www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ιστορικές συγκρούσεις Κίμου με περίπτερο


Tου Στέφανου Κασιμάτη
Μέσω των επιστολών σας, για τις οποίες σας ευχαριστώ, διαπιστώνω ότι, μαζί με το ενδιαφέρον των φίλων της στήλης για τον Κίμο και τους άθλους του, παρατηρείται και άγνοια, ιδίως μεταξύ των νεοτέρων, για το ηρωικό παρελθόν του ανδρός. Θεωρώ υποχρέωσή μου, συνεπώς, να τινάξω τη σκόνη της Ιστορίας από μια ξεχασμένη -και, σε πολλούς, άγνωστη- σελίδα της...

Ως φοιτητής της ιστορικής ΑΣΟΕΕ, κατά τη δεκαετία του 1960, ο Κίμος ο Κουλούρης είχε έναν ξεχωριστό ρόλο στο φοιτητικό κίνημα της εποχής. Δεν ήταν μεγάλος και απαιτητικός ρόλος. Ηταν ένας ρόλος από αυτούς για τους οποίους σπανίζουν οι εθελοντές. Ωστόσο: Ενας ρόλος σημαντικός, γιατί, αν και πολύ μικρός, ήταν πολύ δύσκολος.

Οι φοιτητικές συγκρούσεις της εποχής είχαν κάτι από τον χαρακτήρα των μαχών στην αναγεννησιακή Ιταλία του πρώιμου 15ου αιώνα: Η αγριότητα περιοριζόταν σε σχετικά μικρή έκταση του μετώπου, ενώ γίνονταν κυρίως με στόχους συμβολικούς. Οταν, λοιπόν, το πλήθος των κεντρώων και αριστερών φοιτητών συγκρουόταν με το πλήθος των δεξιών φοιτητών, ακολουθούσε την τακτική να εξασφαλίζει στα γρήγορα ένα θύμα της «κτηνώδους βίας της Δεξιάς», ώστε έπειτα να το περιφέρει, εν είδει λιτανείας, σε νοσοκομεία και αστυνομικά τμήματα ως

Την Τρίτη η κηδεία του Ραούφ Ντενκτάς


Την Τρίτη θα γίνει στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας η κηδεία του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ

΄Ενταση σε συγκέντρωση Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα


Ενταση επικράτησε το απόγευμα στο Σύνταγμα, μεταξύ των ΜΑΤ και περίπου 1.000 Αγανακτισμένων που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή. Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματία, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ανοικτή είναι πλέον η Λ. Αμαλίας,

Εντολές για διακοπές ηλεκτροδότησης από αύριο


Έκκληση προς τους τεχνικούς της ΔΕΗ  να αγνοήσουν τις εντολές και να μην προχωρήσουν σε διακοπή ρεύματος στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το ειδικό τέλος ακινήτων απευθύνει η ΓΕΝΟΠ.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, για 250.000 λογαριασμούς ρεύματος με ειδικό τέλος ακινήτων που δεν έχουν πληρωθεί και έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, έχουν ήδη εκδοθεί 20.000 εντολές διακοπών που θα αρχίσουν να εκτελούνται από αύριο με προτεραιότητα στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΕΝΟΠ:
1. Από το σύνολο των 7.500.000 λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδονται κάθε δίμηνο, τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) περιλαμβάνουν οι περίπου 6.300.000.

2. Μέχρι σήμερα, από τις 10 Οκτωβρίου που βγήκε ο πρώτος λογαριασμός με ΕΕΤΗΔΕ, έχουν εκδοθεί 9.500.000 λογαριασμοί και το συνολικό ύψος των τελών (με ΕΕΤΗΔΕ) φθάνει στο

Σκληρή κριτική από τη Β. Παπανδρέου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ


Σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την πρωθυπουργική του θητεία άσκησε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου η Βάσω Παπανδρέου, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της εκλογής νέας ηγεσίας του Κινήματος τώρα, ενώ αναφερόμενη στην περίπτωση διεξαγωγής εκλογών τον Απρίλιο τόνισε ότι «θα παραδώσουμε μια χώρα καθημαγμένη».

Κατηγόρησε επίσης «ορισμένους» από όσους μίλησαν, τους οποίους όμως δεν κατονόμασε, ότι δεν μίλησαν με ειλικρίνεια και πρόσθεσε ότι η ειλικρίνεια έλειψε τα 2,5 χρόνια, μέχρι που «η κυβέρνησή μας κατέρρευσε».

Αναφερόμενη στον Γ. Παπανδρέου, είπε ότι αναγνωρίζει ότι έδωσε την προσωπική του μάχη. Όμως, πρόσθεσε, τη μάχη τη χάσαμε από την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα, η κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ηγεσία του Κινήματος ότι γνώριζε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά