www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

«Καλπάζει» η φτώχεια στην Ευρώπη

Η οικονομική κρίση μαστίζει τις ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας συγκεντρώνουν... η Βουλγαρία (44.8), η Ρουμανία(44.2), η Λετονία (33.8) και Πολωνία(30.5).


Η Ελλάδα παρουσιάζει αρκετά υψηλό ποσοστό 28.1.

Πολύ χαμηλό ποσοστό φτώχειας έχουν η Ολλανδία και η Σουηδία που έχουν και οι δύο

Κάτω από την ίδια στέγη όλες οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ένα φορέα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο.


Στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας θα υπαχθούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, οι νοσηλευτικές μονάδες του ΙΚΑ, τα κέντρα υγείας, οι αγροτικοί ιατροί και οι υπηρεσίες υγείας του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ, του ΠΑΔ και του Οίκου Ναύτου.

Ο φορέας θα βρίσκεται υπό την εποπτεία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας. Κάθε χρόνο θα επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό με πόρους ίσους με το 1,2% του ΑΕΠ. Παράλληλα, θα αυξηθεί η εισφορά των συνταξιούχων του Δημοσίου, από 2,55% σε 4% έως το 2013.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους, όσοι απασχολούνται στα νοσοκομεία του ΙΚΑ -είτε ως διοικητικό προσωπικό, είτε ως ιατροί και νοσηλευτές- θα υπαχθούν στο ΕΣΥ, με την ίδια εργασιακή σχέση. Δεν

Όλι Ρεν: Θα κάνουμε πρόταση επιμήκυνσης των δανείων κατά 7,5 χρόνια

Η Ε.Ε. πρόκειται να υποβάλει άμεσα πρόταση για την επιμήκυνση κατά 7,5 χρόνια της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν, σε ερώτηση της Άννυ Ποδηματά.


Η ερώτηση ήταν "ποιές είναι οι απόψεις της Επιτροπής για τα δάνεια που συνάπτονται τώρα, στο πλαίσιο του Προσωρινού Μηχανισμού (των 110 δις ευρώ για την Ελλάδα και των 85 δις ευρώ για την Ιρλανδία), αλλά πρόκειται να αποπληρωθούν αργότερα όταν θα έχει συσταθεί ο Μόνιμος

Πορεία ενστόλων κόντρα στο Μνημόνιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την παλιά Βουλή και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή πραγματοποίησαν το απόγευμα οι συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών ενάντια «στο Μνημόνιο και τη βίαιη ανατροπή θεσμικών και οικονομικών κατακτήσεων».


Κρατώντας πανό που ανέγραφαν: "Φθάνουν οι περικοπές. Τα κέρδη σας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές», "Ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, των περικοπών και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων" και "Μας κορόιδεψαν. Θα λάβουν το μήνυμα", οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία

Γ. Παπανδρέου: Τα εργασιακά δικαιώματα είχαν ήδη ανατραπεί

Κοινωνικά ευαίσθητος δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου,λέγοντας ότι κάθε απόφασή του αποσκοπεί στην προστασία της Ελλάδας. Υποστήριξε ότι το πολυνομοσχέδιο είναι ένα ακόμη βήμα για την αλλαγή της χώρας μας προς το καλύτερο και πρόσθεσε ότι τα εργασιακά δικαιώματα έχουν ήδη ανατραπεί και η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να βάλει κανόνες.


Ο Γ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στους συνδικαλιστές, τους χαρακτήρισε μέρος της καρδιάς του ΠΑΣΟΚ και τους κάλεσε να συναινέσουν στις ανατροπές σε ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα.

"Δεν μπορούμε να αγνοούμε τις δραματικές συνθήκες που έχουν ήδη διαμορφωθεί στη χώρα μας, στην αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις", είπε και πρόσθεσε ότι τα εργασιακά δικαιώματα έχουν ήδη ανατραπεί εδώ και χρόνια και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την κρίση.

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση βάζει κανόνες στην αγορά εργασίας και ζήτησε πίστωση χρόνου. "Αυτές οι επιλογές κρίνονται και θα κριθούν και θ’ αξιολογηθούν και θα δούμε και σε τρεις μήνες και σε ένα

Πέρασε το «πολυνομοσχέδιο» - «Κόπηκε» ο Β. Παπαχρήστος

Με 156 ψήφους υπέρ και 130 κατά πέρασε από την ολομέλεια της Βουλής η τρίτη πράξη του Μνημονίου. Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος διεγράφη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου. Προηγήθηκε η συζήτηση εν μέσω αντιδράσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης.


Στην ονομαστική ψηφοφορία για την έγκριση του "πολυνομοσχεδίου" συμμετείχαν 286 βουλευτές, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η ψήφισή του επί των άρθρων.

Ο βουλευτής Πρεβέζης Βαγγέλης Παπαχρήστος καταψήφισε το σχέδιο νόμου και στη συνέχεια ετέθη εκτός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος διάβασε επιστολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία ανέφερε ότι "ο βουλευτής Ευάγγελος Παπαχρήστος τίθεται εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ".

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση

Μιλώντας στην ολομέλεια, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση για συκοφάντηση των εργαζομένων και ότι το νομοθετεί το Μνημόνιο, γνωρίζοντας ότι θα οδηγήσει σε

Ικανοποίηση Δρούτσα για τη στάση της ΕΕ απέναντι σε Τουρκία, ΠΓΔΜ

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Δρούτσας, από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που αφορούν στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ.

"Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ πρέπει να γνωρίζει ότι αυτή είναι η προσδοκία όλων των εταίρων στην ΕΕ", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, σχετικά με την αναφορά που έκανε το συμβούλιο στην ανάγκη διατήρησης σχέσεων καλής γειτονίας και εύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Όσον αφορά στην Τουρκία, εκτίμησε ότι οι αποφάσεις του συμβουλίου είναι ημαντικά βελτιωμένες σε σχέση με πέρσι. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η αναφορά στην υποχρέωση της Τουρκίας να σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα μειονοτικά δικαιώματα έχει μεγάλη σημασία για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το συμβούλιο καλεί την Τουρκία να εφαρμόσει τις διμερείς συμφωνίες

Δήλωση Αβραμόπουλου για την νέα τουρκική πρόκληση ανοικτά της Αττικής

Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η νέα τουρκική πρόκληση ανοικτά της Αττικής σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες. Πιο συγκεκριμένα με αφορμή την σημερινή διέλευση της τουρκικής φρεγάτας "Salih Reis" F-246 (MEKO 200TN Track IIB) εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων, μεταξύ Κέας - Μακρονήσου μόλις λίγα μίλια από το ακρωτήριο Σουνίου ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική φρεγάτα «SALIH REIS» επαναφέρει τις μνήμες σε άλλες περιόδους κρίσεων, μεταξύ των δύο χωρών και αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα των κινήσεων της Κυβέρνησης να τοποθετήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε νέα βάση.

Συνάμα, διαψεύδει τις πανηγυρικά διακηρυγμένες δηλώσεις της Τουρκίας ότι επιθυμεί τη δημιουργία κλίματος συνεννόησης και συνεργασίας, ενώ με τις τελευταίες δηλώσεις τους Τούρκοι

Ελεγχόμενη η διαρροή πετρελαίου στην Ελευσίνα

Πλωτά φράγματα έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της θαλάσσιας ρύπανσης που σημειώθηκε κατά τη διαδικασία φόρτωσης με πετρέλαιο θέρμανσης του δεξαμενόπλοιου «AEGEAN V» στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. στην Ελευσίνα.


Οι εργασίες απορρύπανσης ανατέθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία ενώ από επαγγελματία δύτη πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα ύφαλα του πλοίου για διαπίστωση τυχόν διαρροής, με αρνητικά αποτελέσματα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας για

Με μέτρο η καφεΐνη σ' όσους πάσχουν από άσθμα

Η χημική δομή της καφεΐνης μοιάζει με αυτήν της θεοφυλλίνης, ενός κλασικού φαρμάκου για το άσθμα, που χαλαρώνει τους αναπνευστικούς μυς και καταπραΰνει το συριγμό, τη δύσπνοια και άλλα αναπνευστικά προβλήματα.


Στην πραγματικότητα, όταν γίνει η πέψη της καφεΐνης και διασπαστεί από το ήπαρ, ένα από τα υποπροϊόντα που παράγει της είναι μικρές ποσότητες θεοφυλλίνης.

Κάπως έτσι άρχισαν να διερευνούν οι επιστήμονες εάν και κατά πόσον θα μπορούσε η καφεΐνη να επηρεάζει τους πάσχοντες από άσθμα.

Πριν από λίγα χρόνια, σε ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην ιατρική βάση δεδομένων Cochrane Database of Systematic Reviews, εξετάστηκαν τα ευρήματα έξι κλινικών μελετών επί του θέματος. Το

Υπεγράφη η σύμβαση για τις κρουαζιέρες

Στα 3,95 ευρώ καθορίστηκε η εισφορά ανά επιβάτη στη σύμβαση της κρουαζιέρας, την ΚΥΑ της οποίας υπέγραψαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υπουργός θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης.


Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η εισφορά ανά επιβάτη και ανά κυκλικό περιηγητικό ταξίδι για πλοία με μη κοινοτική σημαία ορίζεται στο ποσό των 3 ευρώ και 95 λεπτών. Επίσης, το ποσό της εισφοράς μειώνεται κατά 20% υπό τη ρητή προϋπόθεση η εταιρεία να απασχολεί Έλληνες ναυτικούς σε αριθμό που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 1% του συνολικού αριθμού των μελών του πληρώματος.

Το ποσό της εισφοράς επίσης μειώνεται κατά 7% για κάθε επιπλέον ελληνικό λιμάνι που προσεγγίζει

Έρχεται διήμερο με χιόνια και καταιγίδες

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού, από το βράδυ της Τετάρτης, με τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις -ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας- και ισχυρές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από το βράδυ της Τετάρτης προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και στα Κύθηρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, και τα ξημερώματα στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τη νύχτα θα πέσουν χιόνια στα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να είναι ισχυρές στη Βόρεια Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα), στη Βόρεια Εύβοια και στη Θεσσαλία (κυρίως τη Νότια).

Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου θα ενταθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας (κυρίως στην Ανατολική) και στη Θράκη.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα της Πέμπτης, ξεκινώντας από τα δυτικά της χώρας και

H Κομισιόν «ξεσκονίζει» δάνειο του 2008 στα δημητριακά

Έρευνα για το δάνειο που δόθηκε το 2008 για την ενίσχυση του τομέα δημητριακών ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Το δάνειο, ύψους 150 εκατ. ευρώ, χορηγήθηκε στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών με εγγύηση του Δημοσίου και επιδοτούμενο επιτόκιο.

Ύστερα από καταγγελία, στις αρχές του 2009, η Κομισιόν ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα, βάσει της οποίας εκφράζει σήμερα τις

Αρχές του 2011 ο νόμος για την ίδρυση επιχειρήσεων σε μια μέρα

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 θα έρθει ο νόμος για την ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα καθώς μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχ. Χρυσοχοϊδης. Παρουσίασε ακόμη τα σχέδια νόμου για την ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού και την απλοποίηση της αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων.


Η ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προτείνεται με την αύξηση των μελών της από 9 σε 12 και της καθιέρωσης ενός point system που θα καθορίζει τη σειρά εξέτασης των υποθέσεων. Ακόμη θα δημιουργηθεί Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο θα παραπέμπονται τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε περίπτωση παράβασης.

Όσον αφορά στο σχέδιο νόμου «Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικών Πάρκων και Λοιπές Διατάξεις» έρχεται να περιορίσει των αριθμό των χορηγούμενων αδειών σε κάθε επάγγελμα και να

Σαρωτικές αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες

Τους κύριους άξονες για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών Δημ. Ρέππας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Σύμφωνα με το σχέδιο:

Ο ΟΑΣΑ λειτουργεί ως εταιρεία συμμετοχών, υπό τον έλεγχο του οποίου θα βρίσκεται η νέα εταιρεία μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ) και η νέα εταιρεία οδικών μέσων (λεωφορεία και τρόλεϊ).

Ο ΟΑΣΑ, που θα αποτελεί αμιγώς κρατική εταιρεία, θα συντονίζει τη λειτουργία τόσο των δύο θυγατρικών του, όσο και των συγκοινωνιακών δραστηριοτήτων που έχουν αναπτύξει φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετατάσσεται το πλεονάζον προσωπικό σε δύο φάσεις. Προτεραιότητα δίνεται στις μετατάξεις όσων εργάζονται σε θέσεις βοηθητικού προσωπικού. Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας των νέων εταιρειών και με την εφαρμογή νέων οργανογραμμάτων θα ενεργοποιηθεί η δεύτερη φάση που θα αφορά σε εργαζόμενους που "περισσεύουν". Ολες οι μετατάξεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2011 και το υπουργείο εκτιμά πως οι σχετικές διατάξεις αφορούν σε 1.500 εργαζόμενους.

Επί τάπητος τίθενται τα θέματα τιμολογιακής πολιτικής. Εκτός από την αύξηση στο εισιτήριο του 1 ευρώ, που θα ακριβύνει τουλάχιστον κατά 30%, δρομολογείται η καθιέρωση "ζωνικού" εισιτηρίου

Γ. Κουτρουμάνης: Δεν υπάρχει αυτόματος πιλότος για το Ασφαλιστικό

Η εφαρμογή του νόμου θα κρίνει αν θα χρειαστούν και νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Όπως είπε, για τις βασικές παραμέτρους του Ασφαλιστικού, δηλαδή τα όρια ηλικίας και το ύψος των εισφορών, δεν θα χρειαστούν νέες αλλαγές και νομοθετικές ρυθμίσεις. Πρόσθεσε, όμως, ότι η βιωσιμότητα του συστήματος εξαρτάται από το αν θα υπάρξουν αποκλίσεις σε σχέση με όσα νομοθετήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

"Το ασφαλιστικό είναι μία δύσκολη εξίσωση: μια μεγάλη κάμψη στα έσοδα, ή μια εκτροπή στις δαπάνες, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Ούτε ισχύει ότι το σύστημα έχει μπει στον αυτόματο πιλότο. Απλώς έχουν μπει οι βάσεις. Χρειάζεται συνεχώς διασφάλιση των πόρων του συστήματος", διευκρίνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μελλοντικής μείωσης επικουρικών

Απέχει από τη συζήτηση για το πολύνομοσχέδιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Βουδούρης

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Βουδούρης, ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την εφαρμογή του Μνημονίου, «εφόσον οι βουλευτές καλούνται να είναι απλοί ακροατές».


Με ανακοίνωσή του, εξέφρασε την αντίθεση του στην επιλογή να συζητηθεί το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. "Ο καθένας κατανοεί ότι το πραγματικό κίνητρο δεν είναι να κερδηθούν οι λίγες μέρες που απαιτεί ένας πραγματικός κοινοβουλευτικός διάλογος, αλλά να αποφευχθούν οι πιθανές αναταραχές ακόμα και στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ", υποστήριξε.

Έκανε λόγο για κοντόφθαλμη επιλογή, που ευνουχίζει το διάλογο για τις δομικές αλλαγές.

Όσον αφορά στην ουσία του νομοθετήματος, δήλωσε ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν σε

Στο συρτάρι μπαίνει η διάταξη για τη διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο

Ως ξεχωριστό νομοσχέδιο θα επιστρέψει στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει τη διαγραφή οφειλών συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο.


Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που ανακοίνωσε από του βήματος της Βουλής την απόσυρση της επίμαχης διάταξης, θα δημοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο όλα τα ονόματα των οφειλετών προς το Δημόσιο και ακολούθως το

Κατολίσθηση βράχων στο Οροπέδιο Λασιθίου

Κατολίσθηση βράχων στην περιοχή του Αυχένα Αμπέλου στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου, σημειώθηκε το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συγκοινωνία στην περιοχή.


Από την κατολίσθηση παρασύρθηκε και στύλος της ΔΕΗ, που έπεσε και αυτός στο δρόμο. Ηδη ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να ανοίξουν το δρόμο.

Υπενθυμίζεται ότι το χιόνι στην περιοχή φτάνει και το μισό μέτρο και εκχιονιστικά συνεργεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου προσπαθούν από το πρωί να καθαρίσουν τους δρόμους που οδηγούν

Ελεύθερος με εγγύηση θα είναι σε 48 ώρες ο ιδρυτής του WikiLeaks

Ο 39χρονος Ασάνζ, βρίσκεται επί μια εβδομάδα κρατούμενος σε βρετανικές φυλακές. Μετά την σημερινή απόφαση των δικαστών, θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά όχι αμέσως αφού, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αυτό θα γίνει σε 48 ώρες! Οι δικηγόροι του έχουν καταβάλλει ήδη το ποσό των 240.000 λιρών ως εγγύηση, ενώ, μόλις βγει από την φυλακή τον περιμένουν αυστηρότατοι περιοριστικοί όροι.


Οι δικηγόροι του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ επιχείρησαν και κατάφεραν σήμερα, να αφεθεί ο πελάτης τους προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα συνεχίσει να φέρνει στο φως της δημοσιότητας απόρρητα αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα.

"Οι πεποιθήσεις μου παραμένουν ακλόνητες. Μένω πιστός στα ιδανικά μου, όπως τα έχω εκφράσει. Οι περιστάσεις δεν με επηρεάζουν. Αντίθετα, εντείνουν την αποφασιστικότητά μου", δήλωσε σε επικοινωνία που είχε με τη μητέρα του Κριστίν, που παραχώρησε γραπτώς τις δηλώσεις του στο

Ισχυρή άνοδο εμφανίζουν οι διαδικτυακές ευκαιρίες απασχόλησης στην Ευρώπη

Η ζήτηση εργασίας μέσω Διαδικτύου βρίσκεται σε υψηλότερα από τα περσινά επίπεδα, σύμφωνα με το Business Wire.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την βελτίωση της επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης και του γενικότερου οικονομικού κλίματος υποδηλώνει πως η συνολική ατμόσφαιρα των προσλήψεων σε όλη την Ευρώπη είναι γενικά θετική.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης απασχόλησης Monster Employment Index Europe εμφάνισε τον Νοέμβριο αύξηση 22% των ευκαιριών απασχόλησης στο Διαδίκτυο σε ετήσια βάση. Την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση σημείωσαν οι τομείς των μεταφορών, ταχυδρομείων, logistics, παραγωγής στη μεταποίηση,

Συνελήφθησαν με εκρηκτικό μηχανισμό

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων ηλικίας 41 και 32 ετών για κατοχή εκρηκτικών υλών και για απόπειρα έκρηξης κατά συναυτουργία προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν χθες το πρωί στη Νίκαια ως ύποπτοι. Ο μεν 32χρονος επέβαινε σε μοτοσικλέτα και ο 41χρονος σε ΙΧ αυτοκίνητο σε κοντινή απόσταση. Στο όχημα του 41χρονου εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε πλαστικό κουβά που ήταν τοποθετημένος μέσα σε σακούλα σκουπιδιών. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από δύο κιλά εκρηκτικής ύλης ζελατοδυναμίτιδας και δύο βραδύκαυστα φυτίλια μήκους ενός μέτρου το καθένα, συνδεμένα με δύο κοινούς πυροκροτητές.

Η έρευνα της αστυνομίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συλληφθέντες προμηθεύτηκαν και κατείχαν από κοινού τον μηχανισμό τον οποίο σκόπευαν να τοποθετήσουν σε άγνωστο κατάστημα. Εκτός από τα δύο οχήματα στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν επτά

Πέθανε ο αμερικανός διπλωμάτης Ρ. Χόλμπρουκ

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο των ΗΠΑ.


Ο Χόλμπρουκ νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον, μετά την επέμβαση στην οποίο υποβλήθηκε το Σάββατο για αποκατάσταση της αορτής του.

Υπήρξε μεσολαβητής το 1995 στη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στα Βαλκάνια και σημαντικός σύμμαχος του Ομπάμα στις προσπάθειες του για τον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Υπηρέτησε, τέλος, ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και στη Γερμανία, και διετέλεσε δύο φορές αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του Χόλμπρουκ, χαρακτηρίζοντάς τον "μοναδική μορφή" και "αληθινό γίγαντα της αμερικανικής εξωτερικής

Επιμένει για τη φοροκάρτα το υπουργείο Οικονομικών

Για προϋποθέσεις που έχουν ήδη ληφθεί υπόψιν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη φοροκάρτα.


Σύμφωνα με το υπουργείο, η ΓΓΠΣ έχει λάβει υπόψιν της προδιαγραφές και χαρακτηριστικά όπως η διασφάλιση της ανωνυμίας κατά τη χρήση της κάρτας και η ενσωμάτωση μηχανισμών ασφαλείας. Το υπουργείο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ενσωματώσει και άλλες λύσεις που υποδεικνύονται από την Αρχή, λέγοντας πως οι προτάσεις της τελευταίας θα εξεταστούν "ως προς τη λειτουργικότητα,

΄Αδειες... fast track για 16 κατηγορίες μαστόρων

Ριζικές ανατροπές στην αδειοδότηση και την άσκηση συνολικά 16 διαδεδομένων τεχνικών επαγγελμάτων, όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ψυκτικοί, οξυγονοκολλητές, καθώς και στην ίδρυση μικρών βιοτεχνιών (π.χ. εργαστήρια ζαχαροπλαστικής) προωθεί η κυβέρνηση με νόμο-πλαίσιο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, που θα συζητηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.


Το νέο θεσμικό πλαίσιο έρχεται ουσιαστικά να «απελευθερώσει» τα επαγγέλματα τα οποία ασκούν σήμερα δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και να απλοποιήσει όσο ποτέ άλλοτε την ίδρυση βιοτεχνικών επιχειρήσεων και εργαστηρίων χαμηλής όχλησης σε όλη την Ελλάδα.

Για τα συνολικά 16 τεχνικά επαγγέλματα, στα οποία έχει αρμοδιότητα η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, μειώνεται κατακόρυφα ο αριθμός των αδειών, ο προβλεπόμενος χρόνος προϋπηρεσίας, αλλά και οι επιμέρους ειδικότητες, ώστε με μία άδεια να μπορεί κανείς να ασκήσει περισσότερες

Έχτισαν την πόρτα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Την πόρτα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας έχτισαν μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων της πόλης. Ευτυχώς οι εργαζόμενοι που είχαν ήδη φτάσει στη δουλειά τους απομακρύνθηκαν από το κτήριο πριν η πόρτα του καλυφθεί με τσιμεντόλιθους και τσιμέντο.


Συμμετέχοντας στην αυριανή γενική απεργία, στην Πάτρα διοργανώνονται αύριο δύο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, η μία από το Εργατικό Κέντρο στις 10.30 το πρωί και η δεύτερη από το

Ζημιές στις καλλιέργειες λόγω του παγετού

Ο απολογισμός από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στη Μεσσηνία «λύγισε» και τους πιο αισιόδοξους αγρότες, που είδαν τους κόπους μιας χρονιάς να καταστρέφονται σε λίγες ώρες.


Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, οι καταστροφές σε κηπευτικά, στις ελιές και σε καλλιέργειες αγκινάρας στη Μικρομάνη, στο δήμο Θουρίας, αλλά και στην Πυλία, είναι πολύ μεγάλες. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, το 100% της παραγωγής.

Όπως ανακοίνωσε ο αντινομάρχης Παραγωγής Σωτήρης Παναγιωτόπουλος κλιμάκιο γεωπόνων από τη Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και το

Πρεμιέρα για ΔΗΣΥ

Η Ντόρα Μπακογιάννη με δυο κινήσεις της χτες έδωσε στη Δημοκρατική Συμμαχία γνώριμα χαρακτηριστικά κόμματος. Στη Βουλή έκανε την πρώτη της εμφάνιση η Δημοκρατική Συμμαχία ως κόμμα με τον εξής τρόπο: η ίδιαη Ν. Μπακογιάννη έκατσε με τον Κώστα Κιλτίδη στα έδρανα της Γερουσίας πίσω από τη ΝΔ και μπροστά από το ΛΑΟΣ.


Στη συνέχεια σε δήλωση της για το πολυνομοσχέδιο είπε: «οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο επί της αρχής, γιατί θα περιμέναμε οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ να μη μένουν απλώς στα αυτονόητα». Αυτή είναι και η πρώτη φορά που αναφέρεται έτσι

Τελείωσε η συνάντηση Σαμαρά - Παπανδρέου

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις. Η συνάντηση είχε διάρκεια μιας ώρας και δέκα λεπτών.


Μόλις έφτασε η Αλέκα Παπαρήγα στο Μέγαρο Μαξίμου.



Έκρηξη σε υποσταθμό τη ΔΕΗ

Τρεις εργαζόμενοι στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Λαύριο τραυματίσθηκαν όταν εξερράγη ένα διασταλτικό και τα ρινίσματα εκσφενδονίστηκαν στα μάτια τους


Οι εργαζόμενοι σύμφωνα με την αστυνομία διακομίσθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας

Χριστουγεννιάτικες απολύσεις στην Yahoo

Οι περικοπές δαπανών ενόψει των Χριστουγεννιάτικων διακοπών από την εταιρία του διαδικτύου Yahoo Inc. περιλαμβάνουν απολύσεις 600-700 εργαζομένων στο πλαίσιο της τελευταίας απόπειρας αναδιάρθρωσης της εταιρίας που επιβάλλει η αδύναμη ανάπτυξη της.


Οι σχεδιαζόμενες περικοπές αφορούν το 5% του προσωπικού της επιχείρησης που ανέρχεται σε 14.100 υπαλλήλους. Θα αποτελεί την τέταρτη μαζική κίνηση απολύσεων της εταιρίας τα τρία τελευταία χρόνια. Ο τελευταίος γύρος περικοπών αφορά κυρίως τον τομέα αμερικανικών προϊόντων της Yahoo και δεν αποτελεί έκπληξη καθώς έχει προαναγγελθεί από δύο δημοφιλή τεχνολογικά

Toυρκική φρεγάτα πάλι στο Σαρωνικό

Τουρκική φρεγάτα έφθασε μέσα στη νύχτα Σαρωνικό. Η τουρκική φρεγάτα SALIΗ REIS ευρισκόμενη νοτίως Ρόδου , κινήθηκε με δυτική πορεία νότια Κυκλάδων σε Διεθνή Ύδατα.Στη συνέχεια, ακολουθώντας βόρεια πορεία, εισήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων, πέρασε μεταξύ Κέας - Μακρονήσου και στη συνέχεια διαπλέοντας το στενό Καφηρέα,

Προϊόν κοσμικής δολοφονίας τα δακτυλίδια του Κρόνου

Μία ακόμη θεωρία πέφτει στο τραπέζι για την προέλευση των εντυπωσιακών δακτυλίων που περιβάλλουν τον Κρόνο. Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι προϊόντα μιας «κοσμικής δολοφονίας», όπως τη χαρακτηρίζουν οι ίδιοι. Ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών Southwest στο Κολοράντο υποστηρίζουν ότι οι εντυπωσιακοί πολύχρωμοι δακτύλιοι του Κρόνου (που αποτελούνται από αμέτρητα μικρότερα και μεγαλύτερα παγωμένα κομμάτια ύλης) είναι στην πραγματικότητα τα απομεινάρια ενός παγωμένου φεγγαριού του Κρόνου το οποίο καταστράφηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια έτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η βαρυτική έλξη του Κρόνου είχε αρχίσει να τραβά κοντά του τον συγκεκριμένο δορυφόρο οδηγώντας τον στην καταστροφή. Εκτιμούν ότι ο Κρόνος κατάφερε

Ρaris Japonica: Λουλούδι με «ατελείωτο» DΝΑ

Ονομάζεται Ρaris Japonica και αποτελούσε ανέκαθεν έναν πονοκέφαλο για όσους ασχολούνται με τη γεωπονία και την κηπουρική, αφού έχει εξαιρετικά αργή ανάπτυξη. Το φυτό κατάγεται από το ιαπωνικό νησί Χονσού, αναπτύσσεται σε ορεινές περιοχές και τα τελευταία χρόνια είναι δημοφιλές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Μ. Βρετανία.
Ομάδα ερευνητών, ανάμεσα στους οποίους και γενετιστές, έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι το φυτό έχει το μεγαλύτερο γονιδίωμα από οποιαδήποτε μορφή ζωής στον πλανήτη. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το Ρaris Japonica διαθέτει 150 δισεκατομμύρια ζεύγη βάσεων, τα δομικά υλικά, που ενώνονται μεταξύ τους για να

