www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ανησυχία για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων εκφράζει το ΕΜΠ


Ανησυχία για τη διασφάλιση της λειτουργίας των ελληνικών Πανεπιστημίων και ιδιαίτερα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου εκφράζει πρυτανεία του Ιδρύματος.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρεται στα «εκρηκτικά» προβλήματα του ιδρύματος και συγκεκριμένα αναφέρεται στις «δραστικές περικοπές χρηματοδότησης, την αναστολή της λειτουργίας ερευνητικών προγραμμάτων και υποτροφιών, την αναστολή των εξελίξεων μελών ΔΕΠ, τη δραματική μείωση της αναπλήρωσης των συνταξιοδοτούμενων, την αναστολή των διορισμών κάθε κατηγορίας προσωπικού και ιδιαίτερα την

Στο ΣτΕ οι προσφυγές Κερατέας και Γραμματικού


Οι αιτήσεις των δήμων Κερατέας Λαυρεωτικής και της Κοινότητας Γραμματικού που ζητούν να μην κατασκευαστούν Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) στις θέσεις Βραγόνι και Μαύρο Βουνό αντίστοιχα, συζητήθηκαν στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας
Κάτοικοι των δύο περιοχών συγκεντρώθηκαν την ίδια ώρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου είχαν αναρτήσει και τρία πανό με συνθήματα κατά της κατασκευής ΟΕΔΑ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία η εισηγήτρια των υποθέσεων κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στο ιστορικό των υποθέσεων.

Ως προς την περιοχή της Κερατέας ανέφερε ότι σε έκταση 540 στρεμμάτων προβλέπεται να κατασκευαστεί: α) Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), δυναμικότητας 72.500 τόνων

Θ. Πελεγρίνης: Πανεπιστήμιο ανοικτό στην κοινωνία


O πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης, σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ανέλυσε τα σχέδια και τους στόχους του για το Πανεπιστήμιο.

«θέλουμε ένα πανεπιστήμιο που θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και θα παρεμβαίνει στα προβλήματά της και δεν θα περιορίζεται μόνο στον εκπαιδευτικό και κοινωνικό του ρόλο, θα είναι στο μέλλον το πανεπιστήμιο Αθηνών».

Ο πρύτανης πρόσθεσε ότι «μέσα στη

Τέλος στα περί καταβολής αναδρομικών σε πρώην βουλευτές


Τέλος στη συζήτηση περί καταβολής αναδρομικών που διεκδικούν 800 συνταξιούχοι βουλευτές έβαλε το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το θέμα.

Όπως τονίζει η ηγεσία του υπουργείου, «το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία».

Για το λόγο αυτό ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Είχε προηγηθεί ομόθυμη καταδίκη από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα του αιτήματος των πρώην βουλευτών που έφερε στην επιφάνεια η αντιπρόεδρος του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Φλωρεντία Καλδή.

Την κατηγορηματική αντίθεση της κυβέρνησης στη διεκδίκηση αναδρομικών από πρώην βουλευτές εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Επικαλέστηκε μάλιστα δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου το 2006, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να επιδιώκεται η διεκδίκηση αναδρομικών σε περίοδο μάλιστα που οι κοινωνικές ομάδες πλήττονται.

Και ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος σημείωσε πως «όλοι θα πρέπει να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών που περνά ο τόπος και των επώδυνων θυσιών που

Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΕΘΑ με τον Αμερικανό πρέσβη για το Απάτσι


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος για το συμβάν με το ελικόπτερο Απάτσι.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης νυκτερινής πτήσης τη Δευτέρα το ελικόπτερο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση κοντά στα Μέγαρα λόγω μηχανικής βλάβης.

Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά θα ασκήσει όλα τα συμβατικά της δικαιώματα, αν και το μείζον ζήτημα, πρόσθεσε, «είναι να διαθέτει ο ελληνικός στρατός ένα σύγχρονο και

Εισαγωγές καυσίμων λόγω απεργιών εξετάζουν τα ΕΛΠΕ


Εισαγωγές καυσίμων εν όψει νέων απεργιών των εργαζομένων αυτό το μήνα εξετάζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια , σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή του Reuters.

Συγκεκριμένα, τα ΕΛΠΕ προσβλέπουν σε αγορά 60.000 τόνων περίπου διυλισμένων προϊόντων μέσω δημοπρασίας, που θα παραδοθούν στα μέσα Μαΐου, καθώς το σωματείο εργαζομένων έχει προαναγγείλει απεργία από τις 6 Μαΐου, η οποία προβλέπεται να είναι

Η ΟΙΕΛΕ προτείνει το δικό της Νέο Λύκειο

Αρνητικοί εμφανίζονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί της χώρας στις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο, επικαλούμενοι και τα συμπεράσματα πανελλαδικής έρευνας, του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, η οποία διενεργήθηκε στο προσωπικό των ιδιωτικών σχολείων.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη, από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) σε συνέντευξη Τύπου, όπου οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί κατέθεσαν τη δική τους πρόταση για την αναμόρφωση του λυκείου και της σχέσης του με την επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα ζήτησαν απεξάρτηση του γενικού λυκείου από τις εισαγωγικές εξετάσεις, κατάργηση των γνωστικών πεδίων (κύκλος σπουδών) και των δεσμών, με τόνωση του μορφωτικού χαρακτήρα του σχολείου.

Η πρόταση της ΟΙΕΛΕ προβλέπει την ύπαρξη υποχρεωτικών μαθημάτων, ο αριθμός των οποίων θα μειώνεται από την Α΄ προς την Γ΄ Λυκείου και μαθημάτων επιλογής τα οποία αντιστρόφως θα αυξανόνται, με πολλαπλές δυνατότητες επιλογών.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στις ουσιαστικές ανάγκες των εφήβων μαθητών, αντίθετα «τους εμπλέκει στην μαθησιακή διδασκαλία με τρόπο ψυχαναγκαστικό, νοσηρά

Θα απογραφούν για πρώτη φορά μετανάστες, αυθαίρετα, ΙΧ

Τις λεπτομέρειες της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού - Κατοικιών από τις 10 ως τις 24 Μαΐου 2011 ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη.

Οπως επεσήμανε ο ίδιος, «τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής». Παράλληλα, τόνισε ότι η απογραφή αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα αποτελέσματα της απογραφής πρέπει να δημοσιοποιηθούν ως τις 31 Μαρτίου του 2014, ωστόσο τα βασικά στοιχεία του πληθυσμού ανά κοινότητα και ανά φύλλο θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2011.

Οι πληροφορίες των ατόμων και των νοικοκυριών είναι απολύτως εμπιστευτικές, προστατεύονται από απόρρητο, θα ενταχθούν στο σύστημα ανώνυμα και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο σκοπό.

Για την απογραφή θα εργαστούν συνολικά 68.000 άνθρωποι. Κάθε απογραφέας θα αναλάβει 150

«Πρόκληση» η διεκδίκηση αναδρομικών από πρώην βουλευτές


Καταδίκασαν ομόφωνα σήμερα κυβέρνηση και αντιπολίτευση τη διεκδίκηση από 800 συνταξιούχους βουλευτές αναδρομικών ύψους εκατομμυρίων ευρώ, κάνοντας λόγο για πρόκληση και απαξίωση του πολιτικού συστήματος και ζητώντας τους να παραιτηθούν των αξιώσεών τους.

Από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης έκανε λόγο για ένα ζήτημα που «απασχολεί και προκαλεί την κοινωνία» και ζήτησε από τους πρώην βουλευτές να κάνουν πίσω. Όπως χαρακτηριστικά είπε «διεκδικούν να πάρουν πρόσθετες απολαβές τη στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται και το πολιτικό σύστημα κρίνεται και επικρίνεται».

Ο κ. Σαχινίδης είπε ακόμη ότι η στάση τους συμβάλλει «σε περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών που το υπηρετούν».

Εκ μέρους της ΝΔ, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης χαρακτήρισε «προκλητικό» το αίτημα πρώην βουλευτών. «Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο που περικόπτονται τα εισοδήματα

ΕΕ: Αναθεώρηση της Σένγκεν πρότεινε η Κομισιόν


Τη δυνατότητα αποκατάστασης των ελέγχων στα εθνικά σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν σε περίπτωση μεγάλου κύματος μετανάστευσης πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της αναθεώρησης της συνθήκης που έχει ζητήσει το Παρίσι, εν μέσω ανησυχιών για την άφιξη στη Γαλλία Τυνήσιων μεταναστών που περνούν από την Ιταλία.

Η προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα εθνικά σύνορα θα μπορεί να επιτραπεί σε περίπτωση «αδυναμίας» ενός κράτους, τα σύνορα του οποίου αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ανακοίνωσε η επίτροπος αρμόδια για θέματα μετανάστευσης Σεσίλια Μάλστρομ.

Οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα μπορούν να αποκαθίστανται, όταν ένα τμήμα των εξωτερικών

Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ 12.00-16.00 την Πέμπτη


Σε νέα τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομος, αντιδρώντας στις επερχόμενες μετατάξεις προσωπικού, στο πλαίσιο του νόμου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Οπως ανακοινώθηκε, τα τελευταία δρομολόγια πριν από τη στάση θα αναχωρήσουν στις 11:40 από Πειραιά προς Μοναστηράκι, στις 11:45 από Αττική για Κηφισιά, στις 11:58 από Μοναστηράκι για

Δήλωση παύσης πληρωμών από Ατλάντικ


Εκδικάστηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση του διαμεσολαβητή της Ατλάντικ κου Αθανάσιου Λιάγκου σχετικά με το πέρας της διαδικασίας συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί περίπου εντός 60 ημερών.

Επιπλέον, η Ατλάντικ κατέθεσε σήμερα δήλωση παύσης πληρωμών, η οποία θα εκδικαστεί την 8 Ιουνίου

Περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού κλίματος


Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα υποχώρησε για δεύτερο κατά σειρά μήνα τον Απρίλιο και διαμορφώνεται στις 74,2 μονάδες, από 78,4 μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας του ΙΟΒΕ.

Η νέα πτώση εκπορεύεται από την επιδείνωση του κλίματος κυρίως σε Βιομηχανία και Λιανικό Εμπόριο, ενώ και στην πλευρά της ζήτησης σημειώνεται πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ουσιαστικά βρίσκεται στα περυσινά επίπεδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένα χρόνο μετά την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, οι προσδοκίες επιχειρήσεων και καταναλωτών δεν έχουν βελτιωθεί. Δεν έχουν διαμορφωθεί δηλαδή συνθήκες σταθεροποίησης της οικονομίας, καθώς η αβεβαιότητα για πλήθος παραμέτρων της οικονομικής πολιτικής εμμένει.

Διστακτικότητα και αδράνεια χαρακτηρίζει το οικονομικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα αφενός οι επιχειρηματικές προσδοκίες να είναι φτωχές, αφετέρου οι περισσότεροι καταναλωτές να δυσπιστούν

Μεθόρμηση του υποβρυχίου Παπανικολής στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου θα παραμείνει για χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός, θα μεθορμήσει στις 16 Μαΐου το υποβρύχιο Παπανικολής, προκειμένου να αποκαταστήσει εκκρεμότητες εγγυήσεως οι οποίες δεν επηρεάζουν

Προβλήματα στη Μεσογείων από κινητοποίηση γιατρών

Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία ση λωρίδα ανόδου της λεωφόρου Μεσογείων λόγω συγκέντρωσης που πραγματοποιούν από τις 11:00 το πρωί οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων «Σωτηρία», «Γενικό Κρατικό» καθώς και του ΕΚΑΒ.

Ζητούν οφειλόμενα νυχτερινά και υπερωρίες από τον Δεκέμβριο του

«Κλειδί» για την ευτυχία η λήθη του άσχημου παρελθόντος


Όσοι τείνουν να θυμούνται και να νοσταλγούν τις παλιές καλές στιγμές και την ίδια στιγμή ξεχνούν το άσχημο παρελθόν, έχουν από τη φύση τους μεγαλύτερη ικανότητα να νιώθουν ικανοποίηση και ευτυχία στη ζωή τους.

Οι ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Ράιαν Χάουελ μελέτησαν τις περιπτώσεις 750 εθελοντών, συσχετίζοντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας καθενός με το επίπεδο ευτυχίας του.

Η έρευνα έδειξε ότι οι εξωστρεφείς άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν καλύτερα από όλους να ξεχάσουν το άσχημο παρελθόν και θυμούνται συνήθως τις καλές στιγμές, συνεπώς έχουν μια εσωτερική προδιάθεση να αντλούν ικανοποίηση από τη ζωή τους. Το αντίθετο συμβαίνει με τους

Δεν θα εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ γιατροί οι οποίοι απολύθηκαν από το Ίδρυμα και είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ


Δεν θα μπορούν να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ ή τον ΟΠΑΔ, οι οποίοι υπηρετούσαν παλαιότερα στο ΙΚΑ και είχαν απομακρυνθεί από αυτό με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε «εξαιρετικά επείγον» έγγραφο, το οποίο απευθύνει προς τις νομαρχιακές τοπικές μονάδες και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Όπως είναι γνωστό, από τις 7 Φεβρουαρίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα οποιοδήποτε γιατρό, από το σύνολο των 20.000 περίπου ιατρών, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ.


Παρατηρήθηκε όμως το φαινόμενο, γιατροί των οποίων η σύμβαση είχε καταγγελθεί από το ΙΚΑ να συμβάλλονται με τον ΟΠΑΔ ή τον ΟΑΕΕ και να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ διατηρώντας την πελατεία τους, παρά την απομάκρυνσή τους.


Σύμφωνα, λοιπόν, με το έγγραφο του διοικητή του ΙΚΑ, δεν θα μπορούν να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ ως γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ:

α) μόνιμοι γιατροί του ΙΚΑ οι οποίοι τελούν σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας λόγω της επιβολής σε αυτούς ποινής οριστικής παύσης, ή λόγω στέρησης της προσωπικής τους ελευθερίας ύστερα από ένταλμα προσωρινής κράτησης ή δικαστική απόφαση έστω και αν απολύθηκαν με εγγύηση. Γιατροί στους οποίους έχει επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της δυνητικής αργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του

ΑΠΘ: Διεθνές συνέδριο εφαρμοσμένων νευροεπιστημών


Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένων Νευροεπιστημών διοργανώνεται από το Εργαστήριο Πληροφορικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Σύλλογο Εφαρμοσμένων Νευροεπιστημών (SAN) και θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, στο ξενοδοχείο «Porto Palace», στη Θεσσαλονίκη.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη 5 Μαΐου και ώρα 10:00, στο Ξενοδοχείο «Porto Palace» της Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ψυχολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών, της Ελληνικής Εταιρείας Νευροφυσιολογίας, καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.

Στόχος του Συνεδρίου είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η προώθηση των νευροεπιστημονικών γνώσεων και των καινοτόμων εφαρμογών τους και η βελτιστοποίηση της αυτορρύθμισης λειτουργίας του εγκεφάλου. Το Συνέδριο προωθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, η οποία συμπεριλαμβάνει νευρολογικά, εμπειρικά και συμπεριφορικά επίπεδα ανάλυσης. Προωθώντας τη νευροεπιστήμη ως σύνολο, οι καινοτόμες εφαρμογές περιλαμβάνουν: σύγχρονες νευροαπεικονιστικές τεχνικές

Νέα απεργία στα ΕΛ.ΠΕ

Nέα δεκαήμερη απεργία προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ με αφορμή τη μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Κατά την απεργία τα διυλιστήρια του ομίλου θα σταματήσουν να λειτουργούν ενώ η διάθεση των καυσίμων θα γίνεται μόνο από τους αποθηκευτικούς χώρους των θυγατρικών εταιρειών.

Η διοίκηση προσέφυγε στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία ενώ το Σωματείο καλεί τα μέλη σε συγκέντρωση στα δικαστήρια

Υπεύθυνο το αλκοόλ για καρκίνο στο στήθος

Το αλκοόλ ευθύνεται για το 20% των καρκίνων του στήθους, σύμφωνα με το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το 5% όλων των ειδών καρκίνου οφείλεται στο αλκοόλ, ενώ στην περίπτωση των καρκίνων του στήθους το ποσοστό που έχει ως αιτία το ποτό ανέρχεται σε 20%!

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, καθηγητής Ίαν Όλιβερ, τόνισε ότι είναι χρήσιμο να γνωρίζουν οι γυναίκες που βρίσκονται στην επικίνδυνη Ζώνη όλες τις πληροφορίες, ώστε να λαμβάνουν τα μέτρα τους προκειμένου να ελαχιστοποιούν τις

Κατάληψη στα γραφεία του ΗΣΑΠ

Υπό κατάληψη από εργαζόμενους τα γραφεία του ΗΣΑΠ.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο πραγματοποίησαν την Τρίτη τετράωρη στάση εργασίας, ενώ την Τετάρτη έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του ΗΣΑΠ.

Αντιδρούν στις μετατάξεις προσωπικού

Ρίξτε τη χοληστερίνη

Στο άκουσμα της ιατρικής διάγνωσης, ο συνειρμός είναι πάντα αρνητικός. Χοληστερίνη θα πει καρδιοπάθειες, αλλά και στέρηση από γεύσεις λαχταριστές. Βούτυρα και σάλτσες, κρέατα και τυριά, απαγορεύονται δια ροπάλου, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη ριζικών αλλαγών στο καθημερινό διαιτολόγιο. Ειδικοί κάνουν βασικές υποδείξεις, για να βγείτε νικητές από τη μάχη κατά της χοληστερίνης.

Περιορίστε στο ελάχιστο τις ζωϊκές τροφές. Το ιδανικό θα ήταν να καταναλώνετε μέχρι 120 - 150 γρ. λευκό κρέας γαλοπούλας ή κοτόπουλου, ή μέχρι και 300 γρ. φτωχά σε υδράργυρο ψάρια, όπως η γλώσσα, ο γαύρος, η σαρδέλα _ όλα σε εβδομαδιαία βάση. Καταναλώνετε με φειδώ άπαχα γαλακτοκομικά, τυριά ή γιαούρτια.

Αφαιρέστε επεξεργασμένα δημητριακά, ζάχαρη αλλά και γλυκαντικές τροφές από τη διατροφή σας. Προτιμήστε ζυμαρικά ολικής άλεσης από πλήρες σιτάρι, και ξεχάστε το άσπρο αλεύρι (και το ψωμί του), το άσπρο γυαλισμένο ρύζι, τα κορν φλέικς, τη ζάχαρη, τα γλυκά, ακόμη και το μέλι. Επιτρέπονται ασφαλώς το σκούρο ρύζι, η βρώμη, το κριθάρι.
Τη χοληστερίνη δεν την ανεβάζουν μόνον οι ζωϊκές τροφές αλλά και οι ραφιναρισμένες, όπως είναι

Καταργούνται οι φόροι υπέρ τρίτων στα εισιτήρια της ακτοπλοϊας


Ανοίγει ο δρόμος για την έως και κατά 12% μείωση στις τιμές των εισιτηρίων στην ακτοπλοϊα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσαν σήμερα ο αρμόδιος υπουργός και εκπρόσωποι των εταιρειών.

Μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων που επιβάλλονται σήμερα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια . "Τα εισιτήρια θα είναι φθηνότερα στο ποσοστό που θα μειωθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων που υπάρχουν σήμερα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια" σημείωσε.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών δηλώνουν μεν πως θα "μεταφέρουν" στην τελική τιμή του εισιτηρίου τη μείωση που θα προέλθει από την κατάργηση των επιβαρύνσεων υπέρ τρίτων προκειμένου να επωφεληθούν οι επιβάτες, αλλά κάνουν και μία υποσημείωση

Μπαράζ προσφυγών από πρώην βουλευτές για αναδρομικά στη σύνταξή τους

Πάνω από 800 συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους «πατώντας» πάνω σε μια δικαστική απόφαση που δικαίωνε αναδρομικά υπέρ των δικαστών την περίοδο του 2003-2007.


Το θέμα έφτασε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, από την αντιπροέδρο του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντία Καλδή, η οποία διευκρίνησε ότι: "Τα αναδρομικά αυτά, που εκτιμάται ότι αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για καθένα από τους πρώην βουλευτές, διεκδικούν τρεις κατηγορίες συνταξιούχων βουλευτών:

• Η πρώτη είναι μια μερίδα πρώην βουλευτών που ζητούν με προσφυγές να ισχύσει η ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές για την περίοδο 2003-2007.

• Η δεύτερη κατηγορία βουλευτών είναι αυτή που δεν εντάχθηκε τότε στη ρύθμιση για τα αναδρομικά και ζήτησαν με μεταγενέστερες προσφυγές στη δικαιοσύνη όλες τις προσαυξήσεις που δεν πήραν

Ο καιρός στις 04.05.2011


΄Αστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και καλό καιρό στα νησιά του Αιγαίου περιμένουμε την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 11 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 25 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 14 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες θα πνέουν ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι – νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και στα βόρεια του νομού τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24