www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Άμεση μείωση μισθών λόγω ενιαίου μισθολογίου

Με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας και η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου λόγω της έκτακτης συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.



Πάντως, με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέθεσε μια σειρά αλλαγών του νομοσχεδίου από τις οποίες οι πιο σημαντικές είναι οι εξής:


-Ορίζεται το μέγιστο άμεσο ύψος μείωσης των αποδοχών ενός υπαλλήλου λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο 25%. Να σημειωθεί ότι στην τριετία, δηλαδή στη λήξη του μεσοπρόθεσμου οι περικοπές των μισθών δεν πρέπει να ξεπερνούν συνολικά το 30%.


- Προστίθεται η διάταξη βάση της οποίας ιδρύεται ειδικός λογαριασμός κοινωνικής εξισορρόπησης όπου θα αποταμιεύονται τα αποτελέσματα της πάταξης της φοροδιαφυγής και στη συνέχεια να

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Ανέστειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τη 48ωρη απεργία που είχαν προγραμματίσει για την Τετάρτη και την Πέμπτη, συμμετέχοντας στην απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν 12ωρη στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα της

Αναβάλλονται οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης

Αναβάλλονται οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης υποψηφίων οδηγών λόγω... απεργίας. Όπως ανακοίνωσε η γενική διεύθυνση μεταφορών και επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών δικύκλων και αυτοκινήτων, καθώς και οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών επιβατικών δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.), όπως ταξί, για την περιοχή ευθύνης της, καθώς οι υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Οι υποψήφιοι που επρόκειτο να εξεταστούν τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, μπορούν να προγραμματιστούν τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα και με τις

Στο 25% η μείωση των αποδοχών του νέου μισθολογίου

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Ολομέλεια για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, την εφεδρεία και τις εργασιακές σχέσεις, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου. Όπως δήλωσε, με αλλαγή που έγινε στο πολυνομοσχέδιο, το ποσοστό μέγιστης μείωσης αποδοχών το 2012 από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου πάει από το 30% στο 25%.

Το ποσοστό αυτό είναι τελικά υψηλότερο, από το 20% που είχε αρχικά αποφασιστεί , όπως είχε μεταδώσει το πρωί το 24h.gr και κλείδωσε την τελευταία στιγμή , σ΄αυτά τα επίπεδα, για να μην υπάρξουν μεγαλύτερες απώλειες στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος αναστέλλεται η δυνατότητα του υπουργού Εργασίας, με διοικητική πράξη να επεκτείνει την ισχύ της κλαδικής σύμβασης και σε αυτούς, που δεν έχουν υπογράψει.

Στο νομοσχέδιο θα ενσωματωθεί, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός, με προσθήκη, ειδικός λογαριασμός, όπου θα εντάσσονται τα χρήματα από τη φοροδιαφυγή, προκειμένου «να ξέρει ο

Αυτασφάλιση στο ΙΚΑ

Οι όροι και οι προϋποθέσεις που μπορεί να κάνει αυτασφάλιση στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ απολυμένος ηλικίας 55-64 ετών περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης. Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ των οποίων καταγγέλλεται από 15/7/2010 έως και 31/12/2012 η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις, εφόσον:

α. έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 4.500 ημέρες ασφάλισης ή δεκαπέντε έτη ασφάλισης σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης.

β. Έχουν συμπληρώσει ημερολογιακά κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης το 55ο έτος της ηλικίας και δεν έχουν υπερβεί το 64ο έτος της ηλικίας κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία.

γ. Παραμένουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

δ. Υποβάλουν σχετική αίτηση στο οικείο υποκατάστημα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ εντός 60 ημερών από την

Οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας κάνουν αποικία υπό συνεχή εποπτεία!


Χώρες της Ευρωζώνης θέτουν ζήτημα εποπτείας της χώρας μας καθώς ζητούν να δοθούν εποπτικές...
αρμοδιότητες σε αξιωματούχους της ΕΕ για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ

Εισβολή τουρκικών μαχητικών σε Φούρνους και Αγαθονήσι

Τουρκικά μαχητικά πέταξαν σήμερα το πρωί πάνω από το Αγαθονήσι και τους Φούρνους, πραγματοποιώντας εικονική εισβολή.

Ένα τουρκικό «πακέτο» COMAO, δηλαδή μαχητικών κρούσης (F-4 Terminator) και εναέριας υπεροχής (F-16C), όπου τα πρώτα βομβαρδίζουν και τα δεύτερα καλύπτουν τα πρώτα, επιχείρησαν σήμερα εικονική προσβολή των ελληνικών νησιών στο κεντρικό Αιγαίο.

Τα F-4 κινήθηκαν σε χαμηλότερα ύψη, όπου

Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο ως την Παρασκευή

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια μέχρι και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Διοίκηση της ΠΝΟ που συνήλθε σήμερα με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης την εκτίμηση ανταπόκρισης από την Κυβέρνηση στα αιτήματα της Ομοσπονδίας, διεπίστωσε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε ευαισθητοποίηση από τους κυβερνώντες και κατόπιν αυτού αποφάσισε με μυστική ψηφοφορία την συνέχιση της απεργίας με 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την

Τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την ύπαρξη βόμβας δέχτηκε πριν λίγο το τηλεφωνικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ, στα γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους.

Για λόγους ασφαλείας το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στις οδούς Ιπποκράτους

Με υψηλό επιτόκιο δανείστηκε σήμερα η Ελλάδα

Με επιτόκιο 4,61%, ελαφρώς αυξημένο από το 4,56% της προηγούμενης δημοπρασίας εντόκων γραμματίων, δανείστηκε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο.

Η Ελλάδα άντλησε 1,25 δισ. ευρώ ενώ υποβλήθηκαν συνολικές προ­­­σφο­ρές ύψους

Επικίνδυνο το πλύσιμο των ρούχων σε χαμηλές θερμοκρασίες

Μπορεί το πλύσιμο των ρούχων σε υψηλές θερμοκρασίες να εξαφανίζει τους δύσκολους λεκέδες, καθαρίζονται, όμως, τα ρούχα μας πραγματικά;

Στην προσπάθειά μας να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πλυσίματος, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό επηρεάζει την υγεία μας, σύμφωνα με την Dailymail. Μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το κάθε φορτίο με ρούχα περιέχει 100 εκατομμύρια e.Coli!

«Πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας με τέτοιον τρόπο ώστε να μην είναι καθαρά μόνο οπτικά, αλλά και σε θέματα υγιεινής» τονίζει η καθηγήτρια Sally Bloomfield από το London School of Hygiene and

Έκτακτες πτήσεις σήμερα και την Παρασκευή από την Olympic Air

Καμία πτήση δεν θα γίνει αύριο και μεθαύριο από την Olympic Air λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη 48ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Για το λόγο αυτό η εταιρεία προγραμμάτισε τις παρακάτω έκτακτες πτήσεις σήμερα και την Παρασκευή:

Έκτακτες πτήσεις την Τρίτη 18 Οκτωβρίου

OA 2438 Λάρνακα – Αθήνα, αναχώρηση στις 22:05

OA 2519 Ηράκλειο- Αθήνα, αναχώρηση στις 22:30

Πετάξτε με... δύο ευρώ!

Δύο χιλιάδες θέσεις με τιμή απλού εισιτηρίου στα δύο ευρώ προσφέρει η Olympic Air μόνο για κρατήσεις που θα γίνουν σήμερα. Στην τιμή αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων και αφορά μόνο κρατήσεις που θα γίνουν από την ιστοσελίδα της Olympic Air.

Συνολικά η Οlympic Air προσφέρει 200.000 θέσεις εσωτερικού και εξωτερικού σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Νοεμβρίου 2011 έως την 31η Μαρτίου 2012.

Συγκεκριμένα, για απλή μετάβαση προς την Αθήνα οι τιμές ξεκινούν από 38 ευρώ ενώ από την Αθήνα προς όλους τους προορισμούς του εσωτερικού της δικτύου οι τιμές ξεκινούν από τα 58 ευρώ.

Αντίστοιχα, για ταξίδια εξωτερικού, οι τιμές των εισιτηρίων για απλή μετάβαση από/προς Αθήνα

Τροποποιούνται σήμερα πτήσεις της Aegean

Αναγκασμένη να αλλάξει σήμερα τις ώρες αναχώρησης 11 πτήσεων εξωτερικού είναι η Aegean εξαιτίας της 48ωρης συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Οι σημερινές τροποποιήσεις αφορούν τις πτήσεις:
A3 608/609 Αθήνα- Λονδίνο - Αθήνα, Αναχώρηση από Αθήνα στις 14:40 αντί 19:10 και αναχώρηση από Λονδίνο στις 17:45 (τοπική ώρα) αντί 22:15

Α3 664/665, Αθήνα – Μιλάνο – Αθήνα, Αναχώρηση από Αθήνα στις 17:30 αντί στις 18:30, Αναχώρηση από Μιλάνο στις 20:10 (τοπική ώρα) αντί στις 21:10

A3 618/619 Αθήνα- Παρίσι - Αθήνα
, Αναχώρηση από Αθήνα στις 16:00 αντί 18:30 και αναχώρηση

Ποιος θα παραδώσει τα κλειδιά της Ελλάδας;

Το Βερολίνο επιμένει ότι οριστική λύση για το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να δοθεί αν η ευρωζώνη δεν αναλάβει τη συνολική οικονομική διαχείριση της χώρας.
Ήδη από χθες το είπε σαφέστατα ( με επιστολή που απέστειλε από κοινού) το οικονομικό επιτελείο της Ολλανδίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιαν Κες ντε Γιάγκερ, όπως μετέδωσε το Reuters, είπε πως: «Σε ακραίες περιπτώσεις, μία χώρα θα μπορούσε να τεθεί υπό επιτροπεία εάν ζητήσει οικονομική βοήθεια».

Εδώ πρέπει να θυμηθούμε ότι η χώρα έχει ήδη ζητήσει βοήθεια και πως ήδη η τρόικα επιβάλει τους κανόνες του παιχνιδιού.
Η επιτροπεία όμως σημαίνει κάτι... παραπάνω. Ουσιαστικά σημαίνει ότι η οικονομική διακυβέρνηση περνάει στα χέρια άλλων.

Όπως είπε ήδη ο Ε. Βενιζέλος στη Βουλή : “Προ πολλού τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά η εθνική κυριαρχία έχει μια διάσταση οικονομική και αυτή η διάσταση έχει επίσης κόστος.... Πρέπει να πούμε αλήθειες ότι ναι έχει περιοριστεί η δημοσιονομική κυριαρχία είναι δύσκολο να στέκεσαι στην ευρωζώνη όταν είσαι ο δανειζόμενος” .

Καθώς λοιπόν η Ολλανδία πολλές φορές “εκφράζει” απόψεις που ακούμε από τη Γερμανία η “επιτροπεία” ίσως αποτελεί τη μετάφραση της “ανάγκης αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών” που είχε πει τόσο η Καγκελάριος, Α. Μέρκελ όσο και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι ποιο πολιτικό κόμμα, ποια κυβέρνηση, θα πει το ναι σε κάτι τέτοιο, ποιος δηλαδή θα παραδώσει την διακυβέρνηση (οικονομική διακυβέρνηση ισούται με

Χωρίς πρόστιμα η μετατροπή σκαφών έως 14 Νοεμβρίου

Προθεσμία μέχρι τις 14 Νοεμβρίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής να μετατρέψουν σε ιδιωτικά τα «μαϊμού» επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, χωρίς πρόστιμα, προσαυξήσεις και άλλες κυρώσεις.

Με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, δίνεται παράταση στην προθεσμία που έληξε στις 30/09 για τη μετατροπή των σκαφών.

Σύμφωνα με το νόμο για τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, που έχουν εισαχθεί στη χώρα ή έχουν αποκτηθεί με απαλλαγή από το ΦΠΑ πριν από τις 22.8.2011 (δημοσίευση του νόμου 2743) και για τα οποία η χορηγηθείσα άδεια επαγγελματικού πλοίου έπαυσε ή παύει με οποιονδήποτε τρόπο να ισχύει, δεν οφείλονται τέλη εκπροθέσμου καταβολής, πρόστιμα και προσαυξήσεις και δεν επιβάλλονται οι φορολογικές και

Πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα

Η κυβέρνηση, με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με χθεσινή ημερομηνία και ισχύει από σήμερα το πρωί.

Όπως αποδείχτηκε, η λύση του στρατού δεν εφαρμόστηκε, οι ιδιώτες φάνηκε ότι δεν επαρκούν να μαζέψουν τα σκουπίδια και έτσι η κυβέρνηση προχώρησε σε πολιτική

Τέλος οι φοροαπαλλαγές για τα ακίνητα


Όχι, δεν πρόκειται για νέο φόρο, όπως ακριβώς το υποσχέθηκε η κυβέρνηση, απλά είναι μια ακόμη φοροαπαλλαγή που πρέπει να ξεχάσουν οσονούπω οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλέον τιμωρούνται για την όποια περιουσία απέκτησαν.

Τι σκέφτεται τώρα το οικονομικό επιτελείο; Να μηδενίσει τα ποσοστά αποσβέσεων χωρίς παραστατικά.

Σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα νοικιάζουν ως κατοικίες, σχολεία, θέατρα κλινικές κ.α. έχουν μια έκπτωση 5% στα έσοδα, ενώ όταν τα

Σε κινητοποιήσεις οι μηχανικοί

Απεργούν από σήμερα και για τρεις ημέρες οι μηχανικοί του δημοσίου καταγγέλλοντας πως η κυβερνητική πολιτική «όχι μόνο συνεχίζει αλλά αυξάνει με δραματικό τρόπο την επίθεσή της στο σύνολο των εργαζομένων και σε όλα τα επίπεδα».

Για σήμερα οι μηχανικοί προγραμματίζουν κατάληψη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Μεταφορών και του υπουργείου Περιβάλλοντος στους Αμπελόκηπους ενώ αύριο και μεθαύριο συμμετέχουν στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Αύριο στις 10:00 οι μηχανικοί θα συγκεντρωθούν στο Πολυτεχνείο στις 11:00 και θα κάνουν πορεία

Με δυσκολία οι μετακινήσεις Τετάρτη και Πέμπτη

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αύριο και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Την Τετάρτη και την Πέμπτη το μετρό θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν «χειρόφρενο» και τις δύο ημέρες, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Στον ΗΣΑΠ, την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10 το πρωί και από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας μέχρι

Τι λένε οι Προφητείες Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Οσίου Γέροντος Παϊσίου για την Ελλάδα

Με αφορμή την ανακοίνωση της Μόσχας για τον ερχομό του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" από την Βόρεια Θάλασσα, ώστε να βρεθεί κοντά στην περιοχή της κυπριακής γεώτρησης του "Οικοπέδου 12", σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στην περιοχή, αναδημοσιεύουμε παλιότερο άρθρο του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη!

Ένα κείμενο του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη, το οποίο είχε δημοσιευτεί πριν απο ενάμιση χρόνο περίπου αλλά φαίνεται σήμερα να είναι ακόμα πιο επίκαιρο απο τότε.


Αξίζει να το διαβάσουμε και να αναλογιστούμε τη κατάσταση που βρισκόμασταν τότε, που βρισκόμαστε τώρα και που θα βρισκόμαστε μετά απο λίγο(ίσως πολύ λίγο χρονικό διάστημα).
10/1/2009
Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη
Γέροντος Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος
και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος

Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας και στα Βαλκάνια, δημιουργούν σε κάθε λογικό άνθρωπο προβληματισμό. Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι όσοι έχουν διαβάσει τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που αναφέρονται στο βιβλίο του Μητροπολίτη πρ. Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη, αθώς και τις προφητείες του οσίου Γέροντος Παϊσίου. Πριν εξετάσουμε τις προφητείες, θα ήθελα να δούμε πρώτα τα πολιτικά και τα εθνικά γεγονότα που συμβαίνουν στον τόπο μας και στα Βαλκάνια. Έχοντας τις προφητείες των δυο ανωτέρω Αγίων μας, ελεύθερα μετά μπορούμε να κάνουμε τις ανάλογες συγκρίσεις.

Πολιτικά και Εθνικά Γεγονότα 

Η Αμερική τεμαχίζει την πρώην πανίσχυρη Γιουγκοσλαβία σε μικρά κρατίδια, στηρίζοντας Καθολικούς και Μουσουλμάνους. Τοποθετεί δε μετά, πάντοτε κατόπιν εθνικών εκλογών, κυβερνήσεις της αρεσκείας της. Ένα παρόμοιο σχέδιο έχει η Αμερική, ισχυρίζονται αρκετοί ειδήμονες και για την Ελλάδα. Το σχέδιο αυτό η Αμερική το έχει βαφτίσει «Σχέδιο Κίσινγκερ», το οποίο προβλέπει φυσικά το διαμελισμό της Ελλάδος. Το νέο κρατίδιο ξεκινά από την Άρτα

Ο πρωθυπουργός βλέπει εκδότες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ


Στο γραφείο του στη Βουλή του πρωθυπουργού βρέθηκαν οι κ.κ. Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, στον έλεγχο των οποίων βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός Μega.

O κ. Παπανδρέου από το βράδυ της Δευτέρας εγκανίασε μία σειρά επαφών με εκδότες και ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών μέσων, με αφορμή τη στάση που κρατούν τα ΜΜΕ σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα που κρίνεται η διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έθεσε στους ιδιοκτήτες του Mega το μέγεθος της ευθύνης τους για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και τόνισε πως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προωθούνται απόψεις και ιδέες

Εφοριακοί και άνεργοι στις λίστες Βενιζέλου -Δεν υπάρχουν ονόματα υπουργών και βουλευτών


«Μεγαλοκαρχαρίες» υπόσχεται ο υπ. Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος πως θα φιγουράρουν στις περιβόητες λίστες με τους φοροφυγάδες που θα τεθούν υπόψη του Κοινοβουλίου: Σε αυτές θα περιλαμβάνονται κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι που ενδεχομένως συνδέονται και με υποθέσεις παράνομου πλουτισμού, όχι όμως βουλευτές, υπουργοί ή μετακλητοί υπάλληλοι.

Στις λίστες θα είναι, μεταξύ άλλων:

-Εφοριακοί και άλλοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που εισέπρατταν παχυλά επιδόματα, χωρίς να φέρουν και τα αντίστοιχα έσοδα στα κρατικά ταμεία, αλλά έβγαλαν τις καταθέσεις τους σε ξένες τράπεζες.

-Επιδοτούμενοι από το Κράτος, άνεργοι του ΟΑΕΔ και όχι μόνον, οι οποίοι την ίδια ώρα που

Κλείνουν μονάδες του ΙΚΑ

Η διοίκηση του ΙΚΑ βάζει λουκέτο σε κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες αρχείων είτε των διοικητικών, είτε των υγειονομικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών, ενώ οι γιατροί εκφράζουν έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενοι λουκέτο σε μονάδες υγείας του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα ο διοικητής του ΙΚΑ, σύμφωνα με την iatropedia, ζητά να εκκαθαρισθούν αρχεία ΝΠΔΔ, έτσι ώστε να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τα ακίνητα που μισθώνει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε όλη την Ελλάδα, για τη

Ποιοι απεργούν σήμερα

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας να παραλύουν, με την κορύφωση των απεργιών την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει και σήμερα το ΙΚΑ αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ έχει προχωρήσει σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στις εφορίες οι οποίοι έχουν ξεκινήσει απεργία από χθες μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Από χθες ξεκίνησαν και οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων στην Αγροτική τράπεζα.

Από τα καθήκοντά τους απέχουν όλη την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αποτέλεσμα να
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ από τις 6 το πρωί της Τρίτης 18/10/2011 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 19/10/2011, λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του

Ο καιρός στις 18.10.2011


Τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με λίγες βροχές μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στην Εύβοια, βελτιωμένο καιρό στην υπόλοιπη χώρα και παγετό τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία, περιμένουμε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνούν τους 9 βαθμούς, από 2 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και από 9 έως 17 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα Δωδεκάνησα