Βλαστικά κύτταρα εναντίον σοβαρών ασθενειών

Βλαστικά κύτταρα μετατράπηκαν σε κύτταρα του παγκρέατος, τα οποία είναι απαραίτητα για τη θεραπεία του διαβήτη, καθώς και σε κύτταρα του ιστού των εντέρων, στο πλαίσιο δύο διαφορετικών πειραμάτων. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τζορτζτάουν στην Ουάσιγκτον μετέτρεψαν ανώριμα σπερματικά κύτταρα σε ιστό του παγκρέατος, ενώ συνάδελφοί τους από το Ιατρικό Κέντρο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Σινσινάτι στο Οχάιο μετέτρεψαν εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα σε πολύπλοκες δομές ιστού του εντέρου. Και οι δύο μελέτες δείχνουν νέους τρόπους χρήσης των βλαστικών κυττάρων για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών.
Η ερευνητική ομάδα από την Ουάσιγκτον εργάστηκε με σπερματογόνα βλαστικά κύτταρα, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνάντησης της Αμερικανικής Εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας στη Φιλαδέλφεια ο επικεφαλής της Ιαν Γκαλικάνο. Οι επιστήμονες «τάισαν» τα κύτταρα αυτά στο εργαστήριο με παράγοντες που ήταν ειδικώς σχεδιασμένοι ώστε να τα μετατρέψουν σε κύτταρα με τα χαρακτηριστικά των β-κυττάρων του παγκρέατος, τα οποία παράγουν ινσουλίνη. Οταν τα κύτταρα... εργαστηρίου μεταμοσχεύθηκαν σε διαβητικά ποντίκια άρχισαν να παράγουν ινσουλίνη- λειτουργούσαν δηλαδή όπως ακριβώς τα βκύτταρα του παγκρέατος στα οποία ο οργανισμός

Ιατρικό SΟS για την υγεία όσων συνήθως ροχαλίζουν

Το ροχαλητό, αυτή η ενοχλητική και θορυβώδης συνήθεια, ενδέχεται να μην είναι απλώς μια ανώδυνη και προσωρινή απόφραξη της αναπνοής, αλλά ένδειξη μιας επικίνδυνης παθολογικής κατάστασης η οποία χρήζει άμεσης θεραπείας. Η εφημερίδα «Τhe Νew Υork Τimes» συνόψισε οκτώ αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του ροχαλητού, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες και ωτορινολαρυγγολόγους. Είναι οι εξής:

1. Προσέξτε το βάρος σας: Η παχυσαρκία αποτελεί ίσως την κυριότερη αιτία εμφάνισης του ροχαλητού, αφού τα άτομα με υπερβολικό βάρος έχουν ογκώδεις ιστούς στην περιοχή του λαιμού, φαινόμενο που εμποδίζει τη φυσιολογική ροή του αέρα.

2. Κοιμηθείτε στο πλάι: Οταν κοιμάστε ανάσκελα, το σαγόνι ανοίγει, ευνοώντας την εμφάνιση του ροχαλητού. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε ξαπλωμένοι πάνω στα πλευρά σας.

3. Αποφύγετε το αλκοόλ και το φαγητό αμέσως πριν κοιμηθείτε: Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μύες, ενώ το φαγητό προκαλεί έκκριση σάλιου και βλέννας, φαινόμενα που εμποδίζουν την απρόσκοπτη

Στην άκρη του Ηλιακού συστήματος το Voyager 1

Το πιο μακρινό από τη Γη, διαστημόπλοιο, Voyager 1, κατέγραψε ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει το Ηλιακό Σύστημα. Πλέον, σε απόσταση 17,4 δισ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας, εντόπισε μια αλλαγή στη ροή των σωματιδίων που το περιβάλλουν. Αυτά τα σωματίδια που προέρχονται από τον Ήλιο, δεν ταξιδεύουν πια προς τα έξω αλλά κινούνται πλάγια.


Αυτό σημαίνει ότι το Voyager είναι, πιθανότατα πολύ κοντά στο να κάνει το άλμα προς το διαστρικό διάστημα, δηλαδή το διάστημα μεταξύ των αστεριών.

Ο επιστήμονας Έντουαρντ Στόουν, επαίνεσε τον εξερευνητή και τις συναρπαστικές ανακαλύψεις που κάνει 33 χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος.

"Όταν το Voyager ξεκίνησε το ταξίδι του δεν είχαμε ιδέα για το πόσο μακριά θα έπρεπε να ταξιδέψουμε για να βγούμε από το Ηλιακό Σύστημα. Τώρα γνωρίζουμε ότι σε περίπου πέντε χρόνια, είναι πιθανό να το καταφέρουμε για πρώτη φορά".

Ο αρχικός στόχος τους ανιχνευτή της NASA ήταν η διεξαγωγή έρευνας για το εξωτερικό των πλανητών Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας, έργο που ολοκληρώθηκε το 1989. Στη συνέχεια,

Νέα θεωρία για το θάνατο της Κάλλας

Η διάσημη σοπράνο, Μαρία Κάλλας δεν αυτοκτόνησε λόγω ερωτικής απογοήτευσης, όπως πιστεύεται, αλλά πέθανε από μία εκφυλιστική ασθένεια που έπληξε τις φωνητικές της χορδές, σύμφωνα με Ιταλούς γιατρούς.

Η Μαρία Κάλλας, μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της όπερας του εικοστού αιώνα πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 25 Μαΐου του 1970. Αυτό που έγινε γνωστό ήταν ότι αυτοκτόνησε όταν άρχισε να χάνει τη φωνή της καθώς ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος Αριστοτέλης Ωνάση, την εγκατέλειψε για να παντρευτεί τη Ζακλίν Κένεντι.

Ωστόσο έρευνα Ιταλών γιατρών ειδικών στην ορθοφωνία, υποδεικνύει ότι η μεγάλη σοπράνο είχε προσβληθεί από δερματομυοσίτιδα, μια ασθένεια που επηρεάζει τους μυς και τους ιστούς γενικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του λάρυγγα.

Σύμφωνα με αυτούς τους ειδικούς, Φράνκο Φούσι και Νίκο Παολίλο, αυτή η ασθένεια αντιμετωπίζεται με κορτιζόνη και ανοσοκατασταλτικά, τα οποία μπορούν τελικά να οδηγήσουν σε

Κρυμμένα σύμβολα διατείνεται πως ανακάλυψε ιταλική επιτροπή ιστορικών στον πίνακα της Mona Lisa

Μικροσκοπικά γράμματα και αριθμούς διατείνονται πως ανακάλυψαν ιστορικοί τέχνης να περιέχονται στα μάτια του περίφημου ζωγραφικού πίνακα Mona Lisa του Leonardo Da Vinci.

Μέλη της ιταλικής εθνικής επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά υποστηρίζουν πως αριθμοί και γράμματα μπορούν να παρατηρηθούν όταν μεγεθυνθεί η εικόνα του ζωγραφικού πίνακα, η οποία όμως πρέπει να βρίσκεται πρώτα σε υψηλή ανάλυση. «Στο γυμνό μάτι τα σύμβολα αυτά δεν είναι ορατά με ένα όμως μεγεθυντικό φακό αυτά μπορούν να παρατηρηθούν» δήλωσε ο Silvano Vinceti πρόεδρος της επιτροπής.

«Στο δεξιό μάτι εμφανίζονται τα γράμματα LV τα οποία μπορούν να ερμηνευθούν ως τα αρχικά του ονόματος του Leonardo Da Vinci και στο αριστερό μάτι υπάρχουν κάποια σύμβολα που όμως δεν μπορούν ακόμη να καθοριστούν», δήλωσε ο Vinceti για να συμπληρώσει: «Είναι δύσκολο για να διακρίνουμε ακριβώς τι γράφουν αλλά κάποια από εμφανίζονται ως τα γράμματα GE ή απλά το γράμμα Β, ενώ στο τόξο της γέφυρας που υπάρχει στο υπόβαθρο μπορεί να παρατηρηθεί είτε ο αριθμός 72 είτε σε το L και ο αριθμός 2».

Η ανακάλυψη ενός βιβλίου 50 ετών ήταν η αιτία, σύμφωνα με τον Vinceti για να ασχοληθεί η επιτροπή με τα κρυμμένα σύμβολα στον πίνακα Mona Lisa. «Είμαστε ακόμη στην αρχή της έρευνας και ελπίζουμε να πάμε βαθύτερα γύρω από το μυστήριο αυτό και να ανακαλύψουμε περισσότερες

Ο δραπέτης χρησιμοποιούσε και τα ΜΜΜ!

Στο σταθμό του τρένου στο Θησείο συνέλαβε χθες η Αστυνομία έναν 24χρονο άντρα ο οποίος ήταν κρατούμενος στις φυλακές Αλικαρνασσού και είχε δραπετεύσει στις 27 Ιουλίου.


Ο δραπέτης παραβίασε την 11ήμερη τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί και δεν επέστρεψε ποτέ, ενώ δεν δίστασε να χρησιμοποιεί τα δημόσια μέσα μεταφοράς για τις μετακινήσεις του.

Ο 24χρονος εξέτιε ποινή 18 ετών, για απόπειρα

Υπό το μηδέν οι θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα

Παγωνιά, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες μετά τις έντονες χθεσινές χιονοπτώσεις.


Λίγο πριν από τις 8 το πρωί, η θερμοκρασία στην πόλη της Κοζάνης έπεσε στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ

με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Πτολεμαΐδας - Βλάστης και στην παλιά εθνική οδό

Μέτωπο αυστραλιανών ΜΜΕ υπέρ της WikiLeaks

Τη σθεναρή τους αντίθεση σε οποιαδήποτε απαγόρευση ή δίωξη σε σχέση με τη δημοσιοποίηση εγγράφων της WikiLeaks εξέφρασαν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, σχηματίζοντας μέτωπο υπέρ του ιδρυτή της ιστοσελίδας, του Αυστραλού Τζούλιαν Ασάνζ.


Σε ανοικτή επιστολή τους προς την κυβέρνηση οι διευθυντές του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου καταδικάζουν την «έξαλλη», όπως τη χαρακτηρίζουν, αντίδραση της Καμπέρας, μετά τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο δεκάδων χιλιάδων διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ είχε χαρακτηρίσει στις αρχές Δεκεμβρίου τον Ασάνζ «ανεύθυνο» και την ιστοσελίδα «παράνομη». Η κυβέρνηση κάποια στιγμή εξέτασε το ενδεχόμενο να

Από σήμερα το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους

Από σήμερα καταβάλλεται στους επιδοτούμενους άνεργους του ΟΑΕΔ τα δώρα Χριστουγέννων 2010, ενώ προπληρώνονται και τα επιδόματα ανεργίας που θα καταβάλλονταν κανονικά από 14 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου.


Επίσης, από σήμερα προπληρώνονται τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων, που θα καταβάλλονται κανονικά μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου.

Τέλος, καταβάλλονται και τα δώρα Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας

Και οι ένστολοι στους δρόμους

Όχι» στις εργασιακές ανατροπές και στην οικονομική ανέχεια που καταδικάζει όλους τους εργαζόμενους το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, λένε αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.


Οι ένστολοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 16:30, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών,

Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων

Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα για σήμερα μια ημέρα πριν από την μεγάλη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενη για τις εργασιακές αλλαγές, τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, τις αναδιαρθρώσεις των συγκοινωνιών, αλλά και την επέκταση των μέτρων στις ιδιωτικές τράπεζες.


Για σήμερα Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας (ΕΚΑ)εξήγγειλαν παναττική στάση εργασίας, από τις 12 μέχρι τις 3 το απόγευμα και συλλαλητήριο στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ για τις 2 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από χθες τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν

Στολίζοντας ένα ψηφιακό δέντρο

Η Olympic Air εγκαινίασε ένα διαδικτυακό παιχνίδι, καλώντας τους ταξιδιώτες να στολίσουν ένα ψηφιακό δέντρο. Για κάθε δέντρο που στολίζεται ψηφιακά, ένα πραγματικό δέντρο θα φυτεύεται στα καμένα της Αττικής, ενώ οι συμμετέχοντας θα κερδίζουν μίλια για τα ταξίδια τους με την εταιρία.


Το παιχνίδι είναι απλό: Μπαίνοντας την ιστοσελίδα www.lightupyourtree.gr ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει το δικό του δέντρο και να προσπαθήσει να το γεμίσει με φώτα και στολίδια.

Στόχος της Olympic Air είναι να φυτευτούν και να φωτιστούν πάνω από 2.000 δέντρα.

Το κάθε δέντρο έχει εκατό φωτάκια. Για να ανάψει ένα φωτάκι, θα πρέπει ο συμμετέχων να στείλει ένα emai σε ένα φίλο του και αυτός να το ανοίξει. Όσο περισσότερα email στείλει κάποιος, τόσα

«Τον Ιούνιο του 2011 οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων»

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων τον Ιούνιο του 2011 προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Υγείας είπε πως την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει η σχετική συζήτηση ώστε να έχει ολοκληρωθεί και να αρχίσει να εφαρμόζεται το μέτρο το καλοκαίρι.


Παραδέχτηκε πως μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο πρέπει να φερθεί περισσότερο ως λογιστής και λιγότερο ως υπουργός Υγείας, ενώ υποσχέθηκε προσλήψεις νοσηλευτών, με 1.300 θέσεις να έχουν ήδη καλυφθεί και να έπονται άλλες τόσες.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως θα προσπαθήσει να μειώσει δραστικά τη σπατάλη στα νοσοκομεία, ενώ

Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή ενός ανθρώπου που υποφέρει

Ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τον τηλεμαραθώνιο της Unicef και των Special Olympics στην ΕΡΤ έστειλε το δικό του μήνυμα για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να εξαλειφθούν οι ανισότητες και η φτώχεια.


«Ζούμε σε μια εποχή αντιφάσεων, όπου στον κόσμο, στην υφήλιο, υπάρχει και μεγάλος πλούτος, και γνώση, και σύγχρονες τεχνολογίες, και όμως, βλέπουμε στον πλανήτη μας μεγάλες ανισότητες, κοινωνική αδικία, υποβάθμιση του περιβάλλοντος, φτώχεια.

Πρέπει και μπορούμε να εξαλείψουμε, και τη φτώχεια και τον αναλφαβητισμό, να απαντήσουμε στην απειλή της κλιματικής αλλαγής, να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων σε νερό και υγιεινή διατροφή.

Αυτό αποτελεί το στοίχημά μας. Να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς, αλλά και μαζί κυβερνήσεις και διεθνείς Οργανισμούς, ώστε να εγγυηθούμε έναν πλανήτη και ένα οικονομικό σύστημα βιώσιμο, δίκαιο, που να σέβεται κάθε άνθρωπο και τα δικαιώματά του. Γιατί η ανθρωπότητα πρέπει να αποκτήσει μια δημοκρατική διακυβέρνηση, που να

Οι τροφές που «αγαπά» η καρδιά σας

Μια φιλική προς την καρδιά διατροφή μπορεί να βοηθήσει τα αιμοφόρα αγγεία να αποφύγουν την πλάκα αλλά βοηθά και στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου.


Ακολουθούν συμβουλές για διατροφή φιλική προς την καρδιά:

• Καταναλώστε άφθονα λαχανικά και φρούτα.

• Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής αλέσεως για τουλάχιστον τη μισή καθημερινή σας κατανάλωση σε δημητριακά.

• Να καταναλώνετε γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, όπως γιαούρτι, τυρί και γάλα.

• Επιλέξτε άφθονους ξηρούς καρπούς, άπαχο κρέας, ψάρι και πουλερικά χωρίς την πέτσα.

• Προτιμήστε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά μέσω ψαριών, ξηρών καρπών και ελαίων

Βιολογικοί καθαρισμοί σε έξι δήμους της Κοζάνης

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, εντάχθηκαν από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.


Πρόκειται για έργα Βιολογικών καθαρισμών και αποχετευτικών δικτύων των δήμων: Νεάπολης, Ασκίου, Αιανής, Σερβίων, Βελβεντού και Σιάτιστας. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντινομάρχης Ανάπτυξης Γιάννης Σόκουτης, τα

Το «Παπανικολής» στη Σαλαμίνα

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής του νέου υποβρυχίου «Παπανικολής» στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.


Στο μεταξύ, η εν πλω εκπαίδευση και η εξοικείωση του πληρώματος του υποβρυχίου με την πλήρη αξιοποίηση των μέγιστων δυνατοτήτων του πλοίου έγινε στη

Νέος «πονοκέφαλος» για το υπ. Οικονομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έκρινε ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα, αλλά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτα συναλλαγών του υπουργείου Οικονομικών.


Στην ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών θα «περνούν» όλες οι συναλλαγές των φορολογουμένων και ο ΦΠΑ. Η κάρτα, μεταξύ των άλλων, θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή και θα απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.

Η Αρχή έκρινε ότι η πρόβλεψη και εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών έπρεπε να γίνει με νόμο και όχι με υπουργική απόφαση όπως έγινε εν προκειμένω. Ειδικότερα, έπρεπε τα βασικά χαρακτηριστικά της επεξεργασίας των στοιχείων να γίνουν με νόμο και εν συνεχεία η υπουργική απόφαση να καθόριζε τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Ακόμη, παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των φορολογουμένων, καθώς θα γίνεται ταυτοποίηση των αγορών με τους φορολογούμενους και θα δημιουργείται το «φορολογικό προφίλ» των φορολογουμένων. Δηλαδή για παράδειγμα θα γίνεται γνωστό το θρησκευτικό πιστεύω των φορολογουμένων καθόσον θα καταγράφεται ότι από συγκεκριμένο κατάστημα που πωλεί

Ο καιρός στις 14.12.2010

Χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες στα βόρεια, βροχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σταδιακή εξασθένιση των ανέμων στα πελάγη, περιμένουμε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 ως 6 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 5 ως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 ως 13 στη Δυτική Ελλάδα, 11 ως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο στο βόρειο Αιγαίο η μέγιστη αναμένεται να μην ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Μέτριοι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν αρχικά στο Αιγαίο, εξασθενώντας σημαντικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά όπου αρχικά θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους με μέτριες εντάσεις. Μέτριοι μέχρι ισχυροί βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Ιόνιο, εξασθενώντας σταδιακά