www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Εξομαλύνεται η κατάσταση στην αγορά καυσίμων της Μακεδονίας

Γεμάτες δεξαμενές έχει πλέον το 40% - 50% των πρατηρίων στους περισσότερους νομούς της Κ. Μακεδονίας, ενώ κανονικά λειτουργούν και οι μεταποιητικές βιομηχανίες ροδάκινου της Ημαθίας, καθώς από χθες το βράδυ ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός τους με μαζούτ.


Εκτιμάται ότι μέχρι το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί θα έχει ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός των περισσότερων πρατηρίων καυσίμων στο νομό Θεσσαλονίκης με βενζίνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεπερνούν τα 700 τα φύλλα πορείας για την πολιτική επιστράτευση, που έχουν επιδοθεί σε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης, σύμφωνα με την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Από τις 29/7 μέχρι τις 7 το πρωί σήμερα, μόνο η Ελληνική Αστυνομία έχει επιδώσει 92 φύλλα πορείας

Υπογράφτηκε η νέα σύμβαση για την απαγόρευση της χρήσης πυρομαχικών διασποράς

Η νέα συνθήκη απαγορεύει την αποθήκευση, τη μεταφορά και τη χρήση των πυρομαχικών και βομβών διασποράς και προβλέπει την εξουδετέρωση όσων τέτοιων πυρομαχικών δεν έχουν εκραγεί.

Η σύμβαση έχει υιοθετηθεί από 108 κράτη, ωστόσο μόνο 38 την έχουν επικυρώσει.


Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα είναι από τις χώρες εκείνες που δεν έχουν υπογράψει τη συνθήκη.

Οι βόμβες διασποράς αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και πρόκειται για καταστροφικά όπλα, ιδιαίτερα επικίνδυνα και για τον άμαχο πληθυσμό.

Οι βόμβες και τα όπλα διασποράς εκρήγνυνται στον αέρα, και στη συνέχεια απελευθερώνουν μεγάλο αριθμό βομβιδίων σε μια έκταση εκατοντάδων μέτρων. Όταν αυτά εκρήγνυνται καταστρέφουν

Στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO 15 νέες τοποθεσίες

Τα κανάλια του Άμστερνταμ και ακόμη 14 τοποθεσίες προστέθηκαν στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ο Παγκόσμιος Οργανισμός του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό, η επιτροπή έλαβε τις αποφάσεις της στη Μπραζίλια στο πλαίσιο των εργασιών της για την ανανέωση του καταλόγου.


Ανάμεσα στις τοποθεσίες που προστέθηκαν στον κατάλογο είναι οι ιστορικές αγορές του Ταμπρίζ στον Ιράν και του Ατ-Τουράιφ στην Σαουδική Αραβία, η ατόλλη Μπικίνι στα νησιά Μάρσαλ όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη αμερικανική πυρηνική δοκιμή, η ορεινή δασική περιοχή της Σρι Λάνκα, η

Δυστυχώς η Forthnet κτύπησε ξανά!

Μια ολόκληρη μέρα και κάτι ακόμη χωρίς σύνδεση.

Τι να πούμε! Τα λόγια είναι περιττά...

Οι τεχνικοί έχουν πάει διακοπές ή είναι πολύ ακριβά τα ανταλλακτικά για να διορθώσουν το πρόβλημα;

Η υπομονή άρχισε να εξαντλείται...