www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη


Τη σημερινή νύχτα ως την ύστατη ευκαιρία για τη χώρα να διασφαλίσει τα χρήματα που θα αποτελέσουν τον αναπτυξιακό μοχλό και θα εξασφαλίσουν τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων υπέδειξε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να

Ανακοινώσεις Γιώργου Παπανδρέου

ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ


ΜΕ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ


ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΧΗΜΑΤΟΣ

Αλ. Παπαρήγα: Όχι σε μεταβατική κυβέρνηση για ψήφιση της δανειακής σύμβασης


«Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ψηφίσετε πρώτα τη δανειακή σύμβαση και μετά να πάτε σε εκλογές» τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση αλλά και τη ΝΔ.

Όπως ανέφερε, πρέπει να υπάρξει λαϊκή και εργατική πλειοψηφία με κοινό ορίζοντα και κατήγγειλε το φόβο του ευρωμονόδρομου που καλλιεργείται στο λαό, πράξη που «συνιστά τη σύγχρονη νοθεία της λαϊκής βούλησης και τη σύγχρονη τρομοκρατία».

«Υπάρχουν σήμερα και οι νοσταλγοί του Μανιαδιάκη και του Μεταξά αλλά σήμερα υπάρχει και η σύγχρονη τρομοκρατία» επέμεινε η κ. Παπαρήγα και ζήτησε και πάλι «υπηρεσιακή κυβέρνηση

«Σώστε την Ελλάδα» το μήνυμα Καρατζαφέρη σε Παπανδρέου - Σαμαρά

Περιεκτικός και καυστικός ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης από το βήμα της Βουλής, όσον αφορά το σχόλιό του για τις σημερινές εξελίξεις και τη στάση που τηρούν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων.


«Δώσατε σήμερα κ. Παπανδρέου και κ. Σαμαρά την απολυτη βεβαιότητα στον ελληνικό λαό ότι ζείτε και κινήστε στον αστερισμό της

Ποιον περιμένει;

Άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό


Δικηγόρος μήνυσε τον Γιώργο Παπανδρέου

Μήνυση κατά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατέθεσε, την Πέμπτη το μεσημέρι, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο δικηγόρος Ιωάννης Μυταλούλης.

Ο κ. Μυταλούλης υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός με την εξαγγελία του για δημοψήφισμα παραβίασε το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα το οποίο ορίζει ότι:

«Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτη το Ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους του σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτη σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του Ελληνικού κράτους με ξένο κράτος,

Ο Παπανδρέου να έχει έτοιμο ένα ελικόπτερο για να φύγει

«Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί ότι θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να τον σώσει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος , Fernando De La Rue το Δεκέμβριο του 2001».

Με αυτές τις λέξεις καταλήγει το δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN, σχετικά με τις ομοιότητες της «ελληνικής τραγωδίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με την Αργεντινή του 2001.

Με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» το CNN κάνει μία ιστορική αναδρομή αναφερόμενο στα γεγονότα από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και τα

Δηλώσεις Αντώνη Σαμαρά


Δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί, τονίζοντας πως η κυβέρνησή του έχει αποτύχει.

«Ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει... Ζήτησα την παραίτησή του, όχι να συγκυβερνήσουμε» σημείωσε, υποστηρίζοντας πως «λέει ψέματα, εκβιάζει για να κρατηθεί στη θέση του».

Είχα πει ξεκάθαρα πως άλλο πράγμα είναι είναι η δανειακή σύμβαση από τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας πως οι αντιρρήσεις της ΝΔ με το μίγμα πολιτικής παραμένουν ακέραιες.

Τόνισε ακόμη πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία ούτε στο εσωτερικό ούτε στο

Κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη ζητεί ο Απ. Κακλαμάνης


Κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα πρότεινε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, συγχαίροντας παράλληλα τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συναίνεση.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν τελειώνει εδώ σήμερα», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, παρατηρώντας ότι «το δημοψήφισμα θα ήταν δυστύχημα».

Επιπλέον, χαρακτήρισε τη σημερινή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά «έντιμη και λυτρωτική» και διαβεβαίωσε -απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό-

Αλλαγή κλίματος σε Παρίσι και Βερολίνο


Το μήνυμα που έστειλαν η Γαλλία και η Γερμανία από τις Κάννες συνέβαλε στην πρόοδο που σημειώνεται στην Ελλάδα, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Δεν θέλουμε να ανακατευτούμε στα εσωτερικά της Ελλάδας, αλλά οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ευρώ, πρόσθεσε.

Για ικανοποίηση του Βερολίνου από τη ματαίωση του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα κάνει λόγο η ΝΕΤ

Β. Παπανδρέου: Είμαστε εκτός τόπου και χρόνου


Τη διαφωνία της με τις δρομολογούμενες λύσεις εξέφρασε η Βάσω Παπανδρέου η οποία ζήτησε και έλαβε το λόγο στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με το τέλος της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Είναι θλιβερή η χθεσινή εικόνα. Περίμενα ότι θα σταθείς και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», είπε, απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό και συνέχισε σε έντονο τόνο: «Φαίνεται ότι έχουμε

Άννα Διαμαντοπούλου: Να ξεκινήσουν σήμερα οι διαδικασίες για συναίνεση


«Πρέπει να ξεκινήσουν σήμερα οι διαδικασίες για συναίνεση», δήλωσε η υπουργός Παιδείας ΄Αννα Διαμαντοπούλου σε παρέμβασή της αμέσως μετά την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι μιλάει για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.

Απαντώντας της ο Πρωθυπουργός συμφώνησε ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τη ΝΔ, τονίζοντας

Δίκη εξπρές στο ΣτΕ για το κίνημα «Δεν πληρώνω»

Με διαδικασίες «εξπρές» θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή του Δήμου Ωρωπού και του δημάρχου Ιωάννη Οικονομάκου με την οποία ζητείται να κριθεί αντισυνταγματικός ο «νόμος Ρέππα» που προβλέπει ότι αποτελεί παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) η μη καταβολή των διοδίων και προβλέπει παράλληλα την επιβολή προστίμου.

Η υπόθεση αφορά το πρόστιμο 200 ευρώ που καλείται να πληρώσει ο δήμαρχος Ωρωπού, ο οποίος στις 14 Μαρτίου 2011 οδηγώντας αυτοκίνητο του δήμου δεν κατέβαλε διόδια στις Αφίδνες.

Στην προσφυγή του ο δήμος υποστηρίζει ότι με την επιβολή προστίμου για τη μη καταβολή

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό

Η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμο των σταθμών του μετρό στο Σύνταγμα καθώς στις 6 είναι προγραμματισμένο το κάλεσμα ΑΔΕΔΥ και και ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος.

Η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμο

Δηλώσεις Ευάγγελου Βενιζέλου

Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ

Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου

ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ


ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΛΑΟΣ

ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΡΙΖΕΣ

ΖΗΣΑΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΩΣ ΧΩΡΑ

ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΧΘΕΣ ΑΠΛΩΣ

Αλέκα Παπαρήγα: Εκλογές τώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση


Σε συνεχή επαφή με τους τεχνοκράτες του Eurogroup το ΥΠΟΙΚ


Σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους τεχνοκράτες του Eurogroup βρίσκεται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος τους ενημερώνει διαρκώς για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους στο EuroWorking (ομάδα τεχνοκρατών του Eurogroup) υπάρχει μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός για το πού μπορεί να οδηγήσουν την ευρωζώνη οι απρόβλεπτες εξελίξεις στη χώρα.

Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι ετοιμάζεται ήδη η «γραμμή άμυνας» της ευρωζώνης, σε περίπτωση που η κατάσταση στην Ελλάδα «πυροδοτήσει» ντόμινο χρηματοοικονομικών εξελίξεων. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται ήδη στο τραπέζι η ιδέα της μόχλευσης του Μηχανισμού

Μίκης Θεοδωράκης: Επικίνδυνος ο Γ. Παπανδρέου, εκλογές τώρα


Eπικίνδυνο χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό ο Μίκης Θεοδωράκης σε δήλωσή του και ζητεί τη διενέργεια εκλογών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Θεοδωράκη:

«Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

Είτε ο Γιώργος Παπανδρέου τα έχει εντελώς χαμένα προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του Πρωθυπουργού και φέρεται σαν ταύρος εν υαλοπωλείω προκαλώντας διεθνή κρίση με κύριο θύμα την ίδια την χώρα του.

Είτε περιβάλλεται από άγνωστους σε μας διεθνείς συμβούλους, που αποβλέπουν στην κρίση των χρηματιστηρίων προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη αποδιοργανώνοντας το πολιτικό μας σύστημα και

Έτοιμος για συνεννόηση ο Γ. Παπανδρέου


Την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση χαιρέτισε κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του κ. Σαμαρά, δηλώνοντας πρόθυμος και έτοιμος να συζητήσει την πρόταση του προέδρου της ΝΔ για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, με σοβαρότητα και με βάση το εθνικό συμφέρον.

«Πρώτα απ’ όλα», είπε ο Πρωθυπουργός, πρέπει «να χαιρετίσουμε το γεγονός ότι θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία τη δανειακή σύμβαση» και έκανε λόγο για μεγάλο επίτευγμα και για μια ιστορική στιγμή, με τα κόμματα να μπορούν πια να συνεννοηθούν σε θέματα μεγάλης σημασίας.

Είχαμε, τόνισε, ένα δίλημμα: ή πραγματική συναίνεση ή δημοψήφισμα. Αν υπήρχε η συναίνεση, δεν θα είχαμε ανάγκη το δημοψήφισμα, υποστήριξε, κάτι που όπως ανέφερε, το είπε και στη συνάντηση στις Κάννες. «Τους είπα, "αν η αντιπολίτευση έρθει στο τραπέζι να συμφωνήσει για τη σύμβαση, δεν χρειάζεται

Στήριξη ομάδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Γ. Παπανδρέου

Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία των αντιπροέδρων της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη και Ροδούλας Ζήση, μετέφερε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου την πρότασή της να παραμείνει

Επιστολή Καρατζαφέρη στον Κ. Παπούλια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας


Την ανάληψη πρωτοβουλιών για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ζητεί με επιστολή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, τονίζει, τότε η μόνη λύση που απομένει είναι οι εκλογές.


«Είναι κατάδηλο ότι το συμφέρον της χώρας και του λαού είναι η τίμια σύμπραξη των πολιτικών δυνάμεων για να βγει ο τόπος από τα τραγικά του αδιέξοδα. Είναι πασιφανές επίσης ότι το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών είναι η εκλογίκευση, η σύνεση, η εποικοδομητική συνεργασία των πολιτικών ηγεσιών, χωρίς

Στον εισαγγελέα οδηγός λεωφορείου με κλεμμένες πινακίδες


Στον εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί ένας 60χρονος οδηγός λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στη συμβολή των οδών Καστανίτσης και Πειραιώς στο Πειραιά, από ειδικό κλιμάκιο της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής (ΟΕΠΤΑ), να οδηγεί αποχαρακτηρισμένο λεωφορείο, με κλεμμένες πινακίδες και χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 15 μαθητές

Στις 5 το απόγευμα η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


Στις πέντε το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην οποία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα από αρμόδιες πηγές.


Κατά τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπανδρέου δεν θα μεταβεί στο ενδιάμεσο στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον Κάρολο Παπούλια, όπως ανέφεραν νωρίτερα δημοσιογραφικές

Πολιτική συνεργασία ανάμεσα σε Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία


Την απόφασή τους να συνεργαστούν πολιτικά και να συμπράξουν εκλογικά στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσαν η Δράση και η Φιλελεύθερη Συμμαχία.

«Καλούμε κάθε φορέα και κάθε πολίτη που θέλει να υπερασπίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας,

Στενός συνεργάτης του ΓΑΠ: Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Γιώργου Παπανδρέου


REUTERS: Τον Λουκά Παπαδήμο προτείνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο προτείνουν για πρωθυπουργό μίας κυβέρνησης συνεργασίας ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το Reuters. Την πληροφορία έδωσαν στο

ΕΚΤ: Μείωση των επιτοκίων στο 1,25%


Σε απρόσμενη μείωση των επιτοκίων της προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στην πρώτη συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Μάριο Ντράγκι.

Συγκεκριμένα, το εκτελεστικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε να μειώσει το βασικό επιτόκιο στο 1,25% από 1,5%, αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές οι οποίοι ανέμεναν διατήρησή του στο 1,5%.

Το πρακτορείο Bloomberg συνδέει την απόφαση της ΕΚΤ με τον αυξανόμενο

Έξοδος από το ευρώ σημαίνει έξοδος και από την Ε.Ε.

Η ευρωπαϊκή συνθήκη, όπως έχει σήμερα, δεν προβλέπει να μπορεί μια χώρα να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ χωρίς να βγει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η συνθήκη δεν προβλέπει έξοδο από τη ζώνη του ευρώ χωρίς έξοδο από την ΕΕ», υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης

BBC: Την παραίτησή του δίνει ο πρωθυπουργός

Με έκτακτο δελτίο το βρετανικό δίκτυο BBC ενημερώνει ότι «ο Παπανδρέου πρόκειται να δώσει την παραίτησή του» μέσα στην επόμενη μισή ώρα!

Το βρετανικό δίκτυο μιλά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με το Λουκά Παπαδήμο, αφού ο

Στον Παπούλια ο Παπανδρέου μετά το υπουργικό

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις ολοκληρωθεί το υπουργικό συμβούλιο. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να συναντά τον

Προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση ζητεί ο Αντ. Σαμαράς

Τη συγκρότηση προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστικό αντικείμενο τη διεξαγωγή εκλογών και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης

«Εθνική ευθύνη η στήριξη του πρωθυπουργού»

«Αυτή την ώρα αποτελεί εθνική ευθύνη η στήριξη του πρωθυπουργού», δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης.

Ο κ. Μαγκούφης συνέστησε υπευθυνότητα, σύνεση και ενότητα της πατρίδας και του κινήματος τασσόμενος υπέρ της πρωτοβουλίας

EKTAKTO: Έκλεισε το "deal" για Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Πριν λίγο σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε το "deal" για Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Συμφώνησε και ο Σαμαράς. Το μόνο που μένει να

MAX KEISER: Ο Παπανδρέου, οι φίλοι του, η προδοσία....

Συνάντηση Διαμαντοπούλου - Ραγκούση - Λοβέρδου - Μόσιαλου


Σε εξέλιξη είναι σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση της τριάδας των υπουργών Παιδείας, Υποδομών και Υγείας, Αννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Ανδρέα

Ψυχραιμία και εθνική ευθύνη συνιστά ο Π. Μπεγλίτης


Ψυχραιμία και εθνική ευθύνη ζητεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική κρίση δεν πρέπει να εξελιχθεί σε κρίση δημοκρατικών θεσμών και δημοκρατικής ομαλότητας».

Σε δήλωσή του στο περιθώριο της τελετής παράδοσης- παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τον πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο στον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο ο κ. Μπεγλίτης είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι

Τηλέμαχος Χυτήρης: Συγκυβέρνηση για να περάσει η σύμβαση


Συγκυβέρνηση με τα άλλα κόμματα με δέσμευση να περάσει η δανειακή σύμβαση και να δοθεί η επόμενη δόση του δανείου και στη συνέχεια εκλογές, προτείνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης.

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ευθύνη από όλους και πρώτα από όλους από τον πρωθυπουργό», τόνισε ο κ. Χυτήρης.

Όπως είπε, πρέπει να σεβαστούμε απολύτως την

Απόστολος Κακλαμάνης: Πάνω από όλα καταλλαγή


Πάνω απ' όλα καταλλαγή, για να μην αλληλοσφαγούμε, συνέστησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.

Δύο λέξεις έχω στο μυαλό μου, είπε, καταλλαγή και πατρίδα, την οποία δεν

Χρ. Παπουτσής: Απαιτείται ψυχραιμία και υπευθυνότητα

Στάση αναμονής τηρεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος δήλωσε ότι θα ακούσει πρώτα τον Πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί.

Ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε ότι η δημοκρατία εχει τους κανόνες της και η ηθική τους δικούς της και πρόσθεσε

Εμμένει στο αίτημά του για εκλογές το ΚΚΕ


«Εκλογές τώρα» ζητεί το ΚΚΕ απορρίπτοντας τόσο το δημοψήφισμα όσο και άλλη κυβέρνηση. Σε ανακοίνωσή του για τις πολιτικές εξελίξεις το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί το λαό «να μην υποκύψει στον εκβιασμό».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «ο λαός έχει μόνο να χάσει και από τις όποιες αλλαγές γίνουν στο ΠΑΣΟΚ ή από τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».

Υποστηρίζει ακόμη ότι η κυβέρνηση και «τα κόμματα της πλουτοκρατίας» επιδιώκουν να

Πρώτο θέμα η κατάσταση στην Ελλάδα!

Πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι για ακόμη μια μέρα η χώρα μας. Το τελεσίγραφο που έθεσε Γαλλία και Γερμανία στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, η απειλή για μη καταβολή της έκτης δόσης καθώς και ο κίνδυνος για την ευρωζώνη μονοπωλούν τα κύρια άρθρα.

Η γαλλική Figaro παρομοιάζει τον Παπανδρέου με «καπετάνιο δίχως χάρισμα» ενώ σημειώνει πως «η έξοδος από το ευρώ είναι ορατή».

Οι Financial Times τονίζουν πως η Ευρώπη σταματάει να βοηθάει την Ελλάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και ο Guardian μιλάει για τον πρωθυπουργό ως έναν πολιτικό που αν και πάντα συμπαθούσαν οι ξένοι ηγέτες πλέον τους έχει σοκάρει με τις αποφάσεις

Οι «Παπατζήδες»

Ο όρος «παπατζής» καθιερώθηκε στην πολιτική ζωή επειδή ο λαός μας αποκαλούσε με αυτό τον τρόπο τον Γεώργιο Παπανδρέου, που πήγαινε όπου φυσούσε ούριος (γι’ αυτόν) πολιτικός άνεμος. Είναι κλασικό το «Πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν» που εκστόμισε στην απελευθερωμένη Αθήνα, αλλά μερικά χρόνια αργότερα στο ίδιο ακριβώς σημείο, στις 3/3/1950, μιλούσε για «το συρφετό των αλητών του ΚΚΕ». Και καλά μπορεί κάποιος να μη συμφωνεί την Παπαρήγα, αλλά ήταν «αυτοί που τους έλεγαν αλήτες» κατά τον ποιητή, που πάλεψαν το κατακτητή, ενώ ο ίδιος ήταν ασφαλής στη Μέση Ανατολή και ο γιος του Ανδρέας ακόμα πιο ασφαλής σε....
βοηθητική υπηρεσία στον Ειρηνικό.

Από εκεί βγήκε και το γνωστό: «Παπανδρέου, παπατζή, μας επρόδωσες κι εσύ»

Και δεν ήξεραν ακόμα τι άλλες προδοσιές τους περίμεναν από τη δυναστεία.

Δε μπορώ να πάω τόσο πίσω στην ιστορία. Ο Γεώργιος Παπανδρέου τελικά φάνηκε να εξαγνίστηκε με τον ανένδοτο αγώνα του κατά της βασιλείας, ακόμα και με τις δηλώσεις του κατά της δικτατορίας και έγινε ο «Γέρος της Δημοκρατίας». Δεν ξέρω αν αυτό είναι υπερβολή ή όχι, γιατί και άλλοι είχαν παλέψει και με πολύ μεγαλύτερες θυσίες για τη δημοκρατία. Μπορεί και νάταν σλόγκαν των ΜΜΕ για να

Μαρία Δαμανάκη: Να περιφρουρήσουμε ευρωπαϊκά κεκτημένα δεκαετιών


΄Εκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας «να βρουν συντεταγμένη συνταγματική πορεία με συναίνεση, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η εφαρμογή των συμφωνιών του Οκτωβρίου» απηύθυνε η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

«Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Το

Αίτημα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και από τον Οδ. Βουδούρη

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, απευθύνοντας ταυτόχρονα ονομαστική

Γιάννης Μιχελάκης: Μόνη λύση οι εκλογές


«Αυτό το δημοψήφισμα διαλυει κατ' αρχήν την κυβερνητική παράταξη», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές, πως το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ συναινεί στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ο κ. Μιχελάκης απέφυγε να τοποθετηθεί, αναφέροντας ότι θα υπάρξει υπεύθυνη τοποθέτηση σε μερικές ώρες.

«Η ΝΔ ήταν η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ και είναι η παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την πορεία στην ΕΕ», ήταν το σχόλιό του.

«Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι ακέφαλη, ποιος θα διαχειριστεί το ζήτημα της δανειακής σύμβασης;»,

Δημήτρης Κρεμαστινός: Υπάρχει θέμα αξιοπιστίας του Πρωθυπουργού και ανάγκη κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας


Σε πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η προειδοποίηση για μη καταβολή της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, χθες το βράδυ, οδήγησε σε πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τη στιγμή που άνοιξαν.

Πτώση άνω του 2,5% σημειώνει ο δείκτης στο Παρίσι ενώ οι απώλειες σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο

Ακυρώθηκε η συνάντηση Παπούλια-Καρατζαφέρη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην ακύρωση

Γιώργος Καρατζαφέρης: Ζητώ από τον Αντώνη Σαμαρά να πει "ΝΑΙ σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας"


Μια διαφορετική όψη των πολιτικών εξελίξεων


Αυτή την στιγμή όλοι έχουν πέσει πάνω στον πρωθυπουργό της χώρας για να τον κατασπαράξουν. 

Δικαίως ή αδίκως…. Λίγοι όμως μπορούν να σκεφθούν ψύχραιμα την υπηρεσία που προσφέρει στην πατρίδα ο κ. Γ. Παπανδρέου. Με τις παράτολμες και ίσως εξωφρενικές ενέργειες του συσπειρώνει τους πάντες γύρω από την λύση που μας έχει προσφέρει η Ευρώπη, δηλαδή την νέα δανειακή σύμβαση.

Όταν όλοι πια στην Ελλάδα δηλώνουν ότι, φοβούνται διχασμό του ελληνικού λαού, ένα πιθανό όχι στο δημοψήφισμα, ή επιστροφή της χώρας στην δραχμούλα μας με