www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ινδονησία, μόλις ένα λεπτό μετά από τη δόνηση 6,6 Ρίχτερ λίγα μίλια βορειότερα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στα τέλη κυκλοφορίας

Τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας θα εφαρμόζονται σε Ι.Χ. που ταξινομούνται από 31 Οκτωβρίου του 2010 και όχι 1η Ιανουαρίου του 2011 σύμφωνα με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής από το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο φέρεται να "άκουσε" τις εκκλήσεις αυτοκινητιστών οι οποίοι υποστήριζαν πως η εφαρμογή των "πράσινων" τελών από 1/1/2011 θα νέκρωνε ουσιαστικά την αγορά Ι.Χ. για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Κονδύλι 7,5 εκατ. ευρώ για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαϊδα

Φθηνή καθαρή θέρμανση για 25 χιλιάδες σπίτια στην Πτολεμαΐδα υπόσχεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, ανακοινώνοντας ότι ξεκινά η χρηματοδότηση για το έργο της τηλεθέρμανσης και τη σύνδεση με τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό που λειτουργεί στην περιοχή.


Το συνολικό ποσό που θα εκταμιευτεί μέχρι το τέλος του 2010, ανέρχεται σε 7,5 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να εξασφαλίσει στην περιοχή ένα καθαρότερο περιβάλλον, απαλλαγμένο από τις καμινάδες και τις κεντρικές θερμάσεις που λειτουργούν με πετρέλαιο.

"Επιπλέον, εξοικονομεί χρήματα από συνάλλαγμα και προσφέρει θέσεις εργασίας στο ντόπιο πληθυσμό",

Μαγνήσιο: Το στοιχείο με τις πολλαπλές ιδιότητες

Τα πρώτα κύτταρα που δημιουργήθηκαν στην αρχέγονη θάλασσα που περιέβαλε την Γη πριν δισεκατομμύρια χρόνια ζούσαν σε ένα περιβάλλον που κυριαρχούσαν τα άλατα του Καλίου και του Μαγνησίου. Για να μπορέσουν να επιβιώσουν αναγκάστηκαν να το μιμηθούν όταν δημιουργούσαν το δικό τους ενδοκυτταρικό περιβάλλον.


Οι γεωλογικές μεταβολές που ακολούθησαν και οι ουσίες που εκχύθηκαν από το εσωτερικό της γης με τις συνεχείς εκρήξεις των ηφαιστείων, άλλαξαν προοδευτικά τη σύνθεση της πρωτόγονης θάλασσας με αποτέλεσμα να αυξηθεί βαθμιαία το ποσοστό των αλάτων του Ασβεστίου και του Νατρίου που περιείχε.

Οι πρωτόγονοι οργανισμοί που εξακολουθούσαν να ζουν μέσα στη θάλασσα, για να συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά, αναγκάσθηκαν να δημιουργήσουν αντλίες στην κυτταρική τους μεμβράνη, οι οποίες να ελέγχουν και να ρυθμίζουν την μετακίνηση του Καλίου, του Μαγνησίου, του Ασβεστίου

Το μαγνήσιο ασπίδα κατά του διαβήτη

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι η πρόσληψη μαγνησίου είτε μέσω της τροφής είτε μέσω συμπληρωμάτων μειώνει αξιοσημείωτα τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Ειδικοί του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας μελέτησαν την πορεία που είχε η υγεία 4.497 ανδρών και γυναικών ηλικίας 18-30 ετών σε διάστημα χρόνου 20 ετών με το σύνολο των ατόμων που μελετήθηκαν να μην πάσχουν από διαβήτη όταν ξεκίνησε η παρακολούθηση της υγείας τους. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η ικανοποιητική πρόσληψη

Σε κρίση οι ποταμοί του πλανήτη

Οι περισσότεροι ποταμοί του πλανήτη μαστίζονται από τη μόλυνση, την αστικοποίηση και την υπερεκμετάλλευση, και τα τεράστια κεφάλαια που έχουν επενδυθεί στις αναπτυγμένες χώρες για την αντιμετώπισή τους συχνά υποκρύπτουν την απειλή που επικρέμαται για τη βιοποικιλότητα, υπογραμμίζεται σε έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα.


Από τους 47 πιο σημαντικούς ποταμούς, σχεδόν το μισό γλυκό νερό της υφηλίου, οι 30 κρίνονται πως είναι τουλάχιστον «κατά το ήμισυ» απειλούμενοι. Οκτώ εξ αυτών έχουν εκτεθεί σε πολύ υψηλό κίνδυνο, όσον αφορά την πρόσβαση του πληθυσμό στο νερό, και 14 είναι εκτεθειμένοι σε υψηλότατους κινδύνους για τη βιοποικιλότητα, υποστηρίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

«Τα ποτάμια σε όλον τον κόσμο βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης», τονίζει ένας από τους συντάκτες της μελέτης, ο καθηγητής ζωολογίας στο Παν/μιο του Ουϊσκόνσιν Πίτερ Μακ Ιντάιρ.

Για τη σύνταξη αυτής της έκθεσης, που αποτελεί το κεντρικό θέμα της βρετανικής επιστημονικής επιθεωρήσεως Nature, μία διεθνής ομάδα ερευνητών διαπίστωσε την κατάσταση της «υγείας» των

Από το Δεκέμβριο του 2011 η κάρτα πολίτη

Από το Δεκέμβριο του 2011 αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση της «κάρτας πολίτη», η οποία θα χρησιμοποιείται για όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο. Η κυβέρνηση εξετάζει τις δυνατότητες για επέκταση της χρήσης της και στον ιδιωτικό τομέα, όπως π.χ. στις συναλλαγές με τις τράπεζες.


Στην κάρτα προβλέπεται ότι θα αποθηκεύονται ηλεκτρονικά οι αριθμοί αστυνομικής ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, καθώς και ο αριθμός δημοτολογίου. Θα χρησιμοποιείται ως ταξιδιωτικό έγγραφο για τις μετακινήσεις εντός της ζώνης Σένγκεν. Ανάμεσα στις χρήσεις θα εντάσσεται και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή των Γιάννη Ραγκούση, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Χρήστο Παπουτσή, Κώστα Σκανδαλίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Λούκα Κατσέλη. Όπως ανακοινώθηκε, οι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πρωτοβουλίας θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση μέσα στις

Κρίσιμες ώρες για την έντυπη δημοσιογραφία - Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ - Οι εκδότες απειλούν με λουκέτο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ΠΗΓΑΣΟ και ΔΟΛ μετά την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να κηρύξει 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων δημοσιογράφων.


Η αντίδραση της ιδιοκτησίας του ΔΟΛ, που μεταξύ άλλων εκδίδει ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, ήταν άμεση. Απειλήθηκε ακόμα και λουκέτο στο ημερήσιο ΒΗΜΑ εαν πραγματοποιηθεί η απεργία.

Πριν από λίγο, ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ, Παντελής Καψής, είπε στους εργαζόμενους οτι οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων με πρόταση να καταδικαστεί με ψήφισμά τους η απεργία.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στον ΠΗΓΑΣΟ και κυρίως στην εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ενώ και στα δυο

Σε 3D η νέα φορητή κονσόλα 3DS

Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Nintendo ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο μοντέλο της φορητής κονσόλας DS με τρισδιάστατη εικόνα, θα κυκλοφορήσει στην ιαπωνική αγορά τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ από τον Μάρτιο θα διατίθεται σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.

Η νέα κονσόλα, η οποία θα ονομάζεται Nintendo 3DS, θα διαθέτει δύο οθόνες η μία εκ των οποίων θα εκπέμπει τρισδιάστατη εικόνα, χωρίς να απαιτείται η χρήση ειδικών γυαλιών.

Αντίθετα με τις επιδιώξεις της εταιρείας, το νέο Nintendo 3DS δεν θα είναι διαθέσιμο για τις γιορτές, αλλά θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 26 Φεβρουαρίου και λίγες εβδομάδες αργότερα στις

Η ΒlackΒerry χτυπά με «μισή μερίδα» iΡad

΄Εφθασε η ώρα της καναδικής ΒlackΒerry να επιχειρήσει τον πιο φιλόδοξο στόχο της: να «χτυπήσει» στα ίσια το iΡad της αμερικανικής Αpple. Η εταιρεία RΙΜ-ΒlackΒerry του ελληνικής καταγωγής Μάικ Λαζαρίδη θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2011 το ΡlayΒook, ένα υψηλών προδιαγραφών νέο φορητό υπολογιστή-ταμπλέτα (tablet). Τη συσκευή παρουσίασε ο ίδιος ο κ. Λαζαρίδης σε πανηγυρική τελετή στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Το ΒlackΒerry ΡlayΒook ζυγίζει 400 γραμμάρια και έχει το μισό μέγεθος σε σχέση με το αντίπαλο δέος του iΡad. Οι κατασκευαστές του το θεωρούν αιχμή του δόρατος στην ολοένα διευρυνόμενη αγορά της νέας αυτής κατηγορίας υπολογιστών. Οι φορητοί υπολογιστές-ταμπλέτες συνδυάζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά μικρών φορητών (netbooks), «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) και συσκευών ηλεκτρονικής ανάγνωσης (e-readers). Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις υπολογιστών-ταμπλετών θα φθάσουν το 2011 τις 40-50 εκατομμύρια συσκευές, σε μια αγορά που προς το παρόν κυριαρχείται από την εμπορική επιτυχία του iΡad, το οποίο κυκλοφόρησε

Τα δάπεδα PVC αυξάνουν τον κίνδυνο άσθαμτος στα βρέφη

Τα παιδιά που ζουν σε σπίτια με δάπεδα PVC διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν το άσθμα. Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης Σουηδών επιστημόνων στα παιδιά αυτά παρατηρήθηκε αυξημένη πρόσληψη φθαλικών, τα οποία μάλιστα ανιχνεύτηκαν στα ούρα. Στην περίπτωση δε που ο εξαερισμός είναι ανεπαρκής παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα εισπνεόμενου οξειδίου του αζώτου, το οποίο είναι ένας δείκτης φλεγμονής του αναπνευστικού αλλά και ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη άσθματος.

Έχει αποδειχθεί ότι το άσθμα και οι αλλεργίες στα παιδιά συνδέονται με την έκθεση στα φθαλικά, που χρησιμοποιούνται ως πλαστικοποιητές στα υλικά PVC. Τα δάπεδα από PVC εμπλέκονται στην εκπομπή των αποκαλούμενων ενδοκρινικών διαταρακτών - (εξωγενείς ουσίες που ενεργούν όπως οι ορμόνες στο σώμα και αναστατώνουν τη φυσιολογική λειτουργία των ενδογενών ορμονών). Οι

Η Apple ετοιμάζει λεπτότερο iPad με κάμερα και USB

Την άνοιξη του 2011 η Apple θα λανσάρει ένα iPad δεύτερης γενιάς με μικρότερο πάχος και βάρος, ενσωματωμένη κάμερα για βιντεοκλήσεις και θύρα mini USB, εκτιμούν αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.

Επικαλούμενοι πηγές στην αλυσίδα τροφοδοσίας της Apple, οι αναλυτές Χένρι Κινγκ και Κέβιν Λου αναφέρουν επίσης ότι τα σχέδια για ένα άλλο, μικρότερο iPad των 7 ιντσών, το οποίο φέρεται να ετοιμάζει η Apple, «δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί».

Σε περίπτωση που η εταιρεία λανσάρει τελικά μια τέτοια, μικρότερη ταμπλέτα, αυτό «είναι απίθανο» να συμβεί πριν από την κυκλοφορία του νέου iPad των 9,7 ιντσών.

Όπως σχολιάζει ο δικτυακός τόπος Apple Insider, η ενσωμάτωση κάμερας στην ταμπλέτα θα συμβάδιζε με το σχέδιο της Apple να προσφέρει τη λειτουργία FaceTime για βιντεοκλήσεις σε όσο

Κίνδυνος εξαφάνισης για το 20% των φυτών

Στο θλιβερό συμπέρασμα ότι τουλάχιστον ένα στα πέντε φυτά του πλανήτη απειλείται με εξαφάνιση σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, κατέληξε η πιο πλήρης επιστημονική μελέτη των φυτών που έχει γίνει ποτέ διεθνώς.

Το ποσοστό σύμφωνα με τους μελετητές είναι ανάλογο με τα απειλούμενα θηλαστικά.

Η νέα εκτίμηση εγείρει ανησυχίες, είναι πολύ πιο αισιόδοξη από μια προηγούμενη μελέτη που είχε εκτιμήσει ότι σχεδόν τρία στα τέσσερα φυτά κινδυνεύουν.

Η προηγούμενη εκτίμηση είχε βασιστεί, κυρίως, στη μελέτη ειδών φυτών που ήδη θεωρούνταν ότι απειλούνταν. Αντίθετα, η νέα μελέτη έχει πιο ευρεία οπτική γωνία.

Πάντως το ποσοστό δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερο από 20%, καθώς αρκετά νέα είδη φυτών που ανακαλύπτονται κάθε χρόνο, αμέσως ταξινομούνται στην κατηγορία των απειλούμενων.

Η μελέτη έγινε υπό τον συντονισμό ερευνητών των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων Κιου του

2,1 εκατ. ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ελλάδα στο 1ο εξάμηνο του έτους

Στο επίπεδο του 20% αναμένεται να φτάσει ως το τέλος του έτους η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στο σύνολο του πληθυσμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας.


Στην έκθεση που αναφέρεται στο 1ο εξάμηνο του 2010 το Παρατηρητήριο καταγράφει 2,105 ενεργές ευρυζωνικές συνδέσεις, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι ADSL γραμμές. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009 εμφανίζεται αύξηση στον αριθμό των συνδέσεων κατά 20%, ενώ το ποσοστό διείσδυσης των συνδέσεων "γρήγορου Internet" στον πληθυσμό ανέρχεται στο 18,6%.

7 στις 10 συνδέσεις είναι κατηγορίας double-play, πράγμα που σημαίνει πως οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν προγράμματα που συνδυάζουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο με άλλες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Διαπιστώνεται, επίσης, πως το 46% των συνδέσεων αφορά σε γραμμές που οι καταναλωτές έχουν μεταφέρει από τον ΟΤΕ προς κάποια άλλη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία. Ωστόσο το Παρατηρητήριο

Έκλεψαν λίστα νεφροπαθών από τη Νομαρχία Αθηνών

Διάρρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε κτήριο της Νομαρχίας Αθηνών. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κλάπηκε αντίγραφο της λίστας νεφροπαθών, δικαιούχων του προβλεπόμενου επιδόματος.


Η διάρρηξη έγινε στο κτήριο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων 448Α, όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγειονομικής Προστασίας Καταναλωτή.

Η λίστα δικαιούχων του επιδόματος νεφροπαθών περιλαμβάνει τα προσωπικά δεδομένα τους, γι' αυτό και θα ενημερωθεί εγγράφως για το περιστατικό η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς επίσης και η Αγροτική Τράπεζα, ώστε να

Περαίωση και για τα ακίνητα ζητούν κατασκευαστές και ιδιοκτήτες

Την ένταξη στη ρύθμιση της περαίωσης και όσων έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ ζήτησαν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου των κατασκευαστών και των ιδιοκτητών ακινήτων, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.


Ταυτόχρονα ζήτησαν να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες αλλά αντιθέτως να μειωθούν στις περιοχές που έχουν απαξιωθεί και κάλεσαν το οικονομικό επιτελείο να μειώσει τους συντελεστές εμπορικότητας για τα εμπορικά ακίνητα και να αυξήσει τους συντελεστές παλαιότητας.

Οι εκπρόσωποι των κατασκευαστών υποστήριξαν ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν κλείσει 1000

Πρωθυπουργική παρέμβαση για τα φορτηγά ζητά το ΕΒΕΑ

Να πάρει θέση ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί με τις κινητοποιήσεις των μεταφορέων, ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.


Με επιστολή του στον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογραμμίζει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά και ζητεί άμεση παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.Αυστηρές ποινές για τους μεταφορείς που παραμένουν σε κινητοποιήσεις

Ποινικές κυρώσεις και αφαίρεση της άδειας για όσους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δεν συμμορφώνονται με την επίταξη προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την περαίωση.

Συγκεκριμένα, εφόσον κάποιος αρνείται να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την επίταξη τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών και σε περίπτωση που η άρνηση συμμόρφωσης γίνεται κατ' εξακολούθηση, τιμωρείται με ποινή κάθειρξης.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Υποδομών να αφαιρεί την άδεια άσκησης επαγγέλματος ή την άδεια δημόσιας χρήσης, καθώς και να αναθέτει σε οχήματα ιδιωτικής χρήσης την εκτέλεση

Χωρίς νερό την Πέμπτη το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πολύωρη διακοπή νερού θα υπάρξει αύριο, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, σε περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης. Η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης, όπως ανακοίνωσε, θα πραγματοποιήσει εργασίες αποκατάστασης διαρροής αγωγού στη συμβολή των οδών Φωτίου με Επιμενίδου.


Η διακοπή θα ταλαιπωρήσει τους κατοίκους από τις 8 το πρωί μέχρι τι 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, οι οδοί όπου θα υπάρξει το πρόβλημα ομαλής υδροδότησης είναι οι: Επιμενίδου, Φωτίου, Ακροπόλεως, Θεοτοκοπούλου, Ολυμπιάδος, Δημ. Πολιορκητού, Πλατεία Τερψιθέας και όλες οι

Υπέρβαροι έξι στους 10 Έλληνες

Έξι στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Η Ελλάδα μάλιστα, βρίσκεται στη 10η θέση των κρατών με τους περισσότερους υπέρβαρους πολίτες: το 58,9% του πληθυσμού.

Στο Μεξικό ανήκει ο τίτλος του πιο υπέρβαρου έθνους στον πλανήτη, με ποσοστό που φτάνει το 69,5% του πληθυσμού. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Βρετανία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Καναδάς, Χιλή, Ελλάδα, Σλοβενία, Λουξεμβούργο και Ισπανία.

Σύμφωνα με την έκθεση «Η παχυσαρκία και η οικονομία της πρόληψης» του ΟΟΣΑ, που έγινε

Η κρίση της μέσης ηλικίας αρχίζει στα…35!

Οι πιέσεις στην δουλειά και στις σχέσεις μετατρέπουν τα 35 χρόνια στην απαρχή της πιο δυστυχισμένης δεκαετίας της ζωής μας, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση. Όπως έδειξε, οι μοναχικοί και δυστυχισμένοι είναι περισσότεροι στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 44 ετών απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τον βρετανικό οργανισμό σχέσεων Relate, έδειξε ακόμη ότι σε αυτές τις ηλικίες πολύς κόσμος υποφέρει που δεν έχει χρόνο να διαθέσει στην οικογένειά του.

Εκπρόσωπος του Relate δήλωσε ότι τα ευρήματα της μελέτης αποκαλύπτουν «την αληθινή κρίση της μέσης ηλικίας».

Απ’ όσους συμμετείχαν, το 21% των ανδρών και των γυναικών ηλικίας 35 έως 44 ετών είπαν ότι αισθάνονται συχνά πάρα πολύ μοναξιά, ενώ ανάλογο ποσοστό δήλωσαν ότι οι κακές διαπροσωπικές

Νοθευμένο συμπλήρωμα διατροφής

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι το ινδικής προέλευσης προϊόν SUPER SONIIC Power Booster for Men, το οποίο δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας, είναι νοθευμένο με τη δραστική ουσία sildenafil, σύμφωνα με ενημέρωση των Αρχών της Δανίας.


Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με

Νοθευμένα φυτικά προϊόντα

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι τα προϊόντα BASHA NUT, V TEA herbal slimming tea και LISHOU, που διακινούνται χωρίς να είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ και παρουσιάζονται ως φυτικά προϊόντα για απώλεια βάρους, είναι νοθευμένα με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, σύμφωνα με ενημέρωση των Αρχών της Δανίας. Η ουσία σιβουτραμίνη έχει αποσυρθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.


Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα

Νέα έρευνα τεκμηριώνει την ασφάλεια των θεραπειών με βλαστικά κύτταρα από αίμα ομφάλιου λώρου

Πρωτόκολλο, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση ‘Journal of Translational Medicine’, έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία για την ασφάλεια της θεραπείας με μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων αίματος ομφάλιου λώρου σε 114 ασθενείς.


Η αναφορά θεωρείται ως ‘παράταση μελέτης Φάσης Ι’, ενώ τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα πρόκειται να δημοσιευτούν σε μεταγενέστερη εργασία. Στην εν λόγω αναφορά περιγράφεται το βιοχημικό, αιματολογικό, ανοσολογικό και γενικό προφίλ ασφάλειας ασθενών με νευρολογικά νοσήματα, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε παρακολούθηση για διάστημα από ένα μήνα έως τέσσερα έτη μετά τη θεραπεία. Δεν σημειώθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες

Δωρεάν εκτίμηση Καρδιαγγειακού κινδύνου

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) στην προσπάθειά του να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας για την αξία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα ‘Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου’ με την επιστημονική συνδρομή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. ‘Λαϊκό’.


Από 1η έως και 3 Οκτωβρίου, γιατροί του Ιδρύματος στην Αθήνα, στην αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα, θα ενημερώνουν τους πολίτες, θα μετρούν την αρτηριακή πίεση και θα προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος σε όσους γνωρίζουν την ολική χοληστερόλη τους, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους.

Ποια ανάγκη ώθησε το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. για το πρόγραμμα ‘Εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου’;

Η βασική ανάγκη ήταν η διαπίστωση ότι η ‘επιδημία’ των καρδιαγγειακών νοσημάτων με κύριες εκδηλώσεις το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο, που αποτελούν την πρωταρχική αιτία θανάτου στη χώρα μας, θα λάβει διαστάσεις πανδημίας αν δεν υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για τους παράγοντες κινδύνου και την ανάγκη της πρόληψης, έτσι ώστε να αντιστραφεί η διαρκώς αυξανόμενη επίπτωσή τους σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του

Νικέλιο και χρώμιο 926% περισσότερο

Στο πιάτο όλης της Ελλάδας έχει φτάσει η «τραγωδία του Ασωπού». Πατάτες, καρότα και κρεμμύδια που παράγονται στην περιοχή Θηβών-Οινοφύτων περιέχουν βαρέα μέταλλα σε ποσότητες έως και 926% παραπάνω από εκείνα που φυτεύονται σε καθαρότερα εδάφη.


Τα δείγματα από Θήβα - Οινόφυτα συγκεντρώθηκαν σε διάστημα δέκα μηνών και διαπιστώθηκε ότι περιέχουν βαρέα μέταλλα σε ποσότητες έως και 926% παραπάνω σε σχέση με τα επίπεδα σε ίδια προϊόντα από καθαρές περιοχές

Πρόκειται για μία μόνο από τις διαπιστώσεις που ανακοίνωσαν ενεργοί πολίτες της περιοχής (Ινστιτούτο ΙΤΑΠ, Πολίτες για την Αειφορία) σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, μαζί με τις νομικές τους κινήσεις σε επίπεδο εθνικό και διεθνές, αλλά και την αγωνία τους για την καθυστέρηση του διοικητικού μηχανισμού να ελέγξει τις βιομηχανίες και να σταματήσει την εγκατάσταση

Αποτροπή τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών απέτρεψαν την εκδήλωση ταυτόχρονων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο και σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News.


Οι επιθέσεις φέρονται να σχεδιάζονταν από φανατικούς ισλαμιστές στο Πακιστάν. Τα σχέδια των επίδοξων τρομοκρατών χαρακτηρίζονται προχωρημένα, ωστόσο τονίζεται ότι οι επιθέσεις δεν επίκειντο άμεσα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το Sky News, οι μυστικές υπηρεσίες Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και ΗΠΑ παρακολουθούσαν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τους εν λόγω ισλαμιστές.

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα θα έμοιαζαν στην εκτέλεση με τις ταυτόχρονες και αδιάκριτες επιθέσεις

Εκκένωση του πύργου του Άιφελ

Φόβοι για βομβιστική ενέργεια οδήγησαν χθες στην εκκένωση του πύργου του Άιφελ και του περιβάλλοντος χώρου στο Παρίσι μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία.


Πρόκειται για την δεύτερη φορά μέσα σε δύο βδομάδες που υπάρχει ανησυχία για βομβιστική ενέργεια στον πύργο του Άιφελ. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές.

Απεργίες και συλλαλητήρια σήμερα

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι πολλών κλάδων, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων. Συλλαλητήριο διοργανώνει η ΓΣΕΕ το απόγευμα (18:00) στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10 το πρωί αντιπροσωπεία της συνομοσπονδίας και των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.


Προβλήματα θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί

Συνεχίζουν οι μεταφορείς - Παρέμβαση εισαγγελέα για τους πυροβολισμούς

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους – χωρίς όμως να προσδιορίσουν τη μορφή τους - αποφάσισαν αργά το βράδυ της Τρίτης οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης.


Στη διάρκεια της Μαραθώνιας Γενικής Συνέλευσης που κράτησε πάνω από 6 ώρες οι 96 πρόεδροι των Ομοσπονδιών, εκφράζοντας τα μέλη τους, ψήφισαν με 72 ψήφους υπέρ, ενώ μία ψήφος κρίθηκε άκυρη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χερσαίων Εμπορευτικών Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος δήλωσε ότι το συντονισμό των κινητοποιήσεων αναλαμβάνει στο εξής η συντονιστική επιτροπή αγώνα και όχι οι πρόεδροι των ομοσπονδιών.

Ακόμα σημείωσε ότι θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις όταν η κυβέρνηση επανέλθει στο τραπέζι

Καραμανλής: Το Δημόσιο δεν ζημιώθηκε από το Βατοπέδι

Δεν προκύπτει από πουθενά ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, ούτε προκύπτουν επιλήψιμες συμπεριφορές πολιτικών προσώπων ή ποινικές ευθύνες για την υπόθεση του Βατοπεδίου αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής στην επιστολή που απέστειλε προς την Προανακριτική Επιτροπή, όπου είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας.


Ο .Κ.Καραμανλής επικαλείται τις εκθέσει δύο σωμάτων ορκωτών εκτιμητών και δύο ανεξάρτητων οίκων και αναφέρει ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα περισσότερο απ' όσα έχει στο παρελθόν δηλώσει.

Στο ίδιο κείμενο, έκτασης 2,5