www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τα μέλη του ΕΒΕΘ μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά τη συνδρομή τους

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής συνδρομών, μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τραπεζικής («e-banking») της Marfin Egnatia Bank, έχουν πλέον τα μέλη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).


Σχετικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικής πληρωμής συνδρομών ανακοινώθηκε ότι τα μέλη του ΕΒΕΘ πρέπει να επισκεφθούν τη σελίδα του Επιμελητηρίου (ebeth.gr) και να επιλέξουν το σύνδεσμο «Εξυπηρετηθείτε ηλεκτρονικά». Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξουν τη μεταφορά τους στην ηλεκτρονική πύλη (portal) του ΕΒΕΘ (portal.ebeth.gr/irj), όπου εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους. Εκεί ενημερώνονται για την οφειλή τους και, πατώντας τον κατάλληλο σύνδεσμο, μεταφέρονται στην ιστοσελίδα e- banking της Marfin Egnatia Bank. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε πραγματικό χρόνο κι

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ακινήτων σ' όλη τη χώρα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη φορολογία, την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, τις ρυθμίσεις για τις επαγγελματικές μισθώσεις και τα λοιπά μέτρα που οδηγούν σε απαξίωση και «κατεδάφιση» της ακίνητης περιουσίας διοργανώνει η ΠΟΜΙΔΑ σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας το επόμενο διάστημα. Στις συγκεντρώσεις θα υπάρξει επίσης ενημέρωση από στελέχη της ΠΟΜΙΔΑ προς τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες για τους ημιυπαίθριους, δηλώσεις αλλαγής χρήσης χώρων, ενεργειακές επιθεωρήσεις κ.α.:


ΛΑΡΙΣΑ: Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 12 μ. Ξενοδοχείο GRAND HOTEL

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 12 μ. Αίθουσα Νομ. Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων

ΠΑΤΡΑ: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 12 μ. Ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 12 μ. Ξενοδοχείο HYATT REGENCY

ΒΟΛΟΣ: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 12 μ. Συνεδριακό Κέντρο FORUM Βόλου

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ. Ξενοδοχείο ΑΣΤΟΡΙΑ

ΑΘΗΝΑ: Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011, 10 π.μ. Κιν/φος ΑΠΟΛΛΩΝ, 28ο Παν. Συνέδριο ΠΟΜΙΔΑ.

Στις συγκεντρώσεις αυτές, κύριος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της UIPI κ.

Παιδικός στραβισμός

Στραβισμός είναι η κατάσταση εκείνη στην οποία τα μάτια δεν είναι στην ευθεία. Το ένα μάτι βλέπει ίσια και το άλλο στρέφεται προς μία άλλη κατεύθυνση. Τα παιδιά με στραβισμό δεν βλέπουν διπλά γιατί ο παιδικός εγκέφαλος απορρίπτει την εικόνα που έρχεται απο το μάτι που στραβίζει. Έτσι όμως το μάτι αυτό δεν χρησιμοποιείται και γίνεται αμβλυωπικό (τεμπέλικο). Με άλλα λόγια το παιδί με στραβισμό στερείται διοφθάλμου οράσεως (βλέπει με το ένα μάτι) και έχει τον κίνδυνο να χάσει όραση απο το μάτι που στραβίζει, πρόβλημα που θα το συνοδεύει σε όλη του την ζωή εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.


Ο συγγενής στραβισμός αυτός δηλαδή που υπάρχει απο την γέννηση ή εμφανίζεται στους πρώτους 6 μήνες της ζωής είναι η πιο συνηθισμένη μορφή στραβισμού. Απαντάται σε ένα ποσοστό 2% των παιδιών. Η κληρονομικότητα φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του συγγενούς στραβισμού αφού εάν ένας απο τους γονείς έχει στραβισμό ή πιθανότητα εμφάνισής του στα παιδιά του είναι 30%. Τα πρόωρα παιδιά έχουν γενικώς μεγαλύτερες πιθανότητες ανάπτυξης συγγενούς στραβισμού. Συγκεκριμένα εάν το βάρος γέννησης του προώρου είναι κάτω των 2.500 γραμμαρίων ο κίνδυνος στραβισμού αυξάνει κατά 4 φορές και εάν είναι κάτω των 1.500 γραμμαρίων κατά 7 φορές. Εάν η μητέρα καπνίζει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή καταναλώνει οινόπνευμα ή ναρκωτικά οι πιθανότητες στραβισμού αυξάνονται.

Η απόκλιση στον συγγενή στραβισμό είναι κατά κανόνα συγκλίνουσα και μεγάλη. Η αντιμετώπιση είναι σχεδόν πάντα χειρουργική και πρέπει να επιτύχουμε την ευθείαση των ματιών πριν την ηλικία

Google: Υπηρεσία για το «ξεκαθάρισμα» των emails

Τα προβλήματα που δημιουργεί ο τεράστιος αριθμός ηλεκτρονικών μηνυμάτων που δέχονται οι email θυρίδες των χρηστών, και δη εκείνων που εργάζονται σε επιχειρήσεις και χάνουν πολύτιμο χρόνο διαγράφοντας μηνύματα, επιδιώκει να λύσει η Google με μία νέα λειτουργία που πρόκειται σύντομα να ενσωματωθεί στη δημοφιλή υπηρεσία Gmail. Αντίστοιχη προσπάθεια υπάρχει και από την πλευρά της Microsoft, καθώς το νέο Hotmail προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά όσον αφορά στην καλύτερη οργάνωση των μηνυμάτων.


Στην περίπτωση της Google, η νέα λειτουργία, η οποία θα ξεκινήσει να είναι διαθέσιμη μέσα στις επόμενες ημέρες, ονομάζεται priority inbox και αυτομάτως κατηγοριοποιεί ένα μήνυμα είτε ως

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά με ιδιοκτήτες φορτηγών

Ιδιοκτήτες φορτηγών βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και εμποδίζουν τον απόπλου πλοίου για τη Μυτιλήνη.


Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για περίπου 40 αυτοκινητιστές οι οποίοι εμποδίζουν φορτηγά να επιβιβαστούν στο πλοίο, όχι όμως και επιβάτες ή ιδιωτικά οχήματα.

Η ελονοσία μεταδόθηκε στον άνθρωπο από τον γορίλα

Η θανατηφόρα νόσος της ελονοσίας, που πλήττει τον εγκέφαλο και συνεχίζει να ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα, φαίνεται πως "πέρασε" στους ανθρώπους για πρώτη φορά από τους γορίλες.


Μάλιστα το παράσιτο που μεταφέρει την ασθένεια μέσω των κουνουπιών και έχει πια εξαπλωθεί παγκοσμίως, αρχικά μάλλον μόλυνε ένα μοναδικό άνθρωπο προερχόμενο από ένα μοναδικό γορίλα (άγνωστο πότε), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Πρόσφατα μια άλλη μελέτη αμερικανών ερευνητών, υπό τον επιφανή βιολόγο Φρανσίσκο Αγιάλα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ιρβάιν, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ελονοσία μεταδόθηκε από τους χιμπατζήδες στους ανθρώπους, όταν ακόμα άνθρωποι και χιμπατζήδες είχαν ένα κοινό πρόγονο πριν περίπου 6 εκατ. χρόνια.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι και το παράσιτο της ελονοσίας δεν εξελίχτηκαν μαζί εδώ

Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ευθύνες ... εισαγγελέα

Έρευνα διενεργεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τυχόν ευθύνες του τοπικού εισαγγελέα, που άφησε ελεύθερο υπάλληλο του ΣΔΟΕ στην Κέρκυρα, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να χρηματίζεται με 30.000 ευρώ.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, αφέθηκε ελεύθερος με το αιτιολογικό ότι υπήρχε ασύλληπτος συνεργός του.

Στο μεταξύ, ο συγκεκριμένος εφοριακός είχε αποσπαστεί στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ στην Κέρκυρα πριν από τρεις μήνες, για να ενισχύσει τους φορολογικούς ελέγχους στα νησιά του Ιονίου.

Η σύλληψη του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ ήταν το αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ασφάλειας και των υπηρεσιών του υπουργείου

Ο Δήμος Αθηναίων εγκαινιάζει τη Δευτέρα το «Ξενοδοχείο των Φτωχών»


Τo «Ξενοδοχείο των Φτωχών» (Εστία των Αθηνών), το οποίο βρίσκεται στην οδό Πατησίων 221, θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα ο Δήμος της Αθήνας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Πρόκειται για τον πρώτο ιδιόκτητο ξενώνα του Ιδρύματος Αστέγων, σε πολυώροφο κτίριο, κληροδότημα της καταγόμενης από την Κωνσταντινούπολη Λένας Παντελίδου (1919-2007) και το οποίο ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων.

Η νέα δομή καλείται να εξυπηρετήσει την πλέον ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, τους υπερήλικες άστεγους.

Eίναι δυναμικότητας 60 κλινών (μονόκλινα, δίκλινα), με λουτρό και αυτόνομο εξοπλισμό.

Οι φιλοξενούμενοι θα υποστηρίζονται κοινωνικό-ψυχολογικά και ιατρικά, ενώ δημιουργήθηκαν

«Σπεύδει βραδέως» η Ελλάδα στην ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών της ΕΕ με χαμηλές επιδόσεις στην ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών κανονισμών στο εθνικό της δίκαιο ιδιαίτερα για την εσωτερική αγορά, ενώ είναι η δεύτερη (μετά το Βέλγιο) με εκκρεμείς διαδικασίες για παραβάσεις.


Σύμφωνα με τον πίνακα αποτελεσμάτων για τη μεταφορά των κοινοτικών οδηγιών εσωτερικής αγοράς στο εθνικό δίκαιο των κρατών μελών που δημοσίευσε την Πέμπτη η Κομισιόν, το 2,4% των ευρωπαϊκών οδηγιών για την εσωτερική αγορά για τις οποίες έχει περάσει η προθεσμία ενσωμάτωσης δεν έχουν προς το παρόν μεταφερθεί στην ελληνική νομοθεσία.

Ο μέσος όρος για την ΕΕ των 27 βρίσκεται στο 0,9%. Η Δανία, η Μάλτα, η Σλοβενία και η Λετονία κατέχουν την πρώτη θέση στον κατάλογο των χωρών με τις καλύτερες επιδόσεις στη μεταφορά της

Την επέκταση του μέτρου της ανακύκλωσης των μπαταριών θέτει στόχο υπουργική απόφαση

Την επέκταση του μέτρου της ανακύκλωσης μπαταριών θέτει σαν στόχο κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών.


Ως τον Σεπτέμβριο του 2012 μία στις τέσσερις μπαταρίες που διατίθενται στην αγορά πρέπει να ανακυκλώνεται, ενώ το 2016 το ποσοστό συλλογής πρέπει να ανέβει στο 45%. Επιπλέον, από το 2012 πρέπει να συλλέγεται το σύνολο των συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας.

Την κοινή υπουργική απόφαση υπέγραψαν η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Η απόφαση προβλέπει ακόμη ότι οι παραγωγοί θα χρηματοδοτούν το καθαρό κόστος για τη συλλογή, την επεξεργασία και την ανακύκλωση όλων των αποβλήτων φορητών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών, όπως και των αποβλήτων από ηλεκτρικές στήλες και συσσωρευτές βιομηχανίας και αυτοκινήτων.

Επίσης, θα απαγορεύεται η απόρριψη των μπαταριών σε χώρους υγειονομικής ταφής ή η

Στις 3 Δεκεμβρίου η δίκη για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Στις 3 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η δίκη των τεσσάρων που κατηγορούνται για πλημμελήματα τα οποία σχετίζονται με την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου.


Πρόκειται για την Εύη Τσέκου, τον εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο, τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη και το δημοσιογράφο

Ανακαλύφθηκε χαμένη γλώσσα του Περού

Μια χαμένη γλώσσα ανακάλυψαν αρχαιολόγοι εξετάζοντας ένα γράμμα που βρέθηκε σε τάφο του 17ου αιώνα, από δυσανάγνωστες λέξεις που είχαν γραφτεί στο πίσω μέρος της σελίδας. Την άγνωστη μέχρι πρότινος γλώσσα πιστεύεται ότι μιλούσαν οι αυτόχθονες κάτοικοι του βόρειου Περού. Η ομάδα των αρχαιολόγων ανακάλυψε το γράμμα κάτω από μια στοίβα πλίνθων στα απομεινάρια θρησκευτικού συγκροτήματος όπου ζούσαν για δύο αιώνες Dομινικανοί καλόγεροι, 347 χλμ από τη Λίμα.

Ενστάσεις ΔΣΑ επί του ν/σ για επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης

Αντίθετος σε ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.


Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Την περασμένη Παρασκευή ο ΔΣΑ και οι άλλοι αρμόδιοι φορείς έλαβαν αιφνιδιαστικά γνώση του σχεδίου νόμου για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σε χρόνο που η, πρόσφατα συσταθείσα, επιτροπή για την αναμόρφωση του ΚΠοινΔ (όπου συμμετέχει εκπρόσωπος του ΔΣΑ αλλά και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων) δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις εργασίες της.

Κάθετα αντίθετος είναι, ιδίως, ο ΔΣΑ με το άρθρο 15 του σχεδίου, κατά το οποίο η αναβολή, ύστερα από αίτημα διαδίκου ή συνηγόρου του, δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες, ενώ στη μετ'αναβολή δικάσιμο το δικαστήριο συγκροτείται από τη σύνθεση που χορήγησε την αναβολή. Ο ΔΣΑ θεωρεί τη ρύθμιση πρακτικώς ανεφάρμοστη, ελλείψει αιθουσών και δικασίμων, στις οποίες θα δύνανται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη της

Παναθηναϊκός: Από σήμερα τα εισιτήρια με Κοπεγχάγη

Από σήμερα τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κοπενχάγη για το Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (21:45). Οι τιμές κυμαίνονται από 30 έως 80 ευρώ.


Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει από τα εξής σημεία πώλησης:

► Λ. Aλεξάνδρας (Θύρα 4): Πέμπτη-Παρασκευή: 10:00-18:00, Σάββατο: 10:00-13:00, Δευτέρα-Tρίτη: 10:00-18:00, Τετάρτη: 11:00-15:00.

► Eίσοδος Λ. Kύμης: Πέμπτη-Παρασκευή: 10:00-18:00, Σάββατο: 11.30-19.30, Δευτέρα-Tρίτη: 10:00-18:00, Τετάρτη: 14:00-21:45.

► Σταθμός Eιρήνης HΣAΠ: Σάββατο: 11.30-19:30, Τετάρτη: 14:00-21:45.

► B.A. Eίσοδος OAKA: Σάββατο: 16.30-19.30, Tετάρτη: 18.30-21:45

► Kατάστημα Green Team (πλησίον Mall): Πέμπτη-Παρασκευή: 10:00-20:00, Δευτέρα-Τρίτη 10:00-20:00.

► Mπουτίκ ΠAO Xαλάνδρι (Παπάγου 8): Πέμπτη-Παρασκευή: 10:00-14:00, και 16:00-21:00,

Τα τζιν σκοτώνουν... αυτούς που τα κατασκευάζουν

Η αμμοβολή που χρησιμοποιείται για το εύκολο ξεθώριασμα των τζιν ευθύνεται για τη νόσο των πνευμόνων, γνωστή ως πυριτίαση , η οποία προκαλεί βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο.


Στα εν λόγω δημοσιεύματα επισημαίνεται πως στην Τουρκία οι εργαζόμενοι στις κλωστοϋφαντουργίες που παράγουν τα ξεθωριασμένα τζιν βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με το θάνατο.

"Ο μέσος όρος επιβίωσης των "θυμάτων της μόδας των ξεθωριασμένων τζιν", που έχουν προσβληθεί από πυριτίαση είναι έξι χρόνια", επισημαίνεται σε έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα επιστημόνων του Τμήματος Παθήσεων Θώρακα του

Ενσωμάτωση Οδηγίας σχετικά με δικαιώματα μετόχων εισηγμένων εταιρειών

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με το οποίο ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία (2007/36/ΕΚ) σχετικά με την άσκηση ορισμένων δικαιωμάτων από μετόχους εισηγμένων εταιρειών ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του, από το Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής.


Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ακόμη η τροποποίηση και προσαρμογή του κωδικοποιημένου νόμου 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών.

Με την Οδηγία εισάγονται ρυθμίσεις που ενισχύουν τη διαφάνεια και την πληροφόρηση των μετόχων πριν και κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ενθαρρύνουν την εξ αποστάσεως συμμετοχή και

Απολίθωμα - πατημασιά εκατομμυρίων χρόνων βρέθηκε στην Κρήτη

Εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν η δυτική Κρήτη ήταν ενωμένη με την Πελοπόννησο, σαρκοφάγα σε μέγεθος όσο μια σημερινή λεοπάρδαλη, ζούσαν στο χώρο αφήνοντας το «στίγμα» τους παντού. Ένα αποτύπωμα, μία απολιθωμένη πατημασιά σαρκοφάγου, ηλικίας επτά εκατομμυρίων ετών, βρέθηκε στο νομό Χανίων.


Τα αποτελέσματα της μελέτης της θα δημοσιοποιηθούν για πρώτη φορά στο 19ο Συνέδριο της

Ηλεκτρονική ασπίδα για την καρδιά

Επανάσταση στη διάγνωση και τη θεραπεία των καρδιακών αρρυθμιών και πρόληψη του αιφνίδιου θανάτου φέρνει η μεγάλη πρόοδος της τεχνολογίας και της Πληροφορικής.


«Οι αρρυθμίες, όπως και τα συγκοπτικά επεισόδια, έχουν συνήθως παροξυσμικό χαρακτήρα», λέει ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, Παναγιώτης Βάρδας.

«Συμβαίνουν αραιά και διαρκούν συχνά μόλις λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά. Ο παροξυσμικός χαρακτήρας αυτός δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη διάγνωσή τους, καθώς το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι εκείνο που συνήθως καθορίζει τη διάγνωση. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει και συνεχώς εξελίσσεται μια μικρή εμφυτευόμενη συσκευή ηλεκτροκαρδιογραφήματος (implantantaple loop recorders)».

Η συσκευή έχει μέγεθος 3 εκατοστών και ελάχιστο βάρος _ λίγων γραμμαρίων. Τοποθετείται υποδόρια στην προκάρδια περιοχή και έχει δυνατότητα συνεχούς καταγραφής του ηλεκτροκαρδιογραφήματος για 24 μήνες.

Οι τελευταίες εξελιγμένες συσκευές έχουν υψηλή αξιοπιστία, ενεργοποιούνται αυτόματα σε γεγονότα όπως η καρδιακή παύση ή η κολπική μαρμαρυγή και μπορούν να στείλουν την καταγραφή

Καμπανάκι από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ για αύξηση της ανεργίας το επόμενο διάστημα

H ΓΣΕΕ δεν σχεδιάζει απεργιακές κινητοποιήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, ωστόσο, η κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι η αύξηση της ανεργίας ενδέχεται να πυροδοτήσει αναταραχές, είπε την Πέμπτη ο Γιάννης Παναγόπουλος.

«Έχουμε κάνει πάρα πολλές κινητοποιήσεις. Όμως, σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο Μνημόνιο, εφαρμόστηκαν και ορατές πολιτικές, εναλλακτικές λύσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν» δήλωσε ο Παναγόπουλος σε

Η παραδοσιακή μας φέτα είναι πολύ... ΠΟΠ


Τριάντα χιλιάδες τόνοι, 30% της πανελλήνιας παραγωγής και... τριάντα τυροκομεία. Η 5η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας, η οποία ξεκινά το Σάββατο και πραγματοποιείται στην Ελασσόνα, τείνει να εξελιχθεί σε... διαδήλωση για την προστασία της προστατευόμενης ελληνικής ταυτότητας του προϊόντος, που ακόμη απειλείται από τον ανταγωνισμό των διάφορων ψευδεπίγραφων «feta cheese» των ξένων, αλλά και από την «ελληνική μπαγαποντιά». Η παραγωγή σε όλη τη χώρα ξεπερνά τις 90.000 τόνους ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς οι ποσότητες που φτιάχνουν στα σπίτια, για χρήση της οικογένειας, αρκετές νοικοκυρές στα χωριά όλης της χώρας, όπου η οικιακή οικονομία συνεχίζει να λειτουργεί.
Η κυρία Τασούλα Καρυπίδου, γιαγιά σήμερα στην Κοζάνη, έφτιαχνε φέτα στο σπίτι από την εποχή που ήταν νέα.

Από την τσαντίλα στο βαρέλι

΄Oταν δεν χρησιμοποιούσαν θερμόμετρα και μεζούρες, το γάλα στον κάδο δοκιμαζόταν με το δάχτυλο για τη σωστή θερμοκρασία και η δόση της μαγιάς με το μάτι. Τα χέρια συνεχίζουν πάντα να παίζουν σπουδαίο ρόλο στην οικιακή παραγωγή. Ολο εξαρτώνται από το πόσο καλά θα ζουλήξεις το

Οι συλλήψεις στα Ψαχνά δείχνουν «επαναστατικό ταμείο»

Σε παραλιακές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπιστεί η κρυψώνα που πιθανολογείται ότι είχαν οι πέντε νέοι «ληστές με τα μαύρα», οι οποίοι άρπαξαν 10.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα στα Ψαχνά, την προηγούμενη Παρασκευή.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αποδίδουν στην υπόθεση «άρωμα τρομοκρατίας». Με βάση ευρήματα σε κατ΄ οίκον έρευνες στην Αθήνα εξετάζουν την περίπτωση οι δράστες της ληστείας να έχουν σχέση με την οργάνωση «6η Δεκέμβρη».

Πρόκειται για την οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη για βομβιστική επίθεση τον Ιανουάριο του 2010 στο υπουργείο Τύπου, αλλά και για τις αποστολές επιστολών με σφαίρες σε δικηγόρο και

«΄Οχι κλέψαντες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι»

΄Εμμεση απάντηση στον κ. Θ. Πάγκαλο έδωσε χθες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης με αφορμή την αποστροφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε, ακολουθώντας μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».

Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε τα παραπάνω προχθές στη Βουλή, απαντώντας στο ερώτημα πολιτών για το πού πήγαν τα λεφτά, και η φράση του σχολιάστηκε παρασκηνιακά από πολλά στελέχη του ΠαΣοΚ, τα οποία ενοχλήθηκαν.

Χθες η φράση του σχολιάστηκε δημοσίως από τον κ. Κακλαμάνη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών. «Μιας και ελέχθη εδώ ότι τα φάγαμε όλοι κ.λπ., το φαγοπότι έχει να κάνει με την παραοικονομία, έχει να κάνει με τη φοροδιαφυγή, με την εισφοροδιαφυγή, με τα δισεκατομμύρια των διαφόρων λυμεώνων χρυσοκάνθαρων του νεοπλουτισμού και όχι με τον οποιονδήποτε ταλαίπωρο που ζήτησε ένα κομμάτι

Οδηγός προστασίας από τον καρκίνο

Μπορούμε να προλάβουμε έναν στους τρεις καρκίνους με απλά μέτρα, όπως χάνοντας τα περιττά κιλά και πετώντας το τσιγάρο.


«Πιστεύουμε ότι μπορεί να προληφθεί περίπου το ένα τρίτο ή το ένα τέταρτο των καρκίνων», λέει ο καθηγητής και ακαδημαϊκός κ. Δ. Τριχόπουλος. «Το κάπνισμα δεσπόζει ως προληπτικό μέτρο, κυρίως για τον καρκίνο του πνεύμονα. Ακολουθούν οι ιοί (ηπατίτιδας Β και C και οι HPV, για τους καρκίνους του ήπατος οι πρώτοι, για τους καρκίνους του τραχήλου της μήτρας, του αιδοίου, του ορθού και του φάρυγγα οι δεύτεροι).

»Η διατροφή παίζει ρόλο (όχι βέβαια τόσο όσο ελπίζαμε αρχικά) κυρίως στους καρκίνους παχέος εντέρου και μαστού. Από ελληνική έρευνα (Β. Μπενέτου), που δημοσιεύθηκε στο "British Medical Journal", έχει διαπιστωθεί ότι η μεσογειακή διατροφή μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου κατά 10%. Εάν συνυπολογίσουμε και το θερμιδικό ισοζύγιο και την αποφυγή της παχυσαρκίας, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει περίπου στο 15%».

«Κλειδί» οι αλλαγές στον τρόπο ζωής

«Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής (λάιφ στάιλ) μπορεί να έχουν σημαντικό αποτέλεσμα στην πρόληψη του καρκίνου», λέει η καθηγήτρια Ογκολογίας στην Κλινική Μάγιο στις ΗΠΑ κ. Ευανθία Γαλάνη. «Μεταξύ αυτών, η διακοπή του καπνίσματος και η προστασία των μη καπνιστών από το παθητικό

Κόψτε το κάπνισμα χωρίς να παχύνετε

Με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους από την περασμένη Τετάρτη, πολλοί σκέφτονται σοβαρά να κόψουν το τσιγάρο, αλλά ανησυχούν εξίσου σοβαρά ότι θα παχύνουν. Το ένα, όμως, δεν είναι διόλου απαραίτητο να φέρει το άλλο...

Όπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη, ένας στους 10 Έλληνες θέλει να κόψει το κάπνισμα και τέσσερις στους δέκα είναι αποφασισμένοι να το μειώσουν. Το να σκέφτεται όμως κανείς ότι μπορεί να πάρει κάποια κιλά όταν το κόψει – συχνά φτάνουν τα 4 έως 5 τους πρώτους 10 μήνες έπειτα από τη διακοπή – δεν είναι και το καλύτερο κίνητρο για να ξεκινήσει την προσπάθεια.

Γιατί όμως είναι συνηθισμένο να παχαίνει κανείς όταν σταματάει να καπνίζει; Όπως εξηγεί ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Δημήτρης Μπερτζελέτος, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και γενικός γραμματέας της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, δύο είναι οι κύριοι λόγοι αυτού του φαινομένου.

Ο πρώτος λόγος είναι πως η νικοτίνη δρα κατασταλτικά στην όρεξη και η έλλειψή της από τον οργανισμό σημαίνει πως αυξάνεται το αίσθημα της πείνας, με αποτέλεσμα οι πρώην καπνιστές να αρχίζουν να τρώνε περισσότερο, αυξάνοντας κυρίως το τσιμπολόγημα.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως η νικοτίνη μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό. Στην πραγματικότητα, ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολικού ρυθμού κατά περίπου 10%, κατά τον κ. Μπερτζελέτο. Μετά τη διακοπή του καπνίσματος ο μεταβολικός ρυθμός

Google: «Συγγνώμη, ήταν ένα αστείο»

«Ήταν ένα αστείο». Με τη φράση αυτή ο ισχυρός άνδρας της Google, Έρικ Σμιντ, προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του που έκανε τον περασμένο μήνα ότι δεν υπάρχει ιδιωτικότητα στο Ίντερνετ και πως οι ανήλικοι θα αναγκάζονται να αλλάζουν το όνομά τους όταν μεγαλώσουν, αν θέλουν να προστατευθούν από όσα τους εκθέτουν.


Ο διευθύνων σύμβουλος του «κολοσσού» των online αναζητήσεων απάντησε στις κατηγορίες περί παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, ισχυριζόμενος ότι η Google δεν αποθηκεύει, ούτε αξιοποιεί τις πληροφορίες που καταχωρίζουν οι χρήστες.

«Απλώς αστειευόμουν»…

Στις 18 Αυγούστου, ο Έρικ Σμιντ, προειδοποιούσε -μέσω συνέντευξής του στην «The Wall Street Journal»- ότι μια μέρα πολλοί νεαροί χρήστες του Ίντερνετ θα αναγκαστούν να αλλάξουν όνομα.

«Δείξτε μας 14 φωτογραφίες σας και μπορούμε να βρούμε όλα τα στοιχεία σας. Νομίζετε πως δεν έχετε 14 φωτογραφίες σας στο Ιντερνετ; Έχετε στο Facebook!», είχε δηλώσει ο διευθύνων

Στο αυτόφωρο οι οδηγοί που κλείνουν το δρόμο

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών, οι οποίοι παραμένουν για μια ακόμη ημέρα στις εθνικές οδούς.


Με έγγραφό του προς την αστυνομία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, ζητεί να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι οδηγοί επιχειρήσουν να κλείσουν το δρόμο ή να παρακωλύσουν τις συγκοινωνίες.

Από το πρωί περίπου 250 οδηγοί φορτηγών έχουν παρατάξει σε διάφορα σημεία του νομού Θεσσαλονίκης τα οχήματά τους, χωρίς όμως να κλείνουν το δρόμο.

Έκλεισαν το δρόμο

Διαφορετική είναι η εικόνα σε άλλα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων έκλεισαν για λίγα λεπτά την Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της

Έρχεται το «φινάλε» για τον Χάρι Πότερ

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα προβληθεί στους κινηματογράφους το πρώτο μέρος της νέας, έβδομης και τελευταίας, ταινίας της σειράς, «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου» («Deathly Hallows»). Σήμερα, η εταιρεία παραγωγής Warner Bros κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ.


Η ταινία είναι γυρισμένη σε 3D και σε αυτήν θα δούμε πολλούς Χάρι -τουλάχιστον έξι!- που συνασπίζονται κατά του Λόρδου Βόλντεμορτ.

Στην αρχή του πρώτου μέρους της ταινίας παρακολουθούμε τον Χάρι, τον Ρον και την Ερμιόνη να καταστρώνουν σχέδια, προκειμένου να αποκαλύψουν το μυστικό της αθανασίας του Λόρδου Βόλντεμορτ και να τον καταστρέψουν.

Είναι μία πολύ σημαντική δοκιμασία για τη φιλία τους, καθώς για πρώτη φορά θα βρεθούν μόνοι τους, δίχως την εποπτεία των δασκάλων τους. Ο ένας θα πρέπει να στηριχθεί στον άλλο. Θα αντέξει

Στη Βουλή τον Οκτώβριο ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα φτάσει για συζήτηση στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Αυτό διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτης Ρήγας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.


Ο προηγούμενος νόμος, είπε ο υφυπουργός που ήταν ανενεργός ως το τέλος του Ιανουαρίου 2010 είχε μία φιλοσοφία που δεν ενίσχυε την αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον Π. Ρήγα, επιδοτούσε και ενίσχυε ό,τι εκινείτο και ό,τι πετούσε.

Με τον τρόπο αυτό, είπε, το 98% των αιτήσεων ήταν εγκεκριμένες με αποτέλεσμα μία τεράστια

Περιπέτεια στον αέρα για δύο μέλη της κυβέρνησης

Βλάβη παρουσίασε το αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφαν στην Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Το αεροσκάφος της Delta προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ, προκειμένου να ελεχθεί.

Εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο οι μεταφορείς

Τη διαβεβαίωση ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο έδωσε ο Δημήτρης Ρέππας, ικανοποιώντας το αίτημα του σωματείου τους.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεσμεύτηκε ότι στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Οκτώβριο, θα περιληφθούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM 99,5, ο Δ. Ρέππας τόνισε ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματος. Τα αιτήματα για το ασφαλιστικό καθεστώς και τις φορολογικές ελαφρύνσεις θα ικανοποιηθούν με επιμέρους νομοθετικές πρωτοβουλίες,

Αυτόφωρο για φοροδιαφυγή

Υποψηφιότητα για µια νύχτα στα κρατητήρια βάζουν οι φοροφυγάδες που θα εντοπίζονται µε σοβαρές φορολογικές παραβάσεις (όπως η κατ' επανάληψη µη έκδοση αποδείξεων) από το Σώµα Δίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος.


Το υπουργείο Οικονοµικών προωθεί διάταξη νόµου η οποία θα προβλέπει τη διαδικασία του αυτόφωρου για σοβαρές φορολογικές παραβάσεις που διαπιστώνονται από το ΣΔΟΕ, παράλληλα µε την αυστηροποίηση του ισχύοντος ποινικού θεσµικού πλαισίου. Οπως εξηγούν αρµόδια στελέχη του υπουργείου Οικονοµικών, «το Αυτόφωρο θα ενεργοποιείται σε περιπτώσεις προκλητικής και µεγάλης φοροδιαφυγής και όχι αν κάποιος εντοπίζεται να µην έχει κόψει µια - δυο αποδείξεις. Αν όµως ο παραβάτης επιδίδεται συστηµατικά στη µη έκδοση αποδείξεων ή δεν µπαίνει καν στον κόπο να τηρεί βιβλία, τότε το Αυτόφωρο θα τον αφορά». Η σχετική διάταξη θα περιληφθεί, όπως ανακοινώθηκε χθες, στο νοµοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φορολογικές δίκες-εξπρές, όπου θα προβλέπεται και η αυστηροποίηση του ισχύοντος ποινικού θεσµικού πλαισίου. Συγκεκριµένα προωθείται µείωση των ορίων µη απόδοσης ΦΠΑ ή έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων που οδηγεί σε ποινικές κυρώσεις ακόµα και στο µισό σε σχέση µε τα ισχύοντα.

Ποινικές κυρώσεις

Σήµερα ποινικές κυρώσεις στη φορολογία εισοδήµατος επιφέρει η παράλειψη υποβολής ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνων εφόσον ο φόρος υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ. Το ίδιο χρηµατικό όριο ισχύει και για την έκδοση πλαστών και εικονικών στοιχείων,

Ξεκινούν τώρα το αντάρτικο

Τη συνέχιση του κλεφτοπολέµου στα µπλόκα των εθνικών οδών τουλάχιστον µέχρι αύριο αποφάσισαν χθες το βράδυ οι µεταφορείς, λίγες ώρες µετά την ψήφιση του νοµοσχεδίου για τις οδικές εµπορευµατικές µεταφορές, που οδηγεί στην απελευθέρωση του επαγγέλµατός τους.


Η κυβέρνηση παρότι αναµένει σταδιακή αποκλιµάκωση των κινητοποιήσεων λόγω και της κόπωσης των µεταφορέων έχει έτοιµο σχέδιο που θα θέσει σε εφαρµογή ακόµα και σήµερα, σε περίπτωση κατά την οποία οι ιδιοκτήτες των φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. συνεχίσουν τους αποκλεισµούς των δρόµων και την αποχή από το έργο του εφοδιασµού της αγοράς µε καύσιµα και προϊόντα.

Στη γενική συνέλευση των προέδρων των σωµατείων ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. χθες το βράδυ αποφασίστηκε να συνεχιστεί η παρουσία βαρέων οχηµάτων στα µπλόκα µέχρι και αύριο, οπότε θα πραγµατοποιηθεί η πανελλήνια γενική συνέλευση των εκπροσώπων του κλάδου. Στο διάστηµα αυτό θα αποφασίζει για τις όποιες κινητοποιήσεις στα µπλόκα η Συντονιστική Επιτροπή, την

Μνημόνιο: ψήνουν... παράταση

Η επιμήκυνση του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας μετά το 2013, αν χρειαστεί, αποτέλεσε καυτό θέμα συζήτησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν προέκυψε- ακόμη, τουλάχιστον- συμφωνία, αναφέρουν καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές.


Το θέμα συζητήθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε τεχνοκρατικό επίπεδο στις Βρυξέλλες, όπου όμως διατυπώθηκαν διαφωνίες από διάφορες πλευρές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμενόταν να τεθεί και κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Οπως είναι γνωστό, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το θέμα συζητήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οπότε εγκρίθηκε η χορήγηση της δεύτερης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Εκεί δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το ΔΝΤ θα παρατείνει το

Γ. Παπανδρέου: «Φτιάχνουμε μια καινούρια Ελλάδα»

«Φτιάχνουμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας, διαφάνειας, λογοδοσίας, οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης, ανοιχτής Δημοκρατίας και Ελευθερίας που θα μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος σε μέλη της Ομογένειας στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο, στη Νέα Υόρκη.


"Ως κυβέρνηση αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα, αποφάσεις, για να προστατεύσουμε την χώρα μας από την χρεωκοπία, αλλά όχι μόνο. Να μπορέσουμε να κάνουμε την χώρα μας και πάλι ισχυρή, δυναμική. Να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο. Σε αυτή την προσπάθεια πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες αισθάνονται τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε. Βρεθήκαμε όχι μόνο στο κέντρο της κρίσης, αλλά και στο κέντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ στην Αμερική και παγκοσμίως, και είμαστε ακόμα. Πολλές φορές ακούμε

Το κόστος των τσιγάρων λειτουργεί αποτρεπτικά στους καπνιστές

Οι Αυστραλοί το σκέφτονται πλέον πριν ανάψουν τσιγάρο καθώς ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει περισσότερο από δέκα ευρώ. Έτσι σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Galaxy έπειτα και από την αύξηση ύψους 25%, που επιβλήθηκε στην τιμή των τσιγάρων, το 40% των καπνιστών προσπάθησε να το κόψει και το 10% τα κατάφερε.


Αλλά και αυτοί που εξακολουθούν να καπνίζουν, τώρα καπνίζουν λιγότερα τσιγάρα.

"Το τσιγάρο είναι βλαβερό στην υγεία και κοστίζει. Με την αύξηση της τιμής του, οι καπνιστές έχουν ένα ακόμη κίνητρο να το κόψουν", είπε η υπουργός Υγείας, Νίκολα Ρόξον.

Στο μεταξύ, η πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας θέσπισε ακόμα πιο αυστηρούς περιορισμούς στο κάπνισμα και μάλιστα σε υπαίθριους χώρους.

Στο εξής το κάπνισμα θα απαγορεύεται σε αυτοκίνητα, αν επιβαίνουν σε αυτά παιδιά, αλλά και στις παραλίες θα υπάρχει χώρος για μη-καπνιστές.

Οι καπνιστές που πάνε σε πάρκα δεν θα μπορούν να καπνίζουν κοντά σε παιδικές χαρές παρά μόνο

Πλουσιότερος Αμερικανός ο Μπιλ Γκέιτς

Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς βρίσκεται για 17η συνεχή χρονιά ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς με περιουσία που ανέρχεται στα 54 δισεκατομμύρια δολάρια.


Σύμφωνα με το περιοδικό η περιουσία του Γκέιτς συγκριτικά με την περσινή χρονιά είναι κατά 4 δισ. μεγαλύτερη.

Δεύτερος στη λίστα του Forbes με τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς βρίσκεται ο γκουρού των επενδύσεων Γουόρεν Μπάφετ με την περιουσία του να έχει αυξηθεί κατά 5 δισ. δολάρια συγκριτικά με το προηγούμενο έτος φτάνοντας τα 45 δισ. δολάρια.

Ακολουθεί ο ιδρυτής της εταιρείας Oracle, Λάρι Έλιζον, με περιουσία 27 δισ. δολαρίων.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Κρίστι Γουόλτον και η οικογένειά της που έχουν κληρονομήσει τα πολυκαταστήματα Wal-Mart των οποίων οι περιουσίες ανέρχονται στα 24 δισ.δολάρια σημειώνοντας

Νέο είδος δεινοσαύρου ανακαλύφθηκε στις ΗΠΑ

Ένα νέο είδος γιγάντιου δεινοσαύρου, το κεφάλι του οποίου είναι γεμάτο μικρότερα και μεγαλύτερα κέρατα, ανακάλυψαν επιστήμονες στη Γιούτα των ΗΠΑ. Ο λόγος για τον Κοσμοκεράτωψ, στενό συγγενή του Τρικεράτωψ, όπως διαβεβαιώνουν οι ερευνητές.


Ο Κοσμοκεράτωψ έζησε περίπου 68 με 99 εκατομμύρια χρόνια πριν, στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται η Βόρεια Αμερική.

Στο κεφάλι του υπήρχαν ούτε λίγο ούτε πολύ 15 κέρατα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σκοτ Σάμπσον, του Μουσείου της Γιούτα, ο Κοσμοκεράτωψ αξιοποιούσε τα κέρατά του τόσο για να αμυνθεί όσο και για να επιτεθεί.

Επίσης, τα κέρατα βοηθούσαν τον Κοσμοκεράτωψ να γίνει ελκυστικός στο αντίθετο φύλο την περίοδο της αναπαραγωγής.

Ο σκελετός του Κοσμοκεράτωψ ήρθε στο φως σε μια από τις τελευταίες ανεξερεύνητες περιοχές

Ακυρώσεις δρομολογίων του ΟΣΕ

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθούν πολλά δρομολόγια προς διάφορες πόλεις της Ελλάδας.


Συγκεκριμένα σήμερα, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα δρομολόγια:

1. Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας

• Το δρομολόγιο 605 θα κυκλοφορήσει μόνο στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα

• Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια: IC 70, IC 50 , 884, 500, IC 52, 1520, IC 54, 502, IC 41, IC 51, IC 53, IC 71, 501, IC 55, 503, 885, 1523

• Το δρομολόγιο IC 40 θα αναχωρήσει μετά τη λήξη της στάσης εργασίας

2. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Δικαίων – Θεσσαλονίκης

Ο διαχωρισμός έγινε από τον άνεμο και όχι τον Μωϋσή

Τελικά μπορεί όντως να άνοιξαν τα νερά της Ερυθράς Θάλασσας για να περάσει ανάμεσά τους ο Μωϋσής και ο λαός του. Όμως, αντίθετα με τη διήγηση της Βίβλου, αυτό δεν ήταν κατ' ανάγκη ένα θαύμα, αλλά είναι δυνατό να συνέβη από ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή για ώρες, σύμφωνα με νέες προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έκαναν αμερικανοί επιστήμονες.


Το Βιβλίο της Εξόδου περιγράφει τη διαφυγή των κυνηγημένων Ισραηλιτών από την Αίγυπτο και το θεαματικό πέρασμα της Ερυθράς θάλασσας, πριν από περίπου 3.000 χρόνια, χάρη στη θεϊκή παρέμβαση. Τώρα, οι υπολογιστικές προσομοιώσεις δείχνουν ότι είναι δυνατό οι δυνατοί άνεμοι να παραμέρισαν τα νερά και να δημιούργησαν μια "γέφυρα" ξηράς σε μια περιοχή, από όπου οι

Ο καιρός σήμερα 23.09.2010

Αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, λίγες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και διατήρηση των πολύ ενισχυμένων βόρειων ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 17 έως 27 στη Δυτική Ελλάδα, από 13 έως 24 - 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 19 έως 24 στις νησιωτικές περιοχές, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 - 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά περιόδους τοπικά θυελλώδεις, με εξαίρεση τα νότια και νοτιοανατολικά πελάγη όπου οι εντάσεις των ανέμων δε θα ξεπερνούν τα 5 μπ. Μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις, με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 - 24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες