www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη τα νοσοκομεία


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες υγείας πρόνοιας, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα τόσο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έχουν εξαγγείλει εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας «στις βλαπτικές πολιτικές του μνημονίου».

Την ίδια ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Τετάρτης, αναφέροντας ότι «η κατάσταση στον χώρο της Υγείας, έχει ξεφύγει από κάθε
έλεγχο», ενώ συμμετοχή στην απεργία έχουν αποφασίσει και οι Οδοντίατροι.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ακτινολογικά μηχανήματα, διαμαρτυρόμενοι για μείωση των αδειών επικινδυνότητας.

Οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν απαράδεκτες τις ρυθμίσεις που προβλέπονται σε τροπολογία, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και ζήτησαν να μην περικοπεί η ακτινολογική άδεια και να αποσυρθεί άμεσα η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: