www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Φορολογικές παραβάσεις σε ενεχυροδανειστήρια


Φορολογικές παραβάσεις σε ενεχυροδανειστήρια κα σε ένα ιατρείο της Αττικής εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε δώδεκα ενεχυροδανειστήρια και ιατρεία και διαπίστωσαν:

· Σε τρεις περιπτώσεις ενεχυροδανειστήριων στην Αθήνα οι ιδιοκτήτες δεν κατείχαν την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ

Φορολογικός έλεγχος μεγάλων επιχειρήσεων


Σε προσωρινό φορολογικό έλεγχο θα υποβληθούν 42 μεγάλες επιχειρήσεις, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με βάση το Μνημόνιο για ελέγχους κατά προτεραιότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις που θα ελεγχθούν είναι οι ακόλουθες: Φαρμακευτική Ιπποκράτης Α.Ε, Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος ΣΕΚΕ Α.Ε, Marfin Εγνατία Τράπεζα, Νοσηλευτική Α.Ε, Μύθος Ζυθοποιεία, TOSOH Ελλας ΑΒΕ, Εκκοκκιστήρια Βάμβακος Σπορελαιουργία Αφοί Ν. Καραγιώργου Αφοί Χαϊτογλου ΑΒΕΕ, Λιγνιτωρυχεία ΑΧΛΑΔΑΣ ΑΣ, Καπνική Α. Μιχαηλίδης ΦΑΝΝΥ Ανώνυμη Εταιρεία Ενδυμάτων,

Περιορισμοί στη χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος σε ένστολους


Περιορισμούς στη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος στους ένστολους προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, δεν λαμβάνεται υπόψιν πλασματικός χρόνος εργασίας ούτε αυξάνεται το εφάπαξ για όσους αποκαθίστανται

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Νέα δομή υπό την «ομπρέλα» του ΙΚΑ


Τροπολογία με την οποία ένα νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αντικαθιστά το προηγούμενο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, με τη συγκρότηση μιας μόνιμης δομής παροχής της υπηρεσίας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κατέθεσε στον εφαρμοστικό νόμο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Με τη δημιουργία της νέας δομής αναβαθμίζονται οι παροχές και εξασφαλίζεται μακροπρόθεσμα η

Αποσυνδέονται παροχές-επιδόματα από τη μείωση του κατώτερου μισθού


Τροπολογία για την αποσύνδεση επιδομάτων που συνδέονται με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, το οποίο μειώθηκε κατά 22%, κατατέθηκε σήμερα στο σχέδιο νόμου των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.

Όπως προβλέπει η τροπολογία, μια σειρά παροχών, προσαυξήσεων σύνταξης, αλλά και εισοδηματικών κριτηρίων, θα υπολογίζονται με βάση το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, όπως ίσχυε στις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξουν αλλαγές για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων, του ποσού προσαύξησης λόγω συζύγου στις περιπτώσεις συνταξιούχων με ποσό σύνταξης μεγαλύτερο του

Μέρκελ: Σημαντικοί κίνδυνοι από χρεοκοπία ή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


«Απρόβλεπτο» και με «σημαντικούς κινδύνους» χαρακτήρισε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ το δρόμο είτε της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είτε της χρεοκοπίας της.

Σε δηλώσεις της από το Στράλζουντ της Βαλτικής, όπου συναντάται με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επαίνεσε τις ελληνικές προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης και υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει συμπαγής η Ευρωζώνη των 17 κρατών - μελών.

«Αυτό που ψήφισε η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ σημαντικό» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απηύθυνε έκκληση προς τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η επιτυχία του δεν είναι εγγυημένη. «Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι ο δρόμος που έχουμε πάρει θα οδηγήσει στην επιτυχία» αναφέρει ο Σόιμπλε σε επιστολή του προς τους βουλευτές, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

«Πιθανώς να μην είναι και η τελευταία φορά που θα κληθεί η Γερμανική Βουλή να ασχοληθεί με το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα», σημειώνει. Δεν αποκλείει μάλιστα να

΄Εντονη αντίδραση της ΟΛΜΕ στην αξιολόγηση των καθηγητών


«H κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κήρυξε τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς», τονίζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του, με αφορμή την ψήφιση του νέου μισθολόγιου-βαθμολόγιου, τα Προεδρικά Διατάγματα που ετοιμάζονται για την εφαρμογή της διαδικασίας αξιολόγησης, αλλά και τη νέα εγκύκλιο υπ' αριθμόν 14841/Γ/13-2-12, του υπ. Παιδείας, για το ίδιο θέμα.

Όπως επισημαίνουν οι καθηγητές, «Η απόλυτη σύνδεση μισθού και βαθμού με την αξιολόγηση- απόδοση, είναι μία

Ανδ.Λοβέρδος: Έχω στοχοποιηθεί από παράγοντες που σχετίζονται με το φάρμακο


Αιχμές εναντίον όσων προσπαθούν να μπλοκάρουν τις παρεμβάσεις που επιχειρεί το υπουργείο Υγείας στον τομέα του φαρμάκου, με το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη, εξαπέλυσε Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στους διοικητές των νοσοκομείων.

Ο κ. Λοβέρδος κατήγγειλε ότι έχει «στοχοποιηθεί» από παράγοντες που σχετίζονται με το φάρμακο. «Οι επαίσχυντοι, δήθεν επιστήμονες, είπαν ότι άνθρωποι οδηγούνται στις

Εσωκομματικές αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ανδ. Λοβέδρου


Εσωκομματικές αντιδράσεις, από το Χρήστο Παπουτσή, προκάλεσε η δήλωση του Ανδρέου Λοβέρδου υπέρ της στήριξης της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά σε περίπτωση που η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία.

«Είναι πολιτικά άστοχη κάθε συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία πριν φτάσουμε στις εκλογές και εκφρασθεί δημοκρατικά ο λαός. Μια τέτοια προσέγγιση οριοθετεί το πολιτικό στίγμα του Κινήματος και οδηγεί στη συρρίκνωση της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο κ. Παπουτσής, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει αποκλείσει το

«Παράνομες αποφάσεις» του δημάρχου Αθηναίων καταγγέλλουν βουλευτές της ΝΔ


Για παράνομες αποφάσεις του δήμαρχου και συνεργατών του, κάνουν λόγο, σε επερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών, έξι βουλευτές της ΝΔ, ενώ χαρακτηρίζουν «άκρως προβληματική» τη λειτουργία του Δήμου.

Συγκεκριμένα, οι «γαλάζιοι» βουλευτές ρωτούν τον κ. Γιαννίτση αν συμφωνεί και καλύπτει «παράνομες αποφάσεις» της δημοτικής αρχής του Δήμου

Συνελήφθη φυγόποινος πολιτικός μηχανικός για οφειλές άνω των 140 εκατ. ευρώ


Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκε πολιτικός μηχανικός, 61 ετών, ο οποίος συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 140 εκατ. ευρώ.


Συγκεκριμένα το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 140.918.639,77 ευρώ.

Σε βάρος του συλληφθέντος εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Πρωτοδικείου Ζακύνθου, με τα οποία διατάσσεται η σύλληψή του για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε

Πόσα χάνουν οι ιδιοκτήτες με τις νέες αλλαγές

Μπορεί το γεγονός ότι τα ενοίκια εξετάζεται να φορολογηθούν αυτοτελώς με συντελεστή 20% να ελαφρύνει σημαντικά όσους έχουν και άλλες πηγές εσόδων και φορολογούνται με συντελεστή άνω του 20%, θα πλήξει όμως σημαντικά για ακόμη μια φορά όσους βρίσκονται στη βάση των εισοδημάτων της φορολογικής πυραμίδας.

Δηλαδή όσοι έχουν ένα σπίτι το οποίο νοικιάζουν σε τρίτους και αυτό είναι το μοναδικό τους εισόδημα αναμένεται να πληρώσουν πολύ υψηλότερο φόρο.

Δείτε γιατί:

Έστω ότι φορολογούμενος (π.χ. μία χήρα) έχει στην κατοχή του ένα διαμέρισμα 120 τετραγωνικών

Δημοκρατική Συμμαχία: Να αναρτηθούν στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες πολιτικών


Τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων βουλευτών που μετέφεραν καταθέσεις στο εξωτερικό, ώστε «να σταματήσει η κατασυκοφάντηση και η σπέκουλα εναντίον του συνόλου των πολιτικών», ζητεί η Δημοκρατική Συμμαχία.

«Το παιχνίδι με τις λίστες ονομάτων βουλευτών που μετέφεραν καταθέσεις στο εξωτερικό κατά την περίοδο της κρίσης καταντάει κοροϊδία», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου

Φαρμακοποιοί: Τέλος στην πίστωση για όλα τα Ταμεία από 1η Μαρτίου


Την απόφασή τους να σταματήσουν από την 1η Μαρτίου την πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας.

«Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Οι υποσχέσεις περί εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ κατά ένα μέρος τον Ιανουάριο, έπεσαν στο κενό.

Φανταζόμαστε ότι ούτε το άλλο μέρος των οφειλών που είχε δρομολογηθεί με τυμπανοκρουσίες για

Suddeutsche Zeitung: Δέσμευση 158 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς του Λ.Λαυρεντιάδη


Στο «πάγωμα» τριών τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προέβησαν οι ελβετικές αρχές κατόπιν αιτήματος της ελληνικής Δικαιοσύνης, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής της εισαγγελίας της Αθήνας δεσμεύτηκαν 158 εκατ. ευρώ που ήταν κατατεθειμένα σε τρεις λογαριασμούς τους οποίους είχε ανοίξει διαχειριστής κεφαλαίων για λογαριασμό του επιχειρηματία.

Ερωτηθείσα σχετικά με το "πάγωμα" των κεφαλαίων, η εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου

Πρόταση νόμου για αυστηρότερο έλεγχο του «πόθεν έσχες»


Πρόταση για την τροποποίηση του νόμου για το «πόθεν έσχες», με στόχο τον βαθύτερο έλεγχο του «πόθεν», αλλά και τη διερεύνηση και αποκάλυψη των περιπτώσεων που για ευνόητους λόγους αποκρύπτονται περιουσιακά στοιχεία, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή 75 βουλευτές.

Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι ανεπαρκής, γιατί περιορίζεται στον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων που καταγράφει κάθε χρόνο ο υπόχρεος και δημοσιοποιούνται οι δηλώσεις των πολιτικών προσώπων μόνον, ενώ είναι προφανές ότι «κανένας απατεών και κανένας καταχραστής δημοσίου χρήματος δεν

Δύο συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο στις Σέρρες

Για χρέη στο Δημόσιο συνολικού ύψους 92.145,74 ευρώ συνελήφθησαν την Πέμπτη το πρωί, στα Πορόια Σερρών, δύο ιδιοκτήτες μονάδας

Σύλληψη για μη απόδοση ΦΠΑ


Συνελήφθη χθες το πρωί στο Ν. Ηράκλειο Αττικής 39χρονος πρόεδρος του δ.σ. και διευθύνων σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας παραγωγής και εμπορίας λευκών ειδών, παροχής κτηματομεσιτικών υπηρεσιών και κατασκευαστικών εργασιών με έδρα το Ν. Ηράκλειο Αττικής, για μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.


Το ύψος της οφειλής από μη απόδοση Φ.Π.Α, ανέρχεται σε 159.104,18

ΝΔ: Εκ του πονηρού τα περί συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές


«Όσοι μιλούν για παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης ή για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, μιλούν εκ του πονηρού», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου  και τη πρόταση επτά υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Η Νέα Δημοκρατία πρόσθεσε, αγωνίζεται και θα κερδίσει τις εκλογές

Δημοκρατική Συμμαχία: Αδικη και παράλογη η αύξηση των αντικειμενικών αξιών


Κατά της αύξησης των αντικειμενικών αξιών τάσσεται η Δημοκρατική Συμμαχία.

«Όπως προκύπτει από τη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, επανέρχεται το ενδεχόμενο αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η αποτροπή του οποίου ήταν το μέγα κέρδος της διαπραγμάτευσης του νέου μνημονίου», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «σε μία περίοδο που οι αξίες των ακινήτων σε πάρα πολλές περιοχές πέφτουν

Η ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»


Στη δημοσιότητα δόθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» υπό τον Πάνο Καμμένο, η δημιουργία του οποίου ανακοινώθηκε το πρωί μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης,

«Οι Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα "Ανεξάρτητοι Έλληνες"», σημειώνεται στη διακήρυξη.

Ο φορέας διακηρύσσει ότι:
- Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας και της λαϊκής

Ελεύθερος χωρίς όρους ο ιδιοκτήτης του «Πεντελικόν»


Ελεύθερος, χωρίς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» που συνελήφθη για την κακουργηματική κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ.


Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που προσκόμισε, είχε υποβάλει αίτηση για ρύθμιση του

Να παραιτηθεί καλεί η ΝΔ το βουλευτή με το 1 εκατ. ευρώ


Να παραιτηθεί του βουλευτικού του αξιώματος καλεί η ΝΔ το βουλευτή που φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ.

«Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα. Η συγκεκριμένη

Στη Βουλή στοιχεία για εμβάσματα πολιτικών άνω των 100.000 ευρώ


Πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς πολιτικών προσώπων που έχουν προβεί εντός του 2011 σε εμβάσματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό έχει εντοπίσει το Υπουργείο Οικονομικών μετά από σχετικές διασταυρώσεις στοιχείων, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος.

Γνωστοποίησε ότι τα ονόματα θα οριστικοποιηθούν μέσα στην ημέρα και θα δοθούν στον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες των βουλευτών προκειμένου να κληθούν τα εν λόγω πρόσωπα από την Επιτροπή να δώσουν εξηγήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι τα ονόματα δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα πριν προηγηθεί η διαδικασία της ακρόασής τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καθώς, όπως είπε,

Θ. Πάγκαλος: Τώρα ανακαλύψαμε ότι εκχωρούμε εθνική κυριαρχία;


Την απορία του για το λόγο που κάποιοι ανακάλυψαν -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- το θέμα της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στην Ε.Ε., εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε σχετική αναφορά του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή.

Το έγραψαν τα blogs, το αντέγραψαν οι εφημερίδες και τελικά (το θέμα κατέληξε σε αυτή την αίθουσα, σχολίασε με νόημα.

Πριν αναπτύξει την ερώτησή του, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον κ. Πάγκαλο να δώσει διευκρινίσεις για τη δήλωσή του σε γαλλικό ραδιοσταθμό ότι είναι υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας, καθώς όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να διατυπώνονται τέτοιες θέσεις από τον

Ενιαίος φόρος στα ακίνητα και αυτοτελής φορολόγηση 20% στα ενοίκια

Τέσσερις σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συμπεριλάβει στο φορολογικό νομοσχέδιο του Ιουνίου όπως απαιτεί η Τρόικα. Χθες πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά σύσκεψη εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης και της απλοποίησης του πολυδαίδαλου γραφειοκρατικού φορολογικού συστήματος.

Ένα από τα μέτρα στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων είναι η απλοποίηση της φορολογίας των ακινήτων. Η πρόταση που εξετάζεται είναι να καταργηθούν οι υφιστάμενοι φόροι στα ακίνητα και να αντικατασταθούν από έναν φόρο που δεν θα εμπλέκεται η

Προσαγωγή αλλοδαπού για τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Σε μία προσαγωγή αλλοδαπού υπηκόου προχώρησαν αστυνομικοί στην ασφάλεια Πύργου κατά τη διάρκεια των ερευνών για την ληστεία στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί δεν έχουν αποδείξεις για το εάν ο νεαρός στην ληστεία συμμετείχε στη ληστεία στο Μουσείο, και μέσα την ημέρα αναμένεται η

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο


Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας.

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και πιο συγκεκριμένα από τις 16.00 έως τις 21.00 την Παρασκευή 24/2, από 08.00 έως 13.00 το Σάββατο 25/2 και την Καθαρή Δευτέρα 27/2 από 15.00 έως 21.00.

Πιο αναλυτικά τα μέτρα της τροχαίας περιλαμβάνουν:
- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου

«Ανεξάρτητοι Ελληνες» το νέο Κίνημα υπό τον Π. Καμμένο


Τη δημιουργία ενός νέου Κινήματος με την ονομασία «Ανεξάρτητοι Ελληνες» ανακοίνωσε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter) ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος.

«Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε πολλοί. Είμαστε ανεξάρτητοι. Είμαστε Ελληνες», αναφέρει ο κ. Καμμένος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι σε λίγη ώρα θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο ιδρυτική διακήρυξη που προέκυψε από τους 200.000 πολίτες που συμμετείχαν στη διαμόρφωση των αρχών αυτού του Κινήματος, ενώ θα βγει και μια αφίσα. Δίπλα σε αυτά οι πολίτες

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και κυρίως στην Κρήτη με βελτίωση μετά το μεσημέρι, ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα και άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 15 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17