www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ας πάρουν πίσω την έδρα μου»


«Καταρχάς, έχει γίνει πολύ φασαρία για το τίποτα και δεν υπάρχει κανενός είδους σύγκρουση μεταξύ εμού και του ΛΑΟΣ. Δεν έχει να κάνει με το υπουργείο, απ’ το υπουργείο παραιτήθηκα, έφυγα σήμερα. Έχει να κάνει με το ν/σ που έφτιαξα ως υφυπουργός. Μπαίνει στην Επιτροπή, μάλλον αύριο, για να καταλάβετε γιατί μιλάμε και θέλω και έχω το δικαίωμα να είμαι μέσα στην Επιτροπή, ως Βουλευτής πια, γιατί δεν μπορώ να

«Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο»

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Ευάγγελου Μυτιληναίου ότι «η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο». Η φράση αυτή διατυπώθηκε από τον επιχειρηματία σε συνέντευξή του στο Bloomberg και, όπως είναι φυσικό, έχει κάνει το γύρο του κόσμου, αφού έχει αναπαραχθεί από μεγάλα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα, όπως το Businessweek και η Washington Post.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλα τα δίκτυα έχουν επιλέξει αυτή τη δήλωση για τίτλο, καθώς είναι η πρώτη φορά, που μέλος του ελληνικού επιχειρείν τοποθετείται δημόσια για το θέμα, μιλώντας για πλεονεκτήματα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του πρακτορείου αν ο ίδιος επιθυμεί η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή, απάντησε: «Η επιστροφή στη δραχμή θα

Κατάληψη της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης


Στην κατάληψη του κτιρίου της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης προχώρησε ομάδα πολιτών της Κομοτηνής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του νέου μνημονίου.

Αργά το απόγευμα η συνέλευση των καταληψιών αποφάσισε να μην αποχωρήσουν από το κτίριο, συνεχίζοντας και αύριο την

Διώξεις για πλημμελήματα


Διώξεις για πλημμελήματα ασκήθηκαν σε 36 άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή το βράδυ κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η αστυνομία απέστειλε στον Εισαγγελέα πέντε δικογραφίες εκ των οποίων:

- Οι πρώτες τρεις αφορούν 10 άτομα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της κλοπής (πλημμέλημα) και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο.

- Η τέταρτη δικογραφία αφορά την απόπειρα κατάληψης στο Δημαρχείο και σε βάρος των 24 συλληφθέντων - μεταξύ τους και ένας ανήλικος - ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακή ειρήνης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.

- Μία δικογραφία αφορούσε δύο ανήλικους, εκ των οποίων ο ένας διώκεται για κατοχή εκρηκτικών (κακούργημα), απόπειρα σωματικής βλάβης και διατάραξη κοινής ειρήνης και ο

Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας


Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας και βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλου, που βρίσκεται στην οδό Μαιζώνος στο κέντρο της Πάτρας, πραγματοποίησαν άγνωστοι που έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι προκάλεσαν αρκετές φθορές και κατόπιν συνέχισαν την πορεία τους στο κέντρο της πόλης.

Λίγη ώρα πριν οι άγνωστοι νεαροί είχαν εισβάλλει σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Πάτρας, όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση της

Προσφυγή ΄Ακη Τσοχατζόπουλου κατά των περιοριστικών όρων


Προσφυγή κατά της απόφασης του Εφέτη Θεοδ. Κανελλόπουλου στο μέρος που αφορά το ύψος της χρηματικής εγγύησης και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα κατέθεσε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, που ελέγχεται για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».

Ο πρώην υπουργός ζητά από τον Εφέτη να λάβει απόφαση μείωσης του ποσού των 150.000 που όρισε ως χρηματική εγγύηση αλλά και άρσης του περιοριστικού όρου της

Αντ. Σαμαράς: Τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω


«Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω», διεμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με τα επεισόδια και τις λεηλασίες στο κέντρο της Αθήνας.
Ακολουθεί η πλήρης δήλωσή του:

«Την πόλη την διέλυσαν, την αγορά τη διέλυσαν, επέλεξαν παραδοσιακά κτήρια επίτηδες και τα έκαψαν.

Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους

Δεν απεργούν τελικά αύριο οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης


Δεν θα πραγματοποιηθεί η εξαγγελθείσα για αύριο Τρίτη απεργία των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της ομοσπονδίας τους ΟΛΜΕ , και θα μετακινηθεί σε άλλη ημερομηνία.

Η οριστικοποίηση της νέας ημερομηνίας θα γίνει έπειτα από συνεννόηση με τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, προκειμένου να συμπέσουν οι κινητοποιήσεις τους.

Μάλιστα οι καθηγητές υπενθυμίζουν ότι η εβδομάδα 13-17 Φεβρουαρίου έχει καθοριστεί ως το διάστημα κατά

Συγχαίρει η Δράση τους προέδρους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τον Πρωθυπουργό


Συγχαίρει η Δράση τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας «γιατί χάρη στην καθαρή και σθεναρή στάση τους η Ελλάδα απέφυγε χθες μια καταστροφική εξέλιξη».

Προσθέτει πάντως πως «για να έχει αποτέλεσμα η χθεσινή γενναία και οδυνηρή απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών είναι απαραίτητο να μη χαθεί ούτε μια μέρα από σήμερα. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των προβλέψεων της δανειακής σύμβασης, όχι απλώς εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, αλλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έτσι μόνο θα μειωθεί το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας, θα αρχίσει η απόδοση των μεταρρυθμίσεων και θα υπάρξει η

Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη καταλαμβάνει την έδρα της Μ. Τσόκλη


Τη θέση της Μάγιας Τσόκλη στη Βουλή καταλαμβάνει η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, δεύτερη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Η πρώτη αναπληρωματική του ψηφοδελτίου και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών Σταυρούλα Σαλουφάκου δεν αποδέχθηκε τη βουλευτική έδρα.

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο

Μ. Βορίδης: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με κανέναν


Δεν θέλησε ο Μάκης Βορίδης να αποσαφηνίσει τις μελλοντικές του κινήσεις, μετά τη διαγραφή του από το ΛΑΟΣ και μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ σημείωσε ότι δεν έχει κάνει καμιά συζήτηση με κανέναν.

Ως προς την απόφασή του να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «ήταν μια πράξη συνείδησης, αρχής και σταματά εκεί».


Εκτίμησε, πάντως, ότι στο πολιτικό

ΕΒΕΑ: 170 οι πληγείσες επιχειρήσεις από τα επεισόδια


Σε 170 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα χθεσινά επεισόδια σύμφωνα με την καταγραφή που έκαναν ειδικά κλιμάκια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Τα συνεργεία κατέγραψαν τις καταστροφές στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και ειδικότερα στις οδούς Αμαλίας, Φιλελλήνων, Μητροπόλεως, Ερμού, Καρ. Σερβίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σόλωνος, Πατησίων, στην Ομόνοια και το Μοναστηράκι.

Συγκεκριμένα, 45 επιχειρήσεις (ένδυσης, υπόδησης, κινητής τηλεφωνίας, εστίασης, οικιακών ειδών, κοσμημάτων, σούπερ μάρκετ, βιβλίων κ.λπ.) υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή λόγω

Κυβερνητική κάλυψη στον Χ.Παπουτσή


Δεν υπάρχει θέμα παραμονής του Χρ. Παπουτσή στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, βάζοντας φρένο στη συζήτηση για παραίτηση ή αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Παπουτσής εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού και όπως διευκρίνισε ο κ. Καψής, αντικείμενο της σημερινής συνάντησής τους στο Μαξίμου είναι η ενημέρωση του κ. Παπαδήμου για τα θλιβερά γεγονότα στο κέντρο της πρωτεύουσας και το τι μέτρα θα ληφθούν από εδώ και στο εξής, προκειμένου να μην επαναληφθούν και να λογοδοτήσουν οι ένοχοι.

Το τι πήγε στραβά, δεν είναι ζήτημα πολιτικό, αλλά επιχειρησιακό και αφορά την Αστυνομία,

Παραιτήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάγια Τσόκλη


Την παραίτησή της υπέβαλε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Μάγια Τσόκλη επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Η κ. Τσόκλη συμμετείχε στη χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα δανειακή

Εικόνες καταστροφής στη Νομική

Έληξε τα ξημερώματα η κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, που είχε αρχίσει από ομάδες φοιτητών και πολιτών το απόγευμα της Πέμπτη, και σήμερα ο κοσμήτορας και οι πρυτανικές αρχές έκαναν τον απολογισμό των ζημιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις, έχουν κλαπεί οι 10 από τους 16 προτζέκτορες, έχουν καταστραφεί όλες οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις και έχουν κλαπεί όλα τα μικρόφωνα. Όλοι οι πυροσβεστήρες έχουν αφαιρεθεί και προφανώς είχαν χρησιμοποιηθεί ως «όπλα». Μέσα σε αίθουσα μυρίζει έντονα βενζίνη, κάτι που κάνει τους καθηγητές να υποπτεύονται ότι ενδεχομένως εκεί παρασκευάστηκαν μολότοφ. Σε άλλες αίθουσες βρήκαν υπολείμματα εστιών φωτιάς. Επίσης, όλα τα μάρμαρα που υπήρχαν μέσα ήταν σπασμένα και τοποθετημένα σε κουβάδες που στη συνέχεια

«Οι κουκουλοφόροι μου ζήτησαν χρήματα για να μην κάψουν το Άστυ», λέει ο ιδιοκτήτης του

Δύο από τα «στολίδια» της Αθήνας υπέστησαν σοβαρές ζημιές το βράδυ της Κυριακής, όταν στη διάρκεια επεισοδίων στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος τυλίχτηκαν στις φλόγες δύο ιστορικά σινεμά, το «Αττικόν» και το «Άστυ».

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του ιστορικού σινεμά «Άστυ», Γιώργου Στεργιάκη ο οποίος μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Αθήνα 9,84 δήλωσε ότι οι κουκουλοφόροι του ζήτησαν χρήματα για να μην κάψουν τον κινηματογράφο.

Όπως αποκάλυψε τους έδωσε τα χρήματα που ζητούσαν και έτσι αποφεύχθηκε να καεί ολοσχερώς το ιστορικό σινεμά. Ο κ. Στεργιάτος δεν αποκάλυψε το χρηματικό ποσό που τους έδωσε για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί.

«Δεν είχαμε βοήθεια, ούτε από την αστυνομία, ούτε από κανέναν. Κατέβηκαν οι γνωστοί κουκουλοφόροι, μας ζήτησαν και λεφτά για να μη κάψουν το μαγαζί μας. Και η αστυνομία δεν

Διόρθωση τυχόν λαθών κτηματολογικών στοιχείων από 15/2 για άλλες εννέα περιοχές


Τη δυνατότητα διόρθωσης λαθών και παραλείψεων αλλά και να δηλώσουν έστω τώρα το δικαίωμά τους θα έχουν οι πολίτες μέσω του προγράμματος ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων σε εννέα περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, που ξεκινά την Τετάρτη.

Πρόκειται για τις περιοχές: Αγιος Στέφανος, Ανθούσα, Διόνυσος, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Ραφήνα, Ροδόπολη (Μπάλας) και Σταμάτα, με τις οποίες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα αναρτήσεων κτηματολογικών στοιχείων σε 33 περιοχές της χώρας που άρχισε σταδιακά από τον περασμένο Ιούνιο.

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης διόρθωσης/ένστασης είναι δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού, δηλαδή έως τις 17 Απριλίου, ενώ για τους κατοίκους εξωτερικού είναι τέσσερις μήνες,

Εκλογές τον Απρίλιο


Η κυβέρνηση πρώτα θα ολοκληρώσει το Μάρτιο το έργο της και θα γίνουν εκλογές τον Απρίλιο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών

Αγανακτισμένος έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση σε ένα 5ευρω!

Μέσα σε λίγες ώρες, το πρωτότυπο μήνυμα ενός αγανακτισμένου πολίτη προς την κυβέρνηση έχει κάνει ρεκόρ

Καστανίδης και Λούκα φτιάχνουν νέο κόμμα;

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό καθώς η χθεσινή ψηφοφορία με το πρωτοφανές κύμα διαφοροποιήσεων και τις μεταμεσονύκτιες διαγραφές απελευθερώνουν δυνάμεις και στα δύο μεγάλα κόμματα.


Και αν στη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα είναι περισσότερο περίπλοκα, στο ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον σαφέστερα.

Ολα δείχνουν ότι στις αμέσως προσεχείς ημέρες θα συγκροτηθεί μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα πληροί μάλιστα και τις προϋποθέσεις του κανονισμού της Βουλής καθώς θα ξεπερνά τους 10 βουλευτές και μπορεί υπό προϋποθέσεις φτάσει και τους 15 οπότε θα έχει και δικαίωμα να προκαλεί ονομαστικές ψηφοφορίες. Θα έχουν όλα τα δικαιώματα του κανονισμού, θα έχουν πρόεδρο κοινοβουλευτικής ομάδας και όλα τα προνόμια που δεν

Μπαρόζο: Χάος θα έφερνε η καταψήφιση του μνημονίου


«Χάος και καταστροφή» θα έφερνε η μη υιοθέτηση του δεύτερου οικονομικού προγράμματος από την ελληνική βουλή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Παρά τις αρνητικές προβλέψεις, το ελληνικό Κοινοβούλιο, που αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό, υιοθέτησε το πρόγραμμα της Ελλάδας», δήλωσε σήμερα ο Μπαρόζο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Η εναλλακτική επιλογή θα ήταν το χάος και- όπως είπε ο Έλληνας

Έτοιμη για download η καινούρια έκδοση του Chrome


Σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Chrome για Android, η Google έκανε διαθέσιμη για download τη νέα έκδοση του Chrome. 

Αν και δεν έχει δραματικές διαφορές από τις προηγούμενες εκδόσεις, διαφοροποιείτε σε δύο πολύ βασικά
χαρακτηριστικά.

Το πρώτο είναι η αυξημένη ασφάλεια. Ο νέος Chrome περιλαμβάνει αυτόματη λειτουργία ελέγχου των εκτελέσιμων αρχείων (π.χ. .exe ή .msi) που κατεβάζει ο χρήστης και όταν εντοπίσει κάτι ύποπτο, εμφανίζει

ΝΔ: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέφει περιουσίες


Στην οδό Σταδίου μετέβη σήμερα ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Νότης Μηταράκης, συνομίλησε με πολίτες που εργάζονται στην περιοχή αλλά και με επιχειρηματίες, τα καταστήματα των οποίων υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την δράση των κουκουλοφόρων.


Εξέφρασε τον αποτροπιασμό του «για τις εκτεταμένες καταστροφές που για άλλη μια φορά προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας» και πρόσθεσε:

Φ. Κουβέλης: Aνηλεές χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων


Για ανηλεές χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων μετά και το δεύτερο μνημόνιο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.


Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ακόμη ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια αποδυνάμωση και περαιτέρω αποσάθρωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα».

Αναφερόμενος στην κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο και τόνισε ότι πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου αυτοί οι δυο Οργανισμοί, όχι μόνο να διατηρηθούν,

Στον Πρωθυπουργό ο Χρήστος Παπουτσής στις 15.00


Δεκτός από τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, θα γίνει στις 15.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός

Να παραδώσει την έδρα του αναμένει από τον Α. Γεωργιάδη ο ΛΑΟΣ


«Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε, τόσο με δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, ότι προτίθεται να παραδώσει την έδρα του», αναφέρει

Όλι Ρεν: Ζωτικής σημασίας η υλοποίηση των μέτρων


Για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα είχε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία για την ελληνική κοινωνία προειδοποίησε με σημερινές του δηλώσεις ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, στον απόηχο των μαζικών κινητοποιήσεων και επεισοδίων που επισκίασαν τη χθεσινή ψηφοφορία των μέτρων λιτότητας στην Αθήνα.

Ο κ. Ρεν συνέστησε στην ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει πολιτική βούληση προκειμένου να υλοποιηθούν τα μέτρα που προβλέπει το νέο πρόγραμμα διάσωσης, προς όφελος του ελληνικού λαού.

«Οι επιπτώσεις από μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία στην Ελλάδα θα είναι πολύ χειρότερες για την ελληνική κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα πυροδοτούσε στην Ευρώπη η αδυναμία της Ελλάδας να εξασφαλίσει την επείγουσα χρηματοδότηση.

Επίσης, ο επίτροπος επί οικονομικών και νομισματικών θεμάτων της ΕΕ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα δρομολογήσει εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα εν όψει της συνόδου του

Ανδρέας Λοβέρδος: Αλλαγή ηγεσίας αμέσως μετά το Εurogroup


Επιτάχυνση των διαδικασιών για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, να συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο και να αναπροσαρμόσει τις ημερομηνίες που έχει προσδιορίσει, υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στον Real FΜ, επισημαίνοντας ότι μετά τις χθεσινές διαγραφές και τη δική του προ ημερών κίνηση υπάρχει

Κ. Μίχαλος: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα


«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα απαιτείται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μια σκληρή από ελληνικής πλευράς, διαπραγμάτευση», εκτίμησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), αναφερόμενος στην υπερψήφιση του νέου Μνημονίου.

Ο κ. Μίχαλος επισήμανε ότι «η Βουλή των Ελλήνων επέλεξε να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και τα σκληρά μέτρα που τη συνοδεύουν, καθώς και το PSI. Και η επιλογή αυτή έγινε, παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι εκπρόσωποι της τρόικας που επέβαλε το Μνημόνιο, ακόμα και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που συμφώνησε σε αυτό και ανέλαβε να το εφαρμόσει,

Επιστολή διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ στο Ευρωκοινοβούλιο


Την άμεση παρέμβαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ζητεί η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς στον πρόεδρό του Μάρτιν Σουλτς, αλλά και στα μέλη του ανώτατου οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει «την παραβίαση μέσω της νέας δανειακής σύμβασης, ουσιωδών κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που προστατεύονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και το κοινωνικό κεκτημένο».

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «οι απαιτήσεις και οι όροι της τρόικας και

Τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα


Πρώτη είδηση είναι σήμερα στα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης η ψήφιση του «εξαιρετικά αντιδημοφιλούς νομοσχεδίου» από το ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς και οι μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας πολλών δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, οι οποίες ωστόσο επισκιάστηκαν από τις εικόνες της «φλεγόμενης» Αθήνας.

«Οι μαζικές κινητοποιήσεις και τα βίαια επεισόδια στους δρόμους προϊδεάζουν για τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση στην επιβολή του πακέτου περικοπών, το οποίο σύμφωνα με τους επικριτές του καταδικάζει την οικονομία σε ένα καθοδικό σπιράλ που οδηγεί σε ακόμη βαθύτερη ύφεση, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Με την έγκριση των μέτρων λιτότητας που αποτελούν προϋπόθεση για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, δόθηκε δεύτερη ευκαιρία στους Ευρωπαίους ηγέτες μέσα στην ίδια εβδομάδα να

Πυρκαγιά τα ξημερώματα στα γραφεία και τις αποθήκες της Sprider Stores


Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της Sprider  Stores στην Ανθούσα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά η οποία έχει προξενήσει εκτεταμένες ζημιές.

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως προς το παρόν δεν δύναται να εκτιμήσει τις οικονομικές

Φτιάχνουν ... κόμμα οι διεγραμμένοι

Πρωτοφανείς ανατροπές στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκάλεσαν οι κατά καιρούς διαφοροποιήσεις βουλευτών στην πολιτική των μνημονίων.

Οι εκλογές του 2009 εξασφάλισαν 160 έδρες στο ΠΑΣΟΚ, 91 στη ΝΔ, 21 στο ΚΚΕ, 15 στον ΛΑΟΣ και 13 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, μετά την ψήφιση και της δεύτερης δανειακής σύμβασης, η δύναμη των κομμάτων έχει περιοριστεί σημαντικά, με δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, από τις εκλογές μέχρι και σήμερα, περιόρισαν τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ στις 131 έδρες, της ΝΔ στις 62 έδρες, του ΛΑΟΣ στις 14, του ΣΥΡΙΖΑ στις 9

Κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας παραμένουν κλειστοί

Βομβαρδισμένο τοπίο είναι η Αθήνα. Κεντρικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί προκειμένου να καθαριστούν από τις πέτρες, τα σπασμένα μάρμαρα και τα χημικά που υπάρχουν. Ιστορικά κτίρια όπως ο κινηματογράφος Αττικόν, παραδόθηκαν ολοσχερώς στις φλόγες. Εμπορικά καταστήματα λεηλατήθηκαν και στη συνέχεια ζώστηκαν στις φλόγες.

Η πλατεία Κοραή δεν θυμίζει σε

΄Ερευνα για τις χθεσινοβραδινές κυβερνοεπιθέσεις


Σε εξέλιξη είναι έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πτώση, χθες τη νύχτα, των ιστοσελίδων του Πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛ.ΑΣ, της Βουλής, κ.α..

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από μαζική και ταυτόχρονη είσοδο χρηστών στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, στην οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το σύστημα, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να θεωρούν πολύ

Κάντε υπομονή...




Ο Μίκης Θεοδωράκης κατηγορεί την αστυνομία

Την Αστυνομία κατηγόρησε πριν από λίγο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Πρωϊνό ant1" για την

Το γλαύκωμα ξεκινά από το... στομάχι!


Η δίκη του έχει ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά την πρόκληση έλκους του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου και η επιστημονική ετυμηγορία είναι οριστική: ο κατηγορούμενος κρίθηκε «ένοχος». Το μικρό όμως ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Η.pylori), περί ου ο λόγος, φαίνεται τελικώς ότι πρέπει να καθίσει στο «εδώλιο του κατηγορουμένου» για πρόκληση πολύ περισσότερων... εγκλημάτων στον ανθρώπινο οργανισμό. Διαφορετικές μελέτες, η πλειονότητα των οποίων φέρει ελληνική υπογραφή, μαρτυρούν ότι το Η.pylori πιθανότατα συνδέεται και με νευροεκφυλιστικές νόσους, όπως το γλαύκωμα, το Αλτσχάιμερ, η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος του Πάρκινσον. Οι αναπάντεχες αυτές συσχετίσεις οι οποίες «χτίζονται» ολοένα και περισσότερο μέσα από ερευνητικά δεδομένα ελπίζεται ότι κάποια ημέρα θα προσφέρουν σημαντική χείρα βοηθείας στην κλινική πράξη. Ισως μελλοντικά η καταδίκη εις θάνατον του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού μέσω της απλής εκρίζωσής του από τον άνθρωπινο οργανισμό, να να χαρίσει περισσότερη και καλύτερη ζωή

Whitney Houston: Πνίγηκε στην μπανιέρα ξενοδοχείου


Η 48χρονη τραγουδίστρια Whitney Houston, βρέθηκε νεκρή μέσα στο μπάνιο του ξενοδοχείου «Beverly Hilton» στο Λος Άντζελες από τον σωματοφύλακά της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η διάσημη τραγουδίστρια φαίνεται πως πνίγηκε στην μπανιέρα του δωματίου της έπειτα από υπερβολική δόση ενός κοκτέιλ ηρεμιστικών χαπιών και αλκοόλ.

Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου «Beverly Hills Hilton», βρέθηκαν πολλά μπουκάλια Lorazepam, Valiun και Xanax.

Οι γιατροί που έσπευσαν στο δωμάτιό της, προσπάθησαν μάταια να την επαναφέρουν στη ζωή, όμως στις 03.55 τα ξημερώματα (τοπική ώρα)

Νέα μολότοφ για τους κουκουλοφόρους

Το νέο μεγάλο όπλο των αντιεξουσιαστών - που χρησιμοποιήθηκε στα χθεσινά επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας - έχει όνομα φιδιού.

Η μολότοφ-κόμπρα όπως τη βάφτισαν οι ιταλοί εφευρέτες της, αποτελεί τα δύο τελευταία χρόνια το επίσημο όπλο των αναρχικών. Μια βόμβα φτιαγμένη από φθηνά υλικά αλλά με τρόπο ώστε να προκαλεί μεγάλη ζημιά.

Στην απλή της μορφή αποτελείται από πλαστικό μπουκάλι των 500 ή

Σε εξέλιξη φωτιά στο κτίριο του Ελευθερουδάκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα φωτιές στο κέντρο της πόλης, μετά τα επεισόδια που έφερε το μνημόνιο και η ψήφισή του.

Αυτή τη στιγμή στις φλόγες έχει τυλιχτεί το κτίριο στο ισόγειο του οποίου βρίσκεται το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης στην Πανεπιστημίου, με τη φωτιά να έχει επεκταθεί μέχρι τον 4ο όροφο.

Εξήντα επτά άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων κατά τα χθεσινά επεισόδια, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, δολιοφθορές κατά κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές αντικειμένων και εμπορευμάτων από καταστήματα. Παράλληλα προσήχθησαν και

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έπραξα κατά τη συνείδηση μου»


«Έπραξα κατά τη συνείδησή μου», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τη νέα δανειακή στη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο βουλευτής παρέκαμψε τη γραμμή του κόμματος και ψήφισε υπέρ του

Εκτός λειτουργίας οι ιστοσελίδες του πρωθυπουργού και της αστυνομίας


Εκτός λειτουργίας από χθες βρίσκονται οι ιστοσελίδες του πρωθυπουργού (www.primeminister.gov.gr) και της αστυνομίας, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, των Γενικών Αρχείων του Κράτους, του ΠΑΣΟΚ και η προσωπική ιστοσελίδα του

Βάσω Παπανδρέου: Δεν μπορούν να διαγράψουν τις απόψεις και την πορεία μου

«Με διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ αλλά και δεν μπορούν να διαγράψουν ούτε τις απόψεις ούτε την πορεία μου», δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου μετά τη

Χρ. Παπουτσής: Εδρασαν και πάλι τα άκρα


«Δυστυχώς, και πάλι τα άκρα έδρασαν. Και δυστυχώς έδρασαν βανδαλίζοντας την Αθήνα, προσβάλλοντας την Ελληνική Δημοκρατία», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια.

Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι «ορισμένοι είναι αδιόρθωτοι. Συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο είτε να χαϊδεύουν αυτιά, είτε να συγκαλύπτουν, είτε να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι με τον τρόπο αυτό αποπροσανατολίσουν τους πάντες και δεν επιτρέπουν στην Πολιτεία να αντιμετωπίσει με οργανωμένο τρόπο φαινόμενα ακραία».

Ερωτηθείς αν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο, απάντησε: «σαράντα πυρκαγιές στο κέντρο της Αθήνας ήταν τυχαίες; Ήταν αυθόρμητες; Νομίζετε ότι όλα αυτά έγιναν μήπως από τις οργανωμένες

M. Boρίδης: Επραξα κατά τη συνείδησή μου


Έπραξα κατά τη συνείδηση μου σε μια κρίσιμη για το έθνος ψηφοφορία, δήλωσε ο διαγραφείς βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.

Σημείωσε ότι ο βουλευτής πράττει κατά το Σύνταγμα και τόνισε ότι τώρα πρέπει να προχωρήσουμε ως έθνος στα βήματα που είναι απαραίτητα,

Διαγραφές από τη Νέα Δημοκρατία


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Α΄Αθηνών κα Έλενα Κουντουρά, ʼ Αθηνών κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη, ʼρτας κ. Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Αττικής κ. Γιώργο Βλάχο, Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζήμα, Δωδεκανήσου κα Τσαμπίκα Ιατρίδη, Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Ευβοίας κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Α΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο

199 «ναι» στη νέα δανειακή σύμβαση


Με τη θετική ψήφο της πλειονότητας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα η νέα δανειακή σύμβαση, παρά τις δεκάδες διαρροές που σημειώθηκαν στα δύο μεγάλα κόμματα, οδηγώντας σε μαζικές διαγραφές.

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ αποχώρησαν από την ψηφοφορία (πλην των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη που παρέμειναν και υπερψήφισαν) ενώ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισαν το νομοσχέδιο. «Ναι» στη δανειακή σύμβαση είπαν οι

Δήλωση του Πρωθυπουργού για τα επεισόδια

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τα επεισόδια που εκτυλίσσονται έξω από αυτή την αίθουσα, που δυστυχώς αμαυρώνουν τις απόλυτα νόμιμες σε μια δημοκρατία, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι βανδαλισμοί, η βία και η καταστροφή δεν έχουν θέση στη δημοκρατία και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Θα ήθελα να κάνω μια έκκληση σε όλους σας και στους

Λ. Παπαδήμος: Iστορική αδικία να πτωχεύσουμε


«Θα είναι μια τεράστια αδικία της ιστορίας, η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, που βίωσε έναν εμφύλιο και μια δικτατορία, αλλά πρόκοψε, έφτιαξε την ευημερία της, οικοδόμησε μια δημοκρατία, θεσμούς και αξίες, να φτάσει στην πτώχευση και να βρεθεί, από ένα ακόμα λάθος, σε εθνική απομόνωση και εθνική απόγνωση», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Όπως είπε, η εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται ότι μεσοπρόθεσμα - πιθανότατα στη διάρκεια του 2013 - θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην ανάπτυξή της με ρυθμούς 2,5% - 3% το 2014 και 2015.

Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού:



«Πριν ξεκινήσω την ομιλία μου, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τα επεισόδια που εκτυλίσσονται έξω από αυτή την αίθουσα, που δυστυχώς αμαυρώνουν τις απόλυτα νόμιμες σε μια

Ο καιρός στις 13.02.2012


Βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας με χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και βελτίωση από το απόγευμα, περιμένουμε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 ως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 3 ως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 ως 13 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα