www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ψιτ Αγαπούλα .... πούλα

Μικροπροβλήματα με δρομολόγια πλοίων λόγω ισχυρών ανέμων


Μικροπροβλήματα με ακτοπλοϊκά δρομολόγια σημειώνονται σε διάφορα λιμάνια της χώρας καθώς ενισχύονται κατά περιόδους οι άνεμοι στα πελάγη που κατά τόπους φθάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.


Σε ισχύ είναι απαγορευτικός απόπλους για τα πλοία ανοιχτού τύπου που πραγματοποιούν τα δρομολόγια Πρίνου - Θάσου.


Το μεσημέρι δεν αναχώρησε το πλοίο ΣΑΟΣ από Αλεξανδρούπολη για

Θερμή υποδοχή Γ. Παπανδρέου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον γγ της οργάνωσης, Λουίς Αγιάλα, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Παπανδρέου μετά την υποδοχή του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναχώρησε για τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου τον υποδέχθηκε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, βουλευτές, στελέχη του κόμματος και εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ πολλοί από όσους τον

Συγχαρητήρια επιστολή Μέρκελ στο Λ. Παπαδήμο


Τη διαβεβαίωση πως η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα στις προσπάθειές της για έξοδο από την κρίση δίνει η Γερμανίδα καγκελάριος στη συγχαρητήρια επιστολή της προς το μεταβατικό Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. «Πάνω σας έχουμε στηρίξει μεγάλες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες. Η κυβέρνησή σας πρέπει επίσης να προχωρήσει και να εφαρμόσει τις απαραίτητες και αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις» προσθέτει ακόμη η Καγκελάριος.

«Χαίρομαι για τη συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι η Γερμανία θα σας υποστηρίξει, όπως και τον Ελληνικό λαό, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αντιμετωπίσετε τις κοινές προκλήσεις της Ευρώπης και της ευρωζώνης» σημειώνει μεταξύ άλλων,

Συγχαρητήρια επιστολή Σαρκοζί στο Λ. Παπαδήμο


Χαιρέτισε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Σε επιστολή που απέστειλε στο μεταβατικό Πρωθυπουργο, ο κ. Σαρκοζί σημειώνει πως η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στη στήριξη της Γαλλίας.

«Είμαι ευτυχής που βλέπω τη συγκρότηση, υπό την προεδρία σας, μιας κυβέρνησης ευρείας εθνικής ενότητας που μπορεί να διασφαλίσει

Πυρά από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών


Σφοδρές επικρίσεις κατά της νέας κυβέρνησης, μετά την ορκωμοσία της στο Προεδρικό Μέγαρο, εξαπέλυσαν ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών. Με ανακοινώσεις τους τα τρία κόμματα τονίζουν ότι η νέα κυβέρνηση δεν διαθέτει τη λαϊκή νομιμοποίηση και διαβλέπουν την επιβολή νέων, σκληρότερων μέτρων.

ΚΚΕ: «Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου»


Με το σύνθημα «κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου» και τη φράση του ποιητή Κώστα Βάρναλη «απ’ τα τσακάλια δε γλυτώνεις μ' εφκές ή παρακάλια», υποδέχθηκε το ΚΚΕ την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης υπό το Λουκά Παπαδήμο. Στην ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα καυτηριάζει και την υπουργοποίηση τεσσάρων στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ., κάνοντας λόγο για «ιδεολογικούς απογόνους του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου».

«Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, που το σχηματισμό της απαιτούσαν εδώ και καιρό η ΕΕ, οι τραπεζίτες, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και τα άλλα τμήματα των μονοπωλίων, είναι γεγονός. Η συμμετοχή στο μαύρο μέτωπο και των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των

Λουκάς Παπαδήμος: Με τη συνεργασία όλων θα επιτύχουμε


Η νέα κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, διαβεβαίωσε ο Λουκάς Παπαδήμος, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο νέος Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «με την συνεργασία όλων θα επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα», ενώ ευχαρίστησε τον κ.

Συνάντηση Γεωργίου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου

Παραδίδει τα σκήπτρα ο Γεώργιος Παπανδρέου στον Λουκά Παπαδήμο.

ΟΛΜΕ: Δίωρη στάση εργασίας στις 15/11


Την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας την Τρίτη 15 Νοεμβρίου αποφάσισε το ΔΣ της ΟΛΜΕ στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ.


Συγκεκριμένα η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα λήξει στις 14:00 για την πρωϊνή βάρδια, ενώ για την απογευματινή θα ξεκινήσει στις 14:00 και θα λήξει στις 16.00.

Η στάση εργασίας αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των καθηγητών στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν σε

Γ. Δημαράς: Καταδικασμένη η όποια κυβέρνηση χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση


«Μετά την πολιτική σχιζοφρένεια, που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, "ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν…"» δήλωσε για το νέο κυβερνητικό σχήμα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς.

«Οποιαδήποτε κυβέρνηση, οποιασδήποτε συνεργασίας, που δεν έχει τη λαϊκή και δημοκρατική νομιμοποίηση, είναι καταδικασμένη.

Είναι αδιανόητο να καταπατώνται οι δημοκρατικοί θεσμοί και το Σύνταγμα

Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ μετά το υπουργικό συμβούλιο


Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου (υπουργός, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργός) με υπηρεσιακούς

ΣΥΡΙΖΑ: Χέρι - χέρι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ


«Χέρι-χέρι πορεύονται πλέον και επισήμως ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ, καταστρατηγώντας με τον πιο προκλητικό τρόπο κάθε έννοια λαϊκής εντολής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εκτιμά, «η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου θα κληθεί να ολοκληρώσει όσα καταστροφικά έπραξε για τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το μνημονιακό μπλοκ της τριμερούς συγκυβέρνησης, με επικεφαλής τραπεζίτες και με τις ευλογίες των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της

Συνεδριάζει το νέο υπουργικό αμέσως μετά την ορκωμοσία

Αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης υπό τον νέο πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο της Βουλής.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμα στη Βουλή, θα

ΚΚΕ: «Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου»


Με το σύνθημα «κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου» και τη φράση του ποιητή Κώστα Βάρναλη «απ’ τα τσακάλια δε γλυτώνεις μ' εφκές ή παρακάλια», υποδέχθηκε το ΚΚΕ την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης υπό το Λουκά Παπαδήμο. Στην ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα καυτηριάζει και την υπουργοποίηση τεσσάρων στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ., κάνοντας λόγο για «ιδεολογικούς απογόνους του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου».


«Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, που το σχηματισμό της απαιτούσαν εδώ και καιρό η ΕΕ, οι τραπεζίτες, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και τα άλλα τμήματα των μονοπωλίων, είναι γεγονός. Η συμμετοχή στο μαύρο μέτωπο και των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η σοσιαλδημοκρατική και η φιλελεύθερη αστική εκδοχή είναι σύμμαχοι με το ακροδεξιό τμήμα,

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης


Ανακοινώθηκε μετά από έντονες διαβουλεύσεις η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Η ορκωμοσία της έχει προγραμματιστεί για τις 16.00.

Αναλυτικά:

Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, Θ. Πάγκαλος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτές υπουργοί Φίλιππος Σαχινίδης, Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός Γιάννης Μουρμούρας

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας
Γιώργος Σταυρόπουλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργοί Ντίνος Ρόβλιας και Παντελής Τζωρτζάκης

Yπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός Αναστάσιος Γιαννίτσης
Αναπληρωτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά

Προσέλευση στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο Προεδρικό Μέγαρο αυτή την ώρα οι: Μ. Βορίδης, Αστ. Ροντούλης, ο Άδωνης Γεωριάδης, ο Γ. Γεωργίου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος που παραμένει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ως «αμετακίνητοι» εμφανίζονται, μέχρι αυτή τη στιγμή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μένει ο Κώστας Σκανδαλίδης, με τον κ. Δριβελέγκα, ενώ θα προστεθεί, από το ΛΑΟΣ ο κ. Ροντούλης.

