρέπει να γίνονται, δίνουν πάρα πολύ σημαντικές πληροφορίες. Ειδικότερα με το διακολπικό υπερηχογράφημα αναγνωρίζονται ανατομικές ανωμαλίες της μήτρας (π.χ. διαφράγματα, ινομυώματα) που ανάλογα με