www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Κ. Σημίτης: Λανθασμένη η απόφαση εμπλοκής του ΔΝΤ

Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να αποφύγει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.


Παρατήρησε ακόμα ότι «το ΔΝΤ είναι η αναπόφευκτη κατάληξη της πολιτικής των τελευταίων πέντε ετών, με το τέχνασμα μιας δήθεν απογραφής, τον διεθνή διασυρμό εξαιτίας αυτής της απογραφής και την κατηφόρα που ακολούθησε» .

Υποστήριξε ακόμα πως «δεν ήταν σωστό να αποφασιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, ωστόσο, συμπλήρωσε, «από τη στιγμή που αυτό αποφασίστηκε και δημιουργήθηκε ένας αξιόπιστος μηχανισμός οικονομικής στήριξης κρατών δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για τη χρησιμότητά του και ορθά η κυβέρνηση, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, προσέφυγε σε αυτόν».

Ο κ. Σημίτης εκτίμησε επίσης ότι ενώ στις ανεπτυγμένες χώρες θα απαιτηθούν δύο ως τρία χρόνια για να αναπληρωθούν οι υποχωρήσεις των ρυθμών ανάπτυξης που προκάλεσε η κρίση, «στις χώρες του Νότου προβλέπεται ότι το διάστημα αυτό μπορεί να ξεπεράσει τα πέντε χρόνια».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: