Στο άκουσμα της ιατρικής διάγνωσης, ο συνειρμός είναι πάντα αρνητικός. Χοληστερίνη θα πει καρδιοπάθειες, αλλά και στέρηση από γεύσεις λαχταριστές. Βούτυρα και σάλτσες, κρέατα και τυριά, απαγορεύονται δια ροπάλου, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη ριζικών αλλαγών στο καθημερινό διαιτολόγιο. Ειδικοί κάνουν βασικές υποδείξεις, για να βγείτε νικητές από τη μάχη κατά της χοληστερίνης.
Περιορίστε στο ελάχιστο τις ζωϊκές τροφές
. Το ιδανικό θα ήταν να καταναλώνετε μέχρι 120 - 150 γρ. λευκό κρέας γαλοπούλας ή κοτόπουλου, ή μέχρι και 300 γρ. φτωχά σε υδράργυρο ψάρια, όπως η γλώσσα, ο γαύρος, η σαρδέλα _ όλα σε εβδομαδιαία βάση. Καταναλώνετε με φειδώ άπαχα γαλακτοκομικά, τυριά ή γιαούρτια.
Αφαιρέστε επεξεργασμένα δημητριακά, ζάχαρη αλλά και γλυκαντικές τροφές από τη διατροφή σας. Προτιμήστε ζυμαρικά ολικής άλεσης από πλήρες σιτάρι, και ξεχάστε το άσπρο αλεύρι (και το ψωμί του), το άσπρο γυαλισμένο ρύζι, τα κορν φλέικς, τη ζάχαρη, τα γλυκά, ακόμη και το μέλι. Επιτρέπονται ασφαλώς το σκούρο ρύζι, η βρώμη, το κριθάρι.
Τη χοληστερίνη δεν την ανεβάζουν μόνον οι ζωϊκές τροφές αλλά και οι ραφιναρισμένες, όπως είναι