www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Έκτακτη σύσκεψη στο ΛΑΟΣ συγκάλεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης





















Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα στις 22.00


Στο Μέγαρο Μαξίμου θα προσέλθουν και πάλι στις 22.00 οι εκπρόσωποι της τρόικας προκειμένου να έχουν νέα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπαδήμος συναντάται αυτή την ώρα με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, οι οποίοι βρίσκονται από νωρίς στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου επίσης παραμένουν ο υπουργός

Nέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, σε ποια σημεία συμφώνησαν


Από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανακοινώθηκαν τα εξής:


Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.


Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:


1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.


Aνάληψη ευθύνης για τη χθεσινή επίθεση στην οικία του Κ. Παπούλια

«Σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Στέλλα Αντωνίου και στους υπόλοιπους συντρόφους που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση, ως μια πρώτη απάντηση στην απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της συντρόφισσας», πραγματοποιήθηκε η χθεσινή επίθεση
στην οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα Indymedia.

Τα επεισόδια


Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις αρχές ασφαλείας η χθεσινοβραδινή επίθεση με ρόπαλα και πέτρες στο σπίτι του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.


Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο , οι δράστες έφτασαν φορώντας κουκούλες έξω από το σπίτι του προέδρου και χωρίς να διστάσουν άρχισαν να προξενούν φθορές με τα ρόπαλα σε σταθμευμένα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετά από πέντε ώρες δραματικής συνεδρίασης. Νωρίτερα μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Τσαρλς Νταλάρα για συνομιλίες με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουτρουμάνη.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση, που διήρκησε περίπου πέντε ώρες, ο πρόεδρος του

«Αποτυχημένοι σωτήρες» της Ελλάδας


«Αποτυχημένοι σωτήρες» τιτλοφορείται άρθρο γνώμης της γερμανικής Süddeutsche Zeitung για την αναποτελεσματική στρατηγική αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για την πικρή αλήθεια. Δύο χρόνια μετά την πρώτη σύνοδο για την ελληνική κρίση είναι σαφές: Έτσι δεν μπορεί να σωθεί χώρα, έτσι βυθίζεται όλο και βαθύτερα στο πουθενά.

Το πρόγραμμα λιτότητας οδήγησε τη χώρα κατευθείαν στη φτώχεια και τη νομισματική ένωση σε αδιέξοδο», επισημαίνει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Όλοι φέρουν ευθύνη γι’ αυτήν την καταστροφή, ιδιαίτερη είναι ωστόσο η ευθύνη της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία

Απάντηση ΥΠΟΙΚ σε αναφορά τηλεγραφήματος του Reuters


Αναφορά ευρωπαίου αξιωματούχου, τον οποίο επικαλείτο σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters απέρριψε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου, ο αξιωματούχος, που δεν κατονομαζόταν, ισχυρίστηκε ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για το γεγονός ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευ. Βενιζέλος, δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην

Ποια είναι η νικήτρια του Junior Master Chef;

Λίγες μόλις ώρες πριν από την προβολή του τελευταίου επεισοδίου του Junior Master Chef, γίνεται γνωστό το όνομα της μεγάλης νικήτριας του παιχνιδιού.


Η αναμέτρηση γίνεται ανάμεσα στη Μαργαρίτα Μαρμαρά και τη Λίλιαν Εμβαλωτή όμως μεγάλη νικήτρια είναι...

... Η Λίλιαν, η οποία κατάφερε να κερδίσει την αντίπαλό της με 53 βαθμούς.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του tvnea,

Μικρή ένταση στη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων

Μικρή ένταση επικράτησε πριν από λίγο στην πλατεία Συντάγματος. Ομάδα περίπου τριάντα ατόμων που βρίσκονταν έξω από τα λουλουδάδικα επί της Βασιλίσσης Σοφίας και που κρατούσαν ένα πανό με το σύνθημα «Κρεμάλα στους προδότες»,

΄Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού


Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, τα χιόνια στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά :


Την Κυριακή (5-2-1012) :
Έντονες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θράκη, το Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στην Ανατολική Μακεδονία και τη νύχτα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.
Τη Δευτέρα (6-2-2012) :
1. Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν κυρίως στα Δυτικά, τα Κεντρικά, τα Βόρεια και το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο.
2. Έντονες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και από το

Επισπεύδεται η έκδοση των εντόκων γραμματίων


Τα ταμιακά προβλήματα του Δημοσίου και η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στο PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση αναγκάζουν το υπουργείο Οικονομικών να επισπεύσει κατά μία εβδομάδα την έκδοση εντόκων γραμματίων.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προγραμμάτισε για την προσεχή Τρίτη 7 Φεβρουαρίου δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας ποσού 625 εκατ. ευρώ και λήξης 10 Αυγούστου 2012. Το συνολικό ποσό που μπορεί να αντλήσει το υπουργείο Οικονομικών φτάνει σε 1 δισ. ευρώ, με την αποδοχή και των μη ανταγωνιστικών προσφορών, που ανέρχονται στο 20% του αρχικού ποσού.

Ωστόσο, το πρόγραμμα έκδοσης των εντόκων γραμματίων του ΟΔΔΗΧ προέβλεπε τη διεξαγωγή δημοπρασιών τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα για τη διάθεση εντόκων γραμματίων εξάμηνης

Η ελονοσία σκοτώνει «διπλάσιους» από όσους εκτιμά η ΠΟΥ


Οι θάνατοι από ελονοσία το 2010 ξεπέρασαν το 1,2 εκατομμύριο σε ολόκληρο τον κόσμο - αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών. Σε αυτή τη δυσάρεστη διαπίστωση συνοψίζονται τα αποτελέσματα νέας μελέτης του αμερικανικού Institute for Health Metrics and Evaluation, τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Lancet.

Οι συντάκτες της έκθεσης, που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, υποστηρίζουν ότι προηγούμενες μελέτες επικεντρώνονταν στα παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών θεωρώντας ότι βρέφη και νήπια είναι τα κατεξοχήν ευάλωτα. Αυτό ωστόσο είχε ως αποτέλεσμα να

Μεγάλες καταστροφές από τη βροχή στην Ηλεία


Τραγική είναι η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στον Πύργο. Η καταιγίδα διαρκείας που ξέσπασε τα μεσάνυχτα έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη και στα περίχωρα. Tο νερό της βροχής ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη.

Όπως αναφέρει το ilialive, σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, μια απέραντη λίμνη είναι οι εγκαταστάσεις του

Ο καιρός στις 05.02.2012


Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο, με ισχυρότερα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές του νομού Φλώρινας με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε σήμερα   Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, ενώ τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 17