www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Επιθέσεις με μολότοφ κατά των... F16

Επίθεση με 15 βόμβες μολότοφ μόλις 150-200 μέτρα απο τα αεροπλάνα επιφυλακής F -16 και εν συνεχεία απόπειρα εμπρησμού δίπλα στον διάδρομο απογείωσης έκαναν άγνωστοι στην αεροπορική βάση Καστελίου Ηρακλείου μετά τα μεσάνυχτα σήμερα.


Η πρωτοφανής ενέργεια έγινε, σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα και ίσως σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής για τον «Καλλικράτη».

Η ρίψη των 15 μολότοφ έγινε στην ΝΑ πλευρά της 133ης Σμηναρχίας Μάχης.

Σύμφωνα με πήγες της Πολεμικής Αεροπορίας οι βόμβες έπεσαν σε σημείο που απείχε το πολύ 150-

Στον εισαγγελέα οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Τ.Μαντέλη

Συνέρχεται στη μία μετά το μεσημέρι, υπό την προεδρία του τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη, η διαρκής κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, προκειμένου να αποφανθεί για την αποστολή στον εισαγγελέα των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του πρώην βουλευτή και υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσου Μαντέλη.


Η αποστολή κρίνεται αναγκαία προκειμένου να ασκηθεί και νέα δίωξη κατά του κ. Μαντέλη για μη αναφορά στις δηλώσεις του της «χορηγίας» των 200.000 ευρώ, όπως είναι υποχρεωμένος από την νομοθεσία για τα

B. Παπαγεωργόπουλος: Καταπατά το Σύνταγμα ο «Καλλικράτης»

Την πρόθεσή του να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας προκειμένου να ελεγχθεί η συνταγματικότητα του «Καλλικράτη», ανακοίνωσε με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδιου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. νομού Θεσσαλονίκης, κ. Β. Παπαγεωργόπουλος.


Όπως τονίζει ο κ. Παπαγεωργόπουλος, η νέα μεταρρύθμιση καταπατά μεταξύ άλλων και το άρθρο του Συντάγματος που προβλέπει την κοστολόγηση και μεταφορά οικονομικών πόρων σε κάθε νέα αρμοδιότητα των Οργανισμών

Τρεις συλλήψεις για οπλοστάσιο στη Μάνη

Τρία άτομα συνελήφθησαν μετά τον εντοπισμό οπλοστασίου σε δύο σπίτια κι ένα ελαιοτριβείο στον Πύργο Δυρού της Μάνης. Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης συνελήφθησαν για κατοχή όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών τρεις Ελληνες πολίτες ηλικίας 81, 41 και 40 ετών (συγγενείς μεταξύ τους)..


Όπως ανακοινώθηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα σε δύο σπίτια κι ένα ελαιοτριβείο των συλληφθέντων,


«Ξύπνησε» ηφαίστειο στη Γουατεμάλα

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής κηρύχθηκαν δύο περιοχές της Γουατεμάλας από τον πρόεδρο της Αλβάρο Κολόμ, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Πακάγια (νότια) οι στάχτες του οποίου έφτασαν μέχρι την πρωτεύουσα.

Έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο της Γουατεμάλα, La Aurora, έπειτα και από την έκρηξη σήμερα του ηφαιστείου Πακάγια που βρίσκεται μόλις 25 χιλιόμετρα μακρυά.


Από την έκρηξη ένα πυκνό σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης έχει σκεπάσει την πρωτεύουσα της χώρας, ενώ οι αρχές εκκενώνουν χωριά που βρίσκονται γύρω από το ηφαίστειο.

Η πολιτική αεροπορία έδωσε εντολή να κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο Λα Αουρόρα και ο πρόεδρος

Σκληρή στάση της τρόικας στο συνταξιοδοτικό

Σήμερα παραδίδεται στον Ανδρέα Λοβέρδο η αναλογιστική μελέτη για το Ασφαλιστικό, βάσει της οποίας ο υπουργός Εργασίας λέει ότι θα προσπαθήσει να πείσει το Δ.Ν.Τ για ηπιότερες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Ωστόσο, εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κομισιόν επιμένουν ότι έχουν διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για πλήρη εφαρμογή του μνημονίου με την τρόικα και αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης.

Η Ελλάδα δείχνει αφοσίωση στο να εφαρμόσει το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και δεν θέλει να ξανανοίξει θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του ασφαλιστικού" τόνισε εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ στο

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Ειρηνοδικείο

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Ειρηνοδικείο στην οδό Σταδίου πραγματοποίησε άγνωστος στην Ελευθεροτυπία. Όπως είπε, η βόμβα θα εκραγεί στις 12.


Ο άγνωστος έκανε αναφορά και στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 14 Μαΐου.

Στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ειδοποιήστε τα γουρούνια τους αστυνομικούς ότι θα πάθουν τα ίδια με τη Θεσσαλονίκη".
enet

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της Τρίτης

Το Πανεργατικό Μέτωπο με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα στην Ομόνοια. «Ελάτε να βροντοφωνάξουμε ότι υπάρχει άλλη λύση, τα μέτρα δεν σώζουν την πατρίδα αλλά τα κέρδη των καπιταλιστών» αναφέρει το ΠΑΜΕ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Ελάτε μαζί με το ΠΑΜΕ να βροντοφωνάξουμε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. Δεν είναι μονόδρομος να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα χωρίς κανένα δικαίωμα, όσες ώρες, όσες ημέρες, με οποίο μισθό και για όσο χρόνο θέλουν οι εργοδότες και μετά από 40 και 50 χρόνια δουλειάς να παίρνουμε σύνταξη πρόνοιας κάτω και από 300 ευρώ. Αυτά τα μέτρα καμιά πατρίδα δε σώζουν, παρά

Συνεχίζονται οι Πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα

Στα Λατινικά Θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Χημεία Θετικής κατεύθυνσης, στην Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών) διαγωνίζονται σήμερα οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:00 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ.


Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
enet

Νέα συμπλοκή αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας

Νέο επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Γερανίου στην Ομόνοια. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη είχε προηγηθεί αιματηρή σύρραξη αλλοδαπών (κατά κύριο λόγο υπηκόων Μπαγκλαντές) στη διασταύρωση Σοφοκλέους και Μενάνδρου.


Στο νέο επεισόδιο ενεπλάκησαν σχεδόν 100 άτομα Αφγανοί και υπήκοοι Μπαγκλαντές. Στις μάχες σώμα με σώμα χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο προέβησαν σε 10 προσαγωγές, ενώ διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της συμπλοκής.
naftemporiki

Δρομολόγηση λεωφορειακής γραμμής Αττική - Ανω Πατήσια

Την λεωφορειακή γραμμή «Χ8» δρομολογεί ο ΟΑΣΑ το Σαββατοκύριακο (29 και 30 Μαίου), λόγω των έργων ανακαίνισης στις γραμμές του ΗΣΑΠ από την Ομόνοια ως τα Άνω Πατήσια.


Η «Χ8» θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από την Αττική μέχρι τα Ανω Πατήσια. Το κομμάτι από την Ομόνοια ως την Αττική θα εξυπηρετείται από τη γραμμή «2» του μετρό.

Η αφετηρία της γραμμής θα είναι επί της Λιοσίων μπροστά από το σταθμό της Αττικής, και το τέρμα

Σταματά τον Ιούνιο η λεωφορειακή γραμμή «Αξιοθέατα της Αθήνας»

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ αναστέλλεται από την Τρίτη 1/6/2010 η λεωφορειακή γραμμή 400 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης.
naftemporiki

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε κτίριο της Κηφισίας

Πανικός στην Τουρκία με τα βατράχια της Κορώνειας

Μία μέρα μετά την ξαφνική «εξόρμηση» εκατομμυρίων βατράχων στην Εγνατία Οδό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να προκληθούν τροχαία ατυχήματα, ο τουρκικός Τύπος βοά ότι πρόκειται για «οιωνό» μεγάλου σεισμού σε Τουρκία και Ελλάδα...

Tο πρωτοσέλιδο της Milliyet

Συγκεκριμένα, οι μεγάλες σε κυκλοφορία εφημερίδες Hurriyet και Milliet αναφέρουν στα πρωτοσέλιδα των ηλεκτρονικών τους εκδόσεων ότι, εντός 24 ωρών, θα σημειωθεί μεγάλη σεισμική δόνηση στις δύο γειτονικές χώρες, καθώς συνδυάζουν την αναπάντεχη και μαζική μετατόπιση πληθυσμού βατράχων με ισχυρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου.

Όπως σημειώνουν, τόσο πριν από τον καταστροφικό

Τηλεφώνημα για βόμβα σε κτίριο στην Κηφισίας

Αστυνομικοί απέκλεισαν το ρεύμα της ανόδου από τα φανάρια του Παραδείσου, έως τα φανάρια του ΟΤΕ.


Ειδικοί πυρουτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν φτάσει στο σημείο, με ειδικούς σκύλους, προκειμένου να ερευνήσουν το κτίριο.
newsit

"Ερχεται" η χειρότερη πλημμύρα των τελευταίων 50 χρόνων...

Θα προσομοιωθεί μια έκτακτη κατάσταση, που εμφανίζεται σε πραγματικές συνθήκες...


Ξεκίνησε, η άσκηση προσομοίωσης πλημμύρων, ευρωπαϊκής εμβέλειας, με την επωνυμία «EVROS 2010», με τη νομαρχία Έβρου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας να συμμετέχει ως Συντονιστής, σε Πρόγραμμα της ΕΕ.

Σκοπός του προγράμματος είναι, ο βέλτιστος σχεδιασμός και η ανταπόκριση σε πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού Έβρου, μέσα από την προσομοίωση της οργάνωσης και αντιμετώπισής τους, με την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και την

Η ηλεκτρονική διεύθυνση epimorfosi πότε θα λειτουργήσει;

Η κ. Διαμαντοπούλου έδωσε στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική διεύθυνση που, όπως είπε, φιλοδοξεί να αποτελέσει την ενιαία πύλη επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και η οποία είναι http://www.epimorfosi.edu.gr/.

Η κα Διαμαντοπούλου ξέχασε να μας πει όμως πότε θα λειτουργήσει αυτή η σελίδα.

Το μόνο που βλέπω μπαίνοντας στην ιστοσελίδα είναι:

Oops! Internet Explorer could not find www.epimorfosi.edu.gr

Ψηφίστηκε το χωροταξικό του Καλλικράτη

Με ψήφους 156 υπέρ έναντι 112 κατά (σε σύνολο 268 βουλευτών) ψηφίστηκε το άρθρο 1 που αφορά στο χωροταξικό του νομοσχεδίου για την νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, την οποία ζήτησε η Νέα Δημοκρατία.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε προ ολίγου αφού προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου, και του γενικού γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ - στην οποία παρενέβη και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς - με αιχμή δήλωση ενόχλησης εκ μέρους του κ. Πετσάλνικου ότι δεν τηρήθηκε συμφωνία του με τον κ. Τασούλα πως δεν θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας η ΝΔ επί του άρθρου 1.

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία ο πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως θα πρέπει να τηρούνται τα συμπεφωνημένα προσθέτοντας

Πολύ δύσκολα τα θέματα της Φυσικής

ΠΟΛΥ δύσκολα θέματα στη Φυσική και αναμενόμενα στα Αρχαία Ελληνικά, αλλά με «στρυφνό» για την απόδοση αδίδακτο κείμενο αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι τη χθεσινή ημέρα των εξετάσεων.


Σύμφωνα με εκπροσώπους των φυσικών, τα θέματα στη Φυσική κατεύθυνσης είχαν κλιμακούμενη δυσκολία, όμως το 4ο ζήτημα απαιτούσε ιδιαίτερη ικανότητα, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι θα μειωθούν οι αριστούχοι σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Στα Αρχαία Ελληνικά πάλι, τα Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη έπεσαν για μια ακόμα φορά ως διδαγμένο κείμενο, ενώ έργα του Ξενοφώντα έχουν επίσης επιλεγεί επανειλημμένα ως αδίδακτο κείμενο, με αποτέλεσμα οι φιλόλογοι να κάνουν λόγο για αναμενόμενα θέματα. Ωστόσο το αδίδακτο κείμενο εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να αποδοθεί σε άρτιο νεοελληνικό λόγο.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο Παρασκευή με Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον.
tanea

Κίνδυνος καρδιακής νόσου για όσους αμελούν τη στοματική υγιεινή

Ο κίνδυνος καρδιακής νόσου είναι αυξημένος κατά 70% σε άτομα με κακή στοματo-οδοντική υγιεινή, σε σχέση με εκείνα που βουρτσίζουν τα δόντια τους δύο φορές την ημέρα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα από το ειδικευμένο έντυπο British Medical Journal (BMJ ).


Εδώ και δύο δεκαετίες, η σχέση ανάμεσα στα καρδιακά προβλήματα και ασθένειες των ούλων είναι το αντικείμενο αυξημένου ενδιαφέροντος. Η ομάδα του Ρίτσαρντ Βατ (University College London), προσπάθησε να δείξει κατά πόσο ο αριθμός των καθημερινών βουρτσισμάτων των δοντιών έχει επίδραση στον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία σχετικά με τον τρόπο ζωής περισσοτέρων από 11.000 ενηλίκων στη Σκοτία (κάπνισμα, σωματική άσκηση, υγιεινή του στόματος). Πραγματοποίησαν επίσης αιμοληψίες για να καθορίσουν τα επίπεδα φλεγμονής στον