www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη τα νοσοκομεία


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες υγείας πρόνοιας, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα τόσο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έχουν εξαγγείλει εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας «στις βλαπτικές πολιτικές του μνημονίου».

Την ίδια ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Τετάρτης, αναφέροντας ότι «η κατάσταση στον χώρο της Υγείας, έχει ξεφύγει από κάθε

ΝΔ: Αναξιόπιστο και αναποτελεσματικό το Μεσοπρόθεσμο


Αναξιόπιστο, άδικο και αναποτελεσματικό χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, συμπληρώνοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για νέο μνημόνιο.

«Είναι και έμπρακτη ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του Μνημονίου», πρόσθεσε, γιατί -όπως υποστήριξε, «ανεβάζει το λογαριασμό των μέτρων στα 66 δις ευρώ, όταν το Μνημόνιο προέβλεπε σύνολο μέτρων 30 δις ευρώ».

Ο κ. Μιχελάκης εξήγησε επίσης ότι το χαρακτηρίζει αναξιόπιστο γιατί «αποτελεί συνέχιση της πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο και έχει αποδεδειγμένα αποτύχει» και άδικο γιατί «στο μεγαλύτερο μέρος του προβλέπει οριζόντιες φορολογικές επιδρομές σε βάρος εκείνων που ήδη πληρώνουν».

Επιπλέον, σημείωσε ότι η έκτακτη εισφορά που ανακοινώθηκε πρόκειται ουσιαστικά για «κεφαλικό φόρο σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, που για την κυβέρνηση αποτελούν τα εύκολα υποζύγια».

«Δεν αποτελεί», τόνισε, «παρά μια νέα φοροκαταιγίδα, που εκδηλώνεται μέσω της κατάργησης του συνόλου σχεδόν των φοροαπαλλαγών, της επιβολής κεφαλικού φόρου ακόμη και στα χαμηλά εισοδήματα, της αύξησης του ΦΠΑ και των τελών κυκλοφορίας».

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «υπάρχει θέμα με το βεβιασμένο της διαδικασίας και την εξασφάλιση του βέλτιστου αποτελέσματος». Όπως είπε, «δεν αρκεί η ταμειακή λογική, είναι ανάγκη έχουν και αναπτυξιακή διάσταση».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ αποκλείει κάθε περιθώριο συναίνεσης, διαφωνόντας με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ως ένα άρθρο. «Όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε στο σύνολό του το νομοθέτημα, αλλά θα μπορούσαμε σε κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου να συμφωνήσουμε σε ό,τι είναι καλό και θετικό. Το "όλα ή τίποτα" της κυβέρνησης, η ψήφιση, δηλαδή, του Μεσοπρόθεσμου σε ένα και μόνο άρθρο, όχι μόνο διάθεση συναίνεσης δεν

Δεύτερα γενέθλια για το Μουσείο της Ακρόπολης

Τα δεύτερα γενέθλιά του γιορτάζει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου το Μουσείο της Ακρόπολης. Οι εκθεσιακοί του χώροι θα είναι ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριό του. Το εισιτήριο θα είναι μειωμένο με γενική είσοδο 3 ευρώ.
Στις 21.00 στον προαύλιο χώρο του, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει έργα Στράους, Βιβάλντι, Πιατσόλα και

Ανάκληση φιαλών κρασιού από τον ΕΦΕΤ

Καταδικάζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ζητούν την απόσυρσή του και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις κατά τη συζήτηση και ψήφισή του από τη Βουλή, πέραν της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει στις 15 Ιουνίου.
Οι Εκτελεστικές Επιτροπές τους αποφάσισαν σήμερα να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση και στις 21 Ιουνίου ημέρα

Επίσημη πρώτη για την Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας-κράτους

Την πρώτη της συνεδρίαση είχε σήμερα η Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας-κράτους, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού για τη συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση, η υπουργός Παιδείας και πρόεδρος της Επιτροπής, Αννα Διαμαντοπούλου, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης καθορίστηκε η ατζέντα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να συζητηθούν, όπως είπε, όλα τα θέματα, από την εκκλησιαστική εκπαίδευση, μέχρι τη δέσμευση της περιουσίας και ζητήματα που αφορούν σε όλα τα υπουργεία.

«Η συνεδρίαση ήταν στο πνεύμα των καιρών. Όλοι οι φορείς, βεβαίως και η Εκκλησία, αυτή τη

ΥΠΟΙΚ: Το Σεπτέμβριο η πρόταση για μείωση φορολογικών συντελεστών

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πρέπει να αναμένεται η πρόταση της κυβέρνησης για μία ενδεχόμενη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και μία περαιτέρω μείωση στη φορολόγηση των επιχειρήσεων, όπως έκανε γνωστό σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Στην αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής υπάρχει η πρόβλεψη τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση να καταθέσει μια συνολική πρόταση για ένα απλοποιημένο φορολογικό σύστημα με λιγότερους και χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ από τους σημερινούς και μια περαιτέρω μείωση σε αυτή που έχει ήδη γίνει για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Αυτή είναι μια συζήτηση που τώρα ξεκινάμε και καλούμε και τα άλλα κόμματα να συμμετάσχουν», συμπλήρωσε υπουργός, ενώ όπως προανήγγειλε, θα υπάρξει πρόταση προς τα άλλα κόμματα να εξεταστεί το θέμα

Ντ. Μπακογιάννη: Μοναδική επιλογή για τον τόπο οι εκλογές

«Εκλογές τώρα» για να ανατραπεί, το αδιέξοδο, όπως το χαρακτήρισε, πολιτικό σκηνικό και να επιβληθούν οι απαραίτητες συνεργασίες, ζητεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Η χώρα είναι χωρίς τιμόνι. Η κυβέρνηση στην πραγματικότητα έχει καταρρεύσει», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι «αντί για ταχύτερη μείωση του κράτους και πιο τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές, επιλέγει την παράλογη και άδικη, νέα αύξηση των φόρων».

Εξαπολύει επίσης βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, όπως τονίζει «περιφέρει τις φαντασιώσεις της ανά την Ευρώπη, όπου μάταια οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να την

Συναίνεση από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ζητεί ο ΣΕΤΕ

«Σύγκλιση απόψεων και συναίνεση από τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά απαιτούν οι υγιείς δυνάμεις της αγοράς», τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης.
Ο κ. Ανδρεάδης αναφέρει ότι «βρισκόμαστε στην ύστατη στιγμή για τη σωτηρία της χώρας και αυτά που χωρίζουν τα δυο μεγάλα κόμματα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που πρέπει να τα ενώνουν στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση».

«Ο τουρισμός πρωταγωνιστής στην προσπάθεια αυτή, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα του ότι η λύση δεν έχει και δεν μπορεί να έχει πολιτικό χρώμα. Χρειάζεται κοινό στρατηγικό σχέδιο και συμφωνία στην υλοποίησή του με ότι καλύτερο διαθέτει ο

Oλική έκλειψη Σελήνης στις 15 Ιουνίου

Μια ολική έκλειψη Σελήνης, η πρώτη του 2011, η οποία θα είναι ορατή και από ολόκληρη την Ελλάδα, καιρού επιτρέποντος, θα συμβεί το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου, καθώς η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας το δορυφόρο της με τη σκιά της.

Η έκλειψη θα αρχίσει νωρίς το βράδυ με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της η Σελήνη να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα και έτσι στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι θεατές θα χάσουν τα πρώτα-πρώτα στάδια της έκλειψης, όμως στη συνέχεια θα μπορούν να τη δουν. Το καλύτερο μέρος παρατήρησης θα είναι με κατεύθυνση προς νότια - νοτιανατολικά.

Η Σελήνη αναμένεται να ανατείλει περίπου στις 20:50, η έναρξη της μερικής έκλειψης από τη σκιά της Γης θα αρχίσει περίπου στις 21:20 (η Σελήνη θα βρίσκεται σε γωνία μόλις πέντε μοιρών από τον ορίζοντα), ενώ η έναρξη της ολικής φάσης της έκλειψης θα είναι κατά τις 22:20 το βράδυ και η

Μειώθηκαν κατά 37,5% οι οικοδομικές άδειες

Περαιτέρω συρρίκνωση παρουσίασε η οικοδομική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Συγκεκριμένα, το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής - Δημόσιας) στο σύνολο της χώρας, μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, διαμορφώθηκε σε 2.166 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 387,7 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.449,8 χιλιάδες m3 όγκου.

Παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 37,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 38,9% στην επιφάνεια και κατά 38,3% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Το μέγεθος της Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, διαμορφώθηκε σε 2.157 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 384,2 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.434,9 χιλιάδες m3 όγκου. Παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 37,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 38,2%

Στο Πρωτοδικείο η υπόθεση του ΑLTER

Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από τον τρόπο με τον οποίο δανειζόταν ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLTER φέρνουν στην επιφάνεια ένα κολοσσιαίο οικονομικό και τραπεζικό σκάνδαλο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι επικεφαλής του καναλιού υπερεκτιμούσαν με εξωπραγματικά ποσά αμφιβόλου ποιότητας προγράμματα παρουσιάζοντάς τα ως άυλα περιουσιακά του στοιχεία.

Την επόμενη εβδομάδα κρίνεται στο Πρωτοδικείο της Αθήνας το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού ALTER καθώς θα εξεταστεί η αίτηση υπαγωγής του καναλιού στο άρθρο 99 για την προστασία από

Απεργούν και σήμερα οι λιμενεργάτες


Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι λιμενεργάτες (Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ), οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 11 το πρωί.

Η απεργία δεν επηρεάζει πάντως τα δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων, τα οποία εκτελούνται κανονικά.
Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε. έχει εξαγγείλει συμμετοχή και στην 24ωρη απεργία

Στη Βουλή η μάχη για το Μεσοπρόθεσμο


Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα η μάχη για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, με τον Πρωθυπουργό να απαντά σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των κ.κ. Καρατζαφέρη  και Τσίπρα.


Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα επεσήμανε για μία ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι θα επιμείνει στην ψήφισή του από μια ευρύτερη πλειοψηφία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εφόσον υπάρχει συμφωνία με τον κ. Σαμαρά στους στόχους, τότε από

Θέλουν πράσινο και τραμ στη Συγγρού

Εναν αστικό δρόμο, με αλέες πρασίνου και γραμμή τραμ, με ταχύτητες για τα Ι.Χ. που δεν θα ξεπερνούν τα 50 χλμ. ώστε να είναι συμβατές με τους πεζούς και τους ποδηλάτες, οραματίζεται για τη Συγγρού μια ομάδα ειδικών από τις αρχιτεκτονικές σχολές του Πολυτεχνείου της Αθήνας, του Στρασβούργου και της παρισινής Βιλέτ, για λογαριασμό του Οργανισμού Αθήνας.


Ο αυτοκινητόδρομος, που στην πραγματικότητα λειτουργεί ως τείχος ανάμεσα στη Νέα Σμύρνη και την Καλλιθέα, σχεδιάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και κατασκευάστηκε κατά τμήματα. Το τελευταίο κομμάτι συμπληρώθηκε πριν από 30 χρόνια με αφορμή την ένταξη της χώρα μας στην τότε ΕΟΚ.

Γι' αυτόν το λόγο έχει διαφορετικό πλάτος, από τα 30 μέτρα στο ύψος του «Φιξ» έως τα 70 κοντά στο Δέλτα Φαλήρου. Μάλιστα αυτό το «στένεμα» σε μήκος 800 μέτρων θεωρείται ότι ακυρώνει το

Ο καιρός στις 10.06.2011

Καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 30 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 21 ως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 ως 29 στη Δυτική Ελλάδα, 22 ως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι βορειοδυτικών διεύθυνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στα νοτιότερα πελάγη. Τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό και μικρή πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 ως 33 βαθμούς. Μέτριοι και από το μεσημέρι ισχυροί βορειοδυτικοί