www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

«Κλείδωσε» για τις 18 Μαρτίου η εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση

Την Κυριακή 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, από τη βάση, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης το διήμερο 9 και 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και εν συνεχεία η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Μαρτίου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του Καταστατικού του Κινήματος.

«Οι φιλοδοξίες των υποψήφιων διαδόχων θα κριθούν από την κοινωνία»

«Οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός, θα κριθούν στην κοινωνία» τόνισε νωρίτερα, αναφερόμενος εμμέσως στους υποψήφιους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου κατά την τοποθέτηση

Μικρή κατολίσθηση στην ε.ο. Τρίπολης-Καλαμάτας

Μικρή κατολίσθηση του εθνικού δρόμου Τρίπολης- Καλαμάτας στη θέση Δερβένι, λίγα χιλιόμετρα πριν από τα όρια του νομού Μεσσηνίας σημειώθηκε εξαιτίας των βροχοπτώσεων του τελευταίου μήνα και από τα υπόγεια νερά της περιοχής. Η κατολίσθηση παρακολουθείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεδομένου ότι το σημείο που κατολισθαίνει αποτελεί τη βασική οδική πρόσβαση προς την Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία.

Όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας,

Δημοκρατική Συμμαχία: Αναγκαίο ένα μικρό σχέδιο Μάρσαλ


«Δεν αρκούν πλέον οι προθέσεις, χρειάζονται πράξεις», παρατηρεί ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης σχετικά με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για άμεση λήψη μέτρων που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη.

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να θέσει ως άμεση προτεραιότητά της, την υιοθέτηση από τους εταίρους μας ενός μικρού σχεδίου Μάρσαλ, όπως έχει προτείνει από τον Ιούνιο η Δημοκρατική Συμμαχία, που θα προβλέπει την προκαταβολή πόρων από το επόμενο πακέτο, την

Παραχώρηση του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ στο λιμάνι, στο Δήμο Πειραιά


Τη σύμβαση παραχώρησης στον δήμο Πειραιά του κτιρίου του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ στο λιμάνι, των παλαιών γραμμών, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου, που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ Ν. Ιωαννίδης και ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος.

Η δημοτική αρχή πρόκειται να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη περιοχή, με τη δημιουργία χώρων

ΣΥΡΙΖΑ: Ανευ ουσίας οι υποσχέσεις για ανάπτυξη


Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την ότι συνεχίζει «την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με περιτύλιγμα ευχολογιών και ψεμάτων».

«Το κλίμα αισιοδοξίας με το οποίο προσπαθεί να περιβάλλει η κυβέρνηση τα αποτελέσματα της

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, οποιασδήποτε μορφής και με όλα τα μέσα που διαθέτουν, προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες. Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατόν πλέον να παρακολουθεί ως θεατής το πετσόκομμα των κατακτήσεων των Ελλήνων ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων».

Τονίζει ακόμη ότι «δεν θα επιτρέψει, με όλα τα μέσα που διαθέτει, την επαγγελματική εξαφάνιση ενός κλάδου, που έχει εισφέρει κατά παγκόσμια αναγνώριση το πολύτιμο ναυτιλιακό συνάλλαγμά του και θα αναλάβει πρωτοβουλίες συνδικαλιστικής δράσης και παρεμβάσεων, ώστε να αποτρέψει το συνεχιζόμενο κατρακύλισμα της

Οκτώ υποψήφιοι για σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες


Οκτώ εταιρίες από ΗΠΑ, Νορβηγία, Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία, κατέθεσαν προσφορές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Πρόκειται για τις ΙON GEOPHYSICAL CORPORATION, TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA, CGG Veritas, Dolphin Geophysical και PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS) στις οποίες προστέθηκαν ως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων οι SPEC PARTNERS LTD, SPECTRUM GEO LIMITED και FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS.

Η αξιολόγηση των προσφορών αναμένεται να ολοκληρωθεί από την αρμόδια Επιτροπή του

Οι θάλασσες «ξινίζουν» σε ρυθμούς ρεκόρ


Η οξύτητα των νερών των ωκεανών αυξάνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 300 εκατομμύρια χρόνια, με ενδεχομένως καταστρεπτικές συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή του πλανήτη. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει διεθνής ομάδα επιστημόνων σε μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science».

Ο ταχύς ρυθμός με τον οποίο συντελείται η οξίνιση των ωκεανών οφείλεται, όπως τονίζουν οι ειδικοί, στις τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που έχει διοχετεύσει η ανθρώπινη δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα.

Σημαντικό μέρος του πλεονάζοντος CO2 απορροφάται από τους ωκεανούς και μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ, μειώνοντας το pH τους. Τα νερά των θαλασσών γίνονται δηλαδή περισσότερο

Αποκλείει ο Οικονόμου το «χαράτσι» στα αγροτεμάχια

Το ενδεχόμενο να επιβληθεί ειδικό αγροτικό τέλος στα αγροτεμάχια, αντίστοιχο με εκείνο του τέλους ακινήτων μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ απέκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου με έγγραφό που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της Μαρίας Σκαφνάκη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει μάλιστα
ότι αν επιβληθεί ειδικό αγροτικό τέλος στα αγροτεμάχια, «θα επιφέρει μεγάλο

Βελόπουλος: «Έβγαλα 200.000 ευρώ και τα έφερα και πάλι στην Ελλάδα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος διαψεύδει δημοσίευμα εφημερίδας που τον ήθελε να έχει μεταφέρει 400.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού.


Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ υποστήριξε πως το χρηματικό ποσό που ανέφερε η εφημερίδα «Παρασκευή +13» δεν ίσχύει.

«Είναι 100.000 ευρώ το Μάρτιο και 100.000 τον Ιούνιο, τα οποία επεστράφησαν τον Αύγουστο. Τα χρήματα αυτά βγήκαν στο εξωτερικό

Λ. Παπαδήμος: Κορυφαία προτεραιότητα η ανάπτυξη


«Είναι σαφές ότι η ανάπτυξη είναι πλέον κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου κορυφής.

Όπως είπε, «έγινε δεκτό από όλες τις πλευρές ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη χωρίς καθυστέρηση».

Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι γυρίζει στην Αθήνα περισσότερο αισιόδοξος, συμπληρώνοντας ότι αποτυπώνεται στις αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου πως παράλληλα με την εξάλειψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, είναι αναγκαίο να ληφθούν και μέτρα που θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα και θα στηρίξουν τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

«Οι αποφάσεις αυτές», πρόσθεσε, «ανοίγουν ένα παράθυρο ευκαιρίας για έξοδο από την οικονομική κρίση. Έχει έρθει η ώρα για έναν ενάρετο κύκλο δημοσιονομικής εξυγίανσης και

Ανησυχίες αλλά και καθησυχαστικές επισημάνσεις για την ACTA


Εξακολουθεί να διχάζει η διεθνής συμφωνία ΑCTA για την πάταξη της παραχάραξης προϊόντων και την πειρατεία στο ίντερνετ έχοντας εγείρει σοβαρές ανησυχίες σε ό,τι αφορά την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών.

Η συμφωνία πάντως δεν θα τεθεί σε ισχύ στην ΕΕ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο διοργάνωσε ημερίδα για το θέμα την 1η Μαρτίου στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ΜΚΟ και ακτιβιστών από όλο τον κόσμο. Μέρος της ημερίδας ήταν αφιερωμένο και στο ζήτημα των πολύτιμων για την υγεία (και τους προϋπολογισμούς) γενόσημων φαρμάκων ενώ έντονη ήταν η συζήτηση για την προστασία ή μη των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών όταν και αν ισχύσει η νέα συνθήκη.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Olivier Vrins που συμμετείχε στην ημερίδα του ΕΚ, υποστήριξε πως τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών «δεν απειλούνται σοβαρά από την ACTA». Όπως ανέφερε, το

Σύλληψη πρώην διευθύνοντος συμβούλου ΠΑΕ για χρέη άνω των επτά εκατ.


Συνελήφθη το πρωί στο Φαρραί Αχαΐας 64χρονος πρώην διευθύνων σύμβουλος ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με εκκρεμή χρέη προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 7.271.220,64 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90,

Παράταση έως 30/3 για ηλεκτρονική υποβολή Ε9 έτους 2011


Παρατείνεται μέχρι και τις 30 Μαρτίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2011.

Παράλληλα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνονται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2012 οι προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων και νομικών

Στη Βουλή δικογραφίες κατά Παπουτσή - Παπακωνσταντίνου


Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης οι δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, σε βάρος του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών.


Η πρώτη σχηματίστηκε μετά από αίτημα του πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Σε άρση πίστωσης προς ΕΟΠΠΥ προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί


Σε άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και λοιπών ταμείων, προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί της Αττικής, εν όψει της Γενικής τους Συνέλευσης τη Δευτέρα 5 Μαρτίου.

Όπως καταγγέλλουν, τα χρέη των ασφαλιστικών Ταμείων προς τα φαρμακεία της Αττικής, είναι πάνω

Θεσσαλονίκη: Συμβολικές καταλήψεις στα πανεπιστήμια


Συμβολική κατάληψη στα κτήρια διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποιούν από το πρωί οι διοικητικοί υπάλληλοι, μετά από πανελλήνιο κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους.

Η διαμαρτυρία γίνεται εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της

Ταυτοποιήθηκαν άλλοι τρεις για τις ηλεκτρονικές επιθέσεις


Aλλα τρία μέλη της ομάδας χάκερς που ενέχεται σε ηλεκτρονικές επιθέσεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων οργανισμών και φορέων, ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., μετά από έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν ψηφιακά τέσσερα μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι και ενήλικοι (όλοι Έλληνες) και στο πλαίσιο των ερευνών, εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στη συνέχεια εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ψηφιακά, ως μέλη της οργάνωσης Greek Hacking Scene (G.H.S), τα τρία από τα άτομα αυτά, ενώ για το τέταρτο άτομο διερευνάται η δράση του, μέσω της

Διαβεβαιώσεις για ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών


Χωρίς κανένα πρόβλημα θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις διαβεβαιώνει η υφυπουργός Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι πανελλαδικές είναι «στον αέρα» καθώς έχει κηρυχτεί άγονος ο διαγωνισμός προμήθειας χαρτιού για τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων που προκήρυξε το υπουργείο Παιδείας.

«Διαβεβαιώνω την κοινή γνώμη, τους Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει σχέδιο. Ακόμα και όταν κηρύσσεται άγονος ένας διαγωνισμός, υπάρχουν άλλες λύσεις, θεσμικές και διαφανείς, ώστε να εξευρεθεί χαρτί, να τυπωθούν τα τετράδια και για να γίνουν όλα όπως

Στα 490 εκατ. ευρώ το έλλειμμα προϋπολογισμού τον Ιανουάριο


Στα 490 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 33 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά δεν αφορούν τον Προϋπολογισμό της Γενικής Κυβέρνησης κατά ESA σε σχέση με τον οποίο διαμορφώνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι τόσο κάθε έτους όσο και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 4.872 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο και ήταν, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, απολύτως συμβατό με το

Μνημόσυνο του Θ. Αγγελόπουλου το Σάββατο

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται αύριο Σάββατο από τον αιφνίδιο θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Στη μνήμη του θα τελεστεί στις 10 το πρωί, επιμνημόσυνη δέηση, στον Αγιο

Διαστάσεις λαμβάνει το κίνημα διάθεσης πατάτας χωρίς μεσάζοντες


Διαστάσεις λαμβάνει το κίνημα διάθεσης αγροτικών προϊόντων -και κυρίως πατάτας- απευθείας από τους παραγωγούς.

Μετά την Κατερίνη, την Πάτρα, το Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, η πώληση πατάτας χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων έφθασε και στο λεκανοπέδιο με σχετική πρωτοβουλία του δήμου Παλλήνης που δέχεται παραγγελίες έως τις 8 Μαρτίου με τιμή 0,28 ευρώ/κιλό, αλλά και στην Αργυρούπολη, με πρωτοβουλία της παράταξης «Αγώνα για το Μέλλον Ελληνικού-Αργυρούπολης» που όπως ανακοίνωσε, εξασφάλισε τιμές φθηνότερες κατά 50% από τις τρέχουσες (0,32 ευρώ/κιλό για παραγγελίες δέκα κιλών). Σχετικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επίσης οι δήμοι Νέας Ιωνίας, Σπάτων, Αρτέμιδας, Παπάγου και Γαλατσίου.

Στη Θεσσαλονίκη οι καταναλωτές παρήγγειλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πάνω από 55 τόνους πατάτας -ποσότητα πενταπλάσια σε σχέση με αυτή που είχε προϋπολογιστεί- σπεύδοντας να

ΝΔ: Φιέστες Παπουτσή ενώ η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο


Επίθεση στο Χρήστο Παπουτσή εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του περιπτερά στην Λ. Αθηνών, τονίζοντας ότι «την ώρα που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και η χώρα έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι για τους παράνομους μετανάστες, ο απερχόμενος υπουργός διοργανώνει

Νέα «πτώση» στις τιμές ακινήτων


Περαιτέρω πτώση σημείωσαν το 2011, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι τιμές των ακινήτων σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου της RE/MAX. Συνοπτικά, οι μέσες τιμές των μεταχειρισμένων / παλαιών ακινήτων ήταν κατά 18% χαμηλότερες σε σχέση με το 2010, ενώ των νέων / νεόδμητων κατά 10%. Το 2011 αποτέλεσε μία από τις πιο δύσκολες, αν όχι τη δυσκολότερη χρονιά για την ελληνική οικονομία. Αναπόφευκτα επηρεάστηκε σημαντικά και ο κλάδος της διαμεσολάβησης ακινήτων.

Σημαντικοί παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά την κτηματαγορά ήταν το πάγωμα των στεγαστικών δανείων από πλευράς τραπεζών, καθώς και η πορεία της οικονομίας με την οποία σχετίζεται τόσο η ψυχολογία των αγοραστών όσο και η αγοραστική τους δύναμη. Η επιβολή έκτακτων φόρων και το κλίμα ανασφάλειας για την περαιτέρω πορεία της οικονομίας ενίσχυσαν την αναβλητικότητα εκ μέρους των αγοραστών και

Φωτογραφίες - σοκ από τη συρρίκνωση του πάγου στην Αρκτική


Όλοι γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιοι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν. Με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Δεν λιώνουν μόνο με την εναλλαγή των εποχών, αλλά συρρικνώνονται χρόνο με το χρόνο, με κάποιες εκτιμήσεις να μιλούν για μια Αρκτική χωρίς θαλάσσιο πάγο το αργότερο έως το 2080. Αίσθηση όμως προκαλούν δύο φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA και στις οποίες αποτυπώνεται το πώς άλλαξε η εικόνα της περιοχής την τελευταία τριακονταετία.

Η πρώτη φωτογραφία απεικονίζει την Αρκτική μεταξύ 1ης Νοεμβρίου 1979 και 31ης Ιανουαρίου 1980 και η δεύτερη μεταξύ των ίδιων μηνών του 2011-2012. Τραβήχτηκαν με αισθητήρες μικροκυμάτων από το δορυφόρο της NASA Nimbus - 7 και με το σύστημα αισθητήρων SSMIS του Προγράμματος Αμυντικών Μετεωρολογικών Δορυφόρων. Σε έντονο λευκό απεικονίζεται ο πάγος

Πολιτικό κόμμα ιδρύει ο Χάρης Καστανίδης


Την ίδρυση πολιτικού κόμματος με τη συμμετοχή και διαγραφέντων από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε μέσω του Βήμα FM ο Χάρης Καστανίδης. Oπως είπε, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγες ημέρες, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο παρουσίασης του νέου κόμματος.

«Ήδη έχει ξεκινήσει μία συνεννόηση και μία συζήτηση μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι διεγράφησαν ώστε να συντονίσουμε τις κοινοβουλευτικές μας και πολιτικές δραστηριότητες» δήλωσε ο κ. Καστανίδης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν γίνονται συζητήσεις με διαγραφέντες άλλων κομμάτων.

«Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με μία γραμμή την οποία υποστηρίζει ένα μικρό ιδεολογικό μόρφωμα στο

Τηλέτυπος: Με νέα ονομαστική αξία στο Χ.Α. από 7/3


Με τη νέα ονομαστική αξία 0,30 ευρώ ανά μετοχή θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. από την 7.3.2012 οι μετοχές της Τηλέτυπος.

Υπενθυμίζεται ότι η από 20.01.2012 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας αποφάσισε τη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά ποσό 26.458.162,50 ευρώ με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, δια μειώσεως

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ νότια της Ιεράπετρας

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:04 π.μ. με επίκεντρο το θαλάσσιο

Nέα σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο


Συνελήφθη χθες στην Αθήνα ένας 62χρονος για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των

Στη Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Κ. Παπούλιας

Στην Αρχιεπισκοπική και Συνοδική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα παραστεί την Κυριακή 4 Μαρτίου ο

Θεσσαλονίκη: Εξοικονόμηση ενέργειας από το νέο σχεδιασμό για το δημοτικό φωτισμό


Εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 45% και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 33,2 τόνους ετησίως, προκύπτει από το νέο σχεδιασμό για τον φωτισμό στον δήμο Θεσσαλονίκης, κόστους 200.000 ευρώ.

Το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου στο

Τα δελφίνια έχουν τη δική τους μοναδική «υπογραφή»


Όταν δύο άνθρωποι συναντιούνται για πρώτη φορά, συστήνονται με μια φράση του τύπου «γεια σας, είμαι ο/η...». Όπως αποκαλύπτει μία νέα μελέτη, κάτι παρόμοιο ίσως κάνουν και τα δελφίνια, χρησιμοποιώντας αντί για λέξεις ένα μοναδικό σφύριγμα-υπογραφή.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι επιστήμονες μπορούσαν να μελετήσουν τα σφυρίγματα αυτά μόνο σε θηλαστικά, τα οποία ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας, κάτι που τους έκανε να διερωτώνται εάν το κάλεσμα συνδέεται με την απομόνωση ή το στρες του ζώου. Το 2004 όμως, μία μελέτη έδειξε για πρώτη φορά ότι ένα κοπάδι ρινοδέλφινων, τα οποία ζούσαν ελεύθερα ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα, επικοινωνούσαν χρησιμοποιώντας τέτοια σφυρίγματα-υπογραφές.

Οι θαλάσσιοι βιολόγοι Βίνσεντ Τζέινικ και Νίκολα Κουικ από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Σεντ ʼντριους αποφάσισαν να συνεχίσουν τη μελέτη, στο πλαίσιο της δικής τους έρευνας γύρω από την επικοινωνία των δελφινιών στο φυσικό τους περιβάλλον. «Τα δελφίνια μπορούν να συγκριθούν με τους μεγάλους πιθήκους ως προς τις γνωστικές τους δεξιότητες, όμως οι γνώσεις

Aίσιο τέλος στο περιστατικό ομηρίας στην Κομοτηνή


Aίσιο τέλος είχε το περιστατικό ομηρίας σε εργοστάσιο πλαστικών στην Κομοτηνή. Υστερα από διαπραγματεύσεις περίπου 11 ωρών της ομάδας διαπραγματευτών της ΕΛΑΣ ο 52χρονος παραδόθηκε και οι δύο όμηροι απελευθερώθηκαν σώοι.

O δράστης, απολυμένος από εταιρεία την εταιρεία Helesi Α.Ε. στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, εισέβαλε χθες στη μία μετά το μεσημέρι ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα στο εργοστάσιο και τραυμάτισε τον

Ο καιρός στις 02.03.2012


Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις στη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο και άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 13 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 16 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς έως μέτριοι βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, περισσότερο ενισχυμένοι