www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πιθανή και νέα παράταση για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μείωσης των προστίμων «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με το γεγονός ότι σε όμορες περιοχές παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις στο ύψος της τιμής ζώνης άρα και του ειδικού προστίμου, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να κάνει «διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζεται».

Επίσης, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι το ΥΠΕΚΑ προσανατολίζεται σε νέα παράταση της προθεσμίας τακτοποίησης των αυθαιρέτων. «Ως προς το ζήτημα της παράτασης αξιολογούμε σε καθημερινή βάση την ανταπόκριση. Αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στις 7.000 αιτήσεις την ημέρα», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος. Οι τελικές αποφάσεις για την παράταση αναμένεται να ληφθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Όπως τόνισε ο υπουργός, «το σύνολο των ποσών που θα πληρωθούν από όσους έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις φτάνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ», σε βάθος τριετίας. Μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, όταν στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής υπάρχει πρόβλεψη για 600 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2011.

Επιπλέον, οι κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι μηχανικοί για την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στη διαδικασία κατάθεσης των φακέλων και διεκπεραίωσης των αιτήσεων για τακτοποίηση των αυθαιρέτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: