www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

«Οι Έλληνες δεν κατάγονται από Έλληνες» ισχυρίζεται σε άρθρο της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung

Η άποψη ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι τίποτα άλλο από μία πρόσμειξη των φύλων που έχουν περάσει κατά καιρούς από τη χώρα, είτε ως κατακτητές είτε ως πρόσφυγες και μετανάστες δημοσιεύεται στην ιστοσελίδας της έγκριτης γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. O Γερμανός συντάκτης Αντρέας Κιλμπ, στο δημοσίευμά του, καταλήγει στο συμπέρασμα: «Οι Έλληνες δεν κατάγονται από Έλληνες»


Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο πολιτιστικός συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας υποστηρίζει «χωρίς πολλά λόγια» ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι τίποτα άλλο από αυτά που άφησαν πίσω τους οι Σλάβοι το 600 μ.Χ., οι Φράγκοι σταυροφόροι, οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι, οι Καταλανοί, οι Οθωμανοί και τα αλβανικά φύλα.

Μάλιστα ο Κιλμπ επιχειρεί να... ψυχολογήσει τον ελληνικό λαό , καταλήγοντας ότι η διαφορετικότητα στην «καταγωγή» υποκαθίσταται από τη συλλογική συνένωση μπροστά στην αντιμετώπιση ενός κοινού εχθρού.

«Ένας στους τέσσερις σημερινούς Έλληνες προέρχεται από τους πρόσφυγες, άλλοι τόσοι έχουν σλαβικές ή αλβανικές ρίζες, αλλά όλοι είναι ενωμένοι μπροστά στον κοινό εχθρό. Και ελλείψει των Τούρκων, ιδεώδης στόχος είναι τώρα οι Γερμανοί. Διότι στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατέλυσαν στη γενέτειρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού με τρόπο που ακόμα και σήμερα κοκκινίζει κανείς από ντροπή», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, με πηχυαίο τίτλο «Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες! Και πουλήστε και την Ακρόπολη!», καθώς και την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνες χειρονομίες στο εξώφυλλο του γερμανικού Focus, καταγγέλλοντας την ελληνική «απάτη στην οικογένεια της Ευρωζώνης», σειρά έχει η γερμανική αμφισβήτηση στην έννοια της ελληνικότητας.

Αναγνώστης

Μπορντό - Ολυμπιακός 2 - 1

Έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε ο Ολυμπιακός.

 Έζησε για λίγο το όνειρο και τελικά ηττήθηκε στο 88' με γκολ που έβαλε ο Σαμάκ με καρφωτή κεφαλιά.

Κόκκινη κάρτα στον Μέλμπεργκ μετά την λήξη της αναμέτρησης γιατί ο Σουηδός διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή.


Τα Windows Phone 7 δεν υποστηρίζουν copy-paste

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το καινούργιο λειτουργικό σύστημα της Microsoft για κινητά τηλέφωνα δεν θα υποστηρίζει την λειτουργία copy και paste.

Πάθατε σόκ; Συνηθίστε το γιατί το τεχνολογικό site engadget φαίνεται πως επιβεβαίωσε την πληροφορία και μάλιστα μέσα από την Microsoft.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με την κυκλοφορία των πρώτω εκδόσεων του iPhone OS, αλλά η περίπτωση της Microsoft είναι διαφορετική μιας και οι προγενέστερες εκδόσεις, υποστηρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια την ιδιαίτερα χρήσιμη για πολλούς χρήστες λειτουργία.

Σύμφωνα με την Microsoft, οι περισσότεροι χρήστες -συμπεριλαμβανομένων και των χρηστών του Office- δεν χρειάζονται στα αλήθεια την λειτουργία του clipboard, επάνω στην οποία στηρίζεται και το πασίγωνστο copy - paste.


Αρκετοί χρήστες φαίνεται ήδη να διαφωνούν με την τοποθέτηση αυτή της Microsoft, κάτι λογικό κατά την γνώμη μας.

Πηγή: Engadget

Μπορντό - Ολυμπιακός 1 - 1

Γούρικος ο Μήτρογλου.

Με το που μπήκε στο παιχνίδι,  ο Ολυμπιακός έκανε το 1 - 1.

Η απόφαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά την αποψινή του συνεδρίαση αποφάσισε την έναρξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από την ερχόμενη Τετάρτη (24 Μαρτίου) στην περίπτωση που η συνάντηση που έχει οριστεί για την Παρασκευή με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας αποβεί άκαρπη.
Πηγή:genop


 
 

Νέος σεισμός στη Χιλή

Σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:00 ώρα Ελλάδος στην

περιοχή Μπίο - Μπίο της Χιλής με εστικαό βάθος 10 χλμ.

Αρκάς

Δενδροφυτεύσεις σε Πεντέλη - Καβάλα

Νέες δενδροφυτεύσεις πραγματοποιούνται την Κυριακή 21 Μαρτίου με την ενεργό συμμετοχή και τη δημοσιογραφική κάλυψη του ΣΚΑΪ.


Ειδικότερα, νέα δενδροφύτευση δίπλα από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης διοργανώνει την Κυριακή 21 Μαρτίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους, τη διεύθυνση αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και το ΣΚΑΪ.

Στη δενδροφύτευση θα φυτευτούν 20.000 δέντρα, ενώ ώρα έναρξης είναι 10 το πρωί.

Σημείο Συνάντησης και χώρος δενδροφύτευσης: Δίπλα από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Πούλμαν της εταιρείας Maroulis Travel θα μεταφέρουν τους εθελοντές από το σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά στο χώρο της δενδροφύτευσης.

Επίσης, πούλμαν του ΟΑΣΑ θα μεταφέρουν τους εθελοντές από το σταθμό του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και από το σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, ενώ τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ που κάνουν τακτικά δρομολόγια προς το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εκείνη την Κυριακή θα τα αυξήσουν.

Τα λεωφορεία είναι:

446 και ξεκινάει από σταθμό ΗΣΑΠ στο Μαρούσι

451Β και ξεκινάει από σταθμό Μετρό Χαλάνδρι.

Στη δενδροφύτευση θα συμμετάσχουν σωματεία και δημοτικοί φορείς:

1. Φιλοπρόοδος σύλλογος Καλιθέας

2. Εθελοντική ομάδα Πεντέλη ΣΟΣ

3. Σύλλογος φίλων Παιδιού

4. Πολιτιστικός όμιλος Πεντέλης

5. Διεθνής εταιρεία στήριξης της Οικογένειας

6. Περιβαλλοντική ομάδα Βριλησσός

7. Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος Αττικής

8. Σύλλογος ραδιοερασιτεχνών

9. Σύστημα δασοπροσκόπων

10. Ροταριανός όμιλος Κηφισιάς

11. Σύλλογος Κυκλαδιτών Νέας Πεντέλης

12. Εκπαιδευτικός οργανισμός "Παιδευσις"

13. Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Πεντέλης

14. Πολιτιστικός σύλλογος Νταού Πεντέλης

15. Σύλλογος ηπειρωτών Πεντέλης

16. Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος ρεματιάς Χαλανδρίου

17. Εθελοντές Νέας Φιλαδέλφειας

18. Οργάνωση Green Belt

19. Σύλλογος προστασίας Κηφισιάς

20. Πεντέλης

21. Νέας Πεντέλης

22. Κηφισιάς

23. Νέας Ερυθραίας

24. Βριλλησίων

25. Μελλισίων

26. Εκάλης

27. Αγίου Στεφάνου

28. Αμαρουσίου

29. Χαλανδρίου

30. Διονύσου

31. Δροσιάς

32. Άνοιξης

33. Ροδόπολης

34. Σταμάτας

35. Κρυονερίου

36. Νέας Μάκρης

37. Ανθούσας

38. Αρτέμιδας

39. Γαλατσίου

40. Πικερμίου

41. Πεύκης

42. Πολιτιστικός σύλλογος Άγιος Γεώργιος

43. Σύλλογος Ερίκεια

44. Οργάνωση γυναικών Παναθηναϊκή

45. Σώμα εθελοντών Χαλανδρίου

46. Εξωραϊστικός σύλλογος Γαλήνης

47. Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος Εκάλης

48. Σύλλογος Ποντίων Μελισσίων

49. Ομάδα εθελοντών δήμου Πεύκης

50. Ελληνική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών

51. Ομάδα περιβάλλοντος Δήμου Αθηναίων

52. 3ο σύστημα προσκόπων Πεντέλης

53. 2ο σύστημα προσκόπων Αθήνας

54. 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς

55. 1ο δημοτικό σχολείο Νέας Πεντέλης

56. Εθελοντές δασοπροστασίας Αττικής

57. Εθελοντικό κλιμάκιο πυροσβεστών Αγίου Στεφάνου

58. Εθελοντικό κλιμάκιο δασοπυροσβεστών δήμου Πεύκης

59. Σύλλογος Φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

60. Ομάδα Φοιτητών τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σημειώνεται ότι η δεντροφύτευση γίνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να δεντροφυτευτούν τα επόμενα 4 χρόνια 100.000 στρέμματα στις καμένες εκτάσεις της Βορειανατολικής Αττικής.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δεντροφυτεύονται 25.000 στέμματα το χρόνο!

Καβάλα – Κυριακή 21 Μαρτίου

Την ίδια ημέρα, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας και τον τοπικό συνεργαζόμενο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 88,6 θα πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση στην περιοχή Άσπρη Άμμος. Θα φυτευτούν 5 χιλιάδες δέντρα, αλλά θα γίνει και συντήρηση σε παλαιότερες δεντροφυτεύσεις.

Σημείο συνάντησης, ο Δημοτικός Κήπος, ενώ η ώρα έναρξης δενδροφύτευσης επίσης είναι 10 το πρωί.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 9.30 το πρωί θα αναχωρούν πούλμαν του Δήμου με εθελοντές για το χώρο της δενδροφύτευσης.

Στη δενδροφύτευση στην Καβάλα θα συμμετάσχουν:

1. Ένωση Καταναλωτών Καβάλας

2. Οικολογική Κίνηση Καβάλας

3. Συλλογών Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

4. Επιμελητήριο Καβάλας

5. Σύλλογος για την Οικογένεια και το Παιδί «Πνοή»

6. Ένωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης

Στο πλαίσιο της αλληλοϋποστήριξης των εθελοντών που συμμετέχουν στις δενδροφυτεύσεις των πόλεών τους, τώρα Αθηναίοι εθελοντές θα συμμετάσχουν στην δενδροφύτευση της Καβάλας. Η OLYMPIC AIR προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστοφής σε 10 τυχερούς εθελοντές οι οποίοι θα ξεκινήσουν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 10 το πρωί ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση της ίδιας ημέρας στην Καβάλα. Θα επιστρέψουν στην Αθήνα το ίδιο βράδυ στις 19.40. Το κύμα του εθελοντισμού μεγαλώνει και τώρα οι Αθηναίοι λένε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» συμμετέχοντας στην δενδροφύτευση της Καβάλας.

Οι ακροατές μπορούν να επικοινωνούν με το ΣΚΑΪ 100,3 στα τηλέφωνα 210-4800170-4 μέχρι την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 16.00 το απόγευμα. Την ίδια μέρα, στην εκπομπή των Δημήτρη Γιατζόγλου και Χριστίνας Βίδου θα γίνει η κλήρωση και θα ανακοινωθούν οι τυχεροί ακροατές.

Οι δενδροφυτεύσεις θέλουν τη συνεισφορά όλων μας. Σε αυτήν τη μεγάλη δράση για τη φύση δεν θα μείνουμε θεατές. Σε όλη την Ελλάδα δίνουμε όλοι το παρών.

Πηγή:skai

Στη Δημοκρατία πάντα υπάρχει και η άλλη άποψη ...

Νέος τουρκικός νόμος: «Όχι στην εξωσωματική για να παραμείνουμε φυλετικά καθαροί»!

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην διεθνή ιατρική κοινότητα η ψήφιση ενός νέου νόμου στην Τουρκία, ο οποίος με το πρόσχημα της «προστασίας του τουρκικού γένους» απαγορεύει διά φυλάκισης την εξωσωματική γονιμοποίηση! Επιστήμονες χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο νόμο «μεγάλο βήμα προς τα πίσω», κατηγορώντας την ισλαμικών καταβολών κυβέρνηση ότι αδυνατεί να προσαρμόσει την τουρκική νομοθεσία στις ιατρικές επιλογές που είναι σήμερα διαθέσιμες στην γυναίκα για την απόκτηση ενός παιδιού. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό τον νόμο που πέρασε η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν στις 6 Μαρτίου.


Oι γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση θα διώκονται και θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια! Το γεγονός αυτό αποτελεί πρώτη είδηση στην πλειονότητα των τουρκικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και όχι άδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον τουρκικό Τύπο, εκτός από τη μητέρα, ποινικά θα διώκονται και όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία της εξωσωματικής, δηλαδή γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα, ο νομοθέτης στην Τουρκία προέβλεψε ακόμα και τιμωρία για τον δότη, παρόλο που ούτως ή άλλως, η διαδικασία δωρεάς σπέρματος είναι αυστηρά ανώνυμη σε όλο τον κόσμο! Ο νέος νόμος λοιπόν, απαγορεύει την απόκρυψη της πατρότητας των παιδιών!

Σύμφωνα με το βρετανικό BBC, περίπου 100 Τουρκάλες μεταβαίνουν ετησίως στο εξωτερικό για την αναζήτηση δότη σπέρματος καθώς η δωρεά σπέρματος είναι ούτως ή άλλως παράνομη στην Τουρκία. Τώρα όμως απαγορεύεται στις γυναίκες ακόμα και να μεταβούν σε χώρα του εξωτερικού για την διαδικασία αυτή.

Με λίγα λόγια, η τουρκική κυβέρνηση λέει ευθέως στις γυναίκες της Τουρκίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα τεκνοποίησης ότι απλώς τους στερεί την δυνατότητα να αποκτήσουν ένα παιδί! Αυτή είναι η ανθρωπιστική πολιτική που ακολουθεί η χώρα που ορισμένοι στην Ελλάδα υποστηρίζουν για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

Aνάλογες νομοθεσίες έχει τολμήσει να υιοθετήσει μόνο η ναζιστική Γερμανία!

Πηγή:defencenet

Με απέλαση εκατό χιλιάδων Αρμενίων απειλεί ο Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, μιλώντας σήμερα στην τουρκική υπηρεσία του BBC, απείλησε με απέλαση εκατό χιλιάδες Αρμενίους που ζουν στην Τουρκία, ως αντίποινα στις αποφάσεις των ΗΠΑ και της Σουηδίας να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία κατά τη διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακόμη, ο Τ. Ερντογάν είπε ότι οι πρόσφατες αποφάσεις δυσχεραίνουν τις ήδη δύσκολες προσπάθειες επανασυμφιλίωσης μεταξύ της χώρας του και της Αρμενίας.


"Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία ζουν 170 χιλιάδες Αρμένιοι. Μόνο οι 70 χιλιάδες από αυτούς έχουν τουρκική υπηκοότητα, ωστόσο είμαστε ανεκτικοί με τους υπόλοιπους 100 χιλιάδες. Εάν κριθεί απαραίτητο και από τη στιγμή που δεν είναι Τούρκοι πολίτες, ίσως να χρειαστεί να τους πω να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Δεν είμαι υποχρεωμένος να τους κρατήσω στη χώρα μου" δήλωσε ο Τ. Ερντογάν.

Επίσης ο Τούρκος πρωθυπουργός, επέρριψε ευθύνες στην Αρμένικη διασπορά, υποστηρίζοντας ότι αυτή βρίσκεται πίσω από τις αποφάσεις των ΗΠΑ και της Σουηδίας, αφού λειτουργεί σαν λόμπι και κάλεσε τόσο την Αρμενία όσο και τις κυβερνήσεις των ξένων κρατών να πάψουν να επηρεάζονται.

"Η Αρμενία πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση. Πρέπει να απελευθερωθεί από τη δέσμευσή της προς στην διασπορά. Κάθε χώρα που νοιάζεται για την Αρμενία, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ρωσία, πρέπει πρωτίστως να βοηθήσουν την Αρμενία να αποδεσμευτεί από την επιρροή της διασποράς" υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία και η Αρμενία συμφώνησαν πέρυσι να αναπτύξουν διπλωματικές σχέσεις και να ανοίξουν τα σύνορά τους εάν τα κοινοβούλια των δύο κρατών επικυρώσουν τις συμφωνίες ειρήνης, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει, ενώ την ίδια ώρα τα δύο μέρη αλληλοκατηγορούνται ότι προσπαθούν να επανασυντάξουν τα κείμενα των συνθηκών που έχουν τεθεί προς ψήφιση.

Πηγή:enet

J. Rogers: «Εγώ θα άφηνα την Ελλάδα να πτωχεύσει! Το ευρώ δεν θα υπάρχει σε 15-20 χρόνια»!

Το ευρωπαϊκό νόμισμα δεν έχει ελπίδες επιβίωσης στο μακροπρόθεσμο διάστημα, σύμφωνα με το θρυλικό, πλέον, δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή και γκουρού των αγορών, Jim Rogers, ο οποίος δήλωσε ότι "εγώ θα άφηνα την Ελλάδα να πτωχεύσει γιατί μόνο τότε, όλοι θα πουν ότι το ευρώ είναι ένα σοβαρό νόμισμα".

"Το ευρώ πιθανότατα θα διαλυθεί μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια. Τελεία και παύλα!», είπε σε συνέντευξή του στο CNBC σήμερα, ενώ σημείωσε πως, για να μην παρεξηγηθεί, ο ίδιος, αυτήν την στιγμή έχει στο χαρτοφυλάκιο του θέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα.


Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, ο μεγαλοεπενδυτής τόνισε πως εάν η Ευρωζώνη βοηθήσει τους Ελληνες, αυτό θα αποδυναμώσει τα θεμελιώδη του ευρώ.

Ακόμη, εκτιμά ότι η στερλίνα θα καταρρεύσει μέσα στα επόμενα χρόνια, και τα αμερικάνικα κρατικά ομόλογα, όπως και η αγορά ακίνητης περιουσίας στην Κίνα, είναι οι δύο νέες φούσκες σήμερα, ενώ πρόσθεσε ότι στο παρελθόν είχαμε και άλλες νομισματικές ενώσεις, οι οποίες δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. "Ουτε και αυτή της Ευρώπης θα επιβιώσει", σχολίασε.

ΕΚΤ: Η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει δανεισμό

Ωστόσο, από την πλευρά του ο Μάριο Ντράγκι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε ότι οι αγορές θα δανείσουν στην Ελλάδα τα κεφάλαια που χρειάζεται, αν αυτή εφαρμόσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας. "Οι αγορές θα μειώσουν τα spreads αμέσως, αν οι δεσμεύσεις τηρηθούν αμέσως", ανέφερε ο Ντράγκι σε συνέδριο οικονομικών αξιωματούχων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφερόμενος στις αποδόσεις των ομολόγων της Ελλάδας. "Τώρα έχουμε την εφαρμογή (του σχεδίου της Ελλάδας) και η εφαρμογή είναι εξίσου σημαντική, ή και περισσότερο ακόμη, από το σχέδιο. Αν το κάνουμε αυτό, είμαι βέβαιος ότι οι αγορές θα βρίσκονται εκεί για να δανείσουν τα κεφάλαια που ενδεχομένως να χρειαστούν".

Συζητώντας τα σχέδια για τη πιθανή δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου που θα δανείζει κεφάλαια σε χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ο Ντράγκι είπε ότι ένα τέτοιο ταμείο θα πρέπει να αποτελεί "λύση έκτακτης ανάγκης" και "το κερασάκι στην τούρτα" όσον αφορά τη σταθερότητα.

Πηγή: reporter

Νέες αποχωρήσεις από την αυριανή απεργία των βενζινοπωλών

Δεν θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη,  Γρεβενά, Αρκαδία και Μεσσηνία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχουν, λόγω των διευκρινήσεων που τους έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Tάδε έφη Ιωάννης Καποδίστριας...

«.Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας

εκδουλεύσεις των, αλλ/ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.»

«.εφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».




Ιωάννης Καποδίστριας
πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ/ Εθνοσυνέλευση

(και) ΓΙ ΑΥΤΟ

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ

ενώ τους δικούς μας, τους τωρινούς , .... τους έχουμε στα πούπουλα ....

Μας έμεινε καθόλου λογική , τελικά;!!!!


Αναγνώστης

Τουρκική αναχαίτιση σε ελικόπτερο του ΛΣ

Εναντίον ελικοπτέρου του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ) που δρούσε σε τακτική αποστολή στο πλαίσιο της FRONTEX τουρκικό το ραντάρ αεράμυνας της DATCA πραγματοποίησε τρεις εκπομπές στη συχνότητα κινδύνου από 08:28 έως 09:22 το πρωί, με την εντολή να εγκαταλείψει άμεσα τον τουρκικό εναέριο χώρο.


Το ελικόπτερο όμως πετούσε βόρειο και δυτικά του Φαρμακονησίου σε ύψος 3400 ποδών και εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Το ελικόπτερο του ΛΣ αγνόησε τις τουρκικές «εντολές» όπως ήταν φυσικό συνεχίζοντας κανονικά την αποστολή του στο σκέλος Κως-Σάμος-Κως. Είχε απογειωθεί στις 07:50 και προσγειώθηκε στα 09:34 στην Κω.

Τμήμα ειδήσεων defencenent.gr

Οδηγίες από το Χάρβαρντ για Υγιή Καρδιά

Σε πρόσφατη έκδοση της ενημερωτικής έκδοσης της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, περιγράφονται βασικές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την υγεία της καρδιάς μας.


Είναι γεγονός ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν μας βοηθάει να είμαστε υγιείς. Η αλλαγή όμως του τρόπου ζωής δεν είναι εύκολη σε όλες τις περιπτώσεις και παρά το γεγονός ότι πολλοί από εμάς προσπαθούμε, δεν τα καταφέρνουμε πάντα.

Είναι ζωτικής σημασίας αντί να προσπαθούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές να ξεκινήσουμε με μικρά βήματα. Αυτή η προσέγγιση μπορεί με την πρώτη ματιά να φαίνεται πιο αργή, είναι όμως η σίγουρη οδός και αυτή που επιτυγχάνει τα καλυτέρα αποτελέσματα.

Περπατήστε για 10 λεπτά

Αν δεν ασκείστε καθόλου ένα σύντομο περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε. Αν ασκείστε ήδη, είναι ένας καλός τρόπος να χαλαρώσετε και να εξωστραφείτε μετά από μια καθιστική ημέρα.

Σηκώστε ένα μικρό βάρος

Η άρση ενός μεγάλου βιβλίου, με βάρος γύρω στο ένα κιλό, μερικές φορές την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τον μυϊκό τόνο στα άνω άκρα. Όταν στη συνέχεια αυτό σας φανεί πολύ εύκολο μπορείτε να αυξήσετε το βάρος ή να γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο.

Φάτε ένα έξτρα φρούτο ή λαχανικό την ημέρα

Τα λαχανικά είναι η καλύτερη τροφή, δεν παρέχουν θερμίδες ενώ έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Κάνουν καλό σε όλο το σώμα από το έντερο μέχρι τον εγκέφαλο. Τα φρούτα θέλουν λίγο προσοχή γιατί πολλά από αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης. Το μήλο και το αχλάδι είναι οι καλύτερες επιλογές.

Φάτε ένα καλό πρωινό

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας

Στην Ελλάδα έχουμε την κακή συνήθεια να το παρακάμπτουμε και αυτό επηρεάζει αρνητικά την πορεία της ημέρας μας. Παρότι οι συνήθεις συστάσεις έχουν να κάνουν με δημητριακά ολικής αλέσεως, αυτά μπορούν να σας κάνουν να πεινάσετε σχετικά γρήγορα. Βιολογικά αυγά, τυρί, ένα μικρό κρίθινο παξιμάδι είναι καλύτερες επιλογές. Διατηρούν σταθερά επίπεδα ζαχάρου στο αίμα και μας επιτρέπουν να έχουμε καλύτερη διάθεση και να μην πεινάμε για πολλές ώρες.

Σταματήστε να πίνετε τις θερμίδες σας

Αν αφαιρέσετε ένα μόνο από τα γεμάτα ζάχαρη αναψυκτικά και ρόφηματα, μπορείτε να κερδίσετε γύρω στις 100 θερμίδες την ημέρα. Σε διάστημα ενός έτους αυτό μεταφράζεται σε μείον 5 κιλά βάρους. Το ίδιο ισχύει και για τους φυσικούς χυμούς. Ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκάλι περιέχει 8 κουταλάκια ζάχαρη! Ενώ ένα ποτήρι αναψυκτικού μπορεί να περιέχει και 12 κουταλάκια ζάχαρη. Τα αναψυκτικά με τεχνικές γλυκαντικές ουσίες δεν είναι καλή επιλογή επίσης. Το φιλτραρισμένο νερό είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία μας.

Φάτε μια χούφτα ξηρούς καρπούς

Οι ξηροί καρποί όπως τα καρύδια και τα αμύγδαλα, ιδιαίτερα άψητα, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε να φάτε μια μικρή ποσότητα αντί για μπισκότα ή όταν νοιώθετε ότι χρειάζεστε ένα σνακ. Μπορείτε επίσης να τους φάτε με τις σαλάτες σας ή να αντικαταστήσετε κάποια πιάτα όπως τα μακαρόνια και το κρέας. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, καλά λίπη και μεταλλικά στοιχεία. Η κατανάλωση τους χρειάζεται όμως προσοχή γιατί περιέχουν αρκετές θερμίδες. Δεν πρέπει να προστεθούν στη διατροφή αλλά να αντικαταστήσουν κάποιο σνακ.

Δοκιμάστε τα φρούτα της θάλασσας

Καταναλώστε περισσότερα ψάρια και θαλασσινά αντί για κόκκινο κρέας. Κάνουν καλό στη καρδιά και βοηθούν στη μείωση της περιφέρειας της μέσης.

Να παίρνετε βαθιές ανάσες

Δοκιμάστε να παίρνετε μερικές βαθιές ανάσες λίγα λεπτά κάθε μέρα. Το σώμα μας αποτελείται κατά 65% από οξυγόνο. Είναι ίσως προφανές, πολύ συχνά όμως ξεχνάμε ότι πρόκειται για το σημαντικότερο συστατικό για τη διατήρηση της ζωής και της καλής υγείας. Έρευνες δείχνουν ότι τα ποσοστά οξυγόνου στην ατμόσφαιρα είναι χαμηλότερα από ότι ήταν παλαιότερα. Δραστηριότητες που ενισχύουν την πρόσληψη οξυγόνου, όπως η άσκηση, οι βαθιές ανάσες, εκδρομές σε δάση ή περιοχές με αυξημένη συγκέντρωση όπως η θάλασσα, ενισχύουν την υγεία μας και επιφέρουν ένα αίσθημα ευεξίας.

Να πλένετε συχνά τα χέρια σας

Το πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε τη πιθανότητα να νοσήσουμε από λοιμώξεις που μεταδίδονται με αυτόν τον τρόπο. Η γρίπη, η πνευμονία και άλλες λοιμώξεις μπορεί αν επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς μας.

Απαριθμήστε τα καλά πράγματα στη ζωή σας

Αφιερώστε μια στιγμή μέσα στην ημέρα για να αναγνωρίσετε τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας και ενισχύστε θετικά συναισθήματα. Μια θετική και αισιόδοξη ματιά της ζωής έχει συνδεθεί με καλύτερη υγεία, μεγαλύτερο αίσθημα ευεξίας, ενώ τα αντίθετα συναισθήματα (χρόνιος θυμός, ανησυχία και εχθρότητα) συνεισφέρουν στην υπέρταση και τη δημιουργία καρδιακής νόσου.

Ο άνθρωπος έχει την τάση να επικεντρώνεται στα αρνητικά και να ξεχνάει όλα τα καλά που συμβαίνουν γύρω του. Αυτή είναι ίσως η πιο παραμελημένη ενέργεια από όλες.

Οι πιο υγιείς άνθρωποι που έτυχε να συναντήσω ήταν πάντα και οι πιο χαρούμενοι.

Στην Υγειάς σας!

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς

Πρόεδρος Detox Centers Int.
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
American Obesity Society
American Nutrition Association

Πηγές: Health Harvard, httpUcsd.edu

Δεν απεργούν αύριο οι βενζινοπώλες Χανίων

Δεν θα πάρουν μέρος στην αυριανή 24ωρη απεργία η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος στα Χανιά.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρός τους Βαγγέλης Κώτσος, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι την 1η Απριλίου θα εκδίδουμε αποδείξεις και για τα υγρά καύσιμα από τις ταμειακές μηχανές χωρίς να έχουμε αποθήκη έως ότου μπουν και τα συστήματα εισροών - εκροών.

Στις ήδη υπάρχουσες ταμειακές μηχανές θα μπουν κωδικοί που θα αντιστοιχούν στα καύσιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα απεργία ιδιοκτητών ταξί

Χειρόφρενο τραβούν αύριο Πέμπτη 18/03/2010 οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η απεργία ξεκινάει από τις 1 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δημιουργεί στον κλάδο μια σειρά από νέα προβλήματα.

Συμμορίες παιδιών ληστεύουν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Κανονική συμμορία έχουν στήσει περίπου 10 παιδιά στην περιοχή του Ρέντη και σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων επιτίθενται σε πεζούς βάζοντας στο στόχαστρό τους κυρίως ανηλίκους και αλλοδαπούς.

Θύμα τους αυτή τη φορά ένας μετανάστης που προχωρούσε αμέριμνος στην οδό Νάξου λίγο πριν τις εννιά το βράδυ.

Οι ανήλικοι πετάχτηκαν στο δρόμο, άρχισαν να τον χτυπούν και τον ανάγκασαν να τους δώσει το κινητό του.

Πριν ο άνδρας προλάβει να καλέσει την αστυνομία η ομάδα των νεαρών είχε εξαφανιστεί στα γύρω στενά.

πηγή: newsit

Κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη

Τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, κατέλαβαν σήμερα νωρίς το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο.


Παραπλανητικά μηνύματα για το Facebook


Προσοχή , αν δείτε στην αλληλογραφία σας μηνύματα με θέμα Facebook Password Reset Confirmation! Support Message, σταλμένα από αποστολείς facebook manager ή facebook assistant μην τα ανοίξετε.

Και τα δύο μέσα γράφουν:

Dear user of facebook,


Because of the measures taken to provide safety to our clients, your password has been changed.

You can find your new password in attached document.

Thanks,

Your Facebook.

Υπάρχει επίσης επισυναπτόμενο ένα προγραμματάκι (Facebook_password_245_zip 46 KB) που σας ζητάει να το τρέξετε.
 
ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