www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις στα σχολεία

Για τις καταλήψεις στα σχολεία παρενέβη ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ζητώντας με την εγκύκλιό του να ακολουθείται ακόμα και η αυτόφωρη διαδικασία όταν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας συστήνει προς του συναδέλφους του και τα αστυνομικά όργανα να αποφεύγεται η τήρηση του αυτοφώρου για ανήλικους μαθητές.

Ο ανώτατος εισαγγελέας λειτουργός αναφέρει στην εγκύκλιό του ότι: «Ανάμεσα στους καταληψίες παρεισφρύουν νυχτερινές ώρες και άτομα που δεν ανήκουν στη ακαδημαϊκή κοινότητα τα οποία προβαίνουν σε καταστροφές των υποδομών του σχολείου ενώ οι
αφαιρέσεις εκπαιδευτικού υλικού και υπολογιστών είναι σύνηθες φαινόμενο».

Και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση η εξεζητημένη εγκληματική συμπεριφορά από ανηλίκους μαθητές να ερευνάται και τυχόν συνδρομή παραμέλησης και εποπτείας ανηλίκους από γονείς του».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν αν χρειαστεί για τις καταληψίες στα πανεπιστήμια και στους δημόσιους οργανισμούς απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η ενημέρωση από τους διευθυντές των οργανισμών ή τους πρυτάνεις περί κατάληψης ή τέλεσης άλλης αξιόποινης πράξης.

Εναρμονισμένη με την εγκύκλιο τους εισαγγελέα είναι και η παραγγελία της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κας Ελένης Ράικου η οποία ζητά από τις αστυνομικές αρχές να ερευνούν το θέμα των καταλήψεων και να εφαρμόζεται ο νόμος όταν αυτόφωρα αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: