www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

«Έπεσε» και το αναλογικό σήμα του Alter από Υμηττό

Το Alter δεν εκπέμπει πλέον και αναλογικά από τον Υμηττό.Τι λένε όμως οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter, που μάχονται εδώ και μήνες;


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Alter δεν εκπέμπει αναλογικά με απόφαση του κ Στάθη Γκότση, που πρόσφατα ανέλαβε νέος πρόεδρος του ΔΣ της “Ελεύθερης Τηλεόρασης”, ο οποίος έδωσε εντολή και «έπεσε» το σήμα από τον Υμηττό και απειλεί να κάνει το ίδιο και με το σήμα της Πάρνηθας με εισαγγελική παρέμβαση.

Η φαρσοκωμωδία συνεχίστηκε με την δήλωση του ιδίου πως το θέμα ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ και πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ να ανοίξει διάλογο μαζί μας. Μάλιστα μας κατηγόρησε για φθορά

«Βάλανε μπρος τις μηχανές εκτύπωσης χρήματος»

«Στην Ελλάδα βάλανε μπροστά τη μηχανή εκτύπωσης χρήματος», υποστηρίζει η Die Welt.

Η γερμανική εφημερίδα παραθέτει στοιχεία έρευνας του ελβετικού τραπεζικού ομίλου UBS, τα οποία δείχνουν ότι ο ισολογισμός της Τράπεζας της Ελλάδας έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2010.

O Στεφάν Ντεό οικονομικός αναλυτής της UBS αναφέρει

Γ. Καρατζαφέρης: Ο,τι επιτεύχθηκε ήταν δουλειά όλων μας


«Ό,τι επιτεύχθηκε ήταν δουλειά όλων μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφερόμενος στα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης του νέου Μνημονίου.

Επισήμανε ότι «άλλος υπερασπίστηκε το ένα, άλλος το άλλο. Αλλος πρότεινε το "α" άλλος το "β"» ενώ εκτίμησε ότι υπήρξε μία υπεροχή στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του νέου Μνημονίου σε σύγκριση με το παλιό. Πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση δεν ήταν αγώνας ταχύτητας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αλλά «σκυταλοδρομία 4 Χ 100» ενώ εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα έχει σημασία και όχι ποιος δρομέας

Αποφύγαμε τα χειρότερα, δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς και ζήτησε εκλογές


«Αποφύγαμε τα χειρότερα, τα πιο υφεσιακά από όσα μας ζήτησαν, αλλά κάποια δεν αποφεύχθηκαν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ζητώντας παράλληλα εκλογές.

Όπως ανέφερε, «ποτέ η Ελλάδα δεν τις είχε περισσότερο ανάγκη από ότι τις έχει σήμερα», προσθέτοντας πως χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα έχει νωπή και ισχυρή εντολή.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση των τελευταίων ημερών υποστήριξε πως η ΝΔ πέτυχε «αρκετά πράγματα»:
«αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Το ζήτημα δεν είχε κλείσει όπως διαδίδουν κάποιοι

"ματαιώσαμε την οριζόντια περικοπή επικουρικών συντάξεων. Επέμεινα να εξαιρεθούν από κάθε μείωση οι χαμηλότερες επικουρικές και κύριες συντάξεις και έτσι έγινε. Δεν ετέθη ποτέ θέμα να διαλέξουμε τάχα αν θα περισώσουμε τις κύριες ή τις επικουρικές. Η τρόικα επέμενε να γίνουν

Σχέδιο ανακούφισης της κοινωνίας ζητούν 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, απέστειλαν 35 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Με την εν λόγω επιστολή ζητούν από τους αρχηγούς των κομμάτων και τον Πρωθυπουργό να δεσμευτούν ότι ανεξάρτητα από την ψήφιση των μέτρων, θα κατατεθούν άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή νέα και ισοδύναμα μέτρα, με στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:
«Οι Έλληνες βουλευτές καλούμαστε και πάλι να δώσουμε ψήφο σε νέα, σκληρά και άδικα μέτρα, τα οποία περιορίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού και οδηγούν τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση.

Ενώπιον μας, οι δανειστές μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: ή παίρνετε τα μέτρα ή οδηγείτε τη χώρα

Χορτόσουπα με λουκάνικο

Υλικά που θα χρειαστείτε ( 4 - 6 μερίδες)

2 πράσα
1 μικρή σελινόριζα
2 μέτρια κρεμμύδια
1 μεγάλη πατάτα
1 κούπα άσπρα μανιτάρια στρογγυλά
2 καρότα
1 κομμάτι κίτρινη κολοκύθα - σε μέγεθος πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
500 - 600 γρ. λουκάνικο - πικάντικο αν σας αρέσει
3 κουταλιές φάβα ωμή
11/2 λίτρο ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.

Ψήνουμε στο γκριλ τα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια.

Nέο «όχι» στην αποφυλάκιση Εφραίμ


Αρνητικά απάντησε η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, στο αίτημα του ηγούμενου Εφραίμ για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού με διάταξή της λέει ακόμη μια φορά «όχι» στον επικεφαλής της αγιορείτικης μονής κρίνοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Λάκη Γαβαλά


Τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του, προσωρινά κρατούμενου, επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά, για την υπόθεση των οφειλών του από μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 146 χιλιάδων ευρώ, αποφάσισε η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η απόφαση δέσμευσης θα επιδοθεί από Εισαγγελέα στον επιχειρηματία, που κρατείται στις φυλακές

Παραιτήθηκε από υφ. Εργασίας ο Γ. Κουτσούκος

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς να περιληφθούν στο νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Από το γραφείο του κ. Κουτσούκου, ο οποίος είναι βουλευτής Ηλείας από το 2000 και, νωρίτερα, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η διαπραγμάτευση για την περικοπή του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση έγινε με τους πλέον δυσμενείς όρους για τη χώρα μας.

Δυστυχώς, τα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης

Διαβάστε όλα τα νέα μέτρα που και τυπικά εγκρίθηκαν σήμερα

Ένα πραγματικό υφεσιακό τσουνάμι είναι το Νέο Μνημόνιο στο οποίο συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί στην πολύωρη χτεσινοβραδυνη σύσκεψη, παρότι μένει να διευκρινιστεί το τι θα γίνει τελικά με τις επικουρικές συντάξεις.

Τα βασικά μέτρα που προβλέπει το Νέο Μνημόνιο και αφορούν τους μισθωτούς είναι:
  • Μείωση -22% στον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και σε όλα τα κλιμάκια του βασικού μισθού!
  • Μείωση -32% στον κατώτατο μισθό για όλους τους νεοεισερχόμενους στην εργασία μέχρι 25 ετών
  • Πάγωμα μισθών μέχρι να λήξει το Πρόγραμμα, χωρίς να προσδιορίζεται το πότε προβλέπεται να γίνει αυτό.
  • Αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ώστε οι μισθοί να είναι παρόμοιοι με χώρες που «ανταγωνίζονται» την Ελλάδα, με παράδειγμα την Τουρκία και τις

Αποστάσεις Βορίδη από τις θέσεις Καρατζαφέρη

«Θεωρώ εξαιρετικά θετικό πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σε δεύτερο επίπεδο μία μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που συζητά εν ονόματι του λαού και του έθνους και διαπραγματεύεται για να βρει λύσεις η χώρα μας. Βεβαίως είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση».

Τα παραπάνω δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη χθεσινή στάση του

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο εν όψει των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο κέντρο



















Σε 48ωρη απεργία και οι νοσοκομειακοί γιατροί


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο και το Σάββατο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στη 48ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , θα δώσουν το παρών και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις μεγάλες πόλεις

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

«Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με το θέμα, το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση.

Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών.

Κατόπιν τούτου υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος εν’ όψει και της

Κατάληψη του υπ. Υγείας από εργαζομένους στην ψυχική υγεία


Σε κατάληψη του υπουργείου Υγείας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία διαμαρτυρόμενοι για την «περικοπή του 55% του προϋπολογισμού των μονάδων ψυχικής υγείας».

Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και της ακύρωσης όλων των επιτευγμάτων της, ανέφερε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και

Προαστιακός: Δημοπράτηση έργου στον άξονα Κόρινθος - Πάτρα


Ένα βήμα πιο κοντά στην Πάτρα έρχεται ο Προαστιακός μετά και την έγκριση από το δ.σ. της ΕΡΓΟΣΕ της δημοπράτησης τμήματος του σιδηροδρομικού άξονα Κόρινθος-Πάτρα, από Ροδοδάφνη έως Ψαθόπυργο, συνολικού μήκους 21,5 χλμ, συμπεριλαμβανομένης και της δίδυμης σήραγγας Παναγοπούλας, συνολικού μήκους περίπου 5 χλμ ανά κλάδο.

Πρόκειται για την κατασκευή της υποδομής της διπλής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες το απεργιακό διήμερο


Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Παρασκευή και το Σάββατο τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, πλην του ΗΣΑΠ , καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που απορρέουν από το νέο μνημόνιο.

Στη διάρκεια του απεργιακού διημέρου δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό , του Τραμ, των λεωφορείων και των τρόλεϊ .

Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ) θα κινηθούν και τις δύο ημέρες από τις 10 το πρωί

Ανδ. Λοβέρδος: Η μάχη δεν είναι ψεύτικη ούτε εικονική


«Δίνουμε μια πραγματική μάχη, που δεν είναι ούτε ψεύτικη ούτε εικονική, κάνουμε πράγματι σκληρές διαπραγματεύσεις», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας όλους «να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να μην δημαγωγούν για να μην γονατίσει η χώρα».

«Η Βουλή στήριξε με αυταπάρνηση αυτό τον κακοτράχαλο δρόμο που σηκώνει τα βάρη 37 ετών απραξίας στη χώρα, ξέρουμε ότι είναι βέβαιη η πολιτική φθορά του καθενός μας, αλλά είναι ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία της πατρίδας,», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Παράλληλα άφησε αιχμές για την στάση ορισμένων που δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας και με τη συμπεριφορά τους, όπως είπε, όχι μόνο δεν βοηθούν να αποκτήσει κύρος σε διεθνές επίπεδο η χώρα,

Συμμετοχή της ΟΤΟΕ στη 48ωρη απεργία


Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ.

Οι τραπεζιτικοί υπάλληλοι, λόγω της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας τους συμμετέχουν στην απεργία της Παρασκευής και όσοι εργάζονται σε ειδικές υπηρεσίες το Σάββατο συμμετέχουν και στη δεύτερη.


Στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ αναφέρει καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων «να συναισθανθούν

Σε τριήμερη αποχή οι δικηγόροι από 13 Φεβρουαρίου


Τριήμερη πανελλαδική αποχή για τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Εξάλλου, αποφασίσθηκε σύγκληση νέας ολομέλειας το επόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012. Επιπλέον, θα κληθούν για την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, όλοι οι επιστήμονες βουλευτές (δικηγόροι, γιατροί και

Συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα


Σε συμφωνία επί των μέτρων που ζητεί η τρόικα, ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση του νέου δανείου, κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Ναι, υπάρχει συμφωνία», είπε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters. Σύμφωνα με τους Financial Times, αναμένεται επίσημη ανακοίνωση εντός ολίγου.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης συμφώνησαν επί της αρχής και σε ό,τι αφορά τα ισοδύναμα μέτρα ύψους 300 εκατ. ευρώ για να αποφευχθεί το «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις.

Aπέδωσαν οι πιέσεις του προέδρου Αντώνη Σαμαρά με αποτέλεσμα οι περικοπές στις συντάξεις να είναι τελικά κάτω από το μισό έναντι εκείνων που είχαν αρχικά ζητηθεί, σύμφωνα με κύκλους της

΄Αγνοια για τη 15ήμερη παράταση δηλώνει η Κομισιόν


«Δεν γνωρίζω να έχει τεθεί αίτημα από την ελληνική πλευρά πρόσθετης χρονικής προθεσμίας», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του επιτρόπου Ρεν, στο ερώτημα αν το Eurogroup θα κάνει δεκτή τη δεκαπενθήμερη παράταση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων.

«Δεν είμαι ενήμερος για καμία παράταση. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι έχει ενημερωθεί κανείς για αυτό», είπε ο Αμαντέου Αλταφάζ και παράλληλα απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με την απόφαση που θα λάβει το αποψινό Eurogroup.

Ερωτηθείς αν το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών έπρεπε να γίνει σήμερα, απάντησε ότι η σημερινή σύγκληση του Eurogroup είναι απαραίτητη, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της όλης

Υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές η Νομική Αθηνών
















Δεύτερο μήνυμα των Anonymous? στην Ελλάδα




Γ. Καρατζαφέρης: Σύντομα στη Βουλή η συμφωνία

Στην εκτίμηση ότι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, θα γεφυρώσουν σύντομα τις διαφορές τους επί της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση, προέβη ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.


«Πιστεύω ότι η μικρή διαφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα στις επικουρικές θα επιλυθεί και ότι η συμφωνία θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες, πιθανώς την Κυριακή, για να γίνει η σχετική ψηφοφορία», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης στο Reuters.

Σήμερα εξάλλου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ προέβη σε μία συμβολική κίνηση καταθέτοντας το ποσό των 1.000 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή, προκειμένου, όπως είπε, να σταλεί το

Στα 19 δισ. ο στόχος για αποκρατικοποιήσεις μέχρι το 2015


Σε έσοδα ύψους 19 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το 2015 στοχεύει πλέον η κυβέρνηση, έναντι αρχικού στόχου για 50 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από δηλώσεις στελέχους του ταμείου αποκρατικοποιήσεων στο Reuters.

«Ο στόχος είναι για 19 δισ. μέχρι το 2015», δήλωσε αξιωματούχος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Ο στόχος των 50 δισ. παραμένει, αλλά είναι για μεγαλύτερο χρονικό

ΕΒΕΑ: Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία


«Σοκ και δέος σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, προκαλούν τα μέτρα που περιέχονται στο κείμενο που προωθεί η τρόικα, και όπως όλα δείχνουν θα επιβληθούν τελικά στη χώρα μας», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα νέα μέτρα θα επιφέρουν κοινωνική εξαθλίωση, αφανισμό της επιχειρηματικότητας και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία.


«Η Ελλάδα υποβάλλεται στο μαρτύριο της σταγόνας και δυστυχώς δεν υπάρχει καμιά προοπτική για το μέλλον, αφού σε όλα όσα αποφασίζονται δεν υπάρχει ίχνος

Παραμένουν στις θέσεις τους οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς


Στις θέσεις τους παραμένουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, καθώς με ψήφους 7-4 το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊώαννου για αντικατάστασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, επικαλούμενοι παρέμβαση στο έργο τους, κάτι το

Οδ. Βουδούρης: Δεν ψηφίζω μέτρα που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα


Επιμένει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην αρχική του θέση ότι δεν θα ψηφίσει μέτρα που αφορούν τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας λόγο για «θέμα συνείδησης».

«Έχω δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω μέτρα που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα την μείωση του κατώτερου μισθού, διότι αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν σχετίζονται με το πρόβλημά μας, αλλά επιπλέον θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία της

Στα 8,6 εκατ. τα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις το 2011-2012


Στα 8,6 δισ. ευρώ εκτιμάται από το υπουργείο Οικονομικών το ύψος των προστίμων για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς κατά τη διετία 2010-2011, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου που διαβιβάστηκε στη Βουλή και περιέχει αναλυτικά στοιχεία για τους ελέγχους και τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν.


Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο κ. Οικονόμου, το χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 31.12.2011, διενεργήθηκαν 42.453 στοχευμένοι έλεγχοι, στους οποίους έχουν διαπιστωθεί 3.137.615 παραβάσεις σε 23.483 παραβάτες.


Το ίδιο χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν 27.863 έλεγχοι διακίνησης στους οποίους διαπιστώθηκαν 593.220 παραβάσεις σε 3.515 παραβάτες και 1.612 έλεγχοι επεξεργασίας στους οποίους έχουν διαπιστωθεί 254.614 παραβάσεις σε 1.088 παραβάτες. Το εκτιμώμενο ύψος προστίμων των εν λόγω παραβάσεων ανέρχεται στο ποσό των 4.404.133.003 ευρώ. Όπως επίσης αναφέρει ο κ. Οικονόμου,

Τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα


Για τον κίνδυνο ναυαγίου της συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στα σημερινά τους δημοσιεύματα, μετά την αποτυχία της ελληνικής πλευράς να προσέλθει με συμφωνία επί του νέου μνημονίου στο σημερινό Eurogroup.

«Η αδυναμία συμφωνίας επί των όρων του πακέτου διάσωσης έχει εξοργίσει τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», αναφέρει σχετικό άρθρο στον ιστότοπο του πρακτορείου Reuters. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου ενδεχομένως να αποφασιστούν μέτρα για τη συνδρομή της Ελλάδας.

«Η αντίσταση της ελληνικής κοινωνίας εντείνει τους πολιτικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ηγέτες των κομμάτων, οι οποίοι καλούνται να ισορροπήσουν μεταξύ των απαιτούμενων

ΝΔ: Επεισόδιο Σαμαρά - Βενιζέλου στη σύσκεψη του Μαξίμου


Για φραστικό επεισόδιο μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά κατά τη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο, κάνουν λόγο στη Λ. Συγγρού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο έντονος διάλογος είχε ως εξής:

Βενιζέλος: Με τις εμμονές σου στις συντάξεις βάζεις την χώρα στην χρεοκοπία.

Σαμαράς: ποιος είσαι εσύ που μιλάς; Με τη διαπραγμάτευση που κάνεις, δεν μπορούμε να

Ντ. Μπακογιάννη: Από περικοπές αποδοχών βουλευτών τα 300 εκατ.


Από χθες παρακολουθούμε ένα άθλιο θέατρο σκιών των πολιτικών αρχηγών, σχολίασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη για τη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου και τους κατηγόρησε ότι έχουν το μυαλό τους στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Σήμερα, πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, «συνομολογούν σε μια κάκιστη συμφωνία και ψάχνουν 300 εκατομμύρια ευρώ που τους λείπουν. Εάν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ ας κάνουν δεκτή την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να κόψουν 50% από μισθούς και συντάξεις βουλευτών, από το ονομαζόμενο πολιτικό σύστημα».

«Είναι πάρα πολύ εύκολο, είναι θέμα απλής απόφασης, για να μην κοροϊδεύουν πλέον το λαό», συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη.

Στο θέμα των συντάξεις των βουλευτών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, και ο

Στο 2,3% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο


Μικρή επιβράδυνση στο 2,3%, από 2,4% που ήταν τον προηγούμενο μήνα, σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο του 2011, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Ιανουαρίου 2012, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιανουαρίου 2011, προκύπτει αύξηση 2,3%, έναντι αύξησης 5,2% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Ιανουάριο 2012, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο 2011, παρουσίασε μείωση 0,8%, έναντι μείωσης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 11 - Ιανουαρίου 12, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 10 - Ιανουαρίου 11, παρουσίασε αύξηση 3,1%, έναντι

Φέρες: Κλειστά σχολεία λόγω προβλημάτων θέρμανσης


Με απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης διεκόπη η λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Φερών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι οποίες επικρατούν στη Δ ημοτική Ενότητα Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνδυασμό με τα προβλήματα θέρμανσης που παρουσιαστήκαν λόγω

ΣτΕ: Δικαίωση για Energa - Hellas Power


Δικαιώνει τις εταιρείες Energa και Hellas Power απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 469/12), σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν κάνει ότι ο ΔΕΣΜΗΕ χρέωνε λανθασμένα τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας τα έτη 2009 - 2010 - 2011.

Το ποσόν που διεκδικούσαν οι δύο εταιρείες φθάνει συνολικά τα 70 εκατ. ευρώ, γεγονός που προσδίδει αυξημένη σημασία στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς τα ποσά για τα οποία τους απαγορεύθηκε η δυνατότητα εκπροσώπησης πελατών ήταν σημαντικά χαμηλότερα.

Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ σε από κοινού ανακοίνωση με τη ΔΕΠΑ με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε οφειλές της πρώτης προς τη δεύτερη, επισημαίνει ότι υπάρχουν εκατέρωθεν

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την εξασθένηση των ανέμων και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Κλειστή παραμένει μόνο η

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή την Κυριακή


Με 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή τη Κυριακή, απάντησαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στα μέτρα του νέου μνημονίου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε συλλαλητήρια στο

Σύλληψη 71χρονου για χρέη άνω των 22 εκατ. ευρώ


Συνελήφθη το πρωί στο Μαρούσι 71χρονος, ως ετερόρρυθμο μέλος με ευθύνη ομόρρυθμου, εταιρείας εμπορίας συσκευών κινητής τηλεφωνίας με έδρα την Αθήνα.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 22.424.713,44 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ.

Πάνω από 1 εκατ. οι άνεργοι το Νοέμβριο


Στο 20,9% σκαρφάλωσε το ποσοστό της ανεργίας το Νοέμβριο του 2011, από 13,9% που ήταν το Νοέμβριο του 2010 και 18,2% τον Οκτώβριο του 2011, με τον αριθμό των ανέργων να «σπάει» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε το Νοέμβριο σε 3.901.269 άτομα, οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.029.587 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.423.657 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 405.785 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (μείωση 9,4%) και κατά 164.506 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (μείωση 4,0%), ενώ οι άνεργοι

Βαριά τραυματισμένος απεγκλωβίστηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες του ΗΣΑΠ


Βαριά τραυματισμένο απεγκλώβισε η πυροσβεστική υπηρεσία έναν άνδρα που έπεσε το πρωί στις γραμμές του ΗΣΑΠ στον σταθμό του Αγίου Νικολάου, για να αυτοκτονήσει.

Ο οδηγός του συρμού προσπάθησε να φρενάρει, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι τα κατάφερε εγκαίρως. Επί τόπου

Γ. Μανώλης: Με τα μέτρα αυτά δεν μπορώ να μείνω στη θέση μου


Εγώ με αυτά τα μέτρα δεν μπορώ να μείνω στη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΝΔ», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Μανώλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Τα μέτρα αυτά, παρατήρησε χαρακτηριστικά, «οδηγούν σε μισθούς Βουλγαρίας με τιμές Βρυξελλών» και επισημαίνοντας ότι «οι επικουρικές είναι το τυράκι», προειδοποίησε ότι τον Ιούνιο θα έρθουν κι άλλα μέτρα.

«Είπα τα μέτρα αυτά δε μπορώ να τα στηρίξω. Δε μπορώ να εκφράσω θεσμικά αυτό τον κόσμο της εργασίας και τους επιστημονικούς συλλόγους που εκπροσωπώ. Δεν είναι έντιμο να παραμείνω σε αυτή τη θέση» υπογράμμισε ο κ. Μανώλης, αναφερόμενος στις δηλώσεις κατά τη χθεσινή «αντιμνημονιακή» εκδήλωση συνδικαλιστών της ΝΔ, ενώ σε ερώτηση αν έχει υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της ΝΔ, αρκέστηκε να πει ότι «μερικά πράγματα υποβάλλονται και

Εκλογές στις 4 Μαρτίου ζήτησε ο Μ.Κεφαλογιάννης


Εκλογές στις 4 Μαρτίου προκειμένου να υπάρξει μια «θεσμική κοινοβουλευτική επανάσταση και να επανακαθοριστεί το πολιτικό σύστημα», ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή και τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη για το «το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι».

Αναπτύσσοντας ερώτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής προς τον προερχόμενο από το ΛΑ.Ο.Σ. υπουργό Μεταφορών, Μάκη Βορίδη, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε πως «μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη, δεν περίμενα να απαντήσει στην ερώτησή μου ο κ. Βορίδης». «Βεβαίως», είπε, «ζούμε ιστορικές εποχές, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε εάν δεν ξεκαθαρίσουμε στο λαό: Τα κόμματα πρέπει να ματώσουν, "να πούμε το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι" κατά τον Καβάφη, να κάνουμε το αυτονόητο - να προχωρήσουμε σε

Βελτίωση της μνήμης με εγκεφαλικά «ηλεκτροσόκ»


Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο βελτίωσης της μνήμης, μέσω ηλεκτρικής διέγερσης συγκεκριμένης περιοχής του εγκεφάλου. Υποβάλλοντας σε μικρής ισχύος «ηλεκτροσόκ» τον εγκέφαλο, πέτυχαν τον ευκολότερο σχηματισμό και την καλύτερη διατήρηση της μνήμης.

Το επίτευγμα μπορεί να αποδειχθεί μελλοντικά σημαντικό για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων διαφόρων νευρολογικών παθήσεων όπως το Αλτσχάιμερ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή νευροχειρουργικής Ιτζχάκ Φράιντ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Λος Αντζελες (UCLA), ευελπιστούν ότι στο μέλλον η νέα τεχνική θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία μιας νευροπροσθετικής συσκευής στο κεφάλι, την οποία θα χρησιμοποιούν οι υγιείς άνθρωποι, όταν θέλουν να συγκρατήσουν στην μνήμη τους καλύτερα

Σύλληψη για οφειλές σχεδόν 6 εκατ. στην Πάτρα


Στη σύλληψη ενός 57χρονου, διευθύνοντος συμβούλου μεταφορικής εταιρείας, για μεγάλες οφειλές στο δημόσιο συνολικού ύψους 5.831.602,87 ευρώ, προχώρησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης η αστυνομία στην Πάτρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει

Πυρά κατά αστυνομικών στο Μαραθώνα


Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ενόπλων που επέβαιναν σε ΙΧ και αστυνομικών, σημειώθηκε στις πέντε το πρωί στην παραλία Μαραθώνα.

Όπως έγινε γνωστό, το επεισόδιο έγινε όταν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε να σταματήσει για έλεγχο ΙΧ με τρεις επιβαίνοντες. Το όχημα ωστόσο ανέπτυξε ταχύτητα και ένας από τους επιβάτες πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, οι οποίοι

Ενδιαφέρον του αεροδρομίου της Αθήνας για τα περιφερειακά αεροδρόμια


Την πρόθεση του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών (ΔΔΑ) να συμμετάσχει, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει και έχει αποκτήσει, στη διαδικασία αξιοποίησης των 34 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, διατύπωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ Γιάννης Παράσχης.

«Η εταιρία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών έχει εκδηλώσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της για τη διαδικασία αυτή» τόνισε ο κ. Παράσχης, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι ο τρόπος που θα επιλέξει τελικά το Δημόσιο να προχωρήσει στο εγχείρημα αυτό, μέσω

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

Στάση εργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, αντιδρώντας στην περαιτέρω μείωση του μισθού τους και ζητώντας να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο ΕΣΥ.

Αναφέρουν επίσης στη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων δημιουργούνται πλέον σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των κενών από τις συνταξιοδοτήσεις/αποχωρήσεις

Πανελλαδική αποχή σήμερα για τους δικηγόρους

Σε πανελλαδική αποχή προχωρούν σήμερα οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα.

Η αποχή αποφασίστηκε τόσο από τη συντονιστική επιτροπή της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σήμερα συγκαλείται γενική συνέλευση

Με προβλήματα και σήμερα οι θαλάσσιες συγκοινωνίες


Δεμένα παρέμεναν νωρίς το πρωί τα πλοία στα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου, ενώ από Πειραιά δεν έγιναν τα δρομολόγια για Χίο και Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στο λιμάνι της Ραφήνας, το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Ανδρο - Τήνο - Μύκονο αναμένεται να αποπλεύσει στις 10.00 το πρωί. Μετά τις 10 το πρωί, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμεναρχείο Πειραιά θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του καπετάνιου το δρομολόγιο για Χίο-Μυτιλήνη.

Κλειστές εν τω μεταξύ, είναι οι πορθμειακές γραμμές Πρίνου-Καβάλας και Αρκίτσα-Αιδηψός.

Windows 8: Αποχαιρετούμε το κουμπί start


Το περίφημο κουμπί start των Windows, ναι εκείνο που έχει και τον τερματισμό στον ίδιο χώρο, σύντομα θα το αποχαιρετήσουμε!

Η Microsoft προφανώς αποφάσισε να εξαφανίσει το πιο γνωστό κουμπί των Windows με τα νέα Windows 8!

Αντί λοιπόν για κουμπί Start, ο χρήστης θα πηγαίνει το mouse στη γωνία της οθόνης και θα μπορεί να επιλέγει μεταξύ του Metro UI ή της κλασικής επιφάνειας εργασίας.

Στα Windows 8 με το νέο User Interface επιτρέπει στους χρήστες να παραμετροποιήσουν πλήρως την