www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Τροποποιήσεις στο ν/σ για την αναβάθμιση του ΕΣΥ

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά την επί της αρχής συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής.


Μεταξύ άλλων, όρίζεται πως ο χρόνος προϋπηρεσίας των επικουρικών ιατρών σε μονάδες εκτός της Περιφέρειας Αττικής (πλην Κυθήρων) και Θεσσαλονίκης, προσμετράται πλέον στο διπλάσιο κατά την κρίση για την κατάληψη θέσης ιατρών ΕΣΥ, ενώ στην αρχική ρύθμιση δεν υπολογιζόταν καθόλου.

Επιπλέον, στο τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους, εκδίδεται απόφαση με την οποία καθορίζονται τα όρια των πιστώσεων του Προϋπολογισμού για τις εφημερίες του ΕΚΑΒ και τον έλεγχό τους. Σε περίπτωση διενέργειας ελέγχου και διαπίστωσης υπέρβασης της απόφασης αυτής, ή απουσίας των

Ρίξε την κοιλιά τρώγοντας

Τι να φας και τι όχι για να δείχνεις και να αισθάνεσαι πιο αδύνατη σε μία εβδομάδα.

Μήπως τον τελευταίο καιρό η κοιλιά σου έχει φουσκώσει επικίνδυνα; Δεν σημαίνει απαραίτητα ούτε ότι... θα γίνεις μητέρα ούτε ότι έχεις πάρει μερικά επιπλέον κιλάκια. Το πιθανότερο είναι ότι ο λόγος είναι πολύ απλούστερος και συνοψίζεται σε μία και μόνο λέξη: φούσκωμα. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα πολύ συνηθισμένο, ειδικά σε άτομα που κάνουν καθιστική ζωή. Ανήκεις σ' αυτή την κατηγορία; Σου έχουμε καλά νέα. Νέα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορείς να ενεργοποιήσεις το πεπτικό σου σύστημα και να καταπολεμήσεις τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση κάνοντας μερικές μικρές και εύκολες αλλαγές στο καθημερινό διατροφικό σου πρόγραμμα. Εφάρμοσε κατά γράμμα τις συμβουλές που σου προτείνουμε και σου

Salad bars: Τι να επιλέξετε, τι να αποφύγετε!

Θα φάω μόνο μια σαλάτα!

Πόσες φορές δεν έχετε χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση προκειμένου να πείσετε εκτός από τους γύρω και τον εαυτό σας για το ότι κάνετε δίαιτα ή έχετε σκοπό να προσέξετε την διατροφή σας. Όμως μια δήλωση αρκεί; Δυστυχώς… όχι και σε αυτή την περίπτωση!


Τώρα το καλοκαίρι η «πλοήγηση» στα salad bars έχει την τιμητική της. Για να έχει όμως αποδοτικό χαρακτήρα τόσο στην σιλουέτα όσο και στην ενέργεια που χρειάζεστε θα πρέπει να ξέρετε τι να αποφεύγετε και τι να προτιμάτε:

1. Επιλέξτε: φυλλώδη πράσινα λαχανικά: Σπανάκι, ρόκα, λάχανο ή μαρούλι. Να θυμάστε πως τα πιο σκούρα είναι και καλύτερες επιλογές. Αυτά θα εξασφαλίσουν μια υγιή δόση των βιταμινών Α, C

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γ. Αγγέλου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, διευθυντής του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου.


Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως στον κ. Αγγέλου επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση.

Ο κ. Αγγέλου απολογήθηκε επί περίπου 11 ώρες για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία

Προειδοποίηση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Τη λήψη μέτρων ώστε οι όποιες αλλαγές στη νομοθεσία για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας να μη θέσουν σε κίνδυνο τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ και την περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων, ζητά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.


Επίσης ζητά να διασφαλισθεί ότι οι όλοι οι εργαζόμενοι, νυν και μελλοντικοί, θα διέπονται από το ίδιο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς.

«Εάν αυτά δεν διασφαλισθούν, κανένας νόμος δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ψηφιστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία, εν όψει της προσαρμογής της εθνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 72 για

Οδηγίες ΕΚΠΟΙΖΩ για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις

Οδηγίες προς τους ταξιδιώτες του καλοκαιριού για ασφαλείς και ανέφελες διακοπές εξέδωσε η Ένωση Καταναλωτών η Ποιότητα Ζωής ΕΚΠΟΙΖΩ .


Ταξίδι με αεροπλάνο:

Αν ο ταξιδιώτης έχει εισιτήριο, φτάσει την καθορισμένη ώρα, αλλά η αεροπορική εταιρία αρνηθεί την επιβίβασή του λόγω έκδοσης υπεράριθμων εισιτηρίων εκείνος έχει δικαίωμα:

- αποζημίωσης από 250 έως και 600 ανάλογα με τα χιλιόμετρα της πτήσης

- επιλογής μεταξύ επιστροφής της τιμής του εισιτηρίου και εναλλακτικής πτήσης

- διαμονής σε ξενοδοχείο, γεύματα και αναψυκτικά.

Αν η πτήση ακυρωθεί με ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας ο ταξιδιώτης δικαιούται:

- Αποζημίωση σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα ποσά, εκτός αν πριν το ταξίδι είχατε εγκαίρως ενημερωθεί (δύο εβδομάδες νωρίτερα) ή μετά από ενημέρωση μεταφερθήκατε σε σύντομο χρονικό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών στη Λ. Ποσειδώνος

Την ολιγόλεπτη κατάληψη της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας κατά τμήματα στην Λ. Ποσειδώνος από σήμερα Τρίτη έως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου και από τις 17.30 έως και τις 21.00, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Η ρύθμιση αφορά το ρεύμα προς Γλυφάδα, από τη Λεωφόρο Αμφιθέας έως την οδό Β΄ στο Ελληνικό και κρίνεται απαραίτητη λόγω εκτέλεσης εργασιών εκρίζωσης και αποκομιδής

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ

Προσωρινές άδειες με ισχύ έως το τέλος του έτους προβλέπει το σχέδιο νόμου για την άρση του καμποτάζ, ώστε να τεθεί σε ισχύ από αυτή την τουριστική περίοδο. Η κυβέρνηση προωθεί διαδικασίες - εξπρές για την υπογραφή των συμβάσεων με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, καθώς προβλέπεται ότι θα πρέπει να υπογράφονται εντός τριάντα ημερών από την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή, με τις συμβάσεις θα ρυθμίζονται θέματα απασχόλησης και ασφάλισης των Ελλήνων ναυτικών που απασχολούνται στα κρουαζιερόπλοια, βεβαίωσης και είσπραξης της ειδικής εισφοράς για κάθε επιβάτη, διενέργειας επενδύσεων από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, καθώς και οι όροι παράτασης και πρόωρης λύσης της σύμβασης. Το ακριβές περιεχόμενο

Απολογείται ο Γ. Αγγέλου για το Βατοπέδι

Ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, που χειρίζεται την υπόθεση των ιερών ανταλλαγών μεταξύ της μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού δημοσίου, απολογείται από νωρίς το πρωί ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου.

Ο Γιάννης Αγγέλου απολογείται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, καθώς μάρτυρες αλλά και κατηγορούμενοι στην υπόθεση τον εμφανίζουν ως έναν από τους ηθικούς αυτουργούς του σκανδάλου του Βατοπεδίου.


Στην κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής

Κηδεύτηκε ο Σωκράτης Γκιόλιας

Στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης τελέστηκε η κηδεία του 37χρονου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του χθες τα ξημερώματα.

Της νεκρώσιμης ακολουθίας χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Τον Σωκράτη Γκιόλια συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, η έγκυος σύζυγός του Αδαμαντία, ο δίχρονος γιός του, τα αδέλφια και οι συγγενείς του.


Παρόντες ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής συνοδευόμενος από το νομαρχιακό σύμβουλο Ιάκωβο Προμπονά, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού και αθλητής του στίβου Κώστας Κουκοδήμος, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Θέμος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της

ΟΑΕΔ: Από αύριο η καταβολή επιδομάτων για τους εργαζομένους της Ολυμπιακής

Αύριο, Τετάρτη 21 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η καταβολή τμήματος του εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσης για το έτος 2010 στους ανήκοντες στο Τακτικό και Εποχικό προσωπικό των Σημερινών Εργοδοτών ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ε, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΙΑ Α.Ε, καθώς και στους εργαζομένους στην OLYMPIC CATERING A.E, όπως προβλέπεται στην ΚΥΑ 14360/583/13-7-10.


Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οι δικαιούχοι δε χρειάζεται να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Οργανισμού εφ’ όσον η πίστωση θα

36 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Η λύση του Κυπριακού περνά μέσα από τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. με αφορμή την επέτειο των 36 χρόνων από την τουρκική εισβολή την Κύπρο. Τη στήριξη των Ελλήνων στον κυπριακό λαό επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος δέχτηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Μεγαλονήσου.

"Αν είχε υποκύψει ο λαός και μοιρολατρικά δεχόταν τα τετελεσμένα, δεν θα υπήρχε σήμερα δυνατότητα για την Ελλάδα να στηρίξει, μαζί σας, αυτό ακριβώς, το να δίνετε τη μάχη, μια σκληρή μάχη", τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας. Σημείωσε ότι πολλοί από τους Ευρωπαίους εταίρους δεν κατανοούν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. "Κανένας δεν μιλάει για στρατιωτική κατοχή", τόνισε.


«Εμείς θα τους θυμίζουμε ότι δεν είναι διμερές πρόβλημα, για την επίλυση μιας συνοριακής διαφοράς, αλλά είναι παραβίαση διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαστε

ΔΕΗ: "Πουθενά στις πληγείσες περιοχές δεν υπάρχουν πυλώνες"

"Πουθενά στις πληγείσες περιοχές δεν υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ" διευκρινίζει σε ανακοίνωση της η Επιχείρηση μετά από δημοσιεύματα ορισμένων ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία πιθανή αιτία για τις πρόσφατα εκδηλωθείσες πυρκαγιές στο Μικροχώρι Καπανδριτίου και στο Βαρνάβα είναι "η κακή συντήρηση των πυλώνων της ΔΕΗ".


Η ΔΕΗ σημειώνει παράλληλα ότι "στην πραγματικότητα οι πυλώνες βρίσκονται σε πολύ μεγάλη απόσταση από τις πυρόπληκτες περιοχές", ενώ διευκρινίζει ότι "καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, πέρα από όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία, για την αποτελεσματικότερη προστασία των δικτύων και των ηλεκτρικών εγκαταστάσεών της από πυρκαγιές που προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες".

Υπογραμμίζει δε ότι από τη "μάστιγα των πυρκαγιών" στη χώρα μας πολύ μεγάλο τίμημα πληρώνει η ίδια η ΔΕΗ, "επειδή κάθε χρόνο επιβαρύνεται ιδιαίτερα για τις αποκαταστάσεις καμένων στύλων,

Δεύτερη πρόκληση: Εικονική προσβολή στο Αγαθονήσι από τέσσερα τουρκικά F-16!

Δεύτερη τουρκική πρόκληση μέσα σε δώδεκα ώρες: Τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16, "ασκήθηκαν" σε προσβολή στόχων εδάφους στο Αγαθονήσι πριν λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 17.51. Κατά των τουρκικών μαχητικών έσπευσαν ελληνικά μαχητικά φυλακής τα οποία πέτυχαν εγκλωβισμό και εικονική κατάρριψη των τουρκικών μαχητικών. Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά ανήκαν σε έναν σχηματισμό συνολικά 8 F-16 τα οποία μπήκαν στις 17.32 μεταξύ Χίου και Σάμου.


Τα τέσσερα μαχητικά "ξέκοψαν" από τον σχηματισμό και πέρασαν σε ύψος 3.200 μέτρων επάνω από το Αγαθονήσι. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα τουρκικά μαχητικά ήταν ορατά από το Αγαθονήσι.

Στην συνέχεια και ενώ στην περιοχή είχαν σπεύσει ελληνικά μαχητικά, η οκτάδα επέστρεψε στην Τουρκία περνώντας πάλι από το πέρασμα Χίου-Σάμου. Τέσσερα ή έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν

Εγκύκλιος για περιορισμό της χρήσης κλιματισμού στο Δημόσιο

Σε ισχύ τίθεται η εγκύκλιος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τον περιορισμό της λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων και του φωτισμού στα ιδιόκτητα ή μισθωμένα κτήρια του Δημόσιου και ευρύτερου τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εποπτευόμενων Φορέων.


Η απόφαση ισχύει έως τις 31 Αυγούστου, από την έναρξη έως την λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών. Εξαιρούνται τα Νοσοκομεία και οι Φορείς Περίθαλψης, Κοινωνικής Προστασίας και Ασφάλισης.

Στο σκεπτικό της εγκυκλίου αναφέρεται - μεταξύ άλλων - ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας καθιστά συχνά οριακή την λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας και επιβάλλει τη συνετή διαχείρισή της. Επιπλέον, η εξοικονόμηση ενέργειας συμβάλλει στη δραστική μείωση του συνολικού κόστους του ηλεκτρικού μας συστήματος και ανακουφίζει σημαντικά το βάρος που επωμίζεται ο έλληνας φορολογούμενος, με

ΝΔ: Η τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη

«Άμεσες, συντονισμένες και αποφασιστικές ενέργειες από ελληνικής πλευράς» ζητά από την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος και αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, για τις συνεχιζόμενες τουρκικές έρευνες στο Αιγαίο.


Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «η συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας δεν μπορεί να παραμείνει αναπάντητη» και κάλεσε την κυβέρνηση «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

«Στο “Πίρι Ρέις” προστέθηκε και το “Τσεσμέ”, δύο πλέον τουρκικά ερευνητικά σκάφη που,ανενόχλητα, πραγματοποιούν έρευνες σε Ελληνική υφαλοκρηπίδα, την ώρα

Ίδρυση Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας

Στην ίδρυση Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας προχωρούν οι εκπρόσωποι 13 από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς καταναλωτές ενέργειας της χώρας. Τα ιδρυτικά μέλη της υπό σύσταση Ένωσης αποτελούν οι ακόλουθες εταιρείες:


1. ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ Α.Ε.

2. Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ

3. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΛΥΒΟΣ Α.Ε.

4. ΕΛΒΑΛ Α.Ε.

5. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ & ΧΗΜΙΚΑ ELFE ABEE

6. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.

7. ΜΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΡΤΟΥ Α.Ε.

8. ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε

9. SOVEL A.E.

10. ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.

11. ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.

12. ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Η κατάθλιψη θαμπώνει την όραση


Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι επιστήμονες εντοπίζουν νέα ή περίεργα συμπτώματα που μπορεί να προκαλεί η κατάθλιψη. Ενα από αυτά ανακάλυψαν γερμανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ οι οποίοι αναφέρουν ότι η κατάθλιψη δεν «θολώνει» μόνο την ψυχική διάθεση αλλά και την όραση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι γερμανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι πολλά άτομα που έχουν κατάθλιψη βλέπουν τον κόσμο πιο θαμπό. Οι ερευνητές κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα μελετώντας με ειδικά όργανα και συστήματα μέτρησης και ανάλυσης την όραση 40 ατόμων με κατάθλιψη και 40 υγιών εθελοντών.

Διαπίστωσαν ότι στα άτομα με κατάθλιψη τα ηλεκτρικά σήματα στο οπτικό νεύρο είναι πιο ασθενή σε σχέση με εκείνα των υγιών ατόμων, δημιουργώντας πρόβλημα στην όρασή τους. Κάποιοι ειδικοί,

Η επιστημονική συνταγή της τέλειας χειραψίας

΄Εναν πλήρη οδηγό για τη σωστή και αποτελεσματική χειραψία που υπόσχεται «απόλυτη επιτυχία» στις κοινωνικές συναναστροφές μας συνέταξαν βρετανοί ψυχολόγοι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ιδρωμένες παλάμες, το ασταθές βλέμμα και η υπερβολική θέρμη συνιστούν, μεταξύ άλλων, τα βασικά λάθη προς αποφυγήν της ιδανικής χειραψίας.

Η ερευνητική ομάδα του Τζέφρι Μπίτι, επικεφαλής του Τμήματος Ψυχολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δημιούργησε μαθηματική «εξίσωση» (στην πραγματικότητα, έναν κατάλογο οδηγιών) με τις παραμέτρους που δημιουργούν στον αποδέκτη το αίσθημα του σεβασμού και της εμπιστοσύνης. Τα σημαντικότερα προβλήματα που καταστρέφουν την- σημαντική- πρώτη εντύπωση είναι οι ιδρωμένες παλάμες (υποδηλώνουν άγχος), το άνευρο κράτημα του χεριού (υποδηλώνει αδιαφορία) ή, αντίθετα, ένα υπερβολικά δυνατό σφίξιμο (υποδηλώνει ψεύτικο ενθουσιασμό) καθώς και η έλλειψη επαφής με τα μάτια (υποδηλώνει άνθρωπο που «έχει να κρύψει πολλά»).

«Η χειραψία μεταξύ των ανθρώπων θεωρείται από τα κρισιμότερα στοιχεία για τη δημιουργία εντυπώσεων και αποτελεί πηγή πληροφοριών όσον αφορά τη διαμόρφωση κρίσης για άλλον άνθρωπο» επισημαίνει ο κ. Μπίτι, δηλώνοντας παράλληλα έκπληκτος με το γεγονός ότι «ως σήμερα

Προειδοποίηση Έρογλου για εναλλακτικό σχέδιο στο Κυπριακό

Κλιμακώνει η τουρκοκυπριακή πλευρά τις πιέσεις για λύση του Κυπριακού έως το τέλος του έτους. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου προειδοποίησε για εναλλακτικό σχέδιο προκειμένου να εξασφαλισθεί διέξοδος στο Κυπριακό, αν έως το τέλος του χρόνου δεν επιτευχθεί συμφωνία για λύση του προβλήματος.

Σε ομιλία του κατά τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία της σημερινής επετείου των 36 χρόνων από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, το 1974, απέκλεισε, εξάλλου, οποιαδήποτε διασύνδεση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και ειδικά το άνοιγμα κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις της, με την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής (Βαρώσια) της Αμμοχώστου στους Ελληνοκυπρίους.


Παράλληλα κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να απευθύνεται στην τουρκοκυπριακή πλευρά, και όχι στην Τουρκία, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν τις διάφορες πτυχές του Κυπριακού.

Επιπλέον κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για αδιαλλαξία, υποστηρίζοντας πως δεν επιθυμεί την άμεση διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος, και παράλληλα, επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας λόγο για «άδικη» στάση της στο θέμα της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των

Αποχή των δικηγόρων στη Μυτιλήνη στις 22 και 30 Ιουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, αποφάσισε σήμερα αποχή των δικηγόρων - μελών του από τα ακροατήρια των Ποινικών, Πολιτικών και Διοικητικών Δικαστηρίων για την Πέμπτη 22 και Παρασκευή 30 Ιουλίου.


Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται όπως αναφέρουν, «για την επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, την αλλαγή του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των δικηγόρων και την δραστική μείωση των συντάξεων, την επιχειρούμενη κατάργηση των Δικηγορικών Συλλόγων και

Καμία παραγραφή φορολογικής υπόθεσης έως το τέλος του έτους

Το δικαίωμα να κοινοποιεί φύλλα ελέγχου ή πράξεις επιβολής φόρου διατηρεί έως και το τέλος του έτους το ελληνικό Δημόσιο για τις φορολογικές υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή.


Κανονικά στις 30/06/2010, έπρεπε να παραγραφούν οι εκκρεμείς υποθέσεις από φορολογία κληρονομιών , δωρεών, γονικών παροχών, προικών, κερδών από λαχεία, από μεταβιβάσεις ακινήτων, φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας και ειδικού φόρου επί των ακινήτων. Με διάταξη που έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, η δυνατότητα παραγραφής καταργείται.

Έτσι, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, και η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων για

24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο των υπαλλήλων του Τ.Τ.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για αύριο αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Η απόφαση του Δ.Σ. ήταν ομόφωνη.

Όπως ανακοινώθηκε, η συγκέντρωση θα γίνει στην είσοδο της κεντρικής υπηρεσίας, στις 10:00 π.μ.

Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, στις 11:00 π.μ.

Κεντρικό μήνυμα των εργαζομένων θα είναι: "Καλούμε όλους τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και την πορεία. Όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι για ένα Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με δημόσιο έλεγχο και κοινωνικό χαρακτήρα. Δεν θα επιτρέψουμε στους ιδιώτες τραπεζίτες να βάλουν χέρι στη λαϊκή αποταμίευση".
enet

Παγίδες στη δίαιτα του καλοκαιριού

Ποιος είναι ο χρυσός κανόνας της δίαιτας του καλοκαιριού; Τα φρούτα, οι σαλάτες και τα λάιτ προϊόντα είναι η συνηθέστερη επιλογή για όσους θέλουν να διατηρήσουν ή ακόμη και να χάσουν βάρος κατά τις θερινές διακοπές. Οι διαιτολόγοι ωστόσο επιμένουν πως το καλοκαίρι κρύβει πολλές παγίδες. Η απόδειξη: σε ένα μπολ σαλάτας μπορεί να... κολυμπάνε ακόμη και 1.000 θερμίδες.


Υστερα από μία ημέρα στην παραλία, και με το θερμόμετρο στα ύψη, η παραδοσιακή χωριάτικη θεωρείται μία καλή επιλογή αφού είναι χορταστική, δροσερή και πάνω από όλα σαλάτα- άρα διαιτητική.

΄Ομως ο κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος Τάσος Παπαλαζάρου έχει αντίθετη άποψη. «Η χωριάτικη σαλάτα έχει μεν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά και πολλές θερμίδες. Εάν έχει πολύ ελαιόλαδο, συνοδεύεται από ένα μεγάλο κομμάτι φέτα και ψωμί μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει τις 1.000 θερμίδες. Το αποτέλεσμα είναι να μένουμε με την ψευδαίσθηση ότι φάγαμε απλώς μια υγιεινή και πάνω από όλα διαιτητική σαλατούλα».

Οι πιο υποψιασμένοι πάλι, αντικαθιστούν το ψωμί με παξιμάδι με στόχο να παραμείνουν πιστοί- και στις διακοπές- σε μία ολιγοθερμιδική δίαιτα. Σύμφωνα όμως με τον θερμιδομετρητή πρόκειται για

Χρηματοδότηση - μαμούθ σε έρευνα και τεχνολογία

Το νέο σχέδιο για την ενίσχυση του τομέα της έρευνας παρουσίασε χθες η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου. Μαζί με τον γενικό γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας Αχιλλέα Μητσό επισήμαναν πως η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία είναι οργανικά συνδεδεμένες με την εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση.


Για το 2010 περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται από το υπουργείο για έρευνα, ενώ περίπου 136 καινοτόμες δράσεις με προϋπολογισμό 82 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη εγκριθεί και αναμένεται να προκηρυχθούν δράσεις ύψους 320 εκατομμυρίων μέχρι το τέλος του 2010. Ζητούμενο, όπως τονίστηκε, είναι η σύνδεση της γνώσης με την παραγωγή προκειμένου να μετατραπεί η ελληνική οικονομία σε μια σύγχρονη οικονομία της γνώσης, με έμφαση το ανθρώπινο κεφάλαιο και την παραγωγή προϊόντων και

Ενεργειακό «λίφτινγκ» σε χιλιάδες σπίτια

Ενεργειακό «λίφτινγκ» στα σπίτια τους θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χιλιάδες δικαιούχοι του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», που τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή και αφορά -μεταξύ άλλων- σε αντικαταστάσεις κουφωμάτων, καυστήρων και τοποθετήσεις θερμομονώσεων.


Το πρόγραμμα, που αναμένεται να αποφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη σε χιλιάδες ιδιοκτήτες κτιρίων, εκτιμάται ότι θα κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους ενός δισ. ευρώ.

Είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση τον περασμένο Μάρτιο και σήμερα το πρωί υπογράφθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) από τους υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιριακού τομέα και ενισχύει τα παρεχόμενα κίνητρα, μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τους πολίτες. Μεταξύ άλλων, παρέχει συνδυασμό επιχορηγήσεων με άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για τα χαμηλά και μεσαία

«Ξεσκονίζουν» τους σκληρούς δίσκους

Στα ηλεκτρονικά αρχεία του Σωκράτη Γκιόλια αναζητεί η Αστυνομία την άκρη του νήματος στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου, ο οποίος κηδεύεται σήμερα στις 4:30 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη.


Οι Αρχές ελπίζουν ότι το υλικό που βρίσκεται αποθηκευμένο στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του θύματος θα δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που ενδέχεται να σχετίζονται με το χθεσινό μαφιόζικου τύπου χτύπημα.

Την ίδια στιγμή, επανεξετάζονται, υπό άλλο πρίσμα πλέον, οι απειλές κατά της ζωής δημοσιογράφων που έχει διατυπώσει σε προκηρύξεις της η Σέχτα Επαναστατών, καθώς και η θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων» μεταξύ της νέας τρομοκρατίας και του εγκλήματος του κοινού ποινικού δικαίου.

Ήδη οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών που χρησιμοποιούσε ο Σωκράτης Γκιόλιας στο σπίτι του και

Μαύροι γονείς - Λευκό μωρό!

'Εκπληκτοι έμειναν γιατροί και πατέρας όταν την ώρα του τοκετού, αντίκρυσαν να βγαίνει από την κοιλιά της έγχρωμης μητέρας ένα λευκό μωρό με ξανθά μαλλιά με μπλέ μάτια!


Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως μπορεί να έγινε αυτό.

΄Ενα έγχρωμο ζευγάρι από τη Νιγηρία, έφεραν στον κόσμο ένα μωρό λευκό με ξανθές μπούκλες

Νέο μπλόκο ναυτεργατών στον Πειραιά

Νέο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.


Το σήριαλ με το Ζενίθ, και την παρεμπόδιση από συνδικαλιστές ναυτεργάτες, να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά, οδηγεί – σύμφωνα με πληροφορίες – την διεθνή εταιρία κρουαζιερόπλοιων Celebrity, να μην επιλέξει τον Πειραιά ως λιμάνι εκκίνησης και τερματισμού δρομολογίων του κρουαζιερόπλοιου Constellation (Κονστελέισιον).
athina984

Ενδιαφέρον Delhaize για τα καταστήματα της Aldi στην Ελλάδα;

Την εξαγορά των καταστημάτων που διαθέτει ο γερμανικός όμιλος Aldi στην Ελλάδα, φέρεται να εξετάζει ο βελγικός όμιλος Delhaize, ο οποίος ελέγχει στη χώρα μας την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.


Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η κα Barbera Hoppenbrouwers, εκπρόσωπος της Delhaize, φέρεται να δήλωσε «είμαστε πάντα ανοιχτοί σε εξαγορές οι οποίες είναι συμβατές με τις αγορές στις οποίες έχουμε ήδη παρουσία».

Η ίδια φέρεται να συμπλήρωσε πως: «έχουμε ήδη δηλώσει ότι εξετάζουμε κυρίως την περιοχή των Βαλκανίων. Την ίδια τοποθέτηση επαναλαμβάνουμε και σήμερα».

Ο γερμανικός όμιλος Aldi έκανε γνωστό την περασμένη Παρασκευή πως προτίθεται να αποχωρήσει

Πνίγηκε η Θεσσαλονίκη

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση και σοβαρές πλημμύρες προκάλεσε σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης η ισχυρή καταιγίδα που χτύπησε το βράδυ της Δευτέρας


Καταιγίδα, κατά τόπους ισχυρή, που συνοδεύτηκε από δυνατό άνεμο, βροντές και αστραπές έπληξε, νωρίτερα, το νομό Θεσσαλονίκης.


Αρκετοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη, αλλά κυρίως στη δυτική πλευρά του νομού μετατράπηκαν σε ποτάμια, δυσχεραίνοντας την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Στις περιοχές της Σίνδου, της Νεοχωρούδας και του Πενταλόφου από την έντονη βροχή και τον ισχυρό αέρα, δέντρα και διάφορα αντικείμενα παρασύρθηκαν και έπεσαν πάνω σε ηλεκτροφόρα

Έβγαλαν και το «Τσεσμέ» οι τούρκοι στο βόρειο Αιγαίο τα ξημερώματα!

Τετελεσμένες καταστάσεις είναι σαφές πλέον ότι προσπαθεί να δημιουργήσει η Άγκυρα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο καθώς όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του υπουργείου εθνικής Άμυνας το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» συνοδευόμενο από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στις 04:50 τα ξημερώματα εισήλθε σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα βόρεια της Σαμοθράκης ξεκινώντας σειρά ερευνών. Το σςκάφος κινείται τώρα μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Μαρώνειας.


Τα δύο τουρκικά σκάφη παρακολουθούνται από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ).

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που η Τουρκία βγάζει τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Α. Μεσόγειο

Δήλωση Καρατζαφέρη για τα ελληνοτουρκικά

«Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και δεν πρέπει να ξαναδοθούν ευκαιρίες που θα εκμεταλλευτούν και πάλι, με τον ίδιο βίαιο και ιταμό τρόπο, οι γείτονές μας» δήλωσε, σήμερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, με αφορμή την 36η επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο.


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καρατζαφέρη για την Κύπρο και τη νέα έξοδο του τουρκικού πλοίου "Τσεσμέ" στο Αιγαίο έχει ως εξής:

« Οι Τούρκοι οσάκις βρίσκουν αδύναμο τον Ελληνισμό, όπως ακριβώς ήταν τέτοιες μέρες τον Ιούλιο του ΄74, δημιουργούν τετελεσμένα γεγονότα. Η εισβολή του «Αττίλα» 36 χρόνια μετά, εξίσωσε θύματα και θύτες. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και δεν πρέπει να ξαναδοθούν ευκαιρίες

Ο επιχειρηματίας Αλ. Φουρλής αυξάνει την συμμετοχή του στην Τεχνική Ολυμπιακή

Ανακοινώθηκε σήμερα πως ο Αλέξανδρος Φουρλής, πραγματοποίησε στις 16/07/2010 αγορά μετοχών της εταιρείας Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε. με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός δικαιωμάτων ψήφου να ανέλθει σε 5,61%.


Ο κ. Φουρλής είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Fourlis Συμμετοχών.

Τα τελευταία χρόνια έχει αγοράσει μετοχές μέσω Χρηματιστηρίου της εταιρείας Τεχνικής

Προϊόντα καθαρισμού συμβάλλουν στον καρκίνο του μαστού

Για πρώτη φορά μια έρευνα έρχεται να συνδέσει με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται ευρέως για την καθαριότητα των εσωτερικών χώρων των σπιτιών. Οι γυναίκες που κάνουν μεγαλύτερη χρήση αποσμητικών χώρου και προϊόντων για την καταπολέμηση της μούχλας και των εντόμων, έχουν ίσως μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε σχέση με όσες χρησιμοποιούν σπάνια τέτοια καθαριστικά.

Η έρευνα, υπό την Τζούλια Μπρόντι του Ινστιτούτου Silent Spring των ΗΠΑ, που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Environmental Health" (Περιβαλλοντική Υγεία), αφορούσε δύο ομάδες 787 και 721 γυναικών, με και χωρίς καρκίνο αντίστοιχα.


Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κάνουν τη συχνότερη χρήση καθαριστικών χώρου, έχουν περίπου διπλάσιο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού σε σχέση με όσες κάνουν την μικρότερη χρήση.

Οι ερευνητές δεν αποκλείουν πάντως ότι οι καρκινοπαθείς εκ των υστέρων διογκώνουν λανθασμένα τη συχνότητα χρήσης των καθαριστικών, σε μια προσπάθεια να αποδώσουν την πάθησή τους σε μια εξωτερική αιτία, γεγονός που αποτελεί παράγοντα υποκειμενικής διαστρέβλωσης των ευρημάτων της

Το Airbus του μέλλοντος

Η Airbus παρουσίασε στη διεθνή αεροναυπηγική έκθεση του Φαρνμπόροου στη Βρετανία για πρώτη φορά μακέτες από το νέο επιβατηγό αεροπλάνο που σχεδιάζει και το οποίο προγραμματίζεται να πετάξει στους ουρανούς της Γης κάπου μεταξύ του 2030 και του 2050.

Το ελαφρύ αεροσκάφος θα διαθέτει πολύ μακριά και λεπτά φτερά με κλίση προς τα πάνω, καθώς και μια ουρά σε σχήμα U. Σχεδιάζεται έτσι ώστε να καταναλώνει πολύ λιγότερα καύσιμα από τα σημερινά αεροπλάνα και να έχει πολύ μικρότερες εκπομπές «αερίων του θερμοκηπίου», ώστε να είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον.


Θα είναι επίσης πολύ λιγότερο θορυβώδες, ενώ θα παρέχει μεγαλύτερες ανέσεις στους επιβάτες. Τα καθίσματα θα είναι από οικολογικά αυτό-καθαριζόμενα υλικά και θα αλλάζουν σχήμα για να μπορεί ο

Μαρμελάδα φράουλα με θραύσματα γυαλιού

Στην ανάκληση διαιτητικού διαιτητικού σκευάσματος μαρμελάδας φράουλας έπειτα και από καταγγελία καταναλωτή στη Γερμανία για εντοπισμό θραυσμάτων γυαλιού προχώρα ο Ε.Φ.Ε.Τ.

"Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση διαιτητικού σκευάσματος μαρμελάδας φράουλας με φρουκτόζη στο οποίο ανιχνεύτηκαν, ύστερα από καταγγελία καταναλωτή στην Γερμανία, μέσα στο περιεχόμενό του θραύσματα γυαλιού",αναφέρει η ανακοίνωση του Ε.Φ.Ε.Τ.


Πρόκειται για 1026 τεμάχια μαρμελάδας φράουλας με φρουκτόζη, γερμανικής προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία "Προιόν επικάλυψης με βάση την φράουλα, με φρουκτόζη 33,6%-Lihn, παραγωγής Γερμανίας", σε συσκευασία των 330g, με αριθμό παρτίδας 17.06.2011/Los-Nr 11:54 και ημερομηνία λήξης 17.06.2011.

Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε μέσω της Γερμανικής επιχείρησης " Lorenz & Lihn, Obst-Edel-Erzeugnisse GmbH & Co." στην ελληνική εταιρεία " Γ. & Ι. ΠΑΣΣΑΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε." (Γλαύκου 21,

Σήμερα η κηδεία του Σωκράτη Γκιόλια

Σήμερα στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως στις 4:30 θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Σωκράτη Γκιόλια.