www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ

Τον Πύργο του Άιφελ και το Σαμπ ντε Μαρ εκκένωσαν οι γαλλικές αρχές ύστερα από απειλή για την τοποθέτηση βόμβας.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 25.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία δημιούργησε μία ζώνη ασφαλείας γύρω από το σημείο, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να συγκεντρωθούν στις όχθες του Σηκουάνα.

Ο καιρός στις 15.09.2010

Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με σποραδικές βροχές μετά το μεσημέρι στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας, περιμένουμε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 27 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 17 ως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 ως 28 στη Δυτική Ελλάδα, 21 ως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και Κρήτη.

Τοπικά ισχυροί βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28-29 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό,

Η Άννα Διαμαντοπούλου απάντησε σε δημοσίευμα του "Βορειοηπειρώτη"

Τα όσα αναφέρονται είναι παντελώς ψευδή και ανυπόστατα


Το Γραφείου Τύπου, της Υπουργό Παιδείας της Ελλάδας μας έστειλε e-mail στο οποίο αναφέρει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

14/09/2010

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλα όσα αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση:

http://borioipirotis.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html είναι παντελώς ψευδή και ανυπόστατα. Ως εκ τούτου ζητούμε την άμεση απόσυρσή της.

Γραφείο Τύπου Υπουργού Παιδείας

Διευκρίνιση:

Αισθανόμαστε πολύ ευτυχείς που το Γραφείο Τύπου της Υπουργού Παιδείας της Ελλάδος ασχολήθηκε με δημοσίευμα του «Βορειοηπειρώτη».

Μας χαροποιεί επίσης το γεγονός που η υπουργός διαψεύδει και δεν συμφωνεί με τα όσα γράφτηκαν. Η υποτιθέμενη δήλωση, δημοσιεύτηκε στο «Λαϊκό Βήμα», Αρ. φύλου 5.454(371), 1-15 Σεπτεμβρίου 2010, στη σελίδα 16. Το δημοσίευμα όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την αγανάκτηση μας και ήταν μία αφορμή να γραφτούν και κάποια ιστορικά στοιχεία για τον αγώνα των

Νόμος στη Γαλλία η απαγόρευση της μπούρκας σε δημόσιους χώρους


Εγκρίθηκε από τη γαλλική Γερουσία ο νόμος ο οποίος προβλέπει την ολική απαγόρευση της μπούρκας, του νικάμπ, αλλά και κάθε μουσουλμανικού γυναικείου πέπλου σε δημόσιους χώρους.
Η σημερινή έγκριση σημαίνει την οριστική υιοθέτηση από το γαλλικό κοινοβούλιο του νόμου. Η συγκεκριμένη απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ την Ανοιξη του 2011 μετά από στάδιο «προσαρμογής» και «συμμόρφωσης» για τους παραβάτες διάρκειας έξι μηνών.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία 246 προς 1 σήμερα Πέμπτη, ενώ είχε ήδη εγκριθεί τον περασμένο Ιούλιο από την Κάτω Βουλή.

Οσοι είναι αντίθετοι με το μέτρο έχουν διορία 10 ημερών για να προσφύγουν κατά του νέου νόμου-

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αλλαγές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και θα οδηγήσουν σε ένα κράτος βιώσιμης ανάπτυξης

Νέο κύκλο «μεγάλων αλλαγών» που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και θα οδηγήσουν σε ένα κράτος βιώσιμης ανάπτυξης, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ. Όπως αναμενόταν, ο κ. Γ. Παπανδρέου πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα του Κινήματος τον πρώην υφυπουργό κ. Μιχ. Καρχιμάκη, η εκλογή του οποίου αναμένεται αργότερα, καθώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ακόμη ότι τις μέρες αυτές κλείνει ένας πρώτος κύκλος, αλλά ανοίγει -όπως είπε- κι ένας νέος, ένας κύκλος μεγάλων, επαναστατικών και αυτονόητων αλλαγών για την Ελλάδα, οι οποίες «θα οδηγήσουν την πατρίδα μας όχι μόνο έξω από την κρίση, αλλά και θα την προστατεύσουν από μελλοντικές τέτοιες συνθήκες, καθώς επίσης και σε ένα κράτος βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας είναι μακρύς και δύσκολος, όμως, βάλαμε όλοι οι Έλληνες τα θεμέλια για να γίνουν πράξη οι μεγάλες αλλαγές».

Επιπλέον, επισήμανε ότι «καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και την ελπίδα ζωντανή, ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε μια σταθερή Ελλάδα», υποστηρίζοντας ότι η δύσκολη

Ο Μ. Καρχιμάκης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης εκλέχθηκε με 82% νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή Σύνοδο του.


Σε σύνολο 412 εγγεγραμμένων μελών, ψήφισαν τα 342. Τα "ναι" ήταν 282, τα άκυρα 12 και τα λευκά 42.

Κατάληψη στο γραφείο του Δημήτρη Ρέππα στην Τρίπολη

Ομάδα αυτοκινητιστών από το μπλόκο της Νεστάνης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, κατέλαβαν λίγο πριν από τις 7:00 το απόγευμα το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Αρκαδίας και υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα.


Οι αυτοκινητιστές έφθασαν στην Τρίπολη το απόγευμα και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια δέκα περίπου άτομα κατευθύνθηκαν στο πολιτικό γραφείο του κ. Ρέππα, το οποίο ήταν ανοιχτό και το κατέλαβαν.

Άλλοι δέκα αυτοκινητιστές έφτασαν αργότερα στο πολιτικό γραφείο, μίλησαν σε τηλεοπτικά κανάλια και δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν έρθουν σε

Επιστροφή στην κερδοφορία των τσιγάρων στο 8% ζητούν οι περιπτερούχοι της Μακεδονίας

Πρόβλημα βιωσιμότητας του κλάδου τους, λόγω της υψηλής φορολογίας και της μείωσης των ποσοστών κερδοφορίας στα βιομηχανοποιημένα καπνά, θέτουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των περιπτέρων και των ψιλικατζίδικων της Μακεδονίας.


Απευθύνονται στους συναρμόδιους υπουργούς Παπακωνσταντίνου και Χρυσοχοΐδη καθώς και στους υφυπουργούς τους, και ζητούν «να επαναφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο την κερδοφορία των τσιγάρων στο 8%, όπως ήταν το

Το 5% των πρατηρίων πουλάει πάνω από το πλαφόν έδειξαν οι έλεγχοι

Περίπου το 5% των πρατηρίων που ελέγχθηκαν την Τρίτη πουλούσαν αμόλυβδη πάνω από το πλαφόν αναφέρει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.


Οι έλεγχοι της υπηρεσίας εποπτείας αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε 61 πρατήρια την Τρίτη, βρήκαν έξι από αυτά να έχουν παραβάσεις όπως μη εγγραφή, ελλιπής ενημέρωση, ή παραπλανητική ενημέρωσηκαι τους επέβαλλαν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσοι

Υποχρεωτική η αναγραφή της σύνθεσης των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στα ελληνικά

Υποχρεωτική καθίσταται η αναγραφή της σύνθεσης των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων κατά την προσφορά προς πώληση και την πώλησή τους στον τελικό καταναλωτή στην ελληνική γλώσσα, σύμφωνα με την διατάξεις νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.1394/Β/06-09-2010).


Ανάλογη διάταξη υφίσταται σε όλες σχεδόν τις αντίστοιχες εθνικές νομοθεσίες των κρατών μελών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πληροφόρηση σε γλώσσα κατανοητή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Έτσι καταργείται η εναλλακτική δυνατότητα αναγραφής της σύνθεσης σε μία από τις εξής γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, που προβλέπεται από το άρθρο 51 «Επισήμανση υφαντουργικών προϊόντων» της κωδικοποιημένης Αγορανομικής Διάταξης 7/09

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο της Cosmote σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη


Δύσκολη έως αδύνατη ήταν από το πρωί η επικοινωνία των συνδρομητών της Cosmote στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Β.Ελλάδας, εξαιτίας τεχνικής βλάβης στο δίκτυο της εταιρίας.


Η βλάβη, όπως ανακοίνωσε η Cosmote, επηρέασε τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και σημειώθηκε το πρωί, στη διάρκεια εργασιών αναβάθμισης του δικτύου της.

Πλανήτης χωρίς μεθάνιο;

Σαν κάτι να λείπει από τον γιγάντιο πλανήτη GJ 436b που βρίσκεται στον αστερισμό του Λέοντα. Δεν είναι τίποτε άλλο από το αέριο έλους ή, αλλιώς, μεθάνιο.


Προς μεγάλη έκπληξη των αστρονόμων που μελετούν τον πλανήτη –μεγέθους αντίστοιχου του Ποσειδώνα– με τη βοήθεια του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Σπίτζερ, στον πλανήτη υπάρχει ελάχιστο μεθάνιο, το οποίο για τους πλανήτες του δικού μας ηλιακού συστήματος θεωρείται κοινό αέριο.

Σε αυτή την καλλιτεχνική απεικόνιση φαίνεται ένας ασυνήθιστος πλανήτης χωρίς μεθάνιο, ο οποίος επισκιάζεται εν μέρει από τον αστέρα του.

Σύμφωνα με τα μοντέλα για τις ατμόσφαιρες των πλανητών, όποιος πλανήτης διαθέτει το κοινό μείγμα υδρογόνου, άνθρακα και οξυγόνου και η θερμοκρασία του δεν ξεπερνά τους 1.000 βαθμούς Κέλβιν θα πρέπει να διαθέτει μεγάλες ποσότητες μεθανίου και μικρή ποσότητα μονοξειδίου του

Μειώθηκε ο αριθμός των υποσιτιζόμενων ανθρώπων του πλανήτη

Για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, μειώθηκε κατά 9,6% ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Υγείας (FAO) του ΟΗΕ, για το 2010.


Το 2009 οι υποσιτιζόμενοι άνθρωποι είχαν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο, ενώ τους πρώτους μήνες του 2010 η καταμέτρηση τους δείχνει 925 εκατομμύρια.

"Ο αριθμός των υποσιτιζόμενων στον κόσμο παραμένει σε απαράδεκτα επίπεδα, παρά την πρώτη μείωση που σημειώθηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια. Η μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πιο ευνοϊκές οικονομικές συγκυρίες που παρουσιάστηκαν αυτή τη χρονιά καθώς και στη πτώση των τιμών των τροφίμων που ξεκίνησε το 2008 στις εθνικές και στις διεθνείς αγορές. Το γεγονός ότι ο αριθμός των υποσιτιζόμενων ανθρώπων παραμένει τόσο υψηλός, δείχνει ότι το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο και πολύπλοκο στη δομή του. Οι κυβερνήσεις οφείλουν να ενισχύσουν τις επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και τα προγράμματα κοινωνικής βοήθειας", εξηγεί ένας εκπρόσωπος της FAO.

Η αναλογία των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα παραμένει η υψηλότερη στην υποσαχάρια

Δίωξη σε βάρος βενζινοπώλη για παραβίαση του πλαφόν

Ποινική δίωξη σε βάρος πρατηριούχου που συνελήφθη στην Καλλιθέα για παράβαση του αγορανομικού κώδικα, σε συνδυασμό με την υπουργική απόφαση για την επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης, άσκησε ο εισαγγελέας Αθηνών.


Ο πρατηριούχος αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί αύριο από το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο.

Όπως έγινε γνωστό πουλούσε την αμόλύβδη με τιμή 1,57 ευρώ για κάθε λίτρο. Ο ίδιος προσκόμισε τιμολόγια στα οποία η τιμή αγοράς ήταν 1,51 ευρώ το λίτρο.

Κλειστό τμήμα της Εγνατίας την Πέμπτη λόγω εργασιών

Την εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα, την Πέμπτη 16/9 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, καθώς θα διακοπεί η κυκλοφορία του αριστερού κλάδου της Εγνατίας Οδού, από Α/Κ Μετσόβου έως Α/Κ Περιστερίου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Εγνατία Οδός ΑΕ», ο λόγος της προσωρινής διακοπής της κυκλοφορίας είναι ότι θα τοποθετηθούν

Σε κινητοποιήσεις καλεί το ΚΚΕ τους ιδιοκτήτες φορτηγών

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου μεταφορών να αγνοήσουν την επίταξη και την επιστράτευση και να «αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής» απήθυνε το γραφείο τύπου του ΚΚΕ.

Το κομμουνιστικό κόμμα υποστηρίζει ότι η απελευθέρωση των οδικών μεταφορών θα οδηγήσει στη συγκέντρωση του μεταφορικού έργου σε λίγες μονοπωλιακές επιχειρήσεις.

«Αγγιζαν» τον Μπιν Λάντεν αλλά δεν τον έπιαναν

Οι δυτικές, μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν με σχετική ακρίβεια τις κινήσεις του Οσάμα Μπιν Λάντεν, στα χρόνια που ακολούθησαν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να τον πλησιάσουν.


Αυτό αποκάλυψε, στο δίκτυο CNN, ένας πρώην πράκτορας ευρωπαϊκής υπηρεσίας που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του.

Ηδη από τις πρώτες ημέρες μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους αλλά και τα επόμενα χρόνια, υπήρχαν πληροφορίες από πράκτορες που είχαν κατορθώσει να φτάσουν στα υψηλά κλιμάκια της Αλ Κάιντα για το που κρύβεται ο ηγέτης της οργάνωσης. Ομως οι πληροφορίες αυτές δεν ήσαν ποτέ τόσο ακριβείς ή τόσο "φρέσκιες" ώστε να καταστεί δυνατή η σύλληψη ή εξολόθρευσή του.

Σύμφωνα με τον πράκτορα, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, αμέσως μόλις εγκατέλειψε το στρατηγείο του, στην περιοχή Τόρα Μπόρα, του Αφγανιστάν άρχισε να μετακινείται σε περιοχές του Πακιστάν

Eξαπλώνεται παγκοσμίως η νέα κατηγορία πολυανθεκτικών βακτηρίων


Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εφιάλτη: Μετά την εμφάνισή τους στην Ινδία, βακτήρια που δεν αντιμετωπίζονται με σχεδόν κανένα αντιβιοτικό, χάρη σε ένα επικίνδυνο γονίδιο που μεταπηδά από είδος σε είδος, εντοπίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε ακόμα 12 χώρες, ανακοίνωσαν ανήσυχοι οι επιδημιολόγοι.
«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία» δήλωσε η Δρ Λίντσεϊ Γκρέισον, λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, μιλώντας σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας που πραγματοποιείται στη Βοστόνη.

Το γονίδιο NDM-1 (μεταλλο-β-λακταμάση-1 του Νέου Δελχί) επιτρέπει στα βακτήρια να παράγουν ένα ένζυμο που εξουδετερώνει όλα τα αντιβιοτικά εκτός από δύο. Το ανησυχητικό είναι ότι έχει την ικανότητα να μεταπηδά από ένα είδος βακτηρίου σε άλλα είδη μέσω κυκλικών μορίων DNA που

Aσπρόμαυρη φωτογραφία


Για τους περισσότερους η έννοια «φωτογραφία» ταυτίζεται με το προφίλ στο facebook ή με την εικόνα που επιλέγουν να βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους. Και όμως, πλάι στην κυριαρχία της ψηφιακής εικόνας που συνεχώς επεκτείνεται, το αναλογικό φιλμ παραμένει ζωντανό. «Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι πιθανόν να έχουν ήδη ασχοληθεί με την ψηφιακή φωτογραφία, θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον σκοτεινό θάλαμο. Μικρές εταιρείες που κατασκευάζουν φιλμ, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια ουσιαστικά είχαν εξαφανιστεί από τους κολοσσούς, σιγά-σιγά επανέρχονται στο προσκήνιο » τονίζει ο κ. Ηλίας Κοσίντας , ιδιοκτήτης αναλογικού φωτογραφικού εργαστηρίου. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Κουτσοπάνο , που επίσης διατηρεί φωτογραφικό εργαστήριο αποκλειστικά για αναλογική φωτογραφία, «μέσω της ψηφιακής φωτογραφίας πολλοί νέοι άνθρωποι ανακάλυψαν με έναν εύκολο και προσιτό τρόπο την ίδια την τέχνη της φωτογραφίας. Από εκείαρκετοί, όταν δουν ότι τους αρέσει,

Η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά εμπνέει διάσημους σχεδιαστές

Πόσο υπερήφανα μπορεί να διασχίσει την πασαρέλα μια παραδοσιακή ενδυμασία; Μπορεί το φολκλόρ να περάσει την πύλη της καλαισθησίας; Και τελικά, πόσο μπορεί να εμπνεύσει σχεδιαστές όπως ο Ζαν Πολ Γκοτιέ και ο Τζον Γκαλιάνο μια ελληνική φορεσιά που μέχρι πρότινος πιστεύαμε ότι η θέση της βρίσκεται αποκλειστικά σε ένα λαογραφικό μουσείο ή σε ταινίες με θέμα την Επανάσταση του 1821; Τις απαντήσεις δίνει η έκθεση με τίτλο «Βeyond dress codes: σύγχρονοι σχεδιαστές διαλέγονται με την ελληνική παραδοσιακή φορεσιά» την οποία διοργανώνει στις γκαλερί της η Ελληνοαμερικανική Ενωση από τις 27 Σεπτεμβρίου ως τις 27 Οκτωβρίου.

«Η ενδυμασία είναι ένα παιχνίδι απόκρυψης-αποκάλυψης. Από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού ως σήμερα το ένδυμα λειτουργεί ως πολυσήμαντος επικοινωνιακός κώδικας για το πρόσωπο που το φορά. Το ρούχο καλύπτει το σώμα ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί στοιχείο εξωτερικού καλλωπισμού ή μαρτυρία στοιχείων της ταυτότητάς μας. Μέσα από το ένδυμα μπορεί κανείς να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα ενός λαού, την οικονομική, πολιτική και κοινωνική οργάνωση ενός τόπου, το φύλο, την ηλικία, την κοινωνική θέση» σημειώνει η ιστορικός μόδας και επιμελήτρια της έκθεσης Lydia Κamitsis

Στην έκθεση παρουσιάζονται έγχρωμα σχέδια ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών και κεφαλόδεσμων του σκιτσογράφου Γήση Παπαγεωργίου από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Αποτελούν τη μεγαλύτερη και κατά το δυνατόν πληρέστερη ως σήμερα καταγραφή των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών. Βασικό πυρήνα για τη δημιουργία των σχεδίων αυτών αποτέλεσαν το

Δεν υπάρχει «ανδρική» και «γυναικεία» συμπεριφορά

Τέλος στον «νευροσεξισμό», δηλαδή στην άποψη ότι το φύλο μας, ανδρικό ή γυναικείο, καθορίζει τη συμπεριφορά μας επιχειρούν να βάλουν νέες επιστημονικές μελέτες. Η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης Κορντέλια Φάιν στο βιβλίο της «Delusions of Gender» («Οι αυταπάτες του φύλου»), που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στη Βρετανία, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν μείζονες νευρολογικές διαφορές μεταξύ γυναικείου και ανδρικού εγκεφάλου.

΄Ενα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων πιστεύει ότι υπάρχουν βασικές εξελικτικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων για τις οποίες ευθύνονται τα γονίδιά μας. Ετσι, διαφορές στις ικανότητες ανδρών και γυναικών, όπως η ευκολία ανάγνωσης ενός χάρτη, η ικανότητα οδηγικών ελιγμών ή η ευκολία έκφρασης συναισθημάτων, θεωρούνται σχεδόν «έμφυτες» και τέλος πάντων «άμεσα εξαρτώμενες»

Ελπιδοφόρο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β


΄Ενα πειραματικό εμβόλιο το οποίο φαίνεται ότι μπορεί να προστατεύσει ενάντια στη μηνιγγίτιδα Β, την πιο κοινή αλλά και πιο φονική μορφή μηνιγγίτιδας, ίσως κυκλοφορήσει σύντομα. Αυτό υπόσχονται τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα δοκιμής του εμβολίου 4CΜenΒ (Μulticomponent Μeningococcal Serogroup Β Vaccine) της εταιρείας Νovartis τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίου στον Καναδά. Η δοκιμή που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορούσε 3.600 βρέφη και όπως προέκυψε η χορήγηση του εμβολίου προκάλεσε πολύ ισχυρή ανοσολογική απόκριση ενάντια σε τρία στελέχη του ορότυπου Β του βακτηρίου που προκαλεί μηνιγγίτιδα. Παράλληλα παρουσιάστηκαν πολύ χαμηλά επίπεδα ανεπιθύμητων ενεργειών, όταν το εμβόλιο χορηγήθηκε σε συνδυασμό με άλλα εμβόλια τα οποία χορηγούνται στα βρέφη. Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το εμβόλιο

Φάρμακο για τις κράμπες αποτρέπει τα εγκεφαλικά

Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τις μυϊκές κράμπες εμποδίζει την εμφάνιση εγκεφαλικών επεισοδίων και μάλιστα πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι οι ασπιρίνες. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η σιλοσταζόλη, η οποία εμποδίζει τη δημιουργία θρομβώσεων, έχει λιγότερες παρενέργειες από ό,τι η ασπιρίνη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σιλοσταζόλη δεν είναι μόνο πιο ισχυρό αμυντικό όπλο από την ασπιρίνη αλλά έχει και μειωμένες πιθανότητες να

Τα αντιμικροβιακά τζελ δεν εμποδίζουν τη μετάδοση της γρίπης

Ακόμα και με συστηματική χρήση, τα απολυμαντικά χεριών με βάση το οινόπνευμα δεν φαίνεται να μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα εκδήλωσης γρίπης, δείχνει αμερικανική μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της τελευταίας πανδημίας και χρηματοδοτήθηκε από... εταιρεία απολυμαντικών.

«Το απολυμαντικό με ενισχυμένη δράση κατά των ιών απέτυχε να μειώσει σημαντικά τη συχνότητα λοίμωξης από γρίπη ή από ρινοϊούς» ανέφεραν οι ερευνητές σε συνέδριο για τους αντιμικροβιακούς παράγοντες που πραγματοποιείται στη Βοστόνη.

Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι οι ρινοϊοί και οι ιοί της γρίπης μεταδίδονται περισσότερο μέσω σταγονιδίων στον αέρα και λιγότερο από μολυσμένες επιφάνειες.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας γρίπης από τον ιό Η1Ν1. Στην πρώτη ομάδα της μελέτης, οι εθελοντές απολύμαιναν τα χέρια τους κάθε τρεις ώρες επί δέκα εβδομάδες,

Κάρτα του Πολίτη αντί αστυνομικής ταυτότητας

Eντός του 2011 θα ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την Κάρτα του Πολίτη. Η κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί και θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

΄Οπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, «...δικαίωμα στη σύνταξη, δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα στην επανακατάρτιση, στο επίδομα αναπηρίας,στο βιβλιάριο υγείας. O λα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα του Πολίτη.Σπάζοντας τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία,αξιοποιώντας ορθολογικά τα χρήματα αυτά, που υπάρχουν- και ναι,όταν κάνει κανείς ορθολογική διαχείριση χρημάτων,βρίσκει χρήματα και γι΄ αυτούς τους πολύ σημαντικούς στόχους- προχωράμε στην Κάρτα

Πανελλαδικές 2011

Με πολύ απλό, σαφή και παραστατικό τρόπο, ο οδηγός αυτός απαντά στις απορίες των 9.000 φετινών μαθητώνυποψηφίων, οι οποίοι όπως φαίνεται θα είναι οι τελευταίοι που θα διαγωνιστούν με το υπάρχον σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων.


Εδώ οι μαθητές θα μάθουν όλα όσα αφορούν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τους συντελεστές, τις βαθμολογίες, τη σημασία του γραπτού βαθμού, τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις διαδικασίες επιλογής, τον τρόπο υπολογισμού των μορίων, τα Επιστημονικά Πεδία και τον τρόπο επιλογής των εισαγομένων.

Μαθήματα Αυξημένης Βαρύτητας - Συντελεστές

Ενα δώρο «από τα αποδυτήρια» στους 90.000 μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011

Η εισαγωγή στις σχολές και στα τμήματα, τα οποία είναι ενταγμένα στο σύστημα, γίνεται με βάση τα μόρια που προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων του γενικού βαθμού πρόσβασης και των

Αναστάτωση στο υπουργείο Οικονομικών από θόρυβο στον 9ο όροφο

Ένα σπασμένο τζάμι σε παράθυρο του 9ου ορόφου του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα έθεσε σε συναγερμό -αργά το μεσημέρι της Τρίτης- την Αστυνομία.


Υπάλληλοι που εργάζονταν στο γραφείο άκουσαν ένα θόρυβο και είδαν να σπάει το εξωτερικό από τα διπλά τζάμια του παραθύρου.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομια και οι αξιωματικοί που έσπευσαν εκεί διαπίστωσαν ότι έχει σχηματιστεί

Αδιέξοδο στη συνάντηση ιδιοκτητών φορτηγών - Ρέππα

Παραμένουν στους δρόμους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων μετά την άκαρπη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.


Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, αύριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των σωματείων των αυτοκινητιστών ενώ οι ιδιοκτήτες φορτηγών αναμένεται να υποβάλλουν προτάσεις και στην επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του κλάδου.

Εν τω μεταξύ, τα φορτηγά που είναι σταθμευμένα στους δρόμους της Αθήνας έχουν μειωθεί

OOΣΑ: Σταθερή στο 8,5% η ανεργία τον Ιούλιο

Σταθερό στο 8,5% παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούλιο στις χώρες - μέλη του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) όπως ανακοινώθηκε σήμερα.


Όπως αναφέρει ο οργανισμός, το υψηλότερο ποσοστό σημειώθηκε στην Ισπανία με 20,3% και ακολουθεί η Σλοβακία με 15% και η Ιρλανδία με 13,6%. Για την Ελλάδα

Θυγατρική της Ridenco ζητάει ένταξη στο νόμο περί προστασίας από τους πιστωτές

Η εταιρεία Ridenco Commercial, ανακοίνωσε μέσω της μητρικής της, Ridenco A.E. (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών) ότι υπέβαλε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 (του Ν.3588/2007). Σύμφωνα με την εταιρεία η υποβολή της αίτησης ήταν αναγκαία αφού δεν κατέστη δυνατή η αναχρηματοδότηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς δύο πιστωτικά ιδρύματα, αλλά υπεβλήθη από το ένα εξ' αυτών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος της ακίνητης περιουσίας της θυγατρικής και της Ridenco.


Η είδηση προκάλεσε έκπληξη γιατί η Ridenco Α.Ε. (εμπορική εταιρεία με αντιπροσωπείες ρούχων Timberland, Nautica κλπ.) , ιδιοκτησίας Μωρίς Φρανσές, ήταν μία υγιής επιχείρηση, δίχως μεγάλα χρέη. Στην ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι η αίτηση ένταξης από τη θυγατρική της στο πτωχευτικό δίκαιο έγινε παρόλο που η θυγατρική καλύπτει μέχρι σήμερα το

Σε διαβούλευση η επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών

Τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την επιτάχυνση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης.


Η διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και μετά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Αρνήθηκε τη θέση γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Μιλτ. Παπαιωάννου

Στους λόγους που τον οδήγησαν να αρνηθεί την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει καθήκοντα γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.


"Είναι δύσκολο σε εμένα συνειδησιακά, να υπερασπίζομαι κάποιες αποφάσεις που ενδεχομένως δεν συμφωνώ, όταν δεν συμμετέχω στη διαμόρφωσή τους", δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Πρόσθεσε ότι ανέφερε τη θέση του στον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος -όπως είπε- τη σεβάστηκε και του απάντησε "εντάξει Μιλτιάδη, σε εσένα πέφτει ο πρώτος λόγος".

Όσον αφορά στις αποφάσεις με τις οποίες διαφωνεί, είπε: "Δεν κρατώ μεγάλες αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική, από επιμέρους επιλογές και χειρισμούς είναι αυτονόητο ότι έχω αποστάσεις και έχω την κριτική μου. Η χώρα καταβάλει μία τεράστια προσπάθεια αυτή τη στιγμή και δεν είμαι

Άνοιγμα του επαγγέλματος του συμβολαιογράφου ζητά ο εισαγγελέας του Ευρωδικαστηρίου

Την καταδίκη της Ελλάδας και πέντε ακόμη κρατών-μελών της Ε.Ε προτείνει ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Κρουζ Βιγιαλόν καθώς, όπως υποστηρίζει, οι χώρες αυτές παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία περιορίζοντας την πρόσβαση στο επάγγελμα του συμβολαιογράφου μόνο στους υπηκόους τους.


Την ίδια πρακτική με την Ελλάδα, στο θέμα των κλειστών επαγγελμάτων ακολουθούν το Βέλγιο, η Γαλλία, το

Απότομη μείωση του μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα το β΄τρίμηνο του 2010

Μεγάλη πτώση σημείωσε το συνολικό μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα το Β' τρίμηνο του 2010, όταν στην Ε.Ε. μειώθηκε στο 1,6% από το 1,9% του πρώτου τριμήνου σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η eurostat.


Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, το συνολικό μισθολογικό κόστος ανά ώρα στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 1,8% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα όταν στην Ε.Ε. αυξήθηκε 1,6%.

Αναλυτικά για το δεύτερο τρίμηνο το συνολικό κόστος μειώθηκε 1,8%, το κόστος μισθών 1,2% και τα υπόλοιπα έξοδα (όπως ασφαλιστικές εισφορές, φόροι) μειώθηκαν 3,9%.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο τρίμηνο του έτους το συνολικό κόστος μισθών είχε αυξηθεί

Η Lego απέτυχε να κατοχυρώσει ως σήμα της το «τουβλάκι»

H κατασκευάστρια εταιρεία των Lego δεν μπορεί να κατοχυρώσει ως σήμα το «πλαστικό τουβλάκι» της μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.


Το δικαστήριο επικύρωσε προηγούμενη πρωτόδικη απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2008.

Το 1996, η Lego είχε ζητήσει να κατοχυρώσει ως κοινοτικό σήμα το κόκκινο πλαστικό τουβλάκι που αποτελεί τη βάση των παιχνιδιών κατασκευής που παράγει.

Το αίτημα κατατέθηκε σε μια προσπάθεια της εταιρείας να εμποδίσει τους ανταγωνιστές της να εμπορεύονται παρόμοια προϊόντα εντός της Ε.Ε.

Aρχικά, η κατοχύρωση του σήματος έγινε δεκτή.

Ωστόσο, ακολούθως η απόφαση αναιρέθηκε, ύστερα από ένσταση ενός άλλου κατασκευαστή, της

Εγκαινιάστηκε το αρχαιολογικό μουσείο Νισύρου

Το αρχαιολογικό μουσείο Νισύρου και δύο μοναδικής αρχαιολογικής αξίας μνημεία εγκαινίασε μαζί με ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. Πρόκειται για τα αποκατάσταση της εκκλησίας της Παναγίας της Φανερωμένης στην Καρδιά Νισύρου και την αναστήλωση των τειχών της αρχαίας πόλης, πάνω από το Μανδράκι.

Στο μουσείο φιλοξενείται η σπάνια αρχαιολογική συλλογή που αποδεικνύει τη μεγάλη πολιτιστική ιστορία του νησιού. Η συλλογή περιλαμβάνει ενότητες που καλύπτουν όλη την ιστορική διαδρομή της Νισύρου από την προϊστορία έως τη μεταβυζαντινή περίοδο

Χωρίς νερό αύριο περιοχές της Χαριλάου Θεσσαλονίκης

Πολύωρη διακοπή νερού θα υπάρξει αύριο (15/9) από το πρωί στην περιοχή Χαριλάου του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών αντικατάστασης τεσσάρων δικλείδων στη συμβολή των οδών Γληνού με Κοραή και Κοραή με Κ. Καραμανλή, που θα πραγματοποιήσει η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης.


Η διακοπή της υδροδότησης θα σημειωθεί στις οδούς Βούλγαρη, Κ. Καραμανλή, Υψηλάντου, Καρδίτσας και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς στην περιοχή Χαριλάου, ενώ θα αποκατασταθεί στις 5 το απόγευμα, ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ.

Προκλητικές δηλώσεις Έρογλου για το Κυπριακό

Την εκτίμησή του ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά τηρεί αδιάλλακτη στάση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και επιδιώκει να χαθεί το μομέντουμ για λύση εξέφρασε, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο ηγέτης των τουκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου.


«Η αρνητική στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς έχει εξαντλήσει την υπομονή του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ»

Χωρίς...σήμα από το πρωί η Cosmote στη Β. Ελλάδα

Δύσκολη έως αδύνατη είναι από το πρωί η επικοινωνία των συνδρομητών της Cosmote στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Β.Ελλάδας, εξαιτίας τεχνικής βλάβης στο δίκτυο της εταιρίας.


Η βλάβη, όπως ανακοίνωσε η Cosmote, επηρεάζει τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και σημειώθηκε το πρωί, στη διάρκεια εργασιών αναβάθμισης

Πλαφόν σε όλα τα στάδια εμπορίας καυσίμων ζητούν οι βενζινοπώλες

Την άμεση κατάργηση του πλαφόν ή την εφαρμογή του σε όλα τα στάδια εμπορίας των καυσίμων ζητούν οι πρατηριούχοι στη συνάντηση με το γενικό γραμματέα Εμπορίου.


Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των πρατηριούχων, κ. Κιούσης περίπου 300 πρατήρια έχουν συμμορφωθεί με το πλαφόν ενώ τα υπόλοιπα δεν το έχουν πράξει καθώς αγοράζουν ακριβότερα από ότι πωλούν.

Διευκρίνισε ότι ο νόμος σε περίπτωση υπέρβασης του πλαφόν

Ενημέρωσε τον Κ. Παπούλια για το Κυπριακό ο Δημ. Δρούτσας

Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.


Ο κ. Δρούτσας ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για το πρόσφατο ταξίδι του, το πρώτο του ως υπουργός Εξωτερικών, στην Κύπρο.

Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στόχος του ταξιδιού του στην Κύπρο ήταν να στείλει ένα ξεκάθαρο και συμβολικό μήνυμα στον κυπριακό ελληνισμό ότι "το Κυπριακό παραμένει ύψιστη προτεραιότητα στην ελληνική εξωτερική πολιτική".

Επίσης ο κ. Δρούτσας μετέφερε στον κ. Κάρολο Παπούλια τους χαιρετισμούς του Κύπριου Προέδρου.

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στη σχέση που έχει

Τα αντιβιοτικά βλάπτουν τα «καλά» μικρόβια του εντέρου


Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ακόμα και τα φαινομενικά πιο ελαφρά αντιβιοτικά μπορούν να διαταράξουν σοβαρά την ισορροπία των μικροβίων που ζουν στο έντερο, μειώνοντας τον αριθμό των «καλών» μικροοργανισμών, γεγονός με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία του ατόμου.

Η μελέτη, υπό τους Λες Ντέθλεφσεν και Ντέηβιντ Ρέλμαν του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, διαπίστωσε ότι τα
αντιβιοτικά καταστέλλουν ολόκληρους πληθυσμούς ευεργετικών μικροβίων του εντέρου.

Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις, ο άνθρωπος μπορεί να χρειαστεί μήνες για να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση ισορροπίας των μικροοργανισμών στο στομάχι του. Η έρευνα εξάλλου έρχεται να υποστηρίξει την χρησιμότητα των λεγόμενων "προβιοτικών" προϊόντων, όπως το γιαούρτι, που περιέχουν ζωντανές καλλιέργειες μικροβίων.

Οι ερευνητές μελέτησαν σε ημερήσια βάση τρεις εθελοντές που έπαιρναν επί πέντε μέρες ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο αντιβιοτικό (ciproflaxin) και, παράλληλα, έκαναν ελέγχους DNA για να βρουν ποια μικρόβια ζούσαν στο έντερο των εθελοντών. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η δράση

Οι βλαβερές συνέπειες του εμβρυϊκού υποσιτισμού

Τα έμβρυα των μητέρων που δεν διατρέφονται επαρκώς στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να εμφανίσουν πιο πρόωρη εγκεφαλική γήρανση και έκπτωση των νοητικών λειτουργιών τους αργότερα στη ζωή. Αυτό υποστηρίζει νέα ολλανδική επιστημονική μελέτη.


Οι ερευνητές, υπό τη Σούζαν ντε Ρούιχ του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, στην μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), μελέτησαν τις περιπτώσεις 737 ατόμων ηλικίας 56-59 ετών.

Το 40% των ανθρώπων είχαν γνωρίσει σοβαρή πείνα, όταν ήσαν έμβρυα την περίοδο που η ναζιστική Γερμανία είχε επιβάλει εμπάργκο τροφίμων στη βόρεια Ολλανδία κατά τους τελευταίους έξι μήνες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, γεγονός που είχε ως συνέπεια να πεθάνουν περίπου

Ύποπτο για σχέση με καρκίνο το χλώριο στις πισίνες

Νέα ισπανική επιστημονική έρευνα με τη συμμετοχή και Έλληνα επιστήμονα δείχνει ότι η κολύμβηση σε πισίνες που περιέχουν χλώριο, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου.


Ερευνητές του Κέντρου Ερευνών στην Περιβαλλοντική Επιδημιολογία (CREAL) της Βαρκελώνης και του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Νοσοκομείου Ντελ Μαρ, υπό τον Έλληνα συν-διευθυντή του Κέντρου CREAL επιδημιολόγο Μανόλη Κογεβίνα, σε μελέτη που δημοσίευσαν στο αμερικανικό περιοδικό περιβαλλοντικής υγείας "Environmental Health Perspectives", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μελέτησαν σε μια ομάδα ατόμων που κολυμπούσαν σε κλειστές πισίνες, τις αλλαγές που υπήρξαν

Προσλήψεις 776 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Την πρόσληψη 776 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


Όπως ανακοινώθηκε, οι εκπαιδευτικοί θα καλύψουν τα λειτουργικά κενά σε δομές της Ειδικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για το

Υβριδική κάμερα από τη Samsung

Στην κατασκευή μια κάμερας χωρίς φακό και σαφώς πιο μικρής σε μέγεθος από τις υπόλοιπες της αγοράς προχώρησε η κορεάτικη εταιρεία Samsung.


Η εταιρεία προσδοκά ότι η αγορά καμερών θα δεκαπλασιαστεί μέχρι το 2015, φτάνοντας τα 15,3 εκατομμύρια μονάδες.

"Το νέο μοντέλο ήδη προσελκύει καταναλωτές" τόνισε ο επικεφαλής του τμήματος Digital Imaging Business της Samsung, Παρκ Σανγκ - Τζιν.

Η Samsung είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής

Η Ε.Κ.Τ αγοράζει και πάλι κρατικά ομόλογα

Όπως εκτιμά το Eurointelligence, ο τερματισμός του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ...τερματίστηκε !


Βάσει των τελευταίων εβδομαδιαίων στοιχείων της Ε.Κ.Τ προκύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγόρασε κρατικά ομόλογα αξίας 237 εκατομμυρίων ευρώ, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τα μέσα Αυγούστου σύμφωνα με τους F.T.

Αν και μικρό σε απόλυτο μέγεθος, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, το ποσό αυτό σηματοδοτεί τα συνεχιζόμενα προβλήματα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων.

Οι Ιρλανδοί traders ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα πως η Ε.Κ.Τ

Χ. Τσιόκας: «Επενδύσεις δύο δισ. στον ΟΣΕ»

Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν ο ΟΣΕ και η ΤΡΕΝΟΣΕ βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί δήλωσε σήμερα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Χάρης Τσιόκας.


Ο κ.Τσιόκας έκανε λόγο για επενδύσεις για την ανάπτυξη δικτύων του ΟΣΕ ύψους δύο δισ. ευρώ το 2011.

"Ο ΟΣΕ θα εξυγιανθεί θα γίνει βιώσιμος και ανταγωνιστικός" τόνισε ο Χάρης Τσιόκας, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα σημειωθούν μετατάξεις με κοινωνικά κριτήρια, ενώ όπως είπε θα διασφαλιστεί ο βασικό μισθούς και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Επίσης έκανε λόγο για επιδοτήσεις δρομολογίων ακόμη και από τις Περιφέρειες και τις Νομαρχίες

Επιφυλάξεις εκφράζουν επιστήμονες για αναλγητικό

Την απαγόρευση του παυσίπονου Voltaren στην Αυστραλία ζητούν κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι αυξάνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ.


Το φάρμακο Vioxx αποσύρθηκε το 2004 από την αυστραλιανή αγορά, γιατί αύξανε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους έπειτα από μια νέα μελέτη που έγινε στη Δανία και αποφάνθηκε ότι το συγκεκριμένο παυσίπονο αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού, ακόμα

Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Συγκαλείται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) υπό την Προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Δρούτσα.


Θέματα του Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, αναμένεται να αποτελέσουν οι εξελίξεις στην περιοχή με έμφαση στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, τις σχέσεις με την Τουρκία και το Κυπριακό.