www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Θα γνωστοποιούνται τα προσωπικά στοιχεία για κλεμμένες και ακάλυπτες επιταγές

Τα προσωπικά στοιχεία πελατών τους, όσον αφορά κλεμμένες ή ακάλυπτες επιταγές, θα μπορούν να γνωστοποιούν οι Τράπεζες σε νομικά ή φυσικά πρόσωπα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν στο δικαστήριο, σύμφωνα με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


Ειδικότερα η υπ' αριθμόν 54/2010 απόφαση της ΑΠΔΠΧ, προβλέπει ότι η χορήγηση της διεύθυνσης κατοικίας, του αριθμού δελτίου ταυτότητας και του αριθμού φορολογικού μητρώου, στο μέτρο που είναι απαραίτητα για την ταυτοποίηση του προσώπου που εξέδωσε την ακάλυπτη επιταγή και κατά συνέπεια για τη δικαστική επιδίωξη της απαίτησης, που συμπεριλαμβάνει και την αναγκαστική εκτέλεση, συνάδει με το νόμο

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα Παπανδρέου στον Βλαντιμίρ Πούτιν

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, του οποίου η χώρα δοκιμάζεται από τις καταστροφικές φωτιές.


"Είναι μεγάλη η λύπη μου από την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη Ρωσία αυτές τις ημέρες. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή μας σε όλους όσοι επλήγησαν από αυτή την τραγωδία. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οι σκέψεις μας είναι μαζί τους.", ανέφερε στο τηλεγράφημά του ο Γιώργος Παπανδρέου.
enet

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ξηρόκαμπο Αρχαίας Ολυμπίας.

Κρύβει κινδύνους το σκουλαρίκι στη γλώσσα

Άτομα που έχουν σκουλαρίκι στη γλώσσα κινδυνεύουν δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στη στοματική κοιλότητα, αλλά και στον εγκέφαλο. Επιπλέον, καθώς «παίζουν» με το μεταλλικό αντικείμενο διευρύνουν τα μεσοδόντια διαστήματα στα μπροστινά δόντια.


Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη επισημαίνουν πως μπορεί να έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής η νέα αισθητική του τρυπήματος στη γλώσσα, αλλά εγκυμονεί κινδύνους ανάπτυξης μολυσματικών νόσων του στόματος αλλά και καταγμάτων των δοντιών.

Ειδικοί από τη Βρετανία, πάντως, συμβουλεύουν τον κόσμο να μην βάζει σκουλαρίκι στη γλώσσα.

Την ίδια στιγμή προειδοποιούν όσους το φορούν, να μην «παίζουν» τη γλώσσα τους μέσα στο στόμα

Φωτιά στον Σχοινιά

Ξέσπασε σε δασική έκταση, κοντά στην πασίγνωστη παραλία.


Στο σημείο βρίσκονται 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα...



Νέο κενό ασφαλείας στα Windows!

Δύο εταιρείες ασφάλειας υπολογιστών, ανακάλυψαν ακόμα ένα κενό ασφαλείας που υπάρχει στα Windows.


Πριν λίγες μέρες η Microsoft έτρεχε πανικόβλητη να βρει τρόπο να κλείσει ένα κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε στα Windows κι απ' οτι φαίνεται τα κατάφερε, όμως δύο εταιρίες προστασίας υπολογιστών βρήκαν ακόμα ένα πρόβλημα που αυτή τη φορά, αφορά κυρίως όσους χρήστες χρησιμοποιούν Windows XP, Windows Vista καθώς και Windows 7.

Η αιτία αυτού του προβλήματος είναι το αρχείο Win32k.sys, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη μνήμη του υπολογιστή (buffer overflow) με την εισαγωγή ενός αρχείου bitmap από αυτήν.

Για την ώρα, το πρόβλημα αυτό δεν θεωρείται αρκετά επικίνδυνο μιας και είναι αρκετά απίθανο αλλά και δύσκολο, να μπορέσει κάποιος να το εκμεταλλευτεί σωστά και γι' αυτό δεν έχει κασκευαστεί μέχρι

Τεράστια οικολογική καταστροφή στ' ανοιχτά του Μουμπάι από σύγκρουση πλοίων

Η ακτοφυλακή της Ινδίας προσπαθεί σήμερα να περιορίσει το πετρέλαιο που διαρρέει από ένα δεξαμενόπλοιο το οποίοσυγκρούστηκε το Σάββατο με ένα άλλο δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά του Μουμπάι, προκαλώντας φόβους για περιβαλλοντική καταστροφή.


Το MSC Chitra, με σημαία Παναμά, απέπλεε το Σάββατο από το λιμάνι του Μουμπάι όταν συγκρούστηκε με το MV Khalijia-III, επίσης με σημαία Παναμά, που έκανε ελιγμούς μέσα στο λιμάνι.

Μετά τη σύγκρουση άρχισε να διαρρέει πετρέλαιο απο το MSC Chitra, το οποίο βυθίζεται σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από την ακτή. Τουλάχιστον 200 από τους κλωβούς μεταφοράς αγαθών που μετέφερε έχουν πέσει στη θάλασσα, ενώ κάποιοι από αυτούς περιείχαν πετρέλαιο, ντίζελ και επικίνδυνα χημικά, σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους του λιμενικού της

Πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία

Φωτιά ξέσπασε στις 16:40 σε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρόκαμπος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Ντ. Έρογλου: Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, ο καθένας θα πάρει το δρόμο του

«Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε ο καθένας θα πάρει το δρόμο του», δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.


Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο κ. Έρογλου σημείωσε ότι δεν πρέπει κανείς να περιμένει ότι οι Τουρκοκύπριοι θα παραιτηθούν από το δικαίωμα να διοικούν οι ίδιοι τις τύχες τους, τη διζωνικότητα και τα δύο κράτη.

Πρόσθεσε δε ότι εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί, μπορεί να υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του έτους.

Φορητοί υπολογιστές στα ολοήμερα δημοτικά με ενιαίο πρόγραμμα

Δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptops), ένα ερμάριο για την αποθήκευσή τους και εγκατάσταση τοπικού δικτύου σε αίθουσες διδασκαλίας τους έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία».


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του δικτύου θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), προκειμένου ο εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να έχει πρόσβαση στο κατάλληλο εκπαιδευτικό ψηφιακό

Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια του ΗighSpeed1 στις 10/08 και στις 11/08

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια του ΗighSpeed1 την Τρίτη 10/08/2010 και την Τετάρτη 11/08/2010, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν με μέριμνα της εταιρείας και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλα πλοία.

Εθελοντής δασοπυροσβέστης έβαλε εννέα πυρκαγιές

Δίωξη για εμπρησμούς από πρόθεση κατά συρροή άσκησε ο εισαγγελέας Κέρκυρας σε 38χρονο εθελοντή δασοπυροσβέστη, ο οποίος συνελήφθη ως υπεύθυνος για τις πρόσφατες πυρκαγιές στο νησί.


Όπως έγινε γνωστό, ο 38χρονος ομολόγησε συνολικά εννέα εμπρησμούς στο νησί των Φαιάκων.

Άλλο ένα άτομο συνελήφθη στην Καλαμάτα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Ο συλληφθείς ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να προκαλέσει πυρκαγιά σε δάσος.

Πρόκειται για έναν 66χρονο, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με τη φωτιά σε χωματερή της Μεσσήνης, η

ΝΔ: Η πραγματική οικονομία αναστενάζει

Η έρευνα της ΕΣΕΕ για το λιανεμπόριο επιβεβαιώνει τους φόβους για μεγάλη συρρίκνωση της αγοράς, τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας. «Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει, η πραγματική οικονομία αναστενάζει», ανέφερε.


Ο βουλευτής δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει έναν εναλλακτικό δρόμο για την οικονομία, "που οδηγεί σε 'ενάρετο κύκλο' αειφόρου ανάπτυξης και

«Φύγετε από τη Μόσχα», προτείνουν οι γιατροί

Ο αέρας της Μόσχας ξεπερνά κατά τρεις έως έξι φορές το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο μόλυνσης, προειδοποιούν οι υπηρεσίες υγείας και προτείνουν στους πολίτες να φύγουν ενώ για το χειρότερο καύσωνα της χιλιετίας στην πρωτεύουσα κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι.

Οι γιατροί προειδοποιούν τους πολίτες ότι η ατμόσφαιρα στη Μόσχα αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία καθώς περιέχει επιβλαβή μικροσωματίδια, μεταξύ των οποίων μονοξείδιο του άνθρακα και υδρογονάνθρακες. Ο μολυσμένος αέρας περιέχει επίσης σημαντικές συγκεντρώσεις οξειδίου του αζώτου και θειώδους αμμωνίου, ενώ το ποσοστό του οξυγόνου είναι μειωμένο.


Η μόλυνση του αέρα της Μόσχας ξεπερνά, ανάλογα με την ώρα της ημέρας, κατά τρεις έως έξι φορές το

Στα 14,5 δισ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα επταμήνου

Μείωση του ταμειακού ελλείμματος της κεντρικής κυβέρνησης, από 21,470 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο σε 14,474 δισ. ευρώ κατέγραψε για το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δαπάνες περιορίστηκαν στα 37,891 δισ. ευρώ από 42,714 δισ. ευρώ. Τα έσοδα στο πρώτο επτάμηνο του έτους ανήλθαν σε 27,89 δισ. ευρώ από 26,779 δισ.

ΕΣΕΕ: Αύξηση στα «λουκέτα», ζημιές σε πολλούς κλάδους

Τα «λουκέτα» αυξάνονται στην αγορά και δεν κλείνουν μόνο τα μικρά μαγαζιά, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους. Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφεται ως κοινό γνώρισμα μια τοπική συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων. Εκεί που κλείνει μια επιχείρηση κλείνουν κι άλλες.

Σε αυτές τις διαπιστώσεις καταλήγει έρευνα που διενήργησε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορικών Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ), σχετικά με την πορεία της αγοράς, και όπως δηλώνει ο πρόεδρος της, κ. Β. Κορκίδης: "Το λιανεμπόριο περνάει ένα δυνατό «crash test» εδώ και ένα χρόνο, ενώ μετράει ήδη πολλές απώλειες. Η περαιτέρω καθίζηση της οικονομικής δραστηριότητας απειλεί την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και ασκεί σοβαρή πίεση στην απασχόληση. Με κάθε καταβολή δόσης του δανείου, η Τρόικα μας συστήνει και ένα «μίνι» Μνημόνιο, υποδεικνύει νέα μέτρα και επιβάλλει φόρους και εισπρακτικές μεθόδους, που όμως αυξάνουν ανησυχητικά τόσο την ανεργία όσο και τον φορολογικό πληθωρισμό. Η πίεση αυτή πρέπει να μειωθεί, αφού η αγορά συρρικνώνεται, τα «λουκέτα» αυξάνονται

Σε Avenir μετονομάζεται η εταιρεία Ζήνων

Σε Avenir μετονομάζεται η εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο Ζήνων, γεγονός που ακολουθεί την πρόσφατη αλλαγή της δραστηριότητάς της με την απορρόφηση εταιρειών με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια και την πληροφορική.


Οι δραστηριότητες του Ομίλου, μέσω των νέων θυγατρικών Megabet Ltd, Megabet International Ltd και Eurogoal Group, περιλαμβάνουν τους τομείς Συλλογικών Στοιχημάτων και Διαδικτυακών Παιγνίων (fixed odds - online sportsbetting, live & RNG casino games), καθώς επίσης και την παροχή υπηρεσιών στους παραπάνω κλάδους μέσω νέων τεχνολογιών (πχ. IPTV και Mobile). Οι εταιρείες δραστηριοποιούνται κυρίως στην Κύπρο στο χώρο των συλλογικών στοιχημάτων και του on line casino. Στην Ελλάδα η μόνη δραστηριοποίηση μέχρι στιγμής αφορά τη λειτουργία καζίνου σε πλοία

ΟΑΕΔ: Μείωση 1,03% των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούνιο

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ σημείωσε μείωση κατά 1,03% τον Ιούνιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ανέρχονται στα 566.804 άτομα.


Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 177.443 άτομα και εμφανίζονται μειωμένοι κατά 14,69% (30.549 άτομα) σε σχέση με τον Μάιο του 2010.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 117.576, αυξημένες κατά +3,5% σχετικά με τον Ιούνιο του 2009, οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 31.296, οι λήξεις

Έκλεισε το τέμενος στο Αμβούργο που σύχναζαν οι δράστες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου

Οι αρχές του Αμβούργου, στη βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσαν το κλείσιμο του τεμένους που επισκέπτονταν οι δράστες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.


Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Αμβούργου και ο επικεφαλής της ομάδας αντιτρομοκρατικού συντονισμού ανακοίνωσαν το κλείσιμο του τεμένους Τάιμπα και την απαγόρευση της ομώνυμης πολιτιστικής οργάνωσης που συνδέεται με το τέμενος, δίχως να

Γονίδια υπεύθυνα για τη μηνιγγίτιδα

Φως στους θανάτους παιδιών από την μηνιγγίτιδα και από τη σηψαιμία, μπορεί να ρίξει η ανακάλυψη από διεθνή επιστημονική ομάδα, για πρώτη φορά, ορισμένων γονιδίων που σχετίζονται με την θανατηφόρα νόσο. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι η σημαντική αυτή πρόοδος θα διευκολύνει την ανάπτυξη εμβολίων κατά των πλέον επικίνδυνου στελεχών των βακτηρίων της μηνιγγίτιδας.

Η μηνιγγίτιδα μπορεί να προκληθεί από αρκετά διαφορετικά βακτήρια και ιούς, όμως μια από τις πιο επικίνδυνες μορφές της νόσου προέρχεται λόγω μόλυνσης από το βακτήριο του μηνιγγιδόκοκκου.


Η σηψαιμία λόγω μηνιγγίτιδας είναι μια μορφή μόλυνσης του αίματος που συχνά συνοδεύει τη μηνιγγίτιδα. Για μερικά στελέχη του θανατηφόρου βακτηρίου υπάρχουν εμβόλια, ενώ για άλλα όχι. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν εμβόλια για το στέλεχος της λεγόμενης "Ομάδας Β" (μηνιγγίτιδας Β), που κάθε χρόνο σκοτώνει χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο, ενώ για την μηνιγγίτιδα C υπάρχει ήδη

Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ: Επιβεβαιώνει πώληση καταστημάτων

Στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης πούλησε δύο καταστήματα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναφέρει η διοίκηση της Ατλάντικ, απαντώντας σε ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία ζήτησε να σχολιαστούν σχετικά δημοσιεύματα.


Η απάντηση της Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ έχει ως εξής: "Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των λειτουργιών και του δικτύου με στόχο τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας έχουν υλοποιηθεί σειρά ενεργειών όπως, η εξυγίανση του δικτύου των καταστημάτων, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο, πώληση ή μεταφορά καταστημάτων και παράλληλα το άνοιγμα νέων καταστημάτων στρατηγικά τοποθετημένων. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η Εταιρεία πράγματι έχει ολοκληρώσει την πώληση δύο καταστημάτων της στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, στην εταιρεία με την επωνυμία ''ΦΡΟΣΤ-ΙΤ

Βήμα για την αναγέννηση των νεύρων του νωτιαίου μυελού

Αμερικανοί ερευνητές για πρώτη φορά κατάφεραν να ενθαρρύνουν σε πειραματόζωα τη σημαντική αναγέννηση των νεύρων στο νωτιαίο μυελό, τα οποία ελέγχουν τις εθελούσιες κινήσεις και είχαν καταστραφεί μετά από τραυματισμό. Το επόμενο βήμα θα είναι η προσπάθεια αξιοποίησης της τεχνικής στους ανθρώπους.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ιρβάιν, υπό τον καθηγητή Όσβαλντ Στιούαρντ, δημοσίευσαν σχετική εργασία στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Nature Neuroscience", σύμφωνα με το BBC.


Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα ένζυμο, που εμπλέκεται στην ανάπτυξη των κυττάρων, προκειμένου να αναγεννήσουν νεύρα στο νωτιαίο μυελό ποντικιών. Μια ανάλογη τεχνική είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως για να αναγεννηθεί το οπτικό νεύρο και να αποκατασταθεί η όραση.

Η ικανότητα γέννησης νέων νευρικών κυττάρων είναι υπαρκτή κατά τη γέννηση, αλλά εξαφανίζεται σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου, με συνέπεια, μετά από ένα τραυματισμό ή ασθένεια στη σπονδυλική στήλη, όπου βρίσκεται ο νωτιαίος μυελός, τα νευρικά κύτταρα να μην μπορούν να

Ένα ρομπότ θα «ξεκλειδώσει» τα μυστικά της Πυραμίδας του Χέοπα

Εδώ και περίπου 4.500 χρόνια η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα (ή Χούφου) στη Γκίζα της Αιγύπτου κρατά πεισματικά φυλαγμένα «μυστικά και ντοκουμέντα», έχοντας απαγορεύσει στους ερευνητές να μάθουν τι κρύβεται πίσω από δύο πέτρινες πόρτες στην «καρδιά» της. Τώρα, ένα βρετανικό ρομπότ ερευνητών του πανεπιστημίου του Λιντς, σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της χώρας, θα επιδιώξει να «ξεκλειδώσει» το μυστήριο.

Η εντυπωσιακή Πυραμίδα, ένα από τα θαύματα του αρχαίου (και του σύγχρονου) κόσμου, που κτίστηκε περίπου το 2560 π.Χ., φιλοξενεί στο εσωτερικό της δύο μεγάλους θαλάμους, ένα για το βασιλιά και ένα για τη βασίλισσα.


Δύο φρεάτια ξεκινούν από την αίθουσα του βασιλιά και, υπό γωνία 45 μοιρών, κατευθύνονται στο εξωτερικό της πυραμίδας.

Πιστεύεται ότι, σύμφωνα με τους δημιουργούς του μνημείου, μέσω αυτών το πνεύμα του αποβιώσαντος

Αγχολυτικό οι σκέψεις για το Θείο

Όταν κανείς κάνει σκέψεις σχετικά με το Θεό, αγχώνεται λιγότερο γενικά και ειδικότερα όταν κάνει λάθη, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα Kαναδών ψυχολόγων.

Οι ερευνητές Μάικλ Ίντσλιχτ και Αλέξα Τούλετ του πανεπιστημίου του Τορόντο, στη σχετική εργασία τους στο αμερικανικό περιοδικό “Psychological Science” (Ψυχολογική Επιστήμη), αναφέρουν ότι κατέγραψαν την εγκεφαλική δραστηριότητα των εθελοντών που είχαν κάνει λάθη σε ένα τεστ.


Όσοι προηγουμένως είχαν τεχνηέντως προετοιμαστεί με τις κατάλληλες θρησκευτικού περιεχομένου σκέψεις (π.χ. γράφοντας κάποιο σχετικό κείμενο για το Θεό), εμφανίστηκαν στη συνέχεια λιγότερο αγχωμένοι, όταν έκαναν λάθη.

«Το 85% των ανθρώπων του πλανήτη έχουν κάποιου είδους θρησκευτικές πεποιθήσεις. Οι ψυχολόγοι οφείλουν να μελετήσουν γιατί οι άνθρωποι έχουν αυτές τις πίστεις και ποιες λειτουργίες πιθανώς

Ρομπότ με αισθήματα μικρού παιδιού

Ένα ρομπότ, το πρώτο στον κόσμο, το οποίο «ζει» στην παιδική ηλικία, αναπτύσσοντας συναισθηματικούς δεσμούς με τους γύρω του εκφράζοντας τα συναισθήματά του παρουσίασαν Ευρωπαίοι ερευνητές (και από την Ελλάδα).

Ο "Νάο", όπως είναι το όνομά του, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Feelix Growing", με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από τη συνεργασία οκτώ πανεπιστημίων και εταιριών ρομποτικής από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ελλάδα και τη Δανία.


Από ελληνικής πλευράς συνεργάστηκαν ερευνητές του Εργαστηρίου Εικόνας, Βίντεο και Έξυπνων Πολυμεσικών Συστημάτων του Ινστιτούτου Επικοινωνιών και Συστημάτων Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, που λειτουργεί από το 1989 και διευθύνεται από τον καθηγητή Στέφανο Κόλλια.

Ο "Νάο" κοιτάζει λυπημένα το έδαφος, όταν έχει στεναχωρηθεί, τεντώνει τα χέρια του για …αγκαλίτσα όταν νιώθει χαρούμενος, "μαζεύεται" όταν φοβάται και μένει σε αυτή τη στάση μέχρι κάποιος να χαϊδέψει το κεφάλι του.

Ανάλογα με το πώς του φέρνονται οι άνθρωποι που συναντά, ο "Νάο" αναπτύσσει σχέσεις μαζί τους. Όσο περισσότερο σχετίζεται με κάποιον, τόσο περισσότερο το ρομπότ-παιδί μαθαίνει να "διαβάζει" τη

Με φόρους θα γεμίζουν τα ταμεία της Ε.Ε

Το ενδεχόμενο επιβολής φόρων, τα έσοδα των οποίων θα οδηγούνται απ' ευθείας στα ευρωπαϊκά ταμεία, εξετάζει ο Ευρωπαίος επίτροπος για τον Προϋπολογισμό, Γιανούσζ Λεβανντόβσκι, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Ακούω από πολλές πλευρές, από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων, όπως το Βερολίνο, ότι θα ήθελαν να μειώσουν τις συνεισφορές τους στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης" δήλωσε στους Financial Times Deutschland.


"Ανοίγει με τον τρόπο αυτό μια πόρτα και δίνει την αφορμή να προβληματιστούμε για την εξεύρεση καθαρών εσόδων, τα οποία δεν θα προέρχονται από τα υπουργεία Οικονομικών της κάθε χώρας",

Χωρίς ρεύμα η Αίγινα - Συνεχείς οι διακοπές

Τουλάχιστον άλλες δύο ημέρες θα διαρκέσει το μαρτύριο χιλιάδων κατοίκων και παραθεριστών


Κατακαλόκαιρο με το νησί να “βουλιάζει” από κόσμο μια βλάβη έφερε τα πάνω κάτω για τους παραθεριστές αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού. Το νησί τροφοδοτείται με ρεύμα από τρία υποθαλάσσια καλώδια.

Τα δύο από τα τρία έχουν πάθει μεγάλη ζημιά και έτσι το ένα και μοναδικό δεν αρκεί για τις ανάγκες του νησιού.

Το ένα υποθαλάσσιο καλώδιο έπαθε ζημιά το Σάββατο το πρωί και το άλλο την Κυριακή το απόγευμα. Η ΔΕΗ εκτιμά οτι την ζημιά προκάλεσαν γρι - γρι.

'Οπως είπαν στο Newsit από το γραφείο Τύπου της ΔΕΗ, το ένα υποθαλάσσιο καλώδιο μπορεί να παράγει έως 10 μεγαβατ, ενώ σε ώρες αιχμης 20 μεγαβάτ. Ομως γίνονται εκ περιτροπής διακοπές

Γερό χαράτσι στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Πότε θα πάτε ταμείο

Νέα μέτρα που θα κάνουν απαγορευτικά τα όνειρα για να αποκτήσει ο καθένας ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του ζήτησαν οι ελεγκτές της τρόικας λίγο πριν φύγουν από την Αθήνα.


Τα περισσότερα έχουν ήδη προαναγγελθεί κάποι άλλα όμως θα τσούξουν αρκετά την τσέπη.

'Ετσι περιμένουμε:

- Προσωρινές «εισφορές κρίσης» στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ, όχι μόνο φέτος αλλά και για το 2011, και το 2012 και το 2013, για έσοδα επιπλέον 600 εκατ. ευρώ.

- Αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε δύο δόσεις (φέτος και το 2011) κατά 20%-30%, με στόχο την αποκόμιση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ επιπρόσθετα έσοδα. Η αύξηση αναμένεται να πλήξει κυρίως τα λαϊκά προάστια και τα εκτός σχεδίου ακίνητα, όπου παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις

Συναγερμός για τα κουνούπια

΄Ενας άνδρας ηλικίας 79 ετών με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό είναι το τρίτο θανατηφόρο κρούσμα εγκεφαλίτιδας από τις αρχές Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν η λοίμωξη οφείλεται στον ιό του Δυτικού Νείλου, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για δύο περιστατικά ασθενών στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης.


Oι εργαστηριακές έρευνες για την ταυτοποίηση του ιού που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού άρχισαν όταν διαπιστώθηκε αύξηση των περιστατικών εγκεφαλίτιδας και ιογενούς μηνιγγίτιδας τις τελευταίες 40 ημέρες, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Συνολικά νοσηλεύτηκαν 24 ασθενείς διαφορετικών ηλικιών από τα Γιαννιτσά, τη Βέροια, το Κιλκίς και την Κατερίνη, έναντι 7 το ίδιο διάστημα του 2009, ενώ κατέληξαν δύο γυναίκες ηλικίας άνω των 75 ετών.

΄Ηδη έχουν ληφθεί δείγματα αίματος και εγκεφαλικού υγρού, τα οποία εστάλησαν για ανάλυση στο Α΄ Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΑΠΘ. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για δύο από τα έντεκα περιστατικά εγκεφαλίτιδας έδειξαν ότι πράγματι οι ασθενείς προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού

Το «Πίρι Ρέις» αλώνιζε για 13 ώρες

Για 13 ώρες μπήκε ξανά χθες σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιανατολικά της Ρόδου, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» έπειτα από έρευνες που έκανε και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας την περασμένη εβδομάδα.


Το «Πίρι Ρέις» δεν έκανε έρευνες αυτήν τη φορά, κάτι που προέκυψε από την ανάλυση στοιχείων κατά τη διάρκεια της κίνησης του πλοίου και αποδόθηκε στη θαλασσοταραχή που επικρατούσε στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ρόδου- Καστελλόριζου. Αυτό δεν απέτρεψε την παρουσία και παρακολούθηση των κινήσεων του «Πίρι Ρέις» από κοντά από περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος. Το

Εκπλήξεις στις βάσεις εισαγωγής που ανεβαίνουν στις σχολές «μεσαίας βαθμολογίας»

Με διαφορετικές κατευθύνσεις θα κινηθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής των 512 τμημάτων των πέντε Επιστημονικών Πεδίων. Ο μεγάλος αριθμός αριστούχων και φέτος (10.571 έναντι 10.688 πέρσι) δεν θα επιτρέψει σημαντική υποχώρηση των περιζήτητων και υψηλόβαθμων σχολών.


Την ίδια στιγμή σε πολλά τμήματα «μεσαίας βαθμολογίας», λόγω του αυξημένου, σε σχέση με πέρσι, αριθμού υποψηφίων στις βαθμολογικές κλίμακες 15-18 αναμένεται άνοδος. Ηένταση της ανόδου θα εξαρτηθεί από τις προτιμήσεις των φετινών υποψηφίων όπως αυτές καταγράφονται αυτές τις μέρες στα

Κύπρος: Βρέθηκαν τα εκρηκτικά που “εξαφανίστηκαν” από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών


Σε ανοικτό χώρο, στο τρίγωνο των χωριών Ομόδους - Ποταμιού - Βάσα Κοιλανίου της επαρχίας Λεμεσού εντοπίστηκαν 93 ράβδοι εκρηκτικής ύλης PG-2 και 493 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, ανακοίνωσε ότι οι 93 ράβδοι, αποτελούν μέρος της εκρηκτικής ύλης που κάποιοι έκλεψαν από το στρατόπεδο. Οι Κυπριαρχές αρχές εξετάζουν με προσοχή την προέλευση 493 φυσιγγίων που βρέθηκαν με την εκρηκτική ύλη.

Συνεχίζονται οι ανακρίσεις των υπόπτων κι άλλων προσώπων για να εντοπιστεί ολόκληρη η ποσότητα

Ο καιρός σήμερα 09.08.2010

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, λίγες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινές ηπειρωτικές περιοχές και ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο, περιμένουμε τη Δευτέρα 09 Αυγούστου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τις μέγιστες στη Θράκη να είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερες, από 22 έως 36 στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα, από 21 έως 34 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 23 έως 31 στα νησιωτικά τμήματα, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια πελάγη