www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

H σιωπή είναι... "χρυσός"


Άκρα του τάφου σιωπή παρατηρείται εκ μέρους του τραπεζικού κόσμου. Ουδεμία επίσημη ανακοίνωση, καμία εξήγηση ούτε και ερμηνεία έχει κατατεθεί μετά την αποκάλυψη από τη zougla.gr της υπόθεσης με τη μετοχή της «Τράπεζας της Ανατολής».

Ακριτομυθίες μόνον και γενικόλογες αναφορές, ανεπισήμου χαρακτήρα, συνοδεύουν την εξέλιξη των αποκαλύψεων, παρά το γεγονός ότι η κοινή γνώμη έχει αναστατωθεί.

Στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέρθηκε ότι η «Τράπεζα της Ελλάδος» δηλώνει πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε για την υπόθεση αυτή.

Ωστόσο, τα πράγματα, τα αρχεία και τα έγγραφα καταδεικνύουν μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Η «Τράπεζα της Ελλάδος» γνωρίζει, όπως γνωρίζουν και τουλάχιστον δύο

Χασμουρητό, ο «θερμοστάτης» του οργανισμού


Το χασμουρητό δεν αποτελεί μόνο σημάδι κούρασης ή βαρεμάρας. Λειτουργεί ουσιαστικώς ως ο «θερμοστάτης» του οργανισμού μας, ο μηχανισμός που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να κρατά… δροσερό τον εγκέφαλό μας.

Και αυτό διότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος, όπως ακριβώς και οι υπολογιστές, δεν επεξεργάζεται εξίσου αποτελεσματικά τις πληροφορίες όταν υπερθερμαίνεται. Ετσι, όταν το κεφάλι μας αρχίζει να ανεβάζει θερμοκρασία το χασμουρητό δρα ως φυσικός… ανεμιστήρας επιτρέποντας στον δροσερό αέρα να φτάσει στον εγκέφαλο και να επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία του.

Κρύο… χασμουρητό


Μελέτη που διεξήγαγαν ειδικοί του Πανεπιστημίου Πρίνστον σε 160 άτομα στην Αριζόνα έδειξε ότι οι εθελοντές χασμουριούνταν τουλάχιστον διπλάσιες φορές τον χειμώνα σε σύγκριση με το καλοκαίρι – και αυτό διότι τον χειμώνα η θερμοκρασία του σώματός τους ήταν υψηλότερη από τον αέρα γύρω τους.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες χώρισαν τους 160 εθελοντές σε δύο ισάριθμες ομάδες. Παρακολούθησαν πόσο συχνά η πρώτη ομάδα των 80 ατόμων χασμουριόταν όταν έβλεπε εικόνες

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ κατά των μέτρων λιτότητας


Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος κατά των νέων μέτρων λιτότητας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κάλεσε τους

ΝΔ: «Τσουνάμι» άδικων και δυσβάστακτων μέτρων


Για «τσουνάμι άδικων και δυσβάστακτων μέτρων» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

«Τα νέα σκληρά μέτρα δεν τόλμησε, αυτή τη φορά, να τα εξαγγείλει ούτε ο, κατά τα άλλα, λαλίστατος κ. Βενιζέλος, ο οποίος προτίμησε να κρυφτεί πίσω από μια γραπτή κυβερνητική ανακοίνωση», επισήμανε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μιχελάκης έστρεψε τα πυρά του και κατά του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι παραμένει άφαντος και ότι «δεν βγαίνει να εξηγήσει τι άλλαξε μέσα σε λίγες εβδομάδες και χρειάστηκαν νέα σκληρότερα μέτρα, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι και μαζικές απολύσεις».

«Κρύβεται και σιωπά. Χωρίς κανένα σεβασμό στους πολίτες, που υποβάλλονται σε βαριές

Δηλώσεις Γ. Κουτρουμάνη

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.200 ΕΥΡΩ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 


ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ


ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΑΜΕΙΟ


ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ


ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Νέα σκληρά μέτρα


Σε νέα σκληρά μέτρα προχωρά η κυβέρνηση, υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας.

Περιλαμβάλουν νέες περικοπές στις συντάξεις και το εφάπαξ ελλειμματικών Ταμείων, εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο και νέα μείωση του αφορολόγητου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής σύσκεψης, το αφορολόγητο όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, ενώ επέρχονται μειώσεις σε όλες τις κύριες συντάξεις άνω των 1.200, με περικοπή του 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ.

Όπως διευρκίνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στο Mega, οι περικοπές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου. Ανέφερε ακόμη πως θα γίνουν περικοπές και σε επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα είναι διαφορετικές ανάλογα με το κάθε Ταμείο. Μειώσεις θα γίνουν και στο εφάπαξ μόνο των ελλειμματικών Ταμείων. Η μείωση στο εφάπαξ (έως 30%) θα εφαρμοστεί, όπως σημείωσε, για όλους όσοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από 1

Χωρίς επιδόματα πολύτεκνοι με εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ


Δεν θα δικαιούνται πλέον πολυτεκνικό επίδομα όσοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι έχουν ετήσιο εισόδημα που ξεπερνά τις 55.000 ευρώ.

Έπειτα από απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδ. Λοβέρδου, το υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «εντάχθηκε στο νομοσχέδιο "Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις", διάταξη με την οποία διακόπτονται τα πολυτεκνικά

48ωρη απεργία εφοριακών και τελωνειακών στις 27 και 28/9


Σαρανταοκτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου οι Ομοσπονδίες των εφοριακών, των τελωνειακών και των συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.


Σημειώνεται ότι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί έχει προγραμματισθεί παναττική συγκέντρωση των υπαλλήλων του

Olympic Air: Τροποποιήσεις πτήσεων την Πέμπτη


Σε ματαιώσεις αλλά τροποποιήσεις των ωρών αναχώρησης πτήσεων την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου προχωρά η Olympic Air ανακοινώνει ότι εξαιτίας της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ.


Αναλυτικότερα ματαιώνονται οι εξής πτήσεις:


01.OA 504/505 Aθήνα-Ηράκλειο-Αθήνα
02.OA 910/911 Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα
03.OA 710/711 Αθήνα-Ρόδος-Αθήνα
04.OA 764/765 Αθήνα-Χίος-Αθήνα
05.OA 534/535 Αθήνα-Χανιά-Αθήνα
06.OA 800/801 Αθήνα-Ιωάννινα-Αθήνα
07.OA 954/955 Αθήνα-Καβάλα-Αθήνα
08.OA 734/735 Αθήνα-Κώς-Αθήνα

«Χειρόφρενο» και στα ταξί την Πέμπτη


Τη συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα τραβήξουν έτσι χειρόφρενο από τις 5 το πρωί της Πέμπτης έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής, ενάντια, όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, στην πολιτική της κυβέρνησης για «ξεπούλημα» των επιβατικών μεταφορών στα «μεγάλα συμφέροντα».

«Η μεθοδευμένη κυβερνητική πολιτική που υπαγορεύει άμεσο ξεπούλημα των επιβατικών μεταφορών στα οργανωμένα συμφέροντα (καρτέλ) είναι πλέον ξεδιάντροπα ορατή. Η πρόθεση τους είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς ανέργων και η αντικατάσταση των σημερινών εργαζομένων και

Στις 4 Οκτωβρίου πρεμιέρα για το iPhone 5


Στις 4 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει η Apple το νέο μοντέλο iPhone, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου «All Things Digital».

Το ενδιαφέρον καταναλωτών και αναλυτών συγκεντρώνει η 5η έκδοση της δημοφιλούς συσκευής, η οποία έχει «απογειώσει» τις πωλήσεις της Apple. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, δεν αποκλείεται η Apple να ανακοινώσει στην ίδια παρουσίαση και την ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει το

Αυστηρό μήνυμα υπ. Παιδείας προς τους πρυτάνεις

Τελεσίγραφο στους πρυτάνεις και τους προέδρους ΤΕΙ με αφορμή τη σημερινή καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης στέλνει το υπουργείο Παιδείας.


Ειδικότερα, ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Βασίλης Παπάζογλου τονίζει ότι ο νόμος προβλέπει πως σε περίπτωση άρνησης υπογραφής της διαπιστωτικής πράξης για τη συγκρότηση επιτροπών που θα διενεργήσουν τις εκλογές για τα νέα Συμβούλια των ΑΕΙ αυτή θα υπογραφεί από την υπουργό.

Σε προειδοποιητικό τόνο πάντως υπενθυμίζει ότι «σε όποιες περιπτώσεις μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2012 δεν έχουν συγκροτηθεί τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων, για τα αντίστοιχα Ιδρύματα δεν θα

Με point system oι έλεγχοι επιτηδευματιών από την εφορία


Με point system θα επιλέγονται από την 1η Νοεμβρίου 2011 οι υποθέσεις των επιτηδευματιών που θα ελέγχονται από την εφορία.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου με την οποία καθορίζονται μόρια ανά κατηγορία παράβασης με βάση τα οποία θα επιλέγονται οι φορολογικές υποθέσεις που θα έχουν προτεραιότητα στο έλεγχο.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια, μέσω της λειτουργίας ανάλυσης κινδύνου του συστήματος ELENXIS να εντοπίζονται οι υποθέσεις και οι επαγγελματίες υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής

Ειδικότερα όπως προκύπτει από τον πίνακα των κριτηρίων που περιλαμβάνεται στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών παραβάσεις όπως απώλεια βιβλίων, κατασχέσεις βιβλίων και

Συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ στο Βερολίνο την Τρίτη

Επίσκεψη στη Γερμανία θα πραγματοποιήσει την επόμενη Τρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Στις συνομιλίες που θα έχει ο Γ. Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ θα τεθούν επί τάπητος η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού είχε

Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 5 και 19 Οκτωβρίου


Εικοσιτετράωρες απεργίες πρόκειται να πραγματοποιήσουν στις 5 και 19 Οκτωβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα λιτότητας που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

«Θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ στο Reuters. «Η τρόικα και η κυβέρνηση πρέπει να φύγουν».

Η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει απεργία για τις 6 Οκτωβρίου, ωστόσο στη σημερινή

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πέμπτη ο ΥΠΟΙΚ

Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Eυ. Βενιζέλο, θα δεχθεί την Πέμπτη στις 13.00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας θα έχει επισης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων και τον Πρόεδρο του

Χρεοκοπούμε εάν δεν πληρώσουμε το χαράτσι!

Από το βήμα της Βουλής απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα όσα είπε ο Γ. Καρατζαφέρης.

«Εάν δεν επιβληθεί το χαράτσι για τα ακίνητα, αν δεν εισπραχτεί το ποσό δεν μπορεί να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2011 και του 2012.

Το μέτρο είναι δίκαιο γιατί συλλαμβάνει όλη την ακίνητη περιουσία, δηλωμένη ή αδήλωτη, νόμιμη ή παράνομη. Πρόκειται για ένα κοινωνικό μέτρο.

Αν δε γίνει αυτό δεν μπορούμε να

Ελεύθερη πλέον η πρόσβαση στο Google+


Ελεύθερη σε όλους είναι πλέον η πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο Google+ ή Google Plus, μετά από δυόμισι μήνες δοκιμών σε ένα σχετικά στενό κύκλο «φίλων».

Αρχικά η πρόσβαση στο δίκτυο γινόταν μόνο μέσω πρόσκλησης και στη συνέχεια οι πρώτοι χρήστες επετράπη να προσκαλέσουν ελεύθερα όποιον ήθελαν, με αποτέλεσμα το Google Plus να έχει ήδη εκατομμύρια χρήστες.

Τώρα πια όμως η πρόσβαση είναι απολύτως ελεύθερη στον καθένα μέσω εγγραφής στη διεύθυνση google.com/+.

Η Google επιδιώκει να ανταγωνιστεί τα άλλα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook (750 εκατ. χρήστες) και τo Twitter (200 εκατ. χρήστες, από τους οποίους τα 100 εκατ. ενεργοί).

Μεταξύ των εργαλείων που διαθέτει το Google+ είναι το «Hangouts», το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν βιντεο-συνομιλία με πολλούς άλλους χρήστες ταυτόχρονα. Πρόκειται για μια δυνατότητα

Tαλάτ: Οι ενέργειες των Ελληνοκυπρίων μπορούν να οδηγήσουν σε θερμό πόλεμο


Παράλογες χαρακτήρισε τις ενέργειες των Ελληνοκυπρίων στο θέμα του φυσικού αερίου ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, προειδοποιώντας πως «είναι δυνατόν να ανοίξουν τον δρόμο σ' έναν θερμό πόλεμο».

Εάν οι Ελληνοκύπριοι πιστεύουν ότι οι "αγάδες" θα πολεμήσουν γι' αυτούς, τότε λανθάνονται, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κίπρισλι. Ίσως το πράξει η Ελλάδα, συνέχισε και διερωτήθηκε «τι μπορούν να κάνουν οι υπόλοιπες χώρες στην Τουρκία».

Στη συνέντευξή του ο κ. Ταλάτ διερωτάται πόσο λογικό είναι κάποιος να προκαλεί την Τουρκία και εκτιμά πως για να δρουν οι Ελληνοκύπριοι με αυτόν τον τρόπο σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν τη δύναμή της για να προσθέσει πως δεν συμμερίζεται την επιμονή της ελληνοκυπριακής πλευράς να υποστηρίζει

Απειλούνται με εφεδρεία 18.000 ΕΠΟΠ

Το ενδεχόμενο οι ΕΠΟΠ να μπουν σε καθεστώς εφεδρείας και στη συνέχεια να απολυθούν εξετάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αυτό διότι και ο αριθμός των εθελοντών οπλιτών που δεν έχουν μονιμοποιηθεί είναι μεγάλος, τείνει στις 18.000, και δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών. Ευάγγ. Βενιζέλου.

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της... απόλυσης των ΕΠΟΠ έλεγαν ότι ο αριθμός τους και το νομικό πλαίσιο που τους διέπει -δηλαδή ότι απλώς δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους- είναι δελεαστική λύση για την κυβέρνηση καθώς μπορεί να

Κλειστή η Εγνατία οδός

Κλειστή είναι εδώ και λίγη ώρα η Εγνατία Οδός από και προς την Καβάλα, από το ύψος του Στρυμώνα εως και το Δερβένι, λόγω της νεροποντής που έπληξε τη Θεσσαλονίκη. Η η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω Σερρών.

Επίσης η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στον κόμβο Ρεντίνας, καθώς επίσης και στο ύψος του ρέματος Μοδίου, καθώς τα νερά της βροχής, οι λάσπες και τα κλαδιά δέντρων κάλυψαν το οδόστρωμα.

Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για την άντληση υδάτων από υπόγεια διαμερίσματα και ισόγεια καταστήματα.

Από νωρίς το πρωί τα οχήματα κινούνταν με δυσκολία στην περιφερειακή οδό, στο ύψος της

«Λουκέτο» στις πρώτες 19 εφορίες

Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο κατάργησης και συγχώνευσης εφοριών που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι τα τέλη του 2011, θα έχει μπει λουκέτο στις πρώτες 19 εφορίες αλλά και θα καταργηθούν 62 τμήματα εξόδων.

Οι εφορίες που κλείνουν βρίσκονται στην περιφέρεια και, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται για ΔΟΥ που υπολειτουργούν ενώ τα τμήματα εξόδων βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι αρμοδιότητες των 19 αυτών εφοριών θα περιέλθουν σε άλλες, μεγαλύτερες ΔΟΥ ενώ προετοιμάζονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις και για άλλες ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με το Έθνος, η μεταφορά αρχείων φορολογουμένων θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2012, προκειμένου να γίνει ξεκινήσουν οι καταργήσεις εφοριών και στις δυο μεγαλύτερες πόλεις της

Βγαίνουν από τα βαρέα 60.000 υπάλληλοι

Οριστικά εκτός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (ΒΑΕ) θα βρεθούν περίπου 60.000 διοικητικοί υπάλληλοι.

Η νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα δοθεί εντός των ημερών στη δημοσιότητα μετά και την ολοκλήρωση των επαφών που έχει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης με τους κοινωνικούς φορείς.

Επίσης, σύμφωνα με τα Νέα, εκτός λίστας βγαίνουν πλανόδιοι πωλητές, οικιακοί βοηθοί, εργαζόμενοι στον χώρο του μόντελινγκ, εκφωνητές ραδιοφώνου, κομμωτές και κάποιες ειδικότητες στον χώρο του τουρισμού και επισιτισμού καθώς και ειδικότητες που δεν υφίστανται πλέον, όπως οι εργαζόμενοι στην παραγωγή φωταερίου, οι ραδιοτηλεγραφητές, οι χειριστές τηλετύπων, κ.ά. Ακόμη, εργαζόμενοι σε

Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους από τους εργαζόμενους, οι οποίοι αντιδρούν στα σκληρά οικονομικά μέτρα και κυρίως στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Οι εργαζόμενοι θα κρατήσουν

Νέο ραντεβού των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα

Νέο ραντεβού στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος έχουν δώσει οι Αγανακτισμένοι πολίτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν δυναμικά κατά των νέων, σκληρών κυβερνητικών μέτρων.

Οι Αγανακτισμένοι έχουν απευθύνει

Χωρίς δόσεις το τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ

Υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης θα βρεθούν, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, το επόμενο διάστημα περίπου 300.000 άτομα με αναπηρίες, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και πολύτεκνοι, οι οποίοι λόγω αδυναμίας αποπληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε δόσεις.

Και αυτό διότι η τροπολογία για το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο θα περιλαμβάνεται στους δύο επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του Οκτωβρίου και του Ιανουαρίου, δεν προβλέπει την τμηματική εξόφληση του ποσού.

Η ΔΕΗ θα μπορεί θεωρητικά να εξακολουθήσει να δέχεται την καταβολή σε δόσεις του ποσού που

Μπουρίνι «χτύπησε» τη Λευκάδα


Σοβαρές ζημιές σε σκάφη που βρίσκονταν στον Βλυχό Λευκάδας προκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης μπουρίνι που διήρκεσε περίπου 10 λεπτά. Την ίδια στιγμή ψαράδες και περίοικοι αντιλήφθηκαν μια γυναίκα μέσα σε μια βάρκα να έχει σηκώσει τα χέρια της και να καλεί σε βοήθεια. Αμέσως στο σημείο που βρισκόταν έσπευσαν ψαράδες και λιμενικοί οι οποίοι την είδαν να προσπαθεί να τραβήξει προς τη βάρκα το πτώμα του 60χρονου άντρα της, το οποίο βρισκόταν στη θάλασσα.

Στη συνέχεια το πτώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για γάλλο τουρίστα το οποίο παρέσυρε το μπουρίνι από τη βάρκα του στη θάλασσα, στην περιοχή του Νυδρίου, με

Ένας μυστηριώδης αστεροειδής οδήγησε στην εξάλειψη των δεινοσαύρων

Νέα στοιχεία που συγκέντρωσε το διαστημικό τηλεσκόπιο WISE της ΝΑΣΑ εντείνουν το μυστήριο που περιβάλλει την προέλευση αστεροειδή που εξάλειψε τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Οι επιστήμονες συμφώνησαν ότι ένας αστεροειδής, μήκους 10 χιλιομέτρων, ο οποίος έπεσε κοντά σε περιοχή που τώρα είναι η χερσόνησος Γιουκατάν του Μεξικού, οδήγησε στη εξάλειψη των δεινόσαυρων καθώς και του 75% κάθε είδους ζωής σ’ ολόκληρο τον πλανήτη μας. Δεν είναι όμως σίγουροι από που προήρθε ο αστεροειδής αυτός και πως έφτασε στη Γη.

Μία θεωρία του 2007 αναφέρει ότι ο αστεροειδής αποσπάστηκε από ένα μεγαλύτερο διαστημικό πέτρωμα που ονομάζονταν Μπαπτιστίνα πριν από 160 εκατομμύρια χρόνια και

Όλα τώρα


Η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, για τα αποτελέσματα της οποίας ενημερώνει αυτή την ώρα την κυβερνητική επιτροπή, εκτός από την κατ' αρχήν συμφωνία, κατέληξε σε δύο κρίσιμες αποφάσεις:

* Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο θα ολοκληρωθεί όχι το 2015, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Ιούνιο, αλλά το 2014, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα. «Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» επισημαίνονταν στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

* Η επίσπευσή του προκαλεί και νέο γύρο συζητήσεων για το είδος των μέτρων που θα συμπεριληφθούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο. Για «επανέναρξη της αξιολόγησης, η οποία θα

Κινητοποιήσεις κατά της εργασιακής εφεδρείας


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν σήμερα εργαζόμενοι φορέων το προσωπικό των οποίων εντάσσεται στο θεσμό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΙΝ - ΠΟΘΑ και των σωματείων ΟΣΚ - ΙΓΜΕ - ΟΔΔΥ- ΕΟΜΜΕΧ - ΕΘΙΑΓΕ - ΟΠΕΓΕΠ - ΔΗΜΗΤΡΑ - ΗΔΙΚΑ, τόνισαν ότι τα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγελθεί δεν αποσκοπούν στην ορθολογική αναδιάρθρωση των φορέων αλλά στη δραστική συρρίκνωσή τους και την απόλυση

Ο καιρός στις 21.09.2011


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Αιγαίου, περιμένουμε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 18 ως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 ως 25 στη Δυτική Ελλάδα, 22 ως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων στο Βόρειο Αιγαίο. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 ως 26 βαθμούς. Μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα