Μια νέα έρευνα δείχνει ότι η πρόσληψη μαγνησίου είτε μέσω της τροφής είτε μέσω συμπληρωμάτων μειώνει αξιοσημείωτα τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Ειδικοί του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας μελέτησαν την πορεία που είχε η υγεία 4.497 ανδρών και γυναικών ηλικίας 18-30 ετών σε διάστημα χρόνου 20 ετών με το σύνολο των ατόμων που μελετήθηκαν να μην πάσχουν από διαβήτη όταν ξεκίνησε η παρακολούθηση της υγείας τους. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η ικανοποιητική πρόσληψη
μαγνησίου μειώνει ως και 50% τις πιθανότητες εμφάνισης της ασθένειας.
Τα αποτέλεσμα της έρευνας έδειξαν ότι εκείνοι που κατά μέσο όρο λαμβάνουν 200 ml μαγνησίου ανά 1.000 θερμίδες έχουν 47% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη από εκείνους που λαμβάνουν κατά μέσο όρο 100 ml μαγνησίου ανά 1.000 θερμίδες.
ΜΑΓΝΗΣΙΟ : Το μαγνήσιο πρέπει να λαμβάνεται σε αναλογία ένα προς δύο με το ασβέστιο. Καλές πηγές μαγνησίου είναι οι μπανάνες, τα φιστίκια, το γάλα, το γιαούρτι και το κρέας. Υψηλή λήψη μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει διάρροιες και μυϊκούς σπασμούς.
Δείτε το επόμενο άρθρο για το μαγνήσιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου