www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η αναγνώριση του… ψεύτη!


Για πρώτη φορά αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν πέντε σημεία του προσώπου που αποκαλύπτουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Το μυστικό, όπως εξηγούν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου British Columbia, κρύβεται σε πέντε μυϊκές ομάδες οι οποίες αλλάζουν «συμπεριφορά» όταν κάποιος ψεύδεται.

Οι ειδικοί από το τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου μελέτησαν τις περιπτώσεις 52 ατόμων, τα οποία είχαν εμφανιστεί στην τηλεόραση, σε διάφορες χώρες, απευθύνοντας έκκληση προς το κοινό για την ασφαλή επιστροφή συγγενών τους ή για τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δολοφόνους των αγαπημένων τους προσώπων. Το τηλεοπτικό υλικό είχε συγκεντρωθεί από

«Ξανα-Σκέψου την Αθήνα», ένα σχέδιο για το ιστορικό κέντρο


Η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας προωθείται μέσω του ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «Re-think Athens» («Ξανα-Σκέψου την Αθήνα»).

Στην παρουσίαση αυτού του σημαντικού έργου  μίλησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ανακόψει την πορεία απαξίωσης του κέντρου.

Το έργο περιλαμβάνει την παρέμβαση στην καρδιά της πρωτεύουσας, με την οδό Πανεπιστημίου να γίνεται δρόμος για τους

Επιχείρηση – σκούπα για τους λαθρομετανάστες, χωρίς να υπάρχουν χώροι για την κράτηση τους


Γιγαντιαία επιχείρηση – σκούπα για τους λαθρομετανάστες ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία στο Κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, μετά τη σκούπα ακολουθεί αδιέξοδο, αφού δεν υπάρχουν χώροι για την κράτηση όσων παράνομων μεταναστών θα συλληφθούν.

Γι’ αυτό, η προϋπόθεση για τη «σκούπα» είναι να εξασφαλιστεί προηγουμένως… φαράσι, δηλαδή να έχει δημιουργηθεί χώρος κράτησης.

 Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανήγγειλε ότι σε πρώτη φάση θα διαμορφωθεί το παλιό στρατόπεδο Πόρτη στη Νεάπολη Κοζάνης, προκειμένου να υποδεχθεί 1.000 λαθρομετανάστες.

Ηδη, όπως έχει συμβεί και τις δύο προηγούμενες φορές που εξαγγέλθηκαν σχέδια δημιουργίας

Μεγαλύτερη μπαταρία, περισσότερη ώρα φόρτισης για το νέο iPad



Μπορεί η μπαταρία του νέου iPad να του δίνει αυξημένη αυτονομία αλλά αυτό δυστυχώς δεν έρχεται χωρίς κόστος. Σε χρόνο τουλάχιστον.

Προκειμένου λοιπόν η Apple να πετύχει αυτονομία των 10 ωρών επέλεξε να τοποθετήσει μια μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας, που μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ενεργειακές ανάγκες που δημιουργούνται λόγω οθόνης Retina αλλά και τεχνολογίας LTE.

Η μπαταρία του νέου iPad έχει περίπου 70% μεγαλύτερη χωρητικότητα από εκείνη που χρησιμοποιείται και τροφοδοτεί το iPad 2. Αυτό συνεπάγεται όμως και

Ποινική δίωξη στον Λ.Λαυρεντιάδη για την Proton


Την άσκηση ποινικής δίωξης για πέντε κακουργήματα στην υπόθεση της Proton Bank, παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Η δίωξη ζητείται να ασκηθεί σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 27 προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση των επισφαλών δανείων τα οποία είχε χορηγήσει η τράπεζα σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία.

Ο εισαγγελέας περιλαμβάνει στην παραγγελία του το σύνολο του επίμαχου ποσού, που φτάνει τα 701 εκατ. ευρώ, καθώς ζητά να μην αρχειοθετηθεί το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα 50 εκατ. ευρώ, τα οποία επέστρεψε ο Λαυρέντης

«Βαρύ» το κατηγορητήριο για τον Παναθηναϊκό


Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε στον Παναθηναϊκό από τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το «βαρύ» κατηγορητήριο για τους «πράσινους» αναφέρει πρόκληση σωματικών βλαβών σε πρόσωπα και καταστροφή ξένης περιουσίας.

Η ΠΑΕ κλήθηκε σε απολογία την Πέμπτη στις 13:00 για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός.

Αναλυτικά η πειθαρχική δίωξη:

«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, διότι, στην Αθήνα στις 18-3-2012, κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο

Τέλος για την «Εξέδρα»


Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα, την αναστολή έκδοσης της «Εξέδρας».

Ο εκδότης δεσμεύτηκε για σύντομη

«Σούπερ-ασπιρίνη» καταπολεμάει 11 τύπους καρκίνου


Εντυπωσιακές είναι οι αντικαρκινικές ιδιότητες ενός νέου τύπου ασπιρίνης που αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου «City College» της Νέας Υόρκης.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν την «ασπιρίνη NOSH» σε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι το εν λόγω φάρμακο καταπολεμά 11 τύπους καρκίνου μεταξύ των οποίων τον καρκίνο του εντέρου, των πνευμόνων, του στήθους, του προστάτη του παγκρέατος, καθώς και τη λευχαιμία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το φάρμακο ελαχιστοποίησε κατά 85% ανθρώπινους καρκινικούς όγκους του παχέος

Το «Πίρι Ρέις» πλέει στην Μυτιλήνη


Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ελληνικές αρχές καθώς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» εισήλθε αργά το μεσημέρι σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας βορειοδυτικά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να γίνουν παραστάσεις προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μέχρι τις 29 Μαρτίου έχουν προγραμματίσει να κάνουν «έρευνες» στο Αιγαίο, οι Τούρκοι με το Πίρι Ρέϊς! Σύμφωνα με τη NAVTEX που είχαν εκδώσει το Πίρι Ρέϊς θα

Γέροντας Ιωσήφ: Τι μας περιμένει στο μέλλον




Επέρχεται όλεθρος στην Εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος


ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΥΓΟΣ (στρατιωτικός αναλυτής):
«Αν συνεχίσουμε να αδρανοποιούμε την άμυνά μας, εξοπλιστικά και σε ανθρώπινο δυναμικό, δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τίποτα …»


«Μείωσαν τους μισθούς διπλωματών και στρατιωτικών, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στα στελέχη. Δεν τα βγάζουν πέρα πλέον οι ίδιοι και οι οικογένειες τους».

«Η χώρα μας είναι η μόνη στη Νότια Ευρώπη χωρίς Νατοϊκό Στρατηγείο».

«Αναρωτιέμαι τι είδους στρατό θα έχουμε σε μερικά χρόνια».

«Είναι άδικο απέναντι στην Ιστορία, τον Πολιτισμό μας, να επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Έλληνα και την μειωμένη εθνική κυριαρχία στην Πατρίδα μας».

από τον Μάκη Βραχιολίδη
Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που βιώνει κάθε ελληνικό σπίτι τα τελευταία δυο χρόνια, επιφυλάσσει για την Πατρίδα μας, όχι μόνον φτώχεια και μόνιμη λιτότητα, αλλά απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και ακεραιότητας! Αυτό προκύπτει από τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που καταθέτει ο έμπειρος στρατιωτικός αναλυτής-διεθνολόγος, Θανάσης Δρούγος, στην

Δεκτή έκανε η Εισαγγελία την μήνυση πολίτη που ζητά να συλληφθούν 6 πρώην βουλευτές για εσχάτη προδοσία!!

Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω!

Την προηγουμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκε και ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ και σύλληψης για Εσχάτη Προδοσία κατά, αυτή την φορά, ΕΞΙ (6) πρώην βουλευτών οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις 9 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2012.

Από το γραφείο της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δέχθηκαν να συσχετίσουν την δεύτερη αυτή αίτηση δίωξης και σύλληψης των 6 πρώην βουλευτών με την ήδη υποβληθείσα προ μηνών αίτηση κατά των πρώτων τριών η οποία έχει πλέον ανατεθεί σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών και συγκεκριμένα στον κ.