Ακόμη ο Δημήτρης Ρέππας, ο Ντίνος Ρόβλιας και ο κ. Τζωρτζάκης, φαίνεται ότι παραμένουν στο

Ποιός θα υπογράψει τη δανειακή σύμβαση;

Αρνήθηκε να διαψεύσει, αλλά και να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε αλλαγή στη διαδικασία επικύρωσης της δεύτερης δανειακής σύμβασης για βοήθεια της χώρας μας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ερωτηθείς εάν με το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας παραμένει η ανάγκη υπογραφής της δανειακής σύμβασης από τους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων, τον κύριο Παπανδρέου και τον κύριο Σαμαρά, ο εκπρόσωπος Μπαγί αρνήθηκε να δώσει μια μονολεκτική απάντηση, «ναι» ή «όχι»,

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Δ. Αβραμόπουλος

Έφτασε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, η παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο κ. Αβραμόπουλος παραιτείται από βουλευτής προκειμένου να μετέχει

Ικανοποίηση των εμπορικών συλλόγων Αττικής για την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης


Την ικανοποίησή της για την άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Αττική εξέφρασε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι η πετρελαιοκίνηση των χιλιάδων μικρών φορτηγών που εφοδιάζουν με αγαθά την περιφέρεια του Λεκανοπεδίου, συντελεί στον περιορισμό του κόστους μεταφοράς, δίνοντας μια ανάσα στις χειμαζόμενες, λόγω της

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για την εκλογή του Λουκά Παπαδήμου


Με τίτλους όπως «Παπαδήμος ο σωτήρας» και «Αυτός που καλείται να αποτρέψει τη χρεοκοπία» σχολιάζουν οι γερμανικές εφημερίδες την ανάληψη της θέσης του Πρωθυπουργού από τον Λουκά Παπαδήμο.

Συγκεκριμένα, «Αυτός που καλείται να αποτρέψει τη χρεοκοπία», τιτλοφορείται πρωτοσέλιδο σχόλιο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο οποίο επισημαίνεται: «Η Ελλάδα θα εξέλθει από τη μιζέρια μόνον εάν δει κατάματα την πραγματικότητα και ενωθούν οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια. Ίσως ο τεχνοκράτης Παπαδήμος καταφέρει -σε αντίθεση με τον Παπανδρέου που απέτυχε- να δρομολογήσει μια νέα αρχή πάνω στην οποία μπορεί κανείς να οικοδομήσει αργότερα. Το πλαίσιο όμως δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο: η ανεργία σημειώνει νέο αρνητικό ρεκόρ και η Ευρώπη απειλείται με ύφεση. Το δε

Στις 16:00 η ορκομοσία της νέας κυβέρνησης


Η ΔΗΜΑΡ καταψηφίζει τη νέα κυβέρνηση


Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει η νέα κυβέρνηση υπό το Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δηλώνει ότι θα δώσει αρνητική ψήφο στη νέα κυβέρνηση, ζητώντας αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με εκλογές.

Αναφερόμενη στις διεργασίες των προηγούμενων ημερών για το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας, η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για διελκυστίνδα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με θεσμικές αποκλίσεις, η οποία -όπως αναφέρει- εξάντλησε τις

Έρχεται ο πράσινος δακτύλιος

Τον Μάιο του 2012 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο «πράσινος δακτύλιος» στην Αθήνα, και για αυτό το σκοπό θα υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση.

Στον "πράσινο δακτύλιο" θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα οχήματα νέας τεχνολογίας, τα οχήματα υβριδικής τεχνολογίας και όσα εκπέμπουν ρύπους κάτω από 140 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Τα οχήματα παλαιότερης τεχνολογίας θα κυκλοφορούν με το παλαιό σύστημα μονών ζυγών.

Επίσης οχήματα που έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν το 1990 θα κυκλοφορούν μόνο τα

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Λ. Παπαδήμο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη


Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή η νέα κυβέρνηση να βγάλει την Ελλάδα από «τη δύσκολη καμπή της ιστορίας της» και να ξαναβρεί το δρόμο της, ισότιμα με τις άλλες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Συγχαίρουμε για τον προ ολίγης ώρας ανακοινωθέντα και αναλαβόντα τον σχηματισμόν της νέας κυβερνήσεως της Ελλάδος, τον νέον πρωθυπουργόν της Ελλάδος, εις τον οποίον ευχόμεθα από της

Σκέφτεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο ο Μ. Ψωμιάδης, σύμφωνα με δημοσίευμα


Ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος συνελήφθη προχθές στα Σκόπια, σκέφτεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην ΠΓΔΜ, γράφει σήμερα η εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ», επικαλούμενη πληροφορίες από δικηγορικούς κύκλους που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του συλληφθέντα.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο αν οι αρχές της ΠΓΔΜ ικανοποιήσουν ένα τέτοιο αίτημα του Μ. Ψωμιάδη, σε

Τα μέτρα που καλείται να υλοποιήσει ο Λουκάς Παπαδήμος

Τόσο τα ψηφισμένα από την κυβέρνηση νομοσχέδια όσο και το πρόγραμμα που συνδέεται με τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα για τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς η πολιτική της λιτότητας και της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου καλείται να υλοποιήσει άμεσα, σε τρία βήματα, ορισμένα επώδυνα μέτρα:

1. Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης που συνεπάγεται γνωστά αλλά και νέα σκληρά μέτρα.

Το τίμημα για την εκταμίευση της 6ης δόσης, το κούρεμα 50% του χρέους και το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ θα παραμείνει βαρύ για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και η μεταβατική

Αρχαία νέφη αποκαλύπτουν νέα μυστικά


Νέο φως στον σχηματισμό των πρώτων άστρων αλλά και των χημικών στοιχείων ρίχνουν δυο μελέτες ερευνητών της NASA που δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Science».

Η πρώτη επιβεβαιώνει για πρώτη φορά τις υπάρχουσες θεωρίες για τη «γέννηση» και την κατανομή των χημικών στοιχείων στο Σύμπαν ενώ η δεύτερη υπολογίζει το μέγεθος των πρώτων άστρων σε πολύ μικρότερο από ό,τι νομίζαμε ως τώρα – ήταν δηλαδή μόνο δεκάδες φορές μεγαλύτερα από τον ήλιο μας και όχι εκατοντάδες όπως υποστήριζαν παλαιότεροι υπολογισμοί.

Αρχαία νέφη


Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κρους και του Saint Michael’s College στο Κόλτσεστερ του Βερμόντ ανακάλυψαν δυο αρχαία νέφη αερίων που είχαν μείνει ανέπαφα από

«Μίλησαν» με ασθενείς σε κατάσταση φυτού


Ερευνητές κατάφεραν να «συζητήσουν» με ασθενείς που βρίσκονταν σε κατάσταση «φυτού» μέσω της χρήσης μιας φθηνής και φορητής απεικονιστικής συσκευής. Το νέο αυτό επίτευγμα δημιουργεί ελπίδες σχετικά με το ότι στο μέλλον άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση ελάχιστης συνείδησης θα μπορούν να επικοινωνούν με τους οικείους τους.

Στην κατάσταση ελάχιστης συνείδησης ο ασθενής διατηρεί ένα βαθμό συνείδησης αλλά, εξαιτίας των τραυμάτων στον εγκέφαλό του, δεν είναι σε θέση να την εκφράσει στο περιβάλλον του. Η κατάσταση φυτού διαφέρει από το κώμα το οποίο ορίζεται ως κατάσταση πλήρους απώλειας της συνείδησης. Ενας ασθενής που βρίσκεται σε κώμα δεν μπορεί να αφυπνισθεί, αδυνατεί να ανταποκριθεί σε φυσιολογικά ή σε επώδυνα ερεθίσματα, στο φως ή στον

Ανοίγει το Φεβρουάριο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Έπειτα από τέσσερις παρατάσεις, το Φεβρουάριο του 2012 αναμένεται τελικά να γίνει η παράδοση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά που ανακαινισμένο θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του για το κοινό.

Το κόστος ανακαίνισης του θεάτρου εκτιμάται ότι θα ανέλθει τελικά στα 39.000.000 ευρώ, ποσό που καλύφθηκε από το Γ’ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ. Το έργο έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.

«Ονειρευόμαστε ένα θέατρο- πόλο πολιτιστικής έλξης για όλη τη Μεσόγειο», λέει ο γενικός γραμματέας του δήμου Πειραιά, Στέλιος Διαμαντίδης.

Στόχος της ανακαίνισης ήταν να αναδειχτούν όλα τα παλαιά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του προηγούμενου αιώνα και να συμπληρωθούν με σύγχρονες υποδομές. Μεταξύ άλλων, έχουν γίνει εργασίες αποκάλυψης των ζωγραφικών έργων που υπήρχαν στις οροφές και τα οποία είχαν

Κλείνουν τις πυραμίδες υπό το φόβο μυστικιστικών τελετών

Η πυραμίδα του Χέοπα, η μεγαλύτερη στην Αίγυπτο, θα παραμείνει κλειστή την Παρασκευή μετά τις φήμες για τελετές εσωτερισμού με την ευκαιρία της 11/11/11, μια ψηφιακή ευθυγράμμιση ημερομηνιών πολύ δημοφιλή για τους αριθμολόγους, έγινε σήμερα γνωστό από το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων (CSA) της Αιγύπτου.

Η απόφαση ελήφθη «μετά από πολλές πιέσεις» αιγυπτίων κυβερνοναυτών που αναφέρθηκαν σε τελετές εσωτερισμού «που προβλέπονται για τις 11 Νοεμβρίου του 2011 στο εσωτερικό της πυραμίδας», δήλωσε στο Γαλλικό

Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση


Στη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον, μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που δόθηκε στον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στα επιτελεία ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ για τα στελέχη που θα αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια της νέας κυβέρνησης, καθώς η ορκομωσία της έχει οριστεί για τις 14.00.
Μέχρι αργά το βράδυ ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βρισκόταν στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και ενημερωνόταν για μια σειρά από τρέχοντα θέματα.

Νωρίτερα, είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Αθανασάκη, η ΝΔ από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Δημήτρη Σταμάτη και ο ΛΑΟΣ από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Γιώργο Γεωργίου.

Πιθανό θεωρείται να παραμείνουν στη νέα κυβέρνηση οι επικεφαλής υπουργείων που εμπλέκονται άμεσα στην εφαρμογή του μνημονίου όπως οι Ευ. Βενιζέλος, Αν. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Δ. Ρέππας, Γ. Ραγκούσης, Γ. Κουτρουμάνης.

Όπως έγινε γνωστό από τη Συγγρού, η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει τη συμμετοχή των κ.κ.

Λόγω τεχνικών προβλημάτων του blog, ενδέχεται να σταματήσει η ροή των ειδήσεων


Ο καιρός στις 11.11.2011


Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, στην Κρήτη, στα δυτικότερα τμήματα του Αιγαίου και στα ανοικτά του Ιονίου, παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, καθώς και σταδιακή σημαντική ενίσχυση των ανέμων, περιμένουμε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, ενώ καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 11 έως 20, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 17 βαθμούς, στο Βόρειο Αιγαίο από 9 έως 15 και στις