www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκινούν έργα σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής

Με προβλήματα θα διεξάγεται η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου του 2011, λόγω εργασιών.


Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, κατά το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων εναλλάξ στη δεξιά και την αριστερή λωρίδα, σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας κάθε φορά στους εξής οδικούς

Παρελθόν η πλαστική σακούλα από το 2011 στη γειτονική μας Ιταλία

Η Ιταλία, μία από τις χώρες που χρησιμοποιεί τις περισσότερες πλαστικές σακούλες στην Ευρώπη, θα απαγορεύσει την χρήση τους από την 1η Ιανουαρίου.


Οι Ιταλοί που τάσσονται κατά των τσαντών από πολυαιθυλένιο αναφέρουν ότι χρειάζονται πολύ λάδι για να κατασκευαστούν, πολύ χρόνο για να διασπαστούν, ενώ τις περισσότερες φορές φράζουν τις αποχετεύσεις και φυσικά διαλύονται μολύνοντας το περιβάλλον.

Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν περίπου 20 δισεκατομμύρια σακούλες το χρόνο, δηλαδή περισσότερες από 330 ανά άτομο ή περίπου το ένα πέμπτο του συνόλου που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente.

Από το Σάββατο, την πρώτη ημέρα του 2011, θα απαγορεύεται στους λιανοπωλητές να δίνουν στους καταναλωτές σακούλες από πολυαιθυλένιο. Εναλλακτικά, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τσάντες

Μην πετάτε τις αποδείξεις από τα διόδια

Οι δαπάνες που καταβάλλουν οι οδηγοί αυτοκινήτων για τα διόδια θα μετράνε στην εφορία για το συνολικό ποσό αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρωθεί για την κάλυψη του αφορολόγητου πόσου εισοδήματος.


Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στην δημοσιότητα, Επομένως, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν και τις δαπάνες των διοδίων για να «χτίζουν» το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος

Το ίδιο ισχύει και για τους φορολογούμενους που κάνουν χρήση των τηλεδιοδίων. Οι οδηγοί αυτοί

Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων της Κερατέας για το ΧΥΤΑ

Την προσωρινή παύση των εργασιών αναφορικά με την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Λαυρίου.


Συγκεκριμένα, κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, το δικαστήριο δέχτηκε αφενός το αίτημα κατοίκων της περιοχής ότι στο χώρο που προορίζεται για την κατασκευή του ΧΥΤΑ έχουν οι ίδιοι ιδιοκτησίες και αφετέρου ότι

Επικίνδυνη η παχυσαρκία για εμφάνιση καρκίνου

Σύντομα, η παχυσαρκία θα αναδειχθεί στον κύριο παράγοντα εμφάνισης καρκίνου στη Γερμανία, όπως προειδοποιεί ο επικεφαλής του κύριου καρκινολογικού εργαστηρίου της χώρας.


Οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνους του οισοφάγου, του εντέρου, των νεφρών, του παγκρέατος και του μαστού, μολονότι δεν έχουν ακόμη εξηγηθεί πλήρως οι ακριβείς μηχανισμοί που εμπλέκονται.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα του επόμενου σταδίου της έρευνάς μας», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο στη Χαϊδελβέργη ο Ότμαρ Βίστλερ, επικεφαλής του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (DKFZ).

Ο ίδιος δήλωσε πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων καρκίνου αναμένεται ότι θα αυξηθεί στη Γερμανία, καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής. Οι καρκίνοι είναι νόσοι που εμφανίζονται κυρίως

Αύξηση επιβίωσης για νεογέννητα 400 γραμμαρίων αλλά με προβλήματα

Όλο και μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν να δουν το φως της ζωής τα μωρά που ζυγίζουν κάτω από 400 γραμμάρια, όμως συχνά αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, καθώς μεγαλώνουν, σύμφωνα με μια νέα έρευνα σχετικά με τα μωρά του πλανήτη με το μικρότερο βάρος.
Πάντως η πιθανότητα γέννησης ενός τόσο μικροκαμωμένου μωρού παραμένει πολύ μικρή, καθώς η συντριπτική πλειονότητα αυτών των μίνι-βρεφών έρχονται υπερβολικά πρόωρα για γέννα, με συνέπεια τελικά να μην επιβιώνουν, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της μελέτης δρα Έντουαρντ Μπελ του πανεπιστημίου της Αϊόβα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Pediatrics” της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

Η πιθανότητα επιβίωσης ενός μωρού με βάρος κάτω των 400 γραμμαρίων είναι κατά μέσο όρο μεταξύ του ένα στα εκατό και ένα στα χίλια. Η επιβίωση εξαρτάται όχι τόσο από το μέγεθος, όσο από

Καρκίνος των οστών, ο... προϊστορικός

Oι αρχαιολόγοι οι οποίοι ανακάλυψαν έναν σκυθικό τάφο στη ρωσική δημοκρατία της Τούβα πριν από 10 χρόνια έκαναν και μια σημαντική ιατρική ανακάλυψη: στα οστά ενός άνδρα που ήταν θαμμένος εκεί εντόπισαν την παλαιότερη περίπτωση μεταστατικού καρκίνου του προστάτη που έχει βρεθεί ποτέ.

Κάποτε πιστεύαμε ότι ο καρκίνος είναι μια σύγχρονη ασθένεια, αλλά φαίνεται ότι συνυπήρχε ανέκαθεν με το ανθρώπινο είδος. Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες, αλλά εκεί που διαφωνούν είναι στο κατά πόσον ο καρκίνος εξαπλώθηκε χάρη στον πολιτισμό. Οι αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 200 περιπτώσεις καρκίνου από την προϊστορική εποχή. Αναλογιζόμενοι όμως τη δυσκολία που έχει η εξαγωγή στατιστικών στοιχείων από παλαιά οστά, αναρωτιέται κάποιος εάν ο αριθμός αυτός θεωρείται μεγάλος ή μικρός.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι ο καρκίνος είναι μια καινούργια ασθένεια» δηλώνει ο Ρόμπερτ Γουάινμπεργκ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Ερευνας Γουάιτχεντ του Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης. «Απλώς παλαιότερα ήταν λιγότερο συνηθισμένη, επειδή ο κόσμος πέθαινε στο μέσον της ζωής του από άλλα πράγματα.». Μία ακόμη παράμετρος, προσθέτει ο ίδιος, είναι η επανάσταση της ιατρικής τεχνολογίας: «Σήμερα γίνεται διάγνωση περισσότερων καρκίνων που στο παρελθόν δεν θα εντοπίζονταν και θα ακολουθούσαν στον τάφο τον άνθρωπο που θα πέθαινε από άλλες αιτίες».

Εάν ο καρκίνος δεν κάνει μετάσταση στα οστά, τότε είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί σε ευρήματα

Φήμες θέλουν την Sony να λανσάρει κινητό με PlayStation

To κινητό τηλέφωνο PlayStation Portable που φημολογείται ότι ετοιμάζει η Sony θα κυκλοφορήσει στην αμερικανική και ευρωπαϊκή αγορά γύρω στην άνοιξη, γράφει την Τετάρτη ο ιαπωνικός Τύπος.
Η συσκευή θα βασίζεται πιθανότατα στην φορητή κονσόλα PSP Go, θα τρέχει λειτουργικό σύστημα Google Android και θα κατασκευάζεται από την Sony Ericsson Mobile Communications, αναφέρει η αγγλική έκδοση της εφημερίδας Asahi Shimbun, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζονται.

H Sony χαρακτήρισε το δημοσίευμα «εικασία» και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει.

Το νέο smartphone, το πρώτο που ενσωματώνει κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, θα πρέπει να αναμετρηθεί

Στις αρχές του 2011 οι πρώτοι κοινοί φορτιστές

Οι πρώτοι γενικοί φορτιστές για κινητά, όπως και τα αντίστοιχα smartphone που θα τους υποστηρίζουν, «αναμένονται στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους μήνες του 2011», ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι εναρμονισμένες προδιαγραφές έχουν ήδη εγκριθεί και δημοσιευτεί, επιβεβαίωσε η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της.

Οι νέες προδιαγραφές, οι οποίες αφορούν μόνο τα «έξυπνα» κινητά που συνδέονται στο Διαδίκτυο, όπως τα Blackberry και το iPhone, θα βασίζονται στη σύνδεση μέσω USB, την οποία χρησιμοποιούν ήδη τα περισσότερα smartphone.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες οι συσκευές αυτού του τύπου «αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια» και να αντικαταστήσουν οριστικά τα κινητά τηλέφωνα που έχουν μόνο

Ψάρεψαν λευκό καρχαρία στα Χανιά

Ανέλπιστη ψαριά για δύο Χανιώτες αλιείς. Στα δίχτυα τους έπιασαν λευκό καρχαρία, μήκους ενός μέτρου, που κατέληξε σε ψαράδικο του νησιού, όπου έκαναν ουρά οι καταναλωτές.


Ο καρχαρίας ψαρεύτηκε ανοιχτά της Γεωργιούπολης και όπως είπαν οι ψαράδες τα τελευταία χρόνια αρκετά καρχαριοειδή έχουν εντοπιστεί και έχουν ψαρευτεί σε μεγάλα βάθη στα ανοιχτά του Κρητικού πελάγους.

Για την κουζίνα, λένε ότι το καρχαριοειδές τρώγεται, κυρίως, βραστό, έχει πολλές ομοιότητες με τον γαλέο, είναι, όμως, πιο εύγεστο. Απαιτείται, βέβαια, η

Ποινική δίωξη και για τις συμβάσεις ΟΣΕ-Siemens

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις συμβάσεις μεταξύ ΟΣΕ και Siemens, που είχαν υπογραφεί από το 1997 και μετά, άσκησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράικου.


Τα αδικήματα είναι ενεργητική δωροδοκία κατά μόνας και κατ' εξακολούθηση, παθητική δωροδοκία, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια στην πρώτη πράξη. Οι συμβάσεις αφορούσαν

ΟΓΑ: Από σήμερα οι συντάξεις του Ιανουαρίου

Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, αντί της ημερομηνίας 1-1-2011, η καταβολή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2011 σε 819.109 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνολική δαπάνη για την

Πρωτοχρονιά χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ

Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο θα μείνει την Πρωτοχρονιά η Αθήνα καθώς με απεργιακές κινητοποιήσεις θα υποδεχθούν το νέο χρόνο οι μηχανοδηγοί των δύο αυτών μέσων σταθερής τροχιάς, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις αστικές συγκοινωνίες.


Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν

΄Ενταξη 4.500 περιοχών στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού αξίας ακινήτων

Αντικειμενικές τιμές ακινήτων σε 4.500 περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Με την επέκταση αυτή το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων καλύπτει πλέον το σύνολο των περιοχών σε 25 νομούς της χώρας.


Πρόκειται για τις αντικειμενικές τιμές με τις οποίες, στις περιοχές αυτές, θα προσδιορίζεται πλέον ο φόρος στις μεταβιβάσεις ακινήτων και στις κληρονομιές, ο φόρος ακίνητης περιουσίας κ.α . Έως σήμερα στις περιοχές αυτές ίσχυε το σύστημα των ενδεικτικών τιμών οι οποίες ωστόσο δημιουργούσαν σημαντικές στρεβλώσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι νέες αντικειμενικές τιμές είναι υψηλότερες από τις ενδεικτικές- συγκριτικές τιμές των ΔΟΥ αφού οι τελευταίες ήταν «τεχνητά συμπιεσμένες» όπως λένε παράγοντες

Μπαράζ πλειστηριασμών από τις τράπεζες «βλέπουν» οι καταναλωτικές οργανώσεις

Μπαράζ πλειστηριασμών ακόμη και πρώτης κατοικίας περιμένει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής εάν δεν ανασταλούν οι πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του 2011 στο πλαίσιο του νόμου περί εξωδικαστικού συμβιβασμού υπερχρεωμένων πολιτών με τις τράπεζες (3869/2010).


Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου, της ΕΚΠΟΙΖΩ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της οργάνωσης θα έπρεπε να διακανονίζεται εξωδικαστικά το 30% των περιπτώσεων οφειλών στις τράπεζες από ανθρώπους που είναι υπερχρεωμένοι αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι από το σύνολο των 2.646 αιτήσεων που έχουν αποσταλεί στις τράπεζες από την ΕΚΠΟΙΖΩ έχουν απαντηθεί 430 αιτήματα, δηλαδή μόνο το 16%. Από αυτά έχουν γίνει αποδεκτά μόνο 7 αιτήματα και πιο συγκεκριμένα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει αποδεχθεί 4 αιτήματα η CETELEM έχει αποδεχθεί 2 αιτήματα και η Ελληνική Τράπεζα έχει αποδεχθεί 1 αίτημα αναστολής πληρωμών για διάστημα 6 μηνών.

Τόσο ο νομικός σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ κ. Βίκτωρ Τσιαφούτης όσο και η αντιπρόεδρος της ένωσης κυρία Καλαποθαράκου ανέφεραν ότι καθημερινά η ένωση δέχεται 300 τηλεφωνήματα

Κατάληψη στο ΧΥΤΑ Πάτρας λόγω κατολίσθησης τόνων σκουπιδιών

Κατολίσθηση τόνων σκουπιδιών σημειώθηκε στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Πάτρας, στην περιοχή της Ξερόλακκας. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρώντας, απέκλεισαν από τις 8 το πρωί την είσοδο στον ΧΥΤΑ, ζητώντας να κλείσει, επειδή έχει κορεστεί.


Το περιστατικό αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο από τις αρχές του έτους θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο καθώς δεν θα υπάρχει ούτε εργολαβία σε εξέλιξη έστω για την υποτυπώδη διαχείριση των σκουπιδιών της Πάτρας.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της νέας δημοτικής Αρχής, η οποία αναλαμβάνει από Δευτέρα τη διαχείριση των απορριμμάτων, υπό τα νέα δεδομένα που έχουν πλέον διαμορφωθεί. Μάλιστα μέχρι

Αυξήσεις και στις τιμές φυσικού αερίου

Αυξήσεις και στο φυσικό αέριο φέρνει το 2011, λόγω της ανόδου του ΦΠΑ αλλά και των αυξήσεων στις πάγιες χρεώσεις που αποφάσισε η Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής και θα ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου.


Οι αυξήσεις στα πάγια του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές της Αττικής από 1ης Ιανουαρίου έχουν ως εξής:

-Για κατανάλωση μέχρι 5 κυβικά μέτρα την ώρα, το πάγιο αυξάνεται σε 5,6 ευρώ το δίμηνο από 5,53 ευρώ (αύξηση 1,26%).

-Για κατανάλωση μέχρι 40 κυβικά μέτρα την ώρα, 10,07 ευρώ από 9,95 ευρώ (αύξηση 1,2%).

-Για κατανάλωση μέχρι 60 κυβικά μέτρα την ώρα, 17,9 ευρώ από 17,69 ευρώ (αύξηση 1,18%).

-Πάνω από 60 κυβικά μέτρα την ώρα, 29,08 ευρώ από 28,74 ευρώ (αύξηση 1,18%).

Στα ποσοστά αυτά προστίθεται και η επιβάρυνση από το ΦΠΑ (από 11 σε 13 %). Οι καταναλωτές φυσικού αερίου έχουν επιβαρυνθεί επίσης από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, καθώς η τιμή

Ουρές στις εφορίες για τέλη και περαίωση

Ουρές σχηματίζονται από το πρωί στις εφορίες όλης της χώρας για τα τέλη κυκλοφορίας και την περαίωση, καθώς την Παρασκευή εκπνέουν οι σχετικές προθεσμίες. Η προθεσμία για την περαίωση έληγε στις 28 Δεκεμβρίου, αλλά με χθεσινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε ακόμη µία μικρή παράταση, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010.


Το υπουργείο έχει διαμηνύσει ότι για τα τέλη κυκλοφορίας δεν

Καθάρισε το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης από τα σκουπίδια

Ολοκληρώθηκε η αποκομιδή των σκουπιδιών, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς απομακρύνθηκαν οι μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί το τελευταίο δεκαήμερο. Συνεχίζεται η αποκομιδή στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών παραμένουν στην Άνω Πόλη.


Σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση του απερχόμενου αντιδημάρχου Καθαριότητας, Κώστα Καζαντζίδη, η πόλη θα έχει καθαρίσει μέχρι την Παρασκευή, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Καζαντζίδης και σημειώνει ότι ο ΧΥΤΑ της Μαυρορράχης, θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 9 το βράδυ προκειμένου να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία μεταφοράς των σκουπιδιών.

Παράλληλα, μετά από συνεννόηση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με δημάρχους γειτονικών δήμων αναμένεται να συμμετέχουν στις προσπάθειες της αποκομιδής των

Δ. Χριστόφιας: Κυνικός και αλαζόνας ο Αχμέτ Νταβούτογλου

« Άκυρη και παράνομη με βάση το Διεθνές Δίκαιο είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο και όχι η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης», τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.


«Ο κ. Νταβούτογλου δεν νομιμοποιείται, ούτε με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ούτε με το Διεθνές Δίκαιο, να είναι τόσο κυνικός και τόσο αλαζόνας», δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, υπογράμμισε, είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τα κυριαρχικά της καθήκοντα, με την υπογραφή διαφόρων Συμφωνιών, οι οποίες εκπηγάζουν ακριβώς από το Διεθνές Δίκαιο και από το Δίκαιο της Θάλασσας,

Υπ. Παιδείας: «Δεν καταργείται η δωρεάν διανομή των σχολικών βιβλίων»

Ως «ανυπόστατα» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων περί κατάργησης της δωρεάν διανομής των σχολικών βιβλίων και διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ότι τα σχολικά βιβλία «διανέμονταν και θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν» και πως εκδοτική διαδικασία θα συνεχίσει να γίνεται με την ευθύνη του Δημοσίου.


"Σκοπός των δημοσιευμάτων αυτών είναι η πρόκληση σύγχυσης και τρομοκράτης των οικογενειών και της σχολικής κοινότητας" αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και διευκρινίζεται ότι ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) εντάσσεται, πλέον, στο νέο φορέα που θα συσταθεί και "θα υποστηρίζει τη σύγχρονη πολιτική για

Κομισιόν: Στις αρχές του έτους η απόφαση για τη συγχώνευση Olympic Air και Aegean Airlines

Η απόφαση της Κομισιόν για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση Olympic Air και Aegean Airlines, αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2011 και δε θα είναι εις βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος Επίτροπος για την Πολιτική Ανταγωνισµού, Χοακίν Αλμούνια.


Σε ερώτηση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Πουπάκη και Γιώργου Κουμουτσάκου με αφορμή τους προβληματισμούς για τη διαμόρφωση μονοπωλιακών συνθηκών στις ελληνικές αερομεταφορές, ο Αλμούνια επιβεβαίωσε ότι η δυσκολία της υπόθεσης “έγκειται στο γεγονός ότι οι δύο εταιρείες κατέχουν σχεδόν το σύνολο της εγχώριας αγοράς αερομεταφορών επιβατών”.

Επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της ερευνητικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη, "εντάσσεται τόσο η αγορά υποχρεωτικής παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε διαδρομές στην Ελλάδα, όσο και η αγορά παροχής υπηρεσιών εδάφους σε

B.Μαρκεζίνης & Θ. Καρυώτης – Ανοιχτή επιστολή για ΑΟΖ: "Η τραγωδία του Καστελόριζου"

Ανοιχτή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του τόπου απηύθυνε ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης και ο καθηγητής πανεπιστημίου του Maryland Θεόδωρος Καρυώτης αναφορικά με το νομικό καθεστώς που διέπει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και ιδιαίτερα αυτό της οριοθέτησης στο Καστελόριζο. Το θέμα είναι κρισιμότατης σημασίας καθώς αφορά άμεσα την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ανατολικής Μεσογείου.


Σχετική δήλωση με την οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση έκανε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης: «Η οποιαδήποτε συζήτηση για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με την Τουρκία, αποτελεί για μας casus belli. Ομοίως, και η καθυστέρηση προσδιορισμού της ΑΟΖ, που αγγίζει τα όρια ενός προελαύνοντος ενδοτισμού. Η Κύπρος έδειξε τον δρόμο. Η Ελλάδα δείχνει να τον έχει χάσει. Πάντως, δεν θα τον βρει ο κ. Παπανδρέου τον δρόμο αυτόν στο Ερζερούμ»

Η επιστολή των δύο ακαδημαϊκών ανδρών έχει ως εξής:

"Η δια μονομερούς δηλώσεως δημιουργία της κυπριακής (ΑΟΖ) το 2004 από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ήταν πραγματικά ηγετική κίνηση. Αν και η Τουρκία διεμαρτυρύθη, η απόφαση έγινε αμέσως αποδεκτή και από την ΕΕ και από τις ΗΠΑ. Επανειλημμένες προσεγγίσεις του όμως προς την Ελληνική πλευρά, να οριοθετήσει μαζί με την Κύπρο την ΑΟΖ, του έμειναν αναπάντητες. Η πρόσφατη απόφαση της μεγαλονήσου να οριοθετήσει την ΑΟΖ με το Ισραήλ δεν αφήνει πλέον καμία

Ορκίζεται σήμερα ο Γ. Καμίνης

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για το δήμο Αθηναίων, αφού σήμερα ορκίζεται ο νέος δήμαρχος Γ. Καμίνης, τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων και του Συμβουλίου Δημοτικών Κοινοτήτων.


Η ορκωμοσία θα γίνει στις 17:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, ενώ στις 2 Ιανουαρίου, την πρώτη Κυριακή του 2011, θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση νέου δημοτικού συμβουλίου και θα οριστούν οι

Διαμαρτυρία με κλόουν από τους ζημιωθέντες της «Ασπίς»

Διαμαρτυρία - πικετοφορία, με ξυλοπόδαρους, κλόουν και παπάκια μασκότ, διοργανώνει σήμερα ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της «Ασπίς Πρόνοια» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ένας κλόουν και δύο παπιά - μασκότ (ως απάντηση σε αυτούς που κάνουν την πάπια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου) θα φτιάχνουν μπαλόνια για τα παιδιά και θα εύχονται χρόνια πολλά στην κυβέρνηση εκ μέρους του 1.200.000 ασφαλισμένων που έχουν ζημιωθεί.

Η πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00-13:00 στην πλατεία Συντάγματος, από τη 13:00-14:00 στην οδό Ερμού και από τις 14:00-15:00 στην

Ταξί: Πλαφόν στη διαδρομή «Ελ. Βενιζέλος» - κέντρο

Μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας ορισμένων οδηγών ταξί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λαμβάνει το υπουργείο Μεταφορών σύμφωνα με την Καθημερινή.


Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο σχεδιάζει τη θέσπιση ανώτατης ταρίφας 35 ευρώ για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο έως το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας ανέφερε την Τρίτη ότι η σχετική απόφαση θα υπογραφεί

Σε τρεις μήνες η διάθεση της κάρτας αποδείξεων

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα αρχίσει η παροχή των καρτών αποδείξεων τόνισε ο γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλης μιλώντας στο ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή».


«Η κάρτα αποδείξεων διευκολύνει τους πολίτες για να δηλώσουν το αφορολόγητο όριο, είναι ανώνυμη, διατίθεται από τις τράπεζες ενώ ζητήσαμε γνωμοδότηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων» σημείωσε.

«Ο αριθμός της κάρτας αποστέλλεται μαζί με τον ΑΦΜ και η εγγραφή των αποδείξεων στην κάρτα γίνεται αυτόματα. Η προμήθεια της κάρτας, είναι προαιρετική» τόνισε ο γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο κ. Σπινέλης επισήμανε δε ότι στην κάρτα γράφεται μόνο το ποσό της αγοράς και όχι το προϊόν που αγοράζεται, είναι ανώνυμη και χωρίς bar code. Ερωτηθείς εξάλλου γιατί η προμήθεια της κάρτας είναι προαιρετική απάντησε ότι «έχουν διατυπωθεί αντιρρήσεις, όποιοι δεν θέλουν να την

Ο "Καλλικράτης" ανοιχτός για όλους στο διαδίκτυο

Συνεχή πληροφόρηση των αιρετών και των πολιτών για κάθε λεπτοµέρεια του «Καλλικράτη» εξασφάλισε το υπουργείο Εσωτερικών. Σε 24ωρη βάση θα παρέχει από την 1η Ιανουαρίου ενηµέρωση η τηλεφωνική γραµµή «1500» για οποιαδήποτε απορία έχουνοι πολίτες σχετικά µε τους νέους δήµους, ενώ στη νέα ηλεκτρονική σελίδα http:// kallikratis.ypes.gr περιλαµβάνονται όλα τα στοιχεία του προγράµµατος, από τον νόµο καιτις εγκυκλίους µέχρι χάρτες, προκηρύξεις έργων και οι αλλαγές που επέρχονται µε τον «Καλλικράτη».


«Το µέγεθος τουεγχειρήµατος είναιτεράστιο» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης (φωτό), ο οποίος έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου επισηµαίνοντας πως είναι όλα έτοιµα.

Ειδικότερα,έχουνυπογραφεί τα 21 Προεδρικά∆ιατάγµατα που απαιτούνται, έχουν εκδοθεί οι 30 υπουργικέςαποφάσεις και έχουν ολοκληρωθεί 4.500 µετατάξεις υπαλλήλων, ενώ οι δήµοι διαθέτουν

Αυξημένο κατά 5% το καλάθι της νοικοκυράς το τελευταίο 12μηνο

Στο ποσό των 2.120,75 ευρώ διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο του 2010 το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2009 που κόστιζε 2.020,52 ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) η αύξηση άγγιξε το 5% και υπολογίζεται στα 100,23 ευρώ.
Σημειώνεται πως το ποσοστό αυτό είναι αντίστοιχο με εκείνο του 12μηνου Οκτωβρίου 2009 – Οκτωβρίου 2010. Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 το

Το μέλι «βάλσαμο» για το μεθύσι

Επιστήμονες της Βασιλικής Εταιρείας Χημείας στη Βρετανία συνιστούν ένα... γλυκό φάρμακο για το hangover (κοινώς, για τα «παρατράγουδα» της μέθης). Οπως αναφέρουν, το μέλι αποτελεί «βάλσαμο» ενάντια στις τοξικές επιδράσεις της μέθης στον οργανισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η φρουκτόζη που περιέχεται στο μέλι είναι ζωτικής σημασίας σε ό,τι αφορά τη διάσπαση του αλκοόλ σε αβλαβή υποπροϊόντα.
Το hangover είναι τόσο «επώδυνο» επειδή το αλκοόλ μετά την κατανάλωσή του διασπάται αρχικώς στην ουσία ακεταλδεΰδη, η οποία είναι τοξική για τον οργανισμό, όπως εξηγεί ο δρ Τζον Εμσλι από τη Βασιλική Εταιρεία Χημείας. Στη συνέχεια η ακεταλδεΰδη μετατρέπεται- με τη χρήση φρουκτόζηςσε οξικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του διασπάται μέσω των φυσιολογικών μεταβολικών διαδικασιών του οργανισμού σε διοξείδιο του άνθρακα και αποβάλλεται με την εκπνοή από το σώμα. Αν κάποιος καταναλώσει μέλι προσφέρει στον οργανισμό του, εκτός από φρουκτόζη, κάλιο και νάτριο, τα οποία βοηθούν επίσης

Σχεδιάζεται σύστημα υπολογιστών προσομοίωσης όσων συμβαίνουν στη Γη

Ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στο πεδίο των υπολογιστών έχει αναλάβει να υλοποιήσει μια διεθνής επιστημονική ομάδα: τη δημιουργία ενός προσομοιωτή που θα καταγράφει και θα αναπαράγει οτιδήποτε συμβαίνει πάνω στον πλανήτη μας, από τις μεταβολές του καιρού και την εξάπλωση των ασθενειών μέχρι τις διεθνείς χρηματοοικονομικές συναλλαγές και τα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους των πόλεων.
Το σχέδιο, με την ονομασία «Προσομοιωτής της Ζωντανής Γης» (Living Earth Simulator-LES), σύμφωνα με το BBC, προωθείται από την ερευνητική ομάδα FuturICT (http://www.futurict.ethz.ch/FuturIcT), με επικεφαλής τον καθηγητή Ντερκ Χέλμπινγκ του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης.

Στόχος είναι στο μέλλον να παρακολουθούνται ταυτόχρονα όλα τα σημαντικά συστήματα της Γης (τεχνολογικά-κοινωνικά-οικονομικά-περιβαλλοντικά), ώστε αφενός να προλαμβάνονται τυχόν επικίνδυνες διεθνείς κρίσεις (οικονομικές, περιβαλλοντικές, πανδημίες κ.α.) και αφετέρου να

Φάρμακο για γρήγορο αδυνάτισμα

΄Ενα ενέσιμο φάρμακο που υπόσχεται ρούχα... δύο νούμερα μικρότερα μέσα σε έξι μήνες θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Η ουσία λιραγλουτίδη έδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα, βοηθώντας άτομα που πάλευαν με το βάρος τους επί έτη να χάσουν περίπου 10 κιλά. Το συγκεκριμένο φάρμακο φαίνεται επίσης ότι έχει πολλαπλή ευεργετική δράση καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη και αντιμετωπίζει τον διαβήτη.

Η λιραγλουτίδη χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία του διαβήτη και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε 5.000 παχύσαρκους άνδρες και γυναίκες. Σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου, Νovo Νordisk με έδρα στη Δανία, η δοκιμή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013 και αν όλα πάνε καλά η λιραγλουτίδη θα αρχίσει να χορηγείται και κατά της παχυσαρκίας σε τρία χρόνια.

Το φάρμακο έχει ήδη δοκιμαστεί σε περισσότερα από 550 παχύσαρκα άτομα. Ορισμένοι από τους εθελοντές λάμβαναν λιρα γλουτίδη, άλλοι λάμβαναν εικονικό φάρμακο, ενώ μια τρίτη ομάδα λάμβανε τη γνωστή ουσία ορλιστάτη που χορηγείται σήμερα ευρέως για την αντιμετώπιση της

Μικρόβια διατηρούν ασυνήθιστα ζωντανά τα χρώματα προϊστορικών βραχογραφιών

Εδώ και περίπου 46.000 χρόνια, οι διάσημες βραχογραφίες του Μπράντσο στην Αυστραλία διατηρούν τα χρώματά τους ασυνήθιστα ζωντανά. Αυτό συμβαίνει επειδή το χρώμα είναι κυριολεκτικά ζωντανό, δείχνει νέα έρευνα: τα σχέδια συντηρούνται από χρωματιστά βακτήρια και μύκητες.
«Ζωντανές χρωστικές στις αυστραλιανές βραχογραφίες του Μπράντσο» είναι ο τίτλος της μελέτης που δημοσιεύουν στο περιοδικό Antiquity ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ.

Η ερευνητική ομάδα ταξίδεψε σε 80 τοποθεσίες της περιοχής Κίμπερλι στην Δυτική Αυστραλία και εξέτασε 80 βραχογραφίες του Μπράντσο, οι οποίες παίρνουν το όνομά τους από τον Άγγλο φυσιοδίφη που τις ανακάλυψε τον 19ο αιώνα.

Ο όρος ζωντανές χρωστικές «αναφέρεται στο γεγονός ότι οι χρωστικές ουσίες της αρχικής μπογιάς έχουν αντικατασταθεί από χρωματιστούς μικροοργανισμούς» εξηγεί στο BBC ο καθηγητής Τζακ

Γονιδιακή θεραπεία «επιδιορθώνει» βλάβες της καρδιάς

Η γονιδιακή θεραπεία θα μπορούσε να «επιδιορθώσει» καρδιές που έχουν υποστεί βλάβες χαρίζοντας μάλιστα στον οργανισμό τα οφέλη της άσκησης, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Ινστιτούτου για τον Καρκίνο Ντάνα Φάρμπερ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν συγκεκριμένα ότι η παρέμβαση στο DΝΑ μπορεί να αναστρέψει τις βλάβες που υφίσταται η καρδιά λόγω τραυματισμού και να μιμηθεί την επίδραση που έχουν στον οργανισμό δύο εβδομάδες άσκησης. Αν και το πείραμα αφορούσε ποντίκια, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι ανοίγει τον δρόμο της αποκατάστασης βλαβών στην καρδιά ανθρώπων μέσω της αναγέννησης του καρδιακού μυός.

Οι ερευνητές παρενέβησαν στο γονίδιο C/ΕΡΒ-beta το οποίο, όπως φάνηκε στα πειράματα, οδήγησε στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του καρδιακού μυός στα ποντίκια. Μάλιστα η αύξηση του αριθμού των κυττάρων ήταν αντίστοιχη με εκείνη που επιτυγχάνεται σε υγιή ποντίκια τα οποία κολυμπούν ως και τρεις ώρες ημερησίως, αναφέρουν οι επιστήμονες στο επιστημονικό περιοδικό «Cell».

Οπως ευλόγως θα υπέθετε κάποιος, η αύξηση των κυττάρων του καρδιακού μυός μέσω της γονιδιακής παρέμβασης οδήγησε σε ελαφρά διόγκωση της καρδιάς των ζώων. Ωστόσο αυτό φάνηκε

Σε έναν χρόνο εμβόλιο για τη θανατηφόρα μηνιγγίτιδα Β

΄Ενα νέο εμβόλιο ενάντια στη μηνιγγίτιδα Β, για την οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή προστασία, ίσως κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το νέο εμβόλιο, το οποίο ονομάζεται Βexsero και καλύπτει τον οργανισμό ενάντια σε 800 θανατηφόρα στελέχη του μηνιγγιτιδόκοκκου Β, θα μειώσει σημαντικά τους θανάτους παιδιών εξαιτίας της ασθένειας. Παράλληλα το εμβόλιο εκτιμάται ότι θα σώσει πολλά παιδιά από αναπηρίες, όπως η τύφλωση, οι εγκεφαλικές βλάβες και τα ακρωτηριασμένα άκρα, που προκαλούνται εξαιτίας της μηνιγγίτιδας Β. Αποτελέσματα δοκιμών του εμβολίου σε 7.500 παιδιά, εφήβους και ενηλίκους έδειξαν ότι το Βexsero προκάλεσε την παραγωγή αντισωμάτων ενάντια στο 77% των 800 γενετικώς διαφορετικών στελεχών της μηνιγγίτιδας Β που προκαλούν νόσο. Η παρασκευάστρια εταιρεία του εμβολίου Νovartis ζήτησε την περασμένη εβδομάδα έγκριση κυκλοφορίας του εμβολίου από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Υπηρεσία

Βηματοδότης για το... ροχαλητό

Το δυνατό ροχαλητό δεν είναι απλώς ενοχλητικό, αλλά μπορεί να μαρτυρεί την ύπαρξη μιας επικίνδυνης κατάστασης, της υπνικής άπνοιας, η οποία συνδέεται με υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και με καρδιακά επεισόδια. Τώρα διαφορετικές εταιρείες ξεκινούν δοκιμές μιας εμφυτεύσιμης συσκευής που μοιάζει με βηματοδότη και η οποία μπορεί να βοηθήσει ορισμένους ασθενείς με υπνική άπνοια να κοιμούνται... σαν πουλάκια.

Η αποφρακτική υπνική άπνοια προκαλείται κυρίως εξαιτίας του ότι η γλώσσα και οι μύες του λαιμού χαλαρώνουν πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν παροδικά την αναπνοή επί 30 δευτερόλεπτα ή και περισσότερο τη φορά. Το αποτέλεσμα είναι ότι το άτομο παλεύει να ανασάνει και ξυπνά. Αυτός ο φαύλος κύκλος επαναλαμβάνεται 30 ή και περισσότερες φορές την ώρα στερώντας ποιότητα ύπνου.

Η φιλοσοφία πίσω από το πειραματικό εμφύτευμα αφορά διέγερση του νεύρου που ελέγχει τη βάση της γλώσσας μέσω της παροχής ήπιου ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο οι μύες της γλώσσας θα παραμένουν στη θέση τους και δεν θα

Σήμερα το τελευταίο υπουργικό του 2010

Δώδεκα θέματα αναμένεται να συζητηθούν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, το τελευταίο για το 2010, το οποίο θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, στις 12:00.


Αναλυτικά τα θέματα που θα εξεταστούν έχουν ως εξής:

1. Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών και άλλες διατάξεις (Κ. Σκανδαλίδης)

2. Αναδιάρθρωση των Δομών Υποστήριξης του Παιδαγωγικού, Εκπαιδευτικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Αν. Διαμαντοπούλου)

3.Πειραματικά - Πρότυπα Σχολεία (Αν. Διαμαντοπούλου)

4. Τροποποίηση Συστήματος Εκπόνησης Μελετών, Εκτέλεσης Δημοσίων Έργων και Σύσταση Αρχής

Ο καιρός στις 29.12.2010

Νεφώσεις στα ανατολικά και στο Αιγαίο με λίγες βροχές ή χιονόνερο κατά τόπους, καταιγίδες κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και παγετό στη Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 13 στη Δυτική Ελλάδα, από 1 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 13 - 14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 3 έως 8 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 10 έως 15 - 16 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ασθενείς μέχρι μέτριοι βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές, πιθανόν χιονόνερο στα βόρεια του νομού και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 8. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί,

"Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν…"

Στο site "The net war.com" υπάρχει ένα πολύ ωραίο άρθρο του Δρα Mark Weisbrot, οικονομολόγου (Washington D.C.) και έχει τίτλο: "Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσας θα σας εξαφανίσουν.....". Θα σας παρακαλούσα να το κοινοποιήσετε.


"Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν… Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντα.

Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και με έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας argentina. Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν...

Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για