www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ο ταχυδρόμος...

Επιχείρηση "Θηλιά" στη Λέσβο - Κυκλώθηκε από 8 τουρκικά μαχητικά

Ένα «πακέτο» COMAO από τέσσερα μαχητικά F-16 και τέσσερα αεροσκάφη κρούσης F-4E Terminator, κύκλωσαν σήμερα το πρωί την Λέσβο και παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο στα δυτικά του νησιού. Τα τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στο Αιγαίο από τη νότια Λέσβο, ακουλούθησαν πορεία αρχικά δυτική και μετά βόρεια για να εξέλθουν βορείως της Λέσβου ακολουθώντας πορεία ανατολική. Με την κίνηση αυτή δημιουργούν αεροπορική «θηλιά» στα νησιά αφού το σενάριο προβλέπει τα τέσσερα μαχητικά κρούσης F-4E Terminator να εκτελούν αποστολές κρούσης στόχων εδάφους και τα τέσσερα F-16 σε αποστολή προστασίας να αποκρούουν προσπάθειες αναχαίτισης των F-4. Για την χθεσινή αναχαίτιση μέσω ασυρμάτου του ελικοπτέρου του Λιμενικού και την κίνηση των τουρκικών μαχητικών εναντίον του δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το υπουργείο.


Τα ελληνικά μαχητικά παρακολούθησαν από απόσταση την κίνηση των τουρκικών στο πλαίσιο των διαταγών που έχουν λάβει να αποφεύγουν εμπλοκές με τα τουρκικά.

Οι τουρκικές προκλήσεις πλέον έχουν λάβει το χαρακτήρα «φρενίτιδας», αφού ποτέ στο παρελθόν, ούτε και τα χρόνια υψηλής έντασης 1996-1999 δεν σημειώνονταν καθημερινά περιστατικά όπως: Ναυτικές αποστολές βαθιά στην θαλάσσια ελληνική ενδοχώρα, νηοψίες σε ελληνικά εμπορικά σκάφη, αναχαιτίσεις επάνω από ελληνικό έδαφος, ελληνικών εναέριων μέσων, υπερπτήσεις μαχητικών επάνω από ελληνικά νησιά, έκδοση ΝΟΤΑΜ που να «κλειδώνουν» ελληνινά νησιά και ελληνικό θαλάσσιο χώρο και πολλά άλλα...

Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί τους επόμενους μήνες η κατάσταση αυτή...

defencenet

Συγχαρητήρια από Τουρκία για την κατάργηση των μηχανοκίνητων από τις παρελάσεις μας...

Η χλεύη της Άγκυρας έχει καταντήσει η Ελλάδα.

Συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την απόφασή της να καταργήσει τα πάσης φύσεως μηχανοκίνητα και βαρέα όπλα από τις παρελάσεις της εθνικής επετείου ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες με την εξής δήλωση που περιέχει μεγάλη δόση ειρωνείας και κοροϊδίας:

«Δεν πρέπει να υπάρχουν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο βαρέα όπλα γιατί πρέπει να υπάρχει ειρήνη».

defencenet

΄Με κλείσιμο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή απειλεί ο Θόδωρος Πάγκαλος

Ο βρώμικος και ανθελληνικός ρόλος του τουρκικού προξενείου στη Θράκη μας είναι γνωστός σε όλους και δεν χρήζει αναλύσεως.

 Οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια κάνουν τα στραβά μάτια στις τουρκικές προκλήσεις ενώ εγκαταλείπουν τους Πομάκους στα χέρια της τουρκικής προπαγάνδας.

Χθες ο Θ. Πάγκαλος υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Καβάλα ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής ασκεί μια πολιτική παρέμβαση ανεπίτρεπτη στα πολιτικά πράγματα που αφορούν τη μειονότητα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: “Δεν είναι αυτός ο ορθός ρόλος ενός προξενείου σε μια άλλη χώρα της Ευρώπης που η ίδια διακηρύττει πως είναι φιλική προς την Ελλάδα. Το να κλείσει ή όχι το προξενείο είναι μια απόφαση, τίποτα δεν λέει πως το προξενείο αυτό είναι μόνιμο, τίποτα όμως δεν μας αναγκάζει να το κάνουμε τώρα. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να δηλώσουμε πως το προξενείο αυτό δεν προσφέρει στις διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών και να ζητήσουμε τη διακοπή λειτουργίας του και αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν οι Τούρκοι πρόξενοι και καλό θα είναι να μη ξεπερνούν τα όρια”.

Δεν θέλουν δώρο Πάσχα οι ταξιτζήδες

Οι ταξιτζήδες ανακοίνωσαν ότι δεν θέλουν να εισπράξουν το δώρο Πάσχα του 1 ευρώ από την ερχόμενη εβδομάδα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πολίτες.

Το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει απαντήσει ακόμα.

«'Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ»

Με αυτό το σύνθημα και άλλα πολλά όπως:
  • Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό.
  • Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς.
Τρεις άνδρες με πολιτικά που ακολουθούσαν την παρέλαση, έδιναν τον τόνο των συνθημάτων.

Οργισμένος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε και τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον αρχηγό του Λιμενικού, κ. Αθανάσιο Γκούσιο, ο επικεφαλής του αγήματος των βατραχανθρώπων.

"Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα" τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Δείτε το video: http://www.youtube.com/watch?v=hslGF-0KRqI&feature=player_embedded

'Οχι στρατιωτικά οχήματα στην παρέλαση. Ή μήπως όχι;

Την απόφαση του ΥΕΘΑ, ότι δεν θα παρελαύνουν πλέον οχήματα, για οικονομία στα καύσιμα την ξέρετε. Τέλος τα μηχανοκίνητα από τις παρελάσεις. Ή μήπως δεν είναι έτσι;;;;


Για διαβάστε το παρακάτω έγγραφο και δείτε ότι σε μια παρέλαση, χρησιμοποιήθηκαν οχήματα του στρατού!!! Σε ποιά λέτε;
Στην παρέλαση για το καρναβάλι της Ξάνθης.

Σεισμός ταρακούνησε τη Χίο

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, σεισμική δόνηση 4,7 βαθών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 20:35 στα παράλια μεταξύ Χίου και Τουρκίας.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Νέο ανθρωποειδές στο επίκεντρο της παλαιοανθρωπολογίας

Δεν αποκλείεται οι ανθρωπολόγοι να χρειαστεί να ανασχεδιάσουν το ανθρώπινο «γενεαλογικό δέντρο», καθώς από την ανάλυση δείγματος μιτοχονδριακού DΝΑ, διαπίστωσαν ότι υπήρξε στη Σιβηρία ένα μυστηριώδες, άγνωστο μέχρι σήμερα, αρχαίο ανθρωποειδές, πιθανότατα ένα νέο είδος προγόνου του ανθρώπου.

Η ανακάλυψη έγινε μετά από την εξέταση DΝΑ από ένα απολιθωμένο οστό δαχτύλου που ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά, που ανακαλύπτεται νέο είδος ανθρώπου όχι από απολιθώματα, αλλά από την ανάλυση γενετικού υλικού.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ...

Δενδροφύτευση την Κυριακή στον Κοκκιναρά

Δενδροφύτευση θα γίνει την Κυριακή 28 Μαρτίου στην περιοχή Κοκκιναρά στην Κηφισιά.

Η δενδροφύτευση υποστηρίζεται από τον ΟΑΣΑ.

Οι πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος θα μεταφερθούν στο σημείο με λεωφορεία που θα έχουν αφετηρία τον σταθμό του ΗΣΑΠ Κηφισιάς και τον σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας. Τα δρομολόγια θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Η μεταφορά είναι δωρεάν.

Νέος ιστότοπος για το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Τέθηκε σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Στη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση, http://www.ypeka.gr/ypeka/,  οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα ακόλουθα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου:

Τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου στην Αθήνα ο Ερντογάν

Γιά “θεαματικά αποτελέσματα” που θα έχει το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα -στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου- έκανε λόγο από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας κ.Μπαγίς.

Και ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε οτι έχει απευθύνει πρόσκληση στον Ταγίπ Ερντογάν να έρθει στην Αθήνα.

Ο Τούρκος υπουργός συναντήθηκε με τον Έλληνα Υπουργό Επικρατείας, Χ.Παμπούκη, ενώ προς το τέλος της συνάντησης παρών ήταν και ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους ο κ.Μπαγίς εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα έχει το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα.

Επιπλέον ο κ.Μπαγίς είπε ότι στις 30 Μαρτίου θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν των κυρίων Χριστόφια και Ταλάτ στην Κύπρο, προεξοφλώντας ότι “το ανακοινωθέν θα είναι γενναίο και θα έχει τη στήριξη της Άγκυρας και της Αθήνας”.

newsit

Ακύρωσε το ταξίδι του στην Τουρκία ο Δημ. Δρούτσας

Μετά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σειρά είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημ.Δρούτσας να αναβάλλει το ταξίδι του στην Τουρκία.

Ο Δημ. Δρούτσας θα συναντιόταν με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Αθήνα γνωστοποίησε στην Άγκυρα, ότι η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των προκλήσεων.

Σε ισχύ από σήμερα το Πασχαλινό ωράριο

Από σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ το διευρυμένο πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όπως αυτό προέκυψε από συνεννόηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου με τους εμπορικούς συλλόγους του Λεκανοπεδίου Αττικής :

Σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 και από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Πέμπτη θα λειτουργήσουν τα καταστήματα 09:00 - 21:00, Μεγάλη Παρασκευή 2 Απριλίου 2010 θα λειτουργήσουν τα καταστήματα 13:00 - 19:00 μμ και το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 09:00 - 16:00 μμ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο 3 Απριλίου 2010 τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 09:00 - 15:00 μμ.

Διευκρινίζεται ότι, τα καταστήματα Αθηνών θα λειτουργήσουν: το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα ενώ τονίζεται ότι, θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται διαφορετική ώρα πρωινής έναρξης, όπου αυτή ισχύει (Πειραιάς ή αλλού).

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2010, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Από την Τρίτη 6 Απριλίου 2010, επανέρχεται το κανονικό ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων Λεκανοπεδίου Αττικής.

Πασχαλινά κουλούρια

2 κιλό αλεύρι για κουλούρια από το φούρνο
600 gr ζάχαρη
600 gr φρέσκο βούτυρο γάλακτος                                                            
4 βανίλιες
12 gr αμμωνία
2 κουταλάκια baking powder
4 - 5 αυγά

Λίγο γάλα (Τα αυγά με το γάλα μαζί ζυγισμένα να είναι 400 gr)


Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη βανίλια, την αμμωνία και το baking powder.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τέλος
Συμπληρώνουμε το αλεύρι.

Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε. Κατόπιν τα αλείφουμε με αυγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Πειραματικά νανοσωματίδια εντοπίζουν και εξουδετερώνουν τον καρκίνο

Μικροσκοπικά σφαιρίδια που χορηγούνται στους ασθενείς ενδοφλεβίως θα μπορούν στο μέλλον να εντοπίζουν τα καρκινικά κύτταρα και να απενεργοποιούν τα γονίδια που τροφοδοτούν τους όγκους. Η νέα τεχνολογία βασίζεται στη μέθοδο της «παρεμβολής RNA», της οποίας οι εφευρέτες βραβεύτηκαν πρόσφατα με Νόμπελ.

Ξενύχτησε η Πάτρα...

Από  τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης της 25ης Μαρτίου ξεκίνησαν μικροί σεισμοί με βουητό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Πάτρα.

Ο κόσμος είναι αναστατωμένος, γιατί δεν έχει ζήσει παρόμοιο φαινόμενο μέχρι σήμερα.

Οι σεισμικές δονήσεις είναι μικρής σεισμικής εντάσεως μέχρι 2,2 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, αλλά είναι επιφανειακές γι αυτό και γίνονται αισθητές από τους κατοίκους.

Το επίκεντρο εστιάζεται στην παραλία της Πάτρας.

Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί.

Μαύρη αλήθεια

Κωνσταντινούπολη: Μία μυστική συνάντηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά στην Ευρώπη

Μία μυστική συνάντηση με άγνωστη θεματολογία και με έξοδα του Τουρκικού κράτους, χαρακτηρισμένη ως υπερεπείγουσα...


Τι γνωρίζει ο Ερντογάν και προσπαθεί να δημιουργήσει το κατάλληλο σκηνικό εν όψει εξελίξεων;

Συνάντηση με περίπου 1.500 πολιτκούς και επιχειρηματίες τουρκικής καταγωγής από όλη την Ευρώπη πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι καλεσμένοι του Ερντογάν έφτασαν στην πόλη με έξοδα του τουρκικού κράτους, ενώ τόσο οι πρεσβείες των ευρωπαϊκών χωρών όσο και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν αντιλήφθηκαν το τι συνέβη στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας WELT, ο Ερντογάν κάλεσε τους περίπου 1.500 πολιτκούς και επιχειρηματίες ώστε να τους ενημερώσει για τα συμφέροντα της Τουρκίας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι μπορούν να τα «υπηρετήσουν». Αυτό το οποίο αξίζει να σημειωθεί είναι η μυστικότητα η οποία διατηρήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ ασαφές παραμένει ακόμα το περιεχόμενο των συζητήσεων. Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, το γεγονός κατάφερε να παραμείνει κρυφό, όχι λόγω των «λεπτών χειρισμών» της κυβέρνησης, αλλά κυρίως λόγω της αδράνειας των Τούρκων δημοσιογράφων, οι οποίοι δεν κατάλαβαν περί τίνος ακριβώς επρόκειτο.

Όπως δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό SPIEGEL, το οποίο συνομίλησε με έναν από τους συμμετέχοντες, ο Ερντογάν ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να μην ξεχνούν ποια είναι τα συμφέροντα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια των πολιτικών τους δραστηριοτήτων. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφερε ότι στόχος των Τούρκων οι οποίοι ζουν στην Ευρώπη πρέπει να είναι το να λάβουν την υπηκοότητα της χώρας που τους φιλοξενεί- διατηρώντας πάντα και την τουρκική- ώστε να μπορούν να ασκήσουν ευκολότερα πολιτική επιρροή στα θέματα τα οποία αφορούν την Τουρκία. Ωστόσο, ο Ερντογάν τόνισε πως σε καμία περίπτωση οι ίδιοι δεν θα πρέπει να υιοθετούν τα χαρακτηριστικά και την ταυτότητα των ανθρώπων της χώρας που ζουν.

Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα

Η ηλεκτρονική σελίδα WELT ONLINE επικοινώνησε με ευρωπαϊκές πρεσβείες, εκ των οποίων μόνον μία γνώριζε για την συγκεκριμένη συνάντηση. Η μία πρεσβεία, η οποία γνώριζε για αυτό, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της στην τουρκική κυβέρνηση για να στείλει έναν δικό της παρατηρητή, χωρίς να λάβει όμως ποτέ σχετική πρόσκληση.

Η πρεσβεία της Ολλανδίας απάντησε πως διερευνά το θέμα, σχετικά με το ποιος πολιτικός της χώρας συμμετείχε στη συνάντηση αλλά και ποιο ήταν το αντικείμενο της, ενώ η πρεσβεία της Ελβετίας ανέφερε ότι γενικά, οι ψηφοφόροι της χώρας θεωρούν ότι όλες οι κινήσεις των διπλωματών της γίνονται για το κοινό καλό. Παράλληλα, όλες οι πρεσβείες χαιρέτησαν τις επαφές της Τουρκίας και των σημαντικών προσωπικοτήτων τουρκικής καταγωγής, εφόσον αυτές γίνονται με σκοπό το «χτίσιμο γεφυρών» για τη φιλοξενία και αφομοίωση των Τούρκων στις χώρες φιλοξενίας τους. Ωστόσο κοινό ερώτημα παραμένει αν ήταν αυτός ο σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης.

Αναγνώστης

Γιατί οι εβραίοι της Ελλάδας δεν πληρώνουν φόρους κύριε Παπανδρέου;

Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται την καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο

Γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι εβραϊκών συμφερόντων και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!!

Με βάση το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!