www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Εκτός λειτουργίας για δύο ημέρες το ΤΑΧΙS λόγω αναβάθμισης


Στην διακοπή όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από 23/03/2012 και ώρα 15:30 έως 25/03/2012 και ώρα 17:00 προκειμένου να γίνουν απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης των συστημάτων.

Σε ανακοίνωση της η ΓΓΠΣ, αναφέρεται ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, στην προσπάθεια αναβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρει, αντικαθιστά το σύνολο των κεντρικών υποδομών της με νέα σύγχρονα συστήματα, στα πλαίσια του έργου «Data Center» που

Δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με την κωδικοποίηση της εκλογικής νομοθεσίας



Το Προεδρικό Διάταγμα με την κωδικοποίηση των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

 Οι επικείμενες εκλογές θα διενεργηθούν για πρώτη φορά με τον εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε επί ΝΔ και συντάχθηκε από τον τότε υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

 Κύριο χαρακτηριστικό του νόμου είναι η πριμοδότηση του πρώτου κόμματος με 50 έδρες, έναντι 40 που ίσχυε έως τώρα. Σημειώνεται ότι ακόμη και μία ψήφο περισσότερη να

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν έχω λεφτά να πληρώσω τα δάνειά μου!


Σε εκπομπή του Μακεδονία ΤV μίλησε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης και αναφέρθηκε στα δάνεια που «τρέχουν» και αδυνατεί να τα πληρώσει αλλά και στον χαρακτηρισμό «Μπουμπούκος» που κατά καιρούς του προσάπτουν.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τόνισε πως και ο ίδιος έχει πέσει θύμα αυτής λέγοντας

Οικονομική «εξόρμηση» με SMS κάνει η ΝΔ


Τη δυνατότητα στους φίλους και τα μέλη να στηρίξουν οικονομικά το κόμμα δίνει η Νέα Δημοκρατία ενόψει των επικείμενων εκλογών.

«Με γνώμονα τη διαφάνεια και στόχο την έμπρακτη συμβολή των πολλών, η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε, ενόψει των επικείμενων εκλογών, οικονομική εκστρατεία με σύνθημα “Δυνατή Νέα Δημοκρατία”» αναφέρει η σχετική

Δεν θα καταθέσουν στην Εξεταστική για το έλλειμμα οι πρώην γαλάζιοι υπουργοί


Έπειτα από απόφαση του κόμματος, οι πρώην υπουργοί της ΝΔ, Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Παπαθανασίου, Δ. Αβραμόπουλος και Ν. Λέγκας, δεν πρόκειται να προσέλθουν να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, αλλά θα αποστείλουν υπόμνημα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Το σχετικό αίτημα γνωστοποιήθηκε από τον γραμματέα της

«Παγώνουν» οι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις

Τελικά δεν θα προωθηθούν οι αλλαγές στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και τα λύκεια.

Αυτό έκαναν γνωστό στους συντάκτες του υπουργείου Παιδείας, στενοί συνεργάτες του υπουργού Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη, το απόγευμα, μόλις λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του

Έλεγχο στις βίλες του έκανε στέλεχος της πολεοδομίας Μυκόνου

Τη παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Δόμησης προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο κορυφαίο στέλεχος της τοπικής πολεοδομίας Μυκόνου προέβη σε έλεγχο σε δύο βίλες ιδιοκτησίας του, για τις οποίες υπήρχαν καταγγελίες για σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων.

Το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης είναι ότι, όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, ο κ. Σταύρος Μαντζιβής, αναπληρωτής προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου, πριν από λίγο καιρό με δηλώσεις του σε εφημερίδες είχε επιβεβαιώσει το πάρτι αυθαιρέτων στο «νησί των ανέμων», αποκαλύπτοντας μάλιστα και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούν αυτοί που αυθαιρετούν να νομιμοποιήσουν τις παράνομες κατασκευές τους.

Ο ίδιος ωστόσο δεν χρειάστηκε να ανησυχεί και πολύ αφού φρόντισε να κάνει ο ίδιος τον έλεγχο των σπιτιών του...

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο ίδιος έκτισε βίλες σε ένα από τα καλύτερα σημεία του νησιού και όταν τον καταγγέλλουν για πολεοδομικές παραβάσεις,

ΣτΕ: Νόμιμο το σχέδιο διατάγματος για το καθεστώς μετά την έξοδο σε εργασιακή εφεδρεία


Νόμιμο έκρινε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζεται το μετά την έξοδο σε εργασιακή εφεδρεία καθεστώς, δηλαδή το καθεστώς που θα ισχύει για όσους βγουν στην εφεδρεία.

Παράλληλα οι σύμβουλοι Επικρατείας ζήτησαν να γίνουν ορισμένες προσθήκες και βελτιώσεις, νομοτεχνικού περιεχομένου, στο κείμενο του διατάγματος.

 Ειδικότερα, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα κατατέθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά «τον καθορισμό των κριτηρίων και τη διαδικασία κατάρτισης των πινάκων κατάταξης του προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 4024/2011» (ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή

Λ. Κατσέλη: Εθνικά επικίνδυνη η νέα δανειακή σύμβαση


«Εθνικά επικίνδυνη», χαρακτήρισε τη νέα δανειακή σύμβαση, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία» Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι δεν καλύπτει τις ανάγκες της χώρας αλλά τις ανάγκες των δανειστών μας.

 Επικαλούμενη προβλέψεις της ελβετικής τράπεζας UBSη πρώην υπουργός υποστήριξε ότι οι διεθνείς αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την χρεοκοπία της χώρας, καθώς οι πιθανότητες αδυναμίας της χώρας να εξοφλήσει τις οφειλές της είναι άνω του 70%.

«Η UBS προβλέπει πολύ σύντομα ότι θα υπάρξει δεύτερη χρεοκοπία της χώρας και θα χρειαστεί να “

Στους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Χρ. Ζώης


Την προσχώρησή του στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου ανακοίνωσε σήμερα βουλευτής Λάρισας και πρώην υφυπουργός Χρήστος Ζώης, που διεγράφη από τη ΝΔ μετά την απόφασή του να μην ψηφίσει το μνημόνιο ΙΙ.

«Με μία ψυχρή, κυνική και αντιδημοκρατική απόφαση, εκδιώχθηκα από το κόμμα που υπηρέτησα απ' τα μαθητικά μου χρόνια», αναφέρει ο κ. Ζώης σε δήλωσή του και συνεχίζει: «Αυτό συνέβη γιατί μία κλειστή ομάδα γύρω από την ηγεσία υπέδειξε αλλαγή πορείας και πολιτικής χωρίς να ερωτηθούν ποτέ τα αρμόδια όργανα του κόμματος».

Ασκώντας σκληρή κριτική στους χειρισμούς της ΝΔ, ο βουλευτής σημειώνει ότι «ανακοινώνοντας ειλημμένες αποφάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, απειλώντας και εκβιάζοντας βουλευτές με

ΠΑΣΟΚ: Παραμένουν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Ευθυμίου, Πρωτόπαπας, Μπετενιώτης


Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος όρισε εκ νέου κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Κινήματος τους βουλευτές Πέτρο Ευθυμίου, Χρήστο Πρωτόπαπα και Μανώλη Μπεντενιώτη.

Εν τω μεταξύ, με επιστολή του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής

ΣτΕ: Νόμιμες οι πρυτανικές εκλογές του 2010 στο Πανεπιστήμιο Αθήνας


Νόμιμες κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι πρυτανικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τον Ιούνιο του 2010, στις οποίες εξελέγη πρύτανης ο Θ. Πελεγρίνης.

Η ολομέλεια του ΣΤΕ απέρριψε με ισχυρή πλειοψηφία την αίτηση του υποψήφιου πρύτανη, Χ. Στεφανάδη και των τριών υποψήφιων αντιπρυτάνεων, Ελένης Καραμαλέγκου, Ι. Δημητρίου και Ε. Λέκκα.

 Ο κ. Στεφανάδης και οι τρεις αντιπρυτάνεις υποστηρίζουν στην προσφυγή τους ότι στις πρυτανικές εκλογές ψήφισαν παράνομα 1.061 διοικητικοί υπάλληλοι των Ανώτατων

Αντώνης Σαμαράς: Στόχος η αυτοδυναμία


Απέρριψε εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο μετεκλογικής συγκυβέρνησης -σε συνάντηση που είχε με πρώην βουλευτές της ΝΔ και σημείωσε ότι στόχος του κόμματος στις προσεχείς εκλογές είναι η αυτοδυναμία.

Οπως είπε, «η αυτοδυναμία δεν είναι προς όφελος της ΝΔ, αλλά είναι αναγκαία για να κυβερνηθεί με αποτελεσματικότητα η χώρα».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι είναι διαφορετικό το πρώτο

Ηθοποιός και σκηνοθέτης ο άνθρωπος που βούτηξε και πνίγηκε στο λιμάνι του Πειραιά


Ο διάσημος συγγραφέας, ερμηνευτής και σκηνοθέτης του θεάτρου, Χρήστος Χαρμπάτσης είναι ο άνθρωπος που αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί βουτώντας με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμη τους λόγους που ώθησαν τον σκηνοθέτη να δώσει τέλος στη ζωή του με αυτό τον τρόπο.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Χαρμπάτσης

Γεννήθηκε στον Πειραιά, στον ΄Αγιο Ιωάννη Ρέντη. Το 1965 εγκαταστάθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου. Από το γάμο του απέκτησε τρία παιδιά και τέσσσερα εγγόνια. Με το θέατρο ασχολήθηκε το 1969, όταν ερμήνευσε το Μπαλμπόα στο έργο του Κασόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια».Το 1970, ερμηνεύει το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στο έργο του Γιώργου Ρούσου «Μαντώ Μαυρογένους». Το

Financial Times: Πιθανόν πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές ο Λ. Παπαδήμος


Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να επιστρέψει σε πρωθυπουργικά καθήκοντα και μετά τις εκλογές ο Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times». Ο πρωθυπουργός αποφεύγει να διαψεύσει αυτό το σενάριο διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να εκφράσει ανάλογη προτίμηση σε αυτή τη φάση.

Ο Λουκάς Παπαδήμος παραδέχεται ότι είναι πιθανό ένα νέο πακέτο εξωτερικής βοήθειας εάν η χώρα δεν επιστρέψει στις αγορές έως το 2015 κάτι το οποίο «δεν μπορεί να αποκλειστεί» όπως τονίζει.

Επίσης δηλώνει ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να αποτραπεί μια ακόμα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του προβλέπει επιστροφή της οικονομίας σε

«Θα καταργήσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ»


«Για το χαράτσι έχουμε μιλήσει συγκεκριμένα θα το καταργήσουμε», ανέφερε ο αναπληρωτής τομέαρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ANT1, προσθέτοντας ότι «θα επαναφέρουμε το ενιαίο ΕΤΑΚ όπως προϋπήρχε αλλά θα μπει και φόρος υπεραξίας, δηλαδή όταν πουληθεί ένα ακίνητο με κέρδος και όταν αυτό το κέρδος το εισπράξει ο φορολογούμενος, θα φορολογηθεί επί του κέρδους».

Σχετικά με τα σενάρια συγκυβέρνησης με τεχνοκράτη πρωθυπουργό, αντί του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε την ανάγκη η

Προειδοποίηση Διαμαντοπούλου στην ΠΝΟ

Μήνυμα προς τους απεργούς ναυτεργάτες έστειλε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας πως «κάθε χτύπημα στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό, στα νησιά, στην εθνική οικονομία είναι χτύπημα στον άνεργο, στο συνταξιούχο και τον εργαζόμενο, τους οποίους οφείλουμε να προστατεύσουμε και θα το κάνουμε οπωσδήποτε».


«Σεβόμαστε το μόχθο και την προσφορά του Έλληνα ναυτικού», πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου και δήλωσε ανοικτή σε διάλογο με τη ΠΝΟ στο πλαίσιο -όπως είπε- «των δυνατοτήτων που έχουμε σήμερα».

 Η τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη κατηγόρησε ευθέως το ΚΚΕ ότι

Πάνω από 36.200 άτομα λάμβαναν παράνομα προνοιακά επίδοματα

Περισσότερα από 36.200 άτομα λάμβαναν παράνομα προνοιακά επιδόματα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπ. Υγείας, από τους 240.292 δικαιούχους του 2011, κατά τη φετινή απογραφή προσήλθαν μόνο οι 203.998.


Αποτέλεσμα ήταν η δαπάνη για επιδόματα, από 941.289.609 ευρώ, να φτάσει το 2012 τα 830.650.500 ευρώ, δηλαδή 110.639.109 εκατ. λιγότερα. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων σε πρώτη φάση προκύπτει εξοικονόμηση 111 εκατ. ευρώ, ενώ κατά το δεύτερο στάδιο της απογραφής, όταν οι δικαιούχοι θα εξετάζονται στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, η εξοικονόμηση υπολογίζεται να ανέλθει σε 230 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικά αναφέρεται το επίδομα βαριάς αναπηρίας, το οποίο εισέπρατταν, το 2011, 125.368 άτομα. Ωστόσο για απογραφή προσήλθαν 108.200 άτομα, δηλαδή τα υπόλοιπα 17.168 το έπαιρναν

Τα ηνία του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος



2012-03-19. Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου - Ευάγγελου Βενιζέλου from Evangelos Venizelos on Vimeo.



Τα ηνία του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε και τυπικώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στην Ιπποκράτους.

 «Εύχομαι στον Γ. Παπανδρέου τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία σε όλα τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη της προεδρίας από τον

«Την επόμενη εβδομάδα η ημερομηνία των εκλογών»


Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία των εκλογών δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

 Τα δύο-τρία Σαββατοκύριακα που είναι υποψήφια, είναι γνωστά, ανέφερε ο κ. Καψής, ωστόσο αυτό που θα καθορίσει την τελική ημερομηνία είναι το νομοθετικό έργο, καθώς, όπως

Κατατέθηκε η τροπολογία για τα φ/β της Εκκλησίας στο Πεντελικό


Τροπολογία με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου από την Εκκλησία της Ελλάδος στο Πεντελικό όρος, κατέθεσαν οι εισηγητές βουλευτές στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για το Ελληνικό και το Πρόγραμμα «Ήλιος», Γιώργος Χαραλαμπόπουλος ΠΑΣΟΚ και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ).

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι η Εκκλησία θα προχωρήσει στην αναδάσωση περίπου 20.000 στρεμμάτων στο Πεντελικό Όρος με δικές της δαπάνες και στη συνέχεια δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια έως 300 MW σε έκταση 3.500 στρεμμάτων.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση του ν./σ στην Ολομέλεια της Βουλής είναι προγραμματισμένη για την

Νέα αναβολή των εκλογών στο Δημοκρίτειο


Νέα αναβολή των προγραμματισμένων για την Τρίτη, εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Η Οργανωτική Επιτροπή Εκλογών αποφάσισε την αναβολή για δεύτερη

Ποινικές διώξεις για τα επεισόδια του ντέρμπι


Ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες ασκήθηκε σε τρεις από τους 23 συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στο ΟΑΚΑ. Σε δίκη για πλημμέλημα άλλοι 17. Τρεις ακόμη παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Ανηλίκων.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 23 συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στο ΟΑΚΑ που είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή του ντέρμπι των «αιωνίων».

 Σε βάρος τριών εκ των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Βενιζέλου - Παπαδήμου

Την πρόθεσή του να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την κυβέρνηση εξέφρασε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ακόμη ότι ο αγώνας που έκαναν με τον κ. Παπαδήμο για την οικονομία

Σε ντιμπέιτ καλεί Σαμαρά - Βενιζέλο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ


Σε τηλεοπτική αναμέτρηση καλεί εκ νέου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά, για να ξεκαθαριστούν -όπως αναφέρει- «όλα τα πράγματα που συνέβησαν στο

Βολές Γ. Καρατζαφέρη κατά ΠΝΟ


«Βασικός άξονας για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η θάλασσα. Αλλά, λίγα πράγματα μπορεί να περιμένουμε από τη θάλασσα, από τη στιγμή που έχουμε παραδώσει την πρωτοκαθεδρία στην ΠΝΟ», σχολίασε

Αντιδράσεις από τους διαμεταφορείς για την απεργία της ΠΝΟ


Ανησυχία για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών εκφράζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, τονίζοντας ότι αυτές «πλήττουν δραματικά όχι μόνο τις εγχώριες μετακινήσεις των προϊόντων αλλά και τις εισαγωγές και εξαγωγές των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών που διακινούνται από και προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα φορτηγά με τα εμπορεύματα

Προειδοποιήσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς


Προειδοποίηση προς το επενδυτικό κοινό απευθύνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την εταιρία Neon Energy ΑΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ε.Κ., η εν λόγω εταιρεία δεν έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να διαθέτει στο επενδυτικό κοινό επενδυτικά μερίδια για υλοποίηση Φωτοβολταϊκών πάρκων, και ως εκ

Συνελήφθη ο ένοπλος στη ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής


Ένοπλος εισέβαλε στις 11:39 στην εφορία της Αγ. Παρασκευής και πυροβόλησε στον αέρα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ηλικιωμένο, ηλικίας 70 ετών, ο οποίος όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, εισέβαλε σε έξαλλη

Πρόσκληση ΕΛ.ΣΤΑΤ για ιδιώτες συνεργάτες


Πρόσκληση προς όσους επιθυμούν να απασχοληθούν ως ιδιώτες συνεργάτες στις διενεργούμενες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στατιστικές εργασίες, να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής έως και την 8η Απριλίου, ώστε να εγγραφούν στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών, απηύθυνε η ΕΛΣΤΑΤ.

 Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, έργο του ιδιώτη συνεργάτη είναι η έγκαιρη, πλήρης και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στον χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων και με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.

 Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο έχουν μόνον ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου,

«Πραγματικότητα» οι ελλείψεις υγειονομικών υλικών στον ΕΟΠΥΥ


Οι ελλείψεις σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), είναι πραγματικότητα, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικών ερωτήσεων από βουλευτές.

Ο κ. Κουτρουμάνης ενημερώνει μάλιστα ότι για το μεταβατικό στάδιο έως την πλήρη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, ο Οργανισμός, με απόφαση του 3025 που εκδόθηκε στις 15.02.2012, έχει δώσει οδηγίες προς τις Υγειονομικές Μονάδες και τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την

Πολιτικές ευθύνες επιρρίπτει ο ΣΥΝ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Για απουσία πολιτικής βούλησης και σοβαρότητας σε ό,τι αφορά στην πρόληψη και εξάλειψη της βίας στα γήπεδα κατηγορεί ο Συνασπισμός την αθλητική ηγεσία, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στον αγώνα του ΟΑΚΑ.


Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι αθλητικοί φορείς ενδιαφέρονται μόνο για την εμπορική εκμετάλλευση του ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα όσοι επιθυμούν να εκθρέψουν παρακρατικούς μηχανισμούς και

Παράνομη η παρεμπόδιση εργασίας από απεργούς, λέει το υπουργείο


Η παρεμπόδιση εργαζομένων που επιθυμούν να εισέλθουν στο χώρο εργασίας και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, από συνδικαλιστές, αποτελεί ενέργεια που αντιβαίνει το νόμο, αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης, σε έγγραφη απάντησή του στη Βουλή αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στο Βόλο.

Στο έγγραφο του κ. Κουτρουμάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του

Ομιλία Παπαρήγα στην αυριανή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα


Με σύνθημα «"όχι" στη δανειακή σύμβαση δε θα ζήσουμε με αλυσίδες», το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του κόμματος την Τρίτη 20 Μαρτίου - ημέρα συζήτησης της νέας δανειακής σύμβασης στη Βουλή.

Η συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος στις 18.30, με ομιλήτρια την Αλέκα

Πέθανε ο Νίκος Βασταρδής


Σε ηλικία 88 ετών, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, ο ηθοποιός Νίκος Βασταρδής.

 Τους τελευταίους μήνες η υγεία του γνωστού ηθοποιού ήταν επιβαρυμένη εξαιτίας ενός ατυχήματός του, ενώ μέχρι πριν μερικούς μήνες ήταν υγιέστατος και δίδασκε στη σχολή του.

 Το «τελευταίο αντίο» στον αγαπημένο ηθοποιό - από συγγενείς και φίλους - θα δοθεί αύριο Τρίτη 20 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

 Ο Νίκος Βασταρδής γεννήθηκε στον Πειραιά το 1924 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, του Κάρολου Κουν. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1942, στην «Αγριόπαπια» του Ερρίκου Ίψεν.

Έως το 1944, εμφανίστηκε στα θεατρικά έργα: «Για ένα κομμάτι γης» του Κόντγουελ, όπου ερμήνευσε το ρόλο του Ντιούντ, «Στέλλα Βιολάντη» του Γρ. Ξενόπουλου, «Χαρούμενα νιάτα» του

M.Xρυσοχοΐδης: Στα άκρα ο παραλογισμός των επεισοδίων

«Ο παραλογισμός έφτασε στα άκρα από ορισμένους», σχολίασε για τα χθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Σε δηλώσεις του στο Σκάι, ο υπουργός σημείωσε με νόημα πως «όταν αυτές οι ομάδες μπορούν να τα κάνουν αυτά, σημαίνει ότι και στο

Στη Βουλή αποκαλυπτικό έγγραφο για οφειλές ΦΠΑ της ΔΑΑ Α.Ε.


Τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων αναμένει το υπουργείο Οικονομικών για τις οφειλές ΦΠΑ της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε».

 Σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρεται ότι η εταιρεία, ερμηνεύοντας το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, «θεώρησε ότι ο ΦΠΑ εκπίπτει στο σύνολό του και εξέπεσε τον ΦΠΑ που επιβάρυνε έξοδα φιλοξενίας και ψυχαγωγίας, δεν εφάρμοσε τις διατάξεις του Κώδικα περί ΦΠΑ, περί προσδιορισμού του εκπιπτόμενου φόρου σε περίπτωση κοινών εισροών

ΠΟΠΕΚ: «Όχι» σε απελευθέρωση του ωραρίου με υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις


Αντίθετη στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων εφόσον διατηρείται το καθεστώς των υποχρεωτικών διανυκτερεύσεων/διημερεύσεων δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

 Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο των πρατηρίων απελευθερώνεται με τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, σε εφαρμογή σχετικής πρόβλεψης του μνημονίου.

 Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η ρύθμιση ουσιαστικά αυτοαναιρείται με την πρόβλεψη για τις υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις/διημερεύσεις.

«Πώς νοείται ελεύθερο ωράριο με υποχρεωτική λειτουργία και μάλιστα με επιβολή προστίμου έως

Ανεξέλεγκτη όρεξη λόγω μεταλλαγμένου γονιδίου


Μία και μόνη μετάλλαξη σε ένα συγκεκριμένο γονίδιο που εμπλέκεται στη λειτουργία του εγκεφάλου και προκαλεί λαιμαργία, οδηγεί σε ανεξέλεγκτη όρεξη και, κατά συνέπεια, σε παχυσαρκία, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική έρευνα που βασίστηκε σε πειράματα με ποντίκια.

Οι ερευνητές του τμήματος φαρμακολογίας και φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Τζορτζτάουν, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπαόκι Σου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «Nature Medicine», σύμφωνα με το BBC, πιστεύουν ότι το γονίδιο Bdnf είναι υπεύθυνο για αρκετές περιπτώσεις παχυσαρκίας, στις οποίες το άτομο δεν

Τα φυτά «θυμούνται» την ξηρασία και προσαρμόζονται


Φυτά, τα οποία εκτέθηκαν για κάποιο διάστημα σε συνθήκες ξηρασίας, χρησιμοποιούν αυτήν την «ανάμνηση» για να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν σε ανάλογες συνθήκες στο μέλλον, καταδεικνύουν τα αποτελέσματα νέας μελέτης, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καλλιεργειών ανθεκτικότερων στην ξηρασία.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, στο Λίνκολν, λένε επίσης ότι επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά κάτι που, όπως υποστηρίζουν, είναι κοινό μυστικό στις τάξεις γεωπόνων και κηπουρών, αλλά δεν είχε ποτέ αποδειχθεί επιστημονικά: ότι μια μεταφύτευση είναι αποτελεσματικότερη εάν το φυτό έχει πρώτα στερηθεί για λίγες μέρες το νερό προκειμένου,

Λ. Παπαδήμος: Η Ελλάδα έχει διανύσει τη μισή διαδρομή για την ανάκαμψη



Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει διανύσει περισσότερη τη μισή διαδρομή για την οικονομική ανάκαμψη, αν και, όπως αναφέρει, η διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης θα διαρκέσει περισσότερο, δηλώνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του στους Financial Times.

 Μεταξύ άλλων εκτιμά ότι μια «μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία» Ελλήνων είναι πρόθυμη να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη, παρά τις

Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του ΙΧ στην ακτή Τζελέπη


Νεκρός ανασύρθηκε λίγο μετά τις 09.00 ο οδηγός, ηλικίας περίπου 50 ετών, του ΙΧ που έπεσε νωρίτερα σήμερα στη θάλασσα, στο λιμάνι του

Αλλάζουν όλα στην Παιδεία με Νέο Λύκειο και άλλο εξεταστικό


Νέο εξεταστικό σύστημα ψηφίζεται σύντομα στη Βουλή, καθώς «περνάει» τελικά το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο, «αναμορφωμένο» όμως, σύμφωνα με τις αποφάσεις του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία που ολοκληρώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον νυν υπουργό Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη και υπουργό Παιδείας τον κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο.

Υστερα από σειρά ετών, δεκάδες μικροαλλαγές, νομοσχέδια που «έφευγαν» και «επέστρεφαν» χωρίς τολμηρές αποφάσεις, το εξεταστικό σύστημα της χώρας αλλάζει. Καθολικό αίτημα εκπαιδευτικών και πολιτικών τα προηγούμενα χρόνια ήταν να αποσυνδεθεί το λύκειο από το σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση και να εμπλακούν ενεργά τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας στον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων αλλά και στην επιλογή των

Δεμένα στους κάβους σήμερα τα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν από σήμερα στις 6 το πρωί τα πλοία στα λιμάνια, με τους ναυτεργάτες να πραγματοποιούν 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.

Οι συνομιλίες που είχε το Σάββατο η ΠΝΟ με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας οδηγήθηκαν σε «ναυάγιο».

Η συνάντηση έγινε σε τεταμένο κλίμα. Μάλιστα, από το διάλογο αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας

Απεργεί αύριο το νοσοκομείο «Σωτηρία»

Στην κλειστή είσοδο του νοσοκομείου «Σωτηρία» θα βρίσκονται αύριο γιατροί και εργαζόμενοι για να ενημερώσουν τον κόσμο για τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, που προχωρούν σε 24ωρη απεργία, ζητούν να πληρωθούν τις εφημερίδες, να μην

23 συλλήψεις στα χθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ - 20 αστυνομικοί τραυματίες


Συνολικά 23 άτομα συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ για κατοχή βομβών μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών και άλλα αδικήματα αθλητικής βίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Προσήχθησαν επίσης άλλα 57 άτομα. 20 αστυνομικοί τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Συνολικά 23 άτομα συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ για κατοχή βομβών μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών και άλλα αδικήματα αθλητικής βίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Προσήχθησαν επίσης άλλα 57 άτομα.

 Σύμφωνα με την αστυνομία, από τη σφοδρότητα των επιθέσεων τραυματίστηκαν συνολικά 20

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Ζητεί συγνώμη από τους υγιείς φιλάθλους


Συγγνώμη από τους υγιείς φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ χθες το βράδυ ζήτησε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.


Αναλυτικά:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις δεκάδες χιλιάδες υγιών φιλάθλων που προσήλθαν μαζικά στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα μας.

Ταυτόχρονα είμαστε υποχρεωμένοι να

Ο καιρός στις 19.03.2012


Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, αυξημένα ποσοστά υγρασίας τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες και νέα μικρή άνοδο της μέγιστης θερμοκρασίας περιμένουμε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στις