www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΗΠΑ: «Ο Επαναστατικός Αγώνας διάδοχος του ΕΛΑ»

Aπό το 2005, ο Επαναστατικός Αγώνας άρχισε να απασχολεί σε «εγκυκλοπαιδικό επίπεδο» την αµερικανική πρεσβεία, η οποία πίστευε ότι «απλώς έχουν απορρίψει τον όρο “λαϊκός”», σύµφωνα µε διπλωµατικά έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks. 
Στο απόρρητο έγγραφο µε τίτλο «Πολεµώντας τον εξτρεµισµό στην Ελλάδα», η εν λόγω οργάνωση µνηµονεύεται µαζί µε την Ενοπλη Επαναστατική ∆ράση ως «νέες παρουσίες» στο ραντάρ της ελληνικής τροµοκρατίας. «Ο Επαναστατικός Αγώνας θεωρείται διάδοχος του ΕΛΑ, έχοντας απλά απορρίψει τον όρο “λαϊκός” από τον τίτλο του», σηµείωνε τότε ο αµερικανός επιτετραµµένος, Τοµ Κάντριµαν, όπως

Υποβάθμιση και για 8 ελληνικές τράπεζες από τη Moody’s

Μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες (από B1 σε Caa1), ο οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε -όπως αναμενόταν- και στην υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών.
Ο οίκος αξιολόγησης διατηρεί αρνητικές τις προοπτικές (outlook) και για τις εξής οκτώ τράπεζες:
  • - Εθνική Τράπεζα σε Β3 από Ba3
  • - Eurobank σε B3 από Ba3
  • - Alpha Bank σε B3 από Ba3

Σύλληψη για απάτη με πιστωτικές κάρτες

Στη σύλληψη ενός 37χρονου Έλληνα που εμπλέκεται σε απάτη με πιστωτικές κάρτες προχώρησε η αστυνομία, ενώ για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονης συνεργού του. Από την παράνομη αυτή δραστηριότητα οι δυο τους φέρονται να αποκόμισαν κέρδη που υπερβαίνουν τις 170.000 ευρώ.
Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 10μηνο οι φερόμενοι ως δράστες αφαιρούσαν από εισόδους πολυκατοικιών στις περιοχές Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής και Αμαρουσίου, επιστολές με πιστωτικές κάρτες τραπεζών και κάνοντας χρήση των στοιχείων αυτών, τις ενεργοποιούσαν.
Στη συνέχεια προέβαιναν σε αναλήψεις χρημάτων από μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής (ΑΤΜ) καθώς και σε αγορές ηλεκτρονικών ειδών (laptop, net book, κινητά τηλέφωνα κλπ.) τα

Απάντηση ΓΕΣ σε ΠΙΕ για τα άρματα Abrams

Στις ανησυχίες που εξέφρασε η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία αναφορικά με την ενδεχόμενη προμήθεια αρμάτων μάχης Μ1Α1 ABRAMS, απάντησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Συγκεκριμένα, η ΠΙΕ επικαλείτο πληροφορίες που θέλουν τα Abrams να έχουν στην θωράκισή τους απεμπλουτισμένο ουράνιο, όπως και τα βλήματα που χρησιμοποιούν τα εν λόγω άρματα. Για το λόγο αυτό, με επιστολή της προς τον υπουργό Αμυνας, η ΠΙΕ ζητούσε:
- ενημέρωση για το αν πράγματι η Ελλάδα σκοπεύει να προμηθευθεί τα συγκεκριμένα τανκ και σε ποια ποσότητα
- και τι είδους πυρομαχικά θα χρησιμοποιηθούν από τα συγκεκριμένα άρματα
- εγγυήσεις ότι τα Μ1Α1 ABRAMS δεν πρόκειται να προέρχονται από την σειρά M829 (πχ

To βίντεο φωτιά του Νικόλα Βαφειάδη

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&hl=el&v=sBJ-LsK2jeY
To βίντεο φωτιά του Νικόλα Βαφειάδη Περιέχει ιδιαίτερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους μισθούς, τα προνόμια και την συμπεριφορά των βουλευτών και των εργαζομένων στην Βουλή, που εν μέσω κρίσης

Aποκλεισμένο από μέλη του ΠΑΜΕ το ΥΠΟΙΚ

Αποκλεισμένο από μέλη του ΠΑΜΕ είναι από νωρίς το πρωί το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας στο Σύνταγμα. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 80 άτομα και κρατούν την είσοδο κλειστή.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «να ξεσηκωθούν, να οργανώσουν την πάλη τους για να μην περάσουν τα

Μέτρα για την πάταξη της κλοπής καλωδίων του ΟΣΕ

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στην ΕΛΑΣ το συχνό φαινόμενο κλοπών καλωδίων από τις γραμμές του ΟΣΕ και στη συνέχεια η καύση και απογύμνωσή τους για τη συλλογή μετάλλου με σκοπό την πώλησή του. Τα μέτρα που λαμβάνονται για τη καταστολή του φαινομένου γνωστοποίησε σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών Σάββα Αναστασιάδη (ΝΔ) και Κυριάκου Βελόπουλου (ΛΑΟΣ) σχετικά με τις εκτεταμένες διολοφθορές στο δίκτυο του ΟΣΕ, ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν λάβει οδηγίες για «εφόδους» σε επιχειρήσεις επεξεργασίας

Ενημέρωση Σαμαρά από τον Ευ. Βενιζέλο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά έχει ο υπουργός Εθνικής Aμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο ενημέρωσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα που θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με κύριο αντικείμενο τη νέα δομή διοίκησης.
Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο η Αθήνα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, διαμαρτυρόμενοι για τις μετατάξεις υπαλλήλων, σε εφαρμογή του νόμου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.
Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για διώξεις και καλούν το επιβατικό κοινό να συμπαραταχθεί μαζί τους για να αποτραπούν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «τα μεσαιωνικά μέτρα και τα

Ο καιρός στις 03.06.2011

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας περιμένουμε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 29, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 30 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 27 βαθμούς αλλά η μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τους 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ορεινά και ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή στα βόρεια και δυτικά του νομού, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν