www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Από 1ης Αυγούστου η παρακράτηση εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων


Από την 1η Αυγούστου αρχίζει η παρακράτηση της μηνιαίας Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, από τις συντάξεις κύριας ασφάλισης των συνταξιούχων του Δημοσίου, του ΝΑΤ και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε στις 18/7/2011, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και με την οποία κοινοποιούνται οι διατάξεις του νόμου για το Μεσοπρόθεσμο και οι διατάξεις του Ασφαλιστικό νόμου, με τις οποίες αναπροσαρμόζονται τα ποσοστά της παρακράτησης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από την 1η Αυγούστου, τα ποσοστά της Ειδικής Εισφοράς αναπροσαρμόζονται και διαμορφώνονται ως εξής:

α) Για συντάξεις από 1.400,01 ευρώ μέχρι 1.700,01 ευρώ, ποσοστό 3%
β) Για συντάξεις από 1700,01 ευρώ μέχρι 2.000,00 ευρώ , ποσοστό 6%
γ) Για συντάξεις από 2.000,01 ευρώ μέχρι 2.300,00 ευρώ, ποσοστό 7%

ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ


Κόπηκε στα δυο η Ελλάδα από τους ιδιοκτήτες ταξί

Κομμένη στα δυο παρέμεινε η Ελλάδα από τις 15.10 και για 3 ώρες καθώς περίπου 250 ιδιοκτήτες ταξί με 120 οχήματα είχαν διακόψει την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών.

Επίσης, αυτή την ώρα 500 ιδιοκτήτες ταξί έχουν συγκεντρωθεί στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών και έχουν σηκώσει τις μπάρες για να περνούν οι διερχόμενοι οδηγοί χωρίς την καταβολή αντιτίμου.

Νωρίς το απόγευμα αποχώρησαν από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου αυτοκινητιστές από τη δυτική Ελλάδα οι οποίοι το μεσημέρι ανά διαστήματα διέκοπταν την κυκλοφορία ή άνοιγαν τις μπάρες των

Αντιδρούν οι οδοντίατροι στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους

Τις πρώτες αντιδράσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους διατύπωσαν την Τετάρτη οι οδοντίατροι, οι οποίοι θα πρέπει, από τις αρχές Οκτωβρίου, μαζί με τους γιατρούς, να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα στον επαγγελματικό τους χώρο.

Όπως ανακοίνωσαν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τα μέσα Σεπτεμβρίου, αν τελικώς «το Υπουργείο Υγείας επιτρέψει σε επιχειρηματικά συμφέροντα να «αλώσουν» το επάγγελμα τους και συνεχίσει να μην τους εντάσσει στον ΕΟΠΠΥ, στον οποίο εντάσσονται οι κλάδοι υγείας των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων». Η Ομοσπονδία των οδοντιάτρων βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απ' όπου έχει δοθεί διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να

Απεστάλη η 8η παρτίδα εκκαθαριστικών



Πιστωτικά είναι τα 185.654 σημειώματα (ποσοστό 34%) από την όγδοη παρτίδα εκκαθαριστικών που ταχυδρομούνται προς τους φορολογούμενους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

Σε σύνολο 540.990 εκκαθαριστικών, τα 127.796 σημειώματα είναι χρεωστικά, αριθμός που αντιστοιχεί σε 23,6%, ενώ μηδενικά είναι

Ανοιχτή διαφωνία Β. Κεγκέρογλου με το Γ. Ραγκούση για τα ταξί


Την αντίθεσή του με την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί που προωθεί η κυβέρνηση εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας ζήτησε από το από υπουργείο Υποδομών να δημοσιοποιήσει αναλυτικά τις θέσεις του για την απελευθέρωση του επαγγέλματος προκειμένου «να τοποθετηθούν όλοι, πολιτικοί και πολίτες».

«Η άναρχη απελευθέρωση που πηγάζει από τη νεοφιλελεύθερη άποψη ότι η αυτορύθμιση της αγοράς λύνει όλα τα προβλήματα δεν μπορεί να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον» υποστηρίζει ο κ. Κεγκέρογλου.

«Σε κάθε περίπτωση, η απελευθέρωση με κανόνες που θα ισχύουν για όλες τις περιφέρειες της χώρας και η αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής εμπειρίας, σχέση

Ψηφιακά και η ΕΡΤ από τον Κορινθιακό


Την ψηφιακή μετάδοση των ψηφιακών της μπουκέτων από το Κέντρο Εκπομπής Καμαρίου Ξυλοκάστρου της Κορινθίας, αρχίζει από το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, η ΕΡΤ.


Πρόκειται για το πρώτο σημείο εκπομπής από το οποίο είχαν εκπέμψει παλαιότερα ψηφιακά οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, και με την εξέλιξη αυτή, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, θα καλύψει και την περιοχή του Κορινθιακού.

Η ψηφιακή μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από το κανάλι 55 (746 MHz) με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΕΡΤ HD και τα πέντε ραδιοφωνικά (ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ σπορ και KOSMOS), καθώς και από το δίαυλο 61 με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΒΟΥΛΗ,

Τηλεφωνική συνομιλία Γ. Παπανδρέου - Μπιλ Κλίντον


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, λίγα λεπτά πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα πάρει μέρος στην αυριανή σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν σύμφωνα με πηγές, για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις. Ο κ. Κλίντον φέρεται να συμμερίσθηκε την άποψη του Πρωθυπουργού ότι πρέπει στην αυριανή Σύνοδο να υπάρξει λύση και εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την απεργία των ταξί


Η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή, ενώ έκκληση για διάλογο αλλά και ψυχραιμία σε όλες τις πλευρές απηύθυναν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του ΣΕΠΕ, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Μαρία Σκραφνάκη και Δημήτρης Παπουτσής κάλεσαν τόσο τον υπουργό Υποδομών όσο και τους εκπροσώπους των ταξιτζήδων να ξεκινήσουν διάλογο, ενώ ταυτόχρονα καυτηρίασαν τις ενέργειες που έχουν αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό.

Ο κ. Παπουτσής επεσήμανε ότι αν επρόκειτο για νομοθετική πρωτοβουλία ήταν δύσκολο να περάσει και η κ. Σκραφνάκη σημείωσε ότι πρέπει οι δυο πλευρές να συζητήσουν τις προϋποθέσεις, προσθέτοντας ότι δεν είναι λάθος να μπουν πληθυσμιακά κριτήρια, όπως έγινε και με την

Εστάλησαν οι επιστολές στους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής-επίδοσης των ατομικών ειδοποιήσεων σε συνολικά 421 οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των οποίων το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Μετά από αυτό, τίθεται σε ισχύ η προθεσμία των πέντε ημερών, προκειμένου οι υπόχρεοι εργοδότες - οφειλέτες να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους ή στον ειδικό διακανονισμό ή να εξοφλήσουν το σύνολο της οφειλής τους.

Όταν εκπνεύσει η προθεσμία, και εφόσον οι οφειλέτες δεν έχουν πράξει αναλόγως, τα αρμόδια όργανα των ταμείων είσπραξης εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και των ταμειακών υπηρεσιών των

Με αγωγές απειλούν οι τράπεζες αν τους επιβληθεί φόρος για το ελληνικό πακέτο


Για την κατάθεση αγωγών προειδοποιούν οι τράπεζες σε περίπτωση που τους επιβληθεί φόρος για να βοηθηθεί η χρηματοδότηση του νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, καθώς, όπως εκτιμούν, θα τιμωρηθούν άδικα πιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν ομόλογά της χώρας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές του τραπεζικού κλάδου, η πρόταση για την επιβολή τραπεζικού φόρου, προκειμένου να συγκεντρωθούν 10 δισ. ευρώ ετησίως για τρία χρόνια, θα στείλει ένα εντελώς λάθος μήνυμα, τιμωρώντας τις τράπεζες ανεξάρτητα από το χαρτοφυλάκιο που έχουν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, οι οποίοι συντονίζονται από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), βρίσκονται σε τροχιά για να παρουσιάσουν μία

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών την Πέμπτη


Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί για αύριο η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα κίνδυνος προβλέπεται για τις περιοχές: Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλληνία, Ζάκυνθο, Λακωνία, Μεσσηνία, Χανιά και Κύθηρα.

Η Γ.Γ πολιτικής προστασίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών.

Να αποφεύγεται, επίσης, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως

Μείωση συντελεστών ΦΠΑ προανήγγειλε ο Π. Οικονόμου


Στον επαναπροσδιορισμό και τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που προγραμματίζει για τη φορολογία το φθινόπωρο, σύμφωνα με σχετική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Όπως ειπε, στο τραπέζι βρίσκεται ήδη η καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ οι οποίοι θα είναι 10% και 20% αντίστοιχα, μειωμένοι δηλαδή κατά 3 μονάδες από τα σημερινά επίπεδα του κανονικού συντελεστή 23% και του χαμηλού 13%.

Επίσης, ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι αλλαγές στο ΦΠΑ δεν θα αφορούν μόνο στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εντάσσονται σ' αυτόν αλλά και στα ακίνητα.

Έτσι, στα σενάρια που εξετάζονται, όπως ανέφερε, είναι η μείωση του ΦΠΑ στο 20% να ισχύσει και για το ΦΠΑ που επιβάλλεται στην αγορά καινούργιων διαμερισμάτων προκαλώντας έτσι σημαντικό

Μέριμνα για ευπαθείς ομάδες δημοσίων υπαλλήλων σε περίπτωση καύσωνα


Εγκύκλιο με την οποία λαμβάνει μέριμνα για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με αυτή, στην περίπτωση που επικρατούν συνθήκες καύσωνα, δηλαδή άνω των 40 βαθμών Κελσίου, οι υπάλληλοι με σοβαρά προβλήματα υγείας θα μπορούν να αποχωρούν από την υπηρεσία τους με προφορική εντολή του προϊσταμένου τους, αν οι υπηρεσίες τους δεν διαθέτουν κλιματισμό ή αυτός δεν λειτουργεί.


Η εγκύκλιος αφορά άτομα με χρόνια καρδιολογικά και αναπνευστικά νοσήματα, καρκινοπαθείς που κάνουν θεραπεία, άτομα με σοβαρά νευρολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη που κάνουν χρήση

Αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές της Αθήνας από 23/7


Σε τροποποιήσεις στο δίκτυο λεωφορείων της Αθήνας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συνδυασμένων μεταφορών, προχωρά ο ΟΑΣΑ από το Σάββατο 23 Ιουλίου (δείτε τις φωτογραφίες).

Στο νέο σχεδιασμό του δικτύου ελήφθησαν υπόψη η σύνδεση με το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς, καθώς και οι μεταβολές του πληθυσμού σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Αναλυτικά, ο νέος σχεδιασμός γίνεται μεταξύ άλλων με βάση –μεταξύ άλλων:

- Τις επεκτάσεις δικτύων των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ προαστιακός)

- Την αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών ώστε να προσαρμοστούν στις επεκτάσεις των

΄Ακαρπη η συνάντηση Γ. Ραγκούση - ιδιοκτητών ταξί


Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ιδιοκτητών ταξί, αφού η συνάντηση εκπροσώπων τους με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Ραγκούση έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Οι αυτοκινητιστές ζήτησαν να προσδιοριστεί ο αριθμός των αδειών ταξί που θα εκδίδονται βάσει αλγορίθμου, όπως προέβλεπε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καταρτίστηκε επί Δ. Ρέππα, ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό από τον υπουργό.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο πλαίσιο προέβλεπε τον προσδιορισμό του αριθμού των αδειών που θα πρέπει να υπάρχουν με βάση έναν μαθηματικό αλγόριθμο, ο οποίος θα υπολογίζει τον αριθμό των

Emporiki Leasing: Νέος γενικός διευθυντής


Ο Laurent Garaffini διορίστηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Emporiki Leasing.

Υπήρξε Γενικός Διευθυντής της Crédit Agricole Leasing Ισπανίας από το Σεπτέμβριο του 2007, ενώ εργάστηκε στο παρελθόν σε διάφορες θέσεις σε διεθνές επίπεδο (ως ειδικός χρηματοδότησης εμπορίου - export finance) στην LCL πριν αρχίσει να συνεργάζεται με την CAL&F ως υπεύθυνος στις χρηματοδοτικές μισθώσεις ακινήτων και έπειτα

Εναντίον της απαγόρευσης της μπούρκας επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης


Οι κυρώσεις που επιβάλλονται στις γυναίκες που φορούν μπούρκα και νικάμπ σε δημόσιους χώρους στην Ευρώπη υποσκάπτουν την ανεκτικότητα και ενισχύουν την ισλαμοφοβία, υποστηρίζει ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμαρμπεργκ.

Την ανησυχία του ότι οι κυρώσεις που άρχισαν ήδη να επιβάλλονται σε γυναίκες που φορούν μπούρκα ή νικάμπ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα προκαλέσουν ενίσχυση των προκαταλήψεων κατά των μουσουλμάνων και της ισλαμοφοβίας, εξέφρασε, σήμερα, με δημόσια παρέμβαση του, ο Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΣτΕ Τόμας Χάμαρμπεργκ.

Όπως αναφέρει ο επίτροπος, στο Βέλγιο τίθεται σε ισχύ, από το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011, νόμος με τον οποίο προβλέπεται επιβολή προστίμου και φυλάκιση μέχρι και επτά ημερών, στις γυναίκες που θα

Στον πρόεδρο της ΝΔ το πόρισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος


Στον Αντώνη Σαμαρά παραδίδει το μεσημέρι το τελικό πόρισμα με τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος η αρμόδια επιτροπή της ΝΔ που συνεδριάζει αυτήν την ώρα στα γραφεία του κόμματος.

Θα ακολουθήσουν σχετικές δηλώσεις για το θέμα, τόσο από τον πρόεδρο της ΝΔ, όσο και από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Δ.

ΑΔΕΔΥ: Νέα επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων


Για νέα επίθεση σε βάρος του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων του Δημοσίου κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ σημειώνοντας ότι ο «κατήφορος της κυβερνητικής πολιτικής, οι χαριστικές ρυθμίσεις για τους έχοντες δεν έχουν τελειωμό».

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, το 2010 το εισόδημα των εργαζομένων στο Δημόσιο μειώθηκε κατά 25% λόγω του μνημονίου. Πριν από λίγες μέρες, προσθέτει, μέσα από το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο προωθήθηκε και νέα μείωση, τουλάχιστον κατά 10%.

Σύμφωνα με το σωματείο, «πριν ακόμη δημοσιευτεί ο εφαρμοστικός νόμος με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε εσπευσμένα την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή και συζητείται στην αρμόδια επιτροπή, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις, αλλά και τα μέτρα της Κυβέρνησης για νέα μείωση

Η «μηχανή» Facebook φτάνει στα όριά της


Το τελευταίο εξάμηνο, οι χρήστες του Facebook αυξήθηκαν κατά 150 εκατομμύρια, αγγίζοντας συνολικά τα 750 εκατομμύρια. Φαίνεται, ωστόσο, πως η εποχή της αλματώδους επέκτασης του δημοφιλούς δικτύου φτάνει στο τέλος της. Η επιβράδυνση της ανάπτυξής του είναι γεγονός.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για να διπλασιαστούν οι χρήστες από τα 100 εκατ. στα 200 εκατ. χρειάστηκαν οκτώ μήνες, ενώ για τον τελευταίο διπλασιασμό των χρηστών χρειάστηκε ενάμισι χρόνος.

Συνήθως, οι εταιρείες νέων τεχνολογιών ακολουθούν τη φημισμένη καμπύλη S. Λίγοι είναι οι καταναλωτές που δοκιμάζουν τις νέες τεχνολογίες αμέσως, ενώ λίγοι είναι και αυτοί που μένουν τελευταίοι. Οι περισσότεροι τις δοκιμάζουν κάπου στη μέση. Εάν το Facebook συνεχίσει έτσι -κατά πως φαίνεται- η ανάπτυξή του θα σταματήσει στο ένα δισεκατομμύριο τακτικούς χρήστες.

Βέβαια, μπορεί οι όροι του παιχνιδιού να ανατραπούν και τα ανταγωνιστικά κοινωνικά δίκτυα αποκτήσουν το προβάδισμα στις τάσεις αποσπώντας μερίδιο αγοράς από το Facebook. Ή, στην

΄Εκκληση ΕΣΕΕ σε ιδιοκτήτες ταξί και ναυτικούς


Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων απευθύνει η ΕΣΕΕ στους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά και τους ναυτεργάτες –που προσανατολίζονται σε απεργίες, σημειώνοντας πως τα αιτήματά τους είναι δίκαια και πως τα στηρίζει –υπό την προϋπόθεση μη συνέχισης και αποφυγής νέων απεργίων.


Συγκεκριμένα, ως προς το άνοιγμα στον κλάδο των ταξί κάνει λόγο για «υπεράριθμο» επάγγελμα, ενώ σχετικά με τους ναυτεργάτες χαρακτηρίζει «άδικη» τη μείωση των συντάξεών τους.

«Δυστυχώς», παρατηρεί η Συνομοσπονδία, «βρισκόμαστε σε μια περίοδο σύγχυσης, που κανείς στην ελληνική κυβέρνηση, δεν συγκινείται με τις αγωνίες μας και δεν ακούει τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας παρά μόνο τις

Σκάφος με 100 λαθρομετανάστες στα ανοιχτά του Αστακού


Σκάφος τύπου καταμαράν με 100 περίπου λαθρομετανάστες, εντοπίστηκε το πρωί από δυνάμεις του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή Πετινάρι στον Αστακό.

Οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στο λιμάνι για καταμέτρηση και αυτή τη στιγμή κρατούνται στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής που παραχώρησε ο δήμος.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Αστακού, μεταξύ των λαθρομεταναστών δεν αποκλείεται να είναι και

Οίκος Moody’s: η ιστορική αξιoλόγηση των αξιολογητών


γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Ποιος ήταν ο John Moody; Τι σημαίνει το όνομά του; H ιστορία του οίκου Moody’s.

Η λέξη Moody’s έχει μπει, πλέον στην καθημερινότητα μας. Στο ελληνικό λεξιλόγιο πριν ή μετά τη λ. Moody’s υπάρχει η λέξη υποβάθμιση. Το όνομα είναι βαρύγδουπο και προβάλλεται ως “έγκυρο” από τα ελληνικά και ξένα Μ.Μ.Ε. Οι εκθέσεις το οίκου Moody’s  ανεβοκατεβάζουν   κυβερνήσεις και υποθηκεύουν το σήμερα και το αύριο του πλανήτη, αφού καθορίζουν το αν θα δανειστεί, και με ποιους όρους, μια χώρα. Υποθηκεύει το μέλλον του πλανήτη, γιατί ως γνωστόν,  τα δανεικά αυτά θα τα πληρώσουν και οι μελλοντικές γενιές.

Τα πρώτα βήματα του John Moody/ Τζον Μούντι

 Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η επωνυμία Moody’s προέρχεται από το επώνυμο ενός, μάλλον, αποτυχημένου δημοσιογράφου / οικονομικού αναλυτή, που έδρασε στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου

Siemens: Θα καταθέσει αγωγή κατά της Ελλάδας

Την πρόθεσή της να καταθέσει αγωγή κατά της Ελλάδας, γνωστοποίησε στον έλληνα αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Χάρη Παμπούκη και στον υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη, η γερμανική εταιρεία Siemens.

Με την αγωγή θα ζητά από το Πρωτοδικείο του Μονάχου να αναγνωρίσει ότι δεν υπάρχει υποχρέωση αποζημίωσης έναντι του ελληνικού δημοσίου.

Ο κ. Παμπούκης δήλωσε ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και επανέλαβε την

Ανυποχώρητοι οι ιδιοκτήτες ταξί


Σε πλήρη ρήξη με την κυβέρνηση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του πλήρους ανοίγματος τους επαγγέλματός τους συνεχίζονται και σήμερα, με τους απεργούς της Αθήνας να προγραμματίζουν για τις 10 το πρωί πορεία προς το υπουργείο Υποδομών, με απώτερο στόχο να συναντηθούν με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

«Ο κ. Ραγκούσης έχει ξεπεράσει όλα τα όρια αντοχής», ανέφερε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας,

«΄Οχι» και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο ν/σχ για ΑΕΙ-ΤΕΙ


Απορρίπτει το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το Πανεπιστήμιο Αθηνών και απειλεί με μη εφαρμογή του –αν αυτό ψηφιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεδρίαση της Συγκλήτου, ακούστηκαν φωνές ακόμη και αν ψηφιστεί ο νόμος, να μην εφαρμοστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση ζητείται και η συνδρομή των φοιτητών, κάτι που ήδη έχουν κάνει και άλλα πανεπιστήμια που έχουν ζητήσει την επαγρύπνηση της ακαδημαϊκής κοινότητας, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Χαρακτηριστικό είνα ότι το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης έχει ήδη αποφασίσει να παραμείνει ανοιχτό ολόκληρο τον Ιούλιο, πραγματοποιώντας συγχρόνως ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις απόψεις των

Ο καιρός στις 20.07.2011


Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανόν της Μακεδονίας από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 20 έως 35 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 21 έως 38 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 22 έως 40 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 23 έως 35 βαθμούς, αλλά η μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς αλλά τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ δυτικοί – βορειοδυτικοί μέτριοι έως