www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

15.000 έτρεξαν στον "Γύρο της Αθήνας"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 27ος γύρος της Αθήνας που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης.Περίπου 15.000 Αθηναίοι, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν και στις δύο διαδρομές, τόσο σε εκείνη των 8 και 3,5 χιλιομέτρων, που είχε αφετηρία το Παναθηναϊκό Στάδιο, όσο και την άλλη που αφορούσε κυρίως άτομα με ειδικές ικανότητες και είχε αφετηρία το Σύνταγμα.


"Ο γύρος της Αθήνας είναι η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της πόλης είπε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, φέτος όμως είχε μια ιδιαίτερη σημασία λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και ίσως γι' αυτό το λόγο η μεγάλη συμμετοχή έφερε και μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα νικήσουν και την κρίση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".
newsit

Παπακωνσταντίνου : 'Ερχονται νέα μέτρα

Αφορούν αποκρατικοποιήσεις, πωλήσεις ακίνητης περιουσίας και αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς.


Με τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά επιβεβαίωσε, με ήπιο τρόπο, οτι έρχεται νέο πακέτο μέτρων.

΄Οπως είπε, το 3ετές πρόγραμμα που θα αποφασιστεί για τη στήριξη της χώρας μας, θα κινείται σε ένα σκληρό και αυστηρό πλαίσιο το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν όλα τα μέρη. Κι αυτό είπε, θα είναι το σημαντικό σινιάλο προς τις αγορές. Ουσιαστικά ο υπουργός προανήγγειλε περεταίρω αποφάσεις και μέτρα απο την κυβέρνηση, στην κατεύθυνση μείωσης του κράτους με σειρά ιδιωτικοποιήσεων και εκμετάλλευσης - με καλή έννοια όπως είπε- της κτηματικής περιουσίας του δημοσίου, που ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ , καθώς επίσης και μέτρα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, στην οποία περιλαμβάνονται και ζητήματα που αφορούν στην αγορά εργασίας στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, ανέφερε τη μείωση των δαπανών του δημοσίου κατά 10%, ενώ σημείωσε ότι οι μισθοί δεν είναι η μόνη πτυχή της ανταγωνιστικότητας και ανέφερε το παράδειγμα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων που επίσης θα συμβάλλει στην καλύτερη

Απεργούν οι ταχυδρομικοί 26/04

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ την ερχόμενη Δευτέρα 26 του μήνα με βασικό αίτημα την κάλυψη των περίπου 2.600 κενών θέσεων.

Τα κενά δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία όπως λένε οι εργαζόμενοι και το φαινόμενο θα ενταθεί στο άμεσο μέλλον καθώς λήγουν και οι τελευταίες συμβάσεις εποχικών υπαλλήλων.
newsit

Δ.Δρούτσας: "Αποδεχόμαστε τον όρο "Βόρεια Μακεδονία" για τα Σκόπια"!

Αποδέχεται η Ελλάδα την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», εφόσον χρησιμοποιηθεί έναντι όλων, συγκαταλέγεται στις προτάσεις που ταιριάζουν στο πλαίσιο των ελληνικών θέσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, καλώντας παράλληλα τα Σκόπια να κάνουν το «άλλο βήμα».


Ένα βήμα που όμως δεν δέχεται ο Γκουέφκι ο οποίος ήδη το απέρριψε αν και είπε ότι "Θα πάει το όλο θέμα σε δημοψήφισμα".

Μιλώντας στην εφημερίδα Free Sunday -και ερωτηθείς σχετικά με το «Βόρεια Μακεδονία»- o κ. Δρούτσας δηλώνει: «Η θέση μας είναι δεδομένη και γνωστή σε όλους: μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και για όλες τις χρήσεις. Υπάρχουν δύο σκέλη σε αυτή τη θέση και είναι αλληλένδετα. Δεν χωράει έκπτωση σε κανένα από

Σπατάλησαν 100.000 ευρώ σε 4 ημέρες!

΄Ενας υφυπουργός και άλλοι 7 βουλευτές που βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σπατάλησαν 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τη Real News.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ομογενείες είναι οργισμένοι με την ελληνική αντιπροσωπεία, που την περίμεναν πως και πως για να γιορτάσουν ετεροχρονισμένα όλοι μαζί την επέτειο της 25ης Μαρτίου, με την καθιερωμένη παρέλαση.

΄Οπως αναφέρεται στην εφημερίδα, λίγο μετά την έναρξη της παρέλασης τους είδαν να αποχωρούν σιγά σιγά για να ξεχυθούν στα καταστήματα της Ν. Υόρκης. Επιπλέον, δεν παρουσιάστηκαν στην προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων, αλλα προτίμησαν να πάνε σε κλειστές

Νέα παρτίδα τρομοκρατών «Δείχνουν» τα ευρήματα από την οδό Αιγίνης

Εργαλειοθήκη-βόμβα, από το δώμα της Κυψέλης.

Τα ευρήματα από το δώμα της οδού Αιγίνης στην Κυψέλη πιθανότατα φωτίζουν τη συμμετοχή και άλλων προσώπων, με εμπλοκή στη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ ανοίγουν διαύλους για «ταυτοποίηση» συνεργασίας των κατηγορουμένων ως τρομοκρατών με μέλη άλλων οργανώσεων. Είναι θέμα ημερών η έκδοση νέων ενταλμάτων και συλλήψεων.
kathimerini

ΥΠΟΙΚ: Δεν αρχίζουμε από το μηδέν

«Ο μηχανισμός θα λειτουργήσει, δεν υπάρχει κανένας στην Ευρώπη που να έχει διαφορετική άποψη», ξεκαθάρισε ο ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξη Τύπου από την Ουάσιγκτον, συμπλήρωσε πως οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και τόνισε ότι «κινούμαστε με πολύ μεγάλη ταχύτητα».


Αν και δεν αναφέρθηκε εκτενώς σε αριθμούς, ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε ότι η ΕΕ θα προσφέρει 3 δισ. Ευρώ το 2010 και ότι αναμένεται να υπάρξει τριετής δανεισμός από το ΔΝΤ

«Οι διαπραγματεύσεις δεν άρχισαν από το μηδέν, ήδη εφαρμόζουμε το ΠΣΑ και έχουμε ήδη θετικά

Μείωση 30% στις τιμές των φαρμάκων

Στον προσδιορισμό νέων τιμών για 1.551 φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν το 50% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης προχώρησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Το ποσοστό μεσοσταθμικής μείωσης των τιμών κινείται στο 30%.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι τιμές έχουν ήδη σταλεί στα μέλη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, προκειμένου την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή να καταθέσει τη γνώμη της και οι υπηρεσίες να προχωρήσουν στην έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων.
naftemporiki

Αλ. Αλαβάνος: Απαράδεκτη συμφωνία υποδούλωσης

Την άποψη ότι ίσως θα έπρεπε «να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα» στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.


«Λυπάμαι που το λέω αυτό», δήλωσε ο κ. Αλαβάνος, «αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα τόσο στον κ. Παπανδρέου όσο και στον κ. Παπακωνσταντίνου».

«Διότι αυτή η συμφωνία υποδούλωσης στην ΕΕ και στο ΔΝΤ για πάρα πολλά χρόνια, της Ελλάδας και του ελληνικού λαού είναι απαράδεκτη», πρόσθεσε και συνέχισε: «Και θέλω να ελπίζω ότι όχι πια μόνο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αλλά σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη καταλαβαίνουν ότι τους πιάνουν οι ρυθμίσεις, θα την ακυρώσουν πολύ γρήγορα στην πράξη».

Στην ομιλία του ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι «δεν μας αξίζει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό και

Κ. Σημίτης: Λανθασμένη η απόφαση εμπλοκής του ΔΝΤ

Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να αποφύγει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.


Παρατήρησε ακόμα ότι «το ΔΝΤ είναι η αναπόφευκτη κατάληξη της πολιτικής των τελευταίων πέντε ετών, με το τέχνασμα μιας δήθεν απογραφής, τον διεθνή διασυρμό εξαιτίας αυτής της απογραφής και την κατηφόρα που ακολούθησε» .

Υποστήριξε ακόμα πως «δεν ήταν σωστό να αποφασιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, ωστόσο, συμπλήρωσε, «από τη στιγμή που αυτό αποφασίστηκε και δημιουργήθηκε ένας αξιόπιστος μηχανισμός οικονομικής στήριξης κρατών δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για τη χρησιμότητά του και ορθά η κυβέρνηση, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, προσέφυγε σε αυτόν».

Ο κ. Σημίτης εκτίμησε επίσης ότι ενώ στις ανεπτυγμένες χώρες θα απαιτηθούν δύο ως τρία χρόνια για να αναπληρωθούν οι υποχωρήσεις των ρυθμών ανάπτυξης που προκάλεσε η κρίση, «στις χώρες του Νότου προβλέπεται ότι το διάστημα αυτό μπορεί να ξεπεράσει τα πέντε χρόνια».
naftemporiki

ΔΝΤ: Απαραίτητη για τη χρηματιστηριακή σταθερότητα η φορολόγηση των τραπεζών

Η επιβολή φόρου στις τράπεζες συζητείται για να υπάρξει μια χρηματιστηριακή σταθερότητα, δήλωσε σήμερα από την Ουάσινγκτον ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.


«Είναι επιλογή για κάθε χώρα», τόνισε μιλώντας στον Τύπο στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ

Ορισμένες χώρες προτιμούν τη μία ή την άλλη λύση, δηλαδή διαφορετικές επιλογές στο ζήτημα αυτό, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι οτιδήποτε γίνει «να γίνει με τρόπο συντονισμένο ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ανισορροπίας στον ανταγωνισμό» που θα μπορούσε να δώσει προβάδισμα σε μια χώρα σε σχέση με μία άλλη, πρόσθεσε ο Στρος-Καν.

Στη σύνοδο του ΔΝΤ οι υπουργοί Οικονομίας συζήτησαν την πρόταση επιβολής φόρου στις

Διαμαρτυρία ρομαντικών .... αναρχικών στο Μοναστηράκι

Μια καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας στο Μοναστηράκι χθες 24/04/2010 από ρομαντικούς ...αναρχικούς όπως αυτοαποκαλούνται.

Μια διαμαρτυρία που τα είχε όλα. Τεράστια μεγάφωνα για να ακούγονται παντού, κόσμο που μοίραζε

Διοικητής νοσοκομείου μεταμφιέστηκε σε ασθενή!

Η κα Ολγα Οικονόμου, νέα διοικητής στο Σιμανόγλειο έπαιξε για λίγες ώρες τον ρόλο του ασθενή για να διαπιστώσειη ίδια τι ακριβώς συμβαίνει στο νοσοκομείο που έχει κληθεί να διοικήσει.


Όπως αποκαλύπτει στην εφηεμρίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η κα Οικονόμου μόλις έμαθε οτι ανέλαβε την διοίκηση του Σισμανογλείου επισκέφθηκε το νοσοκομείο ως ασθενής χωρίς να γνωριζει κανείς την πραγματική ιδιότητά της.

"Τα μάτια μου είδαν πολλά", δηλώνει και μεταφέρει ότι μόλις διέρρευσε στο νοσοκομείο οτι κυκλοφορεί μεταμφιεσμένη αρκετοί υπάλληλοι ταράχτηκαν!

Ελεγκτές ΔΝΤ: Αυτά που είδαμε εδώ δεν τα έχουμε δει πουθενά!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ελεγκτές του ΔΝΤ με αυτά που γίνονται στην χώρα μας!


"Εχω πάει και ελέγξει σχεδόν 30 χώρες. Αυτά που βλέπω εδώ δεν τα είδα πουθενά!"

Αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα του δανού Πώλ Τόμσεν ο οποίος είναι και επικεφαλής του κλιμακίου των ελεγκτών ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην χώρα μας.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, οι απαντήσεις των ελλήνων αξιωματούχων στις ερωτήσεις των ελεγκτών άφηναν τους τελευταίους άφωνους!

Ξεκινά αύριο η απομάκρυνση πινακίδων από την Κηφισίας

Ξεκινά αύριο Δευτέρα, η πλήρης υλοποίηση της απόφασης του υπουργείου Υποδομών για την απομάκρυνση-ξήλωμα όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.


Τα συνεργεία του υπουργείου Υποδομών ξεκινήσουν το έργο της αποξήλωσης, αύριο στις 9:00 από τον ανισόπεδο κόμβο της λεωφόρου Κηφισίας στη διασταύρωση με την οδό Σπύρου Λούη (πλευρά ανόδου της Κηφισίας).
naftemporiki

Τελικός Κυπέλλου: 34 συλλήψεις πριν τον αγώνα

Συνολικά 34 άτομα οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα μετά τη σύλληψή τους στο Ολυμπιακό Στάδιο, πριν από την έναρξη του χθεσινού τελικού Κυπέλλου Ελλάδας

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι 18 είναι οπαδοί οι οποίοι συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και άλλων αντικειμένων.

Συνελήφθη ακόμα άτομο που είχε υπογράψει ως υπεργολάβος σύμβαση με εταιρεία σεκιούριτι, γιατί απασχολούσε άτομα χωρίς την απαραίτητη άδεια εργασίας, ενώ προσήχθησαν 40 εργαζόμενοι από τους οποίους συνελήφθησαν οι 15 που εργάζονταν σε έξι διαφορετικές εταιρίες σεκιούριτι, γιατί δεν είχαν άδεια εργασίας.

Επίσης προσήχθησαν 55 φίλαθλοι οι οποίοι όμως αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι, γιατί δεν προέκυψε

Τελικό: Παναθηναϊκός-Άρης 1-0

Με ένα ματς φτωχό σε φάσεις ο Παναθηναϊκός με σκόρερ τον Σεμπάστιαν Λέτο επικράτησε του Άρη με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το νταμπλ για τη σεζόν 2009/10.