www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Βουλή κατέληξε η πορεία των ιδιοκτητών ταξί


Στη Βουλή κατέληξε η πορεία των ιδιοκτητών ταξί, οι οποίοι απεργούν για δεύτερη ημέρα, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Κλειστοί λόγω της συγκέντρωσης των αυτοκινητιστών στο Σύνταγμα είναι οι δρόμοι γύρω από το Κοινοβούλιο και συγκεκριμένα η Σταδίου από το ύψος της Οδού Αμερικής, η Βασ. Σοφίας από Σέκερη και προς Χίλτον από το ύψος της Βουλής, η Βασ. Γεωργίου

Vivartia Cyprus: Πώληση του 90% σε Κύπριους επιχειρηματίες


Την υπογραφή προκαταρκτικής συμφωνίας πώλησης του 90% της εταιρείας Vivartia Cyprus LTD στους Κύπριους επιχειρηματίες Αλέξη Χαραλαμπίδη και Μενέλαο Σιακόλα, έναντι τιμήματος 42 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο όμιλος Vivartia.

Το 10% παραμένει στη ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα ΑΕ, ενώ με την εν λόγω συμφωνία θα συνεχιστεί η

Βήμα - βήμα η διαδικασία ρύθμισης αυθαιρέτων


Αναλυτική πληροφόρηση για τη διαδικασία ρύθμισης των αυθαιρέτων παρέχει σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Οπως ανακοίνωσε, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την τακτοποίηση ξεκινάει επίσημα το Σάββατο.

Το υπουργείο, που υπογραμμίζει ότι η καταβολή τόσο του τέλους υπαγωγής όσο και του προστίμου θα γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες, περιγράφει βήμα προς βήμα τη διαδικασία της ρύθμισης, η οποία περιλαμβάνει την απαραίτητη συνδρομή μηχανικού.

Σύμφωνα με αυτήν:


1. Ο πολίτης απευθύνεται σε μηχανικό για τον έλεγχο κατ' αρχάς της κατασκευής του, καθώς με βάση τις προβλέψεις του νόμου 4014/2011 τα ακίνητα μπορούν να μεταβιβαστούν μόνο με την βεβαίωση μηχανικού ότι δεν περιλαμβάνει κατασκευή με πολεοδομική παράβαση ή ότι έχει υπαχθεί στη ρύθμιση. Εφόσον ο πολίτης αποφασίσει την ένταξη του ακινήτου του στη ρύθμιση ο μηχανικός αναλαμβάνει την διεκπεραίωση της αίτησης καθώς ο αριθμός μητρώου μηχανικού του ΤΕΕ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα. Ο μηχανικός κάνει αυτοψία,

Τι προβλέπει το ν/σ για το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο


Το σχέδιο νόμου για το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Το νέο σύστημα αξιολόγησης καθορίζει τον τρόπο τόσο των βαθμολογικών προαγωγών, όσο και της μισθολογικής εξέλιξης, αφού συνδέει τις αποδοχές ως κίνητρο για τη διάκριση και τη βαθμολογική προαγωγή.

Μεταξύ άλλων, οι θέσεις ευθύνης (Γεν. Δ/ντής, Δ/ντής, Τμηματάρχης) σε όλο το δημόσιο τομέα και τα ΝΠΔΔ θα προκηρύσσονται ανοιχτά, ενώ προβλέπεται η συγκρότηση συλλογικών οργάνων για τη διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών και διαδικασιών αξιολόγησης, παρακολούθησης και παραλαβής με κλήρωση.

Πιο αναλυτικά, οι υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της κεντρικής ή αποκεντρωμένης διοίκησης, διοικούνται, όσον

Παναθηναϊκός: Επιστολή Βγενόπουλου σε Γόντικα


Να λειτουργήσει ως πρόεδρος του Παναθηναϊκός και όχι ως «ταχυδρόμος» ζητάει από τον Δημήτρη Γόντικα ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μετά την κίνηση του πρώτου να παρακαλέσει τους μετόχους του «τριφυλλιού» να του γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους για τη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, όπως του είχε ζητήσει να πράξει ο δικηγόρος του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Αναλυτικά η επιστολή του Α. Βγενόπουλου:


«Αγαπητέ Δημήτρη,

Είσαι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και όχι ταχυδρόμος του κ. Γ. Βαρδινογιάννη. Από εδώ και πέρα σε παρακαλώ, για το καλό του Παναθηναϊκού, διαφύλαξε το θεσμικό κύρος σου και μην ανακατευτείς

Υπ. Παιδείας: Τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν λύνονται με κλειστά σχολεία


Την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε ανακοίνωση του Συνασπισμού με με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις σχολείων, στην οποία γινόταν λόγος για ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων.

«Τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν λύνονται με κλειστά σχολεία, αλλά γι’ αυτό δεν ακούσαμε κάτι από το ΣΥΡΙΖΑ. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν λύνονται με κατεστραμμένα από βανδαλισμούς σχολεία υπό κατάληψη, αλλά ούτε για αυτό ακούσαμε κάτι από το ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας.

«Θα περιμέναμε να ακούσουμε για ανοικτά σχολεία, για την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας που

Απολογήθηκαν πέντε ομάδες της Football League για τα «στημένα»


Πέντε ομάδες Β' και Γ' Εθνικής απολογήθηκαν στην Πειθαρχική επιτροπή της Football League για τις νέες διώξεις στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων, ενώ άλλες τόσες θα απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα.

Αυτές που απολογήθηκαν την Πέμπτη ήταν ο Θρασύβουλος, ο Πανθρακικός, ο Διαγόρας, η Δόξα Δράμας και ο Ιωνίκος (για τη μια εκ των δυο υποθέσεών του), ενώ οι υπόλοιπες μισές που θα απολογηθούν στις αρχές

Ικανοποίηση ΥΠΟΙΚ για το γερμανικό «ναι» στο EFSF


Την ικανοποίησή του για την κύρωση του νέου θεσμικού πλαισίου του EFSF από την Κάτω Βουλή της Γερμανίας και την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών σε όλα τα κράτη-μέλη εξέφρασε, ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος συνέδεσε επίσης το θετικό αποτέλεσμα στη γερμανική Βουλή με το γεγονός ότι η Ελλάδα έστειλε, όπως είπε, διεθνώς «πολύ καθαρά και αποφασιστικά» μηνύματα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρόγραμμα

Nέο κατάστημα Apple στη Γλυφάδα


Το τρίτο κατά σειρά κατάστημα αποκλειστικά με προϊόντα της Apple ανοίγει τις πύλες του αύριο, στη Γλυφάδα στην οδό A. Μεταξά 23, από την εταιρεία Document.

H Document συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία από το 1995 ενώ το 2007 έγινε Apple Premium Reseller (ΑPR) και ένα

Επέκταση της αναστολής των πλειστηριασμών ζητεί η ΕΚΠΟΙΖΩ


Τριετή επέκταση της αναστολής των πλειστηριασμών για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και τροποποίηση του Ν. 3869/2010, ώστε να αναστέλλονται τα καταδιωκτικά μέτρα αυτοδίκαια από την κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο ζήτησε η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής ΕΚΠΟΙΖΩ με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης.



Στην επιστολή της η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει ότι έχει συμπληρωθεί ήδη ένα έτος από την έναρξη της ισχύος του Ν. 3869/2010 για τη «Ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων» και τα διαδικαστικά προβλήματα που εντοπίζονται στα Ειρηνοδικεία είναι τεράστια.

Η οργάνωση εκτιμά ότι τόσο οι Ειρηνοδίκες όσο και οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν επαρκούν στον αριθμό, με αποτέλεσμα την αργή προώθηση των αιτήσεων και την υπέρβαση ορισμένες φορές του

Ερντογάν: Ακατανόητη και άδικη η ελληνική θέση στο Σκοπιανό


Ακατανόητη και άδικη χαρακτήρισε ο Ταγίπ Ερντογάν τη θέση της Ελλάδας ως προς το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, που αποτελεί τροχοπέδη για την ένταξή της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, μετά από συνάντηση που είχε με το Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια.

«Η Μακεδονία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητη χώρα. Προθέματα του τύπου Κάτω, ʼνω, Βόρεια, δεν έχουν καμιά σημασία», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: «Η Μακεδονία έχει προοδεύσει τόσο πολύ, που νομίζω ότι θα γίνει μέλος της ΕΕ πριν από εμάς».

«Γι΄ αυτό, ακόμη μια φορά, σας συγχαίρουμε», ανέφερε απευθυνόμενος στο Γκρούεφσκι και πρόσθεσε ότι η χώρα του υποστηρίζει πλήρως κι ανεπιφύλακτα την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά του ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξή της στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, καθώς και για τη διαφύλαξη, όπως είπε,

΄Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου


Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) απευθύνθηκε το Μουσείο του Λούβρου για τη δημιουργία μιας ψηφιακής αναπαράστασης της «Οικίας του Διονύσου» στην Πέλλα, με σκοπό την ένταξή της στη μεγάλη έκθεση που διοργανώνει με τίτλο «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: η αρχαία Μακεδονία».

Η έκθεση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Οκτωβρίου 2011 έως τις 16 Ιανουαρίου 2012.

Είναι η πρώτη φορά που ένα ψηφιακό έκθεμα εντάσσεται ισότιμα με τα μουσειακά αντικείμενα σε περιοδική έκθεση του γαλλικού μουσείου, ενώ παράλληλα αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εικονική αναπαράσταση ενός σημαντικού μνημείου της Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εξαιρετική ως προς το μέγεθος, την πολυτέλεια και την ποιότητα κατασκευής κατοικία της μακεδονικής πρωτεύουσας, που χρονολογείται στην πρώιμη ελληνιστική

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Πενθήμερη απεργία των καθηγητών από 10-14/10


Σε πενθήμερη απεργία, από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου, αποφάσισε να προχωρήσει το Κ.Σ. του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας έναντι στο νέο νόμο για τα ΑΕΙ και στις περικοπές πιστώσεων και προσωπικού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο σύλλογος διδασκόντων του ιδρύματος θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί, με αιτήματά τους να γίνουν τώρα όλοι οι διορισμοί που εκκρεμούν, καθώς και να χορηγηθούν όλες οι αναγκαίες πιστώσεις για τους συμβασιούχους διδάσκοντες.

Επίσης, ο σύλλογος αποφάσισε να καλέσει τη Σύγκλητο σε αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος «εάν

Στο δρόμο αύριο οι φοιτητές

«Ραντεβού» για αύριο δίνουν οι φοιτητές αφού έχουν αποφασίσει δύο πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) έχει ανακοινώσει συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ την ίδια ώρα θα

Στις 19 Δεκεμβρίου η συνθήκη ένταξης της Κροατίας

Η συνθήκη ένταξης της Κροατίας στην ΕΕ θα υπογραφεί στις 19 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της πολωνικής προεδρίας της ΕΕ Κόνραντ Νίκλεβιτς.

Ακόμη πρόσθεσε ότι:«Αυτή τη στιγμή στέλνουμε στις χώρες και τους θεσμούς της ΕΕ προσκλήσεις για την τελετή της υπογραφής της συνθήκης, στις 19 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία».

Η Κροατία ολοκλήρωσε στις 30 Ιουνίου τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, που άρχισαν το 2005, και πρόκειται να γίνει το 28ο μέλος της Ένωσης την 1η Ιουλίου 2013.

Είναι η δεύτερη από τις έξι πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες που εντάσσεται στην ΕΕ, μετά τη

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις στα σχολεία

Για τις καταλήψεις στα σχολεία παρενέβη ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ζητώντας με την εγκύκλιό του να ακολουθείται ακόμα και η αυτόφωρη διαδικασία όταν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας συστήνει προς του συναδέλφους του και τα αστυνομικά όργανα να αποφεύγεται η τήρηση του αυτοφώρου για ανήλικους μαθητές.

Ο ανώτατος εισαγγελέας λειτουργός αναφέρει στην εγκύκλιό του ότι: «Ανάμεσα στους καταληψίες παρεισφρύουν νυχτερινές ώρες και άτομα που δεν ανήκουν στη ακαδημαϊκή κοινότητα τα οποία προβαίνουν σε καταστροφές των υποδομών του σχολείου ενώ οι

Προς απεργιακές κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες


Σε κινητοποιήσεις εντός του Οκτωβρίου προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, όπως διαφάνηκε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε, ομόφωνα, την αποστολή εξώδικου προς τους υπουργούς, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και στις εργοδοτικές οργανώσεις και το ΝΑΤ με την οποία θα γνωστοποιεί τα κυρίαρχα αιτήματά της, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση μη ικανοποίησής τους, θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, σε χρόνο που θα αποφασίσει, σε νεότερη συνεδρίασή της.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΝΟ κάνει λόγο για ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στις κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις των Ελλήνων ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, λόγω

Σφοδρή επίθεση Μιχελάκη στην κυβέρνηση

Σκληρή επίθεση -με αιχμή τις παλινωδίες για το μέτρο των αποδείξων, αλλά και τις χθεσινές δηλώσεις Πάγκαλου- εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτηρίζοντάς τη «μπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού».


Μιλώντας για τα μέτρα των αποδείξεων, της εργασιακής εφεδρείας και του ειδικού τέλους ακινήτων, ο κ. Μιχελάκης χρέωσε στην κυβέρνηση ότι «αδρανεί για πολλούς μήνες, αποφασίζει σε κατάσταση πανικού, δεν μπορεί να εφαρμόζει αυτά που αποφασίζει, αλλάζει τις αποφάσεις της την τελευταία στιγμή και αναγγέλλει νέες».

Τόνισε ακόμη ότι στο εσωτερικό της «διαφωνούν, συγκρούονται, αλληλοϋπονομεύονται», ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του και στους δύο αντιπροέδρους, οι οποίοι -όπως είπε, αλληλοϋποβλέπονται.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Πάγκαλου σχετικά με το τέλος ακινήτων. Όπως είπε, «ο κ. Πάγκαλος ουσιαστικά δήλωσε ότι προσχωρεί στο

«Πράσινοι» βουλευτές διαφωνούν ανοικτά με το Γ. Ραγκούση


Τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο Ραγκούση για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί εκφράζουν με επιστολή τους προς τον ίδιο τον υπουργό Μεταφορών 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ .

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές καλούν το Γιάννη Ραγκούση να ξεκινήσει διάλογο με τους αυτοκινητιστές. Παράλληλα θέτουν θέμα αντισυνταγματικότητας για τη ρύθμιση που αφορά τη μεταβίβαση της άδειας τους στο κράτος και προτείνουν να ληφθούν υπόψη στο άνοιγμα πληθυσμιακά κριτήρια.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια ταξί προτού συμπληρωθούν έξι μήνες από τη ψήφιση του σχετικού νόμου», τονίζουν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «οι επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις για να επιτύχουν πρέπει να διέπονται από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, γιατί διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι όταν αυτές επιβάλλονται κάθετα χωρίς διάλογο, μόνο προβλήματα προσθέτουν κοντά σε αυτά που υποτίθεται έρχονται να λύσουν».

Πάντως οι βουλευτές ξεκαθαρίζουν ότι είναι «υπέρ των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων σε όλα τα κλειστά επαγγέλματα, με κανόνες και κριτήρια, ως αναγκαία προϋπόθεση εξόδου της χώρας από το

Διεκπεραίωση θεμάτων στρατολογίας από τα ΚΕΠ


Δυνατότητα διεκπεραίωσης θεμάτων της Διεύθυνσης Στρατολογίας από τα ΚΕΠ, δίνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Μπεγλίτης και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντ. Ρόβλιας.

Ειδικότερα στα ΚΕΠ μπορούν πλέον να διεκπεραιώνονται οι ακόλουθες υποθέσεις:

1. Εξαίρεση από την κατάταξη εφέδρων, που καλούνται και κατά το προηγούμενο έτος έχουν απολυθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις ή έχουν καταταγεί σε άσκηση εφεδρείας ή μετεκπαίδευσης ή την προηγούμενη πενταετία συμμετείχαν δύο φορές σε άσκηση εφεδρείας ή μετεκπαίδευσης.

2. Αναβολή κατάταξης για κοινωνικούς λόγους

3. Διαγραφή από το Μητρώο Αρρένων διπλογραμμένων

4. Απόλυση μετά 3μηνη πραγματική στρατιωτική υπηρεσία του μόνου γιου ή αδελφού πρόσωπου που απεβίωσε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα και εξαιτίας

Τέλος ακινήτων: Με sms η εξαίρεση και η μειωμένη καταβολή


Γραπτό μήνυμα (sms) θα πρέπει να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το νέο τέλος για τα ακίνητα, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. Το ίδιο καλούνται να κάνουν και όσοι θα καταβάλουν το τέλος βάσει του ειδικού χαμηλού συντελεστή 0,5 ευρώ το τ.μ., ώστε να μη φορολογηθούν με την κανονική κλίμακα του ειδικού τέλους.

Το μήνυμα θα πρέπει να έχει αποσταλεί μέχρι τις 2 Οκτωβρίου και η Γενική Γραμματεία, αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, θα απαντήσει για το αν ο φορολογούμενους δικαιούται της απαλλαγής ή της ειδικής φορολόγησης. Το sms θα πρέπει να σταλεί στον αριθμό 54160, αναγράφοντας ΕΤΑ, τον αριθμό φορολογικού μητρώου και τον αριθμό

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή πρόωρες εκλογές

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό κοινής αποδοχής προτείνει να σχηματίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, απευθύνοντας ταυτόχρονα πρόσκληση σε όλους τους βουλευτές να συμβάλουν στη προσπάθεια αυτή.

Σε περίπτωση αποτυχίας, όπως τονίζει σε επιστολή του προς τους συναδέλφους του, προτείνει πρόωρες εκλογές αμέσως μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει με πρωτοβουλία διακομματικής ομάδας βουλευτών που θα δημιουργήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης ζητά ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, μετά από λεπτομερή ενημέρωσή της από την κυβέρνηση σχετικά με τις οικονομική κατάσταση της χώρας, στην οποία θα

Καμία πτήση την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου


Ο ελληνικός εναέριος χώρος αναμένεται να «νεκρώσει» για 24 ώρες την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος, καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν καθολικά στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και υπενθυμίζει ότι οι εξυπηρετούμενες πτήσεις κατά τη διάρκεια της απεργίας αφορούν:

- Πτήσεις που υπερίπτανται του FIR Αθηνών

- Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών, πρωθυπουργούς

- Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και

Κακουργηματικές διώξεις για την υπόθεση των υποβρυχίων


Ποινική δίωξη για οκτώ κακουργηματικές πράξεις, άσκησε σε βάρος 29 εμπλεκομένων στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατόπιν σχετικής παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, η εισαγγελέας Πρωτοδικών που διενήργησε την έρευνα, προχώρησε σήμερα στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, συνδικαλιστών, ιδιωτών και εμπλεκομένων στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου.

Επιπρόσθετα, η εισαγγελία ζητεί την έκδοση βουλευμάτων για την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα σε όλους τους κατηγορουμένους.


Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

- ενεργητική δωροδοκία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του

Ελεύθερος άνευ όρων ο Παν. Ψωμιάδης


Ελεύθερος άνευ όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο τελών εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των οικονομικών υπερβάσεων στις συμβάσεις για τα σχολικά δρομολόγια κατά τη νομαρχιακή του θητεία.


Ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, αρνήθηκε κάθε ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Επικαλέστηκε δε αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο επικύρωσε τις συγκεκριμένες συμβάσεις των νομαρχιών για τα σχολικά δρομολόγια, καθώς επίσης απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαίωσε πρώην νομάρχη σε ανάλογη περίπτωση.


Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν, με σύμφωνη γνώμη, να τον αφήσουν ελεύθερο χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Την ίδια τύχη είχαν οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του για την ίδια

Παραδίδουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα Γ. Καρατζαφέρης και βουλευτές του ΛΑΟΣ


Την πρόθεσή τους να αποποιηθούν εκ νέου του δικαιώματος χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου γνωστοποίησαν προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, καθώς και οι βουλευτές Ι. Κοραντής και Ηλ. Πολατίδης.

Επιπλέον, ο κ. Πολατίδης ζητά το αντίτιμο που θα κατέβαλε η Βουλή για τη μίσθωση του αυτοκινήτου του, να κατατίθεται στο λογαριασμό για την

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή το πρωί στην Αθήνα


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στην Αθήνα από τις 10.30 το πρωί της Κυριακής 2/10, λόγω διεξαγωγής του 3ου Αγώνα δρόμου και Περιπάτου από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής».

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακόπτεται σταδιακά κατά μήκος της διαδρομής των αγωνιζομένων, στους παρακάτω δρόμους του δήμου Αθηναίων:

Λ. Συγγρού , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και Λ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος.

Λ. Βασ. Αμαλίας , σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Πανεπιστημίου.
Λ. Βασ. Σοφίας , στο τμήμα της από την οδό Ζαχάρωφ έως το ξενοδοχείο HILTON , ρεύμα προς Αθήνα, και στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφ. Βασ. Αμαλίας και Βασ. Κων/νου, και στα δύο

Αργεί ακόμα η οnline σύνδεση των ταμειακών με ΓΓΠΣ


Το έργο της ειδικής ομάδας εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών για τη διαμόρφωση του αναγκαίου τεχνικού και θεσμικού πλαισίου (τεχνικές προδιαγραφές κλπ) που αφορά την οnline σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σε έγγραφό του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη.

Ο κ. Αϊβαλιώτης επικαλείτο δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη, σύμφωνα με τις οποίες έχει προταθεί στον πρωθυπουργό να συνδεθούν οnline οι ταμειακές μηχανές με το σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να πληρώνεται

Εντολή για αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων


Εγκύκλιο προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών εξαιτίας των καταλήψεων, εξέδωσε το υπουργείο Παδείας.

Με αυτή οι διευθυντές καλούνται να εφαρμόσουν την υπ’ αριθμόν 22143/Γ2/21-02-2008 Υπουργική Απόφαση (βλ. συνημμένο), με την οποία καθορίζονται οι τρόποι αναπλήρωσης

Κατασχέσεις μισθών οφειλετών του δημοσίου


Στην κατάσχεση μισθών οφειλετών του δημοσίου προχωρά η Εφορία, βάσει των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών που προβλέπονται στη φορολογική νομοθεσία.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται και σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων αλλά και σε συντάξεις, διευκρινίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι προϋπόθεση είναι το εναπομείναν

ΛΑΟΣ: Παραδίδει το βουλευτικό του αυτοκίνητο ο Ηλ. Πολατίδης


Σε αποποίηση του δικαιώματος χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου, προέβη ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης, με επιστολή του προς τον γραμματέα της Βουλής.

Ζητεί επίσης το αντίτιμο που θα κατέβαλε η Βουλή για τη μίσθωση του αυτοκινήτου του (1200 ευρώ μηνιαίως), να κατατίθεται στον λογαριασμό για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

Ο κ. Πολατίδης είχε επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο και πέρυσι και σήμερα επαναβεβαιώνει

Στάση εργασίας από τους αρχαιολόγους


Στάση εργασίας από τις 12:30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση έξω από το κτήριο του Υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, πραγματοποιεί σήμερα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Οι αρχαιολόγοι δηλώνουν, ότι «ο πολιτισμός δεν έχει πλεονάζον προσωπικό αλλά έχει ανάγκη από ενίσχυση της προστασίας και του κοινωνικού ρόλου των μουσείων».

Απορρίπτουν ακόμη το σχέδιο συγχώνευσης των Εφορειών Προϊστορικών και Κλασικών

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ


Ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, λόγω της θέσης που κατέχει, αλλά και για όσα

Τελευταία μέρα αύριο για την απογραφή συνταξιούχων ΙΚΑ


Λήγει αύριο Παρασκευή 30/9, η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Μέχρι σήμερα έχει απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων, ενώ σύμφωνα με το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στη διαδικασία απογραφής.

Το μέτρο στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους και η απογραφή είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εκ νέου έναρξη καταβολής της σύνταξης.

Μέχρι αύριο, τελευταία μέρα της απογραφής, οι συνταξιούχοι μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων. Σε περίπτωση αδυναμίας

CERN: Νέο πείραμα για τη μελέτη της αντιύλης


Ένα νέο πείραμα το οποίο αποσκοπεί στην παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων αντιπρωτονίων, δηλ. σωματιδίων αντιύλης, εγκαινιάζει σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Το πείραμα ονομάζεται ELENA (Extra Low Energy Antiproton Ring) και θα εκτελεστεί σε μια νέα υπό κατασκευή εγκατάσταση. Προγραμματίζεται μάλιστα να παραδώσει τα πρώτα του αντιπρωτόνια υπερβολικά χαμηλής ενέργειας έως το 2016.

Ήδη πραγματοποιήθηκε στο CERN η εναρκτήρια συνάντηση με τη συμμετοχή επιστημόνων από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Δανία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιαπωνία. Η δημιουργία αντιπρωτονίων με τη χαμηλότερη ενέργεια που έχει ποτέ επιτευχθεί, θα καταστήσει εφικτή την καλύτερη μελέτη της

Mε παθολογική πάχυνση των στεφανιαίων αρτηριών ένας στους έξι εφήβους


Καθώς ο χρόνος περνά και οι συμπεριφορές μας αλλάζουν προς το χειρότερο, με αποτέλεσμα να μη σεβόμαστε όσο πρέπει το σώμα μας, η στατιστική για την υγεία της καρδιάς μας είναι απογοητευτική.

Κάθε 2 δευτερόλεπτα καταγράφεται ένας θάνατος από στεφανιαία νόσο, κάθε 5 δευτερόλεπτα μια καρδιακή προσβολή και κάθε 6 δευτερόλεπτα ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η στεφανιαία νόσος παραμένει η κύρια αιτία θνησιμότητας, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να τονίζουν την

Έρχονται κατεδαφίσεις για τα αυθαίρετα

Το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει την κατεδάφιση εκατό αυθαιρέτων το μήνα και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από το Νοέμβριο.

Ο σχετικός νόμος που συζητήθηκε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αφορά τα αυθαίρετα τα οποία έχουν ανεγερθεί σε προστατευόμενες, ανά την επικράτεια, περιοχές, ενώ οι περιοχές από τις οποίες θα αρχίσουν οι κατεδαφίσεις είναι οι πολυτελείς κατασκευές και όχι από μικρά κτίσματα, που, σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί και να καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι της αποκεντρωμένης διοίκησης, έχουν κληθεί να αποστείλουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, λίστες με τα αυθαίρετα για τα οποία έχουν τελεσιδικήσει οι διαδικασίες ενστάσεων

Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης & Γενικό Λογιστήριο του Κράτους


Υπό κατάληψη βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, με τους εργαζόμενους του υπουργείου να αντιδρούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και στο ενιαίο μισθολόγιο.

Σε καταλήψεις έχουν επίσης προχωρήσει οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εσωτερικών, στο Γενικό

Συνεδριάζει η ΠΝΟ

Το συνταξιοδοτικό, η μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ αλλά και το θέμα που προέκυψε με την ενδεχόμενη συγχώνευση του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ), θα είναι μερικά από τα βασικά θέματα, που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Να σημειωθεί ότι η ΠΝΟ έχει ξεκινήσει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για να τους ενημερώσει για τα προβλήματα των ναυτικών, όπως αυτά προκύπτουν μέσα από τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Μέχρι στιγμής, η ΠΝΟ έχει συναντηθεί με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Παυσίπονα επικίνδυνα για την καρδιά


Πολλά από τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα που χρησιμοποιούνται καθημερινά και χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή ενδέχεται να αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου, ιδιαίτερα στους καρδιοπαθείς. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μεγάλη μελέτη η οποία διερεύνησε την επίδραση ορισμένων διαδεδομένων Μη Στεροειδών Αντιφλεγμονωδών Φαρμάκων (ΜΣΑΦ) στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Εξ αιτίας του εύρους των δεδομένων στα οποία βασίστηκαν, οι επιστήμονες, όπως τόνισαν, μπόρεσαν για πρώτη φορά να συγκρίνουν ξεχωριστά και σε διαφορετικές δόσεις την επίδραση καθεμιάς από αυτές στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Από τις πιο «ένοχες» κρίθηκε η δικλοφενάκη, η οποία κατά μέσο όρο συνδέθηκε με αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακού επεισοδίου στους καρδιοπαθείς κατά 40%. Η συγκεκριμένη ουσία εμφανίστηκε να αυξάνει τον κίνδυνο ακόμη και σε χαμηλές δόσεις _ κατά 22% _ ενώ σε

Τα φυτά απορροφούν περισσότερο CO2 από ό,τι νομίζαμε


Τα φυτά απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) με ρυθμούς 25% ταχύτερους από ό,τι πιστεύαμε ως σήμερα. Αυτό ανακάλυψε διεθνής ομάδα ερευνητών και το εύρημά της αναμένεται να βοηθήσει σε ακριβέστερες προβλέψεις για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας.

Η Λίζα Γουελπ-Σμιθ από το Ιδρυμα Ωκεανογραφίας Scripps στην Καλιφόρνια και η ομάδα της ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο μέτρησης της ποσότητας του διοξειδίου του άνθρακα που απορροφούν και εκλύουν τα φυτά στην ατμόσφαιρα, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Nature».

Ενδελεχής έρευνα


Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δείκτες ισοτόπων του οξυγόνου καθώς και στοιχεία που κάλυπταν δεδομένα 30 ετών από ένα παγκόσμιο δίκτυο που αναλύει δείγματα αέρα. Στόχος τους ήταν να μετρήσουν τις αλλαγές στα αέρια του θερμοκηπίου, στη ρύπανση και σε άλλες παραμέτρους που

Στάση εργασίας σήμερα στο Πέραμα

Συνεδριάζει σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το συνταξιοδοτικό, η μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ αλλά και το θέμα που προέκυψε με την ενδεχόμενη συγχώνευση του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών(ΕΛΟΕΝ).

Σε στάση εργασίας προχωρούν στις 12:00 το μεσημέρι σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που αντιδρούν στα νέα οικονομικά μέτρα,

Ποιο είναι το καλύτερο αντιγηραντικό του προσώπου


Η κυτταρική θεραπεία του δέρματος έχει σήμερα αποδειχτεί ως η πλέον ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας της γήρανσης. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί είτε μεσεγχυματικού τύπου βλαστοκύτταρα, είτε ινοβλάστες. Τα βλαστοκύτταρα είναι πρόδρομες μορφές των ινοβλαστών. Οι ινοβλάστες ανήκουν στα μόνιμα κύτταρα του δέρματος τα οποία παράγουν τα σημαντικότερα συστατικά του, όπως την ελαστίνη και το κολλαγόνο, τα οποία ρυθμίζουν τη λειτουργία του και διατηρούν την κατασκευή του.

Με την πάροδο του χρόνου ο αριθμός και η λειτουργική ικανότητά τους ελαττώνονται με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες, χαλαρότητα και απώλεια της φωτεινότητας και σφριγηλότητας του δέρματος.

Οι ρυτίδες, άλλοτε επιφανειακές και άλλοτε βαθύτερες, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εμφάνισης. Οι κυτταρικές θεραπείες χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια στην αποκατάσταση του δέρματος και πρόσφατα έλαβαν έγκριση από τον FDA των ΗΠΑ. Τα βλαστοκύτταρα λαμβάνονται με λιποαναρρόφηση και μετά από κατάλληλο διαχωρισμό εμφυτεύονται στο δέρμα στην περιοχή των ρυτίδων. Θεωρητικά έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες στην αποκατάσταση της περιοχής που εμφυτεύονται, δεδομένου ότι πολλαπλασιάζονται με ταχύτερους ρυθμούς. Τα βλαστοκύτταρα εμφυτεύονται στον υποδόριο συνδετικό ιστό, παίρνουν τη θέση των γηρασμένων ινοβλαστών και στη συνέχεια ανακυκλώνουν

Στάση εργασίας 17:00 - 23:00 σε ΕΡΤ, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εξάωρη στάση εργασίας από τις 5 μ.μ. ως τις 11 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά της εργασιακής

Δεν αλλάζει φέτος το σύστημα των αποδείξεων

Δε θα υπάρξουν αλλαγές στο θέμα των αποδείξεων για φέτος.

Όπως διευκρινίζεται από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, θα παραμείνει η υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων 25% του ετήσιου εισοδήματος, με ανώτατο όριο τις 15.000 ευρώ σε αποδείξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από του χρόνου θα εφαρμοστεί καθολικά για όλους τους φορολογούμενους η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των δαπανών ενώ θα καταγράφονται και οι αποταμιεύσεις του έλληνα φορολογούμενου.

Στο μεταξύ, μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, την Τρίτη, για το μέτρο συλλογής των αποδείξεων, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι δεν θα αφορά μόνον στις κατηγορίες δαπανών που μέχρι σήμερα είναι γνωστές,

Τράπεζες: Εκτός ELA οι "προβληματικές"!

Το φάσμα ακόμη και άμεσης υπαγωγής στην άρτι θεσπισθείσα Bad Bank ή προσφυγής στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αντιμετωπίζουν πλέον τράπεζες με σοβαρό πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος με επιστολή της σε συγκεκριμένες τράπεζες υπενθυμίζει ότι εφόσον ο δείκτης κεφαλαιακής τους επάρκειας πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο του 8%, τότε κόβεται η δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA).

Επιπρόσθετα, και εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι, οι τράπεζες θα πρέπει να βρουν τρόπο να αντικαταστήσουν άμεσα την ρευστότητα που έλαβαν μέσω ELA.

H επιστολή - υπενθύμιση της Τ.τ.Ε. αποτελεί, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, «βόμβα» για το τραπεζικό σύστημα, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις θα εκραγεί άμεσα, ενώ σε άλλες θα δράσει ως

Πάγκαλος: "Δεν έχω για το τέλος ακινήτων"


Δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή. Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικό χαράτσι 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και το τέλους ακίνητης περιουσίας.

«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο», είπε ο κ. Πάγκαλος.

Και όταν ρωτήθηκε εάν δεν βρεθεί αγοραστής για το ακίνητο τι θα κάνει, είπε «αν δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».

Επίσης επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον των ταξιτζήδων λέγοντας ότι είναι εργοδότες και ότι δεν μπορούν να απεργούν ως εργοδότες την ίδια ημέρα που απεργούν οι μισθωτοί στα ΜΜΜ και διερωτήθηκε πώς η ηγεσία των ταξιτζήδων κάνει απεργία αντιδρώντας σε ένα νομοσχέδιο το οποίο

Tρεις ληστείες στον Πειραιά σε 15 λεπτά από τους ίδιους δράστες

Τρεις ληστείες σε ένα τέταρτο στην περιοχή του Πειραιά σημειώθηκαν από δύο δράστες που φορούσαν κουκούλες και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα.

Οι δράστες χτύπησαν πρώτα σε περίπτερο στην Ακτή Ποσειδώνος, ο επόμενος στόχος ήταν πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ρετσίνα, και λίγα λεπτά μετά εισέβαλαν σε ένα ακόμη πρατήρειο υγρών καυσίμων στην Αλεπίδου. Παρά τις άμεση

Μάθημα και το Σάββατο και "μαχαίρι" στις εκδρομές για τα υπό κατάληψη σχολεία


Eξαπλώνονται οι καταλήψεις στα σχολεία σ΄ ολόκληρη τη χώρα.

Ωστόσο ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων δεν είναι σταθερός, καθώς σε πολλά γυμνάσια και λύκεια παρατηρείται το φαινόμενο τη μία ημέρα να κάνουν κατάληψη, την επόμενη να ανοίγουν και την μεθεπόμενη να ξανακάνουν κατάληψη. Γι΄ αυτό άλλοι υπολογίζουν ότι 220 είναι τα υπό κατάληψη σχολεία και άλλοι ότι ξεπερνούν τα 600.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να στείλει τις αμέσως επόμενες ημέρες στα σχολεία εγκύκλιο για την αναπλήρωση των ωρών που χάνονται λόγω των καταλήψεων και συγκεκριμένα:

Η αναπλήρωση θα γίνεται με περικοπή περιπάτων και εκδρομών, με περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών, με προσθήκη διδακτικών ωρών μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος, στις περιπτώσεις που ο σύλλογος διδασκόντων κρίνει ότι είναι εφικτό, με

Με προσωπικό ασφαλείας 11.00 - 15.00 τα νοσοκομεία


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα από τις 11.00 έως τις 15:00 τα νοσοκομεία λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Και οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (11.00 -14.00) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στις 5 Οκτωβρίου η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ ενώ για τις 13 Οκτωβρίου τα μέλη της Ομοσπονδίας αποφάσισαν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις