www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΕΦΕΤ : Ενημέρωση των καταναλωτών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.


Να αγοράζουν από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.
• Να αγοράζουν πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες – ψυγεία και όχι αυτά που βρίσκονται εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνη και μικρόβια.
• Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς των τροφίμων από το προσωπικό, στις συνθήκες καθαριότητος του προσωπικού, του εξοπλισμού και του χώρου απ’ όπου προμηθεύονται τα

Focus: Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα, έχει τρομοκρατία


Νέα πρόκληση από το γερμανικό περιοδικό Focus αφού με δημοσίευμα του προτείνει στους αναγνώστες του να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες που εμφανίζουν «κίνδυνο» για επεισόδια ή ακόμη και... τρομοκρατικά χτυπήματα.

Μέσα σε αυτές της χώρας έχει και την Ελλάδα με την επισήμανση ότι

Θέλεις να γελάσεις;

Τότε διάβασε το :

Τα μωρά μαθαίνουν πρώτα γραμματική

Από το πρώτο κιόλας έτος της ζωής τους τα μωρά ακούνε προσεκτικά τη γλώσσα, αποδομώντας διαρκώς τα λεκτικά μοτίβα, εκτιμούν αμερικανοί επιστήμονες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Νοτρ Νταμ, στην Ιντιάνα, διαπίστωσαν ότι σε πρώτη φάση τα μωρά μαθαίνουν γραμματική και στην πορεία εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους.


«Τα μωρά αναζητούν διαρκώς γλωσσικά στοιχεία μέσα στο γενικότερο πλαίσιο ηχητικών ερεθισμάτων που δέχονται» εξηγεί η καθηγήτρια Τζιλ Λέινι.


«Η μελέτη μας αποκαλύπτει ότι κάποια γλωσσικά στοιχεία που εντοπίζουν τα μωρά μέσα στη ροή του ήχου, τα βοηθούν να μάθουν το νόημα των λέξεων. Μπορούν, δηλαδή, να ξεχωρίσουν διαφορετικά είδη λέξεων, όπως π.χ. ουσιαστικά και ρήματα, από πληροφορίες που τα συνοδεύουν στη ροή του ήχου» προσθέτει η ειδικός.


Γραμματικές γνώσεις από… κούνια


Οι επιστήμονες είδαν ότι μωρά ηλικίας μόλις ενός έτους είναι σε θέση να προσδιορίσουν γραμματικά στοιχεία ώστε να μπορέσουν να μαντέψουν με τι μπορεί να σχετίζεται μια λέξη ή να κατανοήσουν ότι η φράση «είναι ένα» προηγείται ενός ουσιαστικού.


«Για παράδειγμα, εάν κάποιος πει “Αχ κοίτα, είναι ένα νταξ” μπορεί να μην ξέρουμε τι είναι το “νταξ” αλλά η σειρά “είναι ένα…” δίνει στο μωρό να καταλάβει ότι στη συνέχεια ακολουθεί ένα

«Δεν ήταν στις προθέσεις μας να θίξουμε τους Έλληνες»

To στίγμα της υπερασπιστικής τους θέσης προσδιόρισαν χθες με κοινή δήλωσή τους που αναγνώστηκε στο δικαστήριο ο εκδότης και πέντε δημοσιογράφοι του περιοδικού «Focus».

Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν (συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου,της εξύβριση και προσβολή εθνικού συμβόλου) και αφορούν το εξώφυλλο με το άγαλμα της αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία και το πολυσέλιδο άρθρο που το συνόδευε.

Τη δήλωση ανέγνωσε στο ακροατήριο η πληρεξούσια δικηγόρος τους και σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι τρέφουν εκτίμηση και σεβασμό για την Ελλάδα, ωστόσο, αυτό δεν τους εμποδίζει να ασκούν τα καθήκοντα τους ως δημοσιογράφοι και να ασκούν κριτική για το σημείο κατάπτωσης που έχουν οδηγήσει την χώρα οι πολιτικοί της.

Επισημαίνουν ακόμη ότι δεν ήταν στις προθέσεις τους να θίξουν τους Έλληνες στο σύνολο τους και ότι το άρθρο του περιοδικού ήταν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας στην Ελλάδα. Σε ξεχωριστή δήλωση του, ο εμπνευστής και δημιουργοός

Παρατείνεται για ένα έτος η απαγόρευση πλειστηριασμών


Την παράταση για ένα έτος της απαγόρευσης πλειστηριασμών από τις τράπεζες, προκειμένου να προστατευθούν οι δανειολήπτες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, προβλέπει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ενέκρινε ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο.

Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκε με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, ρυθμίζονται επίσης μια σειρά από θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Αναλυτικότερα, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που θα υποβληθεί σύντομα προς κύρωση στη Βουλή:

- Διευκρινίζονται τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) του ν.4021/2011 και να προστατευθούν οι πολίτες για τους οποίους συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας ή οι πολίτες που

Εκτιμήσεις για υπέρβαση του στόχου εσόδων από το τέλος ακινήτων


Ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για είσπραξη 1,7 δισ. ευρώ από το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ μάλλον θα ξεπεραστεί, δήλωσε στο Reuters στέλεχος της ΔΕΗ, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Όπως ανέφερε, μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί 650 εκατ. ευρώ, αριθμός

Ο Π. Μπεγλίτης εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος

Φαινόμενα εκφοβισμού σε ΑΕΙ καταγγέλλει η υπ. Παιδείας


Για φαινόμενα τρομοκράτησης και εκφοβισμού σε βάρος πανεπιστημιακών με στόχο την παρεμπόδιση της υλοποίηση της μεταρρύθμισης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έκανε λόγο σε σχετικές της δηλώσεις η υπουργός Παιδείας.

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, η κ. Διαμαντοπούλου διαμήνυσε ότι «οι εκδηλώσεις ανοιχτής ή συγκεκαλυμμένης βίας που καταγγέλλονται από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, δεν θα βρουν την παραμικρή ανοχή».

«Οι επιφυλάξεις ή οι αντιρρήσεις για το νόμο από την πλειοψηφία των Πρυτάνεων είναι κατανοητές και σεβαστές. Η οργανωμένη, όμως, αντίσταση στην εφαρμογή του νόμου είναι ευθεία βολή κατά της Δημοκρατίας», ξακαθάρισε η υπουργός.

Έσπευσε επίσης να διαβεβαιώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα ότι, ως κατά το

Ρύθμιση αυθαιρέτων: Στα 78 εκατ. ευρώ οι εισπράξεις από παράβολα και πρόστιμα


Περίπου 78 εκατ. ευρώ απέφεραν μέχρι στιγμής στα ταμεία του κράτους τα παράβολα και τα πρόστιμα στο πλαίσιο της διαδικασίας ρύθμισης των αυθαιρέτων, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο αριθμός των δηλώσεων που έχουν εισαχθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης έχει ξεπεράσει τις 162.500 και πάνω από 130.000 έχουν καταχωρηθεί με πλήρη στοιχεία ακινήτου. Τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα από τις δηλώσεις αυτές ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ο αριθμός δηλώσεων και πληρωμών ανά ημέρα έχει επιταχυνθεί, φτάνοντας περίπου τις 7.000 αιτήσεις τη μέρα, και με βάση τους ρυθμούς προόδου της συμμετοχής των πολιτών

Αποσύρθηκε η τροπολογία για ΕΡΤ-ΑΠΕ-ΓΓΕ


Απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος την τροπολογία που αφορά τις αποδοχές των δημοσιογράφων της ΕΡΤ του ΑΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

«Επειδή το βαθμολόγιο-μισθολόγιο και γενικά η δέσμη των διαρθρωτικών αλλαγών είναι ζωτικής σημασίας για την κυβερνητική πολιτική και για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας, επειδή το νομοθετικό έργο πρέπει να ασκείται με απόλυτη διαφάνεια, επειδή η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση που στηρίζεται από τρία κόμματα –ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ- και επειδή και στο εσωτερικό των εργαζομένων σε μεγάλους φορείς του Δημοσίου, όπως η ΕΡΤ, πρέπει να επικρατήσει μια δυνατότητα συζήτησης, ώστε να μην υπάρχουν και εσωτερικές αντιθέσεις, γι’ αυτό θεωρώ αναγκαίο να αποσύρω την τροπολογία αυτή ... προκειμένου μέσα στις επόμενες μέρες, μετά

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας και συστάσεις εν όψει των εορτών


Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια θέτει σε ισχύ η Τροχαία κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Τα μέτρα θα ισχύσουν σταδιακά από τις 12 Δεκεμβρίου και για όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.

Τα κεντρικά σημεία του σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

• Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

• Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή

Καθηγητής Τοξικολογίας: Δεν είναι λογική η απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόθεση για απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου με νικοτίνη από τον Ε.Ο.Φ, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να το αγοράσουν σε μια προσπάθεια να διακόψουν το κάπνισμα. Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της κρητικής εφημερίδας «Πατρίς», ο καθηγητής Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αριστείδης Τσατσάκης εκφράζει επίσης την απορία του για αυτή την απόφαση.

«Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη γνώση για να αντιληφθεί κάποιος ότι οπωσδήποτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο ασφαλές από το κάπνισμα ενός συμβατικού τσιγάρου» επισήμανε ο καθηγητής

Με περιπολικό μαϊμού σχεδίαζαν απαγωγή στη Φθιώτιδα!!!

Είχαν βάλει στο μάτι επιχειρηματία από το Μαρτίνο

- 12 οι συλλήψεις μέχρι τώρα, αναζητούνται 4 ακόμη

- Είχε περάσει και από την ΕΥΠ ο αρχιφύλακας που συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση των δυο εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημέρα" τα μέλη της συμμορίας σχεδίαζαν απαγωγή επιχειρηματία από το Μαρτίνο και μάλιστα κυκλοφορούσαν στην περιοχή με μαϊμού περιπολικό για να προετοιμάσουν το έδαφος. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα απήγαγαν τον πατέρα ή το γιο, για να ζητήσουν λύτρα.
Ένα από τα μέλη της σπείρας κατάγεται από τη Λοκρίδα και συγκεκριμένα από τη Λάρυμνα. Ο ανυποψίαστος επιχειρηματίας όταν ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς για τα σχέδια των κακοποιών έπαθε σοκ.

Μεταξύ των 12 συλληφθέντων είναι και ο αρχιφύλακας που υπηρετούσε στο Α.Τ. Χαλκίδας, ο

Πολιτική συνεργασία Σ. Σακοράφα - ΣΥΡΙΖΑ


Την πολιτική της συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Σοφία Σακοράφα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα. Ξεκαθάρισε πάντως ότι παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός

ΝΔ: Ακριβότερα κατά 30% τα ελληνικά προϊόντα σε σχέση με το εξωτερικό

Ερώτηση για τα καρτέλ στην αγορά τροφίμων και άλλων βασικών ειδών κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικώνκ. Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. Οι βουλευτές επισημαίνουν το γεγονός ότι αν και η αγοραστική δύναμη των ελλήνων καταναλωτών έχει μειωθεί, τα βασικά είδη στην Ελλάδα πωλούνται ακόμη και 30% ακριβότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της ΝΔ κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ, κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κ. Κώστας Μαρκόπουλος, κ. Κώστας Τζαβάρας

Γεύμα με 2,16 ευρώ για τις Ένοπλες Δυνάμεις


Με 2,16 ευρώ θα μπορούν πλέον να τρώνε μέσα στις μονάδες οι Επαγγελματίες Οπλίτες, οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί μέχρι το βαθμό του ανθυπολοχαγού. Αυτό προβλέπεται από την απόφαση του ΓΕΕΘΑ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δοκιμάζονται και οικονομικά, ιδιαίτερα όταν υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες.

Το κόστος είναι 2,16 ευρώ ανά γεύμα. Το ζήτημα του συνολικού κόστους ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μέχρι και την περασμένη Παρασκευή,

Στο 17,7% η ανεργία το τρίτο τρίμηνο

Σε 878.266 ανήλθε ο αριθμός των ανέργων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011 και σε 4.079.286 ο αριθμός των απασχολούμενων όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το ποσοστό ανεργίας ήταν 17,7%, έναντι 16,3% του προηγούμενου τριμήνου και 12,4% του αντίστοιχου τριμήνου 2010.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 7,4% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνοο του 2010.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε

Άδωνις Γεωργιάδης: Η άρση του καμποτάζ θα γίνει νόμος του κράτους

Στα 2 έως 3 δισ. ευρώ υπολογίζει την αύξηση του ΑΕΠ εξαιτίας της άρσης του καμποτάζ που θα οδηγήσει σε αύξηση του τουριστικού συναλλάγματος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης παράλληλα δεσμεύθηκε ότι η άρση του καμποτάζ θα αποτελέσει νόμο του κράτους πριν το νέο έτος. Επιπλέον επεσήμανε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις και στοιχεία από στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας, σε σχετικές συναντήσεις που είχε στην Κωνσταντινούπολη,

Ανοίγει το Σάββατο το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού


Ξεκινάει το Σάββατο τη λειτουργία του το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα δεν υπάρχει ακόμη επάρκεια χιονιού για ασφαλή χιονοδρομία, ωστόσο μπορεί κανείς να απολαύσει τη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα και τη θέα που προσφέρει το βουνό του Παρνασσού κάνοντας βόλτα με τους αναβατήρες που θα βρίσκονται σε λειτουργία.

H πίστα του Περικλή, Αίολου με τη βοήθεια των χιονοπαγίδων ακόμα και με λίγο χιόνι, θα είναι από τις πρώτες πίστες του ΧΚΠ που θα

Διαβεβαιώσεις Γ. Κουτρουμάνη για 13ο και 14ο μισθό


Νέες διαβεβαιώσεις σχετικά με τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα αλλά και τα κατώτατα όρια των μισθών έδωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρούμανης, μετά και από τη χθεσινή συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι η τρόικα δεν ζητεί να κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός. Όπως είπε, το θέμα αυτό τέθηκε πριν από ένα χρόνο, ωστόσο από τότε δεν έχει γίνει καμία συζήτηση και δεν είναι στην ατζέντα των συζητήσεων ούτε και στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης 13ου και 14ου μισθού στους ετήσιους μισθούς σημείωσε ότι το ζήτημα αυτό δεν έχει τεθεί από την πλευρά των κοινωνικών εταίρων.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της Εθνικής

Νέες διευκρινίσεις για την εφεδρεία


Ακόμα και οι υπάλληλοι που δεν βγήκαν στην εφεδρεία, με υπαιτιότητα των υπηρεσιών τους και όχι δική τους, θα τιμωρούνται με παρακράτηση της σύνταξης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ενώ διευκρινίζει ότι η ποινή δεν αφορά σε υπαλλήλους, που ενώ πληρούσαν τυπικά τις προϋποθέσεις ένταξης στην εφεδρεία προτίμησαν να συνταξιοδοτηθούν.

Ειδικότερα, μετά τις αντιδράσεις και τη σύγχυση που δημιούργησε η εγκύκλιος του αναπλ. υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει ότι η εγκύκλιος αφορά στη διαδικασία επιστροφής ποσών απ' όσους μονίμους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, που ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τεθούν σε εφεδρεία με βάση το νόμο, παρέμειναν με υπαιτιότητα των αρμόδιων υπηρεσιών διοικητικού

Μ. Βορίδης: Ουδέποτε η τρόικα ζήτησε άναρχη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί


«Η τρόικα ουδέποτε υποστήριξε την άναρχη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί», τόνισε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Επανέλαβε την αντίθεσή στο νομοσχέδιο του προκατόχου του, Γ. Ραγκούση για τα ταξί, καθώς ότι δεν πρόκειται να πράξει κάτι που είναι αντίθετο στη συνείδησή του.

Χθες, μετά τη συνάντησή του με την τρόικα, ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι είχε μια «διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση» με το

Οδηγίες ασφάλειας για τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια


Χριστουγεννιάτικα στολίδια


Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και όλα τα στολίδια, με τα οποία διακοσμούμε το σπίτι μας, τα Χριστούγεννα, πρέπει να είναι ασφαλή.

Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια


Σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διεξήχθη από το Μάιο του 2007, μέχρι το Μάιο του 2009, δοκιμάστηκαν 196 τυχαία δείγματα χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών, από όλες τις τιμές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 30% των χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών εμφανίζουν εμφανή και άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας.

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες διοικητικές και τεχνικές απαιτήσεις, για να μη βάζουν, σε κίνδυνο, την υγεία, την περιουσία ακόμα και τη ζωή μας. Τα προβλήματα, που διαπιστώθηκαν αφορούσαν μη συμμόρφωση, με τις τεχνικές απαιτήσεις ασφάλειας, για την κατασκευή, παραδείγματος χάριν, αγκυρώσεων καλωδίων, καλωδιώσεων, μόνωσης και για την προστασία από ηλεκτροπληξία καθώς και ελλείψεις, στην επισήμανση, στις

Πιθανή και νέα παράταση για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μείωσης των προστίμων «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με το γεγονός ότι σε όμορες περιοχές παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις στο ύψος της τιμής ζώνης άρα και του ειδικού προστίμου, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να κάνει «διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζεται».

Επίσης, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι το ΥΠΕΚΑ προσανατολίζεται σε νέα παράταση της προθεσμίας τακτοποίησης των αυθαιρέτων. «Ως προς το ζήτημα της παράτασης αξιολογούμε σε καθημερινή βάση την ανταπόκριση. Αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στις 7.000 αιτήσεις την ημέρα»,

Μήνυση Γ. Κουρή στους απλήρωτους εργαζόμενους του ALTER


Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στον Εισαγγελέα ποινικής δίωξης χθες ο Γ. Κουρής μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για αυτόφωρα αδικήματα όπως παράνομη βία και μάλιστα φέρει ως άμεσους εμπλεκομένους τους εργαζόμενους του σταθμού, οι οποίοι εδώ και καιρό βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και έχουν καταλάβει τον σταθμό με αίτημα ην καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο ΑΤ Περιστερίου έτσι ώστε να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ALTER εδώ και περίπου ένα χρόνο παραμένουν απλήρωτοι ενώ αναμένεται η απόφαση για το κατά

Kακούργημα γίνεται η φοροδιαφυγή

Σε αγώνα δρόμου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, από την οποία κάθε χρόνο χάνονται 13 δισ. ευρώ, αποφάσισε να επιδοθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρώντας στη συγκρότηση ενός νέου ενιαίου επιχειρησιακού κέντρου, αλλά και σε εβδομαδιαίο έλεγχο από τη Διυπουργική Επιτροπή, σε επίπεδο γενικό γραμματέων, των αποτελεσμάτων από τη «μάχη» κατά της παραοικονομίας.

Ύστερα από τις αυστηρές συστάσεις του ΔΝΤ αλλά και την «κόκκινη» κάρτα της τρόικας όσον αφορά τα αποτελέσματα από τον «πόλεμο» κατά της φοροδιαφυγής, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλα τα «όπλα» που διαθέτει στην προσπάθειά της να αυξήσει τα έσοδα και να αποφύγει τη λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων, που βρίσκονται προ των πυλών αφού ο προϋπολογισμός «ναυαγεί», με αποτέλεσμα το έλλειμμα να ακολουθεί ανοδική τροχιά.

Πρωταρχικός στόχος πάντως παραμένει η άμεση είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ενώ για να υπάρξουν ουσιαστικότερα αποτελέσματα από το συγκεκριμένο «μέτωπο» το

«Καμπάνες» σε τρεις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες

«Καμπάνες» σε τρεις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας ετοιμάζεται να ρίξει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενώ τα ονόματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας. Τα πρόστιμα, φτάνουν συνολικά στα δύο εκατομμύρια ευρώ ενώ, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλες εταιρείες του κλάδου.

Ο λόγος επιβολής των προστίμων; Οι ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα ζωής οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις διαμορφώνονται ακόμη και στο 15% από έτος σε έτος.

Οι καταναλωτές με ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, με βάση τα όσα υποστηρίζουν από τη γ.γ. Καταναλωτή, είναι εκτεθειμένοι στις ανατιμήσεις των ασφαλίστρων καθώς οι εταιρείες δεν συνδέουν

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ σήμερα

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για σήμερα, Πέμπτη, καλώντας τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους - μέλη της να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις, αλλά και κάθε άλλη μορφή δράσης που θεωρούν κατάλληλη, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων, την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα

Πάνος Καμμένος: Αναιδής και αχάριστη η Νάνα Μούσχουρη

«Διαγράφω την Νανά Μούσχουρη, για αχαριστία στον Ελληνικό λαό που την ανέδειξε και για αναίδεια στη χώρα, που την πλήρωνε ως Ευρωβουλευτή της».

Με αυτό το μήνυμα μέσω twitter, ο ανεξάρτητος βουλευτής, πρώην μέλος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Καμμένος, άσκησε σκληρή κριτική κατά της διάσημης Ελληνίδας τραγουδίστριας, Νάνας Μούσχουρη, για τις χθεσινές δηλώσεις της.

Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Μούσχουρη,

Αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδόνια» μέσα στην ελληνική Βουλή

Αναστάτωση προκλήθηκε στη βουλή όταν ο αμερικανός σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Γκάρι Ριντ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, αποκάλεσύσε τα Σκόπια, «Μακεδονία».

Έντονή ήταν η αντίδραση τόσο των βουλευτών του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη και Ηλία Πολατίδη, οι οποίοι ζήτησαν από τον κ. Ρίντ να ανακαλέσει. Το ίδιο ζήτησε και από πλευράς ΝΔ, ο βουλευτής, Γρηγόρης

Στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας.

Οι εργαζόμενοι κάνουν τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Επίσης, δηλώνουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, στις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις

Εορταστικό ωράριο από σήμερα σε... άδεια καταστήματα

Αρχίζει από σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, ενώ οι καταστηματάρχες αναμένουν μια ανάσα από τις φετινές πωλήσεις. Ο τζίρος στα περισσότερα καταστήματα της χώρας έχει σημειώσει «βουτιά» το 2011 ενώ τα «λουκέτα» αυξάνονται καθημερινά.

Όπως έχει ανακοινώσει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, σε συνεννόηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους του λεκανοπεδίου Αττικής, τις καθημερινές από σήμερα μέχρι και Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου τα καταστήματα μπορούν να μένουν ανοιχτά από 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Τα Σάββατα 17 Δεκεμβρίου, 24 Δεκεμβρίου (Παραμονή Χριστουγέννων) και 31 Δεκεμβρίου (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, την Κυριακή 1 Ιανουαρίου και τη

Ο καιρός στις 15.12.2011


Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, λίγες βροχές στα δυτικά που το βράδυ τοπικά θα ενταθούν και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέριοι μέχρι