www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Η Ελλάδα μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος της Ευρώπης»

Μία δυναμική προοπτική επιχείρησε να δώσει στο διεθνή ρόλο της χώρας ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όταν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες δήλωσε πως: «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος της Ευρώπης».


Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι απ’ όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της η κυβέρνηση προσπαθεί και έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει τόσο τις δανειακές ανάγκες της χώρας, όσο και το έλλειμμα αξιοπιστίας που άφησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από την προοπτική δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού οικονομικών κρίσεων, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα τάχθηκε εξ αρχής υπέρ αυτής της προοπτικής. «Σήμερα η Ελλάδα έχει προτάσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως ευελπιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες να επιτευχθεί τελική συμφωνία, η οποία θα δώσει οριστική λύση στα προβλήματα των κρατικών χρεών των μελών της ευρωζώνης.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στις χθεσινές συζητήσεις, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι δεν τέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις από την γαλλογερμανική πλευρά, αλλά προβλήθηκαν μερικές

Εμφανίστηκε ο 4ος «Ιππότης της Αποκάλυψης» στην Αίγυπτο;




Ένα βίντεο από ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου msnbc που δείχνει τα επεισόδια στην πλατεία Tahrir την ημέρα όπου οπαδοί και Mubarak και διαδηλωτές «αντάλλαζαν» μεταξύ τους βόμβες μολότοφ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εξαιτίας αυτού που φαίνεται.


Και αυτό που φαίνεται προκαλεί –ίσως και την ανατριχίλα σε μερικούς- είναι ένα όραμα που στην κίνηση της κάμερας μοιάζει με κάποιον καβαλάρη επάνω στο άλογό του! (στο 1:18 του βίντεο). Και σαν να μην έφτανε αυτό τόσο ο «ιππέας» όσο και το «άλογό» του είναι στην απόχρωση του πράσινου

Ο καιρός στις 05.02.2011

Βελτιωμένο καιρό στα ηπειρωτικά με χαμηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από -1 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 12 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 6 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΒΑ μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις με βαθμιαία