www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε την Κυριακή στην επαρχία Άτσεχ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας και εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι η οποία αργότερα ήρθη, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολική Υπηρεσία και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.


Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

«Μία απειλή για ένα μεγάλο καταστρεπτικό τσουνάμι δεν υφίσταται με βάση τα ιστορικά δεδομένα, όμως υπάρχει πιθανότητα για τσουνάμι τοπικού χαρακτήρα που μπορεί να πλήξει τις ακτές σε απόσταση μέχρι τα εκατό χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού»,
αναφερόταν στην ανακοίνωση του αμερικανικού ινστιτούτου όταν εκδόθηκε η προειδοποίηση.

Ο διευθυντής της αστυνομίας στην επαρχία Ατσεχ δήλωσε προς το Ρόιτερ ότι από τον σεισμό που σημειώθηκε στις 08:59,ώρα Ελλάδας(05:59 τοπική), 225 χιλιόμετρα νότια της Μπάντα Ατσεχ προκλήθηκε πανικός.

"Από αυτά που βλέπω από το γραφείο μου,δεν υπάρχουν ζημιές, αλλά βλέπω ανθρώπους να τρέχουν έξω από τα σπίτια τους,φοβούμενους να επιστρέψουν",πρόσθεσε.

Η περιοχή Ατσεχ είχε πληγεί στις 26 Δεκεμβρίου 2004 από φονικό σεισμό 9,3 βαθμών και ακολούθησε τσουνάμι που σάρωσε την περιοχή και άλλες περιοχές στον Ινδικό.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: