www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Διαβεβαιώσεις Γ. Κουτρουμάνη για 13ο και 14ο μισθό


Νέες διαβεβαιώσεις σχετικά με τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα αλλά και τα κατώτατα όρια των μισθών έδωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρούμανης, μετά και από τη χθεσινή συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι η τρόικα δεν ζητεί να κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός. Όπως είπε, το θέμα αυτό τέθηκε πριν από ένα χρόνο, ωστόσο από τότε δεν έχει γίνει καμία συζήτηση και δεν είναι στην ατζέντα των συζητήσεων ούτε και στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης 13ου και 14ου μισθού στους ετήσιους μισθούς σημείωσε ότι το ζήτημα αυτό δεν έχει τεθεί από την πλευρά των κοινωνικών εταίρων.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της Εθνικής
Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, για όποια Ταμεία και όποιους συνταξιούχους υπάρξουν μειώσεις, θα ξεκινήσουν από τις αρχές του νέου χρόνου. Μεσοσταθμικά, όπως είπε, η μείωση θα ανέλθει στο 12%.

Χαρακτήρισε αναγκαία τη μείωση, προκειμένου, όπως είπε, να καλυφθούν τα ελλείμματα αυτών των Ταμείων.

Για τις κύριες συντάξεις, επισήμανε ότι «με βάση τις σημερινές συνθήκες θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις συντάξεις στο επίπεδο που είναι σήμερα». «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην χρειαστεί παραπέρα μείωση», υπογράμμισε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: