www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχονται κατεδαφίσεις για τα αυθαίρετα

Το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει την κατεδάφιση εκατό αυθαιρέτων το μήνα και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από το Νοέμβριο.

Ο σχετικός νόμος που συζητήθηκε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αφορά τα αυθαίρετα τα οποία έχουν ανεγερθεί σε προστατευόμενες, ανά την επικράτεια, περιοχές, ενώ οι περιοχές από τις οποίες θα αρχίσουν οι κατεδαφίσεις είναι οι πολυτελείς κατασκευές και όχι από μικρά κτίσματα, που, σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί και να καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι της αποκεντρωμένης διοίκησης, έχουν κληθεί να αποστείλουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, λίστες με τα αυθαίρετα για τα οποία έχουν τελεσιδικήσει οι διαδικασίες ενστάσεων
και κρίθηκαν οριστικώς κατεδαφιστέα.

Περίπου δύο χιλιάδες πεντακόσια οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης έχουν φτάσει στο υπουργείο μέχρι τώρα, με πρώτη σε ανταπόκριση, την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, που έχει κοινοποιήσει τα επτακόσια.

Στον αντίποδα, λιγότερα από τριακόσια οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά σε πέργκολες και φράκτες, έχει αποστείλει η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: