www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Εσωκομματικές αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ανδ. Λοβέδρου


Εσωκομματικές αντιδράσεις, από το Χρήστο Παπουτσή, προκάλεσε η δήλωση του Ανδρέου Λοβέρδου υπέρ της στήριξης της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά σε περίπτωση που η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία.

«Είναι πολιτικά άστοχη κάθε συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία πριν φτάσουμε στις εκλογές και εκφρασθεί δημοκρατικά ο λαός. Μια τέτοια προσέγγιση οριοθετεί το πολιτικό στίγμα του Κινήματος και οδηγεί στη συρρίκνωση της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο κ. Παπουτσής, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει αποκλείσει το
ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ.

«Διαφωνώ πλήρως με αυτή την πρακτική του συμβιβασμού με την ήττα» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας πως επιμένει «στην προσπάθεια για να αναδείξουμε το ενωμένο, δυνατό και νικηφόρο ΠΑΣΟΚ. Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα και η μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λοβέδρος, στο πλαίσιο των εσωκομματικών διαδικασιών για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, έχει ανακοινώσει τη συμπόρευσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Νωρίτερα, και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σχολιάζοντας τις προαναφερθείσες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά και την πρόταση επτά υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου δήλωσε πως «όσοι μιλούν για παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης ή για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, μιλούν εκ του πονηρού». Πρόσθεσε πως η ΝΔ αγωνίζεται και θα κερδίσει τις εκλογές αυτοδύναμα.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά ξεκαθάρισε «δεν χωράει σε ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ». «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έφεραν το μνημόνιο, έφεραν τα μέτρα και έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση» σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ενώ διευκρίνισε ότι δεν τον έχουν πλησιάσει διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